Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Iki kiek laiko vystėte?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Elzyte
Ar kas vystete savo leliukus?ir iki kiek men. tai darete?As kartais ir dabar nakciai suvystau kad rankutem nesimosikuotu ar kuloko i burnyte nepaimtu. clap_1.gif
Hmmm...
Aš tai vystyti nemoku, niekas neišmokė mirksiukas.gif Nors kažkur iki 2- 2,5 mėn "susukdavau" vaiką į vystyklą kaip kirmėliuką, kad rankytėmis nesimosikuotų, labai padėdavo, ir miegodavo ramiau, ilgiau mirksiukas.gif
motinyte
kąąąąąą? man net ligoninėj nepasiūlė..atėjo iš karto aprengė rūbeliais su pampersais blink.gif blink.gif
*Jura*
Vysčiau tik kol gulėjom ligoninėj, tai būtų apie 10 dienų, grįžus namo rengiau jau rūbeliais thumbup.gif , man atrodo, jai taip daug patogiau, nei suvystytai buvo rolleyes.gif
mucka
Nevysčiau 4u.gif Nes nemoku ir manau, kad vaikui su rūbeliais patogiau 4u.gif
ladybird20
mano tik kol ligoninej gulejom, 3dienas buvo suvystytas, kai grizom namo, net nepagalvojau kad reikia suvystyt g.gif
gebene
O aš vystyti moku ax.gif , išmokau dar padėdama seses augint... Bet savų mažylių nevysčiau... Drabužėliais iš kart rengiau. Aš irgi buvau paskaičius kažkur, kad mažiukai ramesni būna jei juos susuki į anklodę, bet mano ABU vaikai tokio metodo griežtai netoleravo biggrin.gif
Daiv@
Man tai net minčių nekilo vystyti schmoll.gif
VeroniQ
vystem 8 dienas - kol gulejau po gimdymo, tik rankuciu nesuvystytdavo, nes maziukas stipruolis visvien issilaisvindavo ax.gif

cia turejau omeny kad vyste seseles, o po to mus su vyru ismokino. tipo jomlengviau maziuka apziuret ir siaip tipo jam silciau nes buvo ziema ir siaip vesoka biski
Medona
nevysciau, o kam ? lai juda rankytes, kojytes, tegul vystosi raumenukai ax.gif
-niekas-
aš savo dukrą [prieš 10 metų] vyščiau ilgai kol tilpo į palas.Ji buvo didelė rėksnė nusiramindavo tik tada kai stipriai suvystydavau.Oaš taip norėdavau aprengti rūbeliais ech ... o antrajį sūnelį jau ligoninėj rengiau šliaužtais ir jam patiko.
*Lina*
katrtą pabandžiau suvystyti,bet mažiukė išsilaisvindavo,tai po to niekada ir nevystau ax.gif
SANTA
As nei vieno vaiko nevysciau ....o kam g.gif ,dabar pagimdai ,pampersas ir i sliauztus thumbup.gif ,man atrodo kad jiem suvystitiems jau taip nepatogu biggrin.gif
Grytute
Nevysciau visai. schmoll.gif Ir manau kad to tikrai nereikia. cool.gif
Redane
Nevysčiau nei pirmos, nei antros mergaitės. man atrodo, kad taip nepatogu g.gif , aš pati tai tikrai nenorėčiau taip susukta miegoti, todėl ko nenoriu pati, to ir nedarau savo vaikams smile.gif
River
As irgi nevysciau. NOrs siaip zinau, kad labai tai lelius nuramina. Jie negali spardytis ir greit uzmiega, aisku kai buna visai mazuliai. Bet siaip dabar mokslas teigia, kad negerai taip vaika suvystyti, nes tai trukdo jo vystymuisi, jis turi laisvai judeti ir taip paskiau greiciau pradeda vartytis ir t.t.Nu aisku, cia tik tokia teorija. Nors mano lelius ir neramus budavo, gal kartais ir pabusdavo del to, kad pradedavo rankytem makaluotis, bet vis tiek nevysciau. Ot uztai labai stiprus vyras auga clap.gif
kristė
Man dukrą jau prieš 11 metų Antakalny atnešė šliaužtuose. lotuliukas.gif Todėl apie jokį vystymą nei tada nei dabar negalvojau.Kažin ar mokėčiau tai padaryti? ax.gif
Prikolnaja
O as vysciau,man patare net akusere,nes vaikas tada ramiau miega,pats saves neprizadyna su rankytem thumbup.gif Aisku visciau tik menesi,bet tikrai labai liuks!o po menesio,viskas,vaikui reikia judet 4u.gif
jurgusia
As su vystau tik tada kai buna labai nerami, susuku i kaldryte smarkiai, kad nejudetu, tai iskart uzmiega.O taip tai su tom rankom blaskosi ir issibudina.
Cvetocek
Aš taip pat nevysčiau savo vaikinuką biggrin.gif .
Elzyte
mus tai pirma diena ligonije suvyste,net galvyte skarele apriso.Po to jau vyste iki puses.Man budavo greit paemi suvystai(ligonij apmokino vystyti) net uzsirekt nesuspedavo smile.gif
Maja Di
Net ligoninėj dabar nebevysto tongue.gif , netgi neišnešiotus vaikiukus iškart į šliauštus velka thumbup.gif . O kad nekištų kumščiuko į burnytę vilkau marškinukus su užsiūtais galais, bet tik mėnesį, nes kai vaikutis nevystytas jo motorika geriau vystosi rolleyes.gif
jovka
As visaii nevysciaiu... Nuo pat gimimo su sliauztukais.
Elzyte
QUOTE(dianadov @ 2006 02 01, 17:04)
Net ligoninėj dabar nebevysto tongue.gif , netgi neišnešiotus vaikiukus iškart į šliauštus velka thumbup.gif . O kad nekištų kumščiuko į burnytę vilkau marškinukus su užsiūtais galais, bet tik mėnesį, nes kai vaikutis nevystytas jo motorika geriau vystosi rolleyes.gif
*

