Man tiesiog pasidarė įdomu,ką manote apie nuogo vaiko fotografavimą: ar tai visiškai normalu ar gėdinga? Mat neseniai apturėjau tokį įvykį,kai nuėjusi pas savo draugus į svečius jų penkiametė dukra pasiėmusi foto albumą plėšė savo nuogos foto.Ar tai reiškia,kad jei gėda?Ar jum pvz gėda žiūrėti į savo vaikystėje darytas nuogaliukų foto?
Asmeniškai aš savo sūnų fotografuoju ir nuogą ir apsirengusi,vienžo visada kai tik papuola ir nemanau,kad nuogas vaiko kūnas yra gėdinga...
WildFire
2006 04 21, 09:27
Aš asmeniškai nuogą vaiką vengiu fotografuoti arba bent jau imtymumus paslėpiu tam tikromis programomis. Taip elgiuosi ne dėl to kad nuogas vaikas negražu ar tai kažkas gėdingo, bet todėl kad jam nereikėtų ateity raudonuoti kai jo mergina vartys vaikystės albumus, taip kaip daro mano vyras....
kai išeina pridengiu, aki neišein ne. Turim keletą nuotraukų ir kur grožybės matosi. Bet juk ten mano vaikinukas visai dar leliukas. Tiesą sakant, nematau nieko čia gėdingo. Na, jeigu nuogą fotografuot kelių metų vaiką, tai gal jau
QUOTE(Isila @ 2006 04 21, 09:39)
kai išeina pridengiu, aki neišein ne. Turim keletą nuotraukų ir kur grožybės matosi. Bet juk ten mano vaikinukas visai dar leliukas. Tiesą sakant, nematau nieko čia gėdingo. Na, jeigu nuogą fotografuot kelių metų vaiką, tai gal jau

Va man irgi taip pat.Sakiau savo burbulą nuogą fotografuosiu iki metukų,o paskui jau nebe
Aš pati visiškai nesigėdiju savo kūdikystės nuogliukės foto,man taip labai normalu.
krisiune
2006 04 21, 09:59
Sveiki, o man tai labai grazu kada tokie pupuliukai, rubuiliukai plikais uzpakaliukais ar taip nuogi nufotografuoti. Tikrai nematau nieko gedingo, juk ir gimsta ne su rubais. Tad kudikeli fotografuoti nuoga manau nieko blogo nera, juk viskas daroma is to didelio dziaugsmo ir meiles.
saulėsmama
2006 04 21, 10:01
Na tikrai nematau nieko blogo kūdikio nuogume,nes esu mama.Neseniai tvarkiau vyresniukės nuotraukas ir ji paprašė,kad į albumą jos nuogalės nuotraukyčių nedėčiau.Pasidariau išvadą-tokios nuotraukytės bus kolkas mamytei.Gal kai turės pati vaikučių užsinorės pamatyti save tokią.
Saulės pūga
2006 04 21, 10:05
Būtent, Krisiūne! Jie juk tokie, kokie yra - žavūs natūralūs mažyliai. Nors, aišku fotografavimas fotografavimui nelygu. Kaip ir vienas žiūrintysis gali "pamatyti" daugiau, nei kitas. Na, man visai negėda, kai žiūri į mano kūdikystės nuotraukas pvz., vyras. Juk dabar dar daugiau mato

Ir nebūtina tų nuotraukų rodyti pirmai į namus užklydusiam dukros ar sūnaus draugui (-ei).
Provanc
2006 04 21, 10:19
Nu aš tai irgi nieko blogo nematau tokose nuotraukose. Man gražu

Na, aišku, kai genitalijos nesimato...
As irgi nieko blogo nematau tokiose nuotraukose, net savo sesei pavydziu tokiu nuotrauku, nes ji mazute turi tokiu,o manes tevai kaskodel nefotografavo pliksiukes

O savo sunelio irgi turiu keleta pliksiuko nuotraukycius, bet nespecialiai fotografuotu
Dabar man irgi grazu ziureti ir nieko gedingo nematau

