Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Receptai TIK su nuotraukomis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
onute33
bulviu koses pyragas:
apie 1 kg.bulviu isvirti ir sugrusti su 150 gr.karstos gritineles.aliejuje pakepti 1 morka,1 svoguna,5 pievagrybius, kelis girzinelius rukytos vistienos. is puse pakelio sviesto,1 sauksto miltu ir pieno padaryti padaza.i skarda pilti padaza ant virsaus kepintas darzoves ir mesa,galiausiai 2 ritinelius saldytu pjaustytu spinatu,deti tarkuoto surio pora sauju,kresti bulviu kose ir apibarstyti saulegrazomis,moliugu seklomis ir kedrinemis pinijokis.
skanaus smile.gif
user posted image

user posted image
irmulia

 ! 
Primenu, kad čia Receptų su nuotraukomis tema ir įvairios diskusijos, kurios tiesiogiai nesusijusios su patiekalų receptais ir jų nuotraukomis, yra trinamos be išankstinio perspėjimo.
Asese
QUOTE(MuzikALI @ 2012 02 15, 15:25)
KOPŪSTAINIS (pagal mano anytą smile.gif )

*


Oi kaip skaniai atrodo wub.gif wub.gif wub.gif - išsisaugojau, gaminsiu 4u.gif
pienia
QUOTE(MuzikALI @ 2012 02 15, 15:39)
irgi skanu neabejoju  drinks_cheers.gif
siaip vis neatrandu savo virtuveje kumino panaudojimo galimybiu, nedristu pabandyt sio prieskonio. gal paukstiena reiktu pamarinuot pabandyti, kaip jus darot  g.gif visai vilioja  smile.gif


Labai tinka plovo gamybai. Nerealus prieskonis thumbup.gif
Kymantė
Nėriniuoti blynai nerealūs bigsmile.gif niekada nebūčiau pagalvojus apie tokią galimybę, t.y tokį būdą kepti blynus biggrin.gif
QUOTE(meškutė_Nida @ 2012 02 14, 15:25)
Esu išmokyta kepti cielą stintą, nedarinėtą. Keptai troškinti ikriukai - nepakartojami rolleyes.gif

o man atvirkščiai- kadangi gyvenu šeimoje ir vietoje, kur žiemą nuolat ant stalo stinta biggrin.gif kad ir šiandien laukiu parkeliaujant vyro su stintų kibiru lotuliukas.gif bet mes visą laiką kepėm atskirai, man tada ikriukai tokie traškūs. Dabar kelis kartus dėl laiko stokos nebeišiminėjau ikrų ir kepiau viską kart- man tai nelabai schmoll.gif

kadangi stintas šiemet valgiau jau n kartų, tai man jau jos atsibodo doh.gif laukiu kitų žuvų sezono bigsmile.gif
brashke77
Cepelinus kiekviena gaminame savaip, todel parasysiu savo varianta tradiciniu cepelinu, kaip mama ismoke

Reikia virtu bulviu ir zaliu bulviu santykiu 1:3, t.y. ,jei virtu bulviu 10 vnt, tai zaliu 30 smile.gif
Bulves zalias sutarkuoti , isspaust tarkius, sumaisyti su sutrintomis virtomis bulvemis , musti kiausini, deti 2-3 saukstus krakmolo, druskos, sudeti nusistovejusi krakmola. Suminkyti labai kruopsciai.

Idarui malta kiauliena sumaisyti su kapotu svogunu, druska ir pipirais. As megstu suriau, astriau, tada skanesnis idaras buna jau isvires.

