Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Knygelės vaikams
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2, 3, 4
Naktine
Kokias knygutes perkate savo vaikučiui? Aš nuolatos perknisu artimiausių knygynų asortimentą, bet savo metinukui sunku surasti kažką tinkamo.Dabar turime vieną labai mėgiamą knygelę kietais lapais , kur galima dėlioti paveikslėlius kaip puzzle.Paveiksliukų dar neardau,laukiu, kai bus didesnis.Vadinasi knygelė "Bjaurusis ančiukas" Piešinukai ryškūs,aiškūs,todėl vaikui labai patinka.Bet tokios pačios kokybės knygelių, kur būtų bent keletas aiškiai nupieštų gyvūnėlių labai sunku rasti .Ir dar kad būtų kietais lapais.Visada ieškau komplekto- ryškus paveikslėlis,gražus vaikiškas eilėraštukas ir kartono lapai, bet visų trijų reikalavimų vienoje knygelėje dar neradau.Įdomu, ar dar išleidžia Kosto Kubilinsko poezijos?Kažkada seniai seniai turėjau jo knygelę su labai šauniais paveiksliukais.Dabar ,jei randu vaikiškų lietuviškų eilėraštukų knygelę, tai paveksliukai tokie,kad nors krūmuose slėpkis-dar ir suaugusiam reikia pagalvoti, kas ten pavaizduota ???
*Varlė*
Aš vaikui iš bibliotekos atnešu būtent tokias knygas, kokias aprašei, Naktine. Storais lapais, gražiaias paveikslėliais ir gražiu tekstu. Pabandyk ir tu neiti į vaikų biblioteką, nes paskutiniu metu labai daug naujų knygų leidžiama vaikams. Ir Pelenė, ir Batuotas katinas. Maniškis labai mėgsta knygas su gyvūnais. Tai ir tempiu, po to sugulam ant žemės ir skaitom. Plonais lapais dar nenoriu, nes labai graitai suplėšo. Vis galvoju, gal tikrai tos puzzles tikrai naudingos vaikui. mačiau ir kilimėlių tokių, bet niekap neapsisprendžiu, ar naudinga ar ne. Gal kurios ibandėt, pasidalinkit savo patirtimi.
1111
Mano pagrandukui dabar megstamiausia ir skaitomiausia knygele - storas OTTO katalogas. Jame daug ne tik dedziu, tetu ir leliu, bet ir zaislu, laikrodziu ir t.t. Kai jau priseda, tai pusvalandziui. Pastebejau, kad vaikiskos knygutes su gyvuneliais sudomina tik pora minuciu??? ::)Geriau jau zurnaliukai, o jei tetis dar zurnala "Veidas" paskolina... tongue.gif
giedrulka
Mansikis irgi megsta labai OTTO biggrin.gif O dar kai as ji paplesyti kartais leidziu, tai isvis atrakcija!!!
O del K.Kubilinsko, tai ji kaip ir nurase, neva isdavikas, tai ir knygeliu leisti nereikia. Galima pagalvoti, kad vaikiskuose jo eilerastukuose kazkokia propaganda yra. Be rysiaus! O tokie fainulkos eilerastukai! As ju irgi ieskojau. Deja...
Ir siaip. Rodos ir daug tu vaikisku knygeliu knygynu lentynose, o kai pradedi rinkti, tai ir ner ka pirkti. Tai negraziai nupiesta, tai lapai ploni, tai kaina -  :o Jau buvo mintis paciai sesti piesti.
1111
As "puse bibliotekos" is tevu parsiveziau. Kokiu tik knygeliu neradau-ir Kubilinskas ir Vainilaitis ir t.t. ir t.t. belieka tik savo vyruka jomis sudominti, nes paveiksliuku tai as ir pati nelabai suprantu kas kur ??? ohmy.gif
Gudra
Na vilnietėms tai verta užsukti į šiaurės miestelyje esančią tokią gan papigiai žaislų parduotuvę, ten yra didžiausia lentyna knygelių. Pati savo metinukui ten pirkau už 4 Litus 'Kur pasislėpė triušiukas?' Labai vaikui patinka. Ir tokio tipo knygelių kietais lapais aiškiais tikroviškais paveikslėliais ten yra nemažai.
Pasikapsčiusi savo 'arsenaluose' radau ir savo vaikystės knygutes, jos gražiais paveiksliukais ir kietais lapais tik tiek kad trumpi eilėraštukai angliški ir vokiški  ;D
SuperMama
maniske knygute nesudominsi, nebent pagrauzti.

