Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Terasa
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
immm
QUOTE(Ingridele @ 2008 04 26, 12:05)
Tai va. Musu terasa bus 15kv. Stogas virs terasos bus toks koks namo, cerpinis, medi naudojam maumedi  ax.gif  Prie terasos darem drenaza, nes kaupesi vanduo. Aplink terasa bus tureklai, vaivos juostos nuotraukeleje matosi jie  4u.gif
*

aga.... gražu.... kai bus baigta, irgi pasirodyt nepamiršk mirksiukas.gif

o dar - kokio pločio ir ilgio pas jus? nes man įdomu, kokio pločio reikia daryt, kad stalas su suolais normaliai tilptų...... jaučiu ne mažiau 3 m g.gif .....
Ingridele
QUOTE(*Bitutė* @ 2008 04 26, 15:25)
graži bus jūsų terasa thumbup.gif
*

tikimes, kad bus patogu ir grazu 4u.gif

QUOTE(immm @ 2008 04 27, 13:57)
aga.... gražu.... kai bus baigta, irgi pasirodyt nepamiršk  mirksiukas.gif

o dar - kokio pločio ir ilgio pas jus? nes man įdomu, kokio pločio reikia daryt, kad stalas su suolais normaliai tilptų...... jaučiu ne mažiau 3 m  g.gif .....
*

pas mus plotis 5m ilgis 3m, mums tai pakanka ir stala galvojam nemaza pirkti 4u.gif Siaip matyt del matmetu ar pataikem galesiu pasakyt kai lauko baldus nusipirksim mirksiukas.gif
*Bitutė*
mes terasą savo 3metrų pločio darysimės,tikiuosi nebus per mažai,o ilgis 5metrai išeis.
Bijuna
Ziauriai faina thumbup.gif , man kaip tik tokios reikia, baltai pavydziu, bet man dar truputi reikia palaukti iki jos verysad.gif Darbu daug o ranku mazai verysad.gif
ostė
o man tai ziauriai apmaudu kad terasa issibetonavom, nes planavom plyteles dėt, o dabar nusprendėm medį, tai man ji atrodo tokia sunki doh.gif
immm
QUOTE(ostė @ 2008 04 28, 10:37)
o man tai ziauriai apmaudu kad terasa issibetonavom, nes planavom plyteles dėt, o dabar nusprendėm medį, tai man ji atrodo tokia sunki  doh.gif
*

tai medis g.gif kaip tik lengviau atrodo, ir šiaip jaukiau g.gif ....
ostė
QUOTE(immm @ 2008 04 28, 10:00)
tai medis  g.gif kaip tik lengviau atrodo, ir šiaip jaukiau  g.gif ....
*

Na ta prasme, kad ant betono dabar reiks dėti medį, o terasa dar pakelta nuo žemės kokį pusmetrį ax.gif
Bomba
Ingridele, o kiek kainuoja tokia kaip tavo terasa, ir gal zinai, kiek uz darba ima ? 4u.gif
Ingridele
QUOTE(Bomba @ 2008 04 29, 08:17)
Ingridele, o kiek kainuoja tokia kaip tavo terasa, ir gal zinai, kiek uz darba ima ?  4u.gif
*

parasiau i AZ, bet siaip kainos dabar pakilusios, nes labai visi nori statyti.... doh.gif
raganele
Na taip - terasų sezonas prasidėjo vacation4.gif bet, įtariu, dar tik medinių terasų sezonas. Nes kažkaip įsivaizduoju, kad ant akmeninės-betoninės dar šalta g.gif na, aš sprendžiu pagal tai - ar galima leliuką ropojantį paleist, ant medinės aš savąją jau leidžiu tongue.gif
Ingridele
QUOTE(raganele @ 2008 04 29, 10:20)
Na taip - terasų sezonas prasidėjo vacation4.gif bet, įtariu, dar tik medinių terasų sezonas. Nes kažkaip įsivaizduoju, kad ant akmeninės-betoninės dar šalta g.gif na, aš sprendžiu pagal tai - ar galima leliuką ropojantį paleist, ant medinės aš savąją jau leidžiu tongue.gif
*