Formuoti cepelinus, deti i verdanti pasudyta vandeni ir virti apie 20 min, paragauti, jei isvires tai ir :
user posted image
skanaus essen.gif
Kymantė
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 24, 10:47)
Kijevo kotletas

aš dar klausimėlį iš praėjusios temos turiu:
o Kijevo kotletui tik vištienos krūtinėlė tinka? man ji gal ir nieko, bet vyrui sausoka, nemėgsta- ar galima pakeisti kiauliena? ji man labiau pasiekiama (kainos atžvilgiu ax.gif
aistuzele
QUOTE(Liūnė Sutema @ 2012 02 16, 17:46)
aš dar klausimėlį iš praėjusios temos turiu:
o Kijevo kotletui tik vištienos krūtinėlė tinka? man ji gal ir nieko, bet vyrui sausoka, nemėgsta- ar galima pakeisti kiauliena? ji man labiau pasiekiama (kainos atžvilgiu ax.gif
*


as, manau, kad viskas galima, tereikia truputi fantazijos, tik, gal vietoj vien sviesto deciau kazka panasaus kaip i Astros kepsni, t.y. virta kiausini maisyta su dziovintom slyvom ir suriu/majonezu ar netgi tai ka turit sadytuve, pradedant nuo troskintu morku su svogunais, pievagrybiais ar pan. Turetu buti labai skanu, svarbiausia ta idara sumaisyti su majonezu, kad nebutu labai sausa. Cia, mano nuomone.
Realė
Tinginiu cepelinus isbandziau ir as biggrin.gif ivertinimas teigiamas biggrin.gif ypac vaiku ax.gif na o suaugusiuju g.gif mes tradicinaiai zmones,mums labiau iprasti patnka :)9tiesa dariau su kiauliena)
coliuke29
QUOTE(areida @ 2012 02 17, 20:54)
Tinginiu cepelinus isbandziau ir as biggrin.gif ivertinimas teigiamas biggrin.gif ypac vaiku ax.gif na o suaugusiuju g.gif mes tradicinaiai zmones,mums labiau iprasti patnka :)9tiesa dariau su kiauliena)
*


o sakykit man nesusipratelei blush2.gif manu kruopas deti taip kiek reik saukstu i mase ar kose isvirus?,man paprastai kas su varske tai tokia pliurza gaunasi kad net bijau bandyti ax.gif
rugiagele26
Sausas.
coliuke29
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 02 18, 11:20)
Sausas.
*


aciu smile.gif bandysiu daryt
Evelinčiksa
Laba ryta
O jei padaryti iš tu tinginių sepelinu , ne cepelinus ,o tokias ausytes kaip budavo ar kaip kitaip jas vadindavo , tokia tokia duobute įpaudus , nes faršo atleisto neturiu o labai noriu nustebint šeimyna , ir tada spirgučiu ar padažiuko. Nes man ir varške ir mesa viename nu keistai kažkaip .
Realė
QUOTE(coliuke29 @ 2012 02 18, 09:49)
o sakykit man nesusipratelei blush2.gif manu kruopas deti taip kiek reik saukstu i mase ar kose isvirus?,man paprastai kas su varske tai tokia pliurza gaunasi kad net bijau bandyti ax.gif
*



12š.sausu manu kruopu smile.gif
QUOTE(Evelinčiksa @ 2012 02 18, 10:36)
Laba ryta
O jei padaryti iš tu tinginių sepelinu , ne cepelinus ,o tokias ausytes kaip budavo ar kaip kitaip jas vadindavo , tokia tokia duobute įpaudus , nes faršo atleisto neturiu o labai noriu nustebint šeimyna , ir tada spirgučiu ar padažiuko. Nes man ir varške ir mesa viename nu keistai kažkaip .
*


manau galima drasiai smile.gif esme ta pati smile.gif
Daiber
Dariau ir aš tuos tinginių cepelinus.Patiko tikrai dar darysiu thumbup.gif Bet aš dėjau tokius kaupinus šaukštus manų tai man jie tokie tvirti gavosi, net sakyčiau jautėsi manai, man atrodo užtektų ir nekaupinų šaukštų, tai gal minkštesni, puresni gautųsi g.gif
rapolas
QUOTE(irmulia @ 2012 02 15, 17:57)
Primenu, kad čia Receptų su nuotraukomis tema ir įvairios diskusijos, kurios tiesiogiai nesusijusios su patiekalų receptais ir jų nuotraukomis, yra trinamos be išankstinio perspėjimo.
*


