Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žemės nuoma iš Valstybės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
Bretane
Gal kas galėtų patart kur kreiptis ir ar yra galimybė išsipirkti žemę iš valstybės. Yra nuosavas namas, kur yra trys šeimininkai, dviems priklauso žemė (vieni iš jų mes), namo dalis liko paveldėjimo būdu, taigi žemė nėra išpirkta.

Ir dar toks klausimas, kokias teises į žemę turi tas namo savininkas, kuriam ji nepriklauso g.gif
pukuota

QUOTE(eglytek @ 2006 05 24, 20:19)
Gal kas galėtų patart kur kreiptis ir ar yra galimybė išsipirkti žemę iš valstybės. Yra nuosavas namas, kur yra trys šeimininkai, dviems priklauso žemė (vieni iš jų mes), namo dalis liko paveldėjimo būdu, taigi žemė nėra išpirkta.

Ir dar toks klausimas, kokias teises į žemę turi tas namo savininkas, kuriam ji nepriklauso  g.gif
*

Jei teisingai supratau, Jus turite dali namo, esancio valstybiniame zemes sklype, o kitos dalies namo savininkas mire, neprivatizaves zemes, ar ne? Gal galima butu patikslinti, kas nori issipirkti valstybine zeme - ar to asmens, kuris mire neigyvendines teises privatizuoti zeme, ipediniai, ar mirusiojo bendraturciai (tai yra Jus)? pirmu atveju, galimybe yra. antru atveju - manau, ne, todel, kad naudojami zemes sklypai nuomojami asmenims, tuose sklypuose esanciu pastatu (ju daliu) savininkams, proporcingai atitinkamam asmeniui nuosavybes teise priklausanciam pastato (jo dalies) ir sklypo plotu santykiui. bet galbut teises aktai numato kokiu nors issimciu, todel siulyciau pasikonsultuoti zemetvarkos skyriuje.

Bretane
Šiaip mes paveldėjom dalį namo ir žemę, kuri nėra išpirkta. Tai kaip supratau mes galim dar ją išsipirkt g.gif O tai mums čia reik kreiptis į žemėtvarką g.gif O Vilniuje čia pagal seniūnijas ar kaip g.gif blush2.gif
AsJa
QUOTE(eglytek @ 2006 05 24, 20:59)
Šiaip mes paveldėjom dalį namo ir žemę, kuri nėra išpirkta. Tai kaip supratau mes galim dar ją išsipirkt  g.gif O tai mums čia reik kreiptis į žemėtvarką  g.gif O Vilniuje čia pagal seniūnijas ar kaip  g.gif  blush2.gif
*

Jū galite išsipirkti žemės sklypą aplink jums priklausantį namą. Paprastai tai jums reikia kreiptis į firmą kuri atlieka žemės sklypų kadastrinius matavimus, kad apmatuotų ir suformuotų jums sklypo ribas. Tada firma padarys žemės sklypo planą, pridės ten visu reikiamus dokumentus. Ir jūs ten turite kokius dokumentus, kad tas sklypas buvo pirkas, mokėta už jį, irgi reikia pridėti prie tos bylos, pridėti reikia ir visu namo bei paveldėjimo dokumentus. Tada visa tokia byla keliauja į žemėtvarkios skyriu, nu pavydžiui, jeigu jūsų sklypas yra Vilniuas m., tai į Vilniaus m. žemįtvarkos skyrių, jie ten pagal pateiktus dokumentus ir žemės sklypo planą sutvako žemė sklypo pirkimą, gal ten reiks kažkiek susimokėti jeigu jūs anksčiau nemokėjote už tą sklypą ir pagrinde viskas.
Pirma jums būtina kad kažkas apmatuotų jūsų sklypą, nes neaišku nei kiek ten to sklypo ploto ir vistvarkytu visus dokumentus.
Bretane
QUOTE(AsJa @ 2006 05 31, 10:43)
Jū galite išsipirkti žemės sklypą aplink jums priklausantį namą. Paprastai tai jums reikia kreiptis į firmą kuri atlieka žemės sklypų kadastrinius matavimus, kad apmatuotų ir suformuotų jums sklypo ribas. Tada firma padarys žemės sklypo planą, pridės ten visu reikiamus dokumentus. Ir jūs ten turite kokius dokumentus, kad tas sklypas buvo pirkas, mokėta už jį, irgi reikia pridėti prie tos bylos, pridėti reikia ir visu namo bei paveldėjimo dokumentus. Tada visa tokia byla keliauja į žemėtvarkios skyriu, nu pavydžiui, jeigu jūsų sklypas yra Vilniuas m., tai į Vilniaus m. žemįtvarkos skyrių, jie ten pagal pateiktus dokumentus ir žemės sklypo planą sutvako žemė sklypo pirkimą, gal ten reiks kažkiek susimokėti jeigu jūs anksčiau nemokėjote už tą sklypą ir pagrinde viskas.
Pirma jums būtina kad kažkas apmatuotų jūsų sklypą, nes neaišku nei kiek ten to sklypo ploto ir vistvarkytu visus dokumentus.
*

