Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tortai-9
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
kirbe
QUOTE(naitas @ 2010 11 26, 18:24)
kai man tiek priblenderiuoja, tai norisi paklausti - o į kurį sluoksnį dėti aktyvuotos anglies tablečių  biggrin.gif
*



lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
airius
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 26, 16:02)
Nufotografavau Snickers biskvita, kvadrato formos. Kvadrato formos niekad kupra neiskyla kazkodel, prieisngai nei apvalaus.

user posted image
*


As neisivaizduoju kaip reikia taip graziai perpjauti biskvita, man tai a blush2.gif ukstoji matematika
julioske
QUOTE(airius @ 2010 11 26, 23:23)
As neisivaizduoju kaip reikia taip graziai perpjauti biskvita, man tai a blush2.gif ukstoji matematika
*


as pvz nuo seno pjaunu siu siulu ax.gif mama kazkada vaikystej ismokino... norimam auksty ipjauni biskvito kampus ir 'iveri' siuvimo siula, po truputi trauki link saves i viena taska ir vualia, puikus pjuvis.... profes gal maziau archajiskus budud naudosja blush2.gif
airius
QUOTE(julioske @ 2010 11 26, 23:30)
as pvz nuo seno pjaunu siu siulu ax.gif mama kazkada vaikystej ismokino... norimam auksty ipjauni biskvito kampus ir 'iveri' siuvimo siula, po truputi trauki link saves i viena taska ir vualia, puikus pjuvis.... profes gal maziau archajiskus budud naudosja blush2.gif
*


O sakykit su tuo siulu tai pjauni kairen desinen ir kol atsipjauna ar tiesiog tempi siula uz abieju krastu ir jis graziai pjauna...
spyglis2
visada pjaunu su spec peiliu su dantukais duonai pjauti. jis ilgas ir biskvitus kuo puikiausiai, lygiai perpjauna cool.gif
julioske
QUOTE(airius @ 2010 11 26, 23:37)
O sakykit su tuo siulu tai pjauni kairen desinen ir kol atsipjauna ar tiesiog tempi siula uz abieju krastu ir jis graziai pjauna...
*


na gali siulu galus net suristi tarpusavy ir verzti kilpute po truputi, as nezulinu pirmyn atgal, tiesiog po truputi traukiu smile.gif
Cosette
Nepykit mamos už tokį klausimą, kurio tikriausiai klausė jau ne viena.... ax.gif

Bet noriu kept Tailandietiškų bananų tortą ir nežinau kokius biskvitus kept... Gal galit patart ax.gif
taippat noriu paklaust ar ne per didelė būtų 26 cm skersmens forma šitam tortui ir kokio maždaug svorio jis gaunasi.

Dėkoju iš anksto 4u.gif

naudodamasi proga noriu paklaust Rugiagėlės ar jau bandė ferrero rocher tortą?... rolleyes.gif
Olesta
man regis tailandietiškam eina 24 cm, bet jei mėgsti plonesnius biskvitus tai gali būti ir 26 4u.gif
rugiagele26
QUOTE(Cosette @ 2010 11 27, 16:03)
Nepykit mamos už tokį klausimą, kurio tikriausiai klausė jau ne viena....  ax.gif

Bet noriu kept Tailandietiškų bananų tortą ir nežinau kokius biskvitus kept...  Gal galit patart  ax.gif
taippat noriu paklaust ar ne per didelė būtų 26 cm skersmens forma šitam tortui ir kokio maždaug svorio jis gaunasi.

Dėkoju iš anksto  4u.gif

naudodamasi proga noriu paklaust Rugiagėlės ar jau bandė ferrero rocher tortą?...  rolleyes.gif
*



Rugiagele vis laukia svenciu, kada gales isbandyt naujus tortus... nes laukia nemazai progu...

