Temos taisyklės: * čia keliami tik antrųjų patiekų receptai su nuotraukomis.
* patiekalų nuotraukų dydis neturi viršyti 500-650 pixelių, kitu atveju nuotraukos bus pašalintos be išankstinio perspėjimo.
* komentarai, nesusiję su tema, bus trinami be asmeninio perspėjimo.
* nuotraukos necituojamos.
siaudukes
2011 05 09, 10:50
kas tie ,,karamboliai,,prie bulvių košės  taip skaniai žiūrisi
S.N.A.S
2011 05 09, 12:15
QUOTE(siaudukes @ 2011 05 09, 11:50) kas tie ,,karamboliai,,prie bulvių košės taip skaniai žiūrisi 
Vištienos kumpelių kepsniai su pievagrybiais 6 vištienos kumpeliai 100 gr. sūrio 300 gr. pievagrybių 2 svogūnai keli šaukštai sviesto česnako vištienos prieskonių Kumpelius įpjauti ties kauliuku iš abiejų pusių, šiek tiek pamušti ir pagardinti prieskoniais, bei spaustu česnaku. Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant sviesto, ten pat suberti pjaustytus pievagrybius, šiek tiek apkepti, įpilti vandenuko ir patroškinti, kol vanduo išgaruos. Į skardą pateptą aliejumi odele į apačią sudėti kepsnius, kepti 40 min. 190 C įkaitintoje orkaitėje. Likus kepti 15 min. ant kepsniukų uždėti grybukus ir užtarkuoti sūrio. Skanaus!!!
brashke77
2011 05 09, 14:10
QUOTE(Ulė @ 2011 05 09, 09:50) Makaronai su maltos mėsos padažu mano mylimukai  Valgyciau kad ir kasdien QUOTE(Ulė @ 2011 05 09, 15:38) Vištienos kumpelių kepsniai su pievagrybiais  skanumelis! Grazumelis! Kaip supratau, kauliukas neisimtas?
QUOTE(Ulė @ 2011 05 09, 14:38) Vištienos kumpelių kepsniai su pievagrybiais
Ule, kiek skanumėlių pas tave  Tie kepsneliai su grybais Aš siūlau "Ryžių blynelius"  Nuo kažkokių pietų liko 1 maišelis virtų plikytų ryžių, tai į juos įmušau 2 kiaušinių baltymus, įdėjau pagal skonį cukraus, vanilinio cukraus, 2-3 v.š. miltų, viską gerai išmaišiau, paskui su šaukštu paėmaiu ryžių masės ir dėjau į kukurūzų miltus, su rankomis padariau blynelius ir kepiau alyvų aliejuje. Valgėme su obuoliene. Labai skanūs blyneliai gavosi P.S. Galima juos valgyti su grietine, jogurtu ar kita mėgstama uogiene. Iš kitokių ryžių ir gautųsi viskas gerai, aš galvojau, kad iš plikytų niekas nesigaus, bet pavyko puikiai.
chantele83
2011 05 09, 15:27
Geras  kaip skaniai tie blyneliai ryziniai atrodo  pas mane amzina dilema- visada priverdu per daug ryziu ir visada juos metu lauk, o dabar tikrai isbandysiu sita receptuka  ir lengva ir greita ir turetu buti skanu!!! Vistienos kepsneliai atrodo pasakiskai ar man galetu kuri atsakyti- kepsiu tuoj visa vista, svoris gerokai virs kilogramo, tai kiek laiko man ja kepti??? manau valandos mazai, ania? kepsiu ant kokiu 200 laipsniu...
