Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Receptai su nuotraukomis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
undi
QUOTE(Verslininke @ 2010 07 28, 21:40)
Labai jau skaniai atrodo jusu blynukai o sakykite o kiek sodos dedate ? 4u.gif
*



o man klausimas kyla,kaip reiki nugesinti ta soda?irgi su kefyru? g.gif
Ulė
QUOTE(undi @ 2010 07 28, 21:50)
o man klausimas kyla,kaip reiki nugesinti ta soda?irgi su kefyru? g.gif
*


as visad gesinu su actu 4u.gif
sodos nubrauktas saukstelis 4u.gif
undi
QUOTE(Ulė @ 2010 07 28, 22:43)
as visad gesinu su actu 4u.gif
sodos nubrauktas saukstelis 4u.gif
*



aisku, aciu uz receptuka, reikes butinai isbandyt, nes mano MB dievina blynus rolleyes.gif
Monalyza
o kiausini i karsta kefyra deti? nesutraukia?
cia as apie blynus jeigu ka mirksiukas.gif
Rastika
čia kažkada buvo receptas sriubos su kiniškais grybais, gal kuri turite receptą? nusipirkau ir noriu išbandyti, bet nerandu recepto g.gif
sjofne
QUOTE(Monalyza @ 2010 07 29, 09:17)
o kiausini i karsta kefyra deti? nesutraukia?
cia as apie blynus jeigu ka  mirksiukas.gif
*


Aga man irgi idomu, nes uzsimaniau toki blynu wub.gif
cius
QUOTE(GAGA @ 2010 07 27, 22:04)
KOTLETAS ANT IEŠMO biggrin.gif
Kiaulienos faršas 0,5 kg
Kiaušiniai 2 vnt.
Druskos
Pipirų
Dėjau 1 š. krakmolo.
Viską išminkom ir formuojam pailgą dešrelę,įspaudžiam į vidurį iešmą ir apvoliojame džiūvėsiuose.kepam ant silpnos ugnies 10-15 min.
SKANAUS 4u.gif
user posted image
*


pasakykit o orkaitei jeigu kepti tai kiek minučiu ir kokioje temperaturoje?Ačiu už atsakyma.
Ulė
QUOTE(Monalyza @ 2010 07 29, 09:17)
o kiausini i karsta kefyra deti? nesutraukia?
cia as apie blynus jeigu ka  mirksiukas.gif
*




QUOTE(*sweet* @ 2010 07 29, 09:40)
Aga man irgi idomu, nes uzsimaniau toki blynu wub.gif
*


as labai atsiprasau,kad gal ne visai tiksliai rasau receptukus blush2.gif

na as nuemus nuo ugnies issukau ta kefyra gerai taj jis kazkiek praveso ir tada kefyra maisiau ir plona srovele imaisiau kiausinio plakini,nesutrauke 4u.gif 4u.gif

*AMRI*
Bet kai kefyra uzkaitini,tai juk varske gaunasi.Tai kaip ji tada ismaisyti?
Akimirkos
QUOTE(wilioke_ @ 2010 07 28, 19:28)
siandien gaminau tarta pagal bea, tik as dejau dar prie viso to pievagrybiu, skonis thumbup.gif

1 šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos pokutis
300 g grietinės
4 kiaušiniai
350 g fermentinio sūrio

1 indelis pievagrybių
2 svogūnai ir gabalėlis cukinijos
200 g karšto rūkymo kiaulienos filė
druska, pipirai, prieskoninės žolelės (krapai, gelsvė, bazilikai), šiek tiek tarkuoto muskato riešuto

tešlą atšildom, svogūnus smulkiai sukapojam, cukiniją sutarkuojam, pievagrybius supjaustome. Svogūnus su cukinija ir pievagrybiais pakepinam. Tuo metu susitarkuojam sūrį, supjaustom kubeliais kiaulienos filė, šakute paplakam kiaušinius, tik tiek, kad tryniai išsileistų ir persimaišytų su baltymais. Viską gražiai sumaišom (sūrį, daržoves, grietinę, kiaušinius, kiaulienos filė, žoleles, muskato riešutą). Kepimo skardoje ar formoje, išklotoje kepimo popieriumi gražiai išdėliojame tešlą, kad neliktų tarpelių ir būtų krašteliai. Supilame įdarą (jis bus poskystis, neišsigąskite) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-55 min. arba kol masė nebebus liulanti ir bus šiek tiek apskrudęs viršus.

