Sveikos mamytes. Cia kreipiuosi i truputi vyresniu pilieciu mamytes, ir, zinoma, tas, kurios gyvena aplink Cikaga.....Jau puse metu kaip mano mergyte lanko lietuviska vaiku darzeli, kuris vadinasi "spindulelis".Kiek teko girdet, tai vienintelis toks aplink Cikaga....Darzely vaikai kalba tik lirtuviskai, na, jis apskritai savo dvasia labai lietuviskas.....
Nuo rugpjucio darzelis skelbia priemima "naujam sezonui"

, tai gal ka nors ir is cia esanciu mamyciu sudomins?
Nu kaip pavydziu... Pas mus tokio nera

Tik sestadieninis darzelis, ir tai tik porai valandeliu

Na, veliau, nuo penkiu metu gal ir buna pusei dienos. Bet pas mus tokios aukletojos ir mokytojos...pacios vos lietuviskai kalba
Gerai jums
Raseliote
2004 07 23, 07:34
Snega kur rasti ta darzeli????Adresas???kokiomis dienomis,valandomis??? Kiek moketi ir t.t???Parasyk smulkiau!As ir draugems rekomenduosiu jei ka!
Isabelle
2004 07 23, 08:29
yra keli darzeliai....kur aukletojos lietuves dirba......tai su lietuviais vaikuciais lietuviskai sneka......
| QUOTE (Snega @ 2004 07 22, 22:52) |
Sveikos mamytes. Cia kreipiuosi i truputi vyresniu pilieciu mamytes, ir, zinoma, tas, kurios gyvena aplink Cikaga.....Jau puse metu kaip mano mergyte lanko lietuviska vaiku darzeli, kuris vadinasi "spindulelis".Kiek teko girdet, tai vienintelis toks aplink Cikaga....Darzely vaikai kalba tik lirtuviskai, na, jis apskritai savo dvasia labai lietuviskas..... Nuo rugpjucio darzelis skelbia priemima "naujam sezonui" , tai gal ka nors ir is cia esanciu mamyciu sudomins? |
Klientura renkiesi
legenda
2004 07 23, 18:38
Kur yra toks darzelis? Nuo kokio amziaus priima? Kada reikia uzsirasyti - koks laukimo laikotarpis?
Fasolka
2004 07 23, 21:27
As skambinau i 2 liet. darzelius, i spinduleli ir dra viena.. man pasake, kad priima vaikus tik nuo 3-ju metu

Ir darzelis dirba tik iki 3 val dienos

(bet cai gal jau ir klistu)..parasyk Sniega daugiau
legenda
2004 07 23, 23:39
Fasolka,
kur tu radai info apie lietuviskus darzelius? Mums dar ankstoka, bet tikrai praverstu tokia info...
Papasakosiu trumpiau apie ta darzeli.Jis yra Oak Lauwn rajone(pietuose,orientyras butu Harlem ir 87g.)Darzelis dirba 5 dienas per savaite,nuo 7.30 iki 5.00) Galima vesti paciu ivairiausiu laiku ir kiek tik nori dienu per savaite...Nuo to priklauso ir kaina.Parasysiu brangiausia ir pigiausia kainu varianta......Takkim, jei vaikas eina 5 dienas visa darbo laika, tai menesio kaina-480. Na, jei, sakykim, lanko tik viena diena per menesi-120 per menesi.Dar k.k. vaikuciai lanko darzeli tik po puse dienos, tai kainos dvigubai pigesnes....
Is tikruju, kaip k.k. mamytes jau pastebejo, i darzeli priima vaikus mazdaug nuo 3metuku...Bet gali but ir biskuti jaunesni, svarbu, kad jau butu be sauskelniu...
Idedu ir darzelio telefona, jei kas rimciau susidometu-708 422 1433
Bet praktiskai i visus klaus. galiu atsakyt ir as, nes dirbu tame darzeli kaip mokytoja pagalbinimnke ir logopede...
legenda
2004 07 24, 00:53
Kazkada skaiciau, kad Libertyville'yje isikure lietuviskas vaiku darzelis-mokyklele, gal kas daugiau info turit?
Raseliote
2004 07 24, 07:58
Mums gana toli,o ir jau per velai,bet va pazystamoms tai rekomenduosiu!!!
Fasolka
2004 07 24, 09:27
| QUOTE (legenda @ 2004 07 23, 22:40) |
Fasolka, kur tu radai info apie lietuviskus darzelius? Mums dar ankstoka, bet tikrai praverstu tokia info... |
legenda labai daug darzeliu reklamuojasi Lietuviu laikrasciuose!!!
Snega tik nesupik, kol kas sau tinkancio neradau..

visi nuo 3-ju metu arba tikrai zinau pigesniu.. bet jei Timka butu vyresnis vesciau, nes gyvenu netoli...

