Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bendranuosavybė ir apribojimai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
rupestelis
Sveiki,
gal galit patarti, kaip parduoti bendranuosavybės teisių į ž.ū. sklypą. Suprantu, kad registre pagal planą yra nustatomi apribojimai naudojimusi žeme (pusė sklypo konkrečiu mūsų atveju). Kokia forma gali būti numatoma, kad bendrasavininkis neturi jokių pretenzijų kitam jei anas sugalvotų kažką daryti su savo puse (na kad nereikėtų jokių jo sutikimų ir pirmenybės teisių perkant). Ir kaip tuos rašytinius sandorius atspindėti registre. Kas turit patirties, pakomentuokit, ačiū.
krispi_kristi
Kai mes pirkome zeme siais metais, tai tiesiog bendrasavininkas mums parase sutikima, kad atsisako pirmumo teises isigyti sia zeme ir tiek ax.gif
aifa
Parduoti jūs galite dalį sklypo. Parduodami sudarysite naudojimosi tvarką ir nurodysite tą dalį. Įstatymų numatytų bendratručio pirmumo teisės įsigyjant ir sutikimų norint kažką daryti išvengti nepavyks. Registre įregistruoti tokio tipo apribojimų neina. Jei norite neturėti bendraturčių, turite pirkti ne dalį, o atidalinti sklypą ir pirkti atidalintą sklypą.
rupestelis
QUOTE(krispi_kristi @ 2006 03 14, 14:15)
Kai mes pirkome zeme siais metais, tai tiesiog bendrasavininkas mums parase sutikima, kad atsisako pirmumo teises isigyti sia zeme ir tiek ax.gif
*

ačiū, ar tas sutikimas nebuvo kažkaip atspindėtas registre?
ir dar: jei neklystu ck reikalauja sutikimo iš bendrasavininkio, kai kitas ką nors nori daryti su ja-parduoti, nuomoti, etc.Ar čia jau automatiškai eina iš pirmumo teisės atsisakymo?sori, žalia tam reikale blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(aifa @ 2006 03 14, 14:22)
Parduoti jūs galite dalį sklypo. Parduodami sudarysite naudojimosi tvarką ir nurodysite tą dalį. Įstatymų numatytų bendratručio pirmumo teisės įsigyjant ir sutikimų norint kažką daryti išvengti nepavyks. Registre įregistruoti tokio tipo apribojimų neina. Jei norite neturėti bendraturčių, turite pirkti ne dalį, o atidalinti sklypą ir pirkti atidalintą sklypą.
*

kaip gaila, norėjom išvengti dalinimo išlaidų g.gif
arba iš anksto parašyti sutikimus? ar sutikimai rašomi konkrečiam pardavimo/nuomavimo, etc. atvejui?
aifa
QUOTE(rupestelis @ 2006 03 14, 14:27)
ačiū, ar tas sutikimas nebuvo kažkaip atspindėtas registre?
ir dar: jei neklystu ck reikalauja sutikimo iš bendrasavininkio, kai kitas ką nors nori daryti su ja-parduoti, nuomoti, etc.Ar čia jau automatiškai eina iš pirmumo teisės atsisakymo?sori, žalia tam reikale blush2.gif

Papildyta:

kaip gaila, norėjom išvengti dalinimo išlaidų g.gif
arba iš anksto parašyti sutikimus? ar sutikimai rašomi konkrečiam pardavimo/nuomavimo, etc. atvejui?
*

Notarė sakė, kad sutikimas galioja tik jį rašiusiam asmeniui ir tik metus laiko. Tai jūs galit sutarti, kad bendraturtis atsisako pirmumo teisės į nuomą, pirkimą ar panašiai. Bet tai galios tik jam (negalios, jei jis parduos tą savo dalį kam nors) ir tik metus laiko. O štai ar galima abstrakčiai parašyti tokį atsisakymą, ar tik konkrečiam sandoriui, tai nežinau.

