Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie stovėjimą
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
vaivora
Mano maziukui 3,5 menesio, bet jis kaip isprotejes nori buti laikomas stacias. blink.gif Nori stoveti, trepseti, o jei paguldai tai pyksta doh.gif Net uzmigdyt normaliai gulincio negaliu doh.gif tik stacia reik laikyt, arba i lopsiuka supama idedu tada tik uzmiega... doh.gif
Net nezinau ka daryti, juk dar per mazas, kad taip stovet?
Gal galit patart?
remunėlė
labukas 4u.gif .Mano mažė taip pat buvo baisi nenuorama,dabar irgi.Aš leidau jai daryti ką ji nori,juk jeigu vaikas stiprus tai jis ir stojasi.Aišku prilaikyti reikia,kad visu svoriu nesistotų,bet seip manau,kad nieko blogo biggrin.gif .Maniškė 5 mėn.jau pati atsisėdo ir atsistojo,tai irgi manau kad gana greitai viskas vyko.Jeigu vaikas norės stot ar sėst,jis taip ir padarys ir nieko cia nepakeisi biggrin.gif .
Elzyte
labas,musisikis ir nori buti stacias 4u.gif
ladybird20
mums jau 4,5men, norim stotis nuo 3,5men, bet dar nestatau, o jis taip pyksta, tai tenka kartais ir panesiot ax.gif
Liūtė
Mano mažylis, kuriam dabar 7 mėn pats sėdi, ropoja, ir įsikibęs atsistoja. mūsų pediatrė, kai pasakiau, kad vaikas stojasi, sakė, kad dar per anksti. Ką Jūs manot, nes neleisti stotis tiesiog neįmanoma, nes jam tai pagrindinis užsiėmimas dabar. Beje, stebiu, kad nesistotų pirštų galais, tai kiek pastebiu, vis stojasi pilna pėda. Ar leisti vaikui toliau stotis? Ir nuo vakar pastebėjau, kad jis bando pasileist tai viena rankyte, tada kita:)
Beje, girdėjau nuomonių, kad anksti statant gali užauginti futbolistą, ar tai tiesa?
freilina
Mano mergyte taip pat dar be keliu dienu 7 men. bet taip pat stojasi ir nors dar ropoti kaip reikiant nemoka tongue.gif . Tiesa stojasi isikibusi i rankas, o ne i daiktus, tai negi dabar jai drausti g.gif . gydytoja sako, kad jei vaikas tai daro , vadinasi jam jau laikas thumbup.gif . Manau kiek gydytoju tiek nuomoniu ax.gif
Vilusa
Mano mažoji pati lovytėje atsistojo šešių mėnesių ir sa vaitės, ir tik po trijų dienų atsisėdo - daug kas sakė - anksti, bet jei vaikas PATS kažką daro, vadinasi jam jau laikas
danoja
QUOTE(freilina @ 2006 02 08, 13:01)
Mano mergyte taip pat dar be keliu dienu 7 men. bet taip pat stojasi ir nors dar ropoti kaip reikiant nemoka  tongue.gif . Tiesa stojasi isikibusi i rankas, o ne i daiktus, tai negi dabar jai drausti  g.gif . gydytoja sako, kad jei vaikas tai daro , vadinasi jam jau laikas thumbup.gif . Manau kiek gydytoju tiek nuomoniu ax.gif
*

drinks_cheers.gif pas mus tokia pat situacija mirksiukas.gif manau, kad tai, kada jis pradeda stotis, priklauso nuo vaiko stiprumo rolleyes.gif mes nuo 6 mėn vaikštom su vaikštyne rolleyes.gif
Liūtė
na aš ir tos nuomonės, kad jei vaikis pats stojasi, tai matyt jau jam laikas, bet kai gyd pasakė, kad dar ankstoka susimasčiau g.gif pagalvojau, gal tikrai anksti. o dar kažkas pagasdino dėl futbolisto kojų, tai visai susibalamutinau ax.gif
na, viežo, tegul stovi tongue.gif
ai, ir manau, kad vaikštynę jau reiks išsitraukt thumbup.gif thumbup.gif
abrakadabra
Mano vaikas pats atsistojo likus savaitei iki 6 mėn. Nuo to laiko tai tapo mėgiausiu jo užsiėmimu. Ištisą dieną stodavosi, kur tik rasdavo įsikibti. Net neįsivaizduoju, kaip tai reikėtų drausti g.gif . Jei pats neatsistoja, žinoma dar anksti, bet kai pats atsistoja, vadinasi, jau jo raumenukai, sanariukai ir kauliukai pakankamai tvirti, kad išlaikytų savo paties svorį.
Airida
QUOTE(Vilusa @ 2006 02 08, 15:08)
Mano mažoji pati lovytėje atsistojo šešių mėnesių ir sa vaitės, ir tik po trijų dienų atsisėdo - daug kas sakė - anksti, bet jei vaikas PATS  kažką daro, vadinasi jam jau laikas
*