Labai jau diskusiju cia daug, o tikrai norisi nuotrauku pasiziureti, kur jos ?
due drops
QUOTE(rapolas @ 2012 02 18, 17:17)
Labai jau diskusiju cia daug, o tikrai norisi nuotrauku pasiziureti, kur jos ?
*


http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=318793
Irėnė
Tiesiog keptas karpis biggrin.gif

gyvo karpio (cia jau priklausomai nuo valganciuju biggrin.gif )
druskos
pipiru
1-2 skilteliu cesnako
1 lauro lapo
0,5 citrinos
aliejaus kepimui
trupucio miltu

isdorota ir susmulkinta karpi apibarsau druska, piprais. itrinu smulkintu lauro lapu ir cesnaku. palieku marinuotis per nakti. likus mazdaug pusvalandziui iki kepimo ispaudziu citrinos sultis.
imam keptuve, ikaitinam alieju ir kepam karpi apvoliota miltuose.
Skanaus 4u.gif
Si karta valgem su virtais ryziais ir svieziu darzoviu salotomis mirksiukas.gif

user posted image
Trixsė
Nekarta pasinaudojau cia merginu imestais receptukais,bet va dabar prireike,gal kuri zinot virtu bulviu kukuliu su varskes idaru recepta blush2.gif
Jeta
QUOTE(Akilanda @ 2012 02 19, 15:21)
Nekarta pasinaudojau cia merginu imestais receptukais,bet va dabar prireike,gal kuri zinot virtu bulviu kukuliu su varskes idaru recepta blush2.gif
*


gal šitie tiks:
http://www_neringa-blogas_com/kulinarija/v...-cepelinai.html
Trixsė
QUOTE(Jeta @ 2012 02 19, 19:43)

aciu,pasinaudosiu tik bandysiu daryt apvalius kukuliukus
aistuzele
Bulvės vištienos odelėse arba bulviniai vėdarai kitaip
user posted image

Reikės (10 vnt)

10 vidutinių bulvių
2 svogūnai
vištienos odelės
prieskoniai

Bulves ir svogūnus sutarkuoti per stambią tarką. Leisti bulvėms šiek tiek pastovėti, kad išsiskirtų sultys, jas lengvai nusunkti ( per daug nusausinti bulvių nereikia). Dėti druskos, pipirų ar paprasčiausiai mėgiamų prieskonių.
Vištienos odeles gerai nuplauti, nusunkti. Aš jas pabarstau druska, pipirai, smulkintu česnaku, čia labai tinka Santa Marijos Persiladas.
Vištienos odelę padėti ant lentutės taip, kad vidinė pusė būtų viršuje. Paimti nedidelę saują bulvių tarkių (šiek tiek nusunkti sultis), dėti į odelės vidurį. Paimti adatą su siūlu ir keliais dyksniais apsiūti siūlę, kad odelei bekepant, kai ji pradeda trauktis, neiškristų bulvių tarkis. Taip paruoštas bulves sudėti į skardą ir pašauti į 200 temp įkaitintą orkaitę +-40 min.(kol gražiai apskrus).

P.S. kas esate prieš vištienos odeles, jų galima nevalgyti, bet taip iškepusios bulvės yra nepakartojamo skonio.
Skanaus!!!

user posted image
afi
o is kur jus tu odeliu gaunat ax.gif nerealiai skaniai atrodo vedarai kitaip wub.gif
singrida25
Sveikos mamytes prasau pagalbos jusu essen.gif
Nusipirkau elektrine vafline sirdeliu ir keleta receptuku bandziau is intiko bet nieko gero nesigavo(tai perkieti -tai visai suglebe) o jau neuzkalnu uzgavenes gal galetumete receptuku pasidalinti kokia esme skaniu ir graziu blynu LABAI DEKOJU notworthy.gif
aistuzele
QUOTE(afi @ 2012 02 20, 09:33)
o is kur jus tu odeliu gaunat ax.gif  nerealiai skaniai atrodo vedarai kitaip wub.gif
*


