Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikis ir tvarka namuose
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
Augustina
Mano kūdikiui 2 mėnesiai. Jis vis daugiau ir daugiau domisi aplinka, kaip sakant vis mažiau lieka laiko sau pačiai ir namams. Vyras išvažiuoja anksti ryte į darbą ir grįžta vėlai vakare. Taip, kad pagalbos iš jo jokios. Paskaičius, pvz:. Vingro knygą, kaip namus reikia kas dieną siurbliuoti ir drėgnai plauti, dulkes valyti, kas antrą dieną siurbliuoti užuolaidas, savo rankšluosčius, patalynę keisti kas tris dienas, vaiką imant užsidėti švarią prijuostę, o tai reiškia kas dieną ją reikia skalbti, pasiruošti maitinimui (ten dar begalė procedūrų) ir dar daugybė daugybė kitų darbų. Jau nekalbu apie pačio kūdikio higieną, kuri savaime suprantama yra privaloma. O dar reikia su vaiku ir žaisti, ir į lauką eiti, ir pačiai pavalgyti, išsimaudyti, galų gale pailsėti.
Mes su vyru esam labai tvarkingi, ir aš tikrai palaikau tokią tvarką namuose, kokia buvo prieš vaiko gimimą, bet to nepakanka. Pagal aprašymus jaučiuosi labai apsileidusi (na, tikrai nesidedu švarios prijuostės imant vaiką, tik rankas nusiplaunu). Pagalbos neturiu absoliučiai jokios. Kaip sakant 24 valandos non-stop.
Įdomu, kaip Jūs mamytės tvarkotės? Ar viską spėjate? O gal samdote aukles kelioms valandoms? Namu seimininkes? Ar mažiau tvarkotės?
Isila
niekur neskaičiau tokių dalykų ir tikrai taip nesielgiu. jeigu šitaip tvarkytis kadien, tai kada su vaiku būt? Arba kada visa tai daryt, kai mano mažius praklykė iki 3 mėn ir ramus būdavo tik ant rankų doh.gif doh.gif

namie idealios švaros nėra, bandau bent elementariai apsitvarkyt, nes tikrai nespėju. Kai mažulis miega, norisi ir pačiai pailsėti, ramiai pagulėt, paskaityt knygą ar pabendraut su kitom mamom.

namuose būnu viena, ko vyras nepareina iš darbo. Neturim nei auklės, nei namų šeimininkės. Sukuosi be jų - kaip moku ir kaip galiu.

Ir aš kartais jaučiuosi apsileidus, ypač pirmuosius mėnesius tai buvo ryšku. Dabar lengviau.
Eveneirka
Pagal knygą negyvensi.O apsitvarkyt visada galima,kad ir tuo metu-kai tik mažas užmiega.Visada spėju viską. tongue.gif Aišku jei sedėsi SM -tai jau bus nekas cool.gif kartais ir man tada laiko - jau pritrūksta ax.gif
Hermion@
Nereikia tokių dalykų skaityti tongue.gif Atsimenu ir aš tas frazes, bet girdėjau ir kitokių nuomonių - kad steriliai auginami vaikai labiau linksta į alergijas, astmas ir pan. Aišku, pas mus namie dulkės neskraido - prasiurbiu grindis, baldus nuvalau, bet tik kas antrą-trečią dieną, grindų tikrai neplaunu kasdien ir užuolaidų nesiurbliuoju. Guldydama vaikus į savo lovą, patiesdavau vystyklą ir guldydavau ant jo, dar to betrūko keisti savo patalynę kas 3 dienos. O kam ta prijuostė imant vaiką? Dar man pasirodė labai juokinga, kad reikia sterilizuoti puodą, kuriame gaminamas maistas kūdikiui - lyg verdant jis neišsisterilizuoja savaime.
Tik įdomu, kaip elgtis lauke? Papūs nesterilus vėjas, užneš kokią nesterilią dulkelę į nosytę, vaje vaje kas bus lotuliukas.gif
Aš taip įtariu, kad gerb. autorius apie tvarkymąsi namie nusimano tik teoriškai. Tskant, moteriškės gi vis tiek namie nieko neveikia, kodėl gi neliepus joms susitvarkyti?
Augustina
Na, sedejimas supermamoj, tai kaip poilsis gaunasi. Juk jo irgi reikia, nes nelaiminga mama - nelaimingas vaikas. O po to - vel i trasa. Namuose pas mus netgi atsiradus kudikiui islieka ta pati tvarka, bet tipo kudikiui reikia daugiau.
As irgi tokios pacios nuomones, kad vaikui reikia demesio ir laimingos mamos, o ne rupestingos, bet piktos namu seimininkes. Cia tipo tokio sterilumo reikia, kad vaikas negautu kokios infekcijos, alergijos ir t.t. Bet kaip tuomet susiformuos jo imunitetas?
Be to, mes dar ir kate turime. Ir ja leidziu pas vaika i kambari (proto ribose). Ar del to jam gali atsirasti alergija katems?
Kazkokia nesamone.
Isila
QUOTE(Augustina @ 2006 05 14, 16:31)
Na, sedejimas supermamoj, tai kaip poilsis gaunasi. Juk jo irgi reikia, nes nelaiminga mama - nelaimingas vaikas. O po to - vel i trasa. Namuose pas mus netgi atsiradus kudikiui islieka ta pati tvarka, bet tipo kudikiui reikia daugiau.
As irgi tokios pacios nuomones, kad vaikui reikia demesio ir laimingos mamos, o ne rupestingos, bet piktos namu seimininkes. Cia tipo tokio sterilumo reikia, kad vaikas negautu kokios infekcijos, alergijos ir t.t. Bet kaip tuomet susiformuos jo imunitetas?
Be to, mes dar ir kate turime. Ir ja leidziu pas vaika i kambari (proto ribose). Ar del to jam gali atsirasti alergija katems?
Kazkokia nesamone.
*