Maniškė atsistojo pati irgi 6 mėn, bet gydytoja nesakė, kad per anksti. Taip vaikas vystosi.
miauska
labas!
mano viresnysis sunus pradejo stotis lovoje 6 men. maziukas irgi 6 men. ir jokiu "futbolisto" koju mes ne turime mirksiukas.gif nesinervok!bus tavo maziukas grazus ir sveikas 4u.gif
VeroniQ
Manau viskas turi vykt naturaliai, jei pats kazka daro, pirmyn, tik nereikia patiems statyt ir ramu 4u.gif
mes ir atsisedom 5.5 ir stojomes anksti, svarbiausia pats viska daro ir puiku
Grytute
Mums 7 men ir 3 savaites, o jau darom tiapu tiapu isikibe tik i mamos pirstukus. Gydytoja pakraupo. Na ir kas? O jei neleidziu vaiksciot vaikas verkia - tai negi drausi vaikui tobuleti. Tik man keistas vienas dalykas: stojasi ir vaiksto tikrai per anksti pagal savo amziu, bet ropoti net nebando. Jis net guleti ant pilvo nekencia. Nesuprantu, kas cia mano per vaikutis. g.gif
Žiedė
QUOTE(Liūtė @ 2006 02 08, 12:09)
Mano mažylis, kuriam dabar 7 mėn pats sėdi, ropoja, ir įsikibęs atsistoja. mūsų pediatrė, kai pasakiau, kad vaikas stojasi, sakė, kad dar per anksti. Ką Jūs manot, nes neleisti stotis tiesiog neįmanoma, nes jam tai pagrindinis užsiėmimas dabar. Beje, stebiu, kad nesistotų pirštų galais, tai kiek pastebiu, vis stojasi pilna pėda. Ar leisti vaikui toliau stotis? Ir nuo vakar pastebėjau, kad jis bando pasileist tai viena rankyte, tada kita:)
Beje, girdėjau nuomonių, kad anksti statant gali užauginti futbolistą, ar tai tiesa?
*

nekreipk demesio ka sako, juk pati matai kas geriau vaikui, pazistu viena mamyte, kurios vaikiukas jau 8 men,vaiksciojo blink.gif nors irgi daktarai draude ir t.t...... va maniskiui 8 men, bet jis jau stovi , isikabines i baldus apiena kambari, pats jau atsiseda ir atsistoja.
ciobrelis77
QUOTE(Grytute @ 2006 02 12, 02:38)
Mums 7 men ir 3 savaites, o jau darom tiapu tiapu isikibe tik i mamos pirstukus. Gydytoja pakraupo. Na ir kas? O jei neleidziu vaiksciot vaikas verkia - tai negi drausi vaikui tobuleti. Tik man keistas vienas dalykas: stojasi ir vaiksto tikrai per anksti pagal savo amziu, bet ropoti net nebando. Jis net guleti ant pilvo nekencia. Nesuprantu, kas cia mano per vaikutis. g.gif
*

normalus tas tavo vaikas visiskai 4u.gif . daznai taip buna, kai vaikai beveik neropoja, o iskart bando eiti. Mes nuo tokio amziaus irgi pradejom tiapu tiapu mamytes pirstuku pagalba. bet kai nesulaukia mamytes pirstuku, nuropoja pati, o kas belieka smile.gif

o futbolisto kojos - tai rachito pasekme, o ne ankstyvo vaiksciojimo.
Redane
QUOTE(Liūtė @ 2006 02 08, 13:09)
*

