Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Receptai tik su nuotraukomis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ragany
QUOTE(aura. @ 2011 11 07, 23:31)
galima receptą  ax.gif
*


Paemiau is sitos temos , pirmajame puslapyje Izidos recepta smile.gif
2jolitka
dariau plova pagal ULE
labai skanu thumbup.gif tik dariau uzdengtam moliniam inde-jokiu kietu ryziu nebuvo
Lolo_
Kažką jūs gal negerai darot su plovo ryžiais. Gal riebalų mažai, gal ryžiai labai sausi sudedami į plovą ar kepimo temperatūra bei laikas netinkami, nes jau senai taip gaminu plovą ir visada viskas puikiai pavyksta.
Geiša
Sveikutes mirksiukas.gif

Sakykit, o ar butini ryziai pakeliuose siam Ules plovui? Jeigu nebutinai,tai kiek mazdaug gramu yra vienam tam pakely? Nes simtas metu neperku ryziu pakeliuose blush2.gif
Ulė
gaminu dabar plova biggrin.gif dar galvoju ir nuo ryziu daug kas priklauso, naudoju visada tik plikytus, is vis naudoju jau daug metu tik vienus ryzius, man jie paciausi wub.gif

user posted image

http://www.muellers-muehle.de/en/products/...grain-rice.html
Jokūba
Dar del plovo Ules noriu pasiteirauti smile.gif
Kuo skiriasi grudetos garstycios nuo paprastuju? Ar skoniui itakos dideles tures idejus negrudetas?
ir neradau atsakymo del cesnaku smile.gif Kodel ju nereikia lupti? Stipresni aromata isskiria ar kaip? rolleyes.gif

Ulė
QUOTE(Jokūba @ 2011 11 08, 11:11)
Dar del plovo Ules noriu pasiteirauti smile.gif
Kuo skiriasi grudetos garstycios nuo paprastuju? Ar skoniui itakos dideles tures idejus negrudetas?
ir neradau atsakymo del cesnaku smile.gif Kodel ju nereikia lupti? Stipresni aromata isskiria ar kaip?  rolleyes.gif
*


grudetos tai ir duoda visa ta cinkeli,kai uzciuopi grudeli wub.gif man su paprastom nera taip skanu 4u.gif
Cesnakas gaunasi kreminės konsistencijos, beveik saldaus skonio.
nelupttas suteikia aromata, ir mes valgome juos salia plovo isideje po visa galvute,kas nori issispaudzia ta cesnakine tyrele ant plovo,kas nemegsta cesnako ne nevalgo 4u.gif
JJ_M
QUOTE(Lolo_ @ 2011 11 08, 10:56)
Kažką jūs gal negerai darot su plovo ryžiais. Gal riebalų mažai, gal ryžiai labai sausi sudedami į plovą ar kepimo temperatūra bei laikas netinkami, nes jau senai taip gaminu plovą ir visada viskas puikiai pavyksta.
*


tai,kad ant viršaus keli padžiūvę ryžiai taigi taip turi būti, juk apkepa viršus, kaipo jie gali ir ant viršaus būti šlapi? lygiai kaip ir mėsytės gabaliukai tie, kurie ant viršaus labiau apskrudę 4u.gif tai nereiškia, kad nepavyko pagaminti biggrin.gif kažkam taip netgi skaniau 4u.gif
Blundus
Lazanija su varške ir špinatais

reikės:
pakuotės lazanijos lakštų
500g trintos varškės
300g. šviežių ar šaldytų špinatų
svogūnas
300g. tarkuotos mocarelos (ar kito sūrio)
2 skiltelės česnako
džiov. bazilikai, pipirai, druska.

Bešamelio padažui:
500ml pieno
po šaukštą sviesto ir miltų
pagal skonį druska, pipirai, tarkuotas muskatas.