pas mus namie šuo yra. ir nieko. ateina, vaiką pauosto, vaikas dar šunį kartais ir paglosto. užtat laimingas būna. negi tą vaiką vakuume augint? blink.gif
Augustina
QUOTE(Jovvita @ 2006 05 14, 16:24)
Nereikia tokių dalykų skaityti  tongue.gif Atsimenu ir aš tas frazes, bet girdėjau ir kitokių nuomonių - kad steriliai auginami vaikai labiau linksta į alergijas, astmas ir pan. Aišku, pas mus namie dulkės neskraido - prasiurbiu grindis, baldus nuvalau, bet tik kas antrą-trečią dieną, grindų tikrai neplaunu kasdien ir užuolaidų nesiurbliuoju. Guldydama vaikus į savo lovą, patiesdavau vystyklą ir guldydavau ant jo, dar to betrūko keisti savo patalynę kas 3 dienos. O kam ta prijuostė imant vaiką? Dar man pasirodė labai juokinga, kad reikia sterilizuoti puodą, kuriame gaminamas maistas kūdikiui - lyg verdant jis neišsisterilizuoja savaime.
Tik įdomu, kaip elgtis lauke? Papūs nesterilus vėjas, užneš kokią nesterilią dulkelę į nosytę, vaje vaje kas bus  lotuliukas.gif
Aš taip įtariu, kad gerb. autorius apie tvarkymąsi namie nusimano tik teoriškai. Tskant, moteriškės gi vis tiek namie nieko neveikia, kodėl gi neliepus joms susitvarkyti?
*

Sutinku biggrin.gif
rena
As ir tokios nuomones, jei jau taip sterialiai gyventi, tai kaip vystyti imuniteta g.gif As tai tvarkausi, kaip speju. dabar turiu 5men. 2.gif visas beveik demesys jam ir dar vyresnelis kaip naujagimis(su visiska negalia) nors persiplesk. O man poilsio irgi reik. Tai kartais tvarka esu uzmetusi doh.gif
motinyte
palaukit kol vaikiai pradės vaikščiot..tada nekils tokių klausimų, kaip namų tvarkymas..stengiuosi apsimėtyt kiek įmanoma ir kai tik gražus oras varom į lauką....arba viską atidedam savaitgaliui, kai teukas namie bigsmile.gif
TiMa
Gerai, kad neskaičiau tos Vingro knygos... doh.gif Tvarkausi dažniausiai savaitgaliais, nes dienas leidžiam lauke, o vakarais ir be namų tvarkymo yra ką veikt tongue.gif
liucinka
As neskaitau tokiu knygu, ia tikrai reikia namu seimininke tureti norint taip gyventi. As suspeju susitvarkyti ryte, kai vaikas pabunda ir ramiai paguli pavalges (o kartais ir neramiai, visko buna). Be to, as turi vyresni suneli (3 metai), su kuriuo taip pat reikia zaisti, dirbti, aukleti. O jis nelabai linkes pedantiskai viska i savo vieta deti. Kartais ir paskui ji pavaikstau, viska surenku. Mazylis taip pat nenuorama, mazai miega, nori daug demesio, bet kazkaip susitvarkau.
Augustina
QUOTE(liucinka @ 2006 05 14, 22:15)
As neskaitau tokiu knygu, ia tikrai reikia namu seimininke tureti norint taip gyventi. As suspeju susitvarkyti ryte, kai vaikas pabunda ir ramiai paguli pavalges (o kartais ir neramiai, visko buna). Be to, as turi vyresni suneli (3 metai), su kuriuo taip pat reikia zaisti, dirbti, aukleti. O jis nelabai linkes pedantiskai viska i savo vieta deti. Kartais ir paskui ji pavaikstau, viska surenku. Mazylis taip pat nenuorama, mazai miega, nori daug demesio, bet kazkaip susitvarkau.
*

