Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Receptai TIK su nuotraukomis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Orkinta
aistuzele o kas per salotos? bigsmile.gif noriuuuuu bigsmile.gif
editav
QUOTE(Orkinta @ 2012 05 18, 17:19)
aistuzele o kas per salotos? bigsmile.gif noriuuuuu bigsmile.gif
*



Aistuzeles bloge yra tos salotos.
aistuzele
Įdaryti makaronai

user posted image

Reikės

400 gr didelių makaronų

1 įdaras

250 gr rikotos
150 gr lašišos filė
šviežių krapų pagal skonį
druska, pipirai

2 įdaras

200 gr lydyto sūrelio
3 skiltelės česnako
šviežių petražolių pagal skonį
druska, pipirai

Padažui

maža skardinė pomidorų savo sultyse be odelių
svogūnas
200 gr grietinėlės 12%
druska, pipirai, cukrus
cukinija
šiek tiek brokolio

Pirmiausia apvirti makaronus, neilgiau 10 min. Apvirus, perlieti šaltu vandeniu.
1 įdaras. Lašišą supjaustyti mažais kubeliai, apibarstyti pipirais (aš naudojau citrininius) ir druska. Apkepti keptuvėje, atidėti ir atvėsinti. Į indą dėti rikotą, kapotus krapus, atvėsusią lašišą, berti šiek tiek druskos, pipirų.
2 įdaras. Į indą dėti lydytą sūrelį ( Mildutės tipo), traiškytą česnaką, kapotų petražolių, druskos, pipirų pagal skonį.

Paimti gilų kepimo indą, dėti sluoksnį pusžiedžiais pjaustytų cukinijų, mažomis šakelėmis brokolius. Makaronus įdaryti abiem įdarais. Juos sudėti ant daržovių.
Padažas. Įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus ir apkepti smulkiais pjaustytus svogūnus, jiems apkepus sudėti pomidorus. Šiek tiek patroškinti, dėti druskos, pipirų ir cukraus (dedu maždaug arbatinį šaukštelį). Viską gerai išmaišyti, pilti grietinėlę ir paruoštą padažą užpilti ant makaronų. Kepti 180 temp įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, pirmas 20 min uždengus folija. Skanaus !!!

user posted image


lienusia
QUOTE(aistuzele @ 2012 05 24, 10:38)
Įdaryti makaronai

user posted image

Reikės

400 gr didelių makaronų

1 įdaras

250 gr rikotos
150 gr lašišos filė
šviežių krapų pagal skonį
druska, pipirai

2 įdaras

200 gr lydyto sūrelio
3 skiltelės česnako
šviežių petražolių pagal skonį
druska, pipirai

Padažui

maža skardinė pomidorų savo sultyse be odelių
svogūnas
200 gr grietinėlės 12%
druska, pipirai, cukrus
cukinija
šiek tiek brokolio

Pirmiausia apvirti makaronus, neilgiau 10 min. Apvirus, perlieti šaltu vandeniu.
1 įdaras. Lašišą supjaustyti mažais kubeliai, apibarstyti pipirais (aš naudojau citrininius) ir druska. Apkepti keptuvėje, atidėti ir atvėsinti. Į indą dėti rikotą, kapotus krapus, atvėsusią lašišą, berti šiek tiek druskos, pipirų.
2 įdaras. Į indą dėti lydytą sūrelį ( Mildutės tipo), traiškytą česnaką, kapotų petražolių, druskos, pipirų pagal skonį.

Paimti gilų kepimo indą, dėti sluoksnį pusžiedžiais pjaustytų cukinijų, mažomis šakelėmis brokolius. Makaronus įdaryti abiem įdarais. Juos sudėti ant daržovių.
Padažas. Įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus ir apkepti smulkiais pjaustytus svogūnus, jiems apkepus sudėti pomidorus. Šiek tiek patroškinti, dėti druskos, pipirų ir cukraus (dedu maždaug arbatinį šaukštelį). Viską gerai išmaišyti, pilti grietinėlę ir paruoštą padažą užpilti ant makaronų. Kepti 180 temp įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, pirmas 20 min uždengus folija. Skanaus !!!

user posted image

*



LABAI SKANIAI ATRODO, SUPER, GAL GALIT PARASYT KOKIUS NAUDOJOT MAKARONUS? ACIU
aistuzele
QUOTE(lienusia @ 2012 05 24, 09:51)
LABAI SKANIAI ATRODO, SUPER, GAL GALIT PARASYT KOKIUS NAUDOJOT MAKARONUS? ACIU
*


