Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar esate intelektualus žmogus?
Supermamų klubas > Poilsis, pomėgiai ir šventės > Pomėgiai ir pramogos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Miledi.N
Albertas Einšteinas sugalvojo šią mįslę. Jis teigė, kad 98 proc. žemės gyventojų negalėtų jos įminti. Išspręskite šią mįslę ir sužinokite, ar priklausote 2 proc. intelektualių žmonių. Čia nėra jokių suktybių, tik logika.

Vienoje gatvėje yra 5 namai, nudažyti 5 skirtingomis spalvomis. Kiekviename name gyvena vis kitos šalies pilietis. Kiekvienas jų geria savo gėrimą, rūko savo cigaretes ir turi savo naminį gyvūną.
Kas iš jų turi žuvytes?

1. Anglas gyvena raudoname name.
2. Švedas turi šunį.
3. Danas geria arbatą.
4. Žalias namas yra iš kairės nuo balto namo ir stovi greta jo.
5. Žaliojo namo šeimininkas geria kavą.
6. Tas, kuris rūko Pall-Mall, turi paukščius.
7. Geltono namo šeimininkas rūko Danhill.
8. Vidurinio namo šeimininkas geria pieną.
9. Norvegas gyvena pirmame name.
10. Tas, kuris turi žirgus, gyvena šalia to, kuris rūko Danhill.
11. Tas, kuris rūko Blends, gyvena šalia katinų šeimininko.
12. Tas, kuris rūko Blue Master, geria alų.
13. Vokietis rūko Prince.
14. Norvegas gyvena šalia mėlyno namo.
15. Tas, kuris rūko Blends, turi kaimyną, kuris geria vandenį.

Sekmės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Gatita
Hmmm.... g.gif O tu atsakymą žinai, jeigu ką...? biggrin.gif
Miledi.N
Žinau, bet kai pati išspręsi pamatysi, kad mano atsakimo tau nereikia, nes viskas gražiai susidelioja smile.gif
Ciocia Polia
Albertas Einšteinas sugalvojo šią mįslę. Jis teigė, kad 98 proc. žemės gyventojų negalėtų jos įminti. Išspręskite šią mįslę ir sužinokite, ar priklausote 2 proc. intelektualių žmonių. Čia nėra jokių suktybių, tik logika.

Man atrodo, kad ją galėtų įminti 100 proc. žemės gyventojų, tik 98 proc. neturi kantrybės truputį pagalvoti ir sudėlioti viską į vietas mirksiukas.gif tongue.gif
1234566
Fainas galvosūkis, parašysiu savo atsakyma až bigsmile.gif
pukuota
kazkada esu ji sprendusi. atsakyma gavau, bet, deja, neprisimenu. ir tikrai, kai susidelioji, nelieka abejones del to, ar issprendei teisingai. tik vat, del to, ar cia tikrai Ensteinas suformulavo, man kyla abejoniu 4u.gif
Sorceress
Viskas man susibalamutijo, nieko nebesigauna, ne genije turbut as blush2.gif
Miledi.N
QUOTE(Sorceress @ 2006 03 17, 03:00)
Viskas man susibalamutijo, nieko nebesigauna, ne genije turbut as  blush2.gif
*

Reikia susikauputi ir dar nemažai kantrybės ax.gif
zigzag
Einšteinas ar ne Einšteinas sugalvojo, bet smagiai praleidau keletą minučių. Sunkoka čia užduotis, gal todėl ir jos autorius pavadintas Einšteinu. Betgi paprastesnes tai jau pagrindinėje mokykloje mokinukai sprendžia. Patinka man tokie loginiai uždaviniai. Jeigu kuriam kryžiažodžių žurnale būna bent vienas toks, tai neiškenčiu nenusipirkus to žurnaliuko.
Ba_Bochka
Išsprendžiau biggrin.gif
Rašau a.ž.
Po to prašau paskelbti kiek gerai atsakė
Gatita
Aš irgi išspendžiau, aš irgi!!! biggrin.gif
Bet dėl tų 2proc. tai abejoju, tada juk pasirodys, kad tie 2proc. vien LT yra, supemamytės pačios protingiausios!!! clap.gif
Ba_Bochka
Dėl tų 2 procentų ir aš labai abejoju, logikos paskaitų metu teko ir sudėtingesnius spręsti, bet vis vien malonu bent kuriam laikui patikėti, kad priklausai tiem 2 procentam smartass.gif
Miledi.N
QUOTE(Ba_Bochka @ 2006 03 17, 11:37)
Po to prašau paskelbti kiek gerai atsakė
*

