Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Uždarbis iš gamtos!
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
*GEN*
Sveikos visos ir visi! biggrin.gif Kadangi esu jaunas zmogutis ,tai ir taupyti neiseina (niu juk visko noris) doh.gif Ir va visai nesenei suzinojau kad galima savaidgaleis ir ne tik vasaros metu uzsidirpti is gamtos.Pvz rinkti uogas,grybus bei sraiges.(Tas paprastas lietuviskas) biggrin.gif .Iskarto susiradau informacijos ir ka jus manote tai 100% tiesa.Mane sudomino sraiges (nu uogas ir grybus pati mekstu valgyti) irnesakyk.gif .Vilniuja neribota kieki superka markuciuse ir dvarcionise,uz kila moka 1lt ir daugiau.Ka jus apie tai manote? ar tai realu? ,o gal kaska panasaus darete?
JaHarta
QUOTE(*GEN* @ 2006 05 25, 17:07)
Sveikos visos ir visi!  biggrin.gif Kadangi esu jaunas zmogutis ,tai ir taupyti neiseina (niu juk visko noris) doh.gif Ir va visai nesenei suzinojau kad galima savaidgaleis  ir ne tik vasaros metu uzsidirpti is gamtos.Pvz rinkti uogas,grybus bei sraiges.(Tas paprastas lietuviskas)  biggrin.gif .Iskarto susiradau informacijos ir ka jus manote tai 100% tiesa.Mane sudomino sraiges (nu uogas ir grybus pati mekstu valgyti) irnesakyk.gif .Vilniuja neribota kieki superka markuciuse ir dvarcionise,uz kila moka 1lt ir daugiau.Ka jus apie tai manote? ar tai realu? ,o gal kaska panasaus darete?
*

Kažkaip netraukia schmoll.gif

Bet manau, kad normalių pinigų niekaip tokiu būdu neužsidirbsi...Nebent tu moksleivė arba pensininkė biggrin.gif 4u.gif

Bet kuriuo atveju sekmės "gamtos darbe" 4u.gif
irmulia
kazkada gal pries kokius 10 metu buvo bumas sio versliuko, visi masiskai rinko sraiges vynuogines (atrodo taip vadinasi) ir tempdavo i supirkimo punktus. Kiek imanoma isdirbti tiksliai nezinau bet manau milijono tikrai nebus.
*GEN*
100% sutinku kad daug tai tikrai neuzdirbsi ,bet jei bent keli litukai uz tai kad gamtoi pasivaikstai gausi .Gi smagu biggrin.gif
JaHarta
QUOTE(*GEN* @ 2006 05 25, 18:54)
100% sutinku kad daug tai tikrai neuzdirbsi ,bet jei bent keli litukai uz tai kad gamtoi pasivaikstai gausi .Gi smagu  biggrin.gif
*

Bet sraigių gaila biggrin.gif Aš tada už uogas ir grybus 4u.gif
Eglantina
Sunkus darbas tas uogas ir grybus rankioti, bet geras sportas:)
Enija
seniau buvo ir vaistažolių rinkimas gana pelningas. Dabar jau pats grybų- briedžiukų augimas, kažkur girdėjau juos superka. Bet manau yra ir mažiau sudėtingų galimybių uždirbti. Kokioje parduotuvėje kasoje dirbti bus lengviau ir pelningiau.
allegro
QUOTE(Enija @ 2006 06 02, 20:15)
seniau buvo ir vaistažolių rinkimas gana pelningas.