ju visada yra pirkti maximose, šaldytuvuose, ten kur šaldyta vištiena, turguose taip pat esu mačiusi.
cushy
QUOTE(singrida25 @ 2012 02 20, 11:40)
Sveikos mamytes prasau pagalbos jusu  essen.gif
Nusipirkau elektrine vafline sirdeliu ir keleta receptuku bandziau is intiko bet nieko gero nesigavo(tai perkieti -tai visai suglebe) o jau neuzkalnu uzgavenes gal galetumete receptuku pasidalinti kokia esme skaniu ir graziu blynu LABAI DEKOJU  notworthy.gif
*




Dalinuosi, gaunasi visada:

4 kiaušiniai,
pusė stiklinės cukraus,
2 šaukštai sviesto,
1,5 stiklinės miltų,
1 stiklinė grietinėlės,
truputis druskos.
Sviestą gerai išsukti, sudėti trynius, ištrintus su cukrumi, dar pasukti, supilti miltus, giretinėlę, įdėti išplaktus baltymus. Kepti smile.gif
Receptas iš knygos "Valgių gaminimas"
due drops
QUOTE(singrida25 @ 2012 02 20, 10:40)
Sveikos mamytes prasau pagalbos jusu  essen.gif
Nusipirkau elektrine vafline sirdeliu ir keleta receptuku bandziau is intiko bet nieko gero nesigavo(tai perkieti -tai visai suglebe) o jau neuzkalnu uzgavenes gal galetumete receptuku pasidalinti kokia esme skaniu ir graziu blynu LABAI DEKOJU  notworthy.gif
*


Cia rasite
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=553585
singrida25
QUOTE(due drops @ 2012 02 20, 12:12)

SUPER LABAI DEKOJU BUTINAI ISBANDYSIME.... thumbup.gif
Rimuselis


"9 cepelinams sunaudojau :

500 gr. 9% varškės
12 šaukštų manų kruopų
4 šaukštai bulvių krakmolo
kiaušinį
druskos
šiek tiek vandens
Įdarui: maltos kalakutienos apkeptos su svogūnu ir pagardintos prieskoniais.
Cepelinams apvolioti krakmolo. "
*

[/quote]
As idarui dedu tik padruskintos varskes smile.gif
afi
QUOTE(aistuzele @ 2012 02 20, 09:42)
ju visada yra pirkti maximose, šaldytuvuose, ten kur šaldyta vištiena, turguose taip pat esu mačiusi.
*



aciu, niekad net demesio nesu atkreipus kad buna atskirai pirkti blush2.gif
asertyt
Sveikos,
gal galite imesti plovo recepta,gal zinote koki imantresni,kad orkaiteje galima butu troskinti ? Vyras nelabai megsta plovo,o as ji dievinu.
Aciu.
keistuole
QUOTE(asertyt @ 2012 02 20, 14:00)
Sveikos,
gal galite imesti plovo recepta,gal zinote koki imantresni,kad orkaiteje galima butu troskinti ? Vyras nelabai megsta plovo,o as ji dievinu.
Aciu.
*



Ulės plovas
onute33
blynu tortas:
is miltu,2 kiausiniu, vandens ir druskos iskepti lietinius
pirmas idaras:
apie 200gr varskes(as naudojau is kefyro pasigaminta varske),risulelis svieziu krapu,pora saukstu grietines,druska,pipirai.viskas ismaisyti.200 gr. rukytos arba sudytos lasisos.
antras sluoksnis:
stikline marinuotu ziemai grybu(as naudojau voveraites), 4 ritineliai saldytu spinatu,1 svogunas.
virsutiniam sluoksniui 2 kaiusiniai ir tarkuoto surio apie stikline.
i tortine forma sluoksniuoti blynus-1 sluoksnis varske,ant virsaus lasisos gabaleliai,blynas,antras sluoksnis-kepti grybai su spinatais is svogunais.sluoksniuoti kol baigisi blynai.ant virsaus turi butu lietinis.uzpilti plaktus kiausiniu su suriu.deti i orkaite ir kepti 20-30 min.
skanaus essen.gif
user posted image

user posted image
Elena
Tortilijos su faršu

Jums reiks:
Faršo (mano iš kalakutienos kumpio)
Prieskonių faršui, druskos
Svogūno
Čili pipiro,imbiero pagal skonį
Sūrio
Tortilijų