Dalinimo išlaidos tikrai vertos tos ramybės, kurią gauni turėdamas savo atskirą sklypą, o ne sklypo dalį ir bendraturčius, kurie gali patys algtis nenuspėjamai, arba parduoti kam nors, kas vėl elgsisi nenuspėjamai.
pukuota
aifa Paskelbta 2006 03 14, 15:22 : "Įstatymų numatytų bendratručio pirmumo teisės įsigyjant ir sutikimų norint kažką daryti išvengti nepavyks. Registre įregistruoti tokio tipo apribojimų neina"
ar esate simtu procentu tikra, kad nekilnojamojo turto registre negalima iregistruoti atsisakymo pirmenybes teises pirkti? siuo konkreciu klausimu nesidopmejau, taciau pagal bendra principa tame registre gali buti registruoti ivairus su konkreciu turtu susije dalykai (netgi, ka tikrai zinau, kad NTR-as iregistravo - susitarimas ateityje sutarties pagrindu nustatyti servituta; netgi konkretaus asmens (ne sklypo bendraturcio), nurodant jo varda, pavarde, asmens koda pirmenybes teise, nustatyta sklypo savininko ir tokio asmens susitarimu, patvirtintu notaro, pirmenybes teise isigyti sklypa)
tik man klausima kelia kitas dalykas - kam registruoti atsisakyma???? namatau jokos prasmes.

rupestelis Paskelbta 2006 03 14, 15:27: "jei neklystu ck reikalauja sutikimo iš bendrasavininkio, kai kitas ką nors nori daryti su ja-parduoti, nuomoti, etc"
mano supratimu, naudojimosi tvarkos nustatymo sutartimi galima nustatyti, kad tokios tai sklypo dalies naudotojas, naudiojantis ir valdantis ta dali sklypo atskirai nuo kito savininko, turi teise ja ismuomoti bet kuriam treciajam asmeniui be jokio atskiro kito sklypo savininko sutikimo.
naudojimosi tvarkos nustatymo sutartimi galima susitarti del bet ko, ka galima isreiksti zodziais, ir kas nepriestarauja istatymui, tik reikalas tas, kad turi bent jau pasiplanuoti, ko tau reikes is kito zmogaus. o niekas gi nezino visu situaciju, kurios ateityje nutiks. ir mano manymu, tik del to bendra daline - blogai.
pukuota

aifa 2006 03 14, 15:35
"Notarė sakė, kad sutikimas galioja tik jį rašiusiam asmeniui ir tik metus laiko. Tai jūs galit sutarti, kad bendraturtis atsisako pirmumo teisės į nuomą, pirkimą ar panašiai. Bet tai galios tik jam (negalios, jei jis parduos tą savo dalį kam nors) ir tik metus laiko. O štai ar galima abstrakčiai parašyti tokį atsisakymą, ar tik konkrečiam sandoriui, tai nežinau"
bendraturtis neturi pirmumo teises i nuoma. taciau jei bendraurciai nera nustate naudojimosi daiktu tvarkos ar kitu dokumentu susitare, kad vienas turi teise nuomoi dali sklypo be kito sutikimo, toki sklypa ar bet kokio dydzio jo dali gali isnuomoti tik abu bendraturciai kartu. ir tai ne pirmumo teise, o bendras daikto valdymas.
atsisakymas pirmumo teises tikrai gali buti abstraktus. jei bendraturciai susitaria tarpusavyje, ir tikrai gerai pamaste su tuo sutinka, galima susitarti, kad bau bendraturciai vienas kito atzvilgiu atsisako pirmenybes teises pirkti sklypa atsisakoma neatsaukiamai, besalygiskai ir neterminuotai, nepriklausomai nuo turto dalies pardavimo kainos, esminiu ir neesminiu pirkimo-pardavimo sutarties salygu. tokio atsisakymo galiojimas - notaro, kuriam pateiksie atsisakyma, nuoziuros reikalas.
pritariu nuomonei, kad atsisakymas sklypo dalies igijejui nepereina. juk asmuo, kuriam buvo isduotas sutikimas gali buti puikus kaimynas, o naujasis sklypo dalies igijejas, tarkim, nepakenciamas siukslininkas, skandalistas ar pan. tuomet jau geriau nupirkti ta sklypo dali, kad tik dar blogesnis neatsikraustytu biggrin.gif
prasymas - gali gali kas nors nurodyti, kokiame istatyme parasyta, kad atsisakymas galioja vienerius metus?
aifa
QUOTE(pukuota @ 2006 03 21, 20:52)

prasymas - gali gali kas nors nurodyti, kokiame istatyme parasyta, kad atsisakymas galioja vienerius metus?
*