Ačiū, jo popierizmas doh.gif , kurio nekenčiu, bet teks doh.gif
gangstere
Tai vat, situacija tokia: su vyru nutarėme nusipirkti nama-komercines patalpas, vyras turi savo versliuka, tai nusprendeme, kad butu thumbup.gif jei galetume ten ir gyventi ir dirbti-vietos tam uztektu.Bet yra viena problema: žemė prie namo yra valstybinė, šiuo laiku ji yra išnuomota namo šeiminikui 25 metams.Norečiau daugiau sužinoti apie galimybę pratęsti sutarti ir apie galimybę nusipirkti valstybinę žemę.Patarimų reikia skubiai, nes jau rytoj privalome apsispręsti ar pirksime ar ne.Nežinau ką daryti....Ar rizikuoti?Patarkite, kas buvote su tuo susidūrę.Iš anksto ačiū mirksiukas.gif
Laimė
Taigi, namo be žemės nenupirksite. Namo savininkas ir kartu žemės nuomininkas, norėdamas parduoti namą eina pas apskrities viršininką (to miesto, kur žemė yra) ir rašo prašymą perleisi žemės nuomos teisę naujajam savininkui, nes namas yra parduodamas.
Apskritis, bent jau mano praktikoje, visada tokį sutikimą duoda.
Jūs nusiperkate namą ir turite žemės nuomos sutartį, tokią kokią turėjo dabartinis savininkas.
sena karvė
Laimė teisi. Jei toji žemė nėra labai brangi, gal pajėgsit ją nusipirkti, o ne išsinuomoti? Žemės kainą, ko gero, žino ir dabartinis namo savininkas.
Žemės sklypą, ant kurio stovi namas, pirmumo teisę išsipirkti turi to namo savininkas.
Kirmėlytė
O man idomu kokia zemes ispirkimo kaina?
vaileta
Laba diena, noriu Jūsų paklausti ka man daryti ir kur kreiptis, norint nusipirkti ar issinomuoti valstybines zemes sklypuka apie 5 arus, kurie ribojasi greta su musu nuosavu sklypu. Tikrai zinau, kad ten negali stoveti joks namas, nes per arti yra aukstos itampos elektra... taigi kaip ir laisva valstybine zeme, o mums padidnti sklypuka butu pats tas 4u.gif
INGRIDIK81
sveiki o as girdejau apie toki dalyka kaip senaties terminas,man aiskino taip kad jei turi nama o aplinkui zeme nesutvarkyta dokumentiskai o tu ta zeme naudojesi,ten sodini kaz ka tvora statai,tai jei praeina 10metu tai tas zemes gabaliukas atitenka tau,bet kaip visa sita iforminti nezinau,tik zinau kad reikia irodyti kadtu jau cia daugiau kaip 10 metu tvarkaisi.va
vaileta
Tas gali buti ir tiesa, taciau mes dar ten negyvename, pasistatem nama, bet dar vis neiseinam ten gyventi... Sklypas nupirktas gal kokiais 2002 metais, taiva dar nemazai laukti iki kol sueis 10 metu... Kai tvarkysim aplinka noretusi ir tvora uzsitverti, bet kaip tu tversi ant svetimos zemes...
gruoda
QUOTE(INGRIDIK81 @ 2008 02 05, 17:39)
sveiki  o  as  girdejau  apie  toki  dalyka  kaip  senaties  terminas,man  aiskino taip  kad  jei  turi  nama o aplinkui  zeme  nesutvarkyta  dokumentiskai  o  tu  ta  zeme naudojesi,ten  sodini kaz  ka  tvora  statai,tai  jei  praeina  10metu  tai  tas  zemes gabaliukas atitenka  tau,bet  kaip  visa  sita  iforminti  nezinau,tik  zinau  kad  reikia  irodyti kadtu  jau  cia daugiau  kaip 10 metu  tvarkaisi.va
*