Faršą paskaniname druska,pipirais,prieskoniais.
Svogūną,čili pipirą susmulkiname,imbierą sutarkuojame ir dedame į įkaitintą su aliejumi keptuvę ir apkepame.Sudedame faršą.Kepame maišant maždaug 5-7 minutes.
Sūrį sutarkuojame.
Imame tortiliją,dedame ant juos tarkuotą sūrį, ant viršaus faršą ir vėl tarkuotą sūrį.Dedame per visą tortiliją.Ant viršaus vėl dedame tortiliją.
Užkepame orkaitėje kol sūris išsilydys.
Supjaustome gabaliukais ir pateikiame.

user posted image

user posted image


O čia tiesiog idėja kaip skaniai užkepti mėsos gabalą..pabandžiau ir lanai patiko.
Mėsą marinuojame pagal savo receptą.
Imame kokias 5 galvas svogūnų (priklausomai nuo mėsos gabalo dydžio) ir stambiai supjaustome.Būtent ant svogūnų pagalvės dedame mūsų mėsą ir kepame.


user posted image





MisKaprizas
negalima į šitą temą alkanai eiti...
sekmadienio pietums dariau kugelį čenakinėse - gavosi skaniai.
Bulvės – 8 vnt.
Šoninė – 100 g
Kiaušinis – 1 vnt.
Vegeta Natur universalūs prieskoniai – pagal skonį
Svogūnas – 1 vnt.
Sviestas – 2 šaukštai

Bulves sutarkuojame (ne bulvine ir ne burokine tarka, tokia per vidurį). Smulkiai pjaustytą svogūną ir šoninę šiek tiek pakepiname, supilame į sutarkuotas bulves. Įmušame kiaušinį, beriame Vegeta Natur universalius prieskonius. Į čenakines dedame gabaliuką sviesto, pašildome orkaitėje kol ištirps. Sudedame tešlą - iki viršaus nekrauti, nes pakils. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje iki valandos - kepimo laikas priklauso nuo čenakinių dydžio. Iškepus valdome su grietine ar kitu mėgstamu padažu.
user posted image
Aleja.lt
Lazanija su varške

user posted image

Aš sunaudojau:
9 lazanijos lakštus

Įdarui:
500 g varškės
100 ml grietinėlėw
100 g cukraus
100 g sviesto
2 kiaušinių trynių

Vaniliniam kremui:
1 kiaušinio trynio
200 ml pieno
200 ml grietinėlės
1 nubraukto v.š. krakmolo
1 v.š. cukraus
1 v.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos

Gaminimas:
Makaronus dedame į verdantį pasūdytą vandenį 3 minutėms. Perliejame šaltu vandeniu ir atskiriame, kad nesuliptų.
Varškę išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais. Supilame grietinėlę ir išlydytą sviestą.
Kremui: puode sumaišome pieną, grietinėlę, cukrų. krakmolą, druską ir kiaušinio trynį. Visą laiką intensyviai maišant, kaitinam iki užvirimo ant mažos ugnies kol sutirštės. Kai jau sutirštėja, keliam nuo ugnies ir plakdami šiek tiek atvėsinam.
Kepimo indą ištepame plonu sviesto sluoksniu. Sudedame makaronų lakštus (man tilpo 3). Ant jų dedame pusė varškės masės ir užpilame/užtepame 1/3 vanilinio kremo. Ant viršaus vėl makaronų lakštai, likusi varškė, kremas. Viršutinis sluoksnis- makaronų lakštai ir likęs vanilinis kremas.
Šauname į 190 C įkaitintą orkaitę ir kepame kol gražiai apkeps.
Valgome su grietine karštą arba pravėsusį su kava.. smile.gif
onute33
QUOTE
Tortilijos su faršu
...