Galiu nurodyti tai sakiusę notarę lotuliukas.gif Bet nujaučiu kad čia yra kažkas iš ck ir liečia visas sutartis, jeigu jose neapibrėžiamas terminas. Bent jau preliminari pirkimo-pardavimo sutartis galioja metus, jeigu nenurodyta kitaip.
AsJa
QUOTE(rupestelis @ 2006 03 14, 14:56)
Sveiki,
gal galit patarti, kaip parduoti bendranuosavybės teisių į ž.ū. sklypą. Suprantu, kad registre pagal planą yra nustatomi apribojimai naudojimusi žeme (pusė sklypo konkrečiu mūsų atveju). Kokia forma gali būti numatoma, kad bendrasavininkis neturi jokių pretenzijų kitam jei anas sugalvotų kažką daryti su savo puse (na kad nereikėtų jokių jo sutikimų ir pirmenybės teisių perkant). Ir kaip tuos rašytinius sandorius atspindėti registre. Kas turit patirties, pakomentuokit, ačiū.
*

Dėl paribojimų, tai Regitro pažymoje nurodomos žemės ir miško naudojimo sąlygos, kitaip tariant apribojimai, bet jie nieko bendro su bendrąją nuosavybe neturi. Tie apribojimai nustatomi visam sklypui, tai gali būti jeigu per jūsų sklypą eina elektros ar ryšių kabelis, tai ir nustatoma sklypui - Elelktros linijų apsaugos zona, Ryšių linijų pasaugos zona, kad netyčia nenutrauktumėte laidų ir pan.
Tai geriausia būtų atsidalinti žemės sklypą.
rupestelis
QUOTE(AsJa @ 2006 03 22, 12:57)
Dėl paribojimų, tai Regitro pažymoje nurodomos žemės ir miško naudojimo sąlygos, kitaip tariant apribojimai, bet jie nieko bendro su bendrąją nuosavybe neturi. Tie apribojimai nustatomi visam sklypui, tai gali būti jeigu per jūsų sklypą eina elektros ar ryšių kabelis, tai ir nustatoma sklypui - Elelktros linijų apsaugos zona, Ryšių linijų pasaugos zona, kad netyčia nenutrauktumėte laidų ir pan.
Tai geriausia būtų atsidalinti žemės sklypą.
*

apie pažymą ir zonų apribojimus nekalbu, bet juk vis vien kažkur suvedama, pagal kokį dokumenta yra įsigytas daiktas-šiuo atveju dalinė bendroji nuosavybe su atskiromis naudojimo dalimis-štai apie kokius apribojimus kalbu-ar kaip jūs įsivaizduojate dalinę bendranuosavybę. yra daromas planas kuris dedamas prie sutarties o taip toliau ir nežinau, bet kaip tik ruošiuosi konsultuotis registre, parašysiu, kaip ten kas 4u.gif
ačiū visiems už patarimus 4u.gif
pukuota
matyt Notare pritaike teises analogija. CK straipsnis, reglamentuojantis igaliojimo galiojima tuo atveju, jeigu paciame igaliojime nenurodytas jo galiojimo terminas "kalba" apie vienerius metus. del tokio analogijos taikymo butu galima gincytis, bet juk gincytis butu galima del bet ko, taip kad nesigincysiu. Notares teise vertinti jai pateikta situacija ir dokumentus. Kliento teise, tiesiai sviesiai pasakysiu - bandyti surasti notara, mananti kitaip mirksiukas.gif
Jersey
Sveiki, susidūriau su tokia dilema: Ką tik baigėm tvarkyti žemės paveldėjimą pagal kuri aš ir mano teta tapome žemės ūkio paskirtis žemės bendrasavininkės. Užsiminiau kad norėčiau pasidalinti savo dalį su savo sese ir man buvo atsakyta, kad gal negalėsiu to padaryti nes mano teta( jos žodziais tariant) gali nesutikti. Ar tai tiesa kad negalėčiau pasidalinti savo sklypo su sese jei mano teta kaip bendrasavininkė tam prieštarautų?? ir ar įmanoma atsidalinti mano dalį nuo mano tetos kad ji nebūtų bendrasavininkė be jos sutikimo?