O del tailandietisku bananu... as kepusi su normos kremu ir 24 cm, ir 26 cm skersmens formoj. Uztenka kremo pakankamai.. na gaunasi mazdaug svoriu, tai 24 cm skersmens, puosta grietinele 2,3 kg kazkur. As dedu baltus biskvitus. Tiksliau nuo Rafaello torto.
Cosette
Ačiū už atsakymus. Rugiagėle, laukiu švenčių kartu su tavim mirksiukas.gif lotuliukas.gif

Olesta, o kokį biskvitą kepi? 4u.gif
likta
Aš kepiau Ferrero rocher tortą, tačiau pati neragavau, atsiliepimai geri, tik kiek atsimenu, kremas nelabai tvirtos konsistencijos, nors tortas puikiausiai nukeliavo į Šiaulius. Ačiū už receptuką
Olesta
aš kai netingiu ir kai reikia tai kepuosi Asseni šokoladinio torto su karamelės sluoksniu biskvitą nuo to torto, o šiaip dažniausiai juodojo miško biskvitą, kai reikia iš rudų, su baltu biskvitu tailandietiško nebandžiau 4u.gif
dangiuk
Tundros klausimas: kokios konsistencijos gaunasi masė iš Asseni pastiliažo lipdymui? blush2.gif
Olesta
QUOTE(dangiuk @ 2010 11 28, 12:56)
Tundros klausimas: kokios konsistencijos gaunasi masė iš Asseni pastiliažo lipdymui?  blush2.gif
*


plastelino 4u.gif
dangiuk
QUOTE(Olesta @ 2010 11 28, 12:57)
plastelino  4u.gif
*


tadum kažką ne taip padariau, nes man išėjo toks labai skystas plastilinas doh.gif
Papildyta:
o gal tada receptas netikslus? nes įdėjau tikrai daugiau nei 250g pudros, o išėjo skystas, lipdyt tikrai ne itin tinkamas?
Olesta
QUOTE(dangiuk @ 2010 11 28, 13:08)
tadum kažką ne taip padariau, nes man išėjo toks labai skystas plastilinas  doh.gif
Papildyta:
o gal tada receptas netikslus? nes įdėjau tikrai daugiau nei 250g pudros, o išėjo skystas, lipdyt tikrai ne itin tinkamas?
*


aš į jį visada pilu tik 4 šaukštus vandens, tada gaunasi gerai, dabar tiesiog dadėk cukraus pudros, visoms jis skystas gaunasi 4u.gif na išskirtinius atvejus kai stebuklingai gaunasi pagal nurodytas normas smile.gif
dangiuk
QUOTE(Olesta @ 2010 11 28, 14:02)
aš į jį visada pilu tik 4 šaukštus vandens, tada gaunasi gerai, dabar tiesiog dadėk cukraus pudros, visoms jis skystas gaunasi 4u.gif na išskirtinius atvejus kai stebuklingai gaunasi pagal nurodytas normas smile.gif
*


VIskas aišku, aš db saviveikla užsiėmiau: ir aliejum teptom rankom minkiau, ir bele kiek pudros įminkiau, kažkas gavos... ta proga dukrai šunėką nulipdžiau, db raižo ratus aplnk jį, laukia, kada galės valgyt lotuliukas.gif
zuliaska
nu mergaitės padėkit smile.gif
penktadienį kepsiu biskvietus ir juos tepsiu po savaitės. kaip galvojat, užteks jei padėsiu į šaldą, ar dėt juos į kamerą??? n
Vigilyte
Sveikutės, gal patarsit kokį tortuką daryti, kad į sudėtį įeitų alkoholis, uogienė, gerai būtų, kad būtų šokoladinis ax.gif , nes iš pavadinimų nelabai suprasi iš ko torčiukas, ačiū, jei rasit laiko parašyti 4u.gif
Obeta
QUOTE(Vigilyte @ 2010 11 30, 14:37)
Sveikutės, gal patarsit kokį tortuką daryti, kad į sudėtį įeitų alkoholis, uogienė, gerai būtų, kad būtų šokoladinis ax.gif , nes iš pavadinimų nelabai suprasi iš ko torčiukas, ačiū, jei rasit laiko parašyti  4u.gif
*