As irgi tik uz medi drinks_cheers.gif 4u.gif
Gal turite ideju del apsvietimo terasoje...kaip geriau ar kabinti viena lempa ar laukinius halogenus/lemputes daryti g.gif
Itukas
QUOTE(immm @ 2008 04 26, 11:16)
pafotkink kai galėsi, kaip darbai vyksta, komentarų pažerk - viskas čia mums įdomu......
*

sveikos mergaites. reikia pagalbos. ieskom normaliu meistru medinei terasai is maumedzio, bet neturiu supratimo kiek gali darbai kainuot ir kur to maumedzio gaut arba kokio storio reikia lentas imti? vieni sako kad uztenka 35 mm kiri sako kad 50 mm... gal galit meistrus aplink Kauna parekomenduot? aciu is anksto visoms atsakiusioms.. 4u.gif
christy
QUOTE(kaban @ 2008 03 09, 22:47)
Va mano.. viska dariau pats.. pamatas 10 betoniniu stulpu.. ant jo karkasas is balkiu 600*7*15cm, terasines lentos pusine/eglines, 35mm storio, impregnuotas, padengtas pinotex oil.. vasara, rudeni, ziema atstovejo - kolkas jokiu bedu..

user posted image
*

Norėjau paklausti, ar nesisakuoja lentos, nes visdėlto spygliutis.
Viesulas
Grazu
kaban
QUOTE(christy @ 2008 05 19, 09:55)
Norėjau paklausti, ar nesisakuoja lentos, nes visdėlto spygliutis.
*

nu ne, viskas gerai..
Vyckaju
QUOTE(kaban @ 2008 03 09, 21:47)
Va mano.. viska dariau pats.. pamatas 10 betoniniu stulpu.. ant jo karkasas is balkiu 600*7*15cm, terasines lentos pusine/eglines, 35mm storio, impregnuotas, padengtas pinotex oil.. vasara, rudeni, ziema atstovejo - kolkas jokiu bedu..

user posted image
*

jeigu tie 10 stulpu turite omeni polius tai tada labai silpna konstrukcija, pagal mane. kokie atstumai tarp balkiu?
kaban
QUOTE(Vyckaju @ 2008 05 20, 13:35)
jeigu tie 10 stulpu turite omeni polius tai tada labai silpna konstrukcija, pagal mane. kokie atstumai tarp balkiu?
*

apie 2,80 m

silpno konstrukcijoje nera nieko - niekad nedreba, nejuda.. ko dar reikia? tankai ten pas mane nevazineja...
vietinis
QUOTE(kaban @ 2008 05 20, 22:10)
apie 2,80 m

silpno konstrukcijoje nera nieko - niekad nedreba, nejuda.. ko dar reikia? tankai ten pas mane nevazineja...
*

o vandens kranelio nereikia terasoje?ziema truputi prasčiau,nors gerai pagalvojus kaip ir yra būdų išvengti užšalimo.tik ar reikalingas šalto vandens kranelis terasoje.iš savo pusės manau kad reikia,kavos daug geriu,virduliukas terasoje arciau nei virtuvės maišytuvas(na gal yra kazkas arciau terasos..),ir šiaip,vis arčiau kiemo dar vienas vandens taškas rolleyes.gif .
Bet rozetės yra smile.gif .
kaban
QUOTE(vietinis @ 2008 05 20, 22:32)
o vandens kranelio nereikia terasoje?ziema truputi prasčiau,nors gerai pagalvojus kaip ir yra būdų išvengti užšalimo.tik ar reikalingas šalto vandens kranelis terasoje.iš savo pusės manau kad reikia,kavos daug geriu,virduliukas terasoje arciau nei virtuvės maišytuvas(na gal yra kazkas arciau terasos..),ir šiaip,vis arčiau kiemo dar vienas vandens taškas rolleyes.gif .
  Bet rozetės yra smile.gif .
*

na ziema ir vasara iseinam i terasa jau su arbata.. is sniego praktyshkai nevalem smile.gif ir taip smagu
vietinis
QUOTE(kaban @ 2008 05 20, 22:55)
na ziema ir vasara iseinam i terasa jau su arbata.. is sniego praktyshkai nevalem smile.gif ir taip smagu
*