ar nebandete su nekepintu o zaliu farsu gaminti? kazi ar iskeptu g.gif
Elena
Onute, nebandžiau...visada į tortilijas dedu apkepinta...
onute33
QUOTE(Elena @ 2012 02 20, 17:05)
Onute, nebandžiau...visada į tortilijas dedu apkepinta...
*


nu man toks birus gaunasi visada blush2.gif kaip jums neisbyra lauk?
Elena
QUOTE(onute33 @ 2012 02 20, 17:26)
nu man toks birus gaunasi visada blush2.gif  kaip jums neisbyra lauk?
*




Tai va dėl čia sūrio čia nemažai...jis sulaiko faršą 4u.gif
rutulyte
QUOTE(Elena @ 2012 02 20, 14:46)
[color=darkviolet]Tortilijos su faršu
*


vakar dariau, tik dar dėjau agurkų ir pomidorų ant faršo. Labai skanu tik sausoka, tai kitą kart majonezo dar į vidų dėsiu 4u.gif
sbo
QUOTE(onute33 @ 2012 02 20, 18:26)
nu man toks birus gaunasi visada blush2.gif  kaip jums neisbyra lauk?
*


Vakar gaminau, labai labai skanu, super patiko, dabar gaminsiu daznai wub.gif Ir man farsas visai nebyrejo 4u.gif
aistuzele
Vištienos kotletukai
user posted image

Tai beveik tas pats kas Kijevo kotletas, tiek, kad naudojama mažoji vištienos filė ir kotletukai kepami keptuvėje, o ne verdami aliejuje.

Reikės

vištienos mažosios filė
sviesto
druskos
petražolių, smulkintų česnakų
džiuvesėlių
miltų
kiaušinio

Paimti vištienos mažąją file ir per maistinę plėvelę plonai išmušti. Pabarstyti mėgstamų prieskonių. Pasiruošti sviestą. Sviestas turi būti kambario temperatūros, dėti į jį druskos, smulkintų petražolių, kapotų česnakų, išmaišyti, kad visi prieskoniai pasiskirstytų tolygiai. Į šaldytuvą nebūtina dėti.
Eiga paprasta, paimti viena išmuštą filiukę, į jos vidurį dėti gabaliuką pasiruošto sviesto. Ant viršaus dėti kitą plonai išmuštą filiukę. Kraštelius paspausti, kadangi filė gerai išmušta, ji puikiai sukimba. Pasiruošti į atskiras lėkštes miltus, džiuvesėlius ir išplaktus kiaušinius. Pirmiausia apvolioti miltuose ir suformuoti dailų kotletuką, šiek tiek paspausti, kad būtų plokščias. Tuomet į kiaušinio plakinį ir į džiuvesėlius. Taip paruoštus kotletukus dėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Kepti ant vidutinė ugnies, iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
Nuo Kijevo kotleto, savo skoniu beveik niekuom nesiskiria, tik patys kotletukai sultingesni, ne tokie sausi, o ir iš vieno pakelio (kur parduotuvėse supakuoti) man išėjo dešimt kotletukų, vadinasi ir pigiau smile.gif.
Skanaus !!!

user posted image

Ulė
Blynai

user posted image


O šiems skanučiams sunaudojau :

3 kiaušiniai
0.5 grietinėlės10%
šaukštelis gesintos sodos
100 ml. cukraus
apie 500 ml. miltų

Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų, sumažinti plakimo greitį ir lėtai maišant supilti trynius, grietinėlės pusę, tuomet miltus išmaišyti ir supilti likusią grietinėlę. Sudėti gesintą sodą, permaišyti. Įkaitinti keptuvę, konditeriniu šepetėliu ištepti aliejumi ir dėti po šaukštą tešlos, primažinti ugnį ir kaip kraščiukai pradės ruduoti atsargiai apversti.