Vietoje kiaulienos filė galima dėti pievagrybius, vien tik daržoves, ar šiaip kas jums ateis į galvą. Skanu ir šalta, ir karšta!
user posted image
*


1 indelis pievagrybiu? Cia gal marinuotus dejote? Kokios talpos tas indelis?
sjofne
Ulė. gal gali nuoroda ikelti is kur si recepta pasiemei. Nes kiek bandziau ziureti, visur raso, kad seip kefyra sumaiso 4u.gif
Ulė
QUOTE(*sweet* @ 2010 07 29, 10:50)
Ulė. gal gali nuoroda ikelti is kur si recepta pasiemei. Nes kiek bandziau ziureti, visur raso, kad seip kefyra sumaiso 4u.gif
*


kaip seip?
nelabai suprantu kas neajsku? rasau kad uzkaitinus reik gerai ismaisyt,taj cia skaitos seip ar ne? lotuliukas.gif
receptukas
sjofne
QUOTE(Ulė @ 2010 07 29, 11:39)
kaip seip?
nelabai suprantu kas neajsku? rasau kad uzkaitinus reik gerai ismaisyt,taj cia skaitos seip ar ne? lotuliukas.gif
receptukas
*



smile.gif ne tiesiog perziurejau keleta rusu forumu su blynu receptais, ir ten nesakoma kad kefyras turi buti karstas smile.gif labai aciu uz nuoroda 4u.gif
Ulė
QUOTE(*sweet* @ 2010 07 29, 11:47)
smile.gif  ne tiesiog perziurejau keleta rusu forumu su blynu receptais, ir ten nesakoma kad kefyras turi buti karstas smile.gif  labai aciu uz nuoroda 4u.gif
*


taj buten tas karstas kefyras ir padaro turbut tuos blynus visai kitokius bigsmile.gif

man primine mokyklos laikus ..tokie budavo pusti ir vos vos guminiai su dzemu wub.gif
Jurgiedra
Labutis visoms virėjoms 4u.gif

Noriu paklausti: esu iš žemaitijos Rietavo turguje valgom labai skanius dešrainius, kuriuos kepa vietoje ta prasme dešrelė apsukama kažkokia tešla ir verdama riebaluose, gal kas darote ką panašaus ir turite receptuką ax.gif
Bananamio
QUOTE(Ulė @ 2010 07 28, 20:24)
Blynai

receptuka radau rusu forume,atsiliepimu begale ir visi kuo geriausi,nutariau pabandyti ir as ir tikrai nenusivyliau,labai drasiai rekomenduoju.
Blynai gaunasi labai panasus i mielinius bet be mieliu,paprasti gaminti  thumbup.gif
visa paslaptis yra karstas kefyras!! ir blyneliai tobuli.

0.5 kefyro
1kiausinis
4saukstai cukraus
ziupsnelis druskos
3stiklines miltu.

tesla turetu grietines tirstumo,gal vos tirstesne 4u.gif

kefyra ant ugnies ikaitinti iki uzvirimo,tuomet gerai maisant supilti kiausini isplakta su cukrumi,ideti gesinta soda,druska ir miltus,sluotele iswplakti ir kepti
Skanaus wub.gif



O kefyro tai cia kiek? 0,5 litro? g.gif
undi
QUOTE(Bananamio @ 2010 07 29, 12:22)
O kefyro tai cia kiek? 0,5 litro? g.gif
*



viskas cia normalu 0.5 kefyro pats tas rolleyes.gif
Makra
Kai saldytuvas apytustis... arba "sunaudoti likucius" biggrin.gif

user posted image

user posted image

1 porcijai reikes:
1 medziotoju desrele,
puse morkos,
1 didele bulve,
1 pievagrybis,
keli gabaliukai lasinuku
truputis smulkiai pjaustyto svoguno

Viska susmulkinam, dedam ant folijos, apibarstom prieskoniais. Folija "uzdarom" ir kepam orkaitej, kol suminksteja bulves. Jei nenoresit deti lasinuko, tai ant visko reikia uzlsinti lasa aliejaus smile.gif
Tikrai skanu mirksiukas.gif
Rastika
Makra,
super greitas receptukas, bus išbandyta drinks_cheers.gif
Belle_fleur
QUOTE(Ulė @ 2010 07 28, 22:43)
as visad gesinu su actu 4u.gif
sodos nubrauktas saukstelis 4u.gif
*