egesichora
2011 05 09, 17:21
QUOTE(siaudukes @ 2011 05 09, 11:50) kas tie ,,karamboliai,,prie bulvių košės  taip skaniai žiūrisi  Jungiuosi prie laukiančių atsakymo kas čia do daiktas Man vaidenasi,kad čia kažkas miltinio iškepta,išrangyta Na,skaniai atrodo.Nekankinkit
Edditocka
2011 05 10, 00:27
Diskutavot apie Sprandinės armoniką. Gaminau jau keletą kartų - ir visada 10 balų. Labai minkštutė, sultinga mėsa gaunasi. Norėčiau padėkoti Įdaryto lietiniais blynais zuikio recepto autorei - labai gražiai atrodo, be to ir labai labai skanu. QUOTE(chantele83 @ 2011 05 09, 15:27) ar man galetu kuri atsakyti- kepsiu tuoj visa vista, svoris gerokai virs kilogramo, tai kiek laiko man ja kepti??? manau valandos mazai, ania? kepsiu ant kokiu 200 laipsniu...  Kepiau įdarytą obuoliais ir džiovintom slyvom vištą šeštadienį - apie 1,5val, 200 laipsnių - kepimo rankovėje. Tai rezultatas apstulbino ir prajuokino - sparneliai ir kulšelės nukrito, kai praduriau maišą pabaigoj  Per ilgai ji kaitinosi.
QUOTE(Edditocka @ 2011 05 10, 01:27) Kepiau įdarytą obuoliais ir džiovintom slyvom vištą šeštadienį - apie 1,5val, 200 laipsnių - kepimo rankovėje. Tai rezultatas apstulbino ir prajuokino - sparneliai ir kulšelės nukrito, kai praduriau maišą pabaigoj  Per ilgai ji kaitinosi. Nereikia situ pirktiniu vistu tiek ilgai kepti.Rankoveje kepant pilnai uztenka nepilnos valandos.
Omletas su špinatais
Šeštadienio pusryčiams kaip tik
Dviems porcijoms: 4 kiaušiniai biški grietinėles arba pieno gera sauja špinatų lapų pora skilt. česnako sauja tarkuoto sūrio druskos, pipirų pagal skonį sviesto gabaliukas
Susmulkiname česnaką,špinatus perplauname,nusausiname ir supjaustome. Ant sviesto apkepiname špinatus ir česnaką...trumpai...pora minučių... Kiaušinius išplakame su druska,pipirais,įpilame grietinelę,ir sudedame sūrį. Viską išmaišome. Kepimo formą ištepame sviestu,dedame špinatus ant viršaus pilame kiaušinių plakinį. Kepame maždaug 15 min įkaitintoje orkaitėje,temp. 180⁰C.
QUOTE Nuo kažkokių pietų liko 1 maišelis virtų plikytų ryžių, tai į juos įmušau 2 kiaušinių baltymus, įdėjau pagal skonį cukraus, vanilinio cukraus, 2-3 v.š. miltų, viską gerai išmaišiau, paskui su šaukštu paėmaiu ryžių masės ir dėjau į kukurūzų miltus, su rankomis padariau blynelius ir kepiau alyvų aliejuje. Valgėme su obuoliene. Labai skanūs blyneliai gavosi P.S. Galima juos valgyti su grietine, jogurtu ar kita mėgstama uogiene. Iš kitokių ryžių ir gautųsi viskas gerai, aš galvojau, kad iš plikytų niekas nesigaus, bet pavyko puikiai. noriu paklaust o kiausinius su tryniais galima sudet, ar cia tik baltymus butina det, ir jei apvoliociau dzuveseliuose ar paprastuose miltuose, nes kukuruzu miltu specialiai pirkt nesinori?  ar labai skonis kazi keistusi, aciuuu
Tilapijos filė su užkeptais brokoliais
Produktai: Produktų kiekis dviems asmenims
tilapijų filė 2 vnt. druska,prieskoniai pagal skonį vidutinio dydžio brokolis 1 vnt morkos 2 vnt. svogūnas 1 vnt. tarkuotas sūris sauja grietinėlė 100 ml
Žuvį ištriname su druska,pipirais,prieskoniais,išspaudžiame citrinos ir paliekame. Panaudojau mango karį, labai patiko...

Brokolius apverdame pasūdytame vandenyje. Svogūnus su tarkuotomis morkomis apkepiname ant sviesto. Grietinėlę paskaniname su druska,pipirais,sudedame sūrį ir išmaišome. Imame kepimo indelius,ištepame juos sviestu,dedame morkas,brokolius ir užpilame grietinėles mišiniu. Kepame 180 l temp. maždaug 20-30 min. Galima kepti vienoje formoje.