Lazanijos lakštus trumpai apvirti, svogūną ir česnaką pakepinti svieste, kol dailiai apskrus. Špinatus nuplauti ir suplėšyti, tada sukrėsti į svogūnus ir kelias minutes (ne ilgiau) pakepinti, įberti druskos bei pipirų. Varškę išsukti, suberti mocarelą, pasūdyti, paskaninti bazillikais.
Bešamelio padažas: puodelyje ištirpinti sviestą, pamažu pilti miltus, pieną, paskaninti prieskoniais ir kaitinti kol padažas sutirštės. Truputį padažo įpilti į sviestu pateptą kepimo formą, dėti makaronų lakštus, vėl pilti padažą, krėsti sluoksnį špinatų, ant jų varškės ir t.t. sluoksniuoti. Viršų apibarstyti sūriu bei kepti karštoje orkaitėje apie 30min.

user posted image

Trinta moliūgų sriuba

niekada nebūčiau pagalvojus, kad moliūgų sriuba gali būti tokia skani - na, taip maniau kol pati neišbandžiau biggrin.gif 4u.gif

apie 1l daržovių sultinio (aš naudojau iš kubelių)
pusė nedidelio moliūgo
kelios nedidelės bulvės
morka
pusė poro
mėgstami prieskoniai
grietinėlė

puode užvirti sultinį, sudėti kubeliais pjaustytas daržoves ir virti kol suminkštės. Viską sutrinti per sietelį arba pertrinti blenderiu. Į sutrintą masę pilti grietinėlę, berti prieskonius ir vėl trumpam užvirti. Nukėlus puodą uždengti ir palaikyti bent 5min. Skanaus 4u.gif

user posted image


*Jūra*
ačiū, Ule, už receptą 4u.gif , plovas fantastiškas thumbup.gif


QUOTE(Elena @ 2010 06 14, 12:31)
Greitas žuvies pyragas
Greitas nes pagamintas iš pirktos bemielės sluoksniuotos tešlos.
Dar reiks žuvies,morkų,svogūnų,špinatų ir kiaušinio sutepimui.
Iš tešlos išpjauname žuvį.Kraštus sutepame su kaiušinio plakiniu ir dedame ant jų juostelės iš tešlos,kad gautųsi toks kaip bortas,taip patogiau įdėti įdarą.
Šauname į orakaitę 10 minučių 180 laisp kad kraštai pakiltu.
Ruošiame įdarą.Keptuvėje apkepiname svogūnus ir morkas,paskaniname druska,pipirais.
Žuvį (pas mane pangasijos filė) apibarstome apelsininiais pipirais,druska ir išspaudžiame citrinos sulčių.Patroškiname.
Išimame pyragą,dedame žuvį,ant viršaus morkas o ant morkų smulkintus špinatus.
Iš likusios tešlos išspaudžiame rutuliukus ir formuojame pyrago viršų.Sutepame kiaušiniu ir kepame orkaitėje dar maždaug 15-20 minučių.Skanus ir karštas ir šaltas.
Skanaus  4u.gif

*



http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...0662&st=132


gal kas gali padėt - kur ir kiek laiko patroškint žuvį? g.gif

Ragany
As dariau plova isvis daba ir paprastu ryziu, nes jiem akcija buvo doh.gif tai virsuj buvo biski tu padziuvusiu, bet diskomforto nekele, viskas normaliai.
Elena
QUOTE(*Jūra* @ 2011 11 08, 13:05)
gal kas gali padėt - kur ir kiek laiko patroškint žuvį?  g.gif
*




Troškinau maždaug 10 minučių 4u.gif
irmulia
Cukinijų suktinukai šafraniniame Bešamelio padaže (dietinis)

user posted image

user posted image

user posted image

1-2 porcijoms

Reikės :

cukinijų suktinukams:
* 2 jaunų cukinijų
* druskos

lengvam bešamelio padažui:
* 500 ml pieno
* 0,1 g smulkinto šafrano
* 8 arbat.š. kukurūzų krakmolo
* druskos
* maltų pipirų

Gaminimo eiga:


Paruošti šafraninį padažą : 500ml pieno sumaišyti su 1g smulkinto šafrano , palikti "prisirpti" (įgaus dailią geltoną spalvą bei šafrano aromatą ).
8 arbat. š. kukurūzų krakmolo sumaišyti su 3-4 šafraninio pieno iki jis ištirps. Gautą mišinį supilti į likusį šafraninį pieną ir gerai išmaišyti.
Kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant iki padažas sutirštės
Pagardinti druska ir maltais pipirais.

