Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nuogo kūdikio foto
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
menade
Man tiesiog pasidarė įdomu,ką manote apie nuogo vaiko fotografavimą: ar tai visiškai normalu ar gėdinga? Mat neseniai apturėjau tokį įvykį,kai nuėjusi pas savo draugus į svečius jų penkiametė dukra pasiėmusi foto albumą plėšė savo nuogos foto.Ar tai reiškia,kad jei gėda?Ar jum pvz gėda žiūrėti į savo vaikystėje darytas nuogaliukų foto?
Asmeniškai aš savo sūnų fotografuoju ir nuogą ir apsirengusi,vienžo visada kai tik papuola ir nemanau,kad nuogas vaiko kūnas yra gėdinga...
WildFire
Aš asmeniškai nuogą vaiką vengiu fotografuoti arba bent jau imtymumus paslėpiu tam tikromis programomis. Taip elgiuosi ne dėl to kad nuogas vaikas negražu ar tai kažkas gėdingo, bet todėl kad jam nereikėtų ateity raudonuoti kai jo mergina vartys vaikystės albumus, taip kaip daro mano vyras....
Isila
kai išeina pridengiu, aki neišein ne. Turim keletą nuotraukų ir kur grožybės matosi. Bet juk ten mano vaikinukas visai dar leliukas. Tiesą sakant, nematau nieko čia gėdingo. Na, jeigu nuogą fotografuot kelių metų vaiką, tai gal jau blink.gif blink.gif
menade
QUOTE(Isila @ 2006 04 21, 09:39)
kai išeina pridengiu, aki neišein ne. Turim keletą nuotraukų ir kur grožybės matosi. Bet juk ten mano vaikinukas visai dar leliukas. Tiesą sakant, nematau nieko čia gėdingo. Na, jeigu nuogą fotografuot kelių metų vaiką, tai gal jau  blink.gif  blink.gif
*

Va man irgi taip pat.Sakiau savo burbulą nuogą fotografuosiu iki metukų,o paskui jau nebe ax.gif
Aš pati visiškai nesigėdiju savo kūdikystės nuogliukės foto,man taip labai normalu.
krisiune
Sveiki, o man tai labai grazu kada tokie pupuliukai, rubuiliukai plikais uzpakaliukais ar taip nuogi nufotografuoti. Tikrai nematau nieko gedingo, juk ir gimsta ne su rubais. Tad kudikeli fotografuoti nuoga manau nieko blogo nera, juk viskas daroma is to didelio dziaugsmo ir meiles. biggrin.gif
saulėsmama
Na tikrai nematau nieko blogo kūdikio nuogume,nes esu mama.Neseniai tvarkiau vyresniukės nuotraukas ir ji paprašė,kad į albumą jos nuogalės nuotraukyčių nedėčiau.Pasidariau išvadą-tokios nuotraukytės bus kolkas mamytei.Gal kai turės pati vaikučių užsinorės pamatyti save tokią. wub.gif
Saulės pūga
Būtent, Krisiūne! Jie juk tokie, kokie yra - žavūs natūralūs mažyliai. Nors, aišku fotografavimas fotografavimui nelygu. Kaip ir vienas žiūrintysis gali "pamatyti" daugiau, nei kitas. Na, man visai negėda, kai žiūri į mano kūdikystės nuotraukas pvz., vyras. Juk dabar dar daugiau mato biggrin.gif Ir nebūtina tų nuotraukų rodyti pirmai į namus užklydusiam dukros ar sūnaus draugui (-ei).
Provanc
Nu aš tai irgi nieko blogo nematau tokose nuotraukose. Man gražu wub.gif Na, aišku, kai genitalijos nesimato... ax.gif
ievast
As irgi nieko blogo nematau tokiose nuotraukose, net savo sesei pavydziu tokiu nuotrauku, nes ji mazute turi tokiu,o manes tevai kaskodel nefotografavo pliksiukes ax.gif O savo sunelio irgi turiu keleta pliksiuko nuotraukycius, bet nespecialiai fotografuotu 4u.gif
Ditė
Dabar man irgi grazu ziureti ir nieko gedingo nematau 4u.gif Bet vat kai buvau paugle, o gal dar anksciau g.gif puikiai prisimenu , kad visas nuotraukas kur as buvau nuoga tiesiog nukirpau ar sukarpiau .Net ir tas kur buvau visai kudikelis doh.gif
Pati net nezinau kodel taip elgiausi.Gal gedinausi, kad kiti zmones i jas ziuri blush2.gif Todel dabar pagalvoju, kad kai sunus paugs gali buti lygiai taip pat ....nuotraukytes darau graziai pridengtas thumbup.gif 4u.gif
ader
as maziuka fotografavau, nuoga, labai grazu. Tarp kitko, savo mazos nuotrauku turiu vos keleta, o labai noreciau paziureti, kaip atrodziau ka tik gimusi. Nes mama tik kiek papasakojo ir viskas.
Manau, kad tam tikrais amziaus periodais vaikai skirtingai reaguoja, trimeciai vienaip, sesiameciai kitaip, o suauge vel gi kitaip.
kristulia
Man irgi gražios tokios nuotraukos. Savo mažylės turiu tokių keletą. thumbup.gif
Kasiopėja
QUOTE(nongrata @ 2006 04 21, 09:27)
Aš asmeniškai nuogą vaiką vengiu fotografuoti arba bent jau imtymumus paslėpiu tam tikromis programomis. Taip elgiuosi ne dėl to kad nuogas vaikas negražu ar tai kažkas gėdingo, bet todėl kad jam nereikėtų ateity raudonuoti kai jo mergina vartys vaikystės albumus, taip kaip daro mano vyras....
*