žinokit pavadinimo nepasakysiu, pakuotę išmečiau, bet juos pirkau maximoje, jų tik kelios rūšis tėra.
lienusia
QUOTE(aistuzele @ 2012 05 24, 10:54)
žinokit pavadinimo nepasakysiu, pakuotę išmečiau, bet juos pirkau maximoje, jų tik kelios rūšis tėra.
*



aciu, ieskosim
Ulė
Kepta šilkinė košė

user posted image


1.5 kg. bulvių
2 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
druskos, pipirų
kiaušinis
pieno (apie litrą, o gal ir daugiau, masė turi būti lieso kefyro konsistencijos)

Sutarkuoti bulves ir svogūnus, suberti druską, pipirus, kas mėgsta galima įdėti lauro lapą, pilti išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišius supilti verdanti pieną. Kepimo formą ištepti aliejumi ir supilti masę. Kepti virš valandos 180 C. orkaitėje. Kepimo laikas labai priklausys nuo formos dydžio. Geriausia kepti aukštesnėje formoje ar kepimo inde, košė bus puresnė, jei kepsite žemesnėje kepimo laikas trumpės. Tikrinti mediniu smeigtuku ar iškepę.
Valgyti su grietinės ir spirgučių padažu.
Skanaus!!


user posted image
aistuzele
"Karališkas" sprandinės kepsnys

user posted image

Tai puikus patiekalas kepsnių mėgėjams. Sotus, išraiškingo skonio, sultingas kepsnys.

Reikės

kiaulienos sprandinės
druska (naudojau meškinio česnako druską), pipirai

Paniravimui

2 kiaušiniai
2 v.š. kieto smulkiai tarkuoto sūrio ( parmezanas, džiugas, žalgiris ar pan)

Užliejimui

100 gr mėgiamo sūrio (labai tinka mocarela, šį kartą naudojau fermentinį sūrį su čili pipirais)
saujos kapot petražolių
saujos čeri pomidoriukų
2 v.š. majonezo

Šį kartą naudojau, vyro mėgiamą sprandinę su kaulu, galima ir be jo. Mėsą šiek tiek pamušti. Apibarstyti druska ir pipirais.
Kiaušinius išplakti ir berti kietojo sūrio. Kepsnius apvolioti kiaušinio plakinyje su sūriu ir apkepti ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų. Apkepusią mėsą sudėti į kepimo skardą.
Užliejimui skirtą sūrį sutarkuoti, dėti kapotas petražoles, į keturias dalis pjaustytus pomidoriukus, majonezą. Aš dar supyliau likusį kiaušinio plakinį su kietuoju sūriu, tuomet užliejimas gaunasi standesnis. Visą šią masę padalinti ant kiekvieno kepsnio. Kepsnius kepti 180 temp., apie 25-30 min. Skanaus !!!

user posted image
Elena
Vėdarai vištienos odelėse

Jums reiks:

6-7 didelės bulvės
0,5 kg. vištienos odelių
1 vnt. kiaušiniai
pipirai,druska pagal skonį
1 vnt. svogūnas
petražolės

Vištienos odelės išplauname,nusausiname ir biški pasūdome.

Bulves sutarkuojame su burokinė tarka.Svogūną smulkiai supjaustome ir dedame prie bulvių.
Įmušame kiaušinį,paskaninam esu druska,pipirais,dedame smulkintas petražolės.
Išmaišome.
Imame vištienos odelę, dedame tarkius ir gerai susukame kaip suktinuką.Galima sutvirtintini su mediniu pagaliuku.
Kepimo formą sutepame aliejumi, sudedame suktinukus.
Kepame įkaitintoje iki 200 C orkaitėje maždaug 30 min.,kol gražiai apskrus.


user posted image

user posted image

user posted image
Blakstute
Aistuzele, pasakysiu trumpai - taip ir norisi nulaižyti ekraną pamačiusi tokį patiekalą. Ačiū už idėją. Bandysim. smile.gif
Grantee
Elena, labai skaniai atrodo 4u.gif o pagal receptą tik 6 vėdariukai ir išeina? biggrin.gif
ryza
Elena aciu uz recepta,o kur jus pirkot vistienos odeles?
papliauška
O kaip tos vištos odelės ar neturi daug pūkelių- plunksnelių, nes juos nurinkti tai doh.gif
Elena
QUOTE(Grantee @ 2012 05 28, 17:06)
Elena, labai skaniai atrodo  4u.gif  o pagal receptą tik 6 vėdariukai ir išeina?  biggrin.gif
*




Man gavosi 10...dar 4 kitoje lėkštėje..Bet nemaži tokie vėdariukai biggrin.gif


QUOTE(ryza @ 2012 05 29, 21:26)
Elena aciu uz recepta,o kur jus pirkot vistienos odeles?
*