Man čia pasirodė labai panašu į amerikietiškus blynus, kur irgi soda dedasi su kefyru, tik jo kaitinti nereikia, o blynai irgi purūs ir stori gaunasi. Sakyčiau vargo mažiau ir be riebalų kepti. O sodos atskirai tikrai gesinti nereikia, kam tas actas, gi kefyras nugesina.
Ulė
QUOTE(Luella @ 2010 07 29, 14:55)
Man čia pasirodė labai panašu į amerikietiškus blynus, kur irgi soda dedasi su kefyru, tik jo kaitinti nereikia, o blynai irgi purūs ir stori gaunasi. Sakyčiau vargo mažiau ir be riebalų kepti. O sodos atskirai tikrai gesinti nereikia, kam tas actas, gi kefyras nugesina.
*


as parasiau recepta kaip as dariau ir parodziau kas man gavosi smile.gif
vargo cia buvo kokiu net 12-15 min.be valgymo biggrin.gif
Jus galite iskepti amerikietiskus blynelius,ikelti recepta su nuotrauka ir nereikes svarstyti ar cia panasu ar ne mirksiukas.gif

Makra,super ideja,aciu bigsmile.gif
Indre
QUOTE(Jurgiedra @ 2010 07 29, 12:05)
Labutis visoms virėjoms 4u.gif

Noriu paklausti: esu iš žemaitijos Rietavo turguje valgom labai skanius dešrainius, kuriuos kepa vietoje ta prasme dešrelė apsukama kažkokia tešla ir verdama riebaluose, gal kas darote ką panašaus ir turite receptuką ax.gif
*


Pats greičiausias variantas - nusipirkti bemielės ar mielinės šaldytos tešlos (kokia jums labiau patinka), man arčiau dūšios mielinė mirksiukas.gif ir paprasčiausias pieniškas dešreles (o jei norisi, tai ir kt.rūšių) apsuki tos tešlos juostelėmis ir kepi thumbup.gif beje irgi kur nori - arba orkaitėj (man taip rodosi yra sveikiau, neprisigeria riebalų) arba įkaitintuose riebaluose (tipo fritiūrinėj) 4u.gif ir viskas, skanauji tongue.gif aš prie tokio patiekalo pateikiu šviežių daržovių, bet vaikai kažkaip dažniau nori pomidorų padažo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*sweet* @ 2010 07 29, 10:50)
Ulė. gal gali nuoroda ikelti is kur si recepta pasiemei. Nes kiek bandziau ziureti, visur raso, kad seip kefyra sumaiso 4u.gif
*


aš manau, kad Ulė pateikė savo išbandytą receptuką ir praktiškai ištobulintą, tad nereiktų ieškoti sąsajų su kokiu nors kitu receptu mirksiukas.gif manau patys geriausi receptai, tai tie , kurie gimsta begaminant 4u.gif kiekviena pagal save gali išbandyti receptą, jei nenorit kaitinti kefyri, tai ir nereikia mirksiukas.gif biggrin.gif pilkit kokį turit 4u.gif
mergyte83
Ule, siandien kepiau tavo blyneliu, super gavosi, labai labai patiko 4u.gif viska dariau pagal recepta 4u.gif
GAGA
QUOTE(cius @ 2010 07 29, 08:58)
pasakykit o orkaitei jeigu kepti tai kiek minučiu ir kokioje temperaturoje?Ačiu už atsakyma.
*


Žinokit nekepus orkaitėje,bet manu kokioje 200 C temp.apie 30 min. žiūrėčiau pagal mėsos apskrudimą 4u.gif
Ulė
QUOTE(mergyte83 @ 2010 07 29, 17:21)
Ule, siandien kepiau tavo blyneliu, super gavosi, labai labai patiko  4u.gif  viska dariau pagal recepta  4u.gif
*


fuuu...aciukas biggrin.gif nes jau gailejaus kam as cia ikeliau 4u.gif
starbee
QUOTE(Ulė @ 2010 07 29, 19:10)
fuuu...aciukas biggrin.gif nes jau gailejaus kam as cia ikeliau 4u.gif
*


Nereik cia gailetis Ule, visi receptukai yra geri, manau nemazai mamyciu pasinaudos tavo idetu receptuku wink.gif
cius
Labai labai skanus blinai gavosi 4u.gif
Zhaliaakee
uoj, Ule, panašu čia prieš Jus susimokė..tai receptas neaiškiai parašytas , tai dar kas doh.gif biggrin.gif Viskas su Jūsų aprašymais gerai, visą laiką , kei gaminu nekyla jokių problemų, o kabinėtis dėl tokių dalykų kaip "0,5 kefyro", tai man bent jau kelia šypsena 4u.gif
KLEVELIS
QUOTE(Jurgiedra @ 2010 07 29, 11:05)
Labutis visoms virėjoms 4u.gif