Cukinijas supjaustyti plonytėmis juostomis (su skutuku judančiais ašmeninis), apvirti 3 min. sūdytame vandenyje. Išgriebti iš vandens, palikti kiaurasamtyje nuvarvėti.
Cukinijų juostas susukti į ritinėlius, juos sustatyti kepimo formoje, gausiai apipilti paruoštu šafraniniu padažu.
Pastatyti kepti ~ 30 min, orkaitėje įkaitintoje iki 150-180 laipsnių temperatūros.
Skanaus mirksiukas.gif
ELlJA
QUOTE(irmulia @ 2011 11 08, 17:12)
Gaminimo eiga:
Paruošti šafraninį padažą : 500ml pieno sumaišyti su 1g smulkinto šafrano , palikti "prisirpti" (įgaus dailią geltoną spalvą bei šafrano aromatą ).
*



Irmulia, ką šafranas duoda be gražios spalvos?
irmulia
sunku apibūdinti, jo skonį , gan subtilus mirksiukas.gif būtų galima lyginti su kariu, bet karis man yra gan aitrokas mirksiukas.gif o štai šafranas - labai švelnus wub.gif (aišku, jei nepadaugini jo kiekio biggrin.gif kitaip patiekalas bus kartoko skonio ax.gif )
Aleja.lt
Irmulia.. Nuostabiai atrodo.. wub.gif wub.gif
Ule, užkrečiamas tas jūsų plovas.. Rytoj garuos ir mūsų virtuvėje..

O štai Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai.. mmm..

user posted image

Kas valgė, tas žino.. Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai.. jie kaip sėmkos... neįmanoma sustot... Turime ne vienus tokius draugus, kurie užėję pas mus nenori valgyti nieko kito kaip tik juos (o gal aš visa kita labai prastai gaminu?).. ir, įtariu, tik dėl jų jie pas mus ir ateina.. wink.gif Gerai, kad šiuo metu esu privalgiusi jau aprašytų gerulių šonkauliukų, tai šiek tiek lengviau neapsiseilėjant rašyti jums..
Receptas 4 suaugusiems ir 2 kleckams:
3 pakuotes sparnelių (juose dažniausiai būna po 8vnt.) supjaustome per lenkimus į 3 dalis. Padruskinam ir papipirinam. Paliekam pusvalandžiui ar ilgiau. Po pusvalandžio sparnelius išvoliojame krakmole (aš tiesiog didelį kiekį krakmolo užpilu ant sparnelių ir viską rankomis išmakaluoju, kol visi sparneliai pasidengia baltai). Gerai įkaitiname aliejų fritiūrinėje ar puode, dedam sparnelius (nedideliais kiekiais) ir kepam kol gražiai paruduos (kepant keptuvėje, privalau perspėti, labai sproginėja, šaudo, taškosi, todėl aš mieliau renkuosi fritiūrinę arba gilesnį puodą).. Traukiam iš aliejaus, dedam kitą partiją ir žaidžiam kol iškepa visi sparneliai..
Tuo metu, arba anksčiau pasiruošiame padažą: 2 šaukštus skysto medaus sumaišome su 1/2 citrinos sultimis, išspaudžiame 5-6 skilteles česnako, pilame 2-3 šaukštus sojos padažo, viską išmaišome ir paragaujame.. Tikslesni kiekiai priklauso nuo česnako stiprumo, sojos sūrumo, medaus saldumo ir citrinos rūgštumo. Turi gautis saldžiai rūgščiai aštriai sūrus padažas smile.gif Padažą pilame į didelę keptuvę su lašeliu aliejaus ir pakaitinam kol pradės burbuliuoti, paragaujam (čia pasimato jo tikrasis skonis), suverčiam visus sparnelius ir maišom, kad padažiukas pasiektų visus sparniukų šonus ir truputį pakaramelizuojam (ne per ilgai, nes pradės degti).
Valgome su šviežiomis daržovėmis.. pirštais smile.gif
Gal jau gana apie tai, kokie jie nerealūs.. paragausit - sužinosit.. Taigi, grožėkitės, gaminkit, mėgaukitės..
*Jūra*
QUOTE(Elena @ 2011 11 08, 13:46)
Troškinau maždaug 10 minučių  4u.gif
*


ačiū 4u.gif ar keptuvėje su biskiu aliejaus gerai? atsiprašau už tokius klausimus, bet noriu tiksliai žinot, kad ko nesugadinti ax.gif
Elena
QUOTE(*Jūra* @ 2011 11 08, 18:28)
ačiū  4u.gif ar keptuvėje su biskiu aliejaus gerai? atsiprašau už tokius klausimus, bet noriu tiksliai žinot, kad ko nesugadinti  ax.gif
*