Tai va butent, kad namu seimininkes reikia. Save visa laika laikiau pedantiskai tvarkinga (bijau net pagalvoti, kas bus, kai vaikas paaugs ir viska ciupines. Teks mastyma keisti), na bet ne liguistai. Dabar paskaicius knygu ir straipsniu apie visokias alergijas, mane siurpas krecia. Negi jeigu kambarius siurbliuoji kas trecia diena, o dulkes valai kas antra, vaikas gali gauti alergija? Ar cia daugiau lemia genai? Gal kas daugiau ismanote apie tokius dalykus?
Tosk
Ogo... Kokie reikalavimai blink.gif As pernelyg nepersistengiu su namu valymu blush2.gif Jeigu pradesim taip mastyti, tai ir oras uzhtershtas ir maisto produktai velniai ko prikishti. Papraschiausiai gyvenu daugmaz kaip ir ankschiau, nenaudoju jokiu spec.skalbimo milteliu, vaiko rubeliu dar ne karto nelyginau, nesilaikau jokios maitinanchiu mamychiu dietos ir t.t.
ajja
Alergijos atsiranda man rodos nuo pernelyg sterilios aplinkos, kai papuolama is tokios sterilios i kita aplinka tada ir atsiranda bedos. Alergija sio amziaus ir dazniausiai miestieciu problema. Man atrodo reikia stengtis pratintis prie normalios aplinkos ir su ja susigyventi, kai turesiu leliu namanau, kad is namu ligonine daysiu, jei viskas gerai. Man paciai nei is sio, nei is to sienlige atsirado, tai dabar stengiuosi jau nuo anktyvo pavasario vis lauke daugiau pabut, nes itariu atsirado, kad per darbus netaip daug ir gamtoj budavau.
Isila
QUOTE(Skipe @ 2006 05 14, 21:03)
Gerai, kad neskaičiau tos Vingro knygos...  doh.gif Tvarkausi dažniausiai savaitgaliais, nes dienas leidžiam lauke, o vakarais ir be namų tvarkymo yra ką veikt  tongue.gif
*

mes lygiai taip pat gyvenam drinks_cheers.gif
Hmmm...
Dėjau aš ant idealios tvarkos hihihi.gif Mano vaikas šiltnamy neaugs schmoll.gif Dabar, kai ropoja ir sukiojasi aplink, tai kasdien tik siurbiu (nu labai jau prišiukšlina maniškis biggrin.gif ), visi kiti buities darbai - kas 2-3 dienos, stambesni paliekami savaitgaliui biggrin.gif
Nu tarkim, jei ir galėčiau/norėčiau palaikyti idealią švarą namuose, realiai tuomet reiškia, kad su vaiku į svečius neverta eit - nu negi prieš ateidamas liepsi jiems užuolaidas išsisiurbti ar grindis drėgnu skuduru nuplauti?... Va, pvz ir šį savaitgalį buvom svečiuose, nu tai biški ne kas buvo rolleyes.gif Grindys nesiurbtos, neplautos min savaitę (nors gal ir daugiau), dulkės irgi šimtas metų nevalytos doh.gif Pas juos vaikas 7 mėnesių, nu bet jis dar nei šliaužioja, nieko, o maniškis - nenulaikysi ant rankų schmoll.gif Nu tai ir prasivoliojo jis ten - kiek galėjau, tiek neleidau, bet vis viena gavosi taip, kad pro žemes ir dulkes prasiėjo doh.gif Tai jei aš jį steriliom sąlygom auginčiau, tuomet keletas vizitų kur nors į svečius ir tuoj kokia zaraza prikibtų.

