Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Marža
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Nuoma, butų pirkimas, agentūros
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
dark
Sveiki, norėjau pasitarti dėl banko maržos dydžio. 2004m. ėmėme paskolą ir marža buvo 1,75. Šįmet paėmėme dar pinigų, prie to pačio prašėme, kad sumažintų maržą. Žadėjo 0,9, bet..........kai reikėjo, tai vadybininkė pareiškė, kad sumažins tik iki 1,20 blink.gif Reikalas labai ,,degė", tad sutikome.
Dabar planuojame eiti ir prašyti, kad dar mažintų, kaip buvo žadėjusi.
Kaip mes galime argumentuot ir kokios maržos realu prašyt? Paskola pakankamai didelė. Realu prašyt 0,8? O gal 0,7 net? Ar protinga teigti, kad planuojame pereiti į kitą banką, jei jie nemažins maržos? blush2.gif (tokį variantą svarstėm). Bankas-DnbNord.
dark
g.gif
Crazy Lady
QUOTE(dark @ 2006 06 19, 08:24)
Sveiki, norėjau pasitarti dėl banko maržos dydžio. 2004m. ėmėme paskolą ir marža buvo 1,75. Šįmet paėmėme dar pinigų, prie to pačio prašėme, kad sumažintų maržą. Žadėjo 0,9, bet..........kai reikėjo, tai vadybininkė pareiškė, kad sumažins tik iki 1,20  blink.gif  Reikalas labai ,,degė", tad sutikome.
Kaip mes galime argumentuot ir kokios maržos realu prašyt? Paskola pakankamai didelė. Realu prašyt 0,8? O gal 0,7 net? Ar protinga teigti, kad planuojame pereiti į kitą banką, jei jie nemažins maržos?  blush2.gif  (tokį variantą svarstėm). Bankas-DnbNord.
*

Sveika
Mes dabar paėmėm paskolą iš to pačio banko, tai gavom 0,7 maržą, bet tai buvo todėl, kad dokumentus pradėjom derinti dar gegužės mėn. O šią savaitę į tą patį banką ėjo pažįstami, motyvuodami, kad mums davė 0,7 tai ir jiems tokios reikia, tai pasakė, kad tokia marža buvo gegužės mėn, o dabar mažiauisiai ką gali pasiųlyti yra 0,9 arba 0,85 proc. Taigi gal ir galima prašyti, kad dar sumažintų. Manau geriausiu atveju ji galėtų būti 0,9 arba 1,0. O dėl šėjimo į kitą banką gal ir galit pagąsdinti, bet pirma gerai paskaitykit sutartį kokios baudos už tai numatytos ir pagavokit ar tai apsimoka. Sėkmės
smėliukė
Nu musu marza, kai emem paskola pries 2.5m buvo 1.8. Dabar norim ja didinti, tai irgi is pradziu zadejo 1, bet dabar sake geriausiu atveju 1.2. Ir aplamai viskas priklauso nuo paskolos dydzio, labai konkreciai vadybininkas pasake, jokie draudimaisi tam paciam banke ar pensijos kaupimas nepades. unsure.gif Siaip irgi zadejom begt i kita banka, kur siulo 1, bet paskaiciavom islaidas + nezinai ar nepradejus tvarkyt popieriu ir ju dainele nepasikeis, ir likom tam paciam. Hansoj. verysad.gif

O tas mazas marzas sake moka tik naujiem klientam ( gal nori daugiau prisiviliot) ir kurie ima ne maziau 500 tukst. schmoll.gif g.gif
TeQuiLa
nelabai, oi nelabai dabar bankai marzas mazina (pati dirbu viename is banku), kadangi pakankamai brangu pereiti is vieno i kt., o sutartyse is anksto numatytos baudos. aisku, jei paskola 500000 -ir daugiau jau kt. sneka.
Austėja
Mūsų marža 0,7. VB.
Ramaškė
QUOTE(smėliukė @ 2006 06 29, 16:04)

O tas mazas marzas sake moka tik naujiem klientam ( gal nori daugiau prisiviliot) ir kurie ima ne maziau 500 tukst. schmoll.gif  g.gif
*

Mes ėmėm 150 t Hansoj lengvatinę paskolą ir marža 0,9.
Crazy Lady
Kažkodėl bankų geranoriškumas dalinti paskolas visiems ir pakankamai pigiai baigėsi. Gal tai buvo tik būdas prisitraukti kliantus? g.gif Be to ir sutarčių nuostatos labai stipriai keičiasi, aišku, kliantų nenaudai doh.gif
dark
QUOTE(kristina599 @ 2006 07 01, 18:34)
Kažkodėl bankų geranoriškumas dalinti paskolas visiems ir pakankamai pigiai baigėsi. Gal tai buvo tik būdas prisitraukti kliantus? g.gif Be to ir sutarčių nuostatos labai stipriai keičiasi, aišku, kliantų nenaudai doh.gif
*

gal gali konkrečiai? kas keičiama sutartyse?
Crazy Lady
QUOTE(dark @ 2006 07 01, 21:01)
gal gali konkrečiai? kas keičiama sutartyse?
*

