Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Meksikietiška virtuvė
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3
mylimuke
Meksikietiškas troškinys užkariavo mūsų širdis rolleyes.gif
Otava
FAJITAS (tariama fahitas)
Fajitas taipogi gali buti su jautiena ir krevetem rolleyes.gif

4-5 asmenims

700 g vistienos krutineles, supjaustytos juostelemis
1 didelis svogunais, supjaustytas griezineliais, perpjautais per puse
1 raudona paprika, supjausta juostelemis
1 zalia paprika, supjausta juostelemis
3 susmulkintos cesnako skilteles
2 sausktai cili pipiro milteliu
3 sauksteliai maltu kmynu (as dedu nemaltus)
pagardinti raudonaja malta paprika
pagardinti druska
1 saukstelis juoduju maltu pipiru

Didziuleje gilesneje keptuveje apkepinti viestiena ant aliejaus. Jai iskepus sudeti likusius ingridientus. Viska sumaisius uzdengti dangciu ir tusinti ant nedideles ugnies, kol suminkstes paprika ir svogunas.

PRIEDAI

Tortillas (tariama tortijas), pasildyti pries patiekiant;
Salsa (yra ivairiu rusiu, galima pasigaminti ir patiems http://www.great-salsa.com/salsa-recipes.html);
Grietine;
Tarkuotas suris (naudoju Dziuga);
Guacamolle

GUACAMOLLE

2 minkstesni avokadai, sumaigyti iki bulviu koses konsistencijos
1 didelis pomidoras, supjaustytas smulkiais gabaleliais
1 vidutiniskas melynas svogunas, supjaustytas smulkiais gabaleliais
truputis druskos
2 saukstai Virgin Olive Oil (pirmo spaudimo alyvu aliejus)
2 saukstai svieziai spaustos citrinos
truputis malto juodojo pipiro
truputis Cayane pipiro, kas megsta astriai
truputis kmynu

Visus ingridientus sudejus ir ismaisius tiekti prie stalo. Avokadas greitai juoduoja, todel ji sumaigius iskarto i ji supilti citrinos sultis.

Skanaus essen.gif

user posted image

user posted image

Otava
Siandien nuotaikoj gaminti meksikietiskus patiekalus, tai gaminau BURRITOS rolleyes.gif Jei kam idomu, galiu ideti recepta. Kol kas idedu nuotraukas smile.gif

user posted image

Ingridientai

user posted image

Gaminimo precesas rolleyes.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
editamm
nagi labai idomu prasom recepteli
regna
Būčiau dėkinga už receptuką. 4u.gif
Otava
TORTILLAS galima nusipirkti (brangoka) arba issikepti pacioms (bet reikia padirbeti)

2 stiklines miltu
1/2 saukstelio druskos
1/4 stiklines margarino
1/2 stiklines silto vandens

Sumasyti miltus su druska. Imaisyti margarina ir minkyti, kol mase taps vientisos konsitencijos. Ipilti vandens ir maisyti, kol susiformuos vientisa tesla. Suvynioti i polietilena ir palikti kambario temperaturoje 20-30 minuciu.
Dar karta paminkyti tesla ir padalinti ja i 8 lygias dalis. Kiekviena gabaleli susukti i kamuoliuka ir sudejus ant lekstes pridengti, kad neisdziutu.
Ant miltais pabarstytos lentos iskocioti apvalu blynu vis apverciant i kita puse.
Ikaitinti sunkia (pageidautina ketine) keptuve be riebalu iki vidutines temperaturos. Apkepti kiekviena tortilla puse po mazdaug 30 sek., kol ant tortilla pavirsiaus atsiras rudu demiu.