ir tai ismoko nemaza gabala atgrauzti, tai man po tokio "pasiskaitymo" reikia kaskart jai burna "isoperuoti" nuo gabaliuku. Labai jau megsta poligrafija.  ;D
Elvita
Kai maniskiui buvo metukai, nupirkau 4 knygeles is serijos "Mus supantis pasaulis". Tai knygeliu patiems maziausiems serija. I ja ieina: Naminiai gyvunai, misko gyvunai, pasaulio gyvunai, kaimo gyvunai. Tai nedideles keliu storu lapu knygeles. Dabar vaikuciui 2 metai, o mes jau zinome ir parodome ir pasakome kokie tai gyvunai, pamegdziojame ju garsus. Vaikui labai patinka.
Naktine
Vakr nupirkau labai fainą išlankstomą kietą knygelę "Gyvūnėlių šeimos" Ten pagrinde naminiai gyvūnai,yra keletas laukinių.Metinukui pats tas visokių au-au ir miau-miau mokintis ;D
Salsa
O as tai uzvakar nupirkau labai labai faina knygele - "Skaitymas su paveiksleliais". 2 metuku vaikui - pats tas. Parasyti trumpi pasakojimai spausdintinemis raidemis, kiekvenam sakiny vietomis iterpta vietoj zodziu po keleta paveiksliuku, kuriuos vaikutis turi "perskaityti" - ivardyti. Labai smagu, moko sekti teksta, vaikutis tikrai jauciasi itrauktas i skaitymo procesa.
Ir, sakyciau, knygele nebrangi - kainuoja 11 Lt, bet yra storais virseliais, kokybiskas popierius...
dani
Maniskiai "skaito" - pleso moteriskus zurnalus, katalogus. Is vaikisku perku kietais virseliais, nes ir pakramtyti jie megsta, tad ne taip greitai suplysta. Ar atskiria nupiestus gyvunus? Net nezinau. Kiek pastebiu, tai tie paveiksliukai per graziai nupiesti, nudailinti, nera aiskiu formu, ryskesniu spalvu deriniu. Viskas mirga marga. Net nezinau, ar per ta marguma jie ka nors skiria ??? :smile.gif Kartais noretusi, kad pvz. karve butu kaip "vaikiska" karve: baltame fone, baltai juodas gyvulys, kad kuo ryskiau isreiksta.
Kai uzeinu i knygyna, pristai niezti, tiek noriu nupirkti pasaku albumu (dabar be galo graziu isleista). Tik nezinau ar verta jas imti ateiciai? Juk veliau tik graziau leidyklos leis, viskas tobuleja...
Ar perkate tas "pastatomas" knygeles, kur viduje pasistato iskirpti personazai? Kol kas nepirkau, nes zinau, kad bus suplesyta.
meya
Mano mazulka nera suplesius ne vienos knygutes, zurnalo ar siaip popieriaus lapo  :o Net keista. Jau metu vartydavo knygutes plonais lapais ir visos jos sveikos, na, nebent netycia iplesta beverciant. O kiti zaislai vis nukencia nuo jos rankyciu  ;) Ypac jei lipdukais apklijuoti- butinai nuples. Idomiausias uzsiemimas jai- vartyt knygutes, dabar jau ir "skaito"  ;D ,tokiu istoriju prisigalvoja  ;D. Bando atpasakot tai, ka as skaiciau. Knygos- vienintelis dalykas, kuri verta jai pirkti. Zinai, kad tikrai nenumes i kampa po 5 min., kaip atsitinka su kt. zaislais. Aisku, idomiausios knygutes su gyvunu paveiksleliais, bet patinka ir siaip pasakos, pvz. Pelene, Snieguole... Tik kad dauguma pasaku parasyta zodziais, sunkiai suprantamais mazyliui. Skaitydama visada stengiuosi teksta supaprastinti, nes kitaip sunku islaikyti mazes demesi. Geriausia, jei galima pasakoti pagal iliustracijas. Tada bandom kartu "issiaiskinti", kas cia vyksta. Beje, visos lietuviskos pasakos maniske pravirkdo  >:( Pvz., kaip gaidelis vistelei akele ismuse arba kaip lape gaideli suest norejo. Tik pradedu ir iskart susigraudina maze. Taigi pries perkant knygutes, visada dar paskaitau, ar tinkamos tokiam mazgiui.
Rasma
Maniškė irgi žurnalų mėgėja. Anksčiau plėšydavo dabar "rimtu veidu" varto biggrin.gif Tiesa, "TV antena" pati plėšomiasia ir įveikiama per pirmas minutes. Turime J.Marcinkevičiaus "Grybų karas". Skaitau raiškiai su intonacija, net grybų prisipiešiau ir spektalius rengiu..Oi būna juoko..Po to turime J. Marcinkevičiaus "Greitoji pagalba". Irgi skaitau raiškiai (jau net pačia gėda šitaip nuo vaikiškos literatūros "svaigti" :smile.gif) dar su pakutenimais, kai ten tuos simptomus "jei lėlė labai stora ir saldainiais minta" tenka vardinti ;D Turime "Du gaideliai", jau pasireiškiu kaip dainininkė..man neblogai sekasi, sulaukiu dukros aplodismentų ;D Ji savarankiškai "skaito" tokią mažytę knygutę "Kas kieme?Ir ką kalba", po to "Migdutės"..Svarbu kad knygutėje būtų "kate" ;)Dievina kates..Dar turime tokią COOL knygą "Sing-along songs Barney"..Ji su storais lapais, parašytu anglų kalba dainų tekstu ir šalia tų dainų melodijos..paspaudi mygtuką pagal atitinkamą dainos tekstui paveikslėlį ir dainuok į sveikatą mikrofoną pasiėmęs..Iš pradžių mikrofoną nuo knygos lupo, dabar "dainuoja"..Daugiau apsispjaudo, bet nieko po truputį tampame artistėmis ;D Štai ir visa mūsų biblioteka.
Aga
Maniškė irgi žurnalų mėgėja. Anksčiau plėšydavo dabar "rimtu veidu" varto biggrin.gif Tiesa, "TV antena" pati plėšomiasia ir įveikiama per pirmas minutes. Turime J.Marcinkevičiaus "Grybų karas". Skaitau raiškiai su intonacija, net grybų prisipiešiau ir spektalius rengiu..Oi būna juoko..Po to turime J. Marcinkevičiaus "Greitoji pagalba". Irgi skaitau raiškiai (jau net pačia gėda šitaip nuo vaikiškos literatūros "svaigti" :smile.gif) dar su pakutenimais, kai ten tuos simptomus "jei lėlė labai stora ir saldainiais minta" tenka vardinti ;D Turime "Du gaideliai", jau pasireiškiu kaip dainininkė..man neblogai sekasi, sulaukiu dukros aplodismentų ;D Ji savarankiškai "skaito" tokią mažytę knygutę "Kas kieme?Ir ką kalba", po to "Migdutės"..Svarbu kad knygutėje būtų "kate" ;)Dievina kates..Dar turime tokią COOL knygą "Sing-along songs Barney"..Ji su storais lapais, parašytu anglų kalba dainų tekstu ir šalia tų dainų melodijos..paspaudi mygtuką pagal atitinkamą dainos tekstui paveikslėlį ir dainuok į sveikatą mikrofoną pasiėmęs..Iš pradžių mikrofoną nuo knygos lupo, dabar "dainuoja"..Daugiau apsispjaudo, bet nieko po truputį tampame artistėmis ;D Štai ir visa mūsų biblioteka.