Atsiranda visokių baudų delspinigių ir kt kliantui nenaudingų punktų, pvz. dėl refinansavimo apribojimų ir pan. Čia aš lyginu su sutartimi, kurią buvom pasirašę prieš du metus su dabartine verysad.gif
lil
va taip skautau ir PAVYDZIU blush2.gif 0.7-1.8 % marza bigsmile.gif .... gavau 4.8 proc ir LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAABAi dziaugiuso, Mb kai buta priko pries 5 emtus tai gavo 8 % ir 10 metu fiksuota doh.gif
Lolitaeli
Mes irgi geguzes men.susimazinom marza.Buvo 1.7, o dabar 0.9 4u.gif Ir tai padare gan geranoriskai,be jokiu dideliu prasymu.Bankas DnbNord.
dark
QUOTE(Lolitaeli @ 2006 07 09, 13:27)
Mes irgi geguzes men.susimazinom marza.Buvo 1.7, o dabar 0.9  4u.gif Ir tai padare gan geranoriskai,be jokiu dideliu prasymu.Bankas DnbNord.
*

reikėjo už tai mokėt ar ne?
Vitalija
QUOTE(dark @ 2006 07 09, 13:31)

O kaip gali nereikėti mokėti mažinantis mažą? g.gif Juk tai bet kokiu atveju SUTARTIES KEITIMAS, o už jį yra nustatytas mokestis. Tik skirtinguose bankuose jis kitoks. DnbNORD ne toks ir mažas, net 250 Lt. Jei gerai suprantu, ir ateity, jei, pvz., laimėtum aukso puodą ir norėtum įnešti didesnę sumą, tas dokumentų pertvarkymas lygiai taip pat kainuotų, nes būtų keičiama sutartis.
Mums balandį sumažino maržą. Dabar 0,9, buvo 1,75. Jokių papildomų banko produktų nereikėjo imti.
dark
QUOTE(Vitalija @ 2006 07 09, 14:11)
O kaip gali nereikėti mokėti mažinantis mažą? g.gif Juk tai bet kokiu atveju SUTARTIES KEITIMAS, o už jį yra nustatytas mokestis. Tik skirtinguose bankuose jis kitoks. DnbNORD ne toks ir mažas, net 250 Lt. Jei gerai suprantu, ir ateity, jei, pvz., laimėtum aukso puodą ir norėtum įnešti didesnę sumą, tas dokumentų pertvarkymas lygiai taip pat kainuotų, nes būtų keičiama sutartis.
Mums balandį sumažino maržą. Dabar 0,9, buvo 1,75. Jokių papildomų banko produktų nereikėjo imti.
*

dėl ko klausiu-kai didinom paskolą DnbNord mums maržą sumažino tik iki 1,2. Vadybininkė teigė, kad iki 0,8 sumažins bet kada, parašius prašymą g.gif Mes, naivuoliai, patikėjom. Dabar nuėjus paprašė tų 250lt. Savo pažado ,,nebeatsiminė". Kadangi mes jau labai abejojame jos kompetencija-pasiklausiau jūsų.
Tuo Nordu esu nusivylusi nerealiai. Tokių nesąmonių yra jų vadybinikės prikalbėję ir tokių klaidų pridarę, kad ojojojoj doh.gif
Šiaip rimtai svarstom apie refinansavimą. Eitume į Hansa. Kalbėjome ten-skiriasi bendravimas su klientų nuo DnbNordo kaip diena nuo nakties.
Lolitaeli
QUOTE(dark @ 2006 07 09, 13:31)
*

Sumokejom 250lt.Tik vadybininke zadejo,kad palukanos sumazes jau nuo birzelio men.bet kol kas dar to sumazejimo nematem g.gif Sekantis perskaiciavimas tik po 0.5 metu,tai dabar idomu,ar jie sumazins tas palukanas anksciau,kaip zadejo.
Vitalija
QUOTE(Lolitaeli @ 2006 07 11, 03:02)
Sumokejom 250lt.Tik vadybininke zadejo,kad palukanos sumazes jau nuo birzelio men.bet kol kas dar to sumazejimo nematem g.gif Sekantis perskaiciavimas tik po 0.5 metu,tai dabar idomu,ar jie sumazins tas palukanas anksciau,kaip zadejo.