BURRITOS

2 saukstai alyvu aliejaus
1 zalia paprika, smulkiai supjaustyta
2 nedideli svokunai, smulkiai sukapoti
2 skilteles cesnako, susmulkintos
puse stiklines vandens
dezute konservuotu raudonuju pupeliu
3 saukstai pomidoru pastos
1/2 saukstelio kmynu
1/2 saukstelio maltu cili pipiru
apie 100 g tarkuoti Dziugo surio
8 tortillas

Gilioj didelej keptuvej ikaitinti alieju, jame pakepinti paprika, svogunus ir cesnaka, uzdengus dangciu vis pamaisant, kol svogunai taps rusvi. Supilti vandeni ir tusinti dar 5 minutes be dangcio, kol didzioji dalis vandens isgaruos arba kol darzoves taps visiskai minkstos.
Sudeti pupeles, pomidoru pasta, kmynus, cili pipirus, dar siek tiek vandens ir tusinti uzdengus dangciu 5 min.
Nuimti nuo ugnies ir su bulviu minkytuvu suminkyti mase, kol ji taps koses konsistencijos.
Ant tortilla padeti 2 saukstus pagamintos mases, 1 sauksta tarkuoto surio ir suvynioti i blyneli.
Ikaitinti orkaite iki 180C, padengti kepimo skarda kepimo popierium ir vienu sluoksniu sudeti burritos. Kiekviena buritas lengvai patepti vandeniu su spec. teptuku. Uzdengti folija ir kepti orkaiteje apie 15 min., arba kol tortilla yra stipriai ikaitusios.
Patiekti kartu su grietine.

Skanaus mirksiukas.gif
editamm
Otava - ačiū bandysim ir mes

regna
Kepta vištiena su meksikietišku padažu
vištienos krūtinėlės ,
žiupsnis salierinės druskos,uoginių paprikų,
aliejaus,
šviežių kalendroslapelių,
Meksikietiškam padažui:
arbūzo,
muskusinio meliono ,raudono svogūno,žaliosios aitriosios paprikos,
žalųjų citrinų sulčių ,
šviežių kalendrų
Įkaitinkite kepimo groteles iki vidutinio karštumo.Giliai įpjaukite vištienos krūtinėles,kad greičiau iškeptų.
Apibarstykite vištieną salierine druska ir uoginėmis paprikomis,patepkite aliejumi ir kepkite ant grotelių maždaug15.min.
Kad pasigamintume padažą nupjaukite arbūzo ir meliono žievę,išrinkite sėklas.
Supjaustykite minkštimą mažais kūbeliais ir sudėkite į dubenį.
Smulkiai s upjaustykite svogūną,perpjaukite aitriąsias paprikas išmeskite sėklas.
,kurios ir suteikia daugiausia aitrumo ir sukapokite.
Sumaišykite su arbūzais.
Supilkite žaliųjų citrinų sulltis,sudėkite sukapotą kalendrą,įberkite druskos.
Išdėliokite keptas krūtinėlias ant lėkštės ir patiekite su padažu. 4u.gif
Nerytė
QUOTE(Otava @ 2008 11 16, 13:48)
FAJITAS (tariama fahitas)
Fajitas taipogi gali buti su jautiena ir krevetem rolleyes.gif
*


thumbup.gif buritos irgi atrodo nuostabiai thumbup.gif
prunskiene
Ar galt pasakyti, darant tortilijas jas reikia su visu blynu pakepti idejus idara? ar ne? Blynai is parduotuves, raso kad juos pasildyti reikia atskirai, o tada ka prideti silto idaro? doh.gif nesu darius, aciu jei ka apsvies.
Otava
Prunskiene, tortillas jau paruostos, jo yra tik pasildomos, i jas dedamas idaras (mesa silta, visa kita salta) ir skanaus mirksiukas.gif
dexnyte
QUOTE(Otava @ 2008 12 24, 15:00)
Prunskiene, tortillas jau paruostos, jo yra tik pasildomos, i jas dedamas idaras (mesa silta, visa kita salta) ir skanaus mirksiukas.gif
*




o tai tie blynai salti turi buti? blush2.gif
Otava
Blynus galima minutelei i mikrobangine ar orkaite imesti, nes salti ne tokie lankstus ir ne tokie skanus. O tada jau ant ju deti idarus ax.gif
rugiagele26
Vyras uzsimane meksikietisko patiekalo... teks pasistengti ka nors pagaminti doh.gif
*Pavasarė*
Prašau pagalbos blush2.gif
Ką galima daryti su tokiais Taco pads, kur būna pirkti parduotuvėse, žodžiu geldelės tokios nemažos iš kukurūzų, kietos. Dėjom paprasciausias pikantiškas salotas su silke, bet visai netinka tas taco formiukas, nes kietas labai. Gal jis skirtas ne tokiam naudojimui, gal dar ką su juo pačiu reikia daryti, kad nebūtų toks kietas???????????????
Otava
Tacos labai daznai daromi su jautienos farsu. Vienas is receptuku.