čia juodo miško receptas, aš jį kiek kitaip dariau mirksiukas.gif sulaisčiau žagarės likeriu ir vietoj vyšnių naudojau juodųjų serbentų uogienę rolleyes.gif
gal tiks ax.gif
Vigilyte
QUOTE(-Radė @ 2010 11 30, 18:44)
čia juodo miško receptas, aš jį kiek kitaip dariau  mirksiukas.gif  sulaisčiau žagarės likeriu ir vietoj vyšnių naudojau juodųjų serbentų uogienę  rolleyes.gif
gal tiks ax.gif
*


ačiukas,buvo pas mane tokia mintis, bet, kad juodąjį mišką esu kepusi ne vieną kartą, tai jau kaip ir pabodo rolleyes.gif
Olesta
yra gi šampano tortas, paskui pasigėrusi Šarlotė ar kaip jinai ten lotuliukas.gif galų gale, žinant ko norit, imkit ir tepkit, dėękit mėgiamą biskvitą, dėkit norimą kremą, sulaistykit norimu alkoholiu ir bus Jums norimas tortas 4u.gif
Vigilyte
QUOTE(Olesta @ 2010 11 30, 19:10)
yra gi šampano tortas, paskui pasigėrusi Šarlotė ar kaip jinai ten lotuliukas.gif  galų gale, žinant ko norit, imkit ir tepkit, dėękit mėgiamą biskvitą, dėkit norimą kremą, sulaistykit norimu alkoholiu ir bus Jums norimas tortas  4u.gif
*


nu aš dar nesu tokia drąsi iprovizatorė, o pasigėrusią šarlotę dariau, superinis torčiukas, tik alkagoliaus ten nei lašo, va koks jis pas mane gavosi, o alkagolius tik šalia pastatytas blush2.gif lotuliukas.gif
Olesta
wow, kaip skoningai atrodo, niam niam, dabar gabaliuko norėčiau 4u.gif
Vigilyte
QUOTE(Olesta @ 2010 12 01, 12:37)
wow, kaip skoningai atrodo, niam niam, dabar gabaliuko norėčiau 4u.gif
*


pasakysiu atvirai, kad buvo tikrai labai skanus, man labai patiko tokia netortiška torto surinkimo idėja, tik įdarą aš improvizavau, nei tai maskarponės sūrio torto, nei tai varškės deserto, toks eee..., nu kitoks gavosi, neatkartočiau ko gero blush2.gif
e_lija
Sveikos, kepėjos 4u.gif , noriu jūsų patarimo. Savaitgalį gavau užduotį iškepti tortą. Tortas "Snickers" jau keptas, norisi pabandyti kažką kito. Mane sudomino "Ferrero Rocher" tortas. Kuo arčiau kepimas, tuo degustuotojų abejonių atsiranda. Visiems taip patiko "Snickers", jog kito torto neįsivaizduoja. Čia mano užsispyrimas šeimai ir kitokį tortą parodyti. biggrin.gif
Kaip manot ar po ano torto "Ferrero Rocher" vertas dėmesio? Suprantu, klausti dėl skonio sunku, bet visgi.
Milux
Sveikos, an prasidejo mano didieji bandymai unsure.gif
Pradejau nuo Rafelo svajones, isikepiau biskvitus, sakykit prasau jus kepate ji viena ir pjaunate? ant kiek biskvitu jum uztenka pagal recepta jai darai.Nes as kepiau atskirai, tai man vienos recepto porcijos uzteko 2 biskvitam , 26cm dydzio:hm
Obeta
QUOTE(tarškaliukas @ 2010 12 01, 15:50)
Sveikos, kepėjos 4u.gif , noriu jūsų patarimo. Savaitgalį gavau užduotį iškepti tortą. Tortas "Snickers" jau keptas, norisi pabandyti kažką kito. Mane sudomino "Ferrero Rocher" tortas. Kuo arčiau kepimas, tuo degustuotojų abejonių atsiranda. Visiems taip patiko "Snickers", jog kito torto neįsivaizduoja. Čia mano užsispyrimas šeimai ir kitokį tortą parodyti.  biggrin.gif
Kaip manot ar po ano torto "Ferrero Rocher" vertas dėmesio? Suprantu, klausti dėl skonio sunku, bet visgi.
*


kad ne daug kas šį tortą dar kepė g.gif ir atsiliepimai skirtingi cool.gif
kalin
niekur nerandu pasigerusios sarlotes ...gal kas pagelbes? 4u.gif
Vigilyte
QUOTE(kalin @ 2010 12 02, 00:48)
niekur nerandu pasigerusios sarlotes ...gal kas pagelbes? 4u.gif
*



čia smile.gif

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry22739120
e_lija
QUOTE(-Radė @ 2010 12 01, 20:22)
kad ne daug kas šį tortą dar kepė  g.gif ir atsiliepimai skirtingi  cool.gif
*


