Vat panasiai ir man jauciu bus... mano paskuitines menesines buvo liepos 10 diena. O nesisaugoti pradejom tik rugpjucio pradzioj... ir tai, lyg ir nujauciu kad pastojau rugpjucio 4 diena. idomu kaip daktare skaiciuos (penktadieniui kitam uzregistravo apsilankyma), jei pagal menesines, tai gausis, kad as beveik visu menesiu ilgiau laukiuos nei istikruju pastojau... Nezinot kaip tokiu atveju daro?
Sveikos, ar gali buti taip kad pastojau ta diena kaip turejo prasideti menesines.
sveikos, mums jau 37 savaite ipusejusi. As bandziau skaiciuoti pagal pirmus pajaustus judesiukus, aisku ilgokai skaiciavosi, bet del idomumo skaiciavau
Mano nestuma skaiciuoja pagal paskutiniu mm data, nors realiai ta diena man iseme mirena (mm nebuvo jau seniai). Taigi nestumas gali buti didesnis keliomis savaitemis
QUOTE(~perastra~ @ 2009 09 16, 12:25) Mano nestuma skaiciuoja pagal paskutiniu mm data, nors realiai ta diena man iseme mirena (mm nebuvo jau seniai). Taigi nestumas gali buti didesnis keliomis savaitemis as irgi pastojau po mirenos, o mane domina klausimelis ar reikia kokio genetinio tyrimo. nes ta mirena vis gi hormonine spirale.
Mano mm buvo labai nereguliarios,todel daktare i jas nekreipe demesio,kai daro echoskopa vis nustato nauja laika,tiksliau dasideda po savaite
Skaiciau, jog tikslesnis vaiko amzius nustatomas iki 12sav., mes buvom echoskopo 19sav. cia pagal mm, tai mus visa savaite didesnius surado, kitas echoskopas buvo 30sav. pagal mm, tai mes buvom tiksliai pagal mm. Tai jus man dabar pasakykit, kada as tureciau gimdyti, kuria data tiksli ar pagal pirma echoskopa, ar pagal antra echoskopa, kuris atitinka mm?Durniausia tai, kad jei ziures pagal mm tai leis pernesiot 10d, o jei pagal echoskopa tai jau gausis isviso 17d. Biskuti baugu, gi skirtumas 7d. yra tikrai nemazai
QUOTE(amutex @ 2009 09 20, 18:17) Skaiciau, jog tikslesnis vaiko amzius nustatomas iki 12sav., mes buvom echoskopo 19sav. cia pagal mm, tai mus visa savaite didesnius surado, kitas echoskopas buvo 30sav. pagal mm, tai mes buvom tiksliai pagal mm. Tai jus man dabar pasakykit, kada as tureciau gimdyti, kuria data tiksli ar pagal pirma echoskopa, ar pagal antra echoskopa, kuris atitinka mm?Durniausia tai, kad jei ziures pagal mm tai leis pernesiot 10d, o jei pagal echoskopa tai jau gausis isviso 17d. Biskuti baugu, gi skirtumas 7d. yra tikrai nemazai Kas tas mm? Atsiprasau...
ir man tokia pati problemele iskilo,nenustato tikslaus nestumo laiko.pagal paskutines mm 21 sav.,o pagal echoskopa 17 sav.bet kadangi as laukiuosi dvynuku tai sake,kad gali buti mazesni vaikai ir istikruju yra 21 sav.nes ir judesius jausti pradejau pries 2,5 sav. del to pareikalavau siuntimo i klinikas,kad istirtu ar viskas gerai su mano maziukais.
vseikos!
