Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žaibai
Supermamų klubas > Poilsis, pomėgiai ir šventės > Pomėgiai ir pramogos
Pages: 1, 2, 3
rutuliukass
user posted image
user posted image
user posted image

Man labai patinka stebėti žaibus, kai lyja ir kai žaibuoja aš žiūriu ir negaliu atsigrožėti jais. Gal dar yra kam patinka žaibai?
Ademara
oi, man irgi tai vienas gražiausių reiškinių wub.gif drinks_cheers.gif tik tokių, kaip nuotraukose, matyti neteko... dar labai patinka griaustinis, garsus garsus, kai nuo garso net sudreba krūtinėj wub.gif
Minesota
O man nuo žaibų šiurpuliukai per kūną laksto. Bijau.....

Bet vis vien svajoju nufotografuoti žaibą. Dar nepavyko.... schmoll.gif
Renatita
Man irgi labai įdomu žiūrėti į žaibuojantį dangų, bet kartu ir labai nejauku.. Toks labai keistas jausmas apima tuo metu. Prisimenu, kažkada net ant stogo vidurį nakties lipome, kad pamatytume žaibų apšviestą jūrą. Neapsakomas vaizdas ir jausmas rolleyes.gif

Labai norėčiau kada nors tokį vaizdą pamatyti....
user posted image
Noa
Žaibai yra gražu smile.gif Ypač kai esi namie, kur šilta ir sausa. O vat darbe, kur irgi šilta ir sausa, tik žaibus laido šefas - nelabai jie man patinka. Nugis negali vienas žmogus pakartot gamtos schmoll.gif
Nors kai pasistengia, jam labai panašiai išeina bigsmile.gif
Solopgang
man taip pat grazu paziureti thumbup.gif bet baime nugali ax.gif stengiuosi perkunijos metu nebut nei lauke, nei prie lango, nes mam sakydavo, kad stiklas trukai zaiba unsure.gif tad dazniai slepuosi blush2.gif nei groziuosi blush2.gif
rutuliukass
Čia keli puslapiai apie žaibus.

http://www.lightningsafety.com/
http://www.lightningsafety.noaa.gov/photos.htm

user posted image
Tai nuostabus reginys,man ir patinka garsus griaustinis. wacko.gif
Vadovė
aš tai bijau kai griaudžia verysad.gif verysad.gif bet vaizdeliai super,aišku jei šalia kas yra lotuliukas.gif
cameja
kai zaibuoja,jauciuosi labai jau nejaukiai.... unsure.gif galiu atvirai pasakyti , as ju labai bijau fear.gif
Anka
Man irgi patinka kai griaudžia ir žaibuoja, kaip mažvaikė lekiu prie lango žiūrėt, o jei įmanoma ir į balkoną išlendu...O jei dar kokiam sode tuo metu būnam...Norėtūsi pamatyt tokius kaip rutos33 nuotraukose...daugelis pagalvotų, kad moteriškei visai stupid.gif
Žiedė
PASIGROZETI GALIU, BET ZAIBu tikrai bijau, galbut labaiu griaustinio blush2.gif
rutuliukass
QUOTE(Anka @ 2006 05 05, 21:58)
Man irgi patinka kai griaudžia ir žaibuoja, kaip mažvaikė lekiu prie lango žiūrėt, o jei įmanoma ir į balkoną išlendu...O jei dar kokiam sode tuo metu būnam...Norėtūsi pamatyt tokius kaip rutos33 nuotraukose...daugelis pagalvotų, kad moteriškei visai stupid.gif
*