Mums vadybininkė sakė, kad įmoka sumažėja nuo sutarties keitimo pasirašymo dienos mirksiukas.gif Kadangi i-linijoj kiekvieną mėnesį pasižiūrim, kiek įnešti, tai teberodė didesnę sumą, skambinau ir tik tada pakeitė. Gal duomenų laiku neatnaujina? g.gif
Ir dar buvo keistas dalykas iškart po sutarties keitimo: i-linijoj rodė, kad mes šiek tiek skolingi (nors tą mėnesį buvom įnešę tikrai tiek pinigų, kiek reikėjo), o paskambinus vadybininkė pasakė, kad pas ją jokios skolos nerodo, atvirkščiai, yra 30 Lt permoka blink.gif Dar nuramino, kad esą mes per daug jaudinamės blink.gif Taip iki šiol ir nesupratau, kas ten per mistika buvo, kodėl i-linijoj vienaip, o banke kitaip rodė... Ir iki šiol išrašas rodo, kad 0,03 ct delspinigių nuskaičiuota... blink.gif Išeitų, kad reikia viską atidžiai sekti...
padruske
as marza mazinausi pries 2 savaites.paskola emem pries 3 metus, marza buvo2,25.dabar liko visai nedidele suma, tai sumazino tik iki 1,4.ir tai dziaugiuosi.paskola vilniaus banke.
Lolitaeli
QUOTE(Vitalija @ 2006 07 11, 09:04)
Mums vadybininkė sakė, kad įmoka sumažėja nuo sutarties keitimo pasirašymo dienos mirksiukas.gif Kadangi i-linijoj kiekvieną mėnesį pasižiūrim, kiek įnešti, tai teberodė didesnę sumą, skambinau ir tik tada pakeitė. Gal duomenų laiku neatnaujina? g.gif 
Ir dar buvo keistas dalykas iškart po sutarties keitimo: i-linijoj rodė, kad mes šiek tiek skolingi (nors tą mėnesį buvom įnešę tikrai tiek pinigų, kiek reikėjo), o paskambinus vadybininkė pasakė, kad pas ją jokios skolos nerodo, atvirkščiai, yra 30 Lt permoka blink.gif Dar nuramino, kad esą mes per daug jaudinamės blink.gif Taip iki šiol ir nesupratau, kas ten per mistika buvo, kodėl i-linijoj vienaip, o banke kitaip rodė... Ir iki šiol išrašas rodo, kad 0,03 ct delspinigių nuskaičiuota... blink.gif Išeitų, kad reikia viską atidžiai sekti...
*

Tai mums turbut ta pati situacija g.gif Mes irgi viska sekam i-linijoj,bet ten jokio imoku sumazejimo nerodo,nors mazesnis marzos skaicius jau parasytas.Kaip tik galvojam,kad reikia jai pasiskambint ir issiaiskint,kaip ten istikruju,visgi 250 lt.sumoketa,tai norisi ir rezultatu smile.gif
Atlante
Mes ememe Hansa banke, gavome 0,8
visata
o kaip ta marza susimazinti? taip paprastai kreiptis i vadybinike ir sakyti, noreciau susimazinti? ar turi buti kazkoks pagrindas? koks? mano paskola pernai imta, bet atsidejau pusantru metu mokejima, tik palukanas dabar moku. bet kyla eurolibor, tai galvoju, ar kalbeti su banku dabar, ar tai galima tik pradejus grazinti kredita?
bankas Hansa. patarkit prasau, o tai nepatinka man sitas beprotiskas didejimas imoku... g.gif
Origami
QUOTE(visata @ 2006 07 18, 22:18)
o kaip ta marza susimazinti? taip paprastai kreiptis i vadybinike ir sakyti, noreciau susimazinti? ar turi buti kazkoks pagrindas? koks? mano paskola pernai imta, bet atsidejau pusantru metu mokejima, tik palukanas dabar moku. bet kyla eurolibor, tai galvoju, ar kalbeti su banku dabar, ar tai galima tik pradejus grazinti kredita?
bankas Hansa. patarkit prasau, o tai nepatinka man sitas beprotiskas didejimas imoku...  g.gif
*

man irgi aktualu.

kaip reikia prasyti? ar reikes vel popierius apie darbo uzmokesti pristatyti ar tik prasymo uzteks?
dark
QUOTE(Ji @ 2006 07 25, 22:53)
man irgi aktualu.

kaip reikia prasyti? ar reikes vel popierius apie darbo uzmokesti pristatyti ar tik prasymo uzteks?
*

pažymų apie pajamas nebereikia. Parašai banke prašymą, bet mes asmeniškai susidūrėm su tuo, kad nelabai ten noriai mažina jie t maržą (Nordas būtent). Labai svarbu pasiskaityt savo sutartį, kokios ten sąlygos ir jei jos palankios jums, tada pirmyn smile.gif Mes pvz. pasidomėjom kituose bankuose ką jie siūlo ir tada pasakėm Nordui-hanza siūlo 0,8, Vilniaus 0,85. Jie pažadėjo sumažint iki 0,8, bet kai reikėjo, tai apgavo mad.gif negaliu dabar aš to banko pernešt.

Tada vadybininkė ruošia dokumentus notarui ir vėl einat pas notarą, sumokat bankui (išeina apie 200-250lt. skirtingai kokiam banke).
Vitalija
QUOTE(dark @ 2006 07 26, 07:32)
Tada vadybininkė ruošia dokumentus notarui ir vėl einat pas notarą, sumokat bankui (išeina apie 200-250lt. skirtingai kokiam banke).

