BENDRAUJAME, KLAUSIAME IR ATSAKOME BEI DALINAMĖS SAVO PATIRTIMI  UŽDUODANT KLAUSIMĄ REKOMENDUOJAMA APRAŠYTI: Kokio dydžio akvariumas? koks jo amžius (nuo paskutinio restarto)? Jei akvariumas jaunas (iki 3 mėn.) smulkiai aprašykite paleidimo eigą. Koks filtras, ar visą parą jis veikia? Kokia akvariume vandens temperatūra? Koks priežiūros režimas (vandens keitimai, maitinimas)? Ar yra akvariume gyvų augalų? kiek ir kokių? Koks akvariume apšvietimas? kiek val. per parą šviečia? ar gaunama saulės šviesa? Kiek ir kokių akvariume žuvų? kokio dydžio/amžiaus jos yra? Ar naudojamos aukštosios technologijos: co2, trąšos, anglis, durpės, vaistai, kt. chemijos? Kokie požymiai, kuriais remdamiesi, sprendžiate kas negerai?PIRMIEJI ŽINGSNIAI:Akvariumo įrengimasAkvariumo parinkimas ir suderinamumas Formulė pasiskaičiuoti grunto kiekiui: (akvariumoilgis X akvariumoplotis X gruntostoris_cm)/1000=gruntokiekis_litrais DEKORACIJOS: (kaip pasigaminti namų sąlygom) Fonas iš makroflekso Galinis fonas iš putoplasto Dangčio ir apšvietimo gamyba TRĄŠOSMaisto medžiagų trūkumo požymiais augalamsGaminamos ir parduodamos LietuvojeVimi trąšos akvariumuiVandens fizinės ir cheminės savybės: daug atsakymųKurios trąšos geriausios?Programa trąšų skaičiavimuiViskas apie CO2 Varpas CO2 tirpinimuiCO2 kontrolėCo2 įtaka akvariumo faunai ir floraiAPŠVIETIMAS Apšvietimo įrangaAkvariumo lemposViskas apie lempas ir akvariumo apšvietimąTRUMPAI APIE DUMBLIUS: Dumblių rūšys. Kovos būdai Dumbliai akvariumininko priešas KAI SERGA ŽUVYSŽuvų ligosDažnai pasitaikančios ligosLigosGydymas Žuvų suderinamumo lentelė AKVARIUMISTŲ FORUMAI IR PUSLAPIAI:Aquarium.ltAkvariumas.lt (kartais neveikia)Akvariumas.netAquaclub.ltAkvariumas.comAkvariumas.lietuvoje.infoAkvariumai.ucoz.comE-akva.infoFreewebsAkvariumas.weebly Zoo.lt Aquariumclub.net Aquazoo.lt SRAIGĖS: Akvariuminės sraigės (lietuvių kalba) Ampuliarijos (anglų kalba) Apie įv. sraiges (rusų kalba) KREVETĖS: Krevečių pirkimas internetu Krevetės ir sraigės (anglų kalba) VARLĖS:  Apie varles (lietuvių kalba) Akvariuminės varlės (anglų kalba)GUPIJOS:  Svetainė apie gupijas (anglų kalba) PARDUOTUVĖS:ZoopliusRerizZoocentrasKika Akvariumų gamybaŠALDYTO MAISTO RŪŠYS IR APRAŠYMAI:Šaldyti maistaiGyvas žuvų maistasKatalogas produkcijos SERA (rusu k.): įranga, akvariumai, aksesuarai, pašarai, vitaminai, testai ir t.t. Nuoroda - filmukas kaip isplauti filtra ("bačką") CO2 įranga už 5Lt CIKLIDINIAI AKVARIUMAI:Ciklidinės žuvys Afrikos-ciklidaiAfrikos-ciklidaiAmerican cichlids (rusų kalba) Susimodeliuok akvariumą pats ĮVAIRIOS FOTOGALERIJOS. Pasisemkite idėjų akvariumo apželdinimui ar šiaip akis paganykite: Įv. akvariumų nuotaukos Fotogalerija Oliver Knott Akvariuminiai miškai Sena temaPliurpalynės Dilma 87 Pasišiaušęs 81 gitulia 68 cile 46 Jurginiukas 35
vilaila
2013 01 27, 01:22
Sakykit, ar naudojant CO2 dumbliai vis tiek puola?