Pirkau Cestoje...kaina apie 3 lt už kg 4u.gif


QUOTE(papliauška @ 2012 05 29, 21:33)
O kaip tos vištos odelės ar neturi daug pūkelių- plunksnelių, nes juos nurinkti tai  doh.gif
*



Ne ne...buvo labai gražios iš švarios...nuo krutinelių 4u.gif Na gal dar žiūrint kur pirkti...bet jau ne pirmą kartą perku 4u.gif

Endži
Mėsos zrazai su pievagrybių-sūrio-lašinukų įdaru
user posted image
Kada atsibosta paprasti kotlėtai, pradedu improvizuoti su įdarais, tai visada gelbsti smile.gif

Reikės:
0,6 kg mentės
2 riekės išmirkyto batono
mėsos prieskonių
kelių skiltelių česnako
kiaušinio
pievagrybių
svogūno
lašinukų
v. šaukštas majonezo
sūrio
džiuvesėlių apvoliojimui
aliejaus kepimui
user posted imageuser posted image
Sriubytė
Vajeee... kaip bijau to peilio.... Nuotrauka siaip labai grazi, patiekalas super, bet jau peilis, tai atrodo, kad visam rajonui pasmeigti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Ryt lekiu pirkti odeliu ir bandysiu "vedarus".

-----------------------------------
-----------------------------------

Gero vakaro visoms.




 ! 
10. Draudžiama Forume klausimo, komentaro, prašymo forma aptarinėti Administracijos veiksmus (tiek veiksmus pritaikytus konkrečiam asmeniui, tiek ir bendrus, reguliuojančius viso Forumo veiklą).  Jeigu Jūs norite kažką pasakyti ar paklausti apie administracijos veiksmus, klauskite asmeniškai (el.paštu ar asmenine žinute).
aistuzele
Kuskusas su lašišos padažu

user posted image

Labai lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas. Tinka nuolat skubantiems ir laiko prie puodų suktis neturintiems žuvies mėgėjams.

Reikės

Kuskusui

250 gr kuskuso kruopų
250 ml vandens
1 v.š. aliejaus
2 a.š. sviesto
daržovių ( šį kartą dėjau brokolio, svogūno, cukinijos - tinka visos daržovės, kurias mėgstate)
druskos

Lašišos padažui

400 gr lašišos
4 skiltelės česnako
1 didesnis svogūnas
sauja kapotų šviežių krapų
0,5 čili pipiro (galima nedėti, jei nemėgstate aštriau)
2 v.š. su kaupu grietinės

Lašišos marinatui

0,5 citrinos sulčių
stambiai maltų kvapniųjų pipirų
druskos (naudojau meškinio česnako druską)


Lašišą supjaustyti nedideliais kubeliais. Pabarstyti pipirais, druska, pilti citrinos sulčių. Išmaišyti.

Kuskusas. Svogūną smulkiai sukapoti. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus, apkepinti svogūną.Kubeliais supjaustyti cukiniją, žiedeliais atskirti brokolį ir sudėti į keptuvę. Įpilti šiek tiek vandens ir leisti pasitroškinti. Troškinti, kol išgaruos vanduo ir daržovės ims kepti. Išjungti ugnį.
250 ml vandens užvirinti. Įpilti šauktą aliejaus, berti šiek tiek druskos. Puodą nuimti nuo ugnies, suberti kruopas , išmaišyti ir uždengti dangčiu. Po 4 min, į puodą sudėti sviestą ir apkeptas daržoves. Viską gerai išmaišyti ir uždengti dangčiu.

Lašišos padažas. Įkaitinti keptuvę pilti šiek tiek aliejaus ir nedidelį gabalėlį sviesto. Sudėti smulkiai kapotus česnakus ir svogūną, jiems apkepus sudėti smulkiai kapotą čili pipirą. Galiausiai sudėti lašišą. Gerai apkepti, bet neperkepti, kelias minutes, kol žuvis šiek tiek pabaltuoja. Sudėti kapotus krapus ir grietinę. Viską gerai išmaišyti. Galima dar pabarstyti šiek tiek prieskoniais, viskas pagal skonį.