Esu rinkus vaistažoles, tikrai gerai išeidavo, kad taip dabar vėl jų reikėtų, būtų gerai vaikams užsidirbti thumbup.gif
Siracusa
o ka is tu supirktu sraigiu daro? g.gif

bandau isivaizduot tempiant du maisus judanciu sraigiu blink.gif turejau viena akvariume, tai dbr mano poziuri i sraiges pasikeites, negalima ju taip imt ir pardavinet lotuliukas.gif
Kozete
QUOTE(Siracusa @ 2006 06 07, 15:55)
o ka is tu supirktu sraigiu daro?  g.gif

Paruošia ir į stalą patiekia. rolleyes.gif
Beje, labai skanu, kai pats nerenki. Na, jei pats rinktum, turbūt sraigių tikrai nebesinorėtų. lotuliukas.gif
Siracusa
QUOTE(Kozete @ 2006 06 08, 15:27)
Paruošia ir į stalą patiekia. rolleyes.gif
Beje, labai skanu, kai pats nerenki. Na, jei pats rinktum, turbūt sraigių tikrai nebesinorėtų. lotuliukas.gif
*

kazkodel buvau pamanius, kad i zoo soda jos keliauja blush2.gif
bigsmile.gif
Miss_Lumholdt
Aišku jeigu savaitgaliais neturi įdomesnių užsiėmimų, tai gali pabandyti. Bet manau, kad tai ką gausi nebus verto tam darbui praleisto laiko. mirksiukas.gif
sigridaU
QUOTE(*GEN* @ 2006 05 25, 18:07)
Sveikos visos ir visi!  biggrin.gif Kadangi esu jaunas zmogutis ,tai ir taupyti neiseina (niu juk visko noris) doh.gif Ir va visai nesenei suzinojau kad galima savaidgaleis  ir ne tik vasaros metu uzsidirpti is gamtos.Pvz rinkti uogas,grybus bei sraiges.(Tas paprastas lietuviskas)  biggrin.gif .Iskarto susiradau informacijos ir ka jus manote tai 100% tiesa.Mane sudomino sraiges (nu uogas ir grybus pati mekstu valgyti) irnesakyk.gif .Vilniuja neribota kieki superka markuciuse ir dvarcionise,uz kila moka 1lt ir daugiau.Ka jus apie tai manote? ar tai realu? ,o gal kaska panasaus darete?
*

Bandziau pries daug metu taip uzsidirbti.Ne kazin kas unsure.gif
zioga
Dar vienas budas uzsidirbti is gamtos rinkti gintarus cool.gif tik va nezinau kas juos superka tongue.gif
Coccinela
Galiu paprieštarauti!
Jei žinai, kur eit sraigių rinkti ir t.t., tai šis užsiėmimas tikrai pelningas. Pas mus kaime (vienkiemiuose) žmonės pagrioviais ir pamiškėm laksto. Ir ne šiaip sau, o todėl, kad per mėnesį kai kurie ir 1000Lt sugeba susigraibyti. Nu, bet tie ir aria aišku.. bet kaip kaimo žmonėms, tai tikrai labai dideli pinigai, o tos sraigės čia pat, tai kaip neimt.. Gi šeima pasistengus taip ir teliką ar šaldytuvą naują gali nusipirkt thumbup.gif
Viniečiams tuom užsiimt nepatariu. Viena, kad kokia padavėja daugiau uždirbtum, o antra, gi Vilnius - čia sraigių sunku rast, nes ne tu vienas, žmogau, jas renki mirksiukas.gif

O šiaip, kartais pavasariais ir aš su sūnėnu nulekiu pasraigiaut. Be problemų per kelias val po 20kg parsinešam.. thumbup.gif Bet čia aišku, taip gerai nes vienkiemis ax.gif

Vat su uogom ar grybais niekad neprasidėjau nors pas mus vienkiemy jų irgi perteklius g.gif Bet vieni pažįstami augina daug juodų serbentų ir kasmet gerus derlius skina. Sako po kelis tūkstančius užsidirba, atmetus tuos pinigus ką sumoka skynėjams.. Bet tokiems bizniams investicija reikalinga..
kregzde
Galima užsidirbti, ypač jei labai reikia pinigų, tai geriau nei sedėti ir raudoti, kad nėra už ką gyventi (nu nemėgstu tokių verksnių) mirksiukas.gif Kai buvau studentė, nuvarėm su mama prisirinkom uogų, pardavėm, nupirkom brolienei dovaną gimtadienio proga biggrin.gif , taip pataupėm savo atlyginimus, t.y. ji atlyginimą, aš stipkę biggrin.gif