Evelincik
2011 05 11, 16:22
Nusikopinau dar toki viena patiekaliuka is kinieciu Vištienos ir krevečių troškinys Reikes: vistienos krutineles 1 vidutinis agurkas 1 vidutine morka 100 g kreveciu prieskoniu  Morka ir agurka supjausciau plonai,pasmulkinau krutinele.Keptuvej,ant ikaitusio aliejaus ir ant dideles ugnies,pakepinau vistiena(5 min).I vistiena iberiau prieskonius,morkas ir pyliau vandens ,kad beveik apsemtu viska.Po keliu minuciu dejau agurkus.Jei megztat tirstesni padaza,tuomet pusej puodelyje vandens ismaisykit nubraukta v.s.krakmolo(ar miltu) ir gerai imaisykit i keptuves turini.Belieka sumest krevetes ir po minutes kitos valgyt Prieskoniai labiau tiktu pikantiskesni ir astresni
mmm.. net seile tysta kaip skaniai atrodo..  o tas padazas kaip suprantu gaunasi ne saldziarugstis?
QUOTE(GITALE @ 2011 05 10, 14:13) noriu paklaust o kiausinius su tryniais galima sudet, ar cia tik baltymus butina det, ir jei apvoliociau dzuveseliuose ar paprastuose miltuose, nes kukuruzu miltu specialiai pirkt nesinori?  ar labai skonis kazi keistusi, aciuuu Gal jau pavėlavau su atsakymu  Manau, kad nieko nekeistų, jei dėtum visą kiaušinį, aš negaliu trynių valgyt, todėl tik baltymą valgau Ir miltai nebūtų taip svarbu kokie, svarbu, kad apvolioti, pas mane kukurūzų miltai seniai yra nupirkti, tai ir naudoju. Turėtų viskas pavykti
Evelincik
2011 05 12, 08:14
QUOTE(Jonete @ 2011 05 11, 21:09) mmm.. net seile tysta kaip skaniai atrodo..  o tas padazas kaip suprantu gaunasi ne saldziarugstis?  ne,ne saldziarugstis.Siek tiek astrokas
Dziurgita:)
2011 05 12, 13:58
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 11, 17:22) Nusikopinau dar toki viena patiekaliuka is kinieciu labai skanu, tik manau agurkus per daug patroskinote, jie speju buvo minksti, o turi buti traskus
Evelincik
2011 05 12, 14:56
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 05 12, 14:58) labai skanu, tik manau agurkus per daug patroskinote, jie speju buvo minksti, o turi buti traskus  Taip,minksti.Sumeciau agurkus,paragavau,ziuriu kietoki,tai dar patroskinau  Man minksti skaniau
Dešrelių piršteliai
Jums reiks: dešrelių lietinių blynų ,tiek pat kiek turite dešrelių džiūvėsių kiaušinio
Iškepame lietinius blynus.
receptas: 4 kiaušiniai 1,5 puodelio pieno (gali prireikti ir daugiau) 1,5puodelio miltų žiupsnelis druskos 2 šaukštai ištirpinto sviesto
Kiaušinius išplakame su pienu,supilame sviestą, sudedame miltus, druską ir gerai išplakame. Miltus aš persijoju. Tešlą paliekame pastovėti nors pusvalandį. Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje ir abiejų pusių.
Imame blyną,dedame dešrelę ir susukame.Kraštus nupjauname ir perpjauname per pusę. Išplakame kiaušinį su pienu,dešreles pamerkiame į plakinį, apvoliojame džiūvėsiuose, tada dar kartą pamirkome kiaušinyje ir dar kartą džiūvėsiuose. Kepame dideliame kiekyje aliejaus kol apskrus. 
mergyte83
2011 05 13, 10:31
Desreliu pirsteliai
Evelinčiksa
2011 05 13, 15:03
Laba diena Kaži kaip dešreliu piršteliai jei ne lietinio "kevale" o žemaičio , nestorame ir ar paniruote butu tada butina? nes visgi kurintis reikia . Atsiprašau jei ne į temą.