Dėti į lėkštes ir mėgautis. Skanaus !!!
lyja lyja lietus
Aistuzele, o kokia lašišą naudojote savo patiekalui - šviežią, šaldytą ar dar kokią? tikrai gaminsiu, ačiū už receptą 4u.gif
ELlJA
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 06 01, 18:01)
Aistuzele, o kokia lašišą naudojote savo patiekalui - šviežią, šaldytą ar dar kokią? tikrai gaminsiu, ačiū už receptą 4u.gif
*



Geras klausimas, nes aš nusipirkau lašišą šviežiią visą, bet ten milijonas kaulų toje filė yra, tai supjaustyti paprastai kubeliais nelabai išeitų, o juos išrinkti irgi super sunku. ax.gif
aistuzele
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 06 01, 17:01)
Aistuzele, o kokia lašišą naudojote savo patiekalui - šviežią, šaldytą ar dar kokią? tikrai gaminsiu, ačiū už receptą 4u.gif
*


šviežią mirksiukas.gif Kas dėl kaulų, tai lašišą supjaustau juostelėmis, tuomet lengvai išsiima.
Morepink
QUOTE(daivaP @ 2012 04 19, 13:24)
Greitas sūrio apkepas
*


Dekui uz recepta 4u.gif
Kadangi turejau mazai grietines, tai paimprovizavau su majonezu ir pienuku - vis tiek gavosi skaniai rolleyes.gif
Endži
Šventinis lašišos kepsnys su daržovėmis
user posted image
Reikės:
lašisos
Santa Maria prieskonių žuvies kepsniams
brokolių
šaldytų morkyčių
šaldytų šparaginių pupelių
pievagrybių

Lašišą supjaustom, apibarstom nurodytais prieskoniais ir paliekam pasimarinuoti, tuo tarpu apverdame brokolius, šaldytas morkytes ir šparagines pupeles. Į karsčiui atsparų indą sudedame daržoves, ant višaus mūsų kepsnius ir kepame orkaitej, kol lašiša gražiai apskrunda. Kepsnius valgėme su Basmati ryžiais smile.gif
Ulė
Kepti sparneliai grietinės marinate

user posted image


2 kg. sparnelių naudojau:

šaukštelis paprikos miltelių
žiupsnelis kumino
šaukštelis sezamo sėklų
šaukštelis kmynų
4 skiltelės česnako
pusė citrinos
pipirų
druskos
trys šaukštai aliejaus
trys lašai tobasco padažo
trys šaukštai ryžių acto
ir apie 200 gr. grietinės

Sutarkuoti česnaką, įspausti citrinos sultis ir sumaišyti visus ingridientus dubenėlyje, sumaišyti su sparneliais ir palikti nakčiai marinuotis.
Kepti jei orkaitėje tuomet 180 C. 45 min.
Skanaus!!


user posted image
Tučka
QUOTE(papliauška @ 2012 05 29, 21:33)
O kaip tos vištos odelės ar neturi daug pūkelių- plunksnelių, nes juos nurinkti tai  doh.gif
*



As tai pirkau maximoje saldytas, tai feee ismeciau visas, nes nuo riebalu kiekio jose, net liesti buvo slykstu schmoll.gif
Aidos
QUOTE(Tučka @ 2012 06 04, 10:28)
As tai pirkau maximoje saldytas, tai feee ismeciau visas, nes nuo riebalu kiekio jose, net liesti buvo slykstu  schmoll.gif
*


Kiek esu valgius tokių vėdarų vištų odelėse,jie visad riebūs gaunas,juk odelė laaabai riebi ir kaloringa ax.gif
JOLKA999
QUOTE(Aglėja @ 2012 06 05, 16:15)
Kiek esu valgius tokių vėdarų vištų odelėse,jie visad riebūs gaunas,juk odelė laaabai riebi ir kaloringa  ax.gif
*



odeliu juk nebutina valgyt....mes ir siaip vistu odeliu nevalgom...
daivaP
QUOTE(Morepink @ 2012 06 03, 15:17)
Dekui uz recepta 4u.gif
Kadangi turejau mazai grietines, tai paimprovizavau su majonezu ir pienuku - vis tiek

Džiaugiuosi, kad patiko 4u.gif
aistuzele
Vištienos suktinukas su įdarytu kalafiorų tešlos krepšeliu

user posted image

Tai vienas iš dviejų mano firminių patiekalų. Pagyrų sulaukęs ne kartą, tikiuosi patiks ir jums.