Sveikos
Šiandien buvau pas ginę, man sakė, kad nėštumas 5-6 savaitės, padarė echoskopiją, embrionas 1,2 mm. Noriu paklausti, ar tai nėra per mažai? ar neturėtų būti didesnis? Labai sunerimau kažkodėl... QUOTE(dona11 @ 2009 10 13, 12:15) Sveikos Šiandien buvau pas ginę, man sakė, kad nėštumas 5-6 savaitės, padarė echoskopiją, embrionas 1,2 mm. Noriu paklausti, ar tai nėra per mažai? ar neturėtų būti didesnis? Labai sunerimau kažkodėl... ne viskas gerai:) toks ir turi buti. gyditoja pasakytu jei kas negerai
Laba laba,noreciau prisijungti prie jusu forumo
QUOTE(vaidavaida @ 2009 10 14, 18:16) Sveikos,busimos mamytes! Siandien Prisiregistravau ir as,noreciau jusu patarymu.Parasysiu viska labai trumpai.Esu nescia siai dienai 12 savaiciu.Turiu gimdyti geguzes 4 diena. Taciau ramybes ne duoda tai kad mano nestumo laikotarpis pagal MMM ir ECHO neatitinka net 3 savaitem. Paskutines menesines buvo liepos 6 diena Ciklas reguliarus taciau ilgas 35-36 dienos. Taip man niekas is daktaru (ju aplankiau ne viena)nepasake tikslios pastojimo datos. Kai nestumas buvo 6 savaiciu (o pagal MMM turejo buti 9),netgi buvo nustatytas nesivystantis nestumas,vaziavau i ligonine darytis valyma.Taciau ligonineje jau pamate sirdeles plakima,tai nestuma paliko.Dabar kas menesi vaikstau i ECHO,tai nustato,kad vaisius vystosi,jau yra 12 sav. Gal kas nors pakomentuos????? QUOTE(elada 27 @ 2009 10 19, 22:14) Sveikutes as irgi noriu prie jusu prisijungti. Labai ir mane domina tikslus apskaiciavimas, na ne del gimdymo datos o del sventos ramybes. Mano mm paskutines prasidejo rugsejo 16d, mmm nera jau kokios 4d. NT kelintas rytas vaiduokliuoja, bet nera ryskus. Pasidariau HcG nestumas yra, skaiciukas 36,4. Laborante pasake kad atitinka 3,3-4sav. Na jei skaiciuot nuo mmm tai kaip ir neatitinka, o jei nuo ND tai taip ir yra QUOTE(JEma @ 2009 10 21, 13:52) QUOTE(elada 27 @ 2009 10 19, 22:14) Sveikutes as irgi noriu prie jusu prisijungti. Labai ir mane domina tikslus apskaiciavimas, na ne del gimdymo datos o del sventos ramybes. Mano mm paskutines prasidejo rugsejo 16d, mmm nera jau kokios 4d. NT kelintas rytas vaiduokliuoja, bet nera ryskus. Pasidariau HcG nestumas yra, skaiciukas 36,4. Laborante pasake kad atitinka 3,3-4sav. Na jei skaiciuot nuo mmm tai kaip ir neatitinka, o jei nuo ND tai taip ir yra Sveika,JEma,tu rasei spalio 21,tai tai dienai pagal mmm turetu buti 5 savaites,jeigu laborante nustate 3-4 savaites,tai tikrai nera toks didelis skirtumas,ir dar labai svarbu,ar tavo menesines visada reguliarios,jeigu nebe,tai i skaiciavima pagal mmm gali visai nekreipti jokio demesio,o as nerimauju del to,kad butent kad mano ciklas reguliarus,bet ilgas. ir skirtumas per didelis-net 3 savaites(skaciuojant pagal mmm ir echo). as netgi turejau siuntyma darytis valyma,oj kiek prisikentejau
[quote=elada 27,2009 10 24, 16:35]
Sveikutes as irgi noriu prie jusu prisijungti. Labai ir mane domina tikslus apskaiciavimas, na ne del gimdymo datos o del sventos ramybes. Mano mm paskutines prasidejo rugsejo 16d, mmm nera jau kokios 4d. NT kelintas rytas vaiduokliuoja, bet nera ryskus. Pasidariau HcG nestumas yra, skaiciukas 36,4. Laborante pasake kad atitinka 3,3-4sav. Na jei skaiciuot nuo mmm tai kaip ir neatitinka, o jei nuo ND tai taip ir yra [/quote] Sveika,JEma,tu rasei spalio 21,tai tai dienai pagal mmm turetu buti 5 savaites,jeigu laborante nustate 3-4 savaites,tai tikrai nera toks didelis skirtumas,ir dar labai svarbu,ar tavo menesines visada reguliarios,jeigu nebe,tai i skaiciavima pagal mmm gali visai nekreipti jokio demesio,o as nerimauju del to,kad butent kad mano ciklas reguliarus,bet ilgas. ir skirtumas per didelis-net 3 savaites(skaciuojant pagal mmm ir echo). as netgi turejau siuntyma darytis valyma,oj kiek prisikentejau [/quote] Sveikute aciu tau uz info.Na jei sako kad tau dabar viskas ok tai ir tikekim kad ok
Laba visoms. Tikiuosi mane irgi priimsit i savo rata
Na va siandien buvo mano pirmasis apsilankymas pas gine ir... Absoliuciai nieko nemate
QUOTE(JEma @ 2009 10 26, 18:49) Na va siandien buvo mano pirmasis apsilankymas pas gine ir... Absoliuciai nieko nemate O kiek dienikiu tau veluoja? QUOTE(renaciukass @ 2009 10 26, 19:54) JEma,tai aisku nieko ten kol kas nepamatys,dar per anksti,vat kai bus beveik 7 savaites,tada jau turetu pamatyti plakancia sirdele,ir butinai ja pamatys!