Ingridientai:

700 g neriebaus jautienos farso
1 pakelis taco prieskoniu (buna supermarketuose prie pasaulio virtuviu maisto)
3/4 stiklines vandens
2 dideli pomidorai, susmulkinti
2 stiklines tarkuoto Cheddar surio
susmulkintos Iceberg salotos
8 taco kriaukleles arba tortillas blynai



1. Pakepinti farsa gilioje keptuveje. Ipilti vandens ir taco prieskoniu, ismaisyi ir uzvirti. Tusinti pamaisant kol mase sutirsteja.
2. Pasildyti taco kriaukleles arba tortillas blynus, kaip nurodyta ant pakuotes.
3. I kriauklele deti jautiena ir smulkinta pomidora, Iceberg salotas bei tarkuota suri.

Skanaus thumbup.gif

user posted image
doviliuke21

[quote=Gaile_,2008 10 16, 16:51]
Sveikutes, meksikieciu restorane yra toks grietines padazas prie nachos ir prie bulviu su cesnakais duoda, baltas, ne Guacamole ir ne mole. Gal kas zinot jo receptuka? Kiek skaiciau tema neradau...


Jo ir as noreciau to receptelio man irgi ten dieviskas skonis.... smile.gif
Solen
Gaminau tortilijas vakareliui,visiems labai patiko thumbup.gif essen.gif
Lucrumė
QUOTE(Otava @ 2008 11 16, 14:48)
FAJITAS (tariama fahitas)
Fajitas taipogi gali buti su jautiena ir krevetem rolleyes.gif


Darem, biski palengvinom recepta, nors ir sitas yra paprastas, tai thumbup.gif Niam niam thumbup.gif Aciu uz receptuka 4u.gif
Insa
katik pavalgem cili troskinuko, tai ziauriai skanu buvo, tik vyras pirma ka padare tai isidejo grietines biggrin.gif:D:D:D zodziu o jei ji prie puodu prileisciua, manau valgyciau visokias "spakliovkas" biggrin.gif
aukselisr
pasidalinsiu ir as savo recepteliu idara tortilijai ar taco darau toki:
pakepinu farsa ir farasa idedu siuos prieskonius (daugiau nieko nededu nei jokiu svogunu nieko) http://www.santamaria.lt/sortiment/texmex/...?article_id=167

tada i blyna dedu farso, marinuotu kukuruzu, smulkiai siaudeliais pjaustytta agurga, pomidora ir pora, tada dar idedu padaziuko "salsa" arba kitu tik tos pacios firmos http://www.santamaria.lt/sortiment/texmex/...?article_id=169 ir dar sauksteli grietines thumbup.gif
niam niam kaip skanu biggrin.gif
Otava
Cili (nieko bendro su Cili restorano cili neturinti cool.gif )

user posted image

1/2 kg maltos jautienos
susmulkinta zalioji paprika
susmulkinta morka
susmulkintas svogunas
susmulkintas brokolis
susmulkinta cukinija
Didele dezute konservuotu pomidoru savose sultyse
Puslitris naturalaus pomidoru padazo
Nedidele dezute pomidoru pastos
Astraus padazo pagal skoni (gali buti Tabasco)
Konservuotos raudonosios pupeles (nedidele dezute)
Truputis druskos, pipiru
Trys sauksteliai cili pipiru milteliu
saukstelis cukraus
Dvi skilteles smulkinto cesnako
Tarkuotas suris (as naudoju Dziuga)