blink.gif
rupestelis
QUOTE(Jersey @ 2006 05 05, 14:46)
Sveiki, susidūriau su tokia dilema: Ką tik baigėm tvarkyti žemės paveldėjimą pagal kuri aš ir mano teta tapome žemės ūkio paskirtis žemės bendrasavininkės. Užsiminiau kad norėčiau pasidalinti savo dalį su savo sese ir man buvo atsakyta, kad gal negalėsiu to padaryti nes mano teta( jos žodziais tariant) gali nesutikti. Ar tai tiesa kad negalėčiau pasidalinti savo sklypo su sese jei mano teta kaip bendrasavininkė tam prieštarautų?? ir ar įmanoma atsidalinti mano dalį nuo mano tetos kad ji nebūtų bendrasavininkė be jos sutikimo?

blink.gif
*

patikimiausias variantas ir būtų atsidalinti-tam tavo teta negali prieštarauti, tik gali iškilti sunkumų, jei nenurodyta, kuri dalis jos g.gif
ir parduoti pusę tavo dalies ji negali sutrukdyti, tik gaus iš notaro pasiūlymą pirkti ir jei per mėnesį nepareikš noro pirkti, tai sudie (čia vadinasi bendraturčio pirmenybė pirkti kito bendarturčio dalį)
galimi tavo pusės mainai (pvz. į televizorių mirksiukas.gif ) arba dovanojimas-tada ji išvis nieko negalės mirksiukas.gif
Sėkmės!!!dar labai svarbu susirasti gerą notarą thumbup.gif drinks_cheers.gif jis ir patars kaip geraiu teisiškai įforminti. Jei ką, į až, visiškai atsitiktinai radau labai thumbup.gif notarę wub.gif
Jersey
4u.gif O tai galima pas betkuria notare eiti, nes palikimui tvarkyt tai reikejo pagal gyvenama vieta?
pukuota
QUOTE(Jersey @ 2006 05 05, 15:46)

blink.gif
*

Jei cia tikrai kalbama apie padalijima, tai sklypo padalijimas galimas dviem budais: 1. jei visi bendraturciai sutinka, kreipiamasi i zemetvarkos skyriu del atidalijimo ir kai parengiami visi dokumentai iforminamas notariskai tvirtinamas susitarimas del sklypu padalijimo. 2. norintis atidalinti savo dali bendraturtis, kitam bendraturciui nesutinkant, kreipiasi i teisma.
Taigi, arba Teta sutinka, arba Jus kreipiates i teisma, tuomet Tetos sutikimo nereikes.
O Jusu sesuo to sklypo dalies nepaveldejo? Jei ne, tai Jus visu pirma turite nuspresti, ka reiskia "pasidalinti su sese" - nuomosite dali savo paveldetos dalies, ja parduosite, dovanosite, duosite panaudai ar kitaip.
Jersey
O Jusu sesuo to sklypo dalies nepaveldejo? Jei ne, tai Jus visu pirma turite nuspresti, ka reiskia "pasidalinti su sese" - nuomosite dali savo paveldetos dalies, ja parduosite, dovanosite, duosite panaudai ar kitaip.
*

[/quote]

Ji atsisake paveldejimo , na cia ilga istorija is tikruju, bet as noreciau savo dali pasidalinti su sese... o kaip tvarkomas tas dovanojimas?? Ar tam irgi reikia bendrasavininko sutikimo? Ir ar daug kainuoja sutvarkyti ta dovanojima? Be to jei as ja padovanociau( puse) sesei ar ji skaitytusi kaip trecia bendrasavininke jei zeme dar butu neatidalinta tarp esamu bendrasavininku? ax.gif

rupestelis
[quote=Jersey,2006 05 05, 20:43]
4u.gif O tai galima pas betkuria notare eiti, nes palikimui tvarkyt tai reikejo pagal gyvenama vieta?
*

[/quote]
Labutis,
palikimui tvarkyti-taip, pagal gyvenamą vietą, bet visiems kitiems reikalams-gali rinktis kurią nori 4u.gif
[quote=Jersey,2006 05 06, 22:08]
*

[/quote]
Ji atsisake paveldejimo , na cia ilga istorija is tikruju, bet as noreciau savo dali pasidalinti su sese... o kaip tvarkomas tas dovanojimas?? Ar tam irgi reikia bendrasavininko sutikimo? Ir ar daug kainuoja sutvarkyti ta dovanojima? Be to jei as ja padovanociau( puse) sesei ar ji skaitytusi kaip trecia bendrasavininke jei zeme dar butu neatidalinta tarp esamu bendrasavininku? ax.gif
*