Mums mažinantis maržą nereikėjo jokio notaro tvirtinimo g.gif Pasirašėm sutarties sąlygų keitimo susitarimą, susimokėjom, ir tiek ax.gif
dark
QUOTE(Vitalija @ 2006 07 26, 19:21)
Mums mažinantis maržą nereikėjo jokio notaro tvirtinimo g.gif Pasirašėm sutarties sąlygų keitimo susitarimą, susimokėjom, ir tiek ax.gif
*

g.gif mes ėjom pas notarą, tvirtino visą tai.
Nu blyn, vyro dar perklausiu, net susivėliau ką ten mums tvirtino blush2.gif
Origami
QUOTE(Vitalija @ 2006 07 26, 19:21)
*

siandien buvau banke Dnb NORD - reikia tik laisvos formos prasyma parasyt, kuri paskui apsvarsto ir pakeicia, kainuoja 250 uz sutarties pakeitima 4u.gif
Edutis
QUOTE(dark @ 2006 06 19, 08:24)
Sveiki, norėjau pasitarti dėl banko maržos dydžio. 2004m. ėmėme paskolą ir marža buvo 1,75. Šįmet paėmėme dar pinigų, prie to pačio prašėme, kad sumažintų maržą. Žadėjo 0,9, bet..........kai reikėjo, tai vadybininkė pareiškė, kad sumažins tik iki 1,20  blink.gif  Reikalas labai ,,degė", tad sutikome.
Kaip mes galime argumentuot ir kokios maržos realu prašyt? Paskola pakankamai didelė. Realu prašyt 0,8? O gal 0,7 net? Ar protinga teigti, kad planuojame pereiti į kitą banką, jei jie nemažins maržos?  blush2.gif  (tokį variantą svarstėm). Bankas-DnbNord.

Jei suma didelė, manau kad galit tikrai bandyt derėtis.
O dėl kito banko galima pagąsdinti, tik realiai tokių žingsnių imtis vargu ar apsimokėtų. Perėjimai atima daug laiko, nervų ir pinigų.

Papildyta:
QUOTE(smėliukė @ 2006 06 29, 16:04)
Nu musu marza, kai emem paskola pries 2.5m buvo 1.8. Dabar norim ja didinti, tai irgi is pradziu zadejo 1, bet dabar sake geriausiu atveju 1.2. Ir aplamai viskas priklauso nuo paskolos dydzio, labai konkreciai vadybininkas pasake, jokie draudimaisi tam paciam banke ar pensijos kaupimas nepades. unsure.gif  Siaip irgi zadejom begt i kita banka, kur siulo 1, bet paskaiciavom islaidas + nezinai ar nepradejus tvarkyt popieriu ir ju dainele nepasikeis, ir likom tam paciam. Hansoj. verysad.gif

O tas mazas marzas sake moka tik naujiem klientam ( gal nori daugiau prisiviliot) ir kurie ima ne maziau 500 tukst. schmoll.gif  g.gif

Įtakos turi tai, koks tu esi klientas - kokias paslaugas imi iš banko (sąskaitos, draudimas, pensijų fondai ir pan.). Bent jau mes kai prašėm sumažinti palūkanų normą, klausinėjo, ką mes pas juos turim. Kuo mažesnis paketas, tuo sunkiau leidžiasi į kalbas. Mums prieš metus sumažino nuo 1.7% iki 1,2%, nes teturim tik sąskaitas kur pervedami atlyginimai. Tuo tarpu kiti bankai skelbėsi apie 1% bankinę maržą. Nors gal čia tik reklaminis triukas buvo su tikslu prisivilioti naują klientą unsure.gif
O paskolos dydis be abejonės irgi vaidina gan svarbų vaidmenį, kuo ji didesnė, tuo bankai lankstesni.

QUOTE(lil @ 2006 07 07, 21:45)
va taip skautau ir PAVYDZIU  blush2.gif  0.7-1.8 % marza bigsmile.gif .... gavau 4.8 proc ir LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAABAi dziaugiuso, Mb kai buta priko pries 5 emtus tai gavo 8 % ir 10 metu fiksuota doh.gif

Kokiam čia banke tokios žvėriškos palūkanos? doh.gif
Fanta
Mums Nordas sumažino ką tik nuo 1,7 iki 0,9. Paskolą paėmėm prieš 3 metus.
Kuculis
QUOTE(Aidar @ 2005 11 14, 12:17)
nEPULK PRIE TO PAČIO BANKO, SUSIRINK OFICIALIAI PASIŪLYMUS IR PAŠANTAŽUOK BANKUS. vIENAS  duoda 1,3 metinių palūkanų, su jpasiūlymu eini į kitą banką ir sakai, o ką jūs man galit pasiūlyti? Jie, žinoma, siūlys mažiau, tada eini  į kitą ir sakai, duokit mažesnę maržą, eisiu pas jus. Ir taip išsimuši mažiausias palūkanas. Prieš porą mėnesių taip dariau:))) Irgi refinansavau paskolą. Tik nesusidėk su Parex banku. Karti patirtis byloja.
*

Gal dar kas nors Parexe paskola turi?Kokia ten marza? Esu ten paskola paemusi,marza (jau pamazinta) - 1,8.
TeQuiLa
QUOTE(Asta78 @ 2006 09 22, 00:35)
Gal dar kas nors Parexe paskola turi?Kokia ten marza? Esu ten paskola paemusi,marza (jau pamazinta) - 1,8.
*

pamazinta????? tai cia didoka ir gerokai didoka marza, mano pvz. pradine yra 1 proc., ir tai galejo buti mazesne dar, bet kadangi lengvatine paskola, tai mazesnes negali duoti.
Kuculis
QUOTE(tequila @ 2006 09 22, 08:57)
pamazinta????? tai cia didoka ir gerokai didoka marza, mano pvz. pradine yra 1 proc., ir tai galejo buti mazesne dar, bet kadangi lengvatine paskola, tai mazesnes negali duoti.
*