kažkokia nesąmonė raudonuoti kai mergina pamatys savo vaikiną dar leliuką, ką jau šiuolaikinės merginos ir kūdykėlių gražumus matuoja. Taip pagal nogratą išeitų.

QUOTE(saulėsmama @ 2006 04 21, 10:01)
Na tikrai nematau nieko blogo kūdikio nuogume,nes esu mama.Neseniai tvarkiau vyresniukės nuotraukas ir ji paprašė,kad į albumą jos nuogalės nuotraukyčių nedėčiau.Pasidariau išvadą-tokios nuotraukytės bus kolkas mamytei.Gal kai turės pati vaikučių užsinorės pamatyti save tokią. wub.gif
*

pritariu Saulėsmamai, jog jei norės parodys vėliau kai paaugs. Aš tai labai norėčiau turėti tokių nuotraukyčių. Būtų įdomu save patyt mažiukę.

Aš taip pat nieko gėdingo nematau. Kaip kažkas minėjo gražu pasigrožėti rubuiliukais kūniukais.
rena
QUOTE(saulėsmama @ 2006 04 21, 10:01)
*

As irgi pritariu, kai pati bus mamyte ir tures savo vaikuciu tai tada noresis tokiu nuotraukyciu. Nemanau, kad tai gedinga. Net ir dabar pati neseniai pagimdziau, tai mamos prasiau, kad atveztu nuotrauka kur esu kudykis, kad sulyginciau i ka tas mano kudykelis panasus tongue.gif Kai buvau paaugle aisku tokiu nuotrauku nesinorejo rodyti bernams lotuliukas.gif
<Kiss>
QUOTE(rena @ 2006 04 21, 20:30)
As irgi pritariu, kai pati bus mamyte ir tures savo vaikuciu tai tada noresis tokiu nuotraukyciu. Nemanau, kad tai gedinga. Net ir dabar pati neseniai pagimdziau, tai mamos prasiau, kad atveztu nuotrauka kur esu kudykis, kad sulyginciau i ka tas mano kudykelis panasus tongue.gif  Kai buvau paaugle aisku tokiu nuotrauku nesinorejo rodyti bernams lotuliukas.gif
*