Manau, viskam, netgi tvarkai, turi būti saikas 4u.gif

Ir šiaip, stengiuosi laiko visokiems ruošos darbams skirti tik tiek, kiek būtinai reikia, jei yra galimybės, visada įjungiu ir vyrą, kadangi manau, kad yra daug geresnių užsiėmimų biggrin.gif Be to, ir pailsėti reikia biggrin.gif
smileja
he he, patiko man Ievius nuomonė clap_1.gif dėjau ir aš ant tokios idealios tvarkos hihihi.gif
prasiurbiam kambarius kas 2-3 dienos, vaiko patalynę išnešus į balkoną išpurtau ir tiek, ir tai ne kas dieną, tuo labiau kad mažylis dažniausiai miega su mumis lovoje, tai nepradėsiu aš čia ir savo patalynės keitinėt taip dažnai.. ax.gif
O dėl kažkokios prijuostės, kad reikia užsirišt imant vaiką, tai apsurdas doh.gif nuėjus su vaiku į svečius ar kavinę, taigi neišsitrauksi ir neužsiriši mastau.gif
Kas pradeda taip vaikus augint, tai jaučiu ir vaikšto paskui tie vaikai perbalę, alergiški kiekvienai dulkei.. g.gif
Augustina
QUOTE(smileja @ 2006 05 15, 09:38)
he he, patiko man Ievius nuomonė  clap_1.gif dėjau ir aš ant tokios idealios tvarkos  hihihi.gif
prasiurbiam kambarius kas 2-3 dienos, vaiko patalynę išnešus į balkoną išpurtau ir tiek, ir tai ne kas dieną, tuo labiau kad mažylis dažniausiai miega su mumis lovoje, tai nepradėsiu aš čia ir savo patalynės keitinėt taip dažnai..  ax.gif
O dėl kažkokios prijuostės, kad reikia užsirišt imant vaiką, tai apsurdas doh.gif nuėjus su vaiku į svečius ar kavinę, taigi neišsitrauksi ir neužsiriši mastau.gif
Kas pradeda taip vaikus augint, tai jaučiu ir vaikšto paskui tie vaikai perbalę, alergiški kiekvienai dulkei.. g.gif
*

drinks_cheers.gif
Augustina
Beje, keletas istrauku is knygos neskaiciusiems (citatos trumpintos):
"Mazylio kambarys valomas tuomet, kai jis isveztas i lauka" (ypac tinka toms, kurios vienos namuose).
"Kambarys valomas dregnu budu arba siurbliu. Grindys, palanges, baldai kasdien sluostomi dregnu skuduru. Du kartus per savaite dulkes nusiurbiamos nuo UZUOLAIDU, SIENU ir LUBU". I kambari neleidziami naminiai gyvunai, netiesiami kilimai".
"Klijuote plaunama po vandeniu po kiekvieno pervystymo, o po to nuvaloma svariu vystyklu" (nesvarbu, kad vaikis nieko ant jos nepridare). "Kas dvi dienas klijuote plaunama siltu vandeniu su ukiniu muilu"
"Pries atliekant rytini tualeta, rankas nusiplaukite siltu vandeniu su muilu ir sepeciu, apsivilkite svaru chalata ir pasiriskite prijuoste".
"Zirkles dezinfekuokite odekolonu arba spiritu. Kasdien po vonios ir nagu karpymo nagucius suvilgykite aliejumi".
"Marskinelius lyginkite is abieju pusiu karsta laidyne, bent jau kol uzgis bambute".
"Pries maudyma vonele gerai isplaukite karstu vandeniu ir ukiniu muilu, o isplovusios dar karta perskalaukite verdanciu vandeniu".
"Baigus maudyti, kudiki perliekite is anksto paruostu virintu vandeniu". (t.y. paruostu 36 laipsniu).
"Savo rezima organizuokite taip, kad galetumete miegoti ne maziau kaip 9 val."
"Pasistenkite buti gerios nuotaikos".
"Nesivarginkite del namu ruosos" (Kazkur kazkas kazkam priestarauja).
"Pries maitinima svariai siltu vandeniu plaukite krutis. Po maitinimo spenelius nuplaukite virintu vandeniu, nusausinkite sterilios marles gabaliuku"
"Ranksluoscius keiskite kas 3-4 dienos, juos isvirinkite ir islyginkite karsta laidyne".
"Pries kiekviena maitinima rankas kruopsciai nusiplaukite siltu vandeniu su muilu, paskui nusluostykite jas svariu, karsta laidyne islygintu ranksluosciu. Spenelius nuvalykite ramuneliu ar medetku nuoviru, virintu vandeniu".
Ir t.t. Cia tik labai maza dalis. Tingiu ieskoti knygoje. Kai paskaitai ir pradedi galvoti kaip ruosti ramuneliu nuovirus, kasdienai svarius karstu lygintuvu islygintus ranksluoscius ir tt.sad.gif
O dar kai paskaitai, kad del kiekvieno vaiko kitokio garso pirstelejimo reikia kreiptis i gydytoja, tai is viso paranojike gali pasidaryti. Kol skaiciau amerikieciu gydytojos Eisenberg knyga, viskas atrode OK, bet dabar... Suprantu, kad taip ligos tikrai nepraziopsosi, bet jeigu as skambinsiu gydytojai ir sakysiu, kad siandien vaikas verkia kitu tonu negu vakar?
gritte
Aš nesu robotas ir nenoriu juo tapti smile.gif . Tvarkausi tiek kiek vaikas leidžia, o kai jis užmiega - ilsiuos ir aš.
Mano namuose sterilumo O cool.gif
Hmmm...
QUOTE(smileja @ 2006 05 15, 09:38)
he he, patiko man Ievius nuomonė  clap_1.gif dėjau ir aš ant tokios idealios tvarkos  hihihi.gif