Labas rytas
QUOTE(renaciukass @ 2009 10 26, 19:54) veluoja man jau 10d QUOTE(elada 27 @ 2009 10 27, 00:39) JEma,tai aisku nieko ten kol kas nepamatys,dar per anksti,vat kai bus beveik 7 savaites,tada jau turetu pamatyti plakancia sirdele,ir butinai ja pamatys! Nu pagal paskutines mmm tai man ryt turetu prasideti 6 sav. Esme ta kad gyd ne sirdeles nemate bet isvis nieko nemate net puslytes
As vakar taip dziaugiausi, kad einu pas gydytojus ir pamatysiu savo mazylio puslyte ( nes turi butri kaip ir 5 savaites). Taciau nuejus teko isgirsti zinia: "matau pas tave tavo pilvo ertmeje skyscio". Liepe kuo skubiau eiti pas II lygio ginekologa
Klausiu ar tai yra blogai - nieko neatsako. Nulekiu pas gine, apziuri is vidaus ir sako:" Man atrodo, kad tavo puslele yra kaip ir pilvo ertmeje, o ne gimdoje. Tad jei uzeis stiprus pilvo skausmai lek kuo skubiau i Antakalnio klinikas - ten loparaskopu tave isoperuos. O jei skausmu nebus ateik rytoj". Isejusi is kabineto nieko nebemaciau, net pamirsau, kad atejau su striuke. Grizusi namo su baime ejo kiekviena minute, kad tik nepradetu skaudeti pilvelio. Naktis praejo ramiai. O dabar su baime laukiu 11 val kada tures mane vel apziureti... QUOTE(renaciukass @ 2009 10 28, 09:46) As vakar taip dziaugiausi, kad einu pas gydytojus ir pamatysiu savo mazylio puslyte ( nes turi butri kaip ir 5 savaites). Taciau nuejus teko isgirsti zinia: "matau pas tave tavo pilvo ertmeje skyscio". Liepe kuo skubiau eiti pas II lygio ginekologa Klausiu ar tai yra blogai - nieko neatsako. Nulekiu pas gine, apziuri is vidaus ir sako:" Man atrodo, kad tavo puslele yra kaip ir pilvo ertmeje, o ne gimdoje. Tad jei uzeis stiprus pilvo skausmai lek kuo skubiau i Antakalnio klinikas - ten loparaskopu tave isoperuos. O jei skausmu nebus ateik rytoj". Isejusi is kabineto nieko nebemaciau, net pamirsau, kad atejau su striuke. Grizusi namo su baime ejo kiekviena minute, kad tik nepradetu skaudeti pilvelio. Naktis praejo ramiai. O dabar su baime laukiu 11 val kada tures mane vel apziureti... Laikykis... Svarbiausia kad dar neskauda, gal dar viskas bus ok. Sunkios tos nezinios minutes... bet reikia nusiteikti optimistiskai. Pranesk kai suzinosi ka....
grizau po apziuru.
baigiu prarasti vilti ir tikejima atrodo nieko daugiau nebenoriu.... QUOTE(renaciukass @ 2009 10 28, 15:59) grizau po apziuru. baigiu prarasti vilti ir tikejima atrodo nieko daugiau nebenoriu.... Nenusiteik pesimistiskai
Po ilgu vaiksciojimu pas gydytojus pagaliau pastojau...gydytojas sake, jog jau 3 savaites, bet skaiciuojasi kaip 5 savaites...taip ir nelabai supratau..tai skaiciuoti, kad man 3 ar, kad 5
QUOTE(Fainulka1 @ 2009 11 02, 14:37) Po ilgu vaiksciojimu pas gydytojus pagaliau pastojau...gydytojas sake, jog jau 3 savaites, bet skaiciuojasi kaip 5 savaites...taip ir nelabai supratau..tai skaiciuoti, kad man 3 ar, kad 5 Džiaugiuosi už jus O skaiciuok tai pagal gydytojus. Taciau manau dar po keliu savaiciu pasakys kita laika. Nes kol labai maziukas - sunku tiksliai apskaiciuoti ![]()
pries sesia menesius turejau negimdimini nestuma, buvo labai liudna, bet nesenai pasidariau nestumo testa ir o stebukle!!! teigiamas, gal kas galit ;pasakyt, testas kieliu sawaiciu nestuma gali parodyti?