bet butu geras jei bernas paprasytu paziuret kaip atrodei kudikis lotuliukas.gif
Pukė
specialiai stengiuosi pridengt klynuką - kas per daug atvira, man negražu schmoll.gif
geba
Mes tai savo lelyte fotografojam ir man tos nuotraukos labai graziai atrodo. Na dabar kaip yra skaitmeniniai fotoaparatai tai nebutina visas nuotraukas daryti, galima i CD irasyti. O kaip uzaugs as manau ir jai bus labai gera paziureti
cosmute
Man tai irgi tai yra normalus dalykas smile.gif Noreciau ir as tureti tokiu nuotrauku biggrin.gif
Deja...
Dukryte esu daug kartu fotografavus nuoga.Na,kai ji paaugs,manau,kad reikes jas paslepti blush2.gif kad nesuplesytu tongue.gif Kai pati bus mama tada ir parodysiu biggrin.gif
menade
Aš visai nesigėdijau savo mažos nuogaliukės foto.Albume pati pirma foto buvo mano maudynės ax.gif Gražu wub.gif
antele
Mazas putnus rubuiliukas yra pats graziausias vaizdelis tevams bei senialiams biggrin.gif
Nors kai pagalvoju saviske nuoga fotografavau tik besimaudancia, o kai siaip isrengiu, tai vis neprisitaikau tongue.gif
O del to kad paauge vaikai pradeda gedytis savo nuogu nuotrauku, manau netiesiogiai prie to prisideda ir tevai. Zinoma dabar bepigu man sneketi, bet vistiek manau ateina laikas, kai vaikai susidomi savo lytimi ir pan. Ir tikriausiai reik sneketi su jais, kaip kas ir kodel. Ir kad matyti save nuoga kudikeli nuotraukoje nera nieko blogo ax.gif Ir tuomet ir suaugus nebereiks raudonuoti, jei kas pamatys tavo kudikystes nuotraukas tongue.gif
Taistė
Ojetus ko cia gedytis? As turiu visa kruva savo nuogales nuotrauku kur viskas matosi ir niekada del ju nesigedinau! Tik va mano mociute tai tomis nuotraukomis baisisi lotuliukas.gif Nu bet kas ten gedingo??? Juk mazas leliukas ir tiek.
Rodziau tas nuotraukas savo draugui ir pati jo maciau - man tai labai grazu! wub.gif Kas cia per gedijimasis nesuprantu blink.gif
Dovanele
Ir man atrodo, kad nuogas leliuko kūnelis yra labai gražus. Aš nei pati gėdijausi savo nuogos nuotraukų, nei ruošiuosi slėpti savo mažiaus nuogo nuotraukas. Nebent, jei jis nenorės - palaikysiu kol užaugs.
WildFire
QUOTE(vinkelyte @ 2006 04 21, 10:19)
Nu aš tai irgi nieko blogo nematau tokose nuotraukose. Man gražu wub.gif Na, aišku, kai genitalijos nesimato...  ax.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Atenila @ 2006 04 21, 20:03)
kažkokia nesąmonė raudonuoti kai mergina pamatys savo vaikiną dar leliuką, ką jau šiuolaikinės merginos ir kūdykėlių gražumus matuoja. Taip pagal nogratą išeitų.
*

doh.gif doh.gif doh.gif čia jau tavo išvados. Ne visi žmonės vienodi ir nėra čia ko šaipytis. Manęs nuogos niekas nefotografavo ir dėl to kad neturiu tokių foto nuoskaudos tikrai nejaučiu. Vyras tokių foto turi, bet nėra jomis sužavėtas ir vaikystės albumas paliktas pas tėvus. Todėl nesiruošiu ir aš specialiai gaudyti tokius kadrus cool.gif
J.U.D.I.T.A
QUOTE(Dovanele @ 2006 04 24, 14:43)
Ir man atrodo, kad nuogas leliuko kūnelis yra labai gražus. Aš nei pati gėdijausi savo nuogos nuotraukų, nei ruošiuosi slėpti savo mažiaus nuogo nuotraukas. Nebent, jei jis nenorės - palaikysiu kol užaugs.
*

nu mamules ir pavarot blink.gif kokia gali buiti geda kai uzaugi ziuret i savo maziuko nuogiuko foto blink.gif man labai grazu tik gaila as tokiu foto neturiu verysad.gif bet mano lelis jau turi drinks_cheers.gif ir kai grisiu i lt tai butinai nueisim i foto telje pasifotkyti thumbup.gif pritariu kurioms grazu ir nesuprantu tu kurioms negrazu ar geda blink.gif
WildFire
QUOTE(J.U.D.I.T.A @ 2006 04 24, 16:53)
nu mamules ir pavarot blink.gif kokia gali buiti geda kai uzaugi ziuret i savo maziuko nuogiuko foto blink.gif man labai grazu tik gaila as tokiu foto neturiu verysad.gif bet mano lelis jau turi drinks_cheers.gif ir kai grisiu i lt tai butinai nueisim i foto telje pasifotkyti thumbup.gif pritariu kurioms grazu ir nesuprantu tu kurioms negrazu ar geda blink.gif
*