Dideliame puode apkepiname farsa su nedideliu kiekiu vandens. Farsui patamsejus sudedam ji i sieteli ir isplaunam. Sudedam i puodu bei visus likusius ingridientus isskyrus pupeles ir suri. Verdam apie 2-3 valandas ant ypac mazos ugnies kartais pamaisant.
Patiekiam pabarstyta tarkuotu suriu ax.gif

user posted image
Neryte
O kam ta farsa plauti,puse skonio nusiplauna g.gif
aukselisr
o rimtai kam farsa plauti g.gif , jei jis patamsejas, tai jau kaip ir pagedes jis, reikia mesti lauk o ne plauti blink.gif
Ramint@
Pries pora dienu Submarino picerijoje valgiau " meksikietiska sriubyte". likau suzaveta... gal kuri zinote kaip tokia pasigaminti? 4u.gif
Otava
QUOTE(Neryte @ 2009 02 08, 20:36)
O kam ta farsa plauti,puse skonio nusiplauna  g.gif
*




QUOTE(aukselisr @ 2009 02 09, 10:20)
o rimtai kam farsa plauti  g.gif , jei jis patamsejas, tai jau kaip ir pagedes jis, reikia mesti lauk o ne plauti  blink.gif
*


Kai verdat sriubai mesa, putas juk nuimat mirksiukas.gif Tam ir plauni, kad krauja isplauti ax.gif
Neryte
Kai kepu farsa,niekada neplaunu schmoll.gif ,cia tas pats kas kepant karbonada ji plauti arba saslykus apkeptus nuplauti biggrin.gif
Nerytė
QUOTE(Otava @ 2009 02 14, 15:39)
Kai verdat sriubai mesa, putas juk nuimat mirksiukas.gif Tam ir plauni, kad krauja isplauti ax.gif
*


bet juk pries malant mesa reikia nuplauti, o ne farsa plauti g.gif
aukselisr
tai nuplovus farsa visas mesos skonis dingsta blink.gif
Otava
Neplaukit mirksiukas.gif Siaip recepta idejau ne tam, kad aptarti farso plovima, o del to, kad mano seima ir draugai labai megsta si patiekala tongue.gif
Lucrumė
Jetau kaip ilgai darosi tas cili blink.gif
Bonifacija
Buritos kaip patiko wub.gif


I FAJITa as dar dedu konservuotus bambukus ir butinai pomidoru padazo, tada ne taip sausa buna ax.gif
Bonifacija
parashysiu kazkur internete rasta, bet jau isbandyta Cili sriubos recepta. Truputi pafantazavau, bet vyras dviguba porcija suvalge ir labai pagyre biggrin.gif


CILI KON KARNE


reikes:
500gr jautienos farso
vienas vidutinis svogunas smulkiai sukapotas
2vnt po 400gr konservuotu pomidoru be odeles. Juos reikes supjaustyti (kita karta bandysiu sumaltus)
400gr raudonu konservuotu pupeliu
4 skilteles cesnako
700ml buljono
jalapeno pipiriuku (as dejau 4 griezinelius konservuotu, tai isejo pakankamai astru)
maltos paprikos pagal skoni
druskos, pipiru




svoguna pakepinam, sudedam i keptuve farsa ir dar truputi pakepiname. Tada visa sia mase dedam i buljona, pridedame pjaustytus pomidorus, pupeles, idedame prieskoniu. Ant ugnies tusiname 1val 20min.

skanaus 4u.gif
kauke26
Gal kas nors is jusu daro guacamole?
aukselisr
QUOTE(kauke26 @ 2009 03 04, 13:29)
Gal kas nors is jusu daro guacamole?
*


as darau mirksiukas.gif
avokadas, cesnakas, druskyte, pipiriukai, citrinos sulciu isspaudziu ir dar idedu padaziuko http://www.santamaria.lt/sortiment/texmex/...?article_id=169, padazas biski kitoks bet is tos pacios operos mirksiukas.gif as tik perku astru padaza ir viska sumalu su blenderiu biggrin.gif
Virdzinija
QUOTE(sunbeam @ 2006 08 10, 19:46)
Klausyk, Virdzinija, tokie suktinukai gal vadinami Quasadia (kazkas panasaus)? nes as dirbau Meksikieciu restorane ir ju buvi panasus idaras.tiesa, man labai patinka Plato de Polo?Labai noreciau jo recepta suzinoti.zinau, kad gan sudetingas patiekalas, lyginant su Buritomis, taco ar fajita
*