gitulia
2013 01 27, 10:32
Nu bet ir prisipliurk tu man taip, kad net i pirma trejetuka papulti Man cia jau pasiekimas nemazas  Kad akvariumas taip sparciai grazetu, kaip as pliurpiu  Perkeliu cia savo neatpazintus plaukiojancius objektus, gal dar kas nores paspelioti ir atpazinti minorai? ornatusai? kazkas is hemmigramu ? Man pasirode idomu, kad ju "zandukai" priklausomai nuo apsvietimo, isgascio ar nuotaikos (?) tai isblanksta iki vos matomu, tai buna ryskiai juodi.
Harlequin uodegos ir isbala nuo streso ir dar kazko. Gupijos patinelis sianakt pasimire bet taip ir maniau, kad jo pabaiga bus tokia, labai jau nejudrus buvo, nieks neidomu.
difference_inside
2013 01 27, 12:24
QUOTE(gitulia @ 2013 01 27, 10:32) Nu bet ir prisipliurk tu man taip, kad net i pirma trejetuka papulti Man cia jau pasiekimas nemazas  Kad akvariumas taip sparciai grazetu, kaip as pliurpiu  Perkeliu cia savo neatpazintus plaukiojancius objektus, gal dar kas nores paspelioti ir atpazinti minorai? ornatusai? kazkas is hemmigramu ? Man pasirode idomu, kad ju "zandukai" priklausomai nuo apsvietimo, isgascio ar nuotaikos (?) tai isblanksta iki vos matomu, tai buna ryskiai juodi.  Hyphessobrycon eques (Minoras)
QUOTE(difference_inside @ 2013 01 27, 12:24) Hyphessobrycon eques (Minoras)  Minorai ne tokie. Kaulai jiems nesimato beto jie raudonesni
cap carap
2013 01 27, 13:19
Sveiki, mėginsiu prie jūsų jungtis, nes jau kuris laikas akvariumas tapo įkyria mintimi Pradedu rinkti info, tai pradžiai peržvelgiau čia esančias nuorodas. Padarytas didelis darbas (susisteminta), tačiau man neveikia daug nuorodų  kaži ar čia man vienai  gal čia mano serverio klaida  Vienaip ar kitaip, info pakankamai  "einu" skaityt toliau
QUOTE(cap carap @ 2013 01 27, 14:19) neveikia daug nuorodų  kaži ar čia man vienai  gal čia mano serverio klaida  Vienaip ar kitaip, info pakankamai  "einu" skaityt toliau  Sveiki prisijunge  O nuorodos kelios tikrai prapuole...
sveiki,kaip manot jei rozes sakni paruosciau ar tiktu akvariumui?ir dar ant stiklo pastebejau kelis zalius taskelius ar jau susirupint? vandens testai geri
Bandau sugrizt prie ampuliariju ir augalu santykiu temos...Su ricija kaip ir issiaiskinom, kad visgi eda..nu bala nemate, ricija visli...bet va kelios dienos man kliuva ampuliariju potraukis javos samanai (pastoviai matau uzsirioglinusias) ir atrodo, kad ta samana lyg ruduoja ir "skystesne" daros  Gal kas turit ir sitoj vietoj patirties?
