Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: -Akvariumai-
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Emoli
BENDRAUJAME, KLAUSIAME IR ATSAKOME BEI DALINAMĖS SAVO PATIRTIMI
user posted image

user posted image
UŽDUODANT KLAUSIMĄ REKOMENDUOJAMA APRAŠYTI:
Kokio dydžio akvariumas? koks jo amžius (nuo paskutinio „restarto“)?
Jei akvariumas jaunas (iki 3 mėn.) smulkiai aprašykite „paleidimo“ eigą.
Koks filtras, ar visą parą jis veikia?
Kokia akvariume vandens temperatūra?
Koks priežiūros režimas (vandens keitimai, maitinimas)?
Ar yra akvariume gyvų augalų? kiek ir kokių?
Koks akvariume apšvietimas? kiek val. per parą šviečia? ar gaunama saulės šviesa?
Kiek ir kokių akvariume žuvų? kokio dydžio/amžiaus jos yra?
Ar naudojamos „aukštosios technologijos“: co2, trąšos, anglis, durpės, vaistai, kt. chemijos?
Kokie požymiai, kuriais remdamiesi, sprendžiate kas negerai?

PIRMIEJI ŽINGSNIAI:

Akvariumo įrengimas

Akvariumo parinkimas ir suderinamumas
Formulė pasiskaičiuoti grunto kiekiui:
(akvariumoilgis X akvariumoplotis X gruntostoris_cm)/1000=gruntokiekis_litrais

DEKORACIJOS: (kaip pasigaminti namų sąlygom)
Fonas iš “makroflekso”
Galinis fonas iš putoplasto
Dangčio ir apšvietimo gamyba

TRĄŠOS
Maisto medžiagų trūkumo požymiais augalams
Gaminamos ir parduodamos Lietuvoje
Vimi trąšos akvariumui
Vandens fizinės ir cheminės savybės: daug atsakymų
Kurios trąšos geriausios?
Programa trąšų skaičiavimui

Viskas apie CO2
Varpas CO2 tirpinimui
CO2 kontrolė
Co2 įtaka akvariumo faunai ir florai

APŠVIETIMAS
Apšvietimo įranga
Akvariumo lempos
Viskas apie lempas ir akvariumo apšvietimą

TRUMPAI APIE DUMBLIUS:
Dumblių rūšys. Kovos būdai
Dumbliai – akvariumininko priešas

KAI SERGA ŽUVYS

Žuvų ligos
Dažnai pasitaikančios ligos
Ligos
Gydymas

Žuvų suderinamumo lentelė

AKVARIUMISTŲ FORUMAI IR PUSLAPIAI:
Aquarium.lt
Akvariumas.lt (kartais neveikia)
Akvariumas.net
Aquaclub.lt
Akvariumas.com
Akvariumas.lietuvoje.info
Akvariumai.ucoz.com
E-akva.info
Freewebs
Akvariumas.weebly
Zoo.lt
Aquariumclub.net
Aquazoo.lt

SRAIGĖS:

user posted image
Akvariuminės sraigės (lietuvių kalba)
Ampuliarijos (anglų kalba)
Apie įv. sraiges (rusų kalba)

KREVETĖS:
Krevečių pirkimas internetu
Krevetės ir sraigės (anglų kalba)

user posted image VARLĖS: user posted image
Apie varles (lietuvių kalba)
Akvariuminės varlės (anglų kalba)

GUPIJOS: user posted image
Svetainė apie gupijas (anglų kalba)

PARDUOTUVĖS:
Zooplius
Reriz
Zoocentras
Kika doh.gif
Akvariumų gamyba

ŠALDYTO MAISTO RŪŠYS IR APRAŠYMAI:
Šaldyti maistai
Gyvas žuvų maistas

Katalogas produkcijos SERA (rusu k.): įranga, akvariumai, aksesuarai, pašarai, vitaminai, testai ir t.t.