Noriu paklausti: esu iš žemaitijos Rietavo turguje valgom labai skanius dešrainius, kuriuos kepa vietoje ta prasme dešrelė apsukama kažkokia tešla ir verdama riebaluose, gal kas darote ką panašaus ir turite receptuką ax.gif
*


Aš kepu namuose ir vaikai labai valgo tik neturiu nuotraukos.
Tešlai:
200 g varškės, kiaušinis, šaukštelis sodos( nugesintos šaukštu kefyro), miltų ( tiek , kad tešla nekiptų prie rankų)
Įdaras:
pieniškos dešrelės

Užminkyti tešlą ir iškočioti pailgą blyną. Jį supjaustyti 3 cm pločio juostelėmis. Tomis juostelėmis apvynioti dešereles ir kepti riebaluose.
Ant iškeptų lazdelių užpilti pomidorų padažo, pateikti su mišrainėmis. Vaikai valgo vienas...
cius
liuks receptas aš dar kaip čičinskus kepu su žalia tešla thumbup.gif
Papildyta:
oi ne tešla doh.gif mesa thumbup.gif
Gagarina
Ryžiai su krevetėmis

(Proporcijos dviems daug valgantiems smile.gif )

2 puodeliai ryžių, nelimpančių. Ryžiai pagrindinis šio patiekalo ingredientas, geriausiai tinka basmati. Bet tiks ir kiti ilgagrūdžiai nelimpantys ryžiai
800g krevečių (galima ir mažiau, skaniau didesnės su uodegomis, uodegas nuimti)
Geros saujos džiovintų krapų (būtinai), galima petražolių
Druskos, pipirų, česnako miltelių.

Krevetes atšildyti, nuimti uodegas, ir kepti be aliejaus gerai įkaitintoj keptuvėj. Susidariusį vandenį vis nupilti (krevetės turi kepti, o ne virti). Kai jos nustoja leisti vandenį, įpilti šiek tiek aliejaus, apibarstyt druska ir pipirais ir nemažinant ugnies kepti kol apskrus. Atidėti į šalį.

Ryžius nuplauti, virti dideliame kiekyje vandens, gerai pasūdyto. Basmati ryžiai verda labai greitai, per maždaug 5min. Ryžiai turi būti vos vos kieti iš vidaus. Jeigu ryžius išvirsit iki galo, jie tolesniame procese sulips. Jeigu nepasitikit savo ryžiais, baigus virti, perplaukit šaltu vandeniu.

Imti puodą nelimpančiu dugnu (aš turiu tam skirtą ryžių puodą, bet tiks bet koks tvirtas tefloninis plačiadugnis puodas). Į dugną pilti aliejaus, galima įdėti plonais griežinėliais supjaustytas bulves į dugną. Jos skaniai apkeps, gausis kaip bulvių traškučiai, ir bus lengviau puodą valyt po gaminimo smile.gif. Tada dėti sluoksniais ryžius, pabarstyti džiovintais krapais/kitais džiovintais žalumynais, dėti krevetes, vėl ryžius, tt. Uždengti dangčiu, galima ir virtuvinį rankšluostį įtiesti tarp puodo ir dangčio dėl sandarumo, ir ant LABAI lėtos ugnies garinti apie 45min. Tada puodą apversti ant lėkštės, palikti minutei (dugne susirinkęs aliejus vėl padengs ryžius, ir jie patiekti ant stalo nebesulips), nuimti puodą, apkeptas bulves/kietą ryžių sluoksnį, padėti atskirai, ryžius permaišyti ir tiekti į stalą.

Jeigu gaminu dviems, valgom tiesiog su salotomis. Jeigu darau svečiams, dedu daug daugiau ryžių (pagal svečių skaičių) ir šalia tiekiu keptą žuvį. Ryžiai labai šventiškai atrodo smile.gif. Galima šalia padėti citrinos, arba sumaišyti ryžius su šafranu.