Aišku gerai 4u.gif Oi..jus tik klauskit mirksiukas.gif
Positive*
Kaip graziai ir skaniai sparneliai atrodo wub.gif gaila kad medaus negaliu valgyt verysad.gif
braskelina

O štai Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai.. mmm..
Mmmmm, kaip apetytnai atrodo.O kokį krakmolą naudojot?Ar tinka bulvių g.gif O jie gal traškūs gaunasi mirksiukas.gif
Mil@na
[quote=Blundus,2011 11 08, 11:13]
Lazanija su varške ir špinatais

reikės:
pakuotės lazanijos lakštų
500g trintos varškės
300g. šviežių ar šaldytų špinatų
svogūnas
300g. tarkuotos mocarelos (ar kito sūrio)
2 skiltelės česnako
džiov. bazilikai, pipirai, druska.

Sveika. Ar būtina apvirti lazanijų lakštus? Kokį sūrį galima imti vietoje mocarelos? Ačiū-labai lauksiu atsakymo 4u.gif
keistuole
QUOTE(Mil@na @ 2011 11 09, 00:05)

Lazanija su varške ir špinatais

reikės:
pakuotės lazanijos lakštų
500g trintos varškės
300g. šviežių ar šaldytų špinatų
svogūnas
300g. tarkuotos mocarelos (ar kito sūrio)
2 skiltelės česnako
džiov. bazilikai, pipirai, druska.

Sveika. Ar būtina apvirti lazanijų lakštus? Kokį sūrį galima imti vietoje mocarelos? Ačiū-labai lauksiu atsakymo 4u.gif
*



aš neapverdu
šiaip dar būna pirkt švieži lazanijos lakštai, tai jie minkšti.
Aleja.lt
QUOTE(braskelina @ 2011 11 08, 22:40)
O štai Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai.. mmm..
Mmmmm, kaip apetytnai atrodo.O kokį krakmolą naudojot?Ar tinka bulvių g.gif O jie gal traškūs gaunasi mirksiukas.gif
*




Naudoju paprasčiausią bulvių krakmolą.. Taip, jie būna traškūs, o viduje mėsytė sultinga... Taip galima gaminti ir filė, lengviau valgyt (tinginiams), o aš mėgstu pažaisti..
Vaikučiams palieku be padažiuko, tai jiems labai patinka graužti..
Blundus
QUOTE(Mil@na @ 2011 11 09, 00:05)
Sveika. Ar būtina apvirti lazanijų lakštus? Kokį sūrį galima imti vietoje mocarelos? Ačiū-labai lauksiu atsakymo 4u.gif
*



na, aš visuomet makaronus apverdu, labai trumpai. Turiu vis baimę, kad paskui kaip reikalas neiškeps. O mocarelą aš pati keičiau į paprastą, kietesnį olandišką sūrį, man skonio tikrai nepagadino 4u.gif šita lazanija (bent man) labai skani ir atvėsus, šalta, tinka kaip užkandėlė - prie vyno, alaus biggrin.gif mirksiukas.gif

tiesa, rašydama nepaminėjau, jog originaliam recepte siūlo viršų aptepti trintų pomidorų padažu su bazilikais.
Elena
Vištiena su ananasais

Vištienos filė 0,5 kg
Paprika 2 vnt.
Didele morka
Konservuoti ananasai (supjaustyti) - 1 skardinė (200 g)
Imbieras pagal skonį (aš ėmiau apie 80 g)
Česnakai 2 skl.
Sojų padažas
Aliejus kepimui
Krakmolas - 2 šaukštai šaukštai
Miltai - 1 valgomasis šaukštas
Ketčupas 2 šaukštai
Obuolių actas - 1 valg. Šaukštas

Vištieną supjaustome gabaliukais.
Užpilame ant jos sijos padažo kad apsemtų.
Paliekame maždaug pusvalandžiui.