Taip ir isivaizduoju dvi aktores Rasmute ir Laurute vaidinancias spektakli  ;D ;)Fainai labai wink.gif wink.gif wink.gif ;)Lauksim pasirodymu smile.gif
Aga
Kokias knygutes perkate savo vaikučiui? Aš nuolatos perknisu artimiausių knygynų asortimentą, bet savo metinukui sunku surasti kažką tinkamo.Dabar turime vieną labai mėgiamą knygelę kietais lapais , kur galima dėlioti paveikslėlius kaip puzzle.Paveiksliukų dar neardau,laukiu, kai bus didesnis.Vadinasi knygelė "Bjaurusis ančiukas" Piešinukai ryškūs,aiškūs,todėl vaikui labai patinka.Bet tokios pačios kokybės knygelių, kur būtų bent keletas aiškiai nupieštų gyvūnėlių labai sunku rasti .Ir dar kad būtų kietais lapais.Visada ieškau komplekto- ryškus paveikslėlis,gražus vaikiškas eilėraštukas ir kartono lapai, bet visų trijų reikalavimų vienoje knygelėje dar neradau.Įdomu, ar dar išleidžia Kosto Kubilinsko poezijos?Kažkada seniai seniai turėjau jo knygelę su labai šauniais paveiksliukais.Dabar ,jei randu vaikiškų lietuviškų eilėraštukų knygelę, tai paveksliukai tokie,kad nors krūmuose slėpkis-dar ir suaugusiam reikia pagalvoti, kas ten pavaizduota ???