Nuoroda - filmukas kaip isplauti filtra ("bačką")

CO2 įranga už 5Lt smile.gif

CIKLIDINIAI AKVARIUMAI:
Ciklidinės žuvys
Afrikos-ciklidai
Afrikos-ciklidai
American cichlids (rusų kalba)

Susimodeliuok akvariumą pats

ĮVAIRIOS FOTOGALERIJOS.
Pasisemkite idėjų akvariumo apželdinimui ar šiaip akis paganykite:

Įv. akvariumų nuotaukos
Fotogalerija
Oliver Knott
Akvariuminiai miškai

Sena tema

Pliurpalynės

Dilma 87
Pasišiaušęs 81
gitulia 68
cile 46
Jurginiukas 35
vilaila
Sakykit, ar naudojant CO2 dumbliai vis tiek puola?
Emoli
Zinoma
gitulia
Nu bet ir prisipliurk tu man taip, kad net i pirma trejetuka papulti doh.gif
Man cia jau pasiekimas nemazas lotuliukas.gif Kad akvariumas taip sparciai grazetu, kaip as pliurpiu biggrin.gif

Perkeliu cia savo neatpazintus plaukiojancius objektus, gal dar kas nores paspelioti ir atpazinti biggrin.gif

minorai?
ornatusai?
kazkas is hemmigramu ?
Man pasirode idomu, kad ju "zandukai" priklausomai nuo apsvietimo, isgascio ar nuotaikos (?) tai isblanksta iki vos matomu, tai buna ryskiai juodi. biggrin.gif
user posted image
*

netaa
Harlequin uodegos ir isbala nuo streso ir dar kazko.
Gupijos patinelis sianakt pasimire bet taip ir maniau, kad jo pabaiga bus tokia, labai jau nejudrus buvo, nieks neidomu.
difference_inside
QUOTE(gitulia @ 2013 01 27, 10:32)
Nu bet ir prisipliurk tu man taip, kad net i pirma trejetuka papulti  doh.gif
Man cia jau pasiekimas nemazas  lotuliukas.gif  Kad akvariumas taip sparciai grazetu, kaip as pliurpiu biggrin.gif

Perkeliu cia savo neatpazintus plaukiojancius objektus, gal dar kas nores paspelioti ir atpazinti  biggrin.gif

minorai?
ornatusai?
kazkas is hemmigramu ?
Man pasirode idomu, kad ju "zandukai" priklausomai nuo apsvietimo, isgascio ar nuotaikos (?) tai isblanksta iki vos matomu, tai buna ryskiai juodi.  biggrin.gif
user posted image
*

*

Hyphessobrycon eques (Minoras) smile.gif
Emoli
QUOTE(difference_inside @ 2013 01 27, 12:24)
Hyphessobrycon eques (Minoras)  smile.gif
*

Minorai ne tokie. Kaulai jiems nesimato beto jie raudonesni
cap carap
Sveiki, mėginsiu prie jūsų jungtis, nes jau kuris laikas akvariumas tapo įkyria mintimi biggrin.gif
Pradedu rinkti info, tai pradžiai peržvelgiau čia esančias nuorodas. Padarytas didelis darbas (susisteminta), tačiau man neveikia daug nuorodų g.gif kaži ar čia man vienai g.gif gal čia mano serverio klaida irnesakyk.gif Vienaip ar kitaip, info pakankamai biggrin.gif "einu" skaityt toliau biggrin.gif

cile
QUOTE(cap carap @ 2013 01 27, 14:19)
neveikia daug nuorodų  g.gif kaži ar čia man vienai  g.gif  gal čia mano serverio klaida irnesakyk.gif Vienaip ar kitaip, info pakankamai  biggrin.gif "einu" skaityt toliau  biggrin.gif
*

Sveiki prisijunge 4u.gif O nuorodos kelios tikrai prapuole...
Nokyte
sveiki,kaip manot jei rozes sakni paruosciau ar tiktu akvariumui?ir dar ant stiklo pastebejau kelis zalius taskelius ar jau susirupint? vandens testai geri
cile
Bandau sugrizt prie ampuliariju ir augalu santykiu temos...Su ricija kaip ir issiaiskinom, kad visgi eda..nu bala nemate, ricija visli...bet va kelios dienos man kliuva ampuliariju potraukis javos samanai (pastoviai matau uzsirioglinusias) ir atrodo, kad ta samana lyg ruduoja ir "skystesne" daros g.gif Gal kas turit ir sitoj vietoj patirties?
visai_nauja
Dėl samanų nežinau, pas mane kriptokorinas ir lotosą sudorojo
Bryana
sveiki,
tai va nusipirkau zuvytes ir ta nauja zuvyte pamirsau pavadinima bet tokia geltona,maza vaiko auksines zuvytes ir istisai,ka daryti?ar pripras?bijau, kad uzvaikys ir numirs verysad.gif
saulyte02
Sveiki,

Žadėtos foto,ten vienos lempos droselis ant dangčio išvestas laukan.
user posted image
user posted image
Papildyta:
O čia mano akva po apravėjimo,gražuolis ancitrusas ir java siūliniu dumbliu apaugusi smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
cap carap
QUOTE(cile @ 2013 01 27, 17:44)
Sveiki prisijunge  4u.gif O nuorodos kelios tikrai prapuole...
*