Jeigu apie futbolistą tiesą, tai mano pana tikrai bus futbolistė biggrin.gif nes atsistojo lygiai 6 mėn., o vaikščioti pradėjo 8,5. o kas liečia kokas, tai jos tiesut tiesutėlės smile.gif
manau jei vaikas pats niekieno neraginamas ir nepadedamas pradeda kažką tai daryti vadinasi jam jau laikas, ir nėra jokių čia anksti ar negalima. smile.gif
Frosta
Manau, kad kiekvienas vaikas savaip individualus. Vieni anksčiau pradeda vaikščioti, kiti kalbėti ar pan. O jeigu atsistoja 7 mėn., tai labai normalu. Nejaugi jam neleisi stotis. Tikrai nuo to neapsaugosi schmoll.gif.
Mano sūnelis irgi pradėjo stotis 7 mėn. ir aš dėl to tik džiaugiausi. O dėl kreivų kojų gali būti rami.
Maxima
Mano pirma dukra is viso nemokejo ropoti, tik atsistojo astuoniu menesiu, o devyniu jau begiojo. Antrai dabar penki. JI sedi pasodinta, vartosi nuo pilvo ant nugaros, o megstamiausias uzsiemimas - stoveti. Isikimba i sofos krasta ir issisiepus stovi. Kiek vaiku - tiek visi savaip vystosi.
tamsi
Mano dukriukas pradejo stotis 6,5men. dabar jai 7mėn tepu tepu nedaro bet stovi isikibusi i mano piršta. wub.gif O ,kad ji ropos tai jau nesitikiu,kai paguldau ant pilvo verkia ir atsiverčia ant nugaros schmoll.gif
Raganiute
maniškis irgi stojasi, nors dar normaliai neropoja (bet jau bando taip gražiai wub.gif )
bet pasiskaičiau čia ir nusiraminau ax.gif
taniai
nors mes dar nesedim, neropojam ir nestovim. As manau, kad jai tai daro pats vaikas jam tikrai niekaip neuzdrausi:)
Sweet Dreams
mano maziukas irgi atsistojo 7men. ir kai pasakiau apie tai gydytojui jis tik pasidziauge, kad vaikas yra tvirtas ir jokiu budu neleido jo poreikio stoveti varzyt. ir kojytes nuo to neissikraipo, nes vaikas pats geriausiai zino, kada jo organizmas (siuo atveju, kojytes) yra pasiruoses atlikti viena ar kita veiksma. taipkad mielos mamytes dziaukimes savo stebukleliais ir nerimaukime be reikalo biggrin.gif
Liūtė
Tai va, mano mažius ne tik stojasi, bet pats jau ir išstovi neįsikibęs po 5-10sekundžių thumbup.gif . Ir ropoja, duodasi po kambarius. Šiandie ant laiptų pradėjo lipt, tai blink.gif pamačius- du laiptus pats užlipo doh.gif
nerko
klausimas: ar daret masazus vaikui? girdejau, kad nuo masazu vaikai zymiai greiciau viska pradeda daryti.
Astule_
Mano mazute sedeti pradejo kazkur 5 men.Pries dvi savaites ismoko apsiversti ant pilvuko.Bando ropoti,bet niekas neiseina.O vat su stovejimu,tai problemos.Pati dar neatsistoja,bet jau bando.O pasodintos ar paguldytos nebeimanoma palikti.Teko pirkti vaikstne,nes nebebuvo kitos iseities.Istateme i vaikstyne ~6.5 men.Tai patikekit,dabar duoda visa issisiepusi su vaikstyne.Zinau,gal per anksti,taciau jau nebezinojau ka su ja daryti.
Skraiduole
QUOTE(nerko @ 2006 03 11, 13:28)
klausimas: ar daret masazus vaikui? girdejau, kad nuo masazu vaikai zymiai greiciau viska pradeda daryti.
*