Man dar ir dabar skamba ausyse K.Kubilinsko eiles : "Buvo Age atgrubnage,tingine,reksne,melage..."Visa ta poema atmintinai mokejau,nors labai labai ilga,gal kokie 10 dideliu puslapiu,o gal dar ilgesne.Dar turiu ta knyga K.Kubilinsko stora.Faini laikai buvo wink.gif
Sinuhe

Man dar ir dabar skamba ausyse K.Kubilinsko eiles : "Buvo Age atgrubnage,tingine,reksne,melage..."Visa ta poema atmintinai mokejau,nors labai labai ilga,gal kokie 10 dideliu puslapiu,o gal dar ilgesne.Dar turiu ta knyga K.Kubilinsko stora.Faini laikai buvo wink.gif

Aga aš irgi tą atgrubnagę mokėjau  ;) dar mano rodos toje pačioje knygoje buvo "ledo rūmuose nuo seno senis šaltis sau gyveno, ir turėjo jis anūką, šaltanosį ledinuką..." ;D
Vaikystės knyga...
giedrulka
Galetu pakartotinai isleisti sitas knygutes. As tai iki siol nieko geresnio vaikams skaityti neradau.
O siaip tai nueisiu i biblioteka ir paieskosiu situ knygeliu.
meya
Mamos zurnale maciau, kad pakartotinai isleista Jakubeno Abecele. Mes turim sena leidima, dar mano, bet labai jau suskaityta. Rekomenduoju  ;) Labai sauni knygute raidems mokytis. Ir paveiksliukai grazus, linksmi ketureiliai, maniske juos deklamuoja, nes labai paprastuciai, kaip tik tokiems maziams.
Mes irgi turim Marcinkeviciaus Laukine kriause, ten ir Grybu karas, Greitoji pagalba, Voro vestuves ir graudzioji Laukne kriause, kuria skaitant, as pati verkdavau kazkada. Puiki knyga  ;D Dabar nieko panasaus nematau  :-/ O jau dabartiniu "poetu" eiles vaikams...  :-X
Mamka
Mano merginai 1,4 m. Kaip nekeista iš visų žaislų ją labiausiai domina knygelės (gal kokia mokslininkė bus). ??? ;D Todėl jai perkam kietais lapais knygelės, kuriose jau bando spėti kur kačiukas, šuniukas, ką jie daro ir t.t. Manau vaikui tai tikras geras lavinantis užsiėmimas, tik bėda, kad turi kartu su ja vartyti ir niekur negali atsitraukti.
debesuota

Aga aš irgi tą atgrubnagę mokėjau  wink.gif dar mano rodos toje pačioje knygoje buvo "ledo rūmuose nuo seno senis šaltis sau gyveno, ir turėjo jis anūką, šaltanosį ledinuką..." ;D
Vaikystės knyga...