Bet vat kai buvau paugle, o gal dar anksciau

puikiai prisimenu , kad visas nuotraukas kur as buvau nuoga tiesiog nukirpau ar sukarpiau .Net ir tas kur buvau visai kudikelis

Pati net nezinau kodel taip elgiausi.Gal gedinausi, kad kiti zmones i jas ziuri

Todel dabar pagalvoju, kad kai sunus paugs gali buti lygiai taip pat ....nuotraukytes darau graziai pridengtas
as maziuka fotografavau, nuoga, labai grazu. Tarp kitko, savo mazos nuotrauku turiu vos keleta, o labai noreciau paziureti, kaip atrodziau ka tik gimusi. Nes mama tik kiek papasakojo ir viskas.
Manau, kad tam tikrais amziaus periodais vaikai skirtingai reaguoja, trimeciai vienaip, sesiameciai kitaip, o suauge vel gi kitaip.
kristulia
2006 04 21, 19:42
Man irgi gražios tokios nuotraukos. Savo mažylės turiu tokių keletą.
Kasiopėja
2006 04 21, 20:03
QUOTE(nongrata @ 2006 04 21, 09:27)
Aš asmeniškai nuogą vaiką vengiu fotografuoti arba bent jau imtymumus paslėpiu tam tikromis programomis. Taip elgiuosi ne dėl to kad nuogas vaikas negražu ar tai kažkas gėdingo, bet todėl kad jam nereikėtų ateity raudonuoti kai jo mergina vartys vaikystės albumus, taip kaip daro mano vyras....
kažkokia nesąmonė raudonuoti kai mergina pamatys savo vaikiną dar leliuką, ką jau šiuolaikinės merginos ir kūdykėlių gražumus matuoja. Taip pagal nogratą išeitų.
QUOTE(saulėsmama @ 2006 04 21, 10:01)
Na tikrai nematau nieko blogo kūdikio nuogume,nes esu mama.Neseniai tvarkiau vyresniukės nuotraukas ir ji paprašė,kad į albumą jos nuogalės nuotraukyčių nedėčiau.Pasidariau išvadą-tokios nuotraukytės bus kolkas mamytei.Gal kai turės pati vaikučių užsinorės pamatyti save tokią.

pritariu Saulėsmamai, jog jei norės parodys vėliau kai paaugs. Aš tai labai norėčiau turėti tokių nuotraukyčių. Būtų įdomu save patyt mažiukę.
Aš taip pat nieko gėdingo nematau. Kaip kažkas minėjo gražu pasigrožėti rubuiliukais kūniukais.
QUOTE(saulėsmama @ 2006 04 21, 10:01)

As irgi pritariu, kai pati bus mamyte ir tures savo vaikuciu tai tada noresis tokiu nuotraukyciu. Nemanau, kad tai gedinga. Net ir dabar pati neseniai pagimdziau, tai mamos prasiau, kad atveztu nuotrauka kur esu kudykis, kad sulyginciau i ka tas mano kudykelis panasus

Kai buvau paaugle aisku tokiu nuotrauku nesinorejo rodyti bernams
QUOTE(rena @ 2006 04 21, 20:30)
As irgi pritariu, kai pati bus mamyte ir tures savo vaikuciu tai tada noresis tokiu nuotraukyciu. Nemanau, kad tai gedinga. Net ir dabar pati neseniai pagimdziau, tai mamos prasiau, kad atveztu nuotrauka kur esu kudykis, kad sulyginciau i ka tas mano kudykelis panasus

Kai buvau paaugle aisku tokiu nuotrauku nesinorejo rodyti bernams

bet butu geras jei bernas paprasytu paziuret kaip atrodei kudikis
specialiai stengiuosi pridengt klynuką - kas per daug atvira, man negražu
Mes tai savo lelyte fotografojam ir man tos nuotraukos labai graziai atrodo. Na dabar kaip yra skaitmeniniai fotoaparatai tai nebutina visas nuotraukas daryti, galima i CD irasyti. O kaip uzaugs as manau ir jai bus labai gera paziureti
cosmute
2006 04 21, 23:18
Man tai irgi tai yra normalus dalykas