Na čia nuotraukos iš interneto. Aš jų nefotografuoju.Ir gerai pagalvojus tokių gal ir nepamatysi pas mus Lietuvoj? blink.gif
Anka
Tai aš suprantu, kad čia ne mūsų Lietuvėlėj ax.gif Pa mus jokių įspūdingesnių reginių nebūna, nors pagalvojus ti gal ir gerai, saugiau gyvent g.gif
Erszebeth
Laaabai mėgstu, tiesiog "veža" škvalas - tie momentai karštais tvankiais vakarais, kai staiga viskas užtemsta, pakyla stiprus vėjas, ir oras būna tarsi įsielektrinęs, vienas per kitą tvyksčioja žaibai ir dunda griaustinis, po to po truputį pradeda lyti dideliais lašais. Visuomet einu žiūrėti į balkoną, kaip siaučia stichijos - kartu taip jauku būna namuose, taip šventiška, nors tai tik eilinė diena. Iš vaikystės pamenu žaibą per visą dangų - nebuvo "linijos", tiesiog nušvito visas dangus. Atostogaujant Palangoj pro langą matėsi jūra - irgi nepakartojamas vaizdas, žaibai į jūrą, ir ne po vieną, o po kelis biggrin.gif Tėtis dar iki mokyklos mane išmokė skaičiuoti, ar toli nuo mūsų audros epicentras - tvykstelėjus žaibui, skaičiuoji maždaug sekundės dažnumu, kol išgirsti griaustinį; už tiek kilometrų, kiek suskaičiavai, yra audros židinys. Smagu skaičiuoti, kada artėja, kada jau tolsta... Dabar jau šitaip skaičiuoja ir mano dukra biggrin.gif
Rutuliuke
Aš tai bailė, man būna baisu, kai žaibuoja blush2.gif
rutuliukass
Artėja birželis, liūčių ir griaustinio mėnuo, labai laukiu.
cameja
QUOTE(ruta33 @ 2006 05 08, 17:34)
Artėja birželis, liūčių ir griaustinio mėnuo, labai laukiu.
*

blink.gif blink.gif blink.gif doh.gif
maxiulle
zaibai- mano didziausia fobija!
Sinuhe
Aš kaip ir Erszebeth žaviuosi žaibais, visada lekiu į balkoną žiūrėti bigsmile.gif Ir perkūnija man nebaisi smile.gif
Erszebeth
Visos čia pasisakę arba žavisi, arba bijo - abejingų šiam reiškiniui kaip ir nėra bigsmile.gif
rutuliukass
user posted image

Indijaa
man patinka.......tik akrtais būna baisu prie lango prieiti....bet sukaupiu drąsa ir stebiu.....žiūriu.....ech.......
rutuliukass
Man nebaisu, visad lekiu į balkoną žiūrėti.O tas garsas ir žaibo, ir griaustinio rolleyes.gif
Upė
Labai mėgstu ir aš perkūniją, visuomet ją stebiu balkone. Mano dukros grožisi žaibais kartu su manimi.
Vieną vasarą teko kelyje, grįžtant iš pajūrio, stebėti, kaip žaibas trenkia į medį ir šis lūžta beveik, kad pusiau. Vaizdelis buvo ne iš silpnųjų. O lietus taip pliaupė, kad keliu vanduo tiesiog srove pavėjui sroveno. Liuks atsiminimai. rolleyes.gif
rutuliukass
bigsmile.gif Ar girdėjot šiandien griaustinį?
Dolitlė
QUOTE(ruta33 @ 2006 05 13, 20:08)
*

lotuliukas.gif Buvo baisu smile.gif Jau labai nemėgstu perkūno ir žaibų. smile.gif
Aidairi
QUOTE(Dolitlė @ 2006 05 13, 19:27)
lotuliukas.gif Buvo baisu smile.gif Jau labai nemėgstu perkūno ir žaibų. smile.gif
*

O man patiko. .. kaip tik šiandien ėjau namo per tuos žaibukus ir griaustinį... tai taip fain buvo.. kažkaip šilta, miela ir jauku.. net keista. ax.gif
Sinuhe
Aš balkone visą lietų pražiopsojau bigsmile.gif Žiūrėjau kaip lietus pamažu slenka Kauno centro link ax.gif O jau perkūnija su žaibais thumbup.gif
Rutuliuke
Man per langą visai gražu buvo stebėt thumbup.gif
fado
QUOTE(Rutuliuke @ 2006 05 14, 11:26)
Man per langą visai gražu buvo stebėt  thumbup.gif
*

Aha, man irgi drinks_cheers.gif
Vakar kaip tik grįžinėjau namo, kai audra užslinko. Labai skaniai ąžuolyne kvepia prieš lietų wub.gif
Erszebeth
QUOTE(ruta33 @ 2006 05 13, 20:08)
*

Ot nuskilo kaunietėms. Vilniuje vakar vakare tik vėjas buvo pakilęs ir palynojo, jau tikėjausi KAŽKO, bet perkūnijos nebuvo.
fado
QUOTE(Erszebeth @ 2006 05 14, 11:58)
Ot nuskilo kaunietėms. Vilniuje vakar vakare tik vėjas buvo pakilęs ir palynojo, jau tikėjausi KAŽKO, bet perkūnijos nebuvo.
*