nu tikrai ne... reikia susitvarkyti dokumentus ir susimokėti už tą žemę. O aš bet kur galiu nuvažiuoti ir ant valstybinės žemės pradėti bulves auginti, ir kaip tada? - po 10 m ta žemė mano? blink.gif nesąmonė kažkokia. Uošvė iš valstybės nuomavos žemę net neprisimenu kiek metų, o pernai mes ją išpirkom, ir visai nesvarbu kad jinai ten visą amžių savo karves ganė, niekas niekam nieko už dyką nedalina biggrin.gif
INGRIDIK81
na nezinau bet kad toks terminas ira man pati teisininke pasake kada as del savo sklypo klausiau,nes ten tvora pasistate kaimynas ir ant mano zemes sodino medelius ,ir jinai pasake kad jei jis irodys ir kaimynai paliudys del tos zemes kad jau daugiau kaip 10 metu stovi pereina i jo nuosavybe gal reikia ir sumoketi sito neissiaiskinau,bet pas mane kitoks atvejis man sia zeme sklypa grazino tik sia vasara tai man sitas senaties terminas nelecia,bet kad jis ira galiu 100% pasakyti
uogyte3
QUOTE(Kirmėlytė @ 2008 01 07, 13:49)
*

Jeigu zeme perki is valstybes pirma karta, kaina tikrai nesikandzioja mirksiukas.gif
Nenuorama
Norėčiau tokio patarimo ax.gif Jei noriu išpirkt žėmę, kuri ribojasi su mano sklypu, ar patartumėt kreiptis į firmą, kuri užsiima tokiais dalykais, ar įmanoma ir pačiai susitvarkyti unsure.gif Kaip suprantu, pirmiausia reikia kreiptris į savo miesto/rajono žemėtvarkos skyrių, kad pažiūrėti pagal planą, kiek tos žemės priklauso valstybei g.gif
zaRAza
Turim tokia situacija: MB seneliui priklauso namas, kuris stovi ant nuomojamos is valstybes zemes ir yra galimybe ja issipirkti, bet... Senelis neturi pinigu. Su juo dar gyvena jo sunus, bet irgi ne pinigingas ax.gif Ar yra galimybe kazkam kitam (pvz. anukams) ispirkti zeme ir tapti jos savininkais? Tiesiog turim itarimu, kad labai i sita zeme kesinasi senelio sesuo, kuri jau ne vieno giminaicio palikima yra "nusikesinusi", todel mudu su MB nenoretume, kad ir jo senelio turta ji "privatizuotu" sau, nes visgi yra trys naslaiciai ankukai, kuriems to labiau reikia negu jai ax.gif Senelis su mumis i kalbas nesileidzia, todel mums neiseina surast kazkokio sprendimo doh.gif
renax
QUOTE(Kirmėlytė @ 2008 01 07, 11:49)
*