P.S. Jis ten visus bandytu primusti

.. (nes 100% museika-batareika

) bet gal ten taip lengvai nepripaiso hyperaktyvumo.. visgi lietuviai...
| QUOTE (Fasolka @ 2004 07 24, 08:28) |
P.S. Jis ten visus bandytu primusti .. (nes 100% museika-batareika ) bet gal ten taip lengvai nepripaiso hyperaktyvumo.. visgi lietuviai... |
Nu jo, pastebejau, kad labai daug kam truputi per velai nuo7.30....nes atstumai ziaurus, o darbai prasideda anksti.......

Bet kol kas direktorius nieko nekeicia.....
Papildyta @ [mergetime]1090681747[/mergetime] Raseliote, aciu, kad parekomenduosi darzeli draugem
Fasolka, lauksim kol tavo Timukas paaugs......kas zino, gal kada ir susitiksim tame darzely.....
legenda
2004 07 24, 18:40
Kuriuose lietuviu laikrasciuose reklamuojasi? As gyvenu siauriniuose rajonuose, tai tik vieninteli "Langas" randu ir ten tokios info nera.
Legenda, panasiu reklamu yra laikr. "amerikos lietuvis", "Info tiltas", bet as nezinau, ar siauriau tokiu laikrasciu yra.....Mano uosviene siaurej gyvena, tai tikrai kazkur nusiperka.....
Fasolka
2004 07 24, 21:13
| QUOTE (legenda @ 2004 07 24, 17:41) |
Kuriuose lietuviu laikrasciuose reklamuojasi? As gyvenu siauriniuose rajonuose, tai tik vieninteli "Langas" randu ir ten tokios info nera. |
Nu jo Sniega jau parase, siaip Chikagoje tik 4 liet. laikrasciai, Info Tiltas ir langas nemokami, Amerikos lietuvis, nu ir Draugas (nesamone , o ne laikrastis).. tai daugiausia inforamacijos randu Infobalte ir Amerikos Lietuvis
audrute
2004 07 24, 21:29
| QUOTE (legenda @ 2004 07 24, 17:41) |
Kuriuose lietuviu laikrasciuose reklamuojasi? As gyvenu siauriniuose rajonuose, tai tik vieninteli "Langas" randu ir ten tokios info nera.  |
"Amerikos lietuvis" yra pirkti visose "Balalaikose" (rusu pard.). Viena tokia yra ant Millwaukee ir Dundee sankryzos, kita ant Golf ir Dee rd... neaisku kur tu gyveni.
Raseliote
2004 07 24, 22:51
[MOVE]Maniskis irgi labai museika buvo iki kokiu 2,5 metu! Dabar tai taikdarys!
Ypac skriausdavo viena mergyte,keliais menesiais jaunesne

budavo ji atbega jo pasitikti,o jis kai tvoja jai su kumsciu i galva,ta net atsiseda
ir bardavome ir graziuoju bandydavome.....O va isaugo ir dabar labai mergytes gerbia ir myli
_Vikki_
2004 07 24, 22:54
| QUOTE (Raseliote @ 2004 07 24, 21:52) |
[MOVE]Maniskis irgi labai museika buvo iki kokiu 2,5 metu! Dabar tai taikdarys! Ypac skriausdavo viena mergyte,keliais menesiais jaunesne budavo ji atbega jo pasitikti,o jis kai tvoja jai su kumsciu i galva,ta net atsiseda ir bardavome ir graziuoju bandydavome.....O va isaugo ir dabar labai mergytes gerbia ir myli |
mamyte gerai isauklejo.... todel ir myli mergytes..
nors is kitos puses.. kaip gi tu mergyciu nemylesi?
Raseliote
2004 07 24, 22:55
[/QUOTE][QUOTE]as cia bandau
_Vikki_
2004 07 24, 22:57
| QUOTE (Raseliote @ 2004 07 24, 21:56) |
[/QUOTE][QUOTE]as cia bandau |
o pati mamyte senai amerikoje? is kokio lietuvos miestuko?
Raseliote
2004 07 24, 23:01
Mes 4 metukai Amerikoje.o va Lietuvoje visur tejo pagyventi....Gimiau Anyksciuose,o va paskutinius metus praleidau Panevezyje!Isgasdinau
Nemegsta lietuviai Panevezieciu....
Raseliote, as irgi is Panevezio
Tik studijuot buvau islekus i Siaulius, o po to vel gyvenau Panevezy iki atvaziavimo i Amerika......
O kodel rasei, kad nemegsta cia panevezieciu ?

As kazkaip cia nieko is savo miesto nepazystu, dauguma pazystamu-kaunieciai.....
Raseliote
2004 07 25, 21:31
Snega,kai chatindavome delfyje jei prisistatydavome kad is Panevezio,labai pasijausdavo!Cia kol kas tik dabar atsiveriau

O pas mus pagrinde draugai klaipedieciai! seip juk neturetu buti svarbu is kokio miesto,svarbu kokie zmones!