visai_nauja
2013 01 27, 18:45
Dėl samanų nežinau, pas mane kriptokorinas ir lotosą sudorojo
sveiki, tai va nusipirkau zuvytes ir ta nauja zuvyte pamirsau pavadinima bet tokia geltona,maza vaiko auksines zuvytes ir istisai,ka daryti?ar pripras?bijau, kad uzvaikys ir numirs
saulyte02
2013 01 27, 19:37
cap carap
2013 01 27, 19:45
QUOTE(cile @ 2013 01 27, 17:44) Sveiki prisijunge  O nuorodos kelios tikrai prapuole... Nieko tokio, dar tiek "aktyvios" info yra, kad tik spėk skaityt  Ar nebus įžūlu, jei pasakysiu, kad esu atvira pasiūlymams jei kas "ravėsis" savo akvariumus sostinėj mielai priglausiu augaliukų  ypač faina būtų jei kas pasidalintų vandenine kanape  ar nepamenu jos tikslaus pavadinimo, bet atrodo it kanapė
QUOTE(visai_nauja @ 2013 01 27, 18:45) Dėl samanų nežinau, pas mane kriptokorinas ir lotosą sudorojo Mes tuoj galėsim rašyt darbą tema Ampuliarijų skoniai  . Dėl javos ir aš nežinau, bet kriptokorinų ir lotoso maniškė (beliko viena, Pasišiaušęs,  ) neėda (tfu tfu tfu  )
QUOTE(Nokyte @ 2013 01 27, 17:53) sveiki,kaip manot jei rozes sakni paruosciau ar tiktu akvariumui?ir dar ant stiklo pastebejau kelis zalius taskelius ar jau susirupint? vandens testai geri Nu dėl dviejų taškelių gal nepanikuojam Papildyta:QUOTE(Bryana @ 2013 01 27, 19:27) sveiki, tai va nusipirkau zuvytes ir ta nauja zuvyte pamirsau pavadinima bet tokia geltona,maza vaiko auksines zuvytes ir istisai,ka daryti?ar pripras?bijau, kad uzvaikys ir numirs  Tiesiog prieš perkant reiktų pasidomėt ar sugyvens su kaimynais
MRosita
2013 01 27, 20:37
QUOTE(saulyte02 @ 2013 01 27, 20:37) O čia mano akva po apravėjimo,gražuolis ancitrusas ir java siūliniu dumbliu apaugusi  cia agurkas ileistas?
saulyte02
2013 01 27, 20:58
QUOTE(MRosita @ 2013 01 27, 20:37) agurkas.Pas mus jos viską ėda,net moliūgą  O ancitrusas tai išvis neatsitraukia,neįsivaizduoju kaip jis nepersiėda
[quote=Pasišiaušęs,2013 01 27, 21:34]
nu blin,tai kas dabar daryt?net nepagalvojau as,taikios tai taikios,o cia matai... nu bet as pirkau tas zuvytes ir auksine,tai butu kazka sake,o gal patys nenusimano
QUOTE(Bryana @ 2013 01 27, 22:07) nu blin,tai kas dabar daryt?net nepagalvojau as,taikios tai taikios,o cia matai... nu bet as pirkau tas zuvytes ir auksine,tai butu kazka sake,o gal patys nenusimano Gal koki chromiuka kikos pardavejos ibruko  Ar imanoma tos mazos isdykeles foto idet? Beje, kiek litru akvukas pas jumi?