Vadinasi, neteko visų atsiliepimų skaityti. Būtų labai įdomu sužinoti.
Man klausimas iškilo, kaip tie vafliukai, kurie dedasi viename sluoksnyje, turėtų nesudrėkti, o išlikti traškūs. Kitaip košė gi pasidaryti gali.
Matyt, neteks pabėgt nuo "Snickers" unsure.gif
Gal Jūs ką patarti dėl kitų tortų galėtumėte?
akvilyte
QUOTE(tarškaliukas @ 2010 12 02, 08:48)
Vadinasi, neteko visų atsiliepimų skaityti. Būtų labai įdomu sužinoti.
Man klausimas iškilo, kaip tie vafliukai, kurie dedasi viename sluoksnyje, turėtų nesudrėkti, o išlikti traškūs. Kitaip košė gi pasidaryti gali.
Matyt, neteks pabėgt nuo "Snickers" unsure.gif
Gal Jūs ką patarti dėl kitų tortų galėtumėte?
*


jei patinka snikeris tai patiks ir Olestos turtingas kavos tortas mirksiukas.gif nerealus jis man wub.gif
Olesta
Rafaelo biskvitą į 4 dalis perpjaunu jei kepu 22,5 skersmeny, į tris ūkiškas dalis jei 24 cm, bet įmanoma ir į 4, bet kai aš mėgstu neperšviečiamus biskvitus, tai man gerai ir trys dalys 4u.gif
Milux
aciu Olesta, kita karta bandysiu viena kept ir perpjaut, dar klausimelis del to pacio biskvito, kazi kodel jis man toks lipnus gavosi, na kai lieti ranka jauciasi toks lipnumas , gal nuo sukraus priklauso:hm
emiliuxas
QUOTE(Vigilyte @ 2010 11 30, 22:20)
nu aš dar nesu tokia drąsi iprovizatorė, o pasigėrusią šarlotę dariau, superinis torčiukas, tik alkagoliaus ten nei lašo, va koks jis pas mane gavosi, o alkagolius tik šalia pastatytas  blush2.gif lotuliukas.gif
*


labai noreciau suzinoti kaip ir kuo padengta si sarlote?
Vigilyte
QUOTE(emiliuxas @ 2010 12 02, 12:27)
labai noreciau suzinoti kaip ir kuo padengta si sarlote?
*


maximoje pirktu greitai stingstančiu glaistu tortams, jis kaip žele tik labai greitai stingsta, g.b. skaidrus, g.b. ir pvz. braškinis, tai bus rausvas ir pabarstytas toje pačioje maximoje pirktais biggrin.gif perlamutriniais pabarstukais ax.gif
e_lija
QUOTE(akvilyte @ 2010 12 02, 09:50)
jei patinka snikeris tai patiks ir  Olestos turtingas kavos tortas  mirksiukas.gif  nerealus jis man  wub.gif
*


smile.gif dėkoju, reiks bandyti.
emiliuxas
QUOTE(Vigilyte @ 2010 12 02, 14:56)
maximoje pirktu greitai stingstančiu glaistu tortams, jis kaip žele tik labai greitai stingsta, g.b. skaidrus, g.b. ir pvz. braškinis, tai bus rausvas ir pabarstytas toje pačioje maximoje pirktais  biggrin.gif perlamutriniais pabarstukais  ax.gif
*


cia gal tas "tortengusen" vokiskas dr.okter? o ji tiesiog paruosi pagal insturkcija ir uzpili ant virsaus? cia gal pora pakeliu sunaudojote? labai jau grazus man jusu tortukas
*Keila*
Sveikos 4u.gif

Atnesu lb skanu torta prie kavos. Pasinaudojau keliais receptais ir isejo puikus tortas. nzn gal jau toks buvo blush2.gif
user posted image
Biskvitas: juodojo misko
Biskvitui reikės:
(16 cm)
3 kiaušiniai
150 g. cukraus
100 g. margarino
150 g. miltų
3 a.š. kakavos
1 a.š. sodos

Sulaistymas: tirpi kava, vanduo, cukrus.