Vilniuje bent pries 3 menesius buvo apie 2000 lt( ten nezymiai gali svyruoti ) kazkiek nuolaidos gavome kaip pirmam sklypui .Jei reik tiksliau galiu patikslinti . Galima imti issimoketinai , bet ten yra punktas kuris man nepatiko kad gali kaina kisti , tai mes pirkome iskart .
Papildyta:
QUOTE(vaileta @ 2008 01 10, 09:20)
Laba diena, noriu Jūsų paklausti ka man daryti ir kur kreiptis, norint nusipirkti ar issinomuoti valstybines zemes sklypuka apie 5 arus, kurie ribojasi greta su musu nuosavu sklypu. Tikrai zinau, kad ten negali stoveti joks namas, nes per arti yra aukstos itampos elektra... taigi kaip ir laisva valstybine zeme, o mums padidnti sklypuka butu pats tas  4u.gif
*

Bijau kad neparduos nes zona yra kurioje zeme priklauso elektros tinklams , nes nuo stulpu mums trauke 5 metrus slypo riba ir elektros tinklai pasiliko zeme sau . Tai cia paprasti stulpai .
Papildyta:
QUOTE(zaRAza @ 2008 07 29, 07:52)
Turim tokia situacija: MB seneliui priklauso namas, kuris stovi ant nuomojamos is valstybes zemes ir yra galimybe ja issipirkti, bet... Senelis neturi pinigu. Su juo dar gyvena jo sunus, bet irgi ne pinigingas ax.gif Ar yra galimybe kazkam kitam (pvz. anukams) ispirkti zeme ir tapti jos savininkais? Tiesiog turim itarimu, kad labai i sita zeme kesinasi senelio sesuo, kuri jau ne vieno giminaicio palikima yra "nusikesinusi", todel mudu su MB nenoretume, kad ir jo senelio turta ji "privatizuotu" sau, nes visgi yra trys naslaiciai ankukai, kuriems to labiau reikia negu jai ax.gif Senelis su mumis i kalbas nesileidzia, todel mums neiseina surast kazkokio sprendimo doh.gif
*

Senelis gali pirkti is valstybes ji duoda issimoketinai , kas metus sumokant dali ir jei neklystu 2 % metiniu nuo likucio .Ten suma juokinga , jei norima gali ismoketi , bet jei namas jo nuosavybe ir jis geranoriskai nesutinka , tretieji asmenys vargiai ar tai gali padaryti smile.gif
Kirmėlytė
[quote=renax,2008 07 29, 18:00]
Vilniuje bent pries 3 menesius buvo apie 2000 lt( ten nezymiai gali svyruoti ) kazkiek nuolaidos gavome kaip pirmam sklypui .Jei reik tiksliau galiu patikslinti . Galima imti issimoketinai , bet ten yra punktas kuris man nepatiko kad gali kaina kisti , tai mes pirkome iskart .

O nuo arų skaičiaus kaina nepriklauso? unsure.gif
renax
[quote=Kirmėlytė,2008 08 05, 17:30]
[quote=renax,2008 07 29, 18:00]

O nuo arų skaičiaus kaina nepriklauso? unsure.gif
*

[/quote]
Jei klausi apie lengvatas jos priklauso 6 arams ( jei apapuoli i kazkuria kategorija ) , labai daug pirkt neiseina is valstybes po namu gavome 22 smile.gif
Kirmėlytė
QUOTE(renax @ 2008 08 06, 17:23)
Jei klausi apie lengvatas jos priklauso 6 arams ( jei apapuoli i kazkuria kategorija ) , labai daug pirkt neiseina is valstybes po namu gavome 22 smile.gif
*

Na, klausiau ne to, bet si info irgi lb man praverte. Aciu lb. aciuks.gif
renax
QUOTE(Kirmėlytė @ 2008 08 06, 16:15)
Na, klausiau ne to, bet si info irgi lb man praverte. Aciu lb.  aciuks.gif
*

