Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar įmanoma dar ką pakeisti?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
allegro
Situacija tokia:
Prieš beveik 6 metus mirė mama. Kadangi tai buvo ligotas žmogus, tai gydymo, vežiojimo po ligonines, sanatorijas, vaistų, slaugymo ir kt išlaidos teko mano "kailiui", jai mirus, laidotuvių, bei visos kapų tvarkymo išlaidos teko ir tebėra tik man. Kadangi norėjau palaidoti gražiai ir garbingai, ko ji nusipelnė mus augindama, tai laidotuvėms paklojau ne vieną tūkstantį {mirė 2000 11 11}.Pati tokių pinigų neturėjau, tad teko skolintis ir paskui atidavinėti skolas ilgokai. dar yra 2 broliai, jie buvo nedirbantys, prisidėti neturėjo ko, o tėvas amžinas alkoholikas, kuris pragerdavo paskutinį centą, tad irgi tesugebėjo prie karsto privemti...pinigų iš jo nebuvo irgi nė cento. Po laidotuvių likusius gyvulius išsidalino tokiu principu-kas pirmesnis, tas gudresnis, man neliko nieko. Sodyboje yra gyvenamasis namas, dideli ūkiniai pastatai, dar buvo pirtelė. Praeitą žiemą brolis pradėjo kalbėti apie sodybos pardavimą, nes ten nebenorėjo likti gyventi. Tėvas iškart po laidotuvių išvyko paskui pirmą pasitaikiusį sijoną ir gyvena su kita.
Dar vienas brolis vedė ir gyvena su žmona atskirai. Aš taip pat ištekėjusi ir gyvenu kitam rajone. Atsiradus pirkėjams, prasidėjo derybų reikalai, kadangi tėvui reikia pinigų pragėrimui, tai sutiko parduoti žemiausia kaina, paprašė 20000 tūkst, dar 1000 nuderėjo. Apie tokį sprendimą sužinojau iš brolio, kuris taip pat kūrė pardavimo planus ir mąstė, kaip vienam pačiam pasiimti visus pinigus. Dokumentai tebėra iki šiol pas mane, tad tik man sutikus jie galėjo pradėti tvarkyti. Atvažiavus pirkėjams pas mane, jie paliko 100lt kaip užstatą ir tarėmės dėl dokumentų tvarkymo, bet kai jų sugalvotą dieną aš negalėjau nuvažiuoti į sodybą, jie daugiau nebepasirodė. Jie vėl toliau vedė derybas su mano tėvu, nes jiems nepatiko tai, kad paprašiau šiek tiek daugiau. O vakar sužinojau tai, kad tėvas niekam nežinant pasidirbo naujus dokumentus ir sodybą pardavė. kai paskambinau pirkėjai ir paprašiau paaiškinti bei susitikti su ja pasišnekėti, tai ji pareiškė, kad ją palikčiau ramybėj ir ji nieko nenori žinoti. Po kelių minučių sulaukiau pirkėjos brolio- prokuroro skambučio, kuris pareiškė, kad aš jiems skambinėju ir grasinu ir taip pat nenori su manim susitikti visko išsiaiškinti, bet kai pasakiau, kad nebijau jo antpečių ir jo paties, tai išjungė telefoną ir su manim nebekalbėjo. Dokumentuose sodyba buvo perpus abiems sutuoktiniams. Norėčiau sužinoti, ar tėvas turėjo teisę vienas pats parduoti sodybą savavališkai be vaikų nuomonės ar pritarimo; ar mes, 3vaikai, tikrai neturime visiškai jokios dalelės tos sodybos,ar tėvas galėjo be jokios apgaulės ar kitų teisinių suktybių pasidaryti visus naujus dokumentus {dublikatus} ir parduoti, nors visa namų byla su originaliais dokumentais tebėra pas mane; ar galima panaikinti tuos dokumentus ir tą pardavimą, nes mes irgi norime savo dalies teisėtai? Kur kreiptis dėl dokumentų anuliavimo, pardavimo akto peržiūrėjimo ir t.t. Ačiū už atsakymus.
Gedmantas Gedminas
Klausimas sudėtingas ir gana neaiškus. Tai kieno vardu buvo užregistruotas turtas po motinos mirties. Ar buvo koks testamentas ar paveldėjot pagal įstatymą ir išvis ar Jūs tvarkėt kokius nors paveldėjimo dokumentus.
Pabandysiu atsakyti tačiau tai gali būti tik mano spėlionės ar pamastymai.
Tėvui priklausė pusė sodybos ir jis savo pusę galėjo parduoti, mamos pusė priklauso Jums su broliais ( jei nebuvo testamento).Tėvas galėjo užsakyti dublikatus ir susitaręs su broliais Jus "apeiti". Tai nevisai teisėta, tačiau tai tik mano prielaida. Atsakyti tiksliau reikalinga daugiau informacijos.Pardavimo sandorį galite užginčyti jei buvo atlikti kokie nors neteisėti veiksmai ( Jūsų parašo-sutikimo suklastojimas, nutylėjimas , kad ir Jums priklauso dalis ir pan.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.