Taip ,bet ji paskutini syki mazinta 2003...Cia as ziopla. doh.gif Ir ilgai dar buciau zioplinejusi,jei ne SuperMama ir,aisku,VISI JUS!!!! wub.gif

Siandien pradejau pergalinga zygi - issiunciau uzklausas del palukanu dydzio i visus imanomus bankus,pradejau ieskoti turto vertintojo.Paaiskinsiu kam : zadu pasididinti kredita,nes,kaip paaiskejo,tai apsimoka zyyyymiai labiau,nei imti vartojamaja paskola.O ir is BPD tikiuosi nors ka nors atgauti.Tik vat idomu,o jei man puse BPD sumos apmokejo valstybe,tai nutraukus sutarti su BPD ,turbut,man irgi tik puse sumos grazins... g.gif
Austėja
Mūsų marža 0.7. SEB. Kreditas 370.000 Lt.
Kuculis
QUOTE(Austėja @ 2006 09 22, 10:52)
Mūsų marža 0.7. SEB. Kreditas 370.000 Lt.
*

Na,mes tokios turbut negausime,nes paskola nera tokia didele ,kaip tavo.
Idomu,kokios marzos realu butu tiketis,jei paskolos dydis - 110 tukst. ,terminas - 16 metu g.gif
S@ulyte
nu merginos zinokit negaliu ramiai skaityti sitos temos blush2.gif
nu kokios nesamones!sakyciau vadybininkai jus graziai isdurineja
as dirbu banke su busto paskolom.ir tikrai nera taip, kad marza pamazinti butu pats sunkiausias variantas
aisku, kiekvienas bankas turi savu reikalavimu ir kuo daugiau turi produktu tuo geriau. bet visada reikia deretis!
ir nesvarbu kad paskola seniau imta, vis tiek turi pamazinti marza jeigu rinkoje ji zymiai mazesne ir jusu pajamos padidejo, salygos pagerejo ir pan
del perejimo i kita banka, tai visada reikia skaityti sutarti, pvz mano banke nera jokiu baudu uz tai kad iseisi i kita banka arba grazinsi paskola anksciau laiko
o kartais visai verta pasiskaiciuoti.pvz jei marza sumazini 0,1 proc tai nu didesnes sumos gaunasi apie 200 lt/men. sakyciau apsimoka palakstyti o gal net ir i kita banka perbegti jeigu mokesi dar kokia 20 metu

taip kad kovokit uz geresnes salygas!!!

p.s. del laksto keitimo pas notara: kartais hipotekos lakste irasoma konkreti marza, tuomet kai ja mazina, reikia ir laksta keisti (kas aisku kainuoja)
protingas variantas kada parasoma kad marza yra kintanti ir priklauso nuo susitarimo

aisku klientai ne visada viska zino, bet dieve mano, paskola imama beveik visam gyvenimui, pasidomekit kaip ten kas pas jumi
Kuculis
QUOTE(S@ulyte @ 2006 09 24, 19:14)
nu merginos zinokit negaliu ramiai skaityti sitos temos blush2.gif
....
*

Vaje,Saulyte,kaip as noreciau pakliuti pas tokia vadybininke kaip tu! doh.gif Nes ,atvirai snekant,net nemalonu del tos paskolos sneketis ,bo visuomet persekioja jausmas,kad tave durnina.
Pvz.: siuo metu esu Parex kliente ,paskolos dydis siai dienai apie 67tuks. liko,moketi dar 16 metu.Prasau sumazinti marza (dabartine 1.8),klausia kiek noreciau susimazinti.Atsakau - kiek teko dometis,kiti bankai siulo nuo 0.6 iki max 0.9.Vadybininkas man juokiasi i rageli ,ir sako,kad 0.6 man tikrai neduos,maximum,ka gali pasiulyt -1.Sutinku,gal suma mano kiek ir mazoka.Bet kaip tik dabar tvarkausi paskolos padidinima .Na,pabrango butas,ir noriu pasiimti papildomai kokius 45 tuks. Taigi,is viso gausis 112 tukst. 16 metu.Kur ta banko marzos riba?T.y. kokia imanoma maziausia marza siomis salygomis?Tavo,kaip banko darbuotojos,patarimas man butu be galo vertingas,ir zymiai palengvintu derybas.Na,bent jau nesijausciau mulkinama... unsure.gif
S@ulyte
QUOTE(Asta78 @ 2006 09 25, 10:00)
Vaje,Saulyte,kaip as noreciau pakliuti pas tokia vadybininke kaip tu!  doh.gif Nes ,atvirai snekant,net nemalonu del tos paskolos sneketis ,bo visuomet persekioja jausmas,kad tave durnina.
Pvz.: siuo metu esu Parex kliente ,paskolos dydis siai dienai apie 67tuks. liko,moketi dar 16 metu.Prasau sumazinti marza (dabartine 1.8),klausia kiek noreciau susimazinti.Atsakau - kiek teko dometis,kiti bankai siulo nuo 0.6 iki max 0.9.Vadybininkas man juokiasi i rageli ,ir sako,kad 0.6 man tikrai neduos,maximum,ka gali pasiulyt -1.Sutinku,gal suma mano kiek ir mazoka.Bet kaip tik dabar tvarkausi paskolos padidinima .Na,pabrango butas,ir noriu pasiimti papildomai kokius 45 tuks. Taigi,is viso gausis 112 tukst. 16 metu.Kur ta banko marzos riba?T.y. kokia imanoma maziausia marza siomis salygomis?Tavo,kaip banko darbuotojos,patarimas man butu be galo vertingas,ir zymiai palengvintu derybas.Na,bent jau nesijausciau mulkinama... unsure.gif
*