[/quote]
dovanojimas kaip ir visi kiti veiksmai, tvarkomi pas notarą-dovanojimo patirties neturėjau, mano notarė sakė, kad dovanojimas ir mainai- būdas išvengti kito bendrasavininkio (jūsų atveju tetos) sutikimo, kaip tai tiksliai daroma, nežinau, bet turbūt pasirašoma dovanojimo sutartis ir manau, kad taip, ji taptų trečia bendrasavininke, valdytų, kaip ir tu, 1/4 sklypo dalį.
ax.gif 4u.gif

pukuota
[quote=Jersey,2006 05 06, 23:08]
*

[/quote]
*

[/quote]

bendraturcio "sutikimo" paciam dovanojimo sandoriui nereikia, nes pagal kodeksa bendraturtis turi pirmumo teise pirkti, o dovanoti savo dali bendrame daikte galima bet kuriam asmeniui, nes tai neatlygintinis sandoris. butu neprotinga, jei kodeksas nustatytu, kad pirvalai pirmiausiai siulyti dovana bendraturciui, nes dovana paprastai dovanojama del rysio su zmogum, ir igijejo asmuo yra svarbus, skirtingai nuo pardavimo, kur igijejas pardavejui maziau reiksmingas nei igijejo gebejimas sumoketi kaina, ka gali padaryti ir bendraurtis, ir ne.
dovanos gavejas tampa bendraturciu su visais bendrai dalinei nuoavybei taikomais apribojimais. dovanos gavejas privalo moketi gyventoju pajamu mokesti, 33 (berods) procentus nuo dovanu gauto turto vertes.
rupestelis
QUOTE(pukuota @ 2006 05 10, 21:31)
dovanos gavejas privalo moketi gyventoju pajamu mokesti, 33 (berods) procentus nuo dovanu gauto turto vertes.
*

kad ne man regis schmoll.gif jei taip, tai ko gero 15 tik procentų...
AsJa
QUOTE(rupestelis @ 2006 05 11, 10:39)
kad ne man regis schmoll.gif jei taip, tai ko gero 15 tik procentų...
*

GMP 19 straipsnis

3. Dovanojimo būdu gautos pajamos pajamų mokesčiu neapmokestinamos, jeigu jos gautos:
- iš sutuoktinių;
- iš vaikų (įvaikių);
- iš tėvų (įtėvių).
3.1. Iš nurodytų asmenų dovanojimo būdu gautos pajamos neapmokestinamos, nepriklausomai nuo dovanoto turto vertės (piniginių lėšų sumos).

4. Dovanojimo būdu gautos pajamos iš kitų gyventojų neapmokestinamos, jeigu per mokestinį laikotarpį (kalendorinius metus) gautų pajamų suma (vertė), neviršija 24 pagrindinių NPD. – 290 Lt.(6960 Lt),
5. Jeigu iš kitų gyventojų dovanojimo būdu gautos pajamos per mokestinį laikotarpį viršija 24 pagrindinių NPD, tai šį dydį viršijančioji suma apmokestinama taikant 33 proc. pajamų mokesčio tarifą
rupestelis
QUOTE(AsJa @ 2006 05 11, 19:14)
GMP 19 straipsnis

3. Dovanojimo būdu gautos pajamos pajamų mokesčiu neapmokestinamos, jeigu jos gautos:
- iš sutuoktinių;
- iš vaikų (įvaikių);
- iš tėvų (įtėvių).
3.1. Iš nurodytų asmenų dovanojimo būdu gautos pajamos neapmokestinamos, nepriklausomai nuo dovanoto turto vertės (piniginių lėšų sumos).