Noreciau ir as tureti tokiu nuotrauku
Deja...
Dukryte esu daug kartu fotografavus nuoga.Na,kai ji paaugs,manau,kad reikes jas paslepti

kad nesuplesytu

Kai pati bus mama tada ir parodysiu
Aš visai nesigėdijau savo mažos nuogaliukės foto.Albume pati pirma foto buvo mano maudynės

Gražu
Mazas putnus rubuiliukas yra pats graziausias vaizdelis tevams bei senialiams
Nors kai pagalvoju saviske nuoga fotografavau tik besimaudancia, o kai siaip isrengiu, tai vis neprisitaikau
O del to kad paauge vaikai pradeda gedytis savo nuogu nuotrauku, manau netiesiogiai prie to prisideda ir tevai. Zinoma dabar bepigu man sneketi, bet vistiek manau ateina laikas, kai vaikai susidomi savo lytimi ir pan. Ir tikriausiai reik sneketi su jais, kaip kas ir kodel. Ir kad matyti save nuoga kudikeli nuotraukoje nera nieko blogo

Ir tuomet ir suaugus nebereiks raudonuoti, jei kas pamatys tavo kudikystes nuotraukas
Ojetus ko cia gedytis? As turiu visa kruva savo nuogales nuotrauku kur viskas matosi ir niekada del ju nesigedinau! Tik va mano mociute tai tomis nuotraukomis baisisi

Nu bet kas ten gedingo??? Juk mazas leliukas ir tiek.
Rodziau tas nuotraukas savo draugui ir pati jo maciau - man tai labai grazu!

Kas cia per gedijimasis nesuprantu
Dovanele
2006 04 24, 16:43
Ir man atrodo, kad nuogas leliuko kūnelis yra labai gražus. Aš nei pati gėdijausi savo nuogos nuotraukų, nei ruošiuosi slėpti savo mažiaus nuogo nuotraukas. Nebent, jei jis nenorės - palaikysiu kol užaugs.
WildFire
2006 04 24, 16:51
J.U.D.I.T.A
2006 04 24, 16:53
QUOTE(Dovanele @ 2006 04 24, 14:43)
Ir man atrodo, kad nuogas leliuko kūnelis yra labai gražus. Aš nei pati gėdijausi savo nuogos nuotraukų, nei ruošiuosi slėpti savo mažiaus nuogo nuotraukas. Nebent, jei jis nenorės - palaikysiu kol užaugs.
nu mamules ir pavarot

kokia gali buiti geda kai uzaugi ziuret i savo maziuko nuogiuko foto

man labai grazu tik gaila as tokiu foto neturiu

bet mano lelis jau turi

ir kai grisiu i lt tai butinai nueisim i foto telje pasifotkyti

pritariu kurioms grazu ir nesuprantu tu kurioms negrazu ar geda
WildFire
2006 04 24, 17:03
QUOTE(J.U.D.I.T.A @ 2006 04 24, 16:53)
nu mamules ir pavarot

kokia gali buiti geda kai uzaugi ziuret i savo maziuko nuogiuko foto

man labai grazu tik gaila as tokiu foto neturiu

bet mano lelis jau turi

ir kai grisiu i lt tai butinai nueisim i foto telje pasifotkyti

pritariu kurioms grazu ir nesuprantu tu kurioms negrazu ar geda

Nuogumas nuogumui nelygu
QUOTE(nongrata @ 2006 04 24, 17:03)
Nuogumas nuogumui nelygu