Aha, Kaune tikrai gražu buvo wub.gif Toks pošviesis dangus, kažkoks į gelsvumą, ir žaibai. Mmm wub.gif
rutuliukass
thumbup.gif Taip gražu buvo, jau buvau pasiilgus to garso.Pklausykit ir jūs ČIA
Anka
Ech, kiek žinau kauniečiai jau antrąsyk perkūnija gėrisi, o pas mus tik lietutis nukrapnojo, žiedadulkes praplovė ir viskas verysad.gif . Smagiausia buvo prieš kelis metus Palangoj, ant poilsio namų stogo žaibus besitrankančius jūron stebėt...O vyras pasakojo, kad darbe, miesto centre, kamuolinis buvo palėpėn įsiridenęs g.gif Dar iš vaikystės prisimenu, atostogaujant su tėvais Palangoj irgi kamuolinius teko matyt.
fado
QUOTE(Anka @ 2006 05 14, 21:57)
Ech, kiek žinau kauniečiai jau antrąsyk perkūnija gėrisi, o pas mus tik lietutis nukrapnojo, žiedadulkes praplovė ir viskas verysad.gif . Smagiausia buvo prieš kelis metus Palangoj, ant poilsio namų stogo žaibus besitrankančius jūron stebėt...O vyras pasakojo, kad darbe, miesto centre, kamuolinis buvo palėpėn įsiridenęs g.gif Dar iš vaikystės prisimenu, atostogaujant su tėvais Palangoj irgi kamuolinius teko matyt.
*

Uu, va kamuolinių aš tai bijočiau... Nors iš saugaus atstumo stebėti norėčiau. smile.gif
Anka
Tada tai dar vaikigalis buvau, tai tarp abiejų tėvelių drąsuolė jaučiausi, dabar kur vidurį laukų baisu tų kamuolinių būtų, bet mieste, kur saugiai... ax.gif
fado
QUOTE(Anka @ 2006 05 14, 23:05)
Tada tai dar vaikigalis buvau, tai tarp abiejų tėvelių drąsuolė jaučiausi, dabar kur vidurį laukų baisu tų kamuolinių būtų, bet mieste, kur saugiai... ax.gif
*

Aš tai prisiklausiusi močiučių pasakų, kaip kamuolinis žaibas įlekia pro orlaidę ir gainiojasi žmogų, kol supleškina... Suprantu, kad turbūt ne, bet vis tiek baisu unsure.gif
Noa
QUOTE(Anka @ 2006 05 14, 21:57)
O vyras pasakojo, kad darbe, miesto centre, kamuolinis buvo palėpėn įsiridenęs g.gif Dar iš vaikystės prisimenu, atostogaujant su tėvais Palangoj irgi kamuolinius teko matyt.
*

Nu, tautiečiai, tai prašom tada smulkiau apie tuos kamuolinius. O tai įdomu baisiai, ale liudininkų gyvų nepažįstu... Negyvų irgi laugh.gif

Kaip jis atrodo? Kokio didumo? Kaip elgiasi? Tavo vyro tai nesigainiojo ir nesupleškino, kaip suprantu? Nuo ko jis atsiranda? Ką daryt, jei aną netyčia pamatai, poterius kalbėt turbūt jau vėlu? bigsmile.gif
fado
QUOTE(Noa @ 2006 05 14, 23:33)
Nu, tautiečiai, tai prašom tada smulkiau apie tuos kamuolinius. O tai įdomu baisiai, ale liudininkų gyvų nepažįstu... Negyvų irgi laugh.gif

Kaip jis atrodo? Kokio didumo? Kaip elgiasi? Tavo vyro tai nesigainiojo ir nesupleškino, kaip suprantu? Nuo ko jis atsiranda? Ką daryt, jei aną netyčia pamatai, poterius kalbėt turbūt jau vėlu?  bigsmile.gif
*