4. Dovanojimo būdu gautos pajamos iš kitų gyventojų neapmokestinamos, jeigu per mokestinį laikotarpį (kalendorinius metus) gautų pajamų suma (vertė), neviršija 24 pagrindinių NPD.  – 290 Lt.(6960 Lt),
5. Jeigu iš kitų gyventojų dovanojimo būdu gautos pajamos per mokestinį laikotarpį viršija 24 pagrindinių NPD, tai šį dydį viršijančioji suma apmokestinama taikant 33 proc. pajamų mokesčio tarifą
*

va va ką ir norėjau pasakyti, tik labai tingėjau įstatymų ieškoti blush2.gif Tikiuosi negaus Jersy sesė daugiau nei 6960 lt-ta prasme žemė oficialiai vertinama labai menkai-neatitinka rinkos kainų cool.gif

AsJa
QUOTE(rupestelis @ 2006 05 12, 15:42)
va va ką ir norėjau pasakyti, tik labai tingėjau įstatymų ieškoti blush2.gif Tikiuosi negaus Jersy sesė daugiau nei 6960 lt-ta prasme žemė oficialiai vertinama labai menkai-neatitinka rinkos kainų cool.gif
*

Paprastai, tai taip, o žemės rinkos kainą, jeigu turi kadastro pažymėjimą apie nuosavybę, gali pažiūrėti internete, Registrų centro puslapyje.
rupestelis
QUOTE(AsJa @ 2006 05 12, 14:48)
Paprastai, tai taip, o žemės rinkos kainą, jeigu turi kadastro pažymėjimą apie nuosavybę, gali pažiūrėti internete, Registrų centro puslapyje.
*

taip, tikrai taip, tikiuosi Jersytei truputį padėjom 4u.gif
realios kainos jei kur kaime sklypas skiriasi apie dešimt kartu, o miestuose tai net neisivaizduoju-turbut išvis juokingai atrodo tie įvertinimai blink.gif
ai bet čia jau offtopic mirksiukas.gif regis
Rinesa
Merginos patarkit. Kaip atsidalinti (parduoti) sklypą, kurio bendrasavininkis yra nežinia kur. Jokios ribos, dalys nėra nustatytos. g.gif
Ar kažką ne taip supratau, ar pvz., tą žemę galima dovanoti (tarkim, mama - sūnui) ir jokių bendrasavininkių sutikimu, parašų nereikia. g.gif
rupestelis
QUOTE(Rinesa @ 2006 08 24, 11:14)
Merginos patarkit. Kaip atsidalinti (parduoti) sklypą, kurio bendrasavininkis yra nežinia kur. Jokios ribos, dalys nėra nustatytos. g.gif
Ar kažką ne taip supratau, ar pvz., tą žemę galima dovanoti (tarkim, mama - sūnui) ir jokių bendrasavininkių sutikimu, parašų nereikia. g.gif
*

Sveika,
pirmos dalies tiksliai dabar neatsakysiu, bet mano galva, turi būti kažkokia teisiškai apibrėžta išeitis, tai yra tipo gal reiks pasiūlymą pirkti siųsti paskutiniu adresu ar skelbti kur nors, o jei kokį laiko tarpą bendrasavininkis neatsilieps, tada galėsi parduoti. užklausk teisininko-supermamoj yra skyrelis toks.
antra kalusimo dalis-taip, visai teisingai supratai thumbup.gif :4u:beje, dovanoti gali ne tik mama sūnui mirksiukas.gif 4u.gif
Rinesa
[quote=rupestelis,2006 08 24, 18:52]
Sveika,
pirmos dalies tiksliai dabar neatsakysiu, bet mano galva, turi būti kažkokia teisiškai apibrėžta išeitis, tai yra tipo gal reiks pasiūlymą pirkti siųsti paskutiniu adresu ar skelbti kur nors, o jei kokį laiko tarpą bendrasavininkis neatsilieps, tada galėsi parduoti.

Logiškai mąstant - kažkokia išeitis turi būti. g.gif Kol kas neišsiaiškinau kokia...
rupestelis
[quote=Rinesa,2006 08 28, 17:31]
[quote=rupestelis,2006 08 24, 18:52]
Sveika,
pirmos dalies tiksliai dabar neatsakysiu, bet mano galva, turi būti kažkokia teisiškai apibrėžta išeitis, tai yra tipo gal reiks pasiūlymą pirkti siųsti paskutiniu adresu ar skelbti kur nors, o jei kokį laiko tarpą bendrasavininkis neatsilieps, tada galėsi parduoti.