*

mirksiukas.gif

A jo, tiesa, pamiršau prijuostę pakomentuot biggrin.gif Nu absurdų absurdas doh.gif Tai gal ir sterilias pirštines, ir kaukę ant veido užsidėt blink.gif Jėtus kai paskaitau, tai ko tie knygų autoriai tik neprisigalvoja doh.gif Siaubas hihihi.gif

Ir iš viso aš nelinkusi vaiko pernelyg saugot schmoll.gif (nu gal iki kokių 6 mėnesių tai labiau saugojau nuo bereikalingų bacilų, peršalimų ir pan.)... Dabar tik sergančių žmonių privengiam, o šiaip - į lauką einant neperrengiu, nes vaikas nori laisvai judėt smile.gif Nebijau, kad palies dulkėtą suoliuką ar vaikiškas supynes kieme... tegul, tik rankų į burnytę neleidžiu tada kišt, o šiaip ir medžius lauke apčiupinėja, ir įsikibęs į "kopėčias" pastovi, aplink pasivaikšto hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(Augustina @ 2006 05 15, 11:14)
Beje, keletas istrauku is knygos neskaiciusiems (citatos trumpintos):

O dar kai paskaitai, kad del kiekvieno vaiko kitokio garso pirstelejimo reikia kreiptis i gydytoja, tai is viso paranojike gali pasidaryti. Kol skaiciau amerikieciu gydytojos Eisenberg knyga, viskas atrode OK, bet dabar... Suprantu, kad taip ligos tikrai nepraziopsosi, bet jeigu as skambinsiu gydytojai ir sakysiu, kad siandien vaikas verkia kitu tonu negu vakar?
*

swoon.gif
Nebeskaityk šitos knygos lotuliukas.gif Nu briedas totalus (sorry, kitaip išsireikšt nemoku biggrin.gif )