lotuliukas.gif thumbup.gif
Anka
Gryš iš darbo, smulkiau paklausinėsiu,tik pasakojo, kad ne pas juos, o kažkur palėpėn buvo insiridenes, bet ir jų kompai supanikavo, persijunginėt pradėjo (va ne vien žmonės bijosi)O kai pati mačiau, tai vaikigalis visiškas dar buvau, tai smulkiau nelabai ir papasakosiu, tik pamenu mama baisiai bijojo, kad neįriedėtų, bo gaisrą gali sukelt g.gif o manau, jei pamatai, tai poteriai ne ką pagelbės, gal sakau geriaunešt uodegą kur saugiau...
Pandora
Gyvenu penktame aukste. Kai zaibuoja, atsisedu balkone ir stebiu juos. Nerealus vaizdas bigsmile.gif O vaikysteje labai bijojau. Kai zaibuodavo, namie isjungdavau visus elektros prietaisus biggrin.gif
Erszebeth
Mano mama vaikystėje matė kamuolinį žaibą. Įlėkė per kaminą (buvo pamiršę užkišti - senose pirkiose visuomet perkūnijos metu užstumiama tokia plokštelė sienoje, uždaranti kaminą), krosnies dureles, persirito per virtuvę ir išsirito pro duris laukan (kaip suprantu, skersvėjis atidarė), viskas truko kelias sekundes. Sako, kaip tik ne bėgti nuo kamuolinio reikia, nes tada tikrai "gainiosis", o nejudėti, kad nesukeltum oro srovių g.gif
Degutė
Namie būnant ir man žaibai patinka thumbup.gif Bet jei kaime, tai malonumo jokio. Tuo labiau, kad ne pas vienus kaimynus yra trenkę - vienur tvartas sudegė, gyvulius užmušė, kitur ką ant lauko nutrenkė. Kaime nejauku tada. O kamuolinis, kaip pasakojo vyro mama, tai pas kažkuriuos kamynus buvo įlėkęs (sako, gali per langą, rozetę, kaminą...) tai visa elektros instaliacija iš sienų iššoko blink.gif Jau artėjant audrai močiutė visus langus uždaro, palėpę, kamino jušką užstumia, neleidžia vaikams po lauką lakstyti, išvis basom neleidžia būti, išjungia televizorių. Žodžiu, sukelia įtampa.
Erszebeth
QUOTE(Degutė @ 2006 05 17, 23:50)
Jau artėjant audrai močiutė visus langus uždaro, palėpę, kamino jušką užstumia, neleidžia vaikams po lauką lakstyti, išvis basom neleidžia būti, išjungia televizorių. Žodžiu, sukelia įtampa.
*

Ko gero, ta kaime pas močiutę kuriama įtampa ankstyvoje vaikystėje ir nulėmė žavėjimąsi šia stichija. Kadangi namas buvo vienkiemis, be žaibolaidžių, dar "carinis", tai pavojus gan realus. Tačiau kai tau kokie penkeri, o kartu - dar vienas panašaus amžiaus pyplys, visas tas suaugusių subruzdimas atrodo tarsi pasaka biggrin.gif Užtemsta langai, bet nedega elektros - negalima. Tuomet suaugę nieko negali veikti, tad galima su jais "pabazarint" bigsmile.gif Ir taip jauku kambary, taip šilta, kai matai, kas darosi už lango. Mistiška atmosfera, girdisi, kaip močiutės rožančiai barška bigsmile.gif Suaugę varo anksti miegot, o miegama (nors greičiau - gulima ir kalbamasi, nes bijoma užmigt) su drabužių ir būtinų daiktų ryšuliuku prie pagalvės - jeigu ką, reikės bėgt. O mums, vaikams, tik dar linksmiau, nė už ką nenorim miego biggrin.gif Mums sako - perkūnija, dievulis barasi, o jūs neklausot biggrin.gif Dabar tai jau dašunta, kokia gyva buvo mūsų tautoje pagonybė (o gal ir tebėra?), per tokius išsireiškimus ir išryškėja, jog kaimo žmogus barškindamas rožančių nesugebėdavo atriboti krikščioniško Dievo nuo senojo Perkūno, ypač susidūrus su gamtos stichijomis nebežinodavo, kam meldžiasi, ko bijo. O jeigu tokiais perkūnijos vakarais būdavo atvažiavęs mano tėvas, jis aiškindavo moksliškai, daug pasakodavo apie tai, kas yra žaibas, kas griaustinis, kaip atsekti audros epicentrą - tokie pasakojimai ypač "veždavo", nes atrodydavo kažkokie... šventvagiški ir nežmoniškai įdomūs rolleyes.gif Ir dabar perkūnijos metu jaučiu kažką daugiau, nei paprastą susidomėjimą ar susižavėjimą, bet ką - sunku nusakyti. Gal pirmykštį laukiniškumą, kvapą gniaužiančią priklausomybę nuo gamtos ir kartu laisvę nuo civilizacijos rolleyes.gif
Pandora
QUOTE(Erszebeth @ 2006 05 17, 23:30)
Mano mama vaikystėje matė kamuolinį žaibą. Įlėkė per kaminą (buvo pamiršę užkišti - senose pirkiose visuomet perkūnijos metu užstumiama tokia plokštelė sienoje, uždaranti kaminą), krosnies dureles, persirito per virtuvę ir išsirito pro duris laukan (kaip suprantu, skersvėjis atidarė), viskas truko kelias sekundes. Sako, kaip tik ne bėgti nuo kamuolinio reikia, nes tada tikrai "gainiosis", o nejudėti, kad nesukeltum oro srovių  g.gif
*