e uu Bebenciuk, atsiirk neuztruk...
nu turbo knyga.ledinukas su age pas mane irgi galvoj isitaise tupi:)dar ir ozka ragoska ten tokia buvo.
biggrin.gif
Guste
Maniskis (1,5metu) irgi labai knygutes megsta. Siuo metu labai susidomejes knygomis apie dziungles, kates, vandenynus :smile.gif :smile.gif :smile.gif Turim visa serija tokiu dideliu, graziai iliustruotu knygu ( taip ir vadinasi: 'Dziungles', 'Kates' ir t.t). Ten tikros gyvunu, augalu ir kt nuotraukos. Tai mazyliui labai smagu jas vartyti.
Zvirbliuke
Gaila, bet iš tiesų pas mus normalių knygučių mažiausiems nėra. Mano vaikui dar nėra metų, tai visokios dėlionės jam dar netinka, bet vartyti, žiūrinėti paveiksliukus jam labai patinka, ir kiekvieno ryto ritualas, kol aš dar miegu -išsitraukti knygutę ir "skaityti".  Turim keletą tokių knygučių - storais lapais, kiekviename po vieną aiškiai suvokiamą tokio amžiaus vaikui paveiksliuką, deja, užrašai po jais --  angliški... :-/ Kažko panašaus lietuviško dar neteko matyti...
Giedrule
Mano mažyliui dar nera metuku.Ir mes skaitom lietuviskas, storais lapeliais knygutes apie gyvunelius.Labai jau patinka zuikiui vartyt knygeles, o kai dar paaiskini kas per gyvūnėliai ir ka daro tai ilgiausiai prasedim skaitydami. O knygutes tai randu didžiuosiuose prekybos centruose. ju nera daug bet issirinkt galima. Mano mažiui labai patinka "Knygutė migdutė" apie katinelį, ir "Triušiukas Taškutis", taip pat labai varto išsilankstančias knygutes "Kas kieme ir ka kalba" , "Gyvūnėlių šeimos" [smiley=000091.gif] [smiley=respect.gif]
giedrulka
O as keleta superiniu knygeliu radau "dolerineje" ;D. Na ir kas kad angliskos, bet piesineliai tai nepaprastai nuostabus. O viena knygele radau su melodijom. Yra keturi mygtukai skirtingu formu ir reikia vartant knygele paspausti atitinkanti mygtuka. Maciau ir lietuviskos tokios knygutes, su gyvuliukais - reikia gyvuliuko garsa surasti, bet tai ju kainos 20 Lt. O cia nupirkau keturias uz tokia pacia kaina. Ir su kietais virseliais, ir labai graziai ispiestos, ir spalvom neperkrautos. Esu tooookia patenkinta. Gaila, kad tik mano vyrukas labiau aparatura domisi nei knygelemis... smile.gif
Rimaiste
"Knygeles" "skaityti" pradejom nuo sesiu menesiu. Buten tas su gyvuliukais, tik variantas tas, kad ne mygtuka paspadi ir isgirsti ka sako, o mamyte uz mygtuka smile.gif Kai suejo metai ir menuo, nupirkau Kubilinsko "Katineli ir gaideli". Turejau skaityti po desimt sykiu per diena. Ir tetis skaite, ir mociute, ir senelis  :) Sita pirmoji ir labiausiai suskaityta, teko oi kiek klijuoti. Po menesio nupirkau Miezelaicio "Zuiki puiki". Tai tada jau tekdavo abi is eiles skaityti. Perskaitau viena, mani mazius padeda ja ant lentyneles ir atnesa kita. Po to dar pirkom Marcinkeviciaus "Voro vestuves", kai vaga paskelbe akcija ir nukainavo nuo 20 iki 10 litu  :o Bet labai jau man norejosi, nes tai irgi mano vaikystes pasaka. Veliau pirmo tokia Sutejev'o knygute, kuri vadinasi "Maisas obuoliu". Kazkada seniai man atrodo buvo toks multikas, kaip kiskis obuolius visiems isdalino, o vaikams nieko neliko ir dar ji vilkas uzpuose. O tuo tarpu visi, kas gavo obuoliu, nunese zuikuciams savu gerybiu. Ir yra dar kita pasaka apie zasina, kuris su visais mainesi - uodega, sparnus, snapa, kakla ir t.t., irgi multikas buvo. Bet sitos dar neskaitom, galvoju, kad per daug sudetinga smile.gif

O musu paskutiis topas buvo A. Baranausko "Silas nubunda". Nepatikesit kaip mano vaikas zavisi literaturos klasika  ;D

Dar turim A.A. Milno "Pukuotuko pasaulis". Tai pirmoji paraka apie bites yra irgi sventas skaitinys. O jei dar iterpiu is multiko daineles (Megsta medu meskinai bum, o kodel ar tu zinai bum...) tai didziausias dziaugsmas vaikui.

Beje, kuri laika skaiciau tik poezija, tai paskui buvo sunku pereiti prie prozos, reikejo daug prasyti kad surastu ta ar ana paveikslelyje, kad galeciau visa teksta perskaityti. O dabar issedi beveik visa pasaka apie bites, nors ten labai mazai paveiksliuku.

O skaityti tai didelis malonumas. Atnesa knygele ir pareiskia: Apapa. Tai reiskia, kad turiu ji ant keliu pasisodinti, knygele jam ant keliu padeti ir tada jau skaitom. Puslapius labai nori pat versti smile.gif
Navi
Rimaiste, jus saunuoles!!!!!!!!
Vot as - apsileidus mamyte... :-[ Mano sunui 1.6 metukai, o tik vakar nupirkau jam pirmaja kietais lapais vaikiska knygele, kurioje visokie naminiai gyvunai, senelis ir senele, o svarbiausia - traktorius  :D Sunus tos knygutes vakar visa vakara nepaleido is ranku, sklaide, pirstuku baksnojo i paveikslelius, o siandien nuo pat ryto pirmiausiai prie tos knygutes puole! ;D
Na ir kaip nesugalvojau anksciau tokios knygutes nupirkti... ???
giedrulka
Mamos zurnale maciau, kad pakartotinai isleista Jakubeno Abecele. Mes turim sena leidima, dar mano, bet labai jau suskaityta. Rekomenduoju  wink.gif  