Logiškai mąstant - kažkokia išeitis turi būti. g.gif Kol kas neišsiaiškinau kokia...
*

[/quote]
paklausk sm teisininko-jis visai greitai atsako thumbup.gif
Rinesa
QUOTE(rupestelis @ 2006 08 29, 16:08)
paklausk sm teisininko-jis visai greitai atsako thumbup.gif
*

Klausiau... Neatsako. schmoll.gif
rupestelis
QUOTE(Rinesa @ 2006 08 30, 16:58)
*

kiek dienų neatsako g.gif ?tada skambink notarui kokiam, bet kuri notaro padėjėja pasakys 4u.gif
justina10
QUOTE(Rinesa @ 2006 08 30, 15:58)
*

as pirkau sklypa kuris buvo dvieju savininku ir padariau taip ta tikraji savininka pasiemiau pas notarus sudarem sutary su juo kad as duodu depozita su salyga kad jis atsiskirs (padalyjima padarys zemiu)ir bus dokumentai tvarkingi. aisku jam depozita mokejau nemaza kad nebutu jam pagundos kam kitam parduoti smile.gif nezinau galima taip. g.gif.matai gal tau tas varijantas netiks as zinau kaip mes darem kai pirkom o ne pardavem. smile.gif bet tikrai geriausia notaru su pasitarti.sekmes poperizme as zinau su jais ne taip ir lengva..
Rinesa
Biškį ne į temą, bet gal kuri žinot, ką reiškia "ribojama ūkinė veikla - melioracinės sistemos..."? Sklype kasinėt negalima?
pukuota
yra vyriausybes nutarimas, del specialiu naudojimo salygu turinio. kai paskutini karta ji skaiciau, sklype, kur yra m.sist., kasineti galima, taciau jei tai nezalotu tu m.sistemu.
Rinesa
QUOTE(pukuota @ 2006 09 06, 05:32)
yra vyriausybes nutarimas, del specialiu naudojimo salygu turinio. kai paskutini karta ji skaiciau, sklype, kur yra m.sist., kasineti galima, taciau jei tai nezalotu tu m.sistemu.
*

Gal parašytum, kur pasiskaityt tą nutarimą galima. 4u.gif
Rinesa
Kaži, o neatidalintą žemę galima parduoti?
pukuota
galima, jeigu kas nors perka.
o vyriausybes nutarima rasti galima www.lrs.lt suvedus LR teises aktu paieskoje 'specialiuju naudojimo salygu' ir pazymejus Vyriausybe prie instituciju bei 'nutarimas' prie teises aktu rusiu.
rupestelis
QUOTE(Rinesa @ 2006 09 29, 18:32)
Kaži, o neatidalintą žemę galima parduoti?
*

QUOTE(pukuota @ 2006 10 01, 09:07)
galima, jeigu kas nors perka.
*

žinoma galima, kaip teisinga pastebejo pukuota, jei kas pirks mirksiukas.gif biggrin.gif tiksliau tariant, jei kas norės tapti bendrasavininkiu, aš tai jau tikrai nepirkčiau, nes vargelio paskui pirkėjas gali turėt schmoll.gif turiu omeny, jei paskui norės parduot tą žemę. aš va su savo broliu ir tai vargstu atsidalinant, ką bekalbėt apie visai svetimą žmogų, na nebent normaliai mąstantis būtų.
Proza
Ar reikalingas bendrasaviniko sutikimas, jei noriu statyti namą bendrame sklype? g.gif
ūkio bitė
Taip, notariškai patvirtintas.
Proza
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 12 30, 16:29)
Taip, notariškai patvirtintas.
*

Ačiū. O kaimynų su kuriais sklypas ribojasi tai gal nereikia sutikimo, jei namas iki sklypo ribos bus toliau nei 3 m?
ūkio bitė
Jei 3m- nereikia sutikimo.
Nasty Fairy
QUOTE(Proza @ 2008 12 31, 09:22)
Ačiū. O kaimynų su kuriais sklypas ribojasi tai gal nereikia sutikimo, jei namas iki sklypo ribos bus toliau nei 3 m?
*

Jaigu sklypas pamatuuotas geodeziskai ir atstumai nevirsija leistinu, tada nereikia su kaimynais derinti, priesingu atveju reikes 4u.gif
ūkio bitė
2tiku: abejočiau tuo, kadangi preliminarus sklypo planas prilygintinas detaliam. Nebent yra kokių nors ginčų dėl ribos.
Proza
Dar vienas klausimėlis. Jei sklypas yra benra nuosavybė dviejų asmenų, ar pastatytas namas gali būti vieno nuosavybė, ar negali antas bendrasavininkas pareikšti į jį nuosavybės teisių?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.