Nieko tokio, dar tiek "aktyvios" info yra, kad tik spėk skaityt irnesakyk.gif

Ar nebus įžūlu, jei pasakysiu, kad esu atvira pasiūlymams jei kas "ravėsis" savo akvariumus sostinėj blush-anim-cl.gif mielai priglausiu augaliukų blush-anim-cl.gif ypač faina būtų jei kas pasidalintų vandenine kanape biggrin.gif ar nepamenu jos tikslaus pavadinimo, bet atrodo it kanapė hihihi.gif
Dilma
QUOTE(visai_nauja @ 2013 01 27, 18:45)
Dėl samanų nežinau, pas mane kriptokorinas ir lotosą sudorojo
*

Mes tuoj galėsim rašyt darbą tema Ampuliarijų skoniai biggrin.gif . Dėl javos ir aš nežinau, bet kriptokorinų ir lotoso maniškė (beliko viena, Pasišiaušęs, cray.gif) neėda (tfu tfu tfu biggrin.gif )
Emoli
QUOTE(Nokyte @ 2013 01 27, 17:53)
sveiki,kaip manot jei rozes sakni paruosciau ar tiktu akvariumui?ir dar ant stiklo pastebejau kelis zalius taskelius ar jau susirupint? vandens testai geri
*

Nu dėl dviejų taškelių gal nepanikuojam biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Bryana @ 2013 01 27, 19:27)
sveiki,
tai va nusipirkau zuvytes ir ta nauja zuvyte pamirsau pavadinima bet tokia geltona,maza vaiko auksines zuvytes ir istisai,ka daryti?ar pripras?bijau, kad uzvaikys ir numirs verysad.gif
*

Tiesiog prieš perkant reiktų pasidomėt ar sugyvens su kaimynais wink.gif
MRosita
QUOTE(saulyte02 @ 2013 01 27, 20:37)
O čia mano akva po apravėjimo,gražuolis ancitrusas ir java siūliniu dumbliu apaugusi  smile.gif
user posted image

cia agurkas ileistas?
saulyte02
QUOTE(MRosita @ 2013 01 27, 20:37)
cia agurkas ileistas?
*

agurkas.Pas mus jos viską ėda,net moliūgą ax.gif O ancitrusas tai išvis neatsitraukia,neįsivaizduoju kaip jis nepersiėda biggrin.gif
Bryana
[quote=Pasišiaušęs,2013 01 27, 21:34]

nu blin,tai kas dabar daryt?net nepagalvojau as,taikios tai taikios,o cia matai... nu bet as pirkau tas zuvytes ir auksine,tai butu kazka sake,o gal patys nenusimano
cile
QUOTE(Bryana @ 2013 01 27, 22:07)
nu blin,tai kas dabar daryt?net nepagalvojau as,taikios tai taikios,o cia matai... nu bet as pirkau tas zuvytes ir auksine,tai butu kazka sake,o gal patys nenusimano
*

Gal koki chromiuka kikos pardavejos ibruko biggrin.gif Ar imanoma tos mazos isdykeles foto idet? Beje, kiek litru akvukas pas jumi?
Bryana
[quote=cile,2013 01 27, 22:30]

foto neiseis idet snd.na ji tokia geltona ir zvynukai su raudonais taskeliais,puola tik auksines.akvariumas 157l
Emoli
QUOTE(Bryana @ 2013 01 27, 21:07)

*

Nieko negaliu patart nes net nenumanau kas per žuvys pas tave mirksiukas.gif

Atgal į praeitį...ech

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Va kaip minorai atrodo
user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image
user posted image
cile
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 27, 22:50)
Atgal į praeitį...ech

Grazumelis, net seile tysta thumbup.gif bigsmile.gif
beje, ka reiskia tas ech (matot ne taip senai sitoj temoj, tai toli grazu ne viska zinau/pazistu ax.gif )
Emoli
Po to

user posted image
Jurginiukas
QUOTE(saulyte02 @ 2013 01 27, 19:37)
O čia mano akva po apravėjimo,gražuolis ancitrusas ....
user posted image

lotuliukas.gif ar sitas tavo grazuolis kartais ne grazuole ax.gif
palyginimui, va mano grazuolis biggrin.gif
user posted image
Emoli
QUOTE(cile @ 2013 01 27, 21:52)
Grazumelis, net seile tysta  thumbup.gif  bigsmile.gif
beje, ka reiskia tas ech (matot ne taip senai sitoj temoj, tai toli grazu ne viska zinau/pazistu  ax.gif )
*