O as jos ieskau ir nerandu. Gal kas jau matet knygynuose?
traliabum
pirmoji megstama knygele buvo gyvuneliu seimos, kuri jau suplyso, o dabar itin pamego plona knygele "pupa" ir butinai valgant ja man reikia skaityti :smile.gif, jau visa suvargusi po skaitymo, net pamirso kad valgyt paciam reikia, turiu maitint ir pasakoti, ka jis man rodo
ir dar viena megstama turim tai didele pasaku knyga su spalvotais paveiksliukais, bet stengiames ja saugoti ir nesulankstyti, tai butinai kartu ant sofos skaitom (tik skaityt nespejam, vis vercia ir vercia lapus, labai daug pamatyt nori biggrin.gif
ir dar viena tokia idomesne, tai pasaka delione kur kiekvienam psl vis po paveiklsiuka puzle, mes turim apie raudonkepuraite, pliusas tas kad tikrai stori lapai ir labai patogu vaikui verst (viso ju gal kokie 5), o delioniu dar nerodau veliau pravers ;D

Maša
Mano maziams labai patinka knygeles su langais. Turim tokia apie metu laikus, kaip elgtis. Labai grazios M. Wolf'o iliustracijos. biggrin.gif Nupirkau vyresniajam, kai jam buvo 1,5 m., is pradziu dar bande langus plesyti, bet kai suprato, kad tada neliks knygutes, tai apsiramino. Dabar jam jau beveik 3 m., bet kai skaitau tas knygutes mazajai, kuriai 1 m., tai irgi visada klauso ohmy.gif. Dar perkam knygutes storais lapais apie gyvunus mazei (tipo, Kaciukas iesko draugo, Pasiklyde triusiukai - grazios iliustracijos ir tekstas neidiotiskas, kad daznai budinga tokio tipo knygutems). O vyresniajam labai patinka knygutes apie Rikiki ir Biseto pasakos. Neseniai paprase paskaityti apie Mere Popins, bet dar ankstoka, nelabai suprato.
winner
Musu  mazyles megstamiausia knyga - "Triusiu namas", gavo pirmojo gimtadienio proga. Aisku, kampai gerokai nukramtyti :smile.gif. "Skaito" sia knygute kiekviena diena, ir man vis liepia paskaityti;D, su malonumu mokosi nauju daiktu pavadinimus. Dar labai jai patinka visokie zurnalai, reklaminiai leidiniai, zodziu, kur daug spalvu ir "lialiu". ;D ;D
Starkute
Musu  mazyles megstamiausia knyga - "Triusiu namas", gavo pirmojo gimtadienio proga. Aisku, kampai gerokai nukramtyti :smile.gif. "Skaito" sia knygute kiekviena diena, ir man vis liepia paskaityti;D, su malonumu mokosi nauju daiktu pavadinimus. Dar labai jai patinka visokie zurnalai, reklaminiai leidiniai, zodziu, kur daug spalvu ir "lialiu". ;D ;D

Maniskis irgi dievina "Triusiu nama"  ;D  Bet jau visa moka mintinai: kas per daiktas ir kur padetas  :smile.gif
miegelis
Iki metuku sunui pirkau knygutes kietais lapais, bet beveik visas gerokai suskaitem, nes, kai nuo vartymo kampuciai apspuro, mazius pradejo dometis , ar nesislepia dar koks paveikslelis. Plonais lapais "Meskucio diena" sveika iki siol, nors buvo viena skaitomiausiu. Siap mano vyrukas labiausiai norejo apie masinas skaityt arba vardint paveikslelius, kas ka veikia.
Kubilinsko "Katinelis ir gaidelis" buvo pirma knyga, kuria perskaitem nuo pradzios iki galo. Irgi apie metus.
Dabar sunui jau dveji ir labiausiai megstam "didele knyga":"Graziausios pasalio pasakos". Tai viena geriausiu gimtadienio dovanu. Ispudi vaikui pirmiausia dydis padare, po to daug graziu paveiksleliu aptiko. Is pradziu istisai skaitem "Tris parsiukus" ir "Vilka ir oziukus". Po to "Batuota katina", "Coliuke". Si knyga tikrai ilgam. Net paciai kai kurias pasakas idomu paskaityt.
SuperMama
mamos, kokias knygeles patartumete pirkti.

Kokios patinka jusu vaikuciams?

mums dar 5, bet noriu jau rodyti mazylei paveiksliukus.

Kol kas skaitome tik pasakas. Aisku, ten paveiksliukai piesti.

Noriu pora knyguciu isigyti su realistiskais piesiniais ar nuotraukomis. Tik, kad vienas paveikliukas per puslapi butu. Ar tokios buna? Su dinozavrais tik maciau. Bet mums iki dinozavru oi kaip toli.

Dar maciau kazkokia knygute apie eziuka. Dideles iliustracijos, dideles raides, bet dailininkas ryskiai "prie meno".