oj aciu uz gera zodi ax.gif
sutinku kad 0.60 gal ir per maza marza nes suma nera didele bet kokia 0,8-0,9 tikrai galima prasyti
o jei vadybininkas juokiasi i rageli nu tai ka as zinau...
man atrodo visada galima prasyti kad pakeistu zmogu su kuriuo reikia banke bendrauti jeigu toks poziuris i klienta. beje pasiulymas butu ne skambinti, o geriau uzeiti i banka. kaip ir kazkur rasiau, argumentuokit, kodel galvojat, kad nusipelnet mazesnes marzos:)
as tai siulyciau drasiai prasyti pamazinti marza, nors vadybininkas ir sako, kad mazesnes negausit, juk niekas per galva neduos jeigu parasysit mazesne. jeigu bankui pasirodys kad tiek neverti, tai duos didesne ir viskas
sekmes! 4u.gif
Kriste222
0,8% Nordas, lengvatine paskola biggrin.gif 210000, 35 m. Oi mokesiu iki senatves doh.gif
Kriste222
QUOTE(Asta78 @ 2006 09 22, 08:56)
Taip ,bet ji paskutini syki mazinta 2003...Cia as ziopla. doh.gif Ir ilgai dar buciau zioplinejusi,jei ne SuperMama ir,aisku,VISI JUS!!!! wub.gif

Siandien pradejau pergalinga zygi - issiunciau uzklausas del palukanu dydzio i visus imanomus bankus,pradejau ieskoti turto vertintojo.Paaiskinsiu kam : zadu pasididinti kredita,nes,kaip paaiskejo,tai apsimoka zyyyymiai labiau,nei imti vartojamaja paskola.O ir is BPD tikiuosi nors ka nors atgauti.Tik vat idomu,o jei man puse BPD sumos apmokejo valstybe,tai nutraukus sutarti su BPD ,turbut,man irgi tik puse sumos grazins... g.gif
*

As niekaip nesuprantu kaip galima ta BPD dali susigrazint. Man aiskino banke, kad tai vienkartine imoka, o kaip ja galima susigrazint blush2.gif
axa
QUOTE(S@ulyte @ 2006 09 24, 19:14)
...
as dirbu banke su busto paskolom.
...
o kartais visai verta pasiskaiciuoti.pvz jei marza sumazini 0,1 proc tai nu didesnes sumos gaunasi apie 200 lt/men. sakyciau apsimoka palakstyti o gal net ir i kita banka perbegti jeigu mokesi dar kokia 20 metu
...
*

na, gal neklaidinkim žmonių....

kad 0.1 proc sumažintų paskolą 200 lt/mėn, paskola turi būti 2.5 milijono!
turbūt retas tokią turi, ar ne ?
O 250 tūkst. paskolą turint 0.1% skirtumas sumažins įmoką 20 lt/mėn. Kaip banko vadybininkei, būtų neblogai tai žinoti... blush2.gif

Tai dar reikia pagalvoti, ar verta dėl to lakstyti per bankus ax.gif Juolab, kad sutarties keitimas taip pat kainuos triženklę sumą. Jei mažinti maržą - tai iškart bent keliomis dešimtosiomis punkto, po 0.1 ar 0.2% neverta gaišti laiko ir mėtyti pinigėlių.
S@ulyte
QUOTE(axa @ 2006 09 25, 15:16)

as tikrai nenoriu klaidinti zmoniu  ax.gif  as tik noriu pasakyti, kad reikia skaiciuoti kas ir kada apsimoka
ir kad uz geresnes salygas visada reikia pakovoti - juk tai darom savo labui mirksiukas.gif

O 250 tūkst. paskolą turint 0.1% skirtumas sumažins įmoką 20 lt/mėn. Kaip banko vadybininkei, būtų neblogai tai žinoti...  blush2.gif

ir sita mazdaug esu paskaiciavusi, ta skirtuma norejau parodyti, kaip pavyzdi, kad kartais pasiskaiciuoti imokas visai sveika, be abejo, skaiciavau didesnei sumai nei 250t

Tai dar reikia pagalvoti, ar verta dėl to lakstyti per bankus  ax.gif Juolab, kad sutarties keitimas taip pat kainuos triženklę sumą. Jei mažinti maržą - tai iškart bent keliomis dešimtosiomis punkto, po 0.1 ar 0.2% neverta gaišti laiko ir mėtyti pinigėlių.