Patikėkit SUPERMAMOS tikrai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Galiu pasakyti, kad forume renkasi intelektualios mamytės smartass.gif
didis.gif
Renatita
Tai, kad toks uždavinukas jau seniau buvo paskelbtas SM, tik dabar neprisimenu kokioje temoje g.gif
O išspręsti tai tikrai įmanoma, tik reikia daug kantrybės, viskas juk logika paremta mirksiukas.gif
suripopikas
ziedune - pastebejai, kad pries tai niekas nerase ats? - kad kitiems butu idomu spresti, jei pirmas butu iskart parases tai kitiems neliktu ka veikt smile.gif
kai pamaciau tai galvoju ne as busiu jei nuleisiu rankas neissprendus - valio as ir priklausau tiems dviems procentams smile.gif
Vyšnaitė
Labai įdomi užduotėlė. Man irgi pavyko išspręsti. biggrin.gif
Yo-yo
Nieks nebepirktų galvosukių žurnalų, jei čia pateiktasis yra Einšteino lygio smartass.gif . biggrin.gif
gieruze
labai geras loginis zaidimas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ACIU 4u.gif

Gi ir as noreciau pasitikrint savo atsakima,parasysiu i az ax.gif 4u.gif
Beje,gal dar kokiu zinai ax.gif 4u.gif
Origami
Na vistik abejoju del tu 2proc. g.gif Gal mintinai tik 2proc. sugebėtų išspręst?
"Ant popieriaus", manau, kiekvienas išspręstų thumbup.gif thumbup.gif
Kachiukai
QUOTE(Ji @ 2006 03 17, 17:40)
Na vistik abejoju del tu 2proc.  g.gif  Gal mintinai tik 2proc. sugebėtų išspręst?
"Ant popieriaus", manau, kiekvienas išspręstų  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Butent thumbup.gif
Nes bent jau man be popieriaus turbut butu neimanoma, iskart atsinesiau popieriaus ir piestuka, kitaip - ni-ni biggrin.gif Bet vis tiek save intelektualia laikau, juk issprendziau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Miledi.N
QUOTE(Ji @ 2006 03 17, 20:40)
Na vistik abejoju del tu 2proc.  g.gif  Gal mintinai tik 2proc. sugebėtų išspręst?
"Ant popieriaus", manau, kiekvienas išspręstų  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Dėl Einšteino nežinau, bet kiek teko pateikti tokį galvosūkį draugėms-svajoklėms jos negali išspręsti šio galvosūkio, nes jų mastymas kitoks. Pabandykit, manau surasit tokių žmonių.

Vis tik malonu žinoti kad priklausai bent 2 proc. intelektualių žmonių mirksiukas.gif
Bagel
QUOTE(gerlenda @ 2006 03 17, 21:42)
Vis tik malonu žinoti kad priklausai bent 2 proc. intelektualių žmonių  mirksiukas.gif
*