Tiesiog nostalgija...nes tai buvo prieš dvejus metus

user posted image
Jonavietis
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 27, 21:50)
Nieko negaliu patart nes net nenumanau kas per žuvys pas tave  mirksiukas.gif
Atgal į praeitį...ech

grožis wub.gif

QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 27, 21:54)
Po to

irgi gerai ax.gif

QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 27, 21:56)
Tiesiog nostalgija...nes tai buvo prieš dvejus metus

o kas trukdo dabar:hm
va pas mane monstras, tai akvoje baisuma doh.gif žoles išrovė beveik visas liko kelios valisnerijos ir tos jaučiu tuoj kanopas pakratys nes pastoviai išraunamos doh.gif Samanas visas suėdė nežinau kas biggrin.gif ,anubiją nuniurkė ,liko keli lapai.Apie tas žoles smukialapes tyliu .Patvarko per kelias dienas.Ir va klausimas kas doh.gif skaliarai nemačiau kad ėstų,drambliukas,kalabarikas ir stikliukai su gaideliu nepiktybiniai.Lieka mano monstras .Per metus užaugo iki arklio.jaučiu 300l jau per mažai jam.Šaknį išverčia,akmenis išstumdo .Kiekvieną rytą kaip po karo.Nematavau ,bet taip kokius 35 cm traukia.O sakė kai pirkau kad sunkiai jie auga biggrin.gif Birželį bus du metai kai jis pas mus blink.gif .
O taip norėčiau va tokio grožio wub.gif ,deja parduot,atiduot gaila .Visgi mano augintinis,lauksiu kol ateis paskutinioji gal būt tada blush2.gif
vilaila
Diskusai su neonais??? hm... O nemazejo neonu? Ir dar prie to pacio: Kokioj temperaturoj laikei diskusus su neonais? Kaip augalams sekesi augti? CO2 buvo?
Diskai juk tokie lepuneliai... bent jau pas mano pazystama... kas jiems gerai, kitiem nelabai...
Emoli
QUOTE(vilaila @ 2013 01 27, 22:40)
Diskusai su neonais??? hm... O nemazejo neonu? Ir dar prie to pacio: Kokioj temperaturoj laikei diskusus su neonais? Kaip augalams sekesi augti? CO2 buvo? 
Diskai juk tokie lepuneliai... bent jau pas mano pazystama... kas jiems gerai, kitiem nelabai...
*

Atrodo buvo 32. O kas keista kad jie kartu? Jiems neonai visai nerupejo
gitulia
QUOTE(saulyte02 @ 2013 01 27, 19:37)
Sveiki,

Žadėtos foto,ten vienos lempos droselis ant dangčio išvestas laukan.
[

Aciu uz foto, atrodo sudetingai, gal mes liksim prie prastesnio apsvitimo kol kas g.gif

Pasisiauses, nerealus grozis thumbup.gif Kas nutiko diskusams?
Emoli
Pardaviau biggrin.gif
gitulia
Kodel? Kaip drysai toki grozi? biggrin.gif
Emoli
Kad tu zin doh.gif otum kiek su jais vargo
cap carap
Pasišiaušęs,

Labai dailus akvariumas ir gyventojai rolleyes.gif
Ugvilė
wau Pasišiausęs, nerealiai thumbup.gif
Spurgita
Pasišiaušęs, nuostabus akvariumas su diskusais buvo, bet dabartinis irgi gražus. smile.gif
oztoko
Gal yra Siauliuose auginanciu krevetukus. Domina visokios, isskyrus redchery. Man po porele reiketu. Greiciau butu sms.: 861510682
žydrynė
QUOTE(Spurgita @ 2013 01 26, 19:32)
Pateršiu dabar eterį šiek tiek. Štai kelios foto po visų tvarkymų. Pats akvariumas dar neatsigavęs iki galo, po šviesų perdegimo, tad labai nepeikit.  ax.gif
Taip atrodo šviečiantys ledukai:
*

Kur pirkot tas LED juosteles,kokia kaina gaunasi maždaug tokio apšvietimo?
Spurgita
QUOTE(žydrynė @ 2013 01 28, 11:35)
Kur pirkot tas LED juosteles,kokia kaina gaunasi maždaug tokio apšvietimo?
*

Vyras iš ebay pirko, kiekvienos spalvos po 5 m (mėlyna, raudona, balta) ir maitinimo blokas kainavo apie 150 Lt, bet led juostelių dar liko, tikriausiai užtektų kokiam mažam akvariumui.
Emoli
QUOTE(Spurgita @ 2013 01 28, 11:48)
Vyras iš ebay pirko, kiekvienos spalvos po 5 m (mėlyna, raudona, balta)  ir maitinimo blokas kainavo apie 150 Lt, bet led juostelių dar liko, tikriausiai užtektų kokiam mažam akvariumui.
*

Kiek laiko turit? įdomu ar užteks augalams tos šviesos.