*

Kuculis

O 250 tūkst. paskolą turint 0.1% skirtumas sumažins įmoką 20 lt/mėn. Kaip banko vadybininkei, būtų neblogai tai žinoti...  blush2.gif

Tai dar reikia pagalvoti, ar verta dėl to lakstyti per bankus  ax.gif Juolab, kad sutarties keitimas taip pat kainuos triženklę sumą. Jei mažinti maržą - tai iškart bent keliomis dešimtosiomis punkto, po 0.1 ar 0.2% neverta gaišti laiko ir mėtyti pinigėlių.
*

Kalba eina apie tai,kad nuop 1.8 reikia susimazint.Juk nesakysite,kad tai normali marza,ar ne... cool.gif
Kuculis
QUOTE(S@ulyte @ 2006 09 25, 14:13)
oj aciu uz gera zodi ax.gif
sutinku kad 0.60 gal ir per maza marza nes suma nera didele bet kokia 0,8-0,9 tikrai galima prasyti
o jei vadybininkas juokiasi i rageli nu tai ka as zinau...
man atrodo visada galima prasyti kad pakeistu zmogu su kuriuo reikia banke bendrauti jeigu toks poziuris i klienta. beje pasiulymas butu ne skambinti, o geriau uzeiti i banka. kaip ir kazkur rasiau, argumentuokit, kodel galvojat, kad nusipelnet mazesnes marzos:)
as tai siulyciau drasiai prasyti pamazinti marza, nors vadybininkas ir sako, kad mazesnes negausit, juk niekas per galva neduos jeigu parasysit mazesne. jeigu bankui pasirodys kad tiek neverti, tai duos didesne ir viskas
sekmes! 4u.gif
*

Aciu,Saulyte 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tikrai labai pagelbejai!Parasysiu,kaip sekesi deretis biggrin.gif .

Papildyta:

*

12 *20 = 240 ltl (tiek sumazeja per metus) ,jei liko moketi dar 16 metu 240*16=3840 ltl -100 ltl(sutarties keitimo mokestis)=3740 ltl.Man gaila tokia suma dovanoti bankui.Plius,kaip jau minejau,dabar mano turima marza sudaro 1.8 !!!
Aisku,visu pirma as deresiuosi su banku,bet jei man ja sutiks pamazinti tik pvz. 0.4 ,tada nepatingesiu refinansuotis.Is principo.Zinau,kad taip nebus,nes jau siulo 1.Bandysiu ispesti 0.8.Juolab,kad VILIBOR nuolat kyla,palukanos ir taip dideles,dar labiau dideja.
As tikrai labai dekinga Saulytei uz isamu paaiskinima. 4u.gif
axa
QUOTE(Asta78 @ 2006 09 25, 17:44)
Kalba eina apie tai,kad nuop 1.8 reikia susimazint.Juk nesakysite,kad tai normali marza,ar ne... cool.gif
*

oj, tikrai nesakysiu.
1.8 - labai didelė marža.
Manau kad iki 0.8 labai realu nusiderėti , sėkmės derybose! 4u.gif

Pas mane 1% marža, bet paskola tik 100tūkst, ir nemanau kad sutiktų daug pamažinti. O sumažinti 0.1% ir sumokėti 300 lt sutarties keitimo mokestį neverta - tai tik po 3 metų atsipirks, be to, per tą laiką gali daug kas pasikeisti. Gal jau ir skola grąžinta bus (optimistiškai aš čia nusiteikiau lotuliukas.gif )
Kuculis
QUOTE(axa @ 2006 09 25, 19:05)
oj, tikrai nesakysiu.
1.8 - labai didelė marža.
Manau kad iki 0.8 labai realu nusiderėti , sėkmės derybose!  4u.gif

Pas mane 1% marža, bet paskola tik 100tūkst, ir nemanau kad sutiktų daug pamažinti. O sumažinti 0.1% ir sumokėti 300 lt sutarties keitimo mokestį neverta - tai tik po 3 metų atsipirks, be to, per tą laiką gali daug kas pasikeisti. Gal jau ir skola grąžinta bus  (optimistiškai aš čia nusiteikiau  lotuliukas.gif )
*

Naturalu,juk viltis mirsta paskutine ! As irgi vis svajoju,kad laimesiu aukso puoda,ir padengsiu visa kredita.Na,is tikruju nereikia ir to aukso puodo,kokie 100tukst. butu gana bigsmile.gif Tik bilietu beveik niekada neperku - cia mano vyro uzsiemimas.Nelabai as su loteriju Fortuna sitoje vietoje draugauju. ax.gif Nors,is kurios puses paziuresi: gyenime tfu tfu tfu kolkas sekasi,tik pinigai is niekur neateina - turiu pati butinai uzsidirbti (turiu omeny,kad jokiose loterijose nelaimiu,ir palikimo man niekas nepalieka)...
Mano sutarties keitimo mokestis - 100 ltl.Pasidare toki maza ant savo galvos,dabar kaitaliosiu ,kol man nusibos : lotuliukas.gif
fibi
Labukas.Paskolą mes ėmėm iš Nord/LB prieš tris metus 58000 - marža 1,7.Dabar liko 50000 ir 16 mokėjimo metų,kaip manot kiek galėčiau realiai prašyt sumažinti maržą g.gif
TeQuiLa
QUOTE(fibi @ 2006 09 28, 15:08)
Labukas.Paskolą mes ėmėm iš Nord/LB prieš tris metus 58000 - marža 1,7.Dabar liko 50000 ir 16 mokėjimo metų,kaip manot kiek galėčiau realiai prašyt sumažinti maržą g.gif
*