*Boružėlė*
2011 05 13, 15:15
QUOTE(Elena @ 2011 05 13, 10:21) [color=darkviolet] Dešrelių piršteliai  atrodo skaniai,bus pabandyta
QUOTE(Evelinčiksa @ 2011 05 13, 13:03) Laba diena Kaži kaip dešreliu piršteliai jei ne lietinio "kevale" o žemaičio , nestorame ir ar paniruote butu tada butina? nes visgi kurintis reikia . Atsiprašau jei ne į temą. as padarau tesla kaip zemaiciu blynams, imu desrele padalinta pusiau, ja aplipdau tesla, dedu i kepimo skarda, patepu kiausinio plakiniu ir kepu kol apkepa.
egesichora
2011 05 13, 20:46
O aš noriu pasidalinti virtinukų su mėtomis receptu. Močiutė vaikystėje man dažnai juos virdavo Ir ,svarbiausia,kad vaikams patiko Taigi, Virtiniai su varške ir mėtomis Tešlai: apie 500 g miltų, 1 kiaušinis, stiklinė karšto (bet neverdančio) vandens, šaukštas aliejaus, žiupsnelis druskos. Įdarui: 500g varškės, kiaušinio trynys, sauja šviežių mėtų lapelių, druskos. Įdaras: į varškę dedame kiaušinio trynį,druską ir susmulkintus mėtų lapelius.Gerai išmaišyti,įštrinti. Tešla: Supilti į miltus karštą(pasūdytą) vandenį,suminkyti,įmušti kiaušinį,apšlakstyti aliejumi ir vėl perminkyti. Tešlą iškočioti(aš mėgstu kuo ploniau),išspausti puodeliu,ar stikline norimo dydžio apskritimus,dėti į juos įdarą ,užspausti ir užraityti. Dėti į verdantį vandenį ir virti apie 10 minučių. Elementarus,paprastas patiekaliukas
mergyte83
2011 05 14, 15:28
egesichora, skanus tavo patiekaliukas  mano mociute irgi tokius virdavo
S.N.A.S
2011 05 15, 17:46
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 11, 17:22) Nusikopinau dar toki viena patiekaliuka is kinieciu Noooriu
QUOTE(egesichora @ 2011 05 13, 18:46) Vyro močiutė tokius verda, labai skanu
egesichora
2011 05 15, 20:39
Aš dar truputį persiprašau,nes per skubėjimą biškiuka ne taip parašiau Turėtų būti virtiniai su varške ir mėtomis
rasyte969
2011 05 16, 14:19
Pica  Padui naudojau 3 puodelius miltų, pakelį tirpių mielių, šaukštelį druskos, šaukštą cukraus, 2 šaukštus aliejaus ir maždaug puodelį vandens. Visus sausu produktus sudėjau į indą, užpyliau aliejumi, vandeniu ir ILGAI minkiau, tešlos nekildinu, man taip skaniau. Iš šių produktų išeina padas per visą skardą. Aš padą pastaruoju metu apkepu apie 7 min, nes yra tekę nusivilti neiškepusiu padu. Taigi, apkepu padą, tada ant viršaus dedu ką randu šaldytuve  Šį kartą aptepiau padą majonezo ir pom. padažo mišiniu, ant viršaus dėjau tarkuoto fermentinio sūrio, pomidorų, dešros ir kumpio, svogūnų. Kepiau dar apie 10 min. Buvo labai skanu
brashke77
2011 05 16, 15:23
Pica atrodo fantastiskai!!!!
dukrele
2011 05 16, 15:36
QUOTE(siaudukes @ 2011 05 09, 12:50) kas tie ,,karamboliai,,prie bulvių košės  taip skaniai žiūrisi  Nu negi niekas nezino,as irgi laukiu atsakymo?