Reikės

Vištienos suktinukams

2 vištienos krūtinėlių ( iš jų gausis 4 suktinukai)
druskos, pipirų
majonezo
šviežio sūrio su žolelėmis ( tinka ir mocarela)
kukurūzų krakmolo

Vištienos suktinukams aptepti

1 v.š. austrių padažo (tiks ir tamsusis sojų padažas)
1 v.š. skysto medaus (tinka auksaspalvis sirupas)

Kalafiorų tešlos krepšeliams


200 gr kalafioro
80 gr sviesto
1 kiaušinis
apie 170 gr miltų
žiupsnelis druskos


Krepšelių įdaras (tinka bet kokios jūsų mėgiamos daržovės)

1 cukinija
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
druska, pipirai

Padažui

150 gr liesos grietinėlės
100 gr lydyto sūrelio ("Mildutės" tipo)
saujos kapotų petražolių
šiek tiek druskos

Pirmiausia reikia pasigaminti tešlą. Kalafiorą sutarkuoti per smulkią tarką.
user posted image

Į tarkuotą kalafiorą įmušti kiaušinį, kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, berti druskos. Galiausiai suberti miltus. Tešlą išminkyti. Ji gaunasi labai minkšta, šiek tiek kimbanti prie rankų. Taip paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą 30 min.
user posted image

Vištienos krūtinėlę padalinti į dvi dalis, per maistinę plėvelę gerai išmušti. Pabarstyti mėgiamais prieskoniais. Dėti šaukštelį majonezo ir ištepi visą krūtinėlės paviršių, ant jo juostelėmis pjaustytą sūrį. Susukti suktinuką, apvolioti kukurūzų krakmole ir šiek tiek apkepti įkaitintoje keptuvėje. Apkepimas apvoliojus kukurūzų krakmole, neleis suktinukams išsausėti bekepant orkaitėje.
Toliau reikia pasigaminti krepšelius. Rankas lengvai pamiltuoti, imti tešlos gabaliuką ir iškloti keksiukų formeles. Ne per plonai.
user posted image

Įdarui keptuvėje apkepti svogūną, česnaką ir šiaudeliais pjaustytą cukiniją, berti prieskonių, šiek tiek atvėsinti ir sudėti į krepšelių vidų. Daržoves galima naudoti kokias tik labiausiai mėgstate.
user posted image

Įkaitinti orkaitę iki 180 temp ir kepti 35 min, po 20 min, vištienos suktinukus aptepti austrių padažu/medumi mišiniu.

Padažui pasigaminti reikia, pakaitinti grietinėlę, tuomet dėti lydytą sūrelį, kapotas petražoles ir šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišyti.

Skanaus !!!

user posted image

Zviro
o kur ta austriu padaza galima rasti nusipirkt?
keistuole
QUOTE(menasmyleti @ 2012 06 07, 21:21)
o kur ta austriu padaza galima rasti nusipirkt?
*



didesniuose prekybos centruose būna
na va kad ir toks būna maximoj
user posted image
aistuzele
Na moterys, kodėl nededat receptukų mirksiukas.gif
Įdedu dar viena labai vykusį receptuką, tikiuosi neatsibodau dar biggrin.gif

Raudoname vyne troškinta jautiena

user posted image

Reikės

jautienos (išpjova, nugarinė ar pan.)
jūros druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus
saujos džiūvesėlių
200 ml sauso raudono vyno
1 obuolys
2 dideli svogūnai
4 skiltelės česnakų
1 v.š. cukraus


Jautieną apibarstyti jūros druska, pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Palaikyti 30 min.
Jautieną apvolioti džiūvesėliuose ir apkepti iš visų pusių, gerai įkaitintoje keptuvėje. Atidėti.
Supjaustyti svogūnus pusžiedžiais, česnaką didesniais gabaliukais. Apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Užberti cukraus, šiek tiek druskos. Galiausiai supilti vyną, leisti šiek tiek pavirti, kad išgaruotų alkoholis. Ant svogūnų/česnakovyno uždėti jautieną, pavartyti.
Paimti gilesnę skardą, dėti mėsą, ant jos užpilti visą keptuvės turinę, aplinkui išdėlioti nuluptas obuolio skilteles. Skardą uždengti folija ir kepti 190 temp įkaitintoje orkaitėje, apie valandą laiko (laikas priklauso nuo mėsos dydžio).
Šį kartą patiekiau su bulvių kroketais. Mėsa gaunasi labai aromatinga, minkšta.

P.S. jei nenorite naudoti vyno, labai tinka skiestos vynuogių arba aronijų sultys.

Skanaus !!!
ruta19
QUOTE(aistuzele @ 2012 06 08, 06:51)
Na moterys, kodėl nededat receptukų  mirksiukas.gif
Įdedu dar viena labai vykusį receptuką, tikiuosi neatsibodau dar  biggrin.gif



Tik dekite thumbup.gif
Ulė
Kiaulienos troškinys obuolių sultyse

user posted image


400 gr. kiaulienos
300-400 ml. obuolių sulčių
1-2 svogūnai
2 šaukštai miltų
Aliejaus
Druskos ir pipirų
Čiobrelio
1 šaukštas grūdėtų garstyčių
100 ml. riebios grietinės
Petražolių


Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir miltais, gerai vienodai išvolioti visus kiaulienos gabaliukus, ir per keletą kartų apskrudinti keptuvėje arba puode.
Kai mėsa jau apkepus ją laikykite kitoje lėkštėje, prie keptuvės dugno turbūt bus prikepė mėsos ir miltų gabaliukų, jų neišmeskite. Į tą pačią keptuvę dėkite svogūnus ir toliau kepinkite ant nedidelės ugnies, iš svogūnų išsiskirsianti drėgmė padės atlipti gabaliukams, jei atrodo, kad keptuvė ar puodas labai sausi įpilkite dar aliejaus. Kai svogūnai truputėli suminkštės sudėkite atgal mėsą ir užpilkite obuolių sultimis,įdėkite čiobrelio šakelę ir leiskite viskam troškintis ant nedidelės ugnies apie valandą. Kai mėsa jau bus minkšta ir padažas nuo miltų bus sutirštėjęs, įdėkite šaukštą garstyčių pamaišykite leiskite dar keletą minučių garstyčiom sušilti ir pabaigai įdėkite grietinėlės. Pabaigoje pabarstykite viską smulkintom petražolėm.
Skanaus.
Ulė
QUOTE(*Passion* @ 2012 06 09, 11:31)


Siaip realiai, kartais net pinigelio tiek neturiu, kad susipirkt reikalingus ingridientus kai kuriems Jusu visu patiekalams.
*


ir is bulviu imanoma prigamint puikiausiu patiekalu smile.gif
Sriubytė
QUOTE(Ulė @ 2012 06 09, 11:54)
ir is bulviu imanoma prigamint puikiausiu patiekalu smile.gif
*



Tikrai taip drinks_cheers.gif Tik retokai cia ju buna ax.gif
Sriubytė
Fish and chips

Viskas labai paprasta.
Reikes:

Zuvies file (geriau butu kokia standesne, as naudojau jurine lydeka)
Pipirai
Druska
Puses citrinos sulciu
Smulkinto cesnako
Kiausinio
Dziuveseliu
Keliu bulviu
Aliejaus

File supjaustyti nedidelem juostelem, paslakstyti citrinos sultimis, pabarstyti pipirais, druska, smulkintu cesnaku. Palikti ~30min saldytuve.

Tada volioti kiausinyje, dziuveseliuose ir kepti aliejuje kol apskrus.

Bulves supjaustyti labai plonai (as naudojau buvliu skustuka). Taip pat apkepinti aliejuje. Pabarstyti druska.

user posted image

Reiktu cia dar padazo gal, bet nesugalvoju kokio. rolleyes.gif
Gisana
QUOTE(*Passion* @ 2012 06 09, 12:52)
Reiktu cia dar padazo gal, bet nesugalvoju kokio.  rolleyes.gif

Manau čia tiktų natūralus jogurtas+druska+česnakas ax.gif
Sriubytė
QUOTE(Gisana @ 2012 06 09, 13:16)
Manau čia tiktų natūralus jogurtas+druska+česnakas  ax.gif
*



Bandziau viena karta toki, bet kazko truko. Gal kita kart dar cili ipjaustyt reikes. Kazkokio stipraus akcento reik.
Siaip ir be padazo skanu, citrinu sultim apsislakscius, bet as padazu maniake. doh.gif
egliosha
QUOTE(Ulė @ 2012 06 09, 11:54)
ir is bulviu imanoma prigamint puikiausiu patiekalu smile.gif
*


tikrai taip biggrin.gif

Kugelis skaniausiasis su vištiena
user posted image user posted image

Reikia:
1kg bulvių
5-6 blauzdelių (ziiūrint kokio dydžio skardelė)
1 svogūno
2 kiaušinių
puodelio pieno
aliejaus
druskos, pipirų

Nusiskutam bulves, nusilupam svogūną. Blauzdeles dedam i įkaitintą aliejų ir apkepam iš abiejų pusių ant mažos ugnies, tuo tarpu supjaustom svogūną ir suberiam į kitą keptuvę, aliejaus nepagailėti (kuo daugiau riebaliukų tuo kugelis minkštesnis, tik nuo vištos nepilkit, nes nuo jos riebalai priduoda keistą skonį biški). Kol kepa vištiena ir svogūnai, sutarkuojam bulves, iki virimo pakaitinam pieną ir supilam jį į tarkius, ten pat ir svogūnus pakeptus su visu aliejum, gerai padruskinam ir įdedam pipirų. Dedant druską, Vegetą geriau ragauti po kiekvieno žiupsniuko, kad užtektų sūrumo ir nepersūdyt. Tada mušam kiaušinius (kad neragaut masės su žaliais kiaušiais). Gaunasi pakankamai skysta košė, bet nugaruoja bekepant ir man net pakyla kaip pyragas Vištieną iš keptuvės dedam į kepimo indą, ant viršaus pilam kugelio masę ir šaunam į įkaitintą (~190-200°) orkaitę ir kepam valandą ar ilgiau, žiūrint kaip apskrudo viršus. Kad iškepė galima smeigti šakutę ir pakabinus paragauti. Užsidedam daaaug grietinės ir kertam biggrin.gif
aistuzele
QUOTE(*Passion* @ 2012 06 09, 13:08)
Bandziau viena karta toki, bet kazko truko. Gal kita kart dar cili ipjaustyt reikes. Kazkokio stipraus akcento reik.
Siaip ir be padazo skanu, citrinu sultim apsislakscius, bet as padazu maniake. doh.gif
*