Aš dėl tokių dalykų gydytojai paskambinčiau, tai VTT iškviestų, sakytų, motina nestabilios psichikos, su vaiku nesusitvarko bigsmile.gif O ligos tikrai nepražiopsosi, jau jei vaikutis blogai pasijaus, tai tikrai ne pirstelėjimu kitokiu tai parodys mirksiukas.gif
ievast
Jo paskaicius situ istrauku, tai galiu pasakyt, kad pas mane namuose tvarka tai ka as zinau smile.gif Tai dabar nors maziukas pabuna vienas tai speju grindis kokias prasisluostyt ar dulkes nusivalyt, o ka jau kalbet kai pirmus du menesius ant ranku gyveno!!! unsure.gif kai niekur negalejai padet ir net atsiprasant nueit i wc galedavai kai uzmigdavo ar kai vyras pareidavo thumbup.gif Tai ka tada bekalbet apie tvarkymasi bigsmile.gif
Mega13
Pas mane tos tvarkos irgi mini doh.gif ,bet radus bent laisvą minutę greit apsisuku biggrin.gif ...Tas diedas toje knygoje kur surašė tvarkos scenarijų matomai nėra vaikų auginęs ir dar priedu visa buitimi rūpinęsis.Matomai jojo moteriškė viską ant savo pečių tempė arba galų gale neištvėrusi skyrybom padavė clap.gif angel_sadangel.gif
Baltute
Keletos tu punktu, kuriuos cia surasei, sesele kaip tik liepe nedaryti, ypac apie krutis ir speneliu prausima desimt kartu per diena. O tvarka pas mus irgi toli grazu ne sterili. Pasakojo man poliklinikoj kineziterapeute, kad pas ja aukle atvede steriliai auginama vaika. Tai sake, tas nei normaliai pajudejo, raumenys silpni. Tai kineziterapeute pamokino aukle pratimu, kuriuos reikia atlikti atsigulus ant zemes. Tai kai pamate mama, vos infarkto negavo ir uzdraude bet kokias mankstas doh.gif .
As tikrai savojo taip neauginu ir neauginsiu, zinoma, dulkiu kamuoliai neturetu namie skraidyti tongue.gif
mucka
pas mus toli iki idealios tvarkos biggrin.gif Nebuvo jos ir iki vaiko gimimo, nėr ir dabar smile.gif Kiekvieną dieną stengiuosi išsiurbti kambarius ir išplauti virtuvę ax.gif dulkes valau 2-3 kartus per savaitę, patalynę keičiu kas 2 savaitės. Vaiką imdama rankų neplaunu, krūtinės irgi biggrin.gif
Auginam katę - vaikas nuo 3 mėn. dūksta su ja kiek tik nori smile.gif tiesa, katė į lauką neišeina smile.gif
Vaikas suvalgo ir ant grindų nukritusį sausainį, ir lauke žolės pakramto doh.gif
Nemėgstu perdėto sterilumo ir pedantiškos tvarkos - tai ir gyvenam kaip mokam, kaip norim ar kaip išeina biggrin.gif
Guggy
Skaiciau ta knygos istrauka kaip ankedota biggrin.gif Kelintu metu leidimas jos? Kokios dar klijuotes, nuovirai ir prijuostes g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nu absurdas kazkoks doh.gif Negaliu patiket kad autorius cia rimtai sneka doh.gif

O prie viso to dar 9 valandos miego lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Oi negaliu, juokas ima lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif

As tvarkausi kai ateina ikvepimas. Kartais jo nera pora savaiciu mirksiukas.gif mirksiukas.gif Visi sveiki ir patenkinti namuose g.gif
Augustina
Sios knygos leidimas berods 1999 metu. Man Spoko knyga, kurios leidimas 1977 metai labiau patinka smile.gif .
amelijaž
QUOTE(Guggy @ 2006 05 17, 06:05)

As tvarkausi kai ateina ikvepimas. Kartais jo nera pora savaiciu mirksiukas.gif  mirksiukas.gif Visi sveiki ir patenkinti namuose g.gif
*

Aš irgi tvarkausi kai yra įkvėpimas mirksiukas.gif ir viskas ok.Pas mus dar yra šuo - tai gal ir jį kasdien siurbliuoti? tongue.gif O šiaip esu floriste ir kai manoji miega aš dirbu, tai pilna pas mus gėlyčių, šakelių ir t.t. ir dabar kambarys oj oj oj blush2.gif baisu kad kas neateitų... ax.gif
O vaikui manau dėl to giliai dzin, tuo labiau kad jai tik trys mėnesiai thumbup.gif
Apie buteliukus ir žaisliukus esu kitos nuomonės, jie turi būti ir yra švarūs ok.gif
Guggy
Apie buteliukus ir žaisliukus esu kitos nuomonės, jie turi būti ir yra švarūs