[quote=cile,2013 01 27, 22:30]
foto neiseis idet snd.na ji tokia geltona ir zvynukai su raudonais taskeliais,puola tik auksines.akvariumas 157l
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 27, 22:50) Atgal į praeitį...ech
Grazumelis, net seile tysta  beje, ka reiskia tas ech (matot ne taip senai sitoj temoj, tai toli grazu ne viska zinau/pazistu  )
Po to
Jurginiukas
2013 01 27, 21:54
QUOTE(saulyte02 @ 2013 01 27, 19:37) O čia mano akva po apravėjimo,gražuolis ancitrusas ....   ar sitas tavo grazuolis kartais ne grazuole palyginimui, va mano grazuolis
QUOTE(cile @ 2013 01 27, 21:52) Grazumelis, net seile tysta  beje, ka reiskia tas ech (matot ne taip senai sitoj temoj, tai toli grazu ne viska zinau/pazistu  ) Tiesiog nostalgija...nes tai buvo prieš dvejus metus
Jonavietis
2013 01 27, 22:13
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 27, 21:50) Nieko negaliu patart nes net nenumanau kas per žuvys pas tave Atgal į praeitį...ech grožis QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 27, 21:54) Po to
irgi gerai QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 27, 21:56) Tiesiog nostalgija...nes tai buvo prieš dvejus metus
o kas trukdo dabar:hm va pas mane monstras, tai akvoje baisuma  žoles išrovė beveik visas liko kelios valisnerijos ir tos jaučiu tuoj kanopas pakratys nes pastoviai išraunamos  Samanas visas suėdė nežinau kas  ,anubiją nuniurkė ,liko keli lapai.Apie tas žoles smukialapes tyliu .Patvarko per kelias dienas.Ir va klausimas kas  skaliarai nemačiau kad ėstų,drambliukas,kalabarikas ir stikliukai su gaideliu nepiktybiniai.Lieka mano monstras .Per metus užaugo iki arklio.jaučiu 300l jau per mažai jam.Šaknį išverčia,akmenis išstumdo .Kiekvieną rytą kaip po karo.Nematavau ,bet taip kokius 35 cm traukia.O sakė kai pirkau kad sunkiai jie auga  Birželį bus du metai kai jis pas mus  . O taip norėčiau va tokio grožio  ,deja parduot,atiduot gaila .Visgi mano augintinis,lauksiu kol ateis paskutinioji gal būt tada
vilaila
2013 01 27, 22:40
Diskusai su neonais??? hm... O nemazejo neonu? Ir dar prie to pacio: Kokioj temperaturoj laikei diskusus su neonais? Kaip augalams sekesi augti? CO2 buvo? Diskai juk tokie lepuneliai... bent jau pas mano pazystama... kas jiems gerai, kitiem nelabai...
QUOTE(vilaila @ 2013 01 27, 22:40) Diskusai su neonais??? hm... O nemazejo neonu? Ir dar prie to pacio: Kokioj temperaturoj laikei diskusus su neonais? Kaip augalams sekesi augti? CO2 buvo? Diskai juk tokie lepuneliai... bent jau pas mano pazystama... kas jiems gerai, kitiem nelabai... Atrodo buvo 32. O kas keista kad jie kartu? Jiems neonai visai nerupejo
gitulia
2013 01 27, 23:03
QUOTE(saulyte02 @ 2013 01 27, 19:37) Sveiki,
Žadėtos foto,ten vienos lempos droselis ant dangčio išvestas laukan. [ Aciu uz foto, atrodo sudetingai, gal mes liksim prie prastesnio apsvitimo kol kas Pasisiauses, nerealus grozis  Kas nutiko diskusams?
Pardaviau
gitulia
2013 01 27, 23:27
Kodel? Kaip drysai toki grozi?
Kad tu zin  otum kiek su jais vargo
cap carap
2013 01 28, 08:32
Pasišiaušęs, Labai dailus akvariumas ir gyventojai
wau Pasišiausęs, nerealiai
Spurgita
2013 01 28, 09:47
Pasišiaušęs, nuostabus akvariumas su diskusais buvo, bet dabartinis irgi gražus.
Gal yra Siauliuose auginanciu krevetukus. Domina visokios, isskyrus redchery. Man po porele reiketu. Greiciau butu sms.: 861510682
žydrynė
2013 01 28, 11:35
QUOTE(Spurgita @ 2013 01 26, 19:32) Pateršiu dabar eterį šiek tiek. Štai kelios foto po visų tvarkymų. Pats akvariumas dar neatsigavęs iki galo, po šviesų perdegimo, tad labai nepeikit. Taip atrodo šviečiantys ledukai: Kur pirkot tas LED juosteles,kokia kaina gaunasi maždaug tokio apšvietimo?
Spurgita
2013 01 28, 11:48
QUOTE(žydrynė @ 2013 01 28, 11:35) Kur pirkot tas LED juosteles,kokia kaina gaunasi maždaug tokio apšvietimo? Vyras iš ebay pirko, kiekvienos spalvos po 5 m (mėlyna, raudona, balta) ir maitinimo blokas kainavo apie 150 Lt, bet led juostelių dar liko, tikriausiai užtektų kokiam mažam akvariumui.