aš žuviai ir vištienos traškiom juostelėm dažnai gaminu tokį padažą, kuris susideda iš majonezo, citrinos sulčių, cukraus ir smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių. Proporcijos 4 v.š. majonezo, apie 1 v.š. citrinos sulčių, apie 1 v.š. cukraus, 2 nedideli marinuoti agurkėliai(agurkėliai turi būti supjaustyti laaabai smulkiai, svarbu netarkuoti). Viską derinti pagal savo skonį.
brashke77
QUOTE(*Passion* @ 2012 06 09, 15:08)
Bandziau viena karta toki, bet kazko truko. Gal kita kart dar cili ipjaustyt reikes. Kazkokio stipraus akcento reik.
Siaip ir be padazo skanu, citrinu sultim apsislakscius, bet as padazu maniake. doh.gif
*


gausim lupti nuo moderatores, bet patarsiu, i jogurta dar plius ilasinkite citrinos sulciu, sauksciuka-du alyvu aliejaus, zoliu negailekit- krapu, petrazoliu, raudonelio...bus uch kaip skanu 4u.gif

Ule, susigedau ne, dedu recepta blush2.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif

Maltos mėsos kepsnys "Lizdas"


user posted image
4 valg. š. Džiūvėsėlių
1 vnt. Morka
4 valg. š. Kukurūzai (skardinėje)
1 arb. š. Garstyčios
2 vnt. Svogūnai
- pagal skonį Raudonėliai
3 valg. š. Pomidorų padažo
2 vnt. Pomidorų
500 g Maltos kiaulienos su jautiena
1 vnt. Kiaušinis
1 valg. š. grietinės
- pagal skonį Druska, pipirai, sojų padažas
0,5 puodelio Vandens
Bulvių košės

Pirmiausia išsivirti bulvių košę ,kaip kas mėgsta.
Maltą mėsą suminkyti su džiūvėsėliais, vienu kapotu svogūnu, kiaušiniu, druska ir pipirais. Formuoti drėgnomis rankomis kiaušinio dydžio ir formos kukulaičius. Juos apkepti ant didesnės ugnies keptuvėje be papildomų riebalų. Išimti ir iškart į tą pačią keptuvę berti kitą kapotą svogūną, po kiek laiko- morkas sutarkuotas, tada pomidorus smulkiai pjaustytus , berti kapoto raudonėlio žiupsnelį. Daržoves kepti, kol morkos suminkštės, berti kukurūzus.
Tada ant daržoviu dėti pomidorų padažą, sojų padažo šlakelį, grietinę, garstyčias, pilti vandens, išmaišyti ir sudėti kukulaičius. Troškinti ant mažos ugnies apie 20 min.
Bulvių košę krėsti į lėkštės vidurį, šaukšto pagalba padaryti įdubimą, kaip 'lizdą'. Į jį pirmiausia dėti kelis šaukštus padažo ir pora kukulaičių ant viršaus.
Skanaus lizdelio smile.gif

Papildyta:
Užkeptos bulvės su mėsa

user posted image

1 vnt. Pomidoras
100 g Fermentinio sūrio
4 vnt. Didelių bulvių
200 g Virtos kiaulienos

Bulves labai gerai nuplauti ir išvirti su lupena. Kai atvės, atsargiai šaukšteliu išskobti vidurį. Mėsą supjaustyti kubeliais ir dėti į bulves, berti tarkuotą sūrį, dėti po pora rieklių pomidoro. Jei norite, ant sūrio dar galima uždėti majonezo, bet man jo nelabai ten trūko.
Užkepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol sūris išsilydys.
Skanaus.
Papildyta:
QUOTE(*Passion* @ 2012 06 09, 12:31)
Kaip tik vakar viena skanesta gaminau, bet nedrasu deti, nes garantuoju, kad recepta dauguma zinot, visiems matyta. blush2.gif
*


nu čia dabar??? Labai lauksim. Tebūnie matytas ir žinomas, bet kiekviena šeimininkė įdeda dalelę savęs ,todėl patiekalas tampa kitoks ir savitas 4u.gif Be to, labai įdomu patiekimas, iš to irgi siamemės labai daug drinks_cheers.gif
kotri_
QUOTE(brashke77 @ 2012 06 10, 09:29)