Kažkada, kai tėvai dar tik statėsi namą ir reikėjo pinigų, tai ir su uogom užsidirbdavo pinigėlių, tai nebuvo labai didelis uždarbis, bet vis tiek smile.gif

Ne_gera
Jei ne grybai ir ne uogos.... mergos būtu nuogos biggrin.gif
Nu va, o apie sraiges gal ir nebloga mintis thumbup.gif bet tik, kad už kg -1 lt. labai mažai, ieškok kur brangiau superka, aš laikraštyje mačiau, kad superka po 4 lt už kg.
Papildyta:
Ai, dar prisiminiau kaip iš gamtos galima užsidirbti biggrin.gif O gi rinkti prie ežerų, tvenkinių, upių ir t.t. butelius lotuliukas.gif
kregzde
QUOTE(Ne_gera @ 2006 07 10, 12:37)
Ai, dar prisiminiau kaip iš gamtos galima užsidirbti  biggrin.gif  O gi rinkti prie ežerų, tvenkinių, upių ir t.t. butelius  lotuliukas.gif
*

Nu jo... iš gamtos smile.gif Bet uždarbis gal ir neblogas, nesunkus lotuliukas.gif
allegro
QUOTE(kregzde @ 2006 07 10, 14:16)
Nu jo... iš gamtos smile.gif  Bet uždarbis gal ir neblogas, nesunkus lotuliukas.gif
*

Ypač tokią karštą vasarą kaip ši, butelių visur pilna doh.gif Tikrai galėtų kokie paaugliai ar mažesni vaikai juos rinkt, ledams užsidirbtų smile.gif
ziza
Žinau, kad vienais metais gerai už grybus mokejo. Šarkos ant šakos čiauškėjo, kad vienas net mašinai užsidirbo(įdomu kokią mašiną už grybus galima gauti biggrin.gif ). O šiaip, tai nepabandęs- nesužinosi. Taigi, jei yra noro bandyk ir parašyk kas gavosi, gal kitą met ir visą šeimyną į mišus išgūsiu-tegul dirbasi biggrin.gif
winterlady
As siulyciau duot kur nors skelbima, kad surinkineji sraiges. Nes kokiuose soduose tu bjaurybiu pilna, jos eda zmoniu auginamu darzoviu ar siaip kokiu reikalingu lapu, zmones jas nurankioja ir ismeta uz poros km. Be to sraiges yra gan nelengvos kai surenki koki kibira, nes vien kiautas-kriaukle sveria. Jau kokiu dideliu maciau mociutes sode vynuoginiu sraigiu. O tos sraiges dazniausiai keliauja i Prancuzijos restoranus.
kregzde
QUOTE(ziza @ 2006 07 19, 08:44)
Žinau, kad vienais metais gerai už grybus mokejo. Šarkos ant šakos čiauškėjo, kad vienas net mašinai užsidirbo(įdomu kokią mašiną už grybus galima gauti biggrin.gif ). O šiaip, tai nepabandęs- nesužinosi. Taigi, jei yra noro bandyk ir parašyk kas gavosi, gal kitą met ir visą šeimyną į mišus išgūsiu-tegul dirbasi biggrin.gif
*

Tai, kad aš grybų nepažįstu lotuliukas.gif Žinau tik voveraites ir baravykus blush2.gif O mašina gali būti ir už kelis šimtus ir už padorią sumelę g.gif
allegro
QUOTE(ziza @ 2006 07 19, 09:44)
*

O kodėl ne, jei maximoj 100g voveruškų 19lt kainuoja. Žinok kur prakišti-tikrai nemažai uždirbsi bigsmile.gif
Vėta
QUOTE(allegro @ 2006 07 21, 21:11)
O kodėl ne, jei maximoj 100g voveruškų 19lt kainuoja. Žinok kur prakišti-tikrai nemažai uždirbsi bigsmile.gif
*