Rodos i si klausima dar neatsakiau blink.gif
na, geriau veliau negu niegada biggrin.gif
Quasadia - tai Quesadillas, tariama kesadíja. Tai pats paprasciausias kukuruziniu miltu paplotelis su suriu viduje, perlenktas ir pasildytas (gali buti pagruzdintas).
Taip pat i quesadillas dedama troskinta mesa, grybai, vistiena, specialus troskinti pipirai *rachas*, ir dar daug daug visko.
O PLato de Pollo - tai isvestus reiskia vistienos lekste. Tai kas ten zino kas ten tiekiama g.gif virta vistiena leksteje? bigsmile.gif

QUOTE(Otava @ 2009 01 05, 15:48)
Blynus galima minutelei i mikrobangine ar orkaite imesti, nes salti ne tokie lankstus ir ne tokie skanus. O tada jau ant ju deti idarus ax.gif
*



Ir geriau kad jie mikrobangeje butu maiselyje, kad nesudziutu. Turi buti minksti, kitaip lenkiami gali perluzti.

QUOTE(gb78 @ 2009 01 14, 16:25)
Prašau pagalbos  blush2.gif
Ką galima daryti su tokiais Taco pads, kur būna pirkti parduotuvėse, žodžiu geldelės tokios nemažos iš kukurūzų, kietos. Dėjom paprasciausias pikantiškas salotas su silke, bet visai netinka tas taco formiukas, nes kietas labai. Gal jis skirtas ne tokiam naudojimui, gal dar ką su juo pačiu reikia daryti, kad nebūtų toks kietas???????????????
*


Tokiu tako pads neradau net internete, kazi kas tai galetu buti?
ar kazkas panasaus:

user posted image

user posted image
magic.face
QUOTE(Bonifacija @ 2009 03 01, 14:25)
parashysiu kazkur internete rasta, bet jau isbandyta Cili sriubos recepta. Truputi pafantazavau, bet vyras dviguba porcija suvalge ir labai pagyre biggrin.gif
CILI KON KARNE
reikes:
500gr jautienos farso
vienas vidutinis svogunas smulkiai sukapotas
2vnt po 400gr konservuotu pomidoru be odeles. Juos reikes supjaustyti (kita karta bandysiu sumaltus)
400gr raudonu konservuotu pupeliu
4 skilteles cesnako
700ml buljono
jalapeno pipiriuku (as dejau 4 griezinelius konservuotu, tai isejo pakankamai astru)
maltos paprikos pagal skoni
druskos, pipiru
svoguna pakepinam, sudedam i keptuve farsa ir dar truputi pakepiname. Tada visa sia mase dedam i buljona, pridedame pjaustytus pomidorus, pupeles, idedame prieskoniu. Ant ugnies tusiname 1val 20min.

skanaus  4u.gif
*




Labai skanu biggrin.gif
doviliuke21
QUOTE(Virdzinija @ 2009 03 12, 20:02)
Rodos i si klausima dar neatsakiau  blink.gif
na, geriau veliau negu niegada  biggrin.gif
Quasadia - tai Quesadillas, tariama kesadíja. Tai pats paprasciausias kukuruziniu miltu paplotelis su suriu viduje, perlenktas ir pasildytas (gali buti pagruzdintas).
Taip pat i quesadillas dedama troskinta mesa, grybai, vistiena, specialus troskinti pipirai *rachas*, ir dar daug daug visko.
O PLato de Pollo - tai isvestus reiskia vistienos lekste. Tai kas ten zino kas ten tiekiama  g.gif virta vistiena leksteje?  bigsmile.gif
Ir geriau kad jie mikrobangeje butu maiselyje, kad nesudziutu. Turi buti minksti, kitaip lenkiami gali perluzti.
Tokiu tako pads neradau net internete, kazi kas tai galetu buti?
ar kazkas panasaus:

user posted image

user posted image
*


O kaip padaryti padaza kuri buna patiekiamas beveik prie visu meksikietisku patiekalu...zalios spalvos... ax.gif
Virdzinija
QUOTE(doviliuke21 @ 2009 03 26, 21:19)
O kaip padaryti padaza kuri buna patiekiamas beveik prie visu meksikietisku patiekalu...zalios spalvos... ax.gif
*