brashke77
2011 05 16, 15:38
Manau, jie isgaunami leidziant skystoka tesla i verdanti alieju- tai ir gaunas tokie ornamentai...  Cia tik spejimas
QUOTE(brashke77 @ 2011 05 16, 15:38) Manau, jie isgaunami leidziant skystoka tesla i verdanti alieju- tai ir gaunas tokie ornamentai...  Cia tik spejimas  manau kad ten kazkas panasaus i situos http://www.youtube.com/watch?v=3xyplVdOGoI
Pica atrodo labai skaniai  o padas minsktas gaunasi?nes as kepiau viena karta, tai padas labai greitai sudziuvo
rasyte969
2011 05 16, 19:39
QUOTE(Jonete @ 2011 05 16, 19:27) Pica atrodo labai skaniai  o padas minsktas gaunasi?nes as kepiau viena karta, tai padas labai greitai sudziuvo  Man kietas padas gaunasi, kai kildinu tešlą, o kiek kartų dariau nekildindama - mikštutėlis išėjo
egesichora
2011 05 16, 21:45
QUOTE(indria @ 2011 05 16, 17:29) Žagarėlių tortas  Bet tie pramoniniai riebalai tai labai nepatraukliai atrodo
as kildinau ir dar i saldytuva dejau..  bet kas svarbiausia, kad kita diena padas minsktutelis buvo  na reikes pabandyti be kildinimo
[quote=Elena,2011 05 13, 09:21] [color=darkviolet] Dešrelių piršteliai Išbandžiau vakarienei  MB perduodą didelį ačiū recepto autorei
pupa*uoga
2011 05 17, 19:29
Gimtadieniui karstam patiekalui gaminau Ūlės sprandines armonika, na super gavosi, mesyte minksta, skani:) http://public.fotki.com/pupadovile/niam-niam/p5140011.html
Papildyta:[quote=Adrutė,2011 05 17, 19:00] [quote=Elena,2011 05 13, 09:21] Dešrelių piršteliai Išbandžiau vakarienei  MB perduodą didelį ačiū recepto autorei  [/quote] Dedu į maišą
eureka77
2011 05 17, 21:20
Tiek daug pagyru tos armonikos,kad norom nenorom teks gaminti
Mamaitukas
2011 05 18, 12:35
Sveikutes! Noriu ryt pagaminti Ules armonika. Neberandu receptuko  Bukit geros, ikelkit
brashke77
2011 05 18, 12:54
QUOTE(Mamaitukas @ 2011 05 18, 14:35) Sveikutes! Noriu ryt pagaminti Ules armonika. Neberandu receptuko  Bukit geros, ikelkit  http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/0...-sprandnes.html
rugiagele26
2011 05 18, 13:25
Kad jau taip giriat, tai ryt ir as gaminsiu
brashke77
2011 05 18, 14:13
Šiandien dariau žemaičius- pavyko puikiai, ne minkšti, ne per kieti, pats tas, todėl skubu dalintis: Žemaičių blynai su vištiena
Virtos bulvės, geriau iš vakaro, apie 1,5 kg Miltų 5 geri šaukštai Krakmolo 5 šaukštai Kiaušinis 1 vnt. Druska Įdaras:Virta sumalta vištiena Svogūnas Sviesto šaukštelis Druska, pipirai. Mėsą sumaliau, sudėjau prieskonius ir svieste iškeptus susmulkintus svogūnus. Druskos/pipirų dėjau tike, kad maloniai jaustųsi Bulves sumaliau, sudėjau visus likusius produktus, užminkiau tešlą. Tešla kibo prie rankų labai nestipriai, bet vilgiau vandeniu vistiek formuodama blynelius. Aš darau nedidelius- tešlos imu savo nepilną saują, tad ir kepa greičiau. O jie atrodė taip:  Kepiau pridengusi dangčiu, todėl gražiai iškilo, vėliau atidengiau, prieš pabaigą:  Tada sulaužiau pažadą suvalgyti tik vieną, įsidėjau du ir nepasigailėjau  :
QUOTE(brashke77 @ 2011 05 18, 15:13) Šiandien dariau žemaičius- pavyko puikiai, ne minkšti, ne per kieti, pats tas, todėl skubu dalintis: atrodo labai gundanciai reikes pabandyti
brashke77 Šūvis tiesiai į širdį...o gal ne...į skrandį Žiauriai mėgstu žemaičius...bet darau labai retai...nesigauna jie man gražūs Skanus taip...bet vaizdas kaip pas tave Todėl dažniausiai man žemaičius daro mano draugė...pas ją ir gražūs ir skanus O tau balionas
brashke77
2011 05 18, 14:45
Giniatte
2011 05 18, 15:39
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 05 18, 14:25) Kad jau taip giriat, tai ryt ir as gaminsiu  Kol pati nepagaminau, tol netikėjau kad gali būti taip skanu. Tik db sūrį kietą dėčiau, nes truputi persūdžiau.
|
|