Tai aisku kad terasa "sama soboi" yra smagumelis.vat pas many tokia nei pavesine nei terasa,panasiau i pavesine,tai noriu terasos i saule,vasara karsta,apie salto vandens kraneli galvoju,ar slanga kokia pasijungus pasitaskyti... smile.gif
Vyckaju
QUOTE(kaban @ 2008 05 20, 22:10)
apie 2,80 m

*

O lentos neilinksta smile.gif . Siaip cia atstumai kaip ir grindis darant ant lagiu, kas nori idealiai ir kas 40cm galima deti balkius, kas tvarkingai ir kas 80-90, bet 2.8 tai jau g.gif . nebent as ne taip viska suprantu smile.gif Kokio storio lentos?
kaban
QUOTE(Vyckaju @ 2008 05 21, 09:27)
O lentos neilinksta smile.gif . Siaip cia atstumai kaip ir grindis darant ant lagiu, kas nori idealiai ir kas 40cm galima deti balkius, kas tvarkingai ir kas 80-90, bet 2.8 tai jau  g.gif . nebent as ne taip viska suprantu smile.gif Kokio storio lentos?
*

as kazkur berods aprasinejau konstruktyva - poliai mazdaug po 280, ant ju balkes 15*7, tarp ju balkes ivairios (15*7, 10*10 ir panasiai - is tu ko turejau po ranka) eina kas 50-60 cm.. lentos storis 3,2cm, todel zingsnis tarp balkiu 3,2*20=61 - pakanka.. niekas nelinksta..
Hendy
Gal kas esate susideje terasa is medienos plastiko misinio lentu?Pvz. Werzlit? Kokios kainos?Kokie atsiliepimai?
Bomba
Vyckaju, gal gali pasakyti , kiek mums pamatuku reiketu, terasa 6x3, planuojam 5 ilgus balkius po 6 metrus, tai gausis kad jie kas 75 cm, o kiek vidiniupamatuku reiketu tokio ilgio balkiams atremti ? ar uzteks vienam balkiui pamatukai - is galu ir du vidury, tada gautusi kas 2 metrus. ar aiskiai cia surasiau ? doh.gif
Vyckaju
QUOTE(Bomba @ 2008 05 22, 15:59)
Vyckaju, gal gali pasakyti , kiek mums pamatuku reiketu, terasa 6x3, planuojam 5 ilgus balkius po 6 metrus, tai gausis kad jie kas 75 cm, o kiek vidiniupamatuku reiketu tokio ilgio balkiams atremti ? ar uzteks vienam balkiui pamatukai - is galu ir du vidury, tada gautusi kas 2 metrus. ar aiskiai cia surasiau ?  doh.gif
*

Sociai, aisku dar nuo balkio aukscio ir plocio priklauso.
Bomba
QUOTE(Vyckaju @ 2008 05 22, 15:46)
Sociai, aisku dar nuo balkio aukscio ir plocio priklauso.
*

o kokio reikia ? siaip medziagu dar nepirkom, tai nezinau kiek reikia blush2.gif
Bomba
kokio diametro pamatukus daretes terasoms ?
Vyckaju
QUOTE(Bomba @ 2008 05 22, 16:59)
o kokio reikia ? siaip medziagu dar nepirkom, tai nezinau kiek reikia  blush2.gif
*