QUOTE(Spurgita @ 2013 01 28, 11:48) Vyras iš ebay pirko, kiekvienos spalvos po 5 m (mėlyna, raudona, balta) ir maitinimo blokas kainavo apie 150 Lt, bet led juostelių dar liko, tikriausiai užtektų kokiam mažam akvariumui. Kiek laiko turit? įdomu ar užteks augalams tos šviesos. Ačiū visiems
Jurginiukas
2013 01 28, 13:37
Pasišiaušęs  nuostabu  Ir koks jau fainas dabar musu pirmas puslapis Ziauriai noriu diiiidelio akvo  Dar buvau sveciuos pas Tuomce, aprode man savo vandenynus is arti, apsiseilejau visai, o i didiji taip gera ziuret, atrodo, kad zuvys ten kaip namie jaucias, ne taip kaip pas mane tik isibeges ir bumbt nosim istikla
Spurgita
2013 01 28, 14:28
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 28, 11:49) Kiek laiko turit? įdomu ar užteks augalams tos šviesos. Ačiū visiems  Neseniai dar, tik savaitę, kai pilnai sujungti visi ledukai. Bet prieš tai kokius 2 mėn. degė tik viena lempa, tai augalai gerokai nuskurdo, o dabar kaip ir vietoj stovi, lapai nebesiskylėja, bet ar gerai bus toks apšvietimas, tai pasimatys vėliau. Šiaip vizualiai žiūrint, atrodo, kad šviesiau, bet čia ne rodiklis  Ankstenėj temoj vos ne paskutinėj žinutėj yra kelios nuotraukos su dabartiniu apšvietimu.
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 01 28, 13:37) Pasišiaušęs  nuostabu  Ir koks jau fainas dabar musu pirmas puslapis Biški patvarkiau
Pumma78
2013 01 28, 16:39
Pasisiauses, labai grazus akvukas. Elegancijos dave tie diskusai, bet ir be ju ne ka prasciau atrodo  Gal praleidau kur, bet koks litrazas to grozio?
QUOTE(Pumma78 @ 2013 01 28, 16:39) Pasisiauses, labai grazus akvukas. Elegancijos dave tie diskusai, bet ir be ju ne ka prasciau atrodo  Gal praleidau kur, bet koks litrazas to grozio?  nedidelis 300l
Pumma78
2013 01 28, 16:49
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 28, 14:43)  nedidelis 300l Na bet ir nemazas. Beje ir nuotraukos padarytos gerai, atrodo zymiai didesnis.
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 01 27, 21:50) Ojetus  mano svajonių akvariumas! 300 L? Ech... negaliu dabar sau tokio leist...  o 200 l diskusams netiktų? Bet galiu iki 200.  Taigi nutiko toks dalykas, kad gavom dovanų 50 l su įranga, bet be dangčio. Dar gausim spintelę... akvariumas transportuojant dugną prasiskėlė, taps orchidėjų namais. Tad gaunasi taip, jog viskas eina link to, kad ieškau gamintojų. Reikia stiklo ir dangčio su apšvietimu. Pasidalinkit, kur patikimai daro ir nebrangininkai. Dar klausimėlis, ką manot apie optiwhite stiklą?
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 01 28, 14:37) Ziauriai noriu diiiidelio akvo  Dar buvau sveciuos pas Tuomce, aprode man savo vandenynus is arti, apsiseilejau visai, o i didiji taip gera ziuret, atrodo, kad zuvys ten kaip namie jaucias, ne taip kaip pas mane tik isibeges ir bumbt nosim istikla   nu kiek maciau seiles nebego  o kaip a lialiusai papuotavo?
QUOTE(Tuomce @ 2013 01 28, 19:15) Mergina kultūringa, paslapčia valės. O tu stiklus pasižiūrėk - paseilėti turėjo būt
|
|