mes darėm 2 masažų kursus - pirmą kartą 10, antrą kartą 15 seansų. Po pirmojo kuro pati apsivertė nuo nugaros ant pilvo ir atviškščiai (beveik 3 mėn.), po antrojo pradėjo ropinėti (5 mėn. ir 3 sav.), atsistojo pati 7 mėn. , dabar jau vaikšto pasilaikydama už krašto, bet jei nėra į ką įsikabinti, krenta, nors pastovėti sugeba keletą sekundžių. Manau, kad didelį vaidmenį čia suvaidino būtent masažas. Arba genai. Vyras jau 8 mėn. vaikščiojo savarankiškai.
Tiesa, aš jos nei sodinau, nei stačiau. Tiesiog mano nuomonė, kad viskam savas laikas. Jei jau atsisėdo, vadinasi tam yra pasiruošusi. Vieną dieną ėmė ir atsistojo be niekeno pagalbos. Manau, pati ir vaikščios, bentjau aš jos nevedžioju. Ir į vaikštukus nestatau, nors juos turime (atiduoti, pati nebūčiau pirkusi)
Austre 123
Žinoma leisti juk jau nebemažas vaikas juk buna vaikų kurie pradeda anksčiau vaikščioti taigi neuždrausi biggrin.gif
Baltike
Na, mano sūneliai irgi iš ankstyvųjų. Masažų 5 seansus gavo tik pats jauniausiasis, dėl stiprių raumenų tonuso problemų. Tiek ir užteko - išsitiesino vaikas. Bet aš pati sūnus mankštinu, nuo pirmų savaičių ir kasdien.

Kai pirmagimis anksti pradėjo vartytis, atsisėsti ir stotis domėjausi, kiek tai žalinga. (O kad žalinga tvirtino visi gydytojai iš eilės ir net chirurgas siuntė pas neurologą.) Pasirodo, ankstyvas sėdėjimas ar stovėjimas yra žalingas tik didesnio svorio vaikams, nes jų sąnariukai nėra pasiruošę atlaikyti tokio svorio, koks tenka ir vėliau gali išlįsti įvairios sąnarių problemos. Bet storuliukai anksčiau laiko atsistoja retai. Be to gydytojų patarimas buvo neskubinti vaiko raidos, t.y. nevedžioti už rankyčių, nestatyti į vaikštinę pavyzdžiui. Jei nori vaikščioti, tegu vaikšto įsikibęs į baldus ir sienas pats.

Beje, maniškiai visi mielai ir ant pilvo gulėjo, ir ropojo. Ir 5,5mėn. jaunėlis jau atsisėda pats, bet iškart vėl pereina į gulimą padėtį ir su didžiausiu entziazmu ritasi, šliaužia ar siūbuoja keturpėsčias (dar neropoja). Gulint tyrinėti pasaulį jam šiuo metu įdomiau. Tad jokio noro sėdėti (nors sėdi puikiai jau koks mėnuo), o tuo labiau stovėti. O aš ir neprovokuoju...
mamke
Mano dukryte 7men. atsistojo,nors dar nelabai mokejo ropineti,po sav. pradejo isikibusi vaikscioti ir tik 8 men. pradejo pati atsisesti.
IngridaG
Visų mamyčių nuomonės - vieningos. Aš irgi manau, kam drausti? Vis tiek bus momentų, kai nepastebėsi. O beje, kokiu tikslu tai drausti? g.gif Net nežinau. Maniškiai irgi abu atsistojo 6,5mėn. Svarbiausia yra nupirkti patogią ortopedinę avalyne, taisyklingai statys kojytes ir taisyklingai formuosis pėdutė... thumbup.gif
rasiucx
na va ziuriu kad man nera ko cia nervintis kad maniskis nesedi o jau stojasi... ir ka man daryti?? tegu stojasi,. jei tik nori,.. nors daktare pamaciusi neleido. verysad.gif
venddetta
mano vienos drauges vaikutis 7,5 menesio pats jau vaiksciojo. ir kaip tokiam kliackui uzdrausti? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
lyra
Mūsų pirmagimis 7 mėnesių jau vaikščiojo įsikibęs į įvairius baldus. Beje, mes jo visia neskatinome, pats pradėjo. Dabar jam penki metukai, o kojytės gražios ir tiesios. Nebijokite, vaikutis pats žino kada jam jau laikas eiti.
meidos mama
Mano dkrytei 5men.ji labai tvirta ,drasiai galiu nestis ant vienos rankos nelaikydam nugarytes,nes jei ji tik jaucia kad virsta atgal iskart linksta i prieki,nors pazistu vaikuciu kurie dar nera tokie tvirti.Ir dukryte labai tvirtai stovi ant kojyciu,tik pajaucia pagrinda issitempia ir tvirtai stovi,aisku vienos dar nestatom,nes dar is sodint vienos nesodinam,nes kaip mes sakom"klebetunas"isijungia biggrin.gif .Idomu butu suzinoti ar cia daug kuriu mamu vaikuciai tokie stiprus ? g.gif
Natuke
Mano sūneliui yra 6 mėnesiai, jis jau labai tvirtai sėdi, ropoja, gali pats atsistoti. Pradėjo sparčiai vystytis, kai jam buvo truputi virš 5. Bandė stotis ant keturių, pats stengėsi atsisėsti... Išvažiavom į palangą kai vaikeliui buvo 5 su puse, grįžom kai sukako 6, senaliai neatpažino mažylio. Per 2 savaites išmokė ir ropoti, ir sedėti, po dienos atsistojo.