tokiam tarpui turetu uztekti 5*15, na gali buti 6-7*15, manau daugiau nereikia.
Poliaus skersmuo priklauso nuo ju skaiciaus, kuo maziau tuo turi buti masyvesnis. dabar pvz. darau: poliai 25cm skersmens(manau uztektu ir 20 smile.gif ) , ant ju 10*20 balkiai kas 2,5m ir ant ju 5*15 lages. terasa ~35m2, poliu bus 16, uztektu ir maziau, bet terasa sukasi du kartus pagal 3 sienas.
lota
QUOTE(Vyckaju @ 2008 05 23, 15:34)
tokiam tarpui turetu uztekti 5*15, na gali buti 6-7*15, manau daugiau nereikia.
Poliaus skersmuo priklauso nuo ju skaiciaus, kuo maziau tuo turi buti masyvesnis. dabar pvz. darau: poliai 25cm skersmens(manau uztektu ir 20 smile.gif ) , ant ju 10*20 balkiai kas 2,5m ir ant ju 5*15 lages. terasa ~35m2, poliu bus 16, uztektu ir maziau, bet terasa sukasi du kartus pagal 3 sienas.
*

Gal truputi kvailas kalusimas, o kaip tie poliai daromi? Temos pradzioj skaiciau, kad i vamzdzius pilamas betonas, bet tada diametras turbut ne 25 cm o mazesnis ...Ar yra tokiu vamzdziu? Ar kokia kita cia technologija? blush2.gif
Nerutė
laba vakara 4u.gif

pagaliau juda ir musu terasos gaminimo darbai wink.gif
Gal kas zinot kur Vilniuje/netoli Vilniaus galima nusipikrt maumedzio lentu uz protinga kaina blush2.gif nors pati nezinau kas ta protinga kaina radau po 72/kv m .... bigsmile.gif
Vyckaju
QUOTE(lota @ 2008 05 23, 16:38)
Gal truputi kvailas kalusimas, o kaip tie poliai daromi? Temos pradzioj skaiciau, kad i vamzdzius pilamas betonas, bet tada diametras turbut ne 25 cm o mazesnis ...Ar yra tokiu vamzdziu? Ar kokia kita cia technologija?  blush2.gif
*

Poliai daromi paprastai smile.gif . Su graztu isgreziama norimo gylio ir skersmens skyle, i ja kuria betonas, o virs zemes kiek norima pakelti uzdedamas vamzdis ir tada uzpilama betonu. gainasi polius, o vamzdziu nords ir po 1m skersmens yra, tam naudojami pvz. ventiliacinei vmz. jei poliai mazo skersmens pigiausiai bus plastikiniai lenkiski vidaus kanalizacijos.
Korkė
Tik neužmirškite po terasa, išlyginus gruntą, patiesti polietilino plėvelę (kuo sandariau) ir ant jos papilti skaldelės (jokiu būdu ne žvyro). Priešingu atveju turėsite puikią piktžolių plantaciją, kuri per lentų tarpus kutens padus biggrin.gif
kaban
QUOTE(Korkė @ 2008 05 27, 14:40)
Tik neužmirškite po terasa, išlyginus gruntą, patiesti polietilino plėvelę (kuo sandariau) ir ant jos papilti skaldelės (jokiu būdu ne žvyro). Priešingu atveju turėsite puikią piktžolių plantaciją, kuri per lentų tarpus kutens padus  biggrin.gif
*

tik jokiu budu ne polietilenine plevele o agroplevele, kitaip turesite ezeriuka po terasa..
Vyckaju
QUOTE(Vyckaju @ 2008 05 26, 16:46)
Poliai daromi paprastai  smile.gif . Su graztu isgreziama norimo gylio ir skersmens skyle, i ja kuria betonas, o virs zemes kiek norima pakelti uzdedamas vamzdis ir tada uzpilama betonu. gainasi polius, o vamzdziu nords ir po 1m skersmens yra, tam naudojami pvz. ventiliacinei vmz. jei poliai mazo skersmens pigiausiai bus plastikiniai lenkiski vidaus kanalizacijos.
*