Nuogumas nuogumui nelygu cool.gif
KreKre
QUOTE(nongrata @ 2006 04 24, 17:03)
Nuogumas nuogumui nelygu cool.gif
*

drinks_cheers.gif
O siaip grazu nuogaliuku nuotraukos, bet reikia suprasti ir paaugliukus, juk tokio amziaus gedijamasi daugelio dalyku, kas usaugusiems atrodo normalu. Man irgi buvo geda tokias savo nuotraukas rodyti, bet kai "uzaugau" ir geda dingo smile.gif
Krisliukas
As irgi savo maziuli nuoguti fotografau. Tik va klynuka uzdengiu kokiu minkstu zaisliuku, ar tiesiog pagaunu momenta kai nesimato. Man labai grazu. Ypayingai nespalvotos, super atrodo thumbup.gif

Keiti
Nuogas gražiai pateiktas kūnas, nesvarbu ar vaiko, ar suaugusio yra menas. Tik tas menas yra toks subtilus ir intymus, nereikia jo rodyti visiems. Dukrai jos mažiukės nuogaliukės foto būtinai parodysiu, o jeigu ji norės - parodys ir kitiems. Man kaip mamai malonu ją tokią nuogutę mayti, noriu prisiminti kaip ji atrodė.
Austre 123
Aš manau tai visai negedinga juk ju niekur neviešini ir aš turiu savo mažytės man labai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif faina pažiūrėti kokia būvau kiek rinkučiu tūrėjau tūriu išviso savo nuotrauku apie 200 ir noriu kad mano vaikai tūrėtu kiekviena akimirka ar jis nuogas ar NE
veikejas
Jooo.. gera tema.

A bandysiu savo vaiką auklėti taip, kad nebūtų nieko gėda ir jokių tabu. Aišku namie nudistų pliažo nedarysim.. bet ir kad netyčia pamatęs nuogą mamą ar mane - nepradėtų raudonuoti arba su draugais šaipytis biggrin.gif
Kutuliukas
QUOTE(veikejas @ 2006 04 30, 08:23)
A bandysiu savo vaiką auklėti taip, kad nebūtų nieko gėda
*

Nuuuu.... nekalbu apie nuogo kūno gėdijimąsi, bet sorry, jei jau žmogui nebelieka gėdos jausmo, tada tikrai kažkas netvarkoj...Ir nėra ko didžiuotis kai niekad dėl nieko neraudonuoja... tas kaip tik rodo žmogaus jautrumą. Niekad negėda žmogui be sąžinės ar elementaraus padorumo...na nebent planuoji, kad į Seimą eis cool.gif
SANTA
Nesuprantu ,jei jau kazkokius nepatogumus ir gedas kelia ziureti nuogo kudikelio nutraukas doh.gif tai virsune jau isvis arba jau problema yra paciame zmoguje.Man labai grazu maziukai pliksiukai nuotraukose wub.gif ,turiu prifotkinus pilna wub.gif
veikejas
biggrin.gif

Na OK OK.

QUOTE(Patieška @ 2006 04 30, 07:32)
Nuuuu.... nekalbu apie nuogo kūno gėdijimąsi, bet sorry, jei jau žmogui nebelieka gėdos jausmo, tada tikrai kažkas netvarkoj...Ir nėra ko didžiuotis kai niekad dėl nieko neraudonuoja... tas kaip tik rodo žmogaus jautrumą. Niekad negėda žmogui be sąžinės ar elementaraus padorumo...na nebent planuoji, kad į Seimą eis  cool.gif
*