manau 1 proc. gali drasiai prasyti drinks_cheers.gif
westa
QUOTE(Asta78 @ 2006 09 25, 18:42)
Plius,kaip jau minejau,dabar mano turima marza sudaro 1.8 !!!
Aisku,visu pirma as deresiuosi su banku,bet jei man ja sutiks pamazinti tik pvz. 0.4 ,tada nepatingesiu refinansuotis.Is principo.Zinau,kad taip nebus,nes jau siulo 1.Bandysiu ispesti 0.8.Juolab,kad VILIBOR nuolat kyla,palukanos ir taip dideles,dar labiau dideja.
As tikrai labai dekinga Saulytei uz isamu paaiskinima.  4u.gif
*

Mano situacija labai panaši - marža 1,8 ... Paskambinau, taiaišku pradėjo nuo 0,4 sumažinimo.... Kas tas reiškia - refinansuotis? Kokiais argumentais aš galiu juos paveikti, kad jie sumažintų? Šiaip Hansoj turim visus draudimus, visas sąskaitas, netgi į vertybinius popierius įdėję ir pensiją mūsų pas juos?? Ačiukas
xxxsaulyte
QUOTE(westa @ 2006 09 28, 15:14)
Mano situacija labai panaši - marža 1,8 ... Paskambinau, taiaišku pradėjo nuo 0,4 sumažinimo.... Kas tas reiškia - refinansuotis? Kokiais argumentais aš galiu juos paveikti, kad jie sumažintų? Šiaip Hansoj turim visus draudimus, visas sąskaitas, netgi į vertybinius popierius įdėję ir pensiją mūsų pas juos?? Ačiukas
*

Pas mane buvo analogiška situacija - turejome pries tris metus "Parex banke". Kai kiti pradėjo siūlyti mažiau - refinansavimą pasidariau, nes jie vistiek tiek nepasiūlė kaip VB. O refinansavimas labai paprastai darėsi - parašiau raštą kad nutraukiu "Parex" - jie nelabai kaip ten blaškėsi, VB pervedė jiems ir dabar visiškai atsidavusi VB lotuliukas.gif lotuliukas.gif Pasižiūrėkite tiktai, kad nebūtų sutartyje procento už prieš laiką grąžinamą sumą - dabar manau nebėra, anksčiau dar buvo.......
Westa, jei reikia konsultacijos VB - turiu superinę bankininkę - galėsiu "suvesti"...... mirksiukas.gif

Ai, tai pas mane marža 0,7. thumbup.gif
westa
QUOTE(xxxsaulyte @ 2006 09 28, 16:22)
Pas mane buvo analogiška situacija - turejome pries tris metus "Parex banke". Kai kiti pradėjo siūlyti mažiau - refinansavimą pasidariau, nes jie vistiek tiek nepasiūlė kaip VB. O refinansavimas labai paprastai darėsi - parašiau raštą kad nutraukiu "Parex" - jie nelabai kaip ten blaškėsi, VB pervedė jiems ir dabar visiškai atsidavusi VB lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Pasižiūrėkite tiktai, kad nebūtų sutartyje procento už prieš laiką grąžinamą sumą - dabar manau nebėra, anksčiau dar buvo.......
Westa, jei reikia konsultacijos VB - turiu superinę bankininkę - galėsiu "suvesti"......  mirksiukas.gif

Ai, tai pas mane marža 0,7. thumbup.gif
*

yra mokestis - 0,5 proc smile.gif . neįpatingai didelė suma gaunasi, o ir kreditas pats pas mus tik kokie 50000 beliko... Ale vis tiek pinigai g.gif
O dėl VB, tai blyn ten sakiau kojos nekelsiu - kai ėmėm paskolą buti, tada taip mumis sutiko tame banke, kad geriau patylėsiu doh.gif doh.gif doh.gif
xxxsaulyte
QUOTE(westa @ 2006 09 28, 15:26)
yra mokestis - 0,5 proc  smile.gif . neįpatingai didelė suma gaunasi, o ir kreditas pats pas mus tik kokie 50000 beliko... Ale vis tiek pinigai  g.gif
O dėl VB, tai blyn ten sakiau kojos nekelsiu - kai ėmėm paskolą buti, tada taip mumis sutiko tame banke, kad geriau patylėsiu  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Taip, buvo laikai - prieš tris keturis metus beveik kalbėtis su mumis nenorėjo išskyrus Parex - o dabar išskėstomis rankomis visi laukia lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tuo metu į VB nėjau - tai dėl to ir pykčio ant jų neturiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif Darbuotojas darbuotojui nelygus - sakau, fantastišką bankininkę pažystu thumbup.gif thumbup.gif

O dėl refinansavimo - tai reikia pasiskaičiuoti - nedaug, bauda gaunasi tik 250 Lt, o procentai......... Rašyk prašymą sumažinti maržą kaip lojaliems klientams - turėtų atsižvelgti........
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.