Dedame į vištieną 1 šaukštą krakmolo ir 1 šaukštą miltų.Išmaišome kad gautųsi vientisa mase.
Čia bus kaip kliaras toks.
Gilioje keptuvėje kaitiname nemažai aliejaus, kad apsemtų vištienos gabaliukus.
Dedame vištienos gabaliukus į verdantį aliejų ir kepiname nuolat pamaišant 5 min maždaug.
Sudedame vištieną į indą išklotą popieriniais rankšluostiniais.

Dabar imame keptuvę, įpilame aliejaus ir pakaitiname.
Šiaudeliais supjaustytas paprikas ir morkas dedame į keptuvę.
Pakepiname maišydami.Neperkepti, skaniau kai daržovės traškios.
Sudedame tarkuotą imbierą,smulkintą česnaką,supilame obuolių actą, pusę stiklinės sulčių nuo ananasų ir dedame ananasų gabaliukus.
Troškiname 2-3 minutės.
Sudedame 1 šaukštą krakmolo ir ketčupą.Gerai išmaišome.
Belieka sudėti vištieną.
Sumažiname ugnį iki minimumo,uždengiame ir dar patroškiname porą minučių.

Garnyrui ryžiai.

user posted image

user posted image

user posted image




dijanule
oi ELENA nuostabus patiekalas wub.gif o jau puosmenos kaip tik galvoju ka is file daryti reiketu tik produktu dasipirkt ir bandyti mirksiukas.gif
Elena
QUOTE(dijanule @ 2011 11 09, 11:50)
oi ELENA nuostabus patiekalas wub.gif  o jau puosmenos kaip tik galvoju ka is file daryti reiketu tik produktu dasipirkt ir bandyti mirksiukas.gif
*



Būtinai bandykit..nes žiauriai skanu biggrin.gif
siggita83
QUOTE(viktorijute @ 2011 11 08, 21:49)
Kaip graziai ir skaniai sparneliai atrodo wub.gif gaila kad medaus negaliu valgyt  verysad.gif
*



O Jūs pabandykit medų ruduoju cukrumi pakeist, aišku skonis ne tas, bet jei padažas turi būti saldžiai rūgštus, kažkas į tą pusę vistiek gausis rolleyes.gif

o paskutiniai vištienos patiekalai labai viliojančiai atrodo, o ir skonis manau neatsilieka nuo vaizdo ax.gif
egesichora
Norėjau paklausti dėl Alejos.lt sparnelių. Aš va dabar ką tik susimarinavau mėsytę (susipjausčiau vištienos krūtinėlių filė juosteles). Šalia esančioje parduotuvėje radau tik sojos padažą su grybais. Ar nesugadins skonio toks padažas? Ir vietoje medaus ketinu dėti karamelinį auksaspalvį cukraus sirupą (Dansukerio),nes medus pas mane kietas. Ar tiks,ar tirpinti tą sukietėjusį medų? Labiausiai tai rūpi dėl to sojos padažo su grybais verysad.gif
Atsakykit kas nors išmanančios. Labai laukiu 4u.gif
Ms.Blonde
QUOTE(egesichora @ 2011 11 09, 18:04)
Norėjau paklausti dėl Alejos.lt sparnelių. Aš va dabar ką tik susimarinavau mėsytę (susipjausčiau vištienos krūtinėlių filė juosteles). Šalia esančioje parduotuvėje radau tik sojos padažą su grybais. Ar nesugadins skonio toks padažas? Ir vietoje medaus ketinu dėti karamelinį auksaspalvį cukraus sirupą (Dansukerio),nes medus pas mane kietas. Ar tiks,ar tirpinti tą sukietėjusį medų? Labiausiai tai rūpi dėl to sojos padažo su grybais  verysad.gif
Atsakykit kas nors išmanančios. Labai laukiu  4u.gif
*