Maltos mėsos kepsnys "Lizdas"



Sakykite , o garstyčias reikia dėti grūdeliais? 4u.gif
brashke77
kotri, nea, tiesiog paprastas dejau 4u.gif
kotri_
QUOTE(brashke77 @ 2012 06 10, 10:38)
kotri, nea, tiesiog paprastas dejau  4u.gif
*




Supratau, aciu 4u.gif
brashke77
VIŠTIENA MAIŠELYJE

user posted image

6 vnt. Vištos blauzdelių
1 valg. šaukštas SviestO
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Sluoksniuotos bemielės tešlos
50 g Fermentinio sūrio
- pagal skonį Prieskonių vištienai
5 valg. šaukštas Žirnelių šaldytų
2 puodelis Bulvių košės (gali būti ir vakarykštė)

Blauzdeles ištrinti prieskoniais ir kepti apie 30 min iš visų pusių, kol bus beveik gatavos. Palikti atvėsti.
Išsivirti bulvių košę , atvėsinti, sumaišyti su tarkuotu sūriu. Svogūną pakepti svieste, berti šaldytus žirnelius, pakaitinti, kol atitirps ir sušils. Visa tai sudėti į košę ir išmaišyti .
Sluoksniuotą tešlą atšildyti. Kiekvieną lakštelį pjauti pusiau, dar kiek pakočioti, kad būtų didesnis. Į vidurį dėti šaukštą bulvių masės, statyti apkeptą šlaunelę, suimti gražiai kraštelius nepalikenat tarpų , dar viršuje ranka gerai paspausti 'maišelio' viršų ir surišti nestipriai siūlu.
user posted image
user posted image
Kepti 180 laipsnių orkaitėje kol maišelis bus gražiai rudas. Nuimti siūlą, patiekti su daržovėmis.
user posted image
SKANAUS!!!
save*
as wis galwodawau, kaip jas padaro smile.gif
Sriubytė
Oooo kokia ideja su vistiena! Pirma kart taip matau. Butinai bandysiu.
Dabar kepa pagal egliosha kugelis orkaitej. Bus matyt kas cia gausis, nes man visa laik virsus isdziuves buna doh.gif
keistuole
QUOTE(brashke77 @ 2012 06 10, 12:42)
VIŠTIENA MAIŠELYJE

*



o ką ta bulvių košė duoda, apart skonio?
Jeigu be jos darant, viskas laikysis?
Ulė
braske jegele wub.gif wub.gif wub.gif o foto kokios grazios wub.gif thumbup.gif

taip ir toliau mergaites drinks_cheers.gif thumbup.gif
Ulė
kaip tik idesiu padaza mylimiausia, prie zuvies ,bulviu,vistienos,picos ar tiesiog virtos mesos 4u.gif

Ančių petukai su tobulom bulvytėm ir geriausiu padažu smile.gif
[I]

Tokias bulves su šiuo padažu mes galėtume valgyti 2 kart dienoj smile.gif Pietūs buvo puikūs.

user posted image




Bulves nušveisti kempinėle supjaustyti skiltelėmis. Inde sumaišyti tarkuotą česnaką, pipirus, paprikos miltelius, druską, rozmariną, čiobreli. Bulves virti iki užvirimo ir nuo jo apie 3 min. Priklauso kokiais dydžiais pjaustote bulves. Nukošiate, nugarinate ir sumaišote su pasigaminta prieskonių tyre. Dedate į skardą ir kepate 180 C. 20 min.

Padažui:

vienodom dalim majonezo ir pomidorų padažo, aš naudojau po 100 gr.
šaukštas grietinės
3 šaukštai sojos
3 skiltelės česnako
druska,pipirai
citrinos sulčių pagal skonį
žiupsnelis cukraus

Česnaką sutarkuoti ir sumaišyti su visais produktais.

Anties petukai

2 kg. petukų
česnako
druskos
pipirų
3 šaukštai ryžių acto
3 šaukštai volčesterio padažo
pusė šaukštelio kumino
4 šaukštai alyvuogių aliejaus

Sumaišius visus produktus, marinuoti parą, kepti orkaitėje ant grotelių 180 C. apie valandą.
Skanaus!!

user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.