Skanaus !!

user posted image
*jolantab*
[quote=Ulė,2012 02 21, 12:42]
Blynai


Grožis wub.gif
liniote
Pas mus šiandien blynai su įkeptais kukurūzais
1 puodelis kvietinių miltų (mano puodelis - 200 ml)
1/2 a.š. kepimo miltelių
druskos ir pipirų (pastarųjų nedėjau)
2 kiaušiniai
150 ml pieno
1 skardinė konservuotų saldžiųjų kukurūzų (skardinė - 340 g)
aliejaus kepimui

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį. Įberti žiupsnelį druskos ir pipirų. Atskirame dubenėlyje lengvai šakute suplakti kiaušinius ir supilti į miltus. taip pat įpilti pieną ir šluotele ar šaukštu viską gerai išmaišyti iki vienalytės tešlos (gaunasi geros grietinės tirštumo). Suberti nuvarvintus kukurūzus ir vėl viską išmaišyti. Aliejumi patepti įkaitintą keptuvę ir kepti norimo dydžio blynus. Skanaus.

Jini
Na ir as prisiruosiau pagaminti kazka naujo smile.gif nieko panasaus temoj neradau, tai idedu smile.gif

Ipatingos pusryciu bandeles thumbup.gif

- Bandeliu, pailgu arba apvaliu, geriausia kai parduoda nedakeptas, t.y. tas kurios orkaitej reikia dar apie 10 min pasikepti. Nors orginaliam recepte raso kad tinka ir iprastos.
-Tepamo surelio arba majonezo (kas ka labiau megsta, darau pagal nuotaika, su vienu arba su kitu)
-Saliami (ar kitokios desrytes, gali buti ir daktariska desra)
-Paprika
-Svogunai (jei megstat)
-Kiausiniai
-Suris
-Prieskoniai

Bandeles virsu ispjauname ir iskobiame siek tiek mikstosios dalies, kad tiltu idaras ir kiausiniai. Tepame majonezo arba surelio tepamo, dedame kubeliais pjaustytos saliami, susmulkintos paprikos, svogunu. Ant virsaus imusame kiausini, uzberiame prieskoniu (as dedu vegeta, bet galima det tik druskos ir pipiriuku) ir pabarstome suriu. Dedame i orkaite ir kepame kol matysim jog baltymas iskepe. Trynys dazniausiai lieka skystas, taip skaniau.

user posted image



Skanaus!!! cool.gif
Papildyta:
Ir dar vienas receptelis, rastas knygoj ir siandien isbandytas


Bulviu apkepas (nors as pavadinciau Bulviu lazanija )



Iskepame keptuves dydzio blynus is tarkuotu zaliu bulviu, sumaisytu su kiausiniu, siek tiek miltu, druskos, pipiriuku.
Dedam ant blekos, uztepame keciupo maisyto su majonezu. Uzedame pakepto farso su prieskoniais ir svogunais. Beriame surio. Dedame vel blyna ir viska kartojame. Galiausiai ant trecio blyno tepame tik keciupo ir majonezo misinuka ir uzberiam surio.
Ir sauname i orkaite, kepam apie 20min.

As dariau ne su majonezo ir keciupo misiniu, bet i farsa siek tiek imaisiau keciupo, o patepimui naudojau grietinele pakepinta svieste ir sutirstinta miltais. Irgi labai skanu smile.gif
Pries tai paminetas receptas orginalus is knygos smile.gif
user posted image
user posted image

Jokūba
Merginos, gal turit koki skanu receptuka is bemieles saldytos teslos? ax.gif
Evelincik
Aistuzele,jusu bloge neina man pakomentuot,bet prisidariau sian bulviniu rageliu,uzsaldziau,kepsiu kuria diena,bet mastau koks skirtumas tarp siaip apkeptu keptuvej ir uzkeptu orkaitej?
Poema
Aistuzelee turi savo bloga bigsmile.gif Einu ieskot cool.gif
Papildyta:
Nemaciau,kad jos parase yra blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.