Norejei paklaust tipo jei perki 10 aru tai tokia , o jei daugiau tai mazesne lotuliukas.gif . Deja valstybe ne maxima urminiu nuolaidu netaiko . Yra tik lengvatines ir jos gana ribotos ir plotui ir sumai smile.gif
merga
Labutis.As ir mano namu bendrija gyvename kaime.Mes taip pat issipirkinejame is valstybes savo namu valdas ir darzus pirminiu budu.Mums skaiciuojama taip:- pirmine kaina ir pirmiems 15 aru taikoma 50%nuolaida.
moggie
QUOTE(merga @ 2008 08 28, 19:48)
Labutis.As ir mano namu bendrija gyvename kaime.Mes taip pat issipirkinejame is valstybes savo namu valdas ir darzus pirminiu budu.Mums skaiciuojama taip:- pirmine kaina ir pirmiems 15 aru taikoma 50%nuolaida.
*

o kokia kaina daug maz aro gaunasi? nes mes taip pat tvarkysimes dokumentus, kadangi kur pirkome savo kotedziuka, neispirkta zeme... tai reikia pirma issimatuoti sklypa, o tada kreiptis i zemetvarka? g.gif teisingai supratau?
merga
QUOTE(moggie @ 2008 09 05, 11:17)
o kokia kaina daug maz aro gaunasi? nes mes taip pat tvarkysimes dokumentus, kadangi kur pirkome savo kotedziuka, neispirkta zeme... tai reikia pirma issimatuoti sklypa, o tada kreiptis i zemetvarka? g.gif  teisingai supratau?
*

As Gyvenu Klaipedos raj.Mums aras kainuos-150 lt.
moggie
QUOTE(merga @ 2008 09 06, 21:34)
As Gyvenu Klaipedos raj.Mums aras kainuos-150 lt.
*

o i kokia firma, na kuo ji turi uzsiimti, reikia kreiptis, kad ismatuotu sklypa g.gif o paskui reiks ta plana i zemetvarka pristatyti, ar ne?
butterfly_
Taip ir neradau arba nesupratau atsakymo. Jei nori prisijungti valstybinės žemės, tai reikia kreiptis į žemėtvarką. Kokius dokumentus reik pristatyt? Kokius matavimus reik tureti pasidarius?
moggie
ir as nesuprantu ir vis laukiu, gal kas atsakys g.gif
vixiuke
QUOTE(moggie @ 2008 09 16, 07:27)
ir as nesuprantu ir vis laukiu, gal kas atsakys  g.gif
*

ir man labai reikėtų atsakymų į šiuos klausimus smile.gif
moggie
tai argi niekas nebesilanko sioje temoje ir mums negali atsakyti...
Agu
Taigis nuo 2008 m. rugsėjo 19 d. vyriausybės nutarimu nebebus parduodama žemė lengvatinėmis sąlygomis ir netgi tiems žmonėms kurie buvo padavę prašymus į apskritis dėl sklypo paskaičiavimo ir pardavimo, taip pat ir dėl nuomos kol kas neaišku nes nuo 2009 sausio 1 dienos ir nuoma bus rinkos kainomis. Šį trečiadienį Prunskienė prastūmė ūkininkus ir jiems davė išlygas, o vat pretenduojantiems į namų valdas durys užsidarė- kiek žinau niekas neatstovavo mūsų vyriausybės posėdyje. Matyt neveltui yra skelbiama kad biudžetas kitais metais yra deficitinis ir chebrytė sugalvojo uždaryti kioskelį, teks mokėti rinkos kaina verysad.gif
tvigra
Sena matau pamirsta, bet kad nekurt naujos...

Klausimas:

Turiu centro sen., buta, kuris yra daugiabuciame name. Vienoj namo pusej yra kiemelis, kuri man labai rupi "privatizuot". Kiemas yra pereinamas. Tai ar yra kokia galimybe pasisavint (issinuomot, nusipirkt, kad tik leistu)? Ir nuo ko reiktu pradet seniunijos, savivaldybes ar zemetvarkos? Gal kas bandet? g.gif
tvigra
Netikiu, kad nieka nežino.... rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.