pas mus vysto 4u.gif Cia turbut visur skirtingai
KRISTIDA
Nors ir moku vystyti, bet mažių dar ligoninėje aprengiau šliaužtinukais. Jis ir taip man gerai miegojo mirksiukas.gif Kad kumštelio neprarytų biggrin.gif apie 1 mėn. moviau pirštinytes (ilgiau nereikia - reikia leisti viską liesti, kad pirštų receptoriai vystytųsi). Radau senoje literatūroje, jog rekomenduojama vystyti iki 2 mėn.
remunėlė
Ir aš žinau, kad ankščiau vaikus labai stipriai vystydavo ir į labai daug palu ir dar kažkokiais ilgais (nepamenu kaip jie vadinasi ax.gif )apsukdavo,bet aš tikrai nevyščiau ,o kam juk vaikutis irgi nori judėti .Tuo labiau,kad maniškei labai jau patiko spardytis thumbup.gif .O kad vaikutis suvystytas geriau miega tai net ir nepagalvojau doh.gif
Palma
Dukrą vysčiau gal pora savaičių, nes pamačiau kad jai tai nelabai patinka. Tiesa ligoninėje siūlė iš karto dėti šliaužtinius, bet manau to priežastis, jog jos tingi rodyti kaip tai daryti. Kartą sesutė man mestelėjo: "Vistiek jūs nemokėsite suvystyti kaip mes."
Sūnų iš karto šliaužtiniais rengiau.
Airida
O aš nevysčiau vaiko nei vienos dienos.
Uliuliuska
QUOTE(Elzyte @ 2006 01 29, 14:01)
Ar kas vystete savo leliukus?ir iki kiek men. tai darete?As kartais ir dabar nakciai suvystau kad rankutem nesimosikuotu ar kuloko i burnyte nepaimtu. clap_1.gif
*

Vyresne dukra vysciau savaite, o su mazaja to nedariau.. Tiesiog guldydavau miegoti ant pilvo 4u.gif
rencew
QUOTE(Airida @ 2006 02 11, 21:47)
O aš nevysčiau vaiko nei vienos dienos.
*

Aš taip pat nevysčiau nei dienos. Net gimdymo namuose nustebau, kad jie vaikui uždėjo vietoj vystyklų pampersą. taigi vystyklų malonumų nepatyrėm smile.gif
Austre 123
Mes niekada nevystėm net lygoniniai atnešė šliauštuose
Oksis
Dukrą gindžiau prieš 7,5 metų, ir tai atnešė nevystytą, tik nakčiai suvystydavo, tad ir gryžus namo nevysčiau, sūnui 6mėn. tai ligoninėj vystė iki pažastyčių, bet aš namuose nevysčiau.

Pilvelyje vaikeliai laisvai judina ir rankytes ir kojytes, tai kodėl mes taip norime suvaržyti jų laisvę. Mano tėtei 58, tai močiūtė pasakojo, kad jį vystė iki beveik 2 metų, kadangi tuo metu taip buvo įprasta.