Kutuliukas
Tu dantų nešiepk user posted image
olyte
As turiu savo mazos nuogales nuotrauku. Ir labai dziaugiuosi del to, faina pasiziureti i save. smile.gif Todel ir mazyli nufotografuoju. Nezinau kas cia yra gedingo smile.gif Juk papludimiuose tiek laksto nuogaliuku ir niekas del to nesneka, o cia, kad teveliai tures savo maziuka nuoga nusifotkine visai ne problema.
Siracusa
mes fotkinam.. ax.gif o savo su nuogybem vaikystej irgi nemegdavau, ypac kai pvz skaidres ziuredavom kudikystes laugh.gif dbr ziurejom neseniai, tai net nesureagavau, o anksciau net israusdavau laugh.gif
Tosk
Nematau dideles problemos... Mes su savishkiu y savo kudikystes nuotraukas pazhiurim ir zhvengiam lotuliukas.gif Mazhoji ir jau prifotkina nuogu uzhpakaliuku wub.gif Galvoju paprashyt savo puseseres profesonales pafotkint kaip nors ydomiai musu prinsese ax.gif
tarataika
doh.gif doh.gif niekada net nepagalvojau,kad kam nors gali buti geda del savo maziuko nuogo nuotraukyciu g.gif doh.gif schmoll.gif man niekada nebuvo geda ,net nesusimasciau apie tai.. savo maziuka irgi fotografuoju wub.gif man tai grazu ir nematau cia nieko gedingo lotuliukas.gif lotuliukas.gif
mamke
As savo dukryte esu nufotkinus maudant ir isiremusi i remeli ir man tai yra labai grazu.Nemanau kad vaikui gali buti geda,nebent jau didesni fotkintum.
plienine_magnolija
Mes tai specialiai nefotografuojame jo s nuogos, bet kai pagauni koki momenta, tai visvien kaip nors pridengi, ar siaip nuo situacijos priklauso. 4u.gif
Bet mano, kad nieko cia gedingo nera blink.gif
ramux
Mes taip pat fotografuojame ir nuogą,ir apsirengusią.Nemanau,kad čia būtų kas nors baisaus ar gėdingo.
Jurgitele25
Tai yra labai grazu ir nekalta,gimstam nuogi ir mus mato kruva daktaru............................ir ka, ir nieko.Nuogas leliukas tai kazkas svelnaus nepaparasto,su lygia grazia odele.MAN TAI LABAI LABAI GRAZU.Nereikia fotkint desimtmetes,bet leliuka BUTINAI biggrin.gif
Kentė
As ir nieko pries neturiu nuogaliuku nuotraukytes,tik tam turi buti tam tikros ribos mirksiukas.gif
ingridukas
Man negeda ziureti savo vaikystes nuogos foto,tai maziuka kai buvo 3men pora nuotrauku taip pat padariau smile.gif
septyniuke
nematau čia jokios gėdos, kol kas turim tik 1 tokią fotkę smile.gif
eglius
QUOTE(antele @ 2006 04 23, 00:06)
Mazas putnus rubuiliukas yra pats graziausias vaizdelis tevams bei senialiams biggrin.gif
Nors kai pagalvoju saviske nuoga fotografavau tik besimaudancia, o  kai siaip isrengiu, tai vis neprisitaikau  tongue.gif
O del to kad paauge vaikai pradeda gedytis savo nuogu nuotrauku, manau netiesiogiai prie to prisideda ir tevai.  Zinoma dabar bepigu man sneketi, bet vistiek manau ateina laikas, kai vaikai susidomi savo lytimi ir pan. Ir tikriausiai reik sneketi su jais, kaip kas ir kodel. Ir kad matyti save nuoga kudikeli nuotraukoje nera nieko blogo  ax.gif  Ir tuomet ir  suaugus nebereiks raudonuoti, jei kas pamatys tavo kudikystes nuotraukas    tongue.gif
*

pilnai sutinku kad nuo pat mazens tevai turi aukleti vaika jam suvokiant kad nuogas kunas yra naturalus dalykas o ne kazkas gedingo ir kad nuogos jo leliuko nuotraukos yra grazus dalykas , as pati dziaugiuosi, kad turiu savo vaikystes nuogos nuotrauku ir ziuriu i jas su dziaugsmu ir niekada ju nesigedijau
žvarba
QUOTE(WildFire @ 2006 04 21, 09:27)
*

blink.gif
Na čia gal nuo žmogaus priklauso g.gif aš tikrai nepatebėjau, kad mano vyras būtų gėdijęsis, kai vartydavau jo nuogaliaus foto, o man- visai negėda, kai jis vartydavo mano.. juk suaugę sveiki žmonės esam, ko gi čia gėdytis?? g.gif suprantu, kad vaikui kitaip atrodo, na bet suaugusiam g.gif Juk taip žavu maži nuogaliukai wub.gif
aistiushka_
Gal nuo vaiko priklauso, bet ankstyvoje paauglysteje man labai nepatikdavo ir jausdavau gedos jausma kai ne seimos nariai mano nuogos nuotraukas ziuredavo. Todel i albumus, kurie bus kitiems rodyti, nuogu sunaus nuotrauku nedesiu, na nebent visai jau ten nieko nesimatys smile.gif O sau tai aisku, kad turesiu prisiminimui bigsmile.gif
Wildberry
Fotografuodama savo mergyte siek tiek pridengiu,nors nieko blogo nematau nuogose vaikuciuose,juk tai normalu ir nieko gedingo biggrin.gif 4u.gif
ausand
Man tai gražu ir mes turim tokių nuotraukyčių, nors atsimenu draugės brolis gėdinosi savo tokių nuotraukų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.