QUOTE(vitute24 @ 2009 11 09, 00:47) pries sesia menesius turejau negimdimini nestuma, buvo labai liudna, bet nesenai pasidariau nestumo testa ir o stebukle!!! teigiamas, gal kas galit ;pasakyt, testas kieliu sawaiciu nestuma gali parodyti? Sveikute, Kiek susiduriau, tai jau tikrai teisybę su testu galima suzinoti po 10 dienų. O anksciau gali rodyti ir netgi teigiama, bet dazniau rodo neigiama - tik ziurek, kad testas butu ne pats pigiausias QUOTE(saule111 @ 2005 03 14, 19:23) paprastai, kai ziuri per "televizoriu" i vaikuti, tai daugmaz tiksliai pasako, koks amzius, pvz, 25 sav. ir 4 dienos. Tai tada ir galit skaiciuotis. Man tai sutapo Sveikutes esamos ir busimos mamytes
Kaip smagu, sveikinu
Man irgi praeita sestadieni parode neigiama, o siandien teigiama
Pasiziurejau SM nestumo kalendoriu, tai turetu buti 4 savaite. Is to susijaudinomo, net kavos siandien ryte negeriau, nezinau, ar galima dabar jau Kada tureciau uzsirasyti pas gydytoja? Ir kur pirmiausia reiketu eiti - pas savo seimos gydytoja? QUOTE(angeliux123 @ 2009 11 14, 14:40) Man irgi praeita sestadieni parode neigiama, o siandien teigiama Pasiziurejau SM nestumo kalendoriu, tai turetu buti 4 savaite. Is to susijaudinomo, net kavos siandien ryte negeriau, nezinau, ar galima dabar jau Kada tureciau uzsirasyti pas gydytoja? Ir kur pirmiausia reiketu eiti - pas savo seimos gydytoja? Sveikinu Keliauk pas gine. O del laiko tai cia jau tau spresti. As uzsirasiau is kart kai tik testas parode 2 juosteles. Pagal mane turejo buti 5 sav nestumo. Taciau apsilankius pas gydytojus - buvau nemaloniai nustebinta, nes itare negimdini nestuma. Liepe atvykti dar po savaites, kad tiksliai pasakytu. O pasirodo viskas buvo
radu kur paskaiciuoja kada gimdymo data ir kiek savaiciu nestumas, reikia tikm irasyti paskutiniu menesiniu pirmos dienos data ir spausti: calculate
http://www_americanpregnancy_org/duringpre...y/pregcalc.html
na,nzn as budama nescia apie 2men nejauciau...kad laukiuosi..O dar sako,kad ta pacia diena gali suprasti,kad esi pastojusi
na,o tikslia data galima nustatyti nuo paskutiniu mm
O mano atvejis, tai visai linksmas ir, beje, mane nustebino.
Aš aišku nen e, baikit juokus, kur jau AŠ (?) lauksiuosi.... O pasirodo, stai ką reiškia, kai užaugini penkis vaikus Tada nusipirkau testa - ir - vajetau - kazkas nupaise du bruksnelius
norint apskaiciuoti supermama pati turi skaiciuokle nestumui nustatyti, ir apskaiciuoja tiksliai...bent man sutapo su gydytojais skaiciavimais ir skaiciuokle taip pat neapsiriko....