As irgi girdejau, kad nuo kamuolinio zaibo ne begti reikia, o kaip tik stoveti nejudant, nes kitaip jis vejasi blink.gif
Noa
QUOTE(Erszebeth @ 2006 05 18, 00:39)
Dabar tai jau dašunta, kokia gyva buvo mūsų tautoje pagonybė (o gal ir tebėra?), per tokius išsireiškimus ir išryškėja, jog kaimo žmogus barškindamas rožančių nesugebėdavo atriboti krikščioniško Dievo nuo senojo Perkūno, ypač susidūrus su gamtos stichijomis nebežinodavo, kam meldžiasi, ko bijo.
*

Ypač su senais žmonėm bendraujant tas matosi, šiais laikais irgi smile.gif Ir visai nesvarbu, kad tie žmonės išsilavinę, gyvena daugiabuty, turi po mobiliaką ant galvos, o norėdami įsijungt audiocentą ar TV, pasimeta tarp distancinių smile.gif Nuo šaknų toli nepabėgsi. O perkūnija, kaip ir bet koks ypatingas įvykis, tai primena... smile.gif

Man perkūnija asocijuojasi su tarybinių laikų kaimo tipo gyvenviete, kai mes, kokie keturi šešiamečiai - septynmečiai susimesdavom ant įkasto konteinerio prie tarybinio ūkio daržinės, stebėdavom žaibolaidžius, ir laukdavom, ar kada nors gyvenime tas žaibas į juos pataikys smile.gif Irgi skaičiuodavom, kur epicentras, ar artėja, ar tolsta, ir laukdavom dvigubų žaibų, mat ypač gražūs būdavo smile.gif

QUOTE(Pandora @ 2006 05 18, 08:06)
As irgi girdejau, kad nuo kamuolinio zaibo ne begti reikia, o kaip tik stoveti nejudant, nes kitaip jis vejasi  blink.gif
*

Bet tada irgi blogai, infarktas gresia. Tu stovi, žiūri į jį, jis į tave žiūri... Ir ką?

O jei vejasi - tai pasiveja, ir kas tada? Trenkia? O gali nepasivyt????
Pandora
QUOTE(Noa @ 2006 05 18, 10:05)

Bet tada irgi blogai, infarktas gresia. Tu stovi, žiūri į jį, jis į tave žiūri... Ir ką?

O jei vejasi - tai pasiveja, ir kas tada? Trenkia? O gali nepasivyt????
*

Mazai as apie tuos kamuolinius zaibus zinau. Paciai neteko susidurti. Tik prisimenu mokytojo pasakojimo apie juos nuotrupas (pasakorius jis buvo, tiek visokiu idomiu pasakojimu pripasakojo ). Jei judesi - zaibas trenks i tave. Kaime ne viena karve taip sudege. O jei begsi, turbut pasivys g.gif
Atsimenu, kad po tokiu pasakojimu bijodavau i kiema iseiti, kai zaibuodavo. Ir visada primindavau sau ka tokiu atveju daryti reikia lotuliukas.gif
Pandora
Cia apie tai, kas atsitinka, kai i tave zaibas trenkia
http://www.likimas.lt/naujienos.php?id=9
tamsi
Oi siaubingai bijau žaibu ir griaustiniu,baisu,baisu,baisu man ph34r.gif
fado
QUOTE(Pandora @ 2006 05 20, 09:40)
Cia apie tai, kas atsitinka, kai i tave zaibas trenkia
http://www.likimas.lt/naujienos.php?id=9
*

Baisu... sad.gif O kažin, Lietuvoj yra išlikusių po žaibo smūgio?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.