Ačiū visiems smile.gif
Jurginiukas
Pasišiaušęs wub.gif nuostabu 4u.gif Ir koks jau fainas dabar musu pirmas puslapis thumbup.gif

Ziauriai noriu diiiidelio akvo bigsmile.gif Dar buvau sveciuos pas Tuomce, aprode man savo vandenynus is arti, apsiseilejau visai, o i didiji taip gera ziuret, atrodo, kad zuvys ten kaip namie jaucias, ne taip kaip pas mane tik isibeges ir bumbt nosim istikla lotuliukas.gif
Spurgita
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 28, 11:49)
Kiek laiko turit? įdomu ar užteks augalams tos šviesos.

Ačiū visiems  smile.gif
*

Neseniai dar, tik savaitę, kai pilnai sujungti visi ledukai. Bet prieš tai kokius 2 mėn. degė tik viena lempa, tai augalai gerokai nuskurdo, o dabar kaip ir vietoj stovi, lapai nebesiskylėja, bet ar gerai bus toks apšvietimas, tai pasimatys vėliau. Šiaip vizualiai žiūrint, atrodo, kad šviesiau, bet čia ne rodiklis smile.gif
Ankstenėj temoj vos ne paskutinėj žinutėj yra kelios nuotraukos su dabartiniu apšvietimu.
Emoli
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 01 28, 13:37)
Pasišiaušęs wub.gif nuostabu 4u.gif Ir koks jau fainas dabar musu pirmas puslapis thumbup.gif

Biški patvarkiau rolleyes.gif
Pumma78
Pasisiauses, labai grazus akvukas. Elegancijos dave tie diskusai, bet ir be ju ne ka prasciau atrodo thumbup.gif Gal praleidau kur, bet koks litrazas to grozio?
Emoli
QUOTE(Pumma78 @ 2013 01 28, 16:39)
Pasisiauses, labai grazus akvukas. Elegancijos dave tie diskusai, bet ir be ju ne ka prasciau atrodo  thumbup.gif  Gal praleidau kur, bet koks litrazas to grozio?
*

irnesakyk.gif nedidelis 300l
Pumma78
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 28, 14:43)
irnesakyk.gif nedidelis 300l
*

Na bet ir nemazas. Beje ir nuotraukos padarytos gerai, atrodo zymiai didesnis. 4u.gif
Edule
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 27, 21:50)
Atgal į praeitį...ech
*

Ojetus swoon.gif mano svajonių akvariumas! 300 L? Ech... negaliu dabar sau tokio leist... unsure.gif o 200 l diskusams netiktų? g.gif
Bet galiu iki 200. ax.gif Taigi nutiko toks dalykas, kad gavom dovanų 50 l su įranga, bet be dangčio. Dar gausim spintelę... akvariumas transportuojant dugną prasiskėlė, taps orchidėjų namais. Tad gaunasi taip, jog viskas eina link to, kad ieškau gamintojų. Reikia stiklo ir dangčio su apšvietimu. Pasidalinkit, kur patikimai daro ir nebrangininkai.

Dar klausimėlis, ką manot apie optiwhite stiklą? g.gif
Tuomce
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 01 28, 14:37)
Ziauriai noriu diiiidelio akvo bigsmile.gif Dar buvau sveciuos pas Tuomce, aprode man savo vandenynus is arti, apsiseilejau visai, o i didiji taip gera ziuret, atrodo, kad zuvys ten kaip namie jaucias, ne taip kaip pas mane tik isibeges ir bumbt nosim istikla lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu kiek maciau seiles nebego biggrin.gif
o kaip a lialiusai papuotavo? biggrin.gif
Edule
QUOTE(Tuomce @ 2013 01 28, 19:15)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  nu kiek maciau seiles nebego biggrin.gif
o kaip a lialiusai papuotavo? biggrin.gif
*

Mergina kultūringa, paslapčia valės. O tu stiklus pasižiūrėk - paseilėti turėjo būt biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.