Taip thumbup.gif , bent pačios save pamaloninam drinks_cheers.gif
Aš irgi sprendžiau popieriaus ir pieštuko pagalba, patinka man tokie dalykėliai thumbup.gif mirksiukas.gif
merteuil
O sakykit, prašom, ar čia vienintelis būdas priklausyti intelektualiems žmonėms?
1234566
O man atrodo, kad gal ne visos forumo dalyves, kurios sprende, ta uzduoti issprende. Nes tos kurios issprende, greiciausiai apsiskelbe, o tos, kurios ne - patylejo ax.gif Todel atrodo procentas labai didelis. Dalis dar patingejo tongue.gif
As :)
Pabandžiau ir aš, mėgstu tokias užduotis, nors neteko logikos mokslų krimsti, ir nemanau, kad galinčių išspręsti tik 2% smile.gif .
logika
logika smile.gif
Lemone
laba diena,
aš esu visiškai neintelektuali, visiškai nelogiška ir visokia kitokia ne, tad labai prašau man pasakyti atsakymą rolleyes.gif į až galima. ačiū ax.gif
Elzė
geras uzdavinukas smile.gif
TiMa
Nesigauna... schmoll.gif
blush2.gif
Valkirija
Oi fainas uždavinukas, labai smagiai laiką praleidau, kol sukrimtau thumbup.gif
Bet be popieriaus tai jokiais būdais nesigautų... Bet vistiek ir aš prie genijų bigsmile.gif Parašysių ats į až, pasitikrint juk reikia mirksiukas.gif
Miledi.N
Teisingų atsakymų vis daugėja 4u.gif
Derra
Net nustebau, kad priklausau prie tų intelektualiųjų smile.gif
Derra
4u.gif
Upsiukas
Na va, ir man pasisekė įminti mįslę ax.gif
Shalimar
As irgi kazka issprendziau ax.gif
TiMa
Gavosi bis.gif
Enėja
Lyg ir gavosi g.gif Reikia patikslinti, gasl neteisi blush2.gif Bet tai nėra labai jau sunku, nepasakyčiau kad tik 2 proc. išspręstų ax.gif
Miledi.N
Tikslaus skaičiau negaliu įvardinti, bet galiu pasakyti, kad teisingų atsakymų tikrai daug ir nevisos pasigirė viešai rolleyes.gif
-MŠ-
patiko smartass.gif
malonu suzinot, kad priklausau 2 proc . biggrin.gif
Ugniaplaukė
reiks pabandyt, tik ne siandien, nes jau akys limpa bigsmile.gif
Virdzinija
Prie vieno dalyko neužtenka kantrybės sėdėti ir gilintis blush2.gif ne toks mano būdas ax.gif greičiau ir mieliau dar vieną užsienio kalbą išmokčiau, nei prie logikos uždavinių galvą laužyčiau bigsmile.gif bet smalsumo genama vieną dieną prisėsiu...gal.... rolleyes.gif
Aistrute
Visas dvi dienas bandžiau kol pavyko doh.gif thumbup.gif
Devyndarbe
As vakar irgi issprendziau, bet is kur atsakyma gaut, ar teisingai bent suzinot, tyli parasiau i AZ, ramu ax.gif
Kachiukai
QUOTE(ramunelle @ 2006 03 17, 21:19)
O man atrodo, kad gal ne visos forumo dalyves, kurios sprende, ta uzduoti issprende. Nes tos kurios issprende, greiciausiai apsiskelbe, o tos, kurios ne - patylejo ax.gif Todel atrodo procentas labai didelis. Dalis dar patingejo  tongue.gif
*

Mano tetis sakydavo "kuo pats smirdi, tuo ir kitus tepa" tongue.gif
Nemanau, kad kas nors gyresi net neisprendes - koks tikslas? Juk nuo to ju niekas nepalaike nei protingesnemis, nei bukesnemis. O man asmeniskai net nekilo klausimo pasitikslint atsakyma - esu tikra, kad 100% teisingas. Tiesiog dar karta patikrini uzuominas ir viskas pasidaro aisku.
Anksciau daug tokiu uzdavinuku budavo zurnaliukyje aha! - ten grafiskai dar lentele papaisyta budavo, tai issprest budavo labai lengva, bent jau man, kai megstu vizualiai viska pasipaisyti. Uj megdavau tokius uzdavinukus rolleyes.gif
dovaira
thumbup.gif Išsprendžiau per 5 minutes.Pasipaišius labai jau aišku pasidaro.
Liulia*
Visai nenoriu sužinoti, kad priklausau neintelektualiesiems biggrin.gif , todėl sakau, kad neturiu kantrybės tokioms raizgalynėms tongue.gif
Miledi.N
Jei neįminėt šios mįslės, visai nereiškia kad esat neintelektualios, tiesiog jūsų mąstymas yra kitoks 4u.gif Galbūt netgi geresnis tongue.gif
O toms kurioms pavyko - gerai praleido laiką biggrin.gif
Hermion@
Reikia nusipaišyti tokį grafikėlį - kažkas panašaus į daugybos lentelę, tada labai lengvai sprendžiasi.
Valkirija
aš irgi su tokiu grafikėliu mikliai išsprendžiau drinks_cheers.gif

Gal daugiau panašių uždavinukų kas žinot - labai smagus laiko praleidimo būdas thumbup.gif
*Niki*
Sveikos! Ir man patiko šitas galvosūkis. Su lentuke tikrai greit išsisprendžia... drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.