O siaip grazu nuogaliuku nuotraukos, bet reikia suprasti ir paaugliukus, juk tokio amziaus gedijamasi daugelio dalyku, kas usaugusiems atrodo normalu. Man irgi buvo geda tokias savo nuotraukas rodyti, bet kai "uzaugau" ir geda dingo
Krisliukas
2006 04 28, 23:02
As irgi savo maziuli nuoguti fotografau. Tik va klynuka uzdengiu kokiu minkstu zaisliuku, ar tiesiog pagaunu momenta kai nesimato. Man labai grazu. Ypayingai nespalvotos, super atrodo
Nuogas gražiai pateiktas kūnas, nesvarbu ar vaiko, ar suaugusio yra menas. Tik tas menas yra toks subtilus ir intymus, nereikia jo rodyti visiems. Dukrai jos mažiukės nuogaliukės foto būtinai parodysiu, o jeigu ji norės - parodys ir kitiems. Man kaip mamai malonu ją tokią nuogutę mayti, noriu prisiminti kaip ji atrodė.
Austre 123
2006 04 30, 00:20
veikejas
2006 04 30, 08:23
Jooo.. gera tema.
A bandysiu savo vaiką auklėti taip, kad nebūtų nieko gėda ir jokių tabu. Aišku namie nudistų pliažo nedarysim.. bet ir kad netyčia pamatęs nuogą mamą ar mane - nepradėtų raudonuoti arba su draugais šaipytis
Kutuliukas
2006 04 30, 08:32
QUOTE(veikejas @ 2006 04 30, 08:23)
A bandysiu savo vaiką auklėti taip, kad nebūtų nieko gėda
Nuuuu.... nekalbu apie nuogo kūno gėdijimąsi, bet sorry, jei jau žmogui nebelieka gėdos jausmo, tada tikrai kažkas netvarkoj...Ir nėra ko didžiuotis kai niekad dėl nieko neraudonuoja... tas kaip tik rodo žmogaus jautrumą. Niekad negėda žmogui be sąžinės ar elementaraus padorumo...na nebent planuoji, kad į Seimą eis
Nesuprantu ,jei jau kazkokius nepatogumus ir gedas kelia ziureti nuogo kudikelio nutraukas

tai virsune jau isvis arba jau problema yra paciame zmoguje.Man labai grazu maziukai pliksiukai nuotraukose

,turiu prifotkinus pilna
veikejas
2006 04 30, 08:40

Na OK OK.
QUOTE(Patieška @ 2006 04 30, 07:32)
Nuuuu.... nekalbu apie nuogo kūno gėdijimąsi, bet sorry, jei jau žmogui nebelieka gėdos jausmo, tada tikrai kažkas netvarkoj...Ir nėra ko didžiuotis kai niekad dėl nieko neraudonuoja... tas kaip tik rodo žmogaus jautrumą. Niekad negėda žmogui be sąžinės ar elementaraus padorumo...na nebent planuoji, kad į Seimą eis

Kutuliukas
2006 04 30, 08:47
Tu dantų nešiepk
As turiu savo mazos nuogales nuotrauku. Ir labai dziaugiuosi del to, faina pasiziureti i save.

Todel ir mazyli nufotografuoju. Nezinau kas cia yra gedingo

Juk papludimiuose tiek laksto nuogaliuku ir niekas del to nesneka, o cia, kad teveliai tures savo maziuka nuoga nusifotkine visai ne problema.
Siracusa
2006 04 30, 23:24
mes fotkinam..

o savo su nuogybem vaikystej irgi nemegdavau, ypac kai pvz skaidres ziuredavom kudikystes

dbr ziurejom neseniai, tai net nesureagavau, o anksciau net israusdavau
Nematau dideles problemos... Mes su savishkiu y savo kudikystes nuotraukas pazhiurim ir zhvengiam