Eziukas ten i distrofika panasus, na netikras eziukas. Labai neryskus peisiniu konturai, spalvinimas. Avangardas kazkoks vienu zodziu..

Net nezinau nuo kokiu knyguciu mums dabar pradeti.
Ambrozija
As saviskiui nupirkau knygute "KIEME". Patiko, kad storais lapais ir paveiksliukai grazus. Daznai ja vartom (susilanksto kaip "garmoske" wink.gif) ir mokinames pazinti gyvuliukus. Jau nemazai ir moka: pazista parsiuka, suniuka, katyte, pauksciuka biggrin.gif.
Auges
As tai nupirkau saviskei knygute "Mano draugai gyvunai" alma littera leidyklos. Ten nufotografuoti gyvunai, pauksciukai ir popierius kietas, nors ne visai kietas, o tokia kaip plevele padengtas. Megstamiausia musu knyga, nes paveiklsiukai dideli, ryskus ir labai grazus.
Labai patinka mazajai du gaidelei zaisline knygute (bet turim ja jau nuo seno 1990m. leidybos. Tai irgi labai patinka
Bet geriausios knygutes tai ivairus mamos zurnalai (geriausiai kur leliu daug) ;D
meya
Na, mano mazes pirmoji buvo Baby Nova neperslampama knygute. Na, jos piesinukai, tiesa sakant, baisus, bet mazei patikdavo ja vartyt. O dar labiau patiko grauzt  ;) Pirkom, kai buvo kokiu 6-7 men. Tik is pradziu dar nelabai suprato, kad verst lapus reikia, as vartydavau, tas lapas, kur katinas nupiestas, paspaudus pypsedavo, tai jai labai patiko. Na, po kurio laiko jau ismoko ir pati atverst katina, suni ar kt. pazistama paveiksleli. Kokiu 9-10 men. pas ja atsirado labai didziulis susidomejimas knygutemis, ismoko graziai verst lapus, tada pirkau knygutes is storo kartono. Ju gana nemazai yra, pas mus yra "Kas cia? ir ka kalba" ir "Kas kieme? ir ka kalba", jose tikrai grazus paveisleliai ir gyvunai i save panasus. Tai sitos jai labiausiai patiko, nes daug skirtingu gyvunu, iki metu ismoko beveik visus "ivardint", o parodyt tai dar anksciau. Po metu jau pirkom knygutes plonais lapais, na, ir ne vienos nesuplesem. Kaip tik labiau nukentejusios tos storos kartonines, nes jas smagu pagrauzt. O plonu niekad neplese  ??? ir i burna imt neidomu. O kai buvom 5 men. idomiausia buvo gyvi daiktai, pradejom nuo kaciu, sunu, baldu, lempos ir pan. Kazkaip knygutemis dar ir nesidomejom. Na, bet kiekvienas vaikas juk skirtingas. Tik va, tu knyguciu paveiksleliai daznai labai skiriasi nuo tikroves, tai mazam kudikeliui dar sunku susiet juos su tikrove, o augant vaiko akiratis pleciasi, dideja fantazija, jis be problemu atpazins ir raudonai melyna katina, tuo vaikas ir skiriasi nuo suaugusio. O plonais lapais tai noreciau parekomenduot "Mano pirmoji istoriju knygele", na, mano maze tai visa valanda gali ramiai sedet ir ja vartyt, labai grazus paveiksliukai.
Iva
Tos musu "musu gyvunai" - super knygytes, atrodo ten jos keturios skirtingos yra, gaila kad ju nebuvo kai mano maza buvo, bet ir dabar tai jos topines knygos, jai, tikriausiai kai ir visiems vaikuciams naturalus gyvunai patinka, o ne ten avangardiniai visokie. O dar maziukams maciau tokias antytes, kaciukai, suniukai kartonines knygutes, pagal ta gyvuna formos irgi turetu tikti ;D
meya
Tiesa, maniskei dabar labai patinka tokios enciklopediju tipo knygos. Turim apie sunis, arklius, vaikiska enciklopedija, tai atsitempia ir ziuri, o ten juk irgi nuotraukytes, be to labai daug ir ivairiu. dar pastebejau, kad jai patinka, kai paveikslelyje ne vienas gyvunas ar daiktas didziulis nupiestas, o daug smulkiu. Turim tokia vaikiska, kur tarp visokiu gyvuneliu kiekvenam psl. ir voras bei boruzele nupiesti, kiekviena karta kur nors pasislepe, tokie mazuciai. Tai jai taip patinka juos atrast. Del to tos knygutes gyvunelio formos jai jau nebepatinka, nes ten tik apie viena gyvuneli, o jai jau norisi sudetingesniu vaizdeliu  ;)  ;D Bet iki kokiu metu tai pats tas buvo  :)
Jurga
o mano mergele tai nuo 3 mėnesių  ;D "skaito" viena neperšlampamą, pypsinčia knygutę su ryškiais paveikslėliais. Dabar jai 8, tai nupirkom dar vieną  :D medžiaginę. Tai jos mėgstamiausias žaislas (turbūt dėl ryškių paveikslėlių).
O šiaip tai jai labai patinka, kai skaitau bile ką, pvz. darbui reikia ką nors skaityti, tai aš garsiai ir skaitau. O ji klauso net išsižiojusi  :smile.gif Jai visai nesvarbu, kad ten apie politiką ar dar kažką...