Negi galvoji, kad maxima už tiek grybus superka lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ? Taigi jiems biznis. Kai užmokės ir noras rinkt voveraites praeis.
*GEN*
Pabandziau as tas sraiges rinkti ,ir Vilniuje ju yra.Tik vietas reik zinoti.Rinkau kelias dienas po 2-3h.Labai nesistengent surinkau 12kg,bet pabaigoja taip ju gaila pasidare.Jos verke sudetos i maisus .Tai pridaviau ir aciu daugiau nerinksiu. Bet nauda buvo pasivaiksciojau kaip reikiant po gamta smile.gif
Šypsenėlė24
QUOTE(*GEN* @ 2006 07 23, 22:55)
Pabandziau as tas sraiges rinkti ,ir Vilniuje  ju yra.Tik vietas reik zinoti.Rinkau kelias dienas po 2-3h.Labai nesistengent surinkau 12kg,bet pabaigoja taip ju gaila pasidare.Jos verke sudetos i maisus  .Tai pridaviau ir aciu daugiau nerinksiu. Bet nauda buvo pasivaiksciojau kaip reikiant po gamta smile.gif
*

Tai užtai, kad jų gaila ax.gif Mes su sese, kai dar vaikai buvom bandėm rinkti, bet nešdamos pagailėjom ir paleidom visas atgal rolleyes.gif
Siracusa
pries pora dienu girdejau per radija, jog sraigiu augintojams ne kas dbr, nes per karscius jos visos i zeme sulenda blink.gif hihihi.gif
izola
Teko ir man sraiges rinkti lotuliukas.gif Tiesa,dar mokyklos laikais.Kiek mokejo tikrai nepamenu,bet bizniukas geras thumbup.gif Kadangi sraiges renki dideles-tai labai greit mes ju pririnkdavom.Zinojom vietas-tai vos ne saujom semem. Uzdarbis lengvas ir pelningas tongue.gif Bent tuo metu man taip atrode,dabar juk ir poreikiai kitokie ax.gif Bet tikrai ne 1lt ir ne 4lt mokejo-cia kas tik tiek moka tai tikriausiai perpardavineja g.gif
*GEN*
QUOTE(izola @ 2006 08 12, 14:45)
  Bet tikrai ne 1lt ir ne 4lt mokejo-cia kas tik tiek moka tai tikriausiai perpardavineja g.gif
*

Del kainos skambinau i kokias 5 vietas ,visur ta pati sake 1lt,buvo vienoja vietoja 1,2lt (bet kazkur moletuose) tai pasirinkau arciausei namu . Bet tikrai pas perpardavinetoja nesiau matesi.
enrika82
Nemanau, kad daug uždirbsi schmoll.gif
Angelina 2007
Kai dar buvau moksleive, reikejo pinigu, tevai (mama) duodavo mazai, o norejosi surinkti kuo greiciau ir kuo daugiau. Tais laikais rinkdavau butelius blush2.gif , na per savaite surinkdavau apie 8 Lt, na man tai buvo didelis pinigas mirksiukas.gif . Turejau svajone, nusipirkti dvirati, mama apie tai nezinojo, beto ir negaletu man nieko padieti, nes paciai pinigu pritrugdavo, o dar mane reikejo auginti. Kai dar buvau paaugle, tai niekas nenorejo mane priimti i darba, o plauti masinas, tai pati mama mane neleido. Jinai man duodavo pinigus pietums, o as neejau pietauti, vis taupiau, ir ka jus sau galvojate tongue.gif , sutaupiau tiek pinigeliu, kad nusipirkau sau gera dvirati 4u.gif . Bet mamai nieko nesakiau, kad neprasidetu klausimai is kur as turiu tu pinigu, tai ta dvirati palikau pas savo geriausia drauga ir kai norejau pasivazineti, vaziavau pas ji. thumbup.gif
rasras
Net nepagalvojau apie tokį uždarbį... doh.gif 4u.gif
kvaxiux:)
Žinau patikimus žmones, kurie superka sraiges ir moka 1 Lt už kilogramą, kas, manau, yra tikrai nemažai. Va net telefoniuką įdėsiu. 865246570 smile.gif
Casual
QUOTE(kvaxiux:) @ 2009 05 09, 17:15)
Žinau patikimus žmones, kurie superka sraiges ir moka 1 Lt už kilogramą, kas, manau, yra tikrai nemažai. Va net telefoniuką įdėsiu. 865246570 smile.gif
*