Kremas (ganašas):

450 g. grietinėlės 36 %
100 g. pieniško šokolado
120 g. pakepintų migdolų drožlių

Glazūra:

100 g. pieniško šokolado
50 ml. grietinėlės

Eiga:
Kremą pasidaryti iš vakaro. Į puodą įdėti sulaužytą šokoladą, užpilti grietinėle ir statyti virti. Kai grietinėlė užvirs ir šokoladas ištirps, nuimti nuo viryklės, palaukti kol atauš kremas ir statyti nakčiai į šaldytuvą, kad gerai atvėstų.
Biskvitui : Kiaušinius suplakti su cukrumi. Ištirpinti margariną. Šiek tiek atvėsinti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdėti kakavos, miltų ir gesintą sodą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Patikrinti su mediniu pagaliuku.
Atvėsinti, padalinti į 3 dalis ir sulaistyti kavos sirupu.
Iš šaldytuvo ištraukus atšaldytą kremą išplakti iki standumo. Atsargiai įmaišyti 90 g. kepintų migdolų. Kremu pertepti du sluoksnius biskvito ir šonus. Statyti į šaldytuvą 2-3 val.
Glazūrai skirtą šokoladą įdėti i puodą, užpilti grietinėle ir ant garų vonelės ištirpinti. Užpilti ant torto. Likusiais migdolais papuošti torto šonus.
user posted image


Vigilyte
QUOTE(emiliuxas @ 2010 12 02, 16:28)
cia gal tas "tortengusen" vokiskas dr.okter? o ji tiesiog paruosi pagal insturkcija ir uzpili ant virsaus? cia gal pora pakeliu sunaudojote? labai jau grazus man jusu tortukas
*


ugu, tas pats, darau pagal instrukciją iš vieno pakiuko, jo ten dar lieka pusė irnesakyk.gif , ačiū už pagyrimą, tik, kai pamatau kokius grožius čia deda specialistės, tai man su mano mėgėjiškais "šadievrais" sarmata būna rodytis blush2.gif
surmute
Mergaiciukes gal galite patarti koki recepta noriu pasidaryti pauksciu pieno torto idara
mirksiukas.gif
bonza
turiu nemazai laszdyno riesutu, pora indeliu rududu, ir mandarinu kalna. Patarkit koki tortuka kept ax.gif noretusi labai kokio karamelinio riesutinio arba su sokoladu. Jei su mandarinais gavoju gal koks jogurtinis g.gif
Help 4u.gif
rugiagele26
QUOTE(surmute @ 2010 12 02, 18:25)
Mergaiciukes gal galite patarti koki recepta noriu pasidaryti pauksciu pieno torto idara
mirksiukas.gif
*



As darau si PAUKSCIU PIENAS
Olesta
su lazdyno riešutais buvo kažkur berods Cipciuko receptuose kažkoks receptas, o su mandarinais Srovės mandarininis būdavo giriamas, man taip ir neteko jo išbandyti, receptą per paieškas pamedžiokit 4u.gif
sayonara2
atsiprasau,kad taip isibroviau,bet ieskau,kas galetu iskepti torta biggrin.gif kur su barbe,reiketu gruodzio 18 arba 22 dar tiksliai keliu dienu laikotarpyje apsispresim


kaunas,jeigu kas galetu rasykit i az,aciu

arba gal galit pasiulyt kur kreiptis situo klausimu 4u.gif
Milux
Sveikos,
na va jau prasidejo manop eksperimentai pirmieji.Bet reikalinga SKUBI PAGALBA- labai prasau pasakykit ar tortui meskiukui- pries darant kailiuka su ganasu butina istept sviestiniu kremu? Ar tiesiog ganasu aptept ir tada kailiuka daryt unsure.gif
benomama
sveikutes.
Gal kas kepete sampanini torta???? Receptas RiMami.O dal ji pati pamatys. Mane domina zelatinos kikis g.gif ten parasyta 2.5 pakelio g.gif ir su kiek vandens neparasyta g.gif
Gal galite padeti.................
Olesta
ganašui dzibuoti nereikia sviestinio kremo, tuo pačiu ganašu aptepk plonai, kad spalva nešviestų torto ir viskas 4u.gif
Milux
aciu Olesta 4u.gif ir tavo vaikuciam kad pasveiktu greiciau 4u.gif
Olesta
ačiū, susigraibau visus balioniukus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.