Del sojos, tai manau tiks. O to sirupo nemacius, neragavus, tai ne nezinau. Bet jei turit medaus, tai pasildykit kokiam puodelyje ir suskystes, nereikes galvos sukt kuo pakeist.
egesichora
Va toks ,jis saldžiai sūrus yra :

user posted image

Jau ištirpdžiau medų ir dar šaukštą to sirupo įdėjau. Skanus gavosi padažiukas,lyg ir tų grybų nelabai jaučiasi.
Ačiū už patarimą 4u.gif
Mupi
QUOTE(keistuole @ 2011 11 05, 09:43)
Merginos, o kodėl į varškės apkepą reik dėt manų kruopas, ką jos tokio daro ir kuo jas galima pakeist.
Nevartojam mes jų, tai dėl šaukšto baisiai nesinori pirkt poko.
*


As kepu r su ryziais (virtais), ir su ryziu dribsniais, ir su kuskusu mirksiukas.gif
brashke77
Makaronai "A la Carbonara"
Gal greičiau gulėję prie prie Carbonara, bet labai stengiaus lotuliukas.gif

user posted image

Makaronų 250 gr,

Rūkytos šoninės 200 gr,
Kietesnio fermentinio sūrio 100 gr,
2 kiaušinių,
1 mažo svogūno,
Žiupsnelio Provanso žolelių,
Juodųjų pipirų.


Šoninę supjaustyti juostelėmis kuo ploniau ir pakepti keptuvėje kol apskrus, suberti kapotą svogūną, suberti žoleles ir pakaitinti, kol svogūnas iškeps.
Puode suplakti kiaušinius, suberti tarkuotą sūrį, pipirus, sumaišyti ir padėti į šalį.
Imti didesnį puodą nei kur su kiaušinio ir sūrio plakiniu , pilti vandens ir pastatyti virti (jo mums prireiks, kaip garų vonelės).
Makaronus išvirti (jau trečiame puode), bet nepervirti, ragauti, kad būtų vos-vos dar kietoki. Nupilti vandenį ir makaronus suversti į keptuvę su šonine, permaišyti ir minutę pakaitinti vis maišant.
Puodą su plakiniu statyti ant verdančio puodo su vandeniu, greitai suversti makaronus su šonine ir gana greitai sukti-sukti- sukti, kol padažas taps baltutėlis, kreminis. Sakyčiau, 3 minutes tikrai. Jei plaksite per ilgai- sutrauks kiaušinį, bet negalima jo palikti 'žalio'. Todėl kai jau pamačiau, kad puodo dugne pasimatė 'kiaušinienės' trupinėlis, nuėmiau nuo garų ...
Skanaus !!!

daugiau mano pliurpalų apie makaronus čia 4u.gif
egesichora
Ačiū Alejai.lt už receptą. Tikrai labai skanu ,burna neužsidaro blush2.gif
Aleja.lt
QUOTE(egesichora @ 2011 11 09, 17:04)
Norėjau paklausti dėl Alejos.lt sparnelių. Aš va dabar ką tik susimarinavau mėsytę (susipjausčiau vištienos krūtinėlių filė juosteles). Šalia esančioje parduotuvėje radau tik sojos padažą su grybais. Ar nesugadins skonio toks padažas? Ir vietoje medaus ketinu dėti karamelinį auksaspalvį cukraus sirupą (Dansukerio),nes medus pas mane kietas. Ar tiks,ar tirpinti tą sukietėjusį medų? Labiausiai tai rūpi dėl to sojos padažo su grybais  verysad.gif
Atsakykit kas nors išmanančios. Labai laukiu  4u.gif
*




QUOTE(egesichora @ 2011 11 09, 19:05)
Ačiū Alejai.lt už receptą. Tikrai labai skanu ,burna neužsidaro  blush2.gif
*




Nu va.. nespėjau atrašyti..
Aš irgi naudoju kietą medų (atšildau jį mažame puoduke).
Dėl sojos padažo- man pats skaniausias Kikkoman paprastas sojos padažas- tik tokį ir naudoju, bet, turbūt, nepamaišė ir grybinis smile.gif
Smagu, kad patiko 4u.gif
mamukas...