Bent jau man...Labai malionu Snega!
Isabelle
2004 07 26, 01:33
| QUOTE (Fasolka @ 2004 07 24, 18:14) |
| Nu jo Sniega jau parase, siaip Chikagoje tik 4 liet. laikrasciai, Info Tiltas ir langas nemokami, Amerikos lietuvis, nu ir Draugas (nesamone , o ne laikrastis).. tai daugiausia inforamacijos randu Infobalte ir Amerikos Lietuvis |
laikrastis "draugas" tai dipuku laiskrastis.....perku ji tik del daktaru.....nes ten jie reklamuojasi....
| QUOTE (Raseliote @ 2004 07 24, 22:02) |
| ....Gimiau Anyksciuose, |
Raseliote as ir gimiau Anyksciuose

, ir ten gyvenau kol pabaigiau mokykla, o po to isvaziavau i Vilniu

........ o dabar likimas mane nubloske i Australija...... Smagu sutikti krastieciu

. Tarpkitko, savaitgali buvo Pasaulio anykstenu suvaziavimas, siame nesudalyvavom, bet butu smagu tokioje sventeje susitikti

.
Raseliote
2004 07 26, 06:54
Jorja,as dar ir Jono Biliuno mokykla lankiau ir dar su Dariumi Gudeliu viename suole sedejau! Eik tu sau kad malionu!As pamenu,kad ten kiekviena vasara darydavo pasaulio Anykstenu svente,aplamai Anyksciuose labai kulturinis gyvenimas verda!
| QUOTE (Raseliote @ 2004 07 26, 05:55) |
| Jorja,as dar ir Jono Biliuno mokykla lankiau ir dar su Dariumi Gudeliu viename suole sedejau! Eik tu sau kad malionu!As pamenu,kad ten kiekviena vasara darydavo pasaulio Anykstenu svente,aplamai Anyksciuose labai kulturinis gyvenimas verda! |
Raseliote, greit idedi savo nuotrauka, nes as Biliunkej mokinausi, tik metais jaunesne uz tave

. O Darius buvo mano pirmas draugas nes mes

budami kartu zaisdavom

, o dabar jis prezidenturoj zaidzia bet be manes

. Ir dar Vida Lagunaite buvo mano kaiminka ir drauge

.
Raseliote
2004 07 27, 16:33
Jorja,Dieve kaip maLionu,pasakok man viska apie Vida,kur ji??????? Ji kai isvaziavo studijuoti ir psio pasimetem,nes as irgi issikrausciau!!! parasyk man asmenine,nuotrauka tau i emeila atsiusiu,kai zinosiu

WAW kaip malionu!!!
Kiek budavau Anyksciuose,visada su Vida susibegdavome,jau kai net nebegyvenau ten!!!!oi papasakok apie ja kuo daugiau!!! Lauksiu zinutes!
Isabelle
2004 07 28, 08:14
tai gal pazynojot gintare ir zidrune.......? jos is anyksciu.....
| QUOTE (Snega @ 2004 07 23, 23:19) |
dirbu tame darzeli kaip mokytoja pagalbinimnke ir logopede... |

, ko nesakei, kad logopede jau dirbi, saunuole
Raseliote
2004 07 28, 17:40
Isabele,del Gintares abejoju,bet viena Zydrune tikrai pazinojau,ji mokesi A.Vienuolio mokykloje,gal ta pati...Po to berods i Klaipeda issikrauste....
Snega,o tu kokioje mokykloje mokeisi???Gal ir mes bendru pazystamu rasime?
As baigiau Balcikonio gimnazija! Po to baigiau prekybos mokykla,po to kirpejas...

Kiek suprantu tu Siauliuose pedagigini baigei,jei dabar logopede! speju,gal pataikiau?kokiame rajone gyvenai?
Papildyta @ [mergetime]1091026814[/mergetime] Idejau foto i Stai mes kokie,nes Jorjos pasto dezute per maza mano nuotraukoms!
Elvita.......atsirado pora tevu norinciu, tai skyre papildomu pora valandeliu ir kaip logopedei
Raseliote, as visa laika mokiausi 4vid.(prie mesos kombinato, gal zinai

).Netoli nuo Balcikonio ginnazijos, kas ryta pro ja pravaziuodavau....o su tevais gyvenau Pilenu mikrorajone..... Tu teisingai parasei, Siauliuose baigiau logopedes specialybe.Bet dirbt vel gryzau i Panevezy( metelius spejau Senvages vid.padirbet, tai buvusi 19vidurine...)
Nu cia puse savo biografijos surasiau
Bje, Raseliote, paskaiciau, kad gyvenai Anyksciuose. Mano pubrolis Zidrunas Pintukas kazkokioj gimnaz. Anyksciuose mokesi, sakau, gal netycia klasiokai, ar bent pazystami??(cia toliau is serijos "ieskom bendru pazystamu"