Nu ir parasiau skubedamas doh.gif , kaip koks berastis lotuliukas.gif .
happy
QUOTE(Vyckaju @ 2008 05 26, 15:46)
Poliai daromi paprastai  smile.gif . Su graztu isgreziama norimo gylio ir skersmens skyle, i ja kuria betonas, o virs zemes kiek norima pakelti uzdedamas vamzdis ir tada uzpilama betonu. gainasi polius, o vamzdziu nords ir po 1m skersmens yra, tam naudojami pvz. ventiliacinei vmz. jei poliai mazo skersmens pigiausiai bus plastikiniai lenkiski vidaus kanalizacijos.
*

pas mus bisky kitaip padaryta,i isgreztas skyles pripilta betono ir i ji ikista po du riebius armaturos strypus ant kuriu veliau tvirtinosi lages.. Gal nera blogai ir taip g.gif
lota
QUOTE(Vyckaju @ 2008 05 27, 14:44)
Nu ir parasiau skubedamas doh.gif , kaip koks berastis lotuliukas.gif .
*

Ačiū, viską supratau, labai aisku smile.gif Tik dabar galvoju kaip tu poliu auksti nureguliuoti kad po langu ir durimis terasa graziai palystu... g.gif Ir isvis kaip ta palange graziai ir sandariai isspresti... O daugiau tai visa kita labai elementaru atrodo, pati pasidaryciau biggrin.gif
Vyckaju
QUOTE(lota @ 2008 05 27, 15:58)
Ačiū, viską supratau, labai aisku  smile.gif Tik dabar galvoju kaip tu poliu auksti nureguliuoti kad po langu ir durimis terasa graziai palystu...  g.gif Ir isvis kaip ta palange graziai ir sandariai isspresti... O daugiau tai visa kita labai elementaru atrodo, pati pasidaryciau  biggrin.gif
*

1. poliai+balkiu aukstis+ lentu storis= lygis, kad palystu po langu ar durimis. pagal tai ir skaiciuojat +nuolydis turetu buti nedidelis nuo namo. palanges ir pan. geriausia vietoje ziureti nes visur skirtinga sunku nemacius parasyt.
Papildyta:
QUOTE(happy @ 2008 05 27, 15:56)
pas mus bisky kitaip padaryta,i isgreztas skyles pripilta betono ir i ji ikista po du riebius armaturos strypus ant kuriu veliau tvirtinosi lages.. Gal nera blogai ir taip  g.gif
*

Nelabai supratau kaip tvirtinosi, bet turbut gerai jeigu nesugriuvo biggrin.gif
happy
QUOTE(Vyckaju @ 2008 05 27, 15:09)

Nelabai supratau kaip tvirtinosi, bet turbut gerai jeigu nesugriuvo  biggrin.gif
*

nubegau paziuret..-kolkas dar nesugruivo lotuliukas.gif doh.gif
egidijuss
sveiki, statau medines lauko terasas ir varandas . ikelsiu vieno darbo nuotraukas.ka manot apie tokie terasa?
egidijuss
nuotrauku nuoroda http://kregzdys1.mylivepage.com/image
vobla
QUOTE(egidijuss @ 2008 06 06, 22:55)
sveiki, statau medines lauko terasas ir varandas . ikelsiu vieno darbo nuotraukas.ka manot apie tokie terasa?
*