Labas vakaras .Turiu klausima Uliai. Neperseniausiai meginau iskepti seimynai picas minuteles,viskas gavosi skanu,visiem labai patiko.Bet nebuvo taip kaip jusu foto.Ka dariau netaip,picos padas buvo plonas kaip blynas,visiskai nepakilo kepdamas,gal kociojau per plonai(kaip skrilius).Gal mieles per saltam vandeni tirpinau,ar kas dar galetu buti doh.gif ???Labai dekoju uz nuostabius receptus.
Lu Lu
Salotos su kepta vistiena 4u.gif

user posted image

Kadangi vistiena dedasi ka tik iskepta, silta, tai manau receptas tiks ir prie karstu patiekalu. Mes ju pavalge tikrai nieko daugiau nenorejom ax.gif

Salotoms reikes :
1.Megstamu salotu lapu (as dejau pekino salotas)
2.Pomidoras
3. Agurkas
4. Raudona paprika
5. Avokadas
6. Poras (galima det melyna svoguna)
7. Fetos suris

Padazui :
1.Cesnakas
2.Druska
3.Pipirai
4. Medaus saukstas
5. Citrinos sultys
6. Alyvuogiu aliejus
7. Saukstas grudetu garstyciu

Cesnka isspausti su cesnako spaustuku, det druska, pipirus, medu, garstycias, alieju, citrinos sultis. Ismaisyt, ir ragauti mirksiukas.gif

Vistienos krutineles file supjausciau i kelis galabliukus, pamarinavau su druska, pipirais, provanso zolelem, kepiau aliejuje. Kepti neilgai, mesa turi buti minksta ir sultinga.

Salotoms skirtus ingridientus supjaustom, sumaisom, dedam i lekste ir uzpilam padaziuku, ant virsaus dedam ka tik iskepta vistiena . Skanaus 4u.gif
(receptas is SM smile.gif )

Sorry uz nekokybiska nuotrauka, daryta su telefonu blush2.gif
Mil@na
[quote=Blundus,2011 11 08, 11:13]
Lazanija su varške ir špinatais

Ačiū-lazanija gavosi labai skani,lakštų neapviriau 4u.gif
Militux
QUOTE(Lu Lu @ 2011 11 09, 23:33)
Salotos su kepta vistiena 4u.gif


Aš taip pat darau tik vietoj aliejaus ir medaus, dedu majonezą ir vistą supjaustau lazdelėmis ir pavolioju miltuose su sezamu prieš kepant ax.gif
Aleja.lt
Keptos baklažano puselės..

user posted image

Kepti baklažanai su Fetos sūriu. Receptas kilęs iš Graikijos. Aš ten nebuvau.. originalių neragavau.. bet turiu pasakyti, kad labai labai skanu..
Vienam asmeniui - 1 baklažanas (priklausomai nuo alkanumo). Čia nurodytos normos 3 vidutiniokams..
Baklažanus subadom šakute, na pridarom tokių skylučių. Dedam į kepimo skardą ir šaunam į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę apie 15 minučių (o jei tiksliau, tai kol susiraukšlės).
Tuo metu pirštukais sutriname 300 gr fetos su 3 skiltelėmis česnako ir 6 šaukštais maltų džiuvėsių. Traukiame baklažaną, pjauname išilgai, minkštimą giliai įpjaustome skersai-išilgai. Truputėlį pasūdome (bet ne per daug, nes feta irgi sūri), papipirinam ir kiekvieną puselę pašlakstome alyvuogių aliejumi. Pabarstome smulkintomis petražolėmis, prikraunam fetos mišinio, ant viršaus dar truputį džiuvėsių ir kišam atgal į orkaitę 10 minučių.
Kai gražiai paruduos, traukiam apšlakstom alyvuogių aliejumi, papuošiam petražolių smulkintais lapeliais ir mėgaujamės puikiu užkandžiu su raudonu vynu.
Aleja.lt
P.S. Ule, dabar jau ir aš galiu pasigirti, kad plovą aš gaminu PUIKIAI rolleyes.gif
Vat!! thumbup.gif
irmulia
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 10, 17:09)
Keptos baklažano puselės..
...........
*



bandysim essen.gif ... tik su tofu ax.gif o kuo būtų galima pakeisti džiūvėsius? g.gif
Ulė
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 10, 21:27)
P.S. Ule, dabar jau ir aš galiu pasigirti, kad plovą aš gaminu PUIKIAI  rolleyes.gif 
Vat!!  thumbup.gif
*


biggrin.gif matau ne tik plova thumbup.gif
Aleja.lt
QUOTE(irmulia @ 2011 11 11, 09:19)
bandysim essen.gif  ... tik su tofu  ax.gif   o kuo būtų galima pakeisti džiūvėsius?  g.gif
*