Šiaip aš manau, kad dabar, kol vaikas dar nelabai supranta apie ką jam pasaokji, tai svarbiausia atitinkamu balso tonu skaityti - ir patiks  ;)
SuperMama
O kur pirkote ta medziagine? Niekur tokiu nemaciau.

As galvoju gal paciai pasisiuti. Kada nors ir i tinklapi aprasyma sudesiu.
Jurga
pirkom ar tai RIMI Žirmūnuose, ar tai Maximoj Akropoly, tiksliai nebepamenu. Bet tos knygutės buvo padėtos "tikrų" knygų skyriuj, kazkur labai žemoj lentynoj...
Manau, gali būti net ir knygynuose. :smile.gif
hubba
Musu topine knyga tai tokia didele Kubilinsko pasaku - leidimo gal 74 metu bet kazkaip sekmingai pas tetuka issilaikiusi. man tai ten paveiksliukai baisoki o ir tu paciu nedaug taip ir speliojam kodel mazoji ja labiausiai megsta gal todel kad didele smile.gif

Ambrozija
Gal kuri turi nusipirkusi sia knygute? Ir kaip ji? user posted image

O si vyresniems, labai idomiai padaryta - reik sukti ratuka ir skaityti zodzius. Si skirta mokintis skaityti; kaina apie 12 lt.

user posted image
Iva
o man ta paskutine knygute nepatiko, skaitymas ir skaiciai neatitinka, juk skaicius dazniausiai anksciau suzino, nei skaityt pradeda, o cia su ta mintim kad kartu mokytis ir to ir to. vaikui reikia suskaiciot , po to raide parinkt, bet galejo skaicius sunkesnius parinkt, o cia tik iki 10, taigi vaikui kuris skaityt mokosi tai jau nebeidomu, nes labai jau gerai zinoma. galejo dvi atskiras knygutes padaryt - mokytis skaityt ir skaiciot, tada liuks butu.
Ambrozija
o man ta paskutine knygute nepatiko, skaitymas ir skaiciai neatitinka, juk skaicius dazniausiai anksciau suzino, nei skaityt pradeda, o cia su ta mintim kad kartu mokytis ir to ir to. vaikui reikia suskaiciot , po to raide parinkt, bet galejo skaicius sunkesnius parinkt, o cia tik iki 10, taigi vaikui kuris skaityt mokosi tai jau nebeidomu, nes labai jau gerai zinoma. galejo dvi atskiras knygutes padaryt - mokytis skaityt ir skaiciot, tada liuks butu.

O as jau galvojau savo atzalelei ateiciai nupirkti... [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/k/sorry.gif[/img]
Iva
Apie knygutes, maciau labai smagias knygutes su lipdukais daugkartiniais, raides, skaicius mokytis  biggrin.gif
erika
Del pacios abeceles visiskai I  o tema apie knygutes, maciau labai smagias knygutes su lipdukais daugkartiniais, raides, skaicius mokytis  biggrin.gif

Gal galėtum parašyti, kur matei tas knygutes ir kaip jos vadinasi?
Iva
taip ir vadinasi su lipdukais wink.gif gaila kad tikslaus pav. nezinau, o dar siandien norfo ;Dj prie saudos rumu Vilniuje labai patiko knygutes naujos, is su lipdukais ir ne ju, reiks kada nusipirkt
Ronja
Gera id4ja tie lipdukai (pavadinimą, jei nusipirksi, nepatingėk parašyti...). Idealu būtų pasidaryti kad vaikas galėtų, pvz., meškiną prie meškinų klijuoti, kiškį prie kiškio, ir nevienodai nupieštų. Gal matėt kažką panašaus, nes jei auklė nepadarys, aš tikrai liksiu tik su idėja...
debesuota
tu su lipdukais maciau vln j.masiulio knygyne, prie hales turgaus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.