Mazhoji ir jau prifotkina nuogu uzhpakaliuku

Galvoju paprashyt savo puseseres profesonales pafotkint kaip nors ydomiai musu prinsese
tarataika
2006 05 01, 15:30
As savo dukryte esu nufotkinus maudant ir isiremusi i remeli ir man tai yra labai grazu.Nemanau kad vaikui gali buti geda,nebent jau didesni fotkintum.
plienine_magnolija
2006 10 15, 13:45
Mes tai specialiai nefotografuojame jo s nuogos, bet kai pagauni koki momenta, tai visvien kaip nors pridengi, ar siaip nuo situacijos priklauso.
Bet mano, kad nieko cia gedingo nera
Mes taip pat fotografuojame ir nuogą,ir apsirengusią.Nemanau,kad čia būtų kas nors baisaus ar gėdingo.
Jurgitele25
2006 10 16, 09:01
Tai yra labai grazu ir nekalta,gimstam nuogi ir mus mato kruva daktaru............................ir ka, ir nieko.Nuogas leliukas tai kazkas svelnaus nepaparasto,su lygia grazia odele.MAN TAI LABAI LABAI GRAZU.Nereikia fotkint desimtmetes,bet leliuka BUTINAI
As ir nieko pries neturiu nuogaliuku nuotraukytes,tik tam turi buti tam tikros ribos
ingridukas
2006 10 16, 13:01
Man negeda ziureti savo vaikystes nuogos foto,tai maziuka kai buvo 3men pora nuotrauku taip pat padariau
septyniuke
2006 10 16, 22:12
nematau čia jokios gėdos, kol kas turim tik 1 tokią fotkę
QUOTE(antele @ 2006 04 23, 00:06)
Mazas putnus rubuiliukas yra pats graziausias vaizdelis tevams bei senialiams
Nors kai pagalvoju saviske nuoga fotografavau tik besimaudancia, o kai siaip isrengiu, tai vis neprisitaikau
O del to kad paauge vaikai pradeda gedytis savo nuogu nuotrauku, manau netiesiogiai prie to prisideda ir tevai. Zinoma dabar bepigu man sneketi, bet vistiek manau ateina laikas, kai vaikai susidomi savo lytimi ir pan. Ir tikriausiai reik sneketi su jais, kaip kas ir kodel. Ir kad matyti save nuoga kudikeli nuotraukoje nera nieko blogo

Ir tuomet ir suaugus nebereiks raudonuoti, jei kas pamatys tavo kudikystes nuotraukas

pilnai sutinku kad nuo pat mazens tevai turi aukleti vaika jam suvokiant kad nuogas kunas yra naturalus dalykas o ne kazkas gedingo ir kad nuogos jo leliuko nuotraukos yra grazus dalykas , as pati dziaugiuosi, kad turiu savo vaikystes nuogos nuotrauku ir ziuriu i jas su dziaugsmu ir niekada ju nesigedijau
QUOTE(WildFire @ 2006 04 21, 09:27)
Na čia gal nuo žmogaus priklauso

aš tikrai nepatebėjau, kad mano vyras būtų gėdijęsis, kai vartydavau jo nuogaliaus foto, o man- visai negėda, kai jis vartydavo mano.. juk suaugę sveiki žmonės esam, ko gi čia gėdytis??

suprantu, kad vaikui kitaip atrodo, na bet suaugusiam

Juk taip žavu maži nuogaliukai
aistiushka_
2006 10 27, 20:42
Gal nuo vaiko priklauso, bet ankstyvoje paauglysteje man labai nepatikdavo ir jausdavau gedos jausma kai ne seimos nariai mano nuogos nuotraukas ziuredavo. Todel i albumus, kurie bus kitiems rodyti, nuogu sunaus nuotrauku nedesiu, na nebent visai jau ten nieko nesimatys

O sau tai aisku, kad turesiu prisiminimui
Wildberry
2006 10 30, 01:44
Fotografuodama savo mergyte siek tiek pridengiu,nors nieko blogo nematau nuogose vaikuciuose,juk tai normalu ir nieko gedingo
Man tai gražu ir mes turim tokių nuotraukyčių, nors atsimenu draugės brolis gėdinosi savo tokių nuotraukų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.