Galima visai nedėti džiuvėsėlių..
Net nežinau ką jie priduoda..
keistuole
QUOTE(irmulia @ 2011 11 11, 09:19)
bandysim essen.gif  ... tik su tofu  ax.gif  o kuo būtų galima pakeisti džiūvėsius?  g.gif
*



aprašykit kaip seksis ax.gif
irmulia
keistuole, gaminau tuos baklažanus šiandien, tik truputį savaip mirksiukas.gif

štai manieji


Baklažanai su Tofu įdaru
user posted image

user posted image

user posted image

2-4 asmenims

Reikės:

* 2 dailių baklažanų
* 250 g Tofu su žalumynais
* 1 pomidoro
* 2 kiaušinių
* 4 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 skiltelės česnako
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* džiovintų čiobrelių ir rozmarino

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.

Baklažanus nuplauti , apipjaustyti žalias jų uodegėles.
Juos perpjauti pusiau, odelėmis į apačią sudėti į kepimo skardą. Pastatyti į orkaitę kepti 30 minučių.
Apkepusias baklažanų puses ištraukti iš orkaitės, išskobti jų vidų, palikti atvėsti.
Įkaitinti keptuvę, supilti alyvuogių aliejų, sudėti trintą česnako skiltelę, suberti smulkiai supjautytus baklažanų išskobtus viduriukus. Palikti troškintis ant silpnos ugnies.
Mažais kubeliais supjaustyti pomidorą, sudėti į keptuvėje besitroškinančius baklažanų viduriukus, išmaišyti, palikti toliau troškintis 5-10 minučių. Nuimti nuo ugnies, kad truputį atvėsti.
Kiaušinius išplakti šluotele.
Tofu su žalumynais gerai pertrinti šakute arba sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su išplaktais kiaušiniais, suberti 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio - viską gerai permaišyti.
Sudėti atvėsusį baklažanų viduriukų/pomidoro troškinį - viskas gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais bei džiovintais čiobreliais ir rozmarinu.
Baklažanų puseles sudėti ant kepimo skardos, į jų vidų pridėti paruošto tofu įdaro, paviršių apibarstyti likusiu tarkuotu Parmezano sūriu ir pastatyti kepti 15-20 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 180°C temperatūros.
Patiekti nedelsiant.

Skanaus mirksiukas.gif
keistuole
QUOTE(irmulia @ 2011 11 11, 14:13)
keistuole, gaminau tuos baklažanus šiandien, tik truputį savaip  mirksiukas.gif

*



aciuks.gif 4u.gif

reiks man kažkaip susikaupt išbadyt.
Tik kaip sunku, kai namie nieks tokių daiktų nevalgo, prisigaminu paskui valgau viena kelias dienas, nes vaikai galėtų vien kotletus valgyt, kai kada juos pakeisdami blynais, o vyras kuo grynesnę mėsą su daug pipirų ir kad minkšta būtų doh.gif
verano
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 08, 20:23)
O štai Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai.. mmm..

*


Butinai isbandysiu wub.gif wub.gif wub.gif
Karosė
QUOTE(vavuum @ 2011 11 11, 15:56)
Butinai isbandysiu wub.gif  wub.gif  wub.gif
*



bandyt bandyk bet ir nuotrauką pabandymo įdėk,nes tokia tema blush2.gif
irmulia
QUOTE(keistuole @ 2011 11 11, 16:33)
aciuks.gif  4u.gif

reiks man kažkaip susikaupt išbadyt.
Tik kaip sunku, kai namie nieks tokių daiktų nevalgo, prisigaminu paskui valgau viena kelias dienas, nes vaikai galėtų vien kotletus valgyt, kai kada juos pakeisdami blynais, o vyras kuo grynesnę mėsą su daug pipirų ir kad minkšta būtų  doh.gif
*



oi, tai čia ne problema mirksiukas.gif viską dalink pusiau (perpus mažiau visų ingridientų) - gausis patiekalas vienam kartui : ir sutaupysi ir nieko nereikės išmesti mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.