Na tai iš kur daugiau žmonės apie tuos eilinius butus sužino, jei ne iš Alioreklamos? Ar agentūra paduos skelbimą ar pats žmogus, koks skirtumas. Tas pats su internetiniais tinklalapiais.
Apie kokią pastovią agentūrų klientūrą eina kalba? Žmogus juk neperka buto kas mėnesį, nusiperka vieną ir jam daugiau nereikia. Stabdis pasireiškia, kai reikia greitai forminti dokumentus, o agentai užsiėmę ir siūlo laukti. Čia iš mano asmeninės praktikos. Tai gerai dar, jei sąžiningą agentūrą pasirenki, o kiek dabar aferistų tuom užsiima, prikuria sutarčių su 10% netesybom ir kiša pasirašyti. Galima nebent turėti reikalų su agentūrom, kurios nereikalauja monopolio tavo buto pardavimui. Man negaila tų kelių tūkst. už tai, kad man atveda klientą iš kažkur nežinia kur, bet nemokamus skelbimus aš ir pats moku paduoti, ir notarui paskambinti irgi pats moku. Jei jūs žinot agentų, kurie gali rasti klientų iš kažkur kitur, praneškit, kaip tik šiuo metu bandau greitai parduoti butą.
Susirinkti begalės dokumentų šiais laikais nereikia. Registro pažymą užsako notaras. Teismo leidimo parduoti dėl vaikų gali reikėti, bet tai čia vis tiek pačiam reiks pasistengti. Tai ir viskas. Ir sandorį formina-tikrina NOTARAS, o ne agentas. Agentas paskambina notarui ir susitaria dėl laiko, ir jo darbas tuom pasibaigia. Ir nereikia įsivaizduoti, kad NT agentas tai teisės ekspertas, jie ten irgi visokių opusų į savo rengtas sutartis įvelia, sutarčių klausimu konsultuokitės su notarais, o ne su agentais.
QUOTE(Elina @ 2006 05 17, 19:57)
su ta Alioreklama nejuokinkit. Kiek žmonių perkančių ją? Vienetai. Pasenusi info, klaidinga info ir nieko daugiau
Agentūros už procentą bent jau laksto, be to, turi nemažą klientūros būrį, žino kas ko nori. Todėl yra didesnė tikimybė, kad jūsų butas bus pasiūlytas potencialiam pirkėjui. Ir kuo jau agentūra- stabdis? Įdomu labai. Ne visi žmonės ( tiek pirkėjai, tiek pardavėjai) turi lako ir žinių, kad patys susirinktų reikiamus dokumentus, viską sutikrintų.