Taigi yra tokių aktyvių vaikelių, tai yra normalu. Manyškis skyrėsi nuo kitų mano vaikų tuo, kad yra labai smalsus, susidomėjęs gyvenimu, aktyvus. Apie tokius vaikus sako, kad jie skuba gyventi ax.gif Gal ir tavo toks drinks_cheers.gif
meidos mama
smile.gif smile.gif Na jo mano ir labai smalsi,ir kaprizinga.visko jei reikia viska jaus iekia paimti,o kai neduodi pradeda spiegti arba iskart rekia bigsmile.gif jau nuo 4.5men bando pati sestis,o padavus pirstus iskart pati keliasi........bet paciai dar sedet neiseina......labai svyruoja i sonus ,ir linsta i prieky smile.gif
Bulve
Mano aukselis, kuriam jau 7 mėn., pats nesisėda ir nesistoja, bet man tai nė motais, nes dar anksti. Aš džiaugiuosi, kad vaikas sveikas, linksmas, mėgsta šliaužioti, tipenti įsikabinęs į rankas, turi dantukų ir t.t.
Kiekvienas vaikas yra ypatingas ir jokių lenktynių nereikia rengti, pakanka tik žiūrėti, kad vaiko raida iš principo neatsilikinėtų (tokiu atveju reikia imtis priemonių).
Hmmm...
Maniškis 6 su trupučiu pats atsistojo, po kelių dienų pradėjo bandyti eiti įsikibęs, 7 mėn jau laisvai vaikščiojo visur, kur yra į ką įsikibti, apie 8,5 - 9 mėn pradėjo žengti pirmuosius savarankiškus žingsnius, dabar jau neįsikibęs pereina kambarį, nors krypuoja kaip ančiukas hihihi.gif Taip kad viskas normalu, nepergyvenk mirksiukas.gif
Jurgitukas1
Musu dukrytei, dar tik 4 meneseliai su trupuciu, o ji tikra saunuole, stipruole biggrin.gif Labai nori sestis, jei tik randa i ka isikabinti, kelia galva ir rieciasi. O dabar dar atrado, kad galima tipenti, kai mama us pazastuku ar rankyciu laiko lotuliukas.gif Laiminga baisiai, krykscia, liezuvi kaisioja, jai tikriausiai paciai labai linksma, kas gali tai daryti tongue.gif
Ingulik
QUOTE(Natuke @ 2006 07 18, 10:39)
Mano sūneliui yra 6 mėnesiai, jis jau labai tvirtai sėdi, ropoja, gali pats atsistoti. Pradėjo sparčiai vystytis, kai jam buvo truputi virš 5. Bandė stotis ant keturių, pats stengėsi atsisėsti... Išvažiavom į palangą kai vaikeliui buvo 5 su puse, grįžom kai sukako 6, senaliai neatpažino mažylio. Per 2 savaites išmokė ir ropoti, ir sedėti, po dienos atsistojo.

Taigi yra tokių aktyvių vaikelių, tai yra normalu. Manyškis skyrėsi nuo kitų mano vaikų tuo, kad yra labai smalsus, susidomėjęs gyvenimu, aktyvus. Apie tokius vaikus sako, kad jie skuba gyventi  ax.gif Gal ir tavo toks  drinks_cheers.gif
*