Taigi kažkoks siaubas, išsivystai dviejų metų vaiką, jis ne tik kad vaikščiot, bet ir sėdėt nemoka.
Hermion@
Aš vystyti ir nemoku smile.gif Pirmą mėnesį nakčiai vaikiukus iki pažastų susukdavau į vystyklą, kad nepažadintų savęs kojytėmis mosikuodami. Ir vėliau, jeigu vaikas blogai jaučiasi ir niekaip nenurimsta, susukdavau į didelę skarą ir tada lengvai užmigdydavau.
Sati
QUOTE(Elzyte @ 2006 01 29, 13:01)
*

Vysciau tik viena diena nes iskart pastebejau kad mano lialius buvo daug ramesnis kai budavo nesuvystitas
vilara
Niekada nevysciau. ir lelius ramiai issimiega.
drugile
Suteikiau vaikui judėjimo laisvę, nevysčiau nei vienos dienos. Iš karto ligoninėje buvo aprengtas šliaužtukais. Vyresniosios flirt.gif gimusios prieš 7 metus taip pat nevysčau. Į ligoninę abiem vežiausi savo drabužėlius ir rengiau.
KLEVELIS
QUOTE(drugile @ 2006 04 09, 20:35)
Suteikiau vaikui judėjimo laisvę, nevysčiau nei vienos dienos. Iš karto ligoninėje buvo aprengtas šliaužtukais.  Vyresniosios flirt.gif gimusios prieš 7 metus taip pat nevysčau. Į ligoninę abiem vežiausi savo drabužėlius ir rengiau.
*

Aš nevisčiau iš vis nei vieno vaiko 4u.gif
jole
Dukrą ( priš 5 metus) vysčiau 1 mėn ir tai tik nakčiai. O sūnaus nevysčiau visai. 4u.gif
*CACA*
Dar bunant ligonineje liepe renkti kelnytes.
gimdziau nakti, tai ryte atejus akusere pamaciusi suvystyta leliu net nustebo: "Kaip cia dabar vaikas vis dar suvystytas?" Kai pasakiau, kad jo dar niekas neapziurejo ir nepervyste nieko nesake, bet paliepe, kad iskart sliastukus ar kelnytes deciau ir tipo jokiu vystymu kad nebutu. taip mano mazius ir nemate vystyklu.
Rituxx
Po gimdymo kai atnešė man į palatą kūdikį tai buvo nesuvystytas g.gif normaliais drabužėliais aprengtas tai aš jį ir rengiau drabužėliais visą laiką, tai neteko vysyti ax.gif
Meida
Nevysciau ne karto schmoll.gif Gimdykloj aprenge atsiveztais rubeliais smile.gif
SANTA
Baigesi vystymo laikai seniai .Dabar leliukai laisvi biggrin.gif
mutti
Pirmą dukrytę vysčiau ligoninėje gal porą dienų(nelabai kiap sekėsi hihihi.gif ) O jau antosios tai visai nevysčiau smile.gif
asta.s
Vystyti nemokejau,bet kai dukryte buvo 1men.,vyresni draugai patare vystyti nakti ir pamoke ,kaip tai daryt. Tai buvo pirma pilnai ismiegota naktis.Mano dukryte megeja kartais miegodama sumosikuot rankytem-gal susapnuoja ka nors.Taip ir issibudindavo. Bet pediatre paaiskino,kad negalima vystyti kojyciu,nes kenkia sanariuku vystymuisi,tai mes tiesiog apgaubiam rankytes ir mazyte puikiai parpia thumbup.gif
Nataliukas
Mes iskart sliauztus uzsidejom thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
doka
Net nepagalvojau, kad siais laikais kas vysto.Ligoninej kai atnese buvo aprengtas rubeliais.Mano nemazas gime 4.3kg.ugis59 cm.kai grizau namo is ligonines puse rubu mazu buvo. biggrin.gif
olyte
visai nevysciau smile.gif
amžinybė
QUOTE(olyte @ 2006 04 13, 22:26)
visai nevysciau smile.gif
*

Aš irgi visai nevysčiau. KAžkaip tam reikalo nebuvo.
Soni
savo vyresnyjį vysčiau gal pora dienų, kol atėjus gydytoja paklausė, ar aš pati norėčiau būti taip supokuota. O mažylį jau gimdymo palatoj aprengė kostiumėliu smile.gif
Guggy
O mes jau aprengta sliauztais i tokia specialia kaldryte (SwaddleMe Adjustable infant wrap) vystem pirmas pora savaiciu kai miegot eidavo. Maziukam patinka blush2.gif Juk jie gimsta iprate prie mazos jaukios erdves. O be to, daug ramiau miegodavo, nes is pradziu pati savo judesiu issigasdavo biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.