nesplėpsiu, bet prie to mūrinuko, kiek griozdiška atrodo. per masyvi mediena, ypač tų ale turėklų... šaip tai darysimes kažką labai panašaus, nes kaip tik liko šiferio nuo stogo dengimo, o ir pavėsio reikės...
dowileer
As apie meistra, kuri tikrai rekomenduociau. Atvirai pasakysiu - ne siaip koks "meistrelis" savamokslis, bet dirba su profesionaliais irankiais, (ne taip kaip daugelis vis dar karkasa ar grindis dedami plaktuku kala ). Darbai kuriuos gali atlikti: karkasiniu namu statyba, pavesiniu statyba, mediniu grindu dejimas, apdaila. Pavesinem, apdailai, stogams gamina skiedras. Vel gi - skiedros ne tos plonytes, tasytos, bet pjautos, daug kokybiskesnes, ilgaamziskesnes, graziai atrodo. Na ir dar vienas dalykas - gamina lovas, spinteles, staliukus. Lova atro superrrrr pasigirsiu - mano dizains siaip galima keisti isvaizda. isskirtine tuo,kad kazin ar rasit lova gaminta tokiu budu, pavirsisu rievintas, jauciama kiekviena medzio rieve. Siaip idesiu daugiau foto, atnaujinsiu galerija. Dabar tik keletas. Bet psilankykit. http://public.fotki.com/RolandoDarbai/galerija/
o Siaip jei tel reiektu, tai 867542894 Rolandas
Ingridele
Atrodo jau turim pabaigtuves. Yra dar sioku tokiu darbeliu aplink terasa, plius voskie akcentai, bet terasa jau pastatyta 4u.gif

user posted image
Nasty Fairy
QUOTE(Ingridele @ 2008 06 09, 18:03)
Atrodo jau turim pabaigtuves. Yra dar sioku tokiu darbeliu aplink terasa, plius voskie akcentai, bet terasa jau pastatyta  4u.gif
*

Grazumelis 4u.gif Labai liuksiskai atrodo thumbup.gif
happy
Ingridele-man tureklu masyvesniu noretusi blush2.gif ,o siaip grazu
Ingridele
QUOTE(happy @ 2008 06 09, 18:36)
Ingridele-man tureklu masyvesniu noretusi  blush2.gif ,o siaip grazu
*

aciu uz kritika mirksiukas.gif Man irgi taip is pat pradziu atrode, bet dabar pakeiciau nuomone. Nes, tokie tureklai praplecia erdve ir siaip vizualiai neapsunkinta terasa atrodo. Bet ir siaip medis nera labai plonas, gal taip tik vizualiai atrodo g.gif Bet kiek zmoniu tiek skoniu drinks_cheers.gif wub.gif
Nasty Fairy
O man tai, kol neparaset apie tureklus, as visai ju nepasebejau, kaip atskiro dalyko, man ta visuma atrodo liuksiskai rolleyes.gif Tikrai labai patiko smile.gif
Ingridele
QUOTE(tikurila @ 2008 06 10, 06:57)
O man tai, kol neparaset apie tureklus, as visai ju nepasebejau, kaip atskiro dalyko, man ta visuma atrodo liuksiskai  rolleyes.gif  Tikrai labai patiko  smile.gif
*

aciu labai 4u.gif
immm

Ingridele, man tai grazu wub.gif ....

o kaip sakot, jei mes į kiemo pusę darytume tokią nuo vieno lango iki kito g.gif , su stogu, gal visai nieko g.gif ?

QUOTE(immm @ 2008 03 09, 19:42)
user posted image
*

westa
QUOTE(immm @ 2008 06 10, 15:16)
Ingridele, man tai grazu  wub.gif ....

o kaip sakot, jei mes į kiemo pusę darytume tokią nuo vieno lango iki kito  g.gif , su stogu, gal visai nieko g.gif ?
*

būtų gražu .. užsukta tokia.. va jums turėklų reikėtų, o pas Ingridėlę aš būčiau nedarius blush2.gif .. man daug patogiau, kai galiu eiti kur noriu, o turėklai įspraudžia į rėmus, riboja judėjimo kryptis.. išėjus į terasą ir norėdama eit iš karto į dešinę aš dėl turėklų negaliu to padaryt .. todėl jų buvimui nerandu paasiškinimo blush2.gif .. va jei terasa aušktai, tada, saugumo sumetimais jie tikrai reikalingi būtų
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.