Ant specialios keptuvės be jokių riebalų pakepinamas jalapeño arba serrano pipiras, pusė svogūno, kelios skiltelės česnakų. Šiek tiek apverdami dumplainiai /tai tokie žali pomidoriukai lukštuose/, ir viskas su nedideliu kiekiu vandens yra suplakama mikseryje. Nors skaniau kai su kokiu kočėlu viskas yra sutrinama tokioje specialioje puodynėje padarytoje iš sukietėjusios lavos. Štai tau ir paprasčiausias žalio padažo variantas biggrin.gif

user posted image
aukselisr
QUOTE(doviliuke21 @ 2009 03 26, 23:19)
O kaip padaryti padaza kuri buna patiekiamas beveik prie visu meksikietisku patiekalu...zalios spalvos... ax.gif
*


as darau va taip: avokadas, cesnakas, laimo sulciu, druskyte, pipiriukai ir turputeli kokio nors astresnio padaziuko ir viska ismaisau su blenderiu mirksiukas.gif
lotute
QUOTE(Bonifacija @ 2009 03 01, 14:25)
parashysiu kazkur internete rasta, bet jau isbandyta Cili sriubos recepta. Truputi pafantazavau, bet vyras dviguba porcija suvalge ir labai pagyre biggrin.gif
CILI KON KARNE
reikes:
500gr jautienos farso
vienas vidutinis svogunas smulkiai sukapotas
2vnt po 400gr konservuotu pomidoru be odeles. Juos reikes supjaustyti (kita karta bandysiu sumaltus)
400gr raudonu konservuotu pupeliu
4 skilteles cesnako
700ml buljono
jalapeno pipiriuku (as dejau 4 griezinelius konservuotu, tai isejo pakankamai astru)
maltos paprikos pagal skoni
druskos, pipiru
svoguna pakepinam, sudedam i keptuve farsa ir dar truputi pakepiname. Tada visa sia mase dedam i buljona, pridedame pjaustytus pomidorus, pupeles, idedame prieskoniu. Ant ugnies tusiname 1val 20min.

skanaus  4u.gif
*


o koks buljoniukas tinkamas? ar čia jau kokį noriu? blush2.gif

QUOTE(magic.face @ 2009 03 21, 12:59)
Labai skanu  biggrin.gif
*


ar gaminot, ar tik taip parašėt kad parašyti g.gif
Otava
QUOTE(kauke26 @ 2009 03 04, 12:29)
Gal kas nors is jusu daro guacamole?
*


Du sutrinti avokadai, saukstas alyvu aliejus, turputis druskos ir pipiru, puse citrinos arba laimo sulciu, smulkiai supjaustytas pomidoras, smulkiai supjaustytas nedidelis melynas svogunas, megstantiems astriai - susmulinto jalapeno pipiriuko pora skilteliu. Viska ismaisom ir valgom su fajitas, tortilla cipsais arba nacos (kazkur lyg ir dejau recepta ax.gif )
mamukas23
cili sriubyte ziauriai mano vyrui patinka, mes kaip cili picoj tokia darom. liuks thumbup.gif
biciu-pikis
Man įdomu, kodėl meksikietiška virtuvė dar neišpopuliarėjo Lietuvoje? Vienur kitur dar tik galima burrito nusipirkti.. Gal dar priaugsim, kaip iki kinų, joponų virtuvių priaugom? smile.gif

 i 
Reklaminė nuoroda pašalinta.
laurarrr
ar meksikieciu virtuve labai astri??
žvarba
QUOTE(laurarrr @ 2011 02 01, 13:16)
ar meksikieciu virtuve labai astri??
*


originaliai- aštri, bet juk patiekalus galima gaminti pritaikant savo lietuviškam skrandukui mirksiukas.gif
13
Iškilo toks klausimas beskaitant jūsų recepčiukus... tai susidaro vaizdas, kad pvz. "Čili" picerijoj bent jau ankščiau buvusi meksikietiška sriuba .. tai tas pats troškinys? 4u.gif biggrin.gif smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.