drinks_cheers.gif
olyte
Na siuo metu tikrai namai neypatingai sutvarkyti. Bet kazkaip nepergyvenu del to. smile.gif O ir aplinkiniai kas ateina i svecius visi supranta, kad neturiu kada. Net ir vyrui ne visada atsiranda laiko paruosti pietus.
Dar be to auginam suni, kuris megsta ir lovoje paguleti, o dar ir maziui patinka kai suo ji lyzteli. blush2.gif Na bet pokolkas esame sveiki smile.gif Manau,kad per daug sterilumo irgi nekas. Paskui vaikai nebuna atsparus bakterijoms blush2.gif bigsmile.gif
Moncele
jeigu laikysies visu nurodymu, pagal knygas, tai sekmes isdurniuojant. Zinoma ideali tvarka butu nuostabu, bet man geriau ideali savijauta, tada ir vaikas idealus smile.gif smile.gif smile.gif
Austre 123
Tvarkaus paprastai kaip vaikučiai miega suspėju ir valgyti padaryti ir jei nemiega apsitvarkau jiems idomu žiūrėti kaip aš triusu ir taip problemu neturiu būna kad ir pavarksti
Papildyta:
Tvarkaus paprastai kaip vaikučiai miega suspėju ir valgyti padaryti ir jei nemiega apsitvarkau jiems idomu žiūrėti kaip aš triusu ir taip problemu neturiu būna kad ir pavarksti .nors neilgam švara būna tai vėl žaislų ir trupiniu pilna
Augustina
Austre, o kaip su dviem vaikuciais?Man visada tai buvo idomu. Ar jie vienu metu miega? Juk vienas gali miegoti, o kitas - ne. Vienas gali noreti valgyti, o kitas - ne?
amelijaž
Vajezau, aš čia dejuoju kaip su viena nieko nespėju nei susitvarkyt, nei valgyt padaryt ax.gif . o tu Austre su dviem spėji valgyt pagamint ir susitvarkyt.Nu tu ir šaunuolė thumbup.gif thumbup.gif
smileja
QUOTE(amelijaž @ 2006 05 19, 17:18)
Vajezau, aš čia dejuoju kaip su viena nieko nespėju nei susitvarkyt, nei valgyt padaryt ax.gif . o tu Austre su dviem spėji valgyt pagamint ir susitvarkyt.Nu tu ir šaunuolė thumbup.gif  thumbup.gif
*

jo, pagarba tokiom mamytėm wub.gif 4u.gif
aš tai pagalvoju, jei pas mus būtų dvynukai, tai reiktų, kad antras suaugęs žmogus pastoviai šalia būtų, nes kai vyras dirba, viena prapulčiau blush2.gif
Provanc
QUOTE(Augustina @ 2006 05 14, 15:30)
Mes su vyru esam labai tvarkingi, ir aš tikrai palaikau tokią tvarką namuose, kokia buvo prieš vaiko gimimą, bet to nepakanka. Pagal aprašymus jaučiuosi labai apsileidusi (na, tikrai nesidedu švarios prijuostės imant vaiką, tik rankas nusiplaunu). Pagalbos neturiu absoliučiai jokios. Kaip sakant 24 valandos non-stop.
Įdomu, kaip Jūs mamytės tvarkotės? Ar viską spėjate? O gal samdote aukles kelioms valandoms? Namu seimininkes? Ar mažiau tvarkotės?
*