QUOTE(MAMICY @ 2006 07 28, 06:02) Papildyta: QUOTE(Sibile @ 2009 12 05, 23:56) radu kur paskaiciuoja kada gimdymo data ir kiek savaiciu nestumas, reikia tikm irasyti paskutiniu menesiniu pirmos dienos data ir spausti: calculate http://www_americanpregnancy_org/duringpre...y/pregcalc.html o as girdėjau paprasčiausią skaičiavimą.: Paskutinė mėnesinių diena-3 mėnesiai+7dienos. Sutampa
gal ,kas galite padeti...?
mano paskutiniu menesiniu pirma diena buvo lapkricio 3 pagal gyditojo apskaiciavimus laukiuosi 7-8 sav. bet as nesuprantu.. pagal jio apskaiciavimus jis pradeda skaiciuoti nestuma nuo paskutiniu menesiniu pirmos datos.. pagal mano supratima as laukiuosi apie 4-5 sav. nes juk per menesines ir ciklo pradzioj juk dienos nevaisingos... QUOTE(zaliaaake @ 2009 12 30, 18:29) gal ,kas galite padeti...? mano paskutiniu menesiniu pirma diena buvo lapkricio 3 pagal gyditojo apskaiciavimus laukiuosi 7-8 sav. bet as nesuprantu.. pagal jio apskaiciavimus jis pradeda skaiciuoti nestuma nuo paskutiniu menesiniu pirmos datos.. pagal mano supratima as laukiuosi apie 4-5 sav. nes juk per menesines ir ciklo pradzioj juk dienos nevaisingos... Visada nėštumo trukmskaičiuosja nuo paskutinių mmm pirmos dienos. Nes labai retas kas gali pasakyti kari buv tikroji pastojimo diena. Tad nuo paskutinių mmm pirmos dienos nėštumas trunka 40 savaičių
supemama turi skaiciuokle, kuri apskaiciuoja nestuma ir po to gali pasiskaityti, kurioj savaitei kas vyksta...bent man sutapo skaiciavimai su gydytojos
Na jei skaiciuokles nesuklys,kaip ir daktarai,tai musu vaikiukas gales svesti gimtadieni su teveliu
QUOTE(Fainulka1 @ 2009 11 02, 14:37) Po ilgu vaiksciojimu pas gydytojus pagaliau pastojau...gydytojas sake, jog jau 3 savaites, bet skaiciuojasi kaip 5 savaites...taip ir nelabai supratau..tai skaiciuoti, kad man 3 ar, kad 5 5sav gauna jei skaiciuoja nuo paskutiniu menesiniu-taip skaiciuoja visi daktarai-nestumas 40sav nuo paskutiniu menesiniu
Sveikos,nusprendžiau ir aš prie jūsų prisijungti.
QUOTE(Fleur @ 2010 01 05, 15:46) Sveikos,nusprendžiau ir aš prie jūsų prisijungti. Gimdymo laikas nustatomas pagal vokiečių ginekologo Negelės taisyklę: iš paskutinių menstruacijų pirmos dienos datos atimami 3 mėnesiai ir pridedamos 7 dienos. Ši formulė tinka tik tada, jei ciklas - 28 dienos. Jeigu ciklas ilgesnis kaip 28 dienos, pridedamos 7 dienos ir dar tiek dienų, kiek ciklas ilgesnis už 28 dienas. Pavyzdžiui, jeigu ciklo trukmė yra 31 diena, pridedame 10 dienų. Jeigu ciklas trumpesnis negu 28 dienos, pridedame tiek dienų mažiau 7, kiek dienų jis trumpesnis. Pavyzdžiui, jeigu ciklas yra 25 dienos, atėmus 3 mėnesius, reikia pridėti tik 5 dienas. Išnešiotas ir sveikas kūdikis gali gimti šiek tiek anksčiau arba vėliau nustatytos datos. QUOTE(Fleur @ 2010 01 05, 14:46) Sveikos,nusprendžiau ir aš prie jūsų prisijungti. Man gydytoja sakė, kad savaitės skiriasi pagal vaikelio dydį ir išsivystymą. O dėl gimdymo datos, tai gal tu tiesiog kaip reikiant neklausei, nes man jau per pirmą vizitą (buvo tik 5 sav. nėštumas) pasakė tikslią gimdymo datą, gimdymo atostogų pradžią ir kt. QUOTE(Gabriete @ 2010 01 05, 14:01) Man gydytoja sakė, kad savaitės skiriasi pagal vaikelio dydį ir išsivystymą. O dėl gimdymo datos, tai gal tu tiesiog kaip reikiant neklausei, nes man jau per pirmą vizitą (buvo tik 5 sav. nėštumas) pasakė tikslią gimdymo datą, gimdymo atostogų pradžią ir kt. O tai taip išeina, kad mano vaikas greit vystosi ar kaip?Tai jis ir gims ankščiau tada. Idomei čia kažkaip. Reiks gydytoja išklausinėt. |