blink.gif g.gif
tik patikimi ir gali tokius pinigus moket cool.gif
o duotu telefoniuku pasiskambinus kol viska issiaiskinsi tai kokius 5 kilogramus sraigiu prakalbesi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
neteko artimai su sita sritim susidurti, bet kelis sykius girdejau kad moka 4 litus ir daugiau.... unsure.gif
cile
QUOTE(kvaxiux:) @ 2009 05 09, 17:15)
Žinau patikimus žmones, kurie superka sraiges ir moka 1 Lt už kilogramą, kas, manau, yra tikrai nemažai.

Apie 1996 teko bandyt si uzsiemima, tada tai tikrai puse velnio buvo tas 1lt uz kg, na bet siandienai kaina labaaai jau maza, juolab tai gyvas padaras - gaila jas zudyt del tokiu pinigeliu...
O kas del uzdarbiu is gamtos, tai greta grybu, uogu ir vaistazoliu nepaminejot pievu geliu.Teko keleta vasaru tuo uzsiimt, tai nebloga prieda prie stipendijos pasidarydavau rolleyes.gif Isduosiu paslapti - populiariausios zibutes, pakalnutes, rugiageles ir ramunes, taip pat misrios puokstes - per geguzes- birzelio vardines labai nemazai lituku galima "pasidaryt" mirksiukas.gif
arana81
o kas sraiges superka tiesiogiai, ta prasme ne tarpininkai. Pazistu seima, kuriai dabar kiekvienas litas svarbus - net vaikai vasarai darbo nerado, tai kol nera uogu ir grybu, nori bent sraiges parinkti. Seimoje darba turinciu nebeliko, o gyventi reikia smile.gif
KibirVibir
V.Malinauskas superka, turbut reiketu tiesiogiai su jo firma pabendrauti ir paklausti smile.gif
arana81
QUOTE(KibirVibir @ 2009 05 21, 14:53)
V.Malinauskas superka, turbut reiketu tiesiogiai su jo firma pabendrauti ir paklausti  smile.gif
*

aciu 4u.gif jiems per toli. Viena mamyte i AZ parase, kad superka Arcia, Gudukas ir Camargo blush2.gif o kaip del leidimu, kad paskui per vaikus tevai baudos negautu doh.gif
kristinute95
sveiki, krizės metu visiems reikia papildomų pinigų. sugalvojau rinkti arbatzoles. tik nezinau kur jas superka. prasau jūsų pagalbos smile.gif
Elziukas1984
Esu girdejusi, kad Svencionyse, nes ten isikurusi UAB "Svencioniu vaistazoles"...taciau detaliu tikrai nezinau.
Sekmes smile.gif
vikusia21
kai buvau vaikas vasaras leidau pas mociute kaime,tai teko pagrybaut,voveruskas rinkom.ne daug uzdirbdavau,bet sasiuviniam uztekdavo.mociutes brolis apie 1000 kas menesi gaudavo,ale miske praktiskai ir gyveno.cia dzukijoj 4u.gif tarp kitko daug kaimo zmoniu tik is to ir gyvena rolleyes.gif
kai gyvenau vilniuj sraiges rinkdavo vingio parke smile.gif
cile
Nejau nieks melyniu nerinkot - nemazai ju siemet buvo, o ir kaina 5-7lt uz litra, sakyciau gana padori.
vaida89
Gal yra zinanciu kiek siemet uz baravyku kilograma supirktuvese duoda?Ir gal kur netoli Vilniaus yra?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.