Panasi situacija, tik nuo 4,5 pradejo tas greitas vystymas biggrin.gif . Stovi tvirtai nuo 4,5 menesiu, jau greit prades ropoti (rytoj bus 5 menesiai) ir daktarai sako, kad tures greitai pati atsistoti 4u.gif O sedeti mes jau nuo 4 menesiu norime, bet mama neleidzia lotuliukas.gif
dvyne2
mum shiandien lygiai 7 menesiai. tvirtai stovejo nuo kokiu 3.5 -4 menesiu. todel ir su vaikstyne jau vaikshchiojo nuo 5. pati lovoj atsistojo 6 menesiu, o dabar jau ne tik atsistoja ir stovi, bet ir jau vaikshto isikabinus aplink visus baldus... oij kaip norechiau, kad ji dar vis guletu....dabar reik laxtyt ish paskos.... oij kokie lengvi tie pirmi menesiai buvo kaip pagalvoju....paguldai ir guli, zinai, kad niekur nedings. o dabar palik minutei....ir eit ieshkok...kelis kartus niekaip negalejau jos rast, kur nors uz duru uzlenda.....
lora++
QUOTE(meidos mama @ 2006 07 18, 12:01)
smile.gif  smile.gif Na jo mano ir labai smalsi,ir kaprizinga.visko jei reikia viska jaus iekia paimti,o kai neduodi pradeda spiegti arba iskart rekia bigsmile.gif jau nuo 4.5men bando pati sestis,o padavus pirstus iskart pati keliasi........bet paciai dar sedet neiseina......labai svyruoja i sonus ,ir linsta i prieky smile.gif
*

mano taip pat, as ja pastatau, bet ji jau baisiai tingi ar jai nepatinka, stoveti. 4u.gif
Onora
mano irgi nori sestis nuo 2 men, stotis nuo 3 men, tai is sodinu siek tiek, ir statau visu svoriu g.gif

o kodel negalima statyti anksti? g.gif
lena&l
Cia tikriausiai kaip ir viskas gyvenime, ko negalima labai norisi. O negalima anksti statyti del stuburo, kad jam nepakenkti:) Mano irgi sunutis jau nuo 3 meesiuku norejo stovimoje padetyje daugiau buti, nei guleti:) Geriau kiek imanoma ji ilgai nestatyti.....
gudrene
NU baikit jau nuo 3 mėn tai tikrai jokiu būdu nestatytik schmoll.gif Galima aišku už pažastų palaikyti ir tipo pastatyti vos vos pirštukais paliesti žemę, bet taip, kad visu svoriu schmoll.gif
Čia jau aš kategoriška. Kam vaikui sunkinti gyvenimą g.gif Gal jis neužaugs kreivu stuburu, bet paūgėjus gali atsirasti visokiausių problemų: sąnariai, nugaros skausmai ir t.t. ir pan.
Netgi sodinti vaiką kol jis pats neparemtas nesėdi - negalima
Isila
QUOTE(gudrene @ 2006 09 05, 10:40)
NU baikit jau nuo 3 mėn tai tikrai jokiu būdu nestatytik  schmoll.gif  Galima aišku už pažastų palaikyti ir tipo pastatyti vos vos pirštukais paliesti žemę, bet taip, kad visu svoriu schmoll.gif
Čia jau aš kategoriška. Kam vaikui sunkinti gyvenimą  g.gif Gal jis neužaugs kreivu stuburu, bet paūgėjus gali atsirasti visokiausių problemų: sąnariai, nugaros skausmai ir t.t. ir pan.
Netgi sodinti vaiką kol jis pats neparemtas nesėdi - negalima
*

pritariu mamytei, tikrai nereikia taip anksti. žinoma, vaikiukas nori, bet reikia palaukti
Lolka
Daug kartų lankiausi pas neurologą ir jis labai kategoriškas šiuo klausimu - nieko negalima daryti per anksti.... Nei sodinti, nei statyti, nes viskas atsiliepia vėliau - iškrypęs stuburas, problemos su kojytėmis. Kad ir kaip norisi - nepersistenkit, viskam ateina laikas drinks_cheers.gif
Ingulik
Maniske tai nuo 3 men. norejo ir pastoveti ir pasedeti doh.gif
Tai nuo 4 men jau tvirtai pradejo stoveti, kai laikau uz pazasti, bet sedeti neduodu iki siol. Griet bus 6 men, tai pati atsises tuoj-tuoj 4u.gif
_mamka_
Musiskis atsistojo pats isikibes pirma karta dar 6 men nesulaukes ir sedet nemokejo doh.gif Leidom, bet neskatinom. Lankem daug masaziuku. Jei vaiko raumenukai pakankamai tvirti, jis atsistos, jei ne, palauks, kol sutvirtes. Nemanau, kad cia problema mirksiukas.gif Beje, mes prie sunkiasvoriu blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.