Apsiramink mirksiukas.gif , pakanka tos švaros kokia yra. O knygas rašo kad rašytų. Tavo leliukas dar labai mažas, o kai paaugs ir pradės ropoti, visur lįsti, tai pamatysi, kad tebespėsi tik iš paskos jam lakstyti tongue.gif , o ne su pašluoste po namus bėgioti. Bardakas bus doh.gif Žinoma, elementarios švaros turime laikytis, bet kad reiktų namus sterilizuot, kaip Vingras rašo, tai jau ne schmoll.gif
Sėkmės 4u.gif
chriss
As speju ir susitvarkyt,ir valgyt pasidaryt ir dar sau laiko skirti.Tiesiog strengiuosi viska daryt,kai mazius miega,o jei ne tai tada nesuosi kartu i virtuve ir abu darom valgyt.Jam ramu kai mane mato,tai man ir netrukdo nieko pasidaryt biggrin.gif
ausand
Panašių temelių buvo, bet tokios neradau. Įdomu kaip susitvarkote namus, ar vaikas pabūna vienas? Aš tai visur iš paskos su vežimu vežiojuosi, kartais būna, kad plaunu indus ir su koja vežimą stumdau, ir vis tiek negerai cry.gif
style
na kol mano dukriukas buvo mažesnė, tuo daugiau viena būdavo, atsigulus stebėdavo aplinką, žaisliukus, na o dabar jau reikalauja vis daugiau dėmesio, bet kokio žaislo nebeįkiši, viena būdama visokių nesąmonių pridaro, bet susitvarkyti tikrai spėju... viena pasėdi, užsiima kokį pusvalanduką viena pati. Manau, kad ir nuo vaiko labai daug priklauso, kiti vaikiukai mielai vieni pabūna, o kiti jokiu būdu. gal kai paaugs, daugiau užsiėmimų tavo Ugnytei atsiras ir pabus viena pati. smile.gif
Razalija
Aš kas kažkiek laiko vis pakeičiu vaikiui vietą ar užsiėmimą ir kuriam laikui tikrai galiu palikt vieną. Įsodinu į vaikišką kėdutę arba guldau ant pilvo ir vis kažką barškančio ir čežančio ar kokią spalvotą knygutę padedu po nosim, poto karuselę grojančią įjungiu smile.gif pazyzia, panešioju ant rankų ir vėl tarp žaislų krapštosi wink.gif ir į SM lendu kai vaikis budrauja, nes kai miega - pats brangiausias laikas, norisi kažką nuveikt smile.gif
Eziuke
sunkiai schmoll.gif kai visai nera su kuo palikti, įdedu į "kengurą" biggrin.gif
Glamelija
na,mano Dominykutis pradejo anksti ropoti, 5,5 men,todel nuo to laiko tvarkymas pasidare labai sunkiu darbu. mazylis ropineja po visa buta, o lovytei uzsibuna tik 10-15 min
Meida
Cia jau tikra problema,gerai,kad to tvarkomo ploto neperdaugiausiai lotuliukas.gif Apgaudineju vaika ir tiek- tai i lovyte,tai i supyne,tai ant savo lovos padedu. Dar labai patinka ant vystymo lentos be pamperso gulet,bet kad jau baisu ir palikt- pradeda visaip vartaliotis,tai baisu,kad nenusiverstu unsure.gif
soliux
Su maniske taip pat problematiska doh.gif
Kazka sugalvoju: ar i kedute sodinu, arba i savo lova su zaisliukais. mirksiukas.gif
Soni
Aš ant grindų kaldrą patiesus, žaislų primėtau, tai truputį galiu palikt, vaikiškoj kėdutėj įsodinu, trumpam į vaikštynę, taip ir keičiu vietas, o pati lakstau kaip prisukta, kad tvarka namuose būtų
rena
Turiu kedute i ja isodinu ir visur kartu nesiojuos, tai jis ziuri ka as darau, o jai jau atsibosta, tai pradedu pries ji visaip maivytis snekinti ax.gif
As isivaizduoju, kaip tada atrodau blush2.gif lotuliukas.gif
smileja
Šiaip ne taip susitvarkau blush2.gif Pabūna ir vienas kartais lovelėje žiūrėdamas į pakabintus žaisliukus, tada su siurbliu lakstau po namus, darant valgyt guldau į kėdutę, iš kurios jis labai mėgsta stebėti ką aš darau, kai pradeda niurzgėt, tai tada su koja supuoju, tas pats ir plaunant indus biggrin.gif Būtų lengviau jei ilgiau dieną pamiegotų, vienas vos tik kelis kartus po pusvalandį ar dar trumpiau išmiega, jei šalia miegu, tada parpia iki kelių valandų biggrin.gif Va ir dabar miega man ant rankos, bevalgydamas užmigo, tai ir naudojuosi proga čia įlysti 4u.gif
Matelyk
namus stengiuos susitvarkyti kol vaikas miega rytinį miegelį. maniškis jau didelis (11mėn biggrin.gif ) tai kai nemiega, tai galiu tvarkyt nesitvarkius jis eina iš paskos ir savo tvarką įvedinėja doh.gif

didžiausia problema vakarais, kai ruošiu vakarienę, tada ateina, atsistoja įsiakbina į koją ir zyzia doh.gif va tada prigalvoju visokių žaidimų, kad tik jis užsiimtų nors kiek nors ir pabūtų ramiai. kol buvo mažesnis, tai nešiodavausi visur su savim kėduteje
Julija
Oi sunkiai,
tvarkausi, kol miega o kai ne miega tai grauge tvarkomes. idedu i kengura ir pirmin mirksiukas.gif biggrin.gif
taniai
Mes irgi tvarkomes kartu. Tai i supines dedu , tai i vaikstyne, tai i kedute , tai ant lovos. O visur tik po pora minuteliu isbuna. Bet spejam susitvarkyti smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.