, bet pagalvojau, o jei netycia..........?
Raseliote
2004 07 29, 00:26
Snega,mano mama toje mokykloje dirba kasininke,ai sake kaip ji ir vadinasi,bet pamirsau,dabar jau varda turi ,o ne tik 4 ta vidurine,ji ten gal jau kokie 7 metai dirba. su vienu Zidrunu Anyksciuose i darzeli ejau,bet jis po to avarijoje su teciu ir broliuku zuvo!
Raseliote, girdejau, kad dabar kitaip vadinasi, gal Ausros( o gal ir nusisneku)As baigiau 1996, gal tavo mama dar nedirbo....
Raseliote
2004 07 29, 08:24
Aha berods Ausros.kaip tik iseina ,kad ji pradejo dirbti po tavo baigimo

Prasilenkete
| QUOTE (Snega @ 2004 07 28, 22:28) |
Elvita.......atsirado pora tevu norinciu, tai skyre papildomu pora valandeliu ir kaip logopedei
|
Aciu Elvita, jau esu prisigalvojus, ko reiketu, kuri savaitgali pasuksiu tau ir paprasysiu.......
Aha, lauksiu
smilga saule
2005 01 23, 15:28
As apie darzeli norejau paklausti mes kaskaip domejomes anksciau ,bet sake ,kad maista ideti savo reikia ir kaskaip idomu ar miega vaikuciai an gultuku su rubais ar lovytese kaip lietuvoi man tas labai aktualu as del to net persikelt norejau nes bent jau aplink mus darzeliai valandos spinduliu 1200baksu iskyrus juodziu aisku jau,tai kaip ir man art juodai ir moket 1200visiskai neapsimoka.
Pas mus maista reikia idet savo.Bet ka mamos beidetu, mes pasildom, taigi g
alima ne vien picas ir kita greita maista, bet ir sriubytes, kotletukus ir t.t.
Darzelio kaina priklauso nuo to, kiek dienu eina vaikas.Penkios pilnos dienos par savaite kainuoja menesiui 480$.....Tai kaip matai gerokai pigiau...
Del miego, tai pas mus vaikai miega ant tokiu zemu lovyciu, patalyne irgi nesa teveliai.Taisykles reikalauja, kad vaikai miegotu nepersirenge, bet gi mes ten visi lietuviai, tai sukuriam savo "taisykles"
Isabelle
2005 01 24, 10:04
Isabelle, yra pora mamu, kuriom darzelio islaidas valstybe apmoka......bet kiek zinau, abi vienisos mamos su mazom pajamom.....Zodziu, yra toks variantas, kad valstybe apmoketu, bet tai priklauso nuo pajamu.Dokumentus turi susitvarkyt patys tevai, darzelis tik nuorodas duoda, kur kreiptis....
Isabelle
2005 01 25, 06:11
SNEGA...viska as zinau kur kreiptis ir ka pildyti......valstybe darzeli man dengtu........bet jei priema vaikucius tik nuo triju metuku...tai mums teks dar paluketi....

gaila........
Isabelle, mano buvusi grupioke turejo valstybini islaikyma. Jos abu vaikai buvo iki 2 metuku. Ji vesdavo juos i nemokama darzeli kol budavo paskaitose; tik nezinau, ar tada nuo darzelio metu riba priklauso, ar nuo valstijos. Ji tikrai nieko nemokejo, labai skurdziai gyveno.
Isabelle
2005 01 25, 09:37
baltic girl,.....zinau apie ka sneki.........yra visai nemokami darzeliai ...jie pasivadina head star ir early head star.........early head start priema vaikus nuo gimimo....ir ten tikrai labai uzsiema su vaikais.......tipo ten kaip lavinimo darzeliai......
tomita01
2005 01 26, 00:17
QUOTE(Isabelle @ 2005 01 24, 22:38)
baltic girl,.....zinau apie ka sneki.........yra visai nemokami darzeliai ...jie pasivadina head star ir early head star.........early head start priema vaikus nuo gimimo....ir ten tikrai labai uzsiema su vaikais.......tipo ten kaip lavinimo darzeliai......
Sveikos, gal galit pasakyti keleta adresu, kur as galeciau vesti savo 10menesiu sunu. As niekur nerandu.
Tomita, Isabelle, tikrai pas mus vaikuciai nuo triju metuku priimami.....

Labai lauksim kai paugesit
Isabelle
2005 01 26, 03:51
tomita......priklauso kur gyveni.....as zinau kelis adresus south"tuose.........vienas yra hickory hills kitas orland parke.........westuose neieskojau dar.....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.