Reportažas bus skurdus, nes negaliu įdėti didesnių nuotraukų. Nors turiu žingsnis po žingsnio nuotraukas rolleyes.gif
pienia
Labai idomus Jeegar receptukas, bet kazkaip sudetingai atrodo. Man tikriausiai ir nepavyktu blink.gif
Ules blynai labai skanus .Aciu 4u.gif
*ugne*
[quote=wilioke_,2010 07 28, 21:28]
siandien gaminau tarta pagal bea, tik as dejau dar prie viso to pievagrybiu, skonis thumbup.gif

wilioke isbandziau vakar tavo ikelta receptuka, labai skanu thumbup.gif
silsta
QUOTE(Ulė @ 2010 07 29, 20:10)
fuuu...aciukas biggrin.gif nes jau gailejaus kam as cia ikeliau 4u.gif
*




Ir man puikiai gavosi, ačiukas tau didelis. Ryt šeštadienio pusryčiams vėl užsiprašė tokių blynukų bigsmile.gif
Jurgiedra
[quote=Indre,2010 07 29, 16:35]
Pats greičiausias variantas - nusipirkti bemielės ar mielinės šaldytos tešlos (kokia jums labiau patinka), man arčiau dūšios mielinė mirksiukas.gif ir paprasčiausias pieniškas dešreles (o jei norisi, tai ir kt.rūšių) apsuki tos tešlos juostelėmis ir kepi thumbup.gif beje irgi kur nori - arba orkaitėj (man taip rodosi yra sveikiau, neprisigeria riebalų) arba įkaitintuose riebaluose (tipo fritiūrinėj) 4u.gif ir viskas, skanauji tongue.gif aš prie tokio patiekalo pateikiu šviežių daržovių, bet vaikai kažkaip dažniau nori pomidorų padažo biggrin.gif
Papildyta:

Jo galima apsukti bet gaunasi visai kas kita, o aš norėčiau tokios tešlos, kad iškepus galėtum perpjaut pridėt daržovių ir gautūsi tikras dešrainis blush2.gif , bet labai ačiū už patarimus 4u.gif
Gagarina
QUOTE(pienia @ 2010 07 30, 07:37)
Labai idomus Jeegar receptukas, bet kazkaip sudetingai atrodo. Man tikriausiai ir nepavyktu blink.gif
*


Na terlionės yra, bet jeigu turi gerus ryžius ir gerą puodą, sėkmė garantuota smile.gif

Sudėjau nuotraukas čia smile.gif

Ryžiai su krevetemis


ingridukas
Bulviniai blynai su lasisa
tesla-bulves,kiausinis,prieskoniai.Iskepam blynus,ant ju dedam varskes padaza(varske grietine cesnakas prieskoniai)o ant padazo sudytos lasisos gabalelis.
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Jeegar @ 2010 07 30, 11:05)
Na terlionės yra, bet jeigu turi gerus ryžius ir gerą puodą, sėkmė garantuota smile.gif

Sudėjau nuotraukas čia smile.gif

Ryžiai su krevetemis
*


Bus tikrai isbandyta,na labai jau skaniai ir gundanciai atrodo wub.gif smile.gif
Gagarina
QUOTE(ingridukas @ 2010 07 30, 11:30)

Bus tikrai isbandyta,na labai jau skaniai ir gundanciai atrodo wub.gif  smile.gif
*



Lauksiu atsiliepimų bigsmile.gif
Zhaliaakee
kokie bulviniai blyneliai thumbup.gif noriu jau dabar
doh.gif biggrin.gif
Nova
QUOTE(ingridukas @ 2010 07 30, 12:30)
Bulviniai blynai su lasisa


Net seiliu prisikaupe lotuliukas.gif Esu kazkada valgius Forto dvare tokius, labai skanus dalykas, naminiai tai isvis itariu bigsmile.gif
Rudaake82
ULE didelis dekui uz receptuka blynuku smile.gif Super gavosi thumbup.gif
širlė
QUOTE(ingridukas @ 2010 07 30, 11:30)
Bulviniai blynai su lasisa
tesla-bulves,kiausinis,prieskoniai.Iskepam blynus,ant ju dedam varskes padaza(varske grietine cesnakas prieskoniai)o ant padazo sudytos lasisos gabalelis.
user posted image


mmm net seiles tysta ziurint essen.gif bus isbandyta, bet kita diena, kai Mb bulviu svieziu nupirks, nes dabar ne vienos nera doh.gif


o siandien isbandysiu ules blynukus, begu tik kefyro pirkti ax.gif
keistuole
Kotletukai su bulvėm

Bulvės
Faršas
Prieskoniai

Į faršą sudėti prieskonius (druska, pipirai ir t.t.)
Bulves sutarkuoti burokine tarka. Viską sumaišyti. (Maždaug lygiom dalim mėsos
ir tarkių turėtų būt ar tarkių gali būt šiek tiek daugiau).
Tada padaryti nelabai plokščius kotletukus, dėti į kepimo indą ir į įkaitintą orkaitę.
Kepiau apie 40 min.

Skonis gal kiek primena žemaičių blynus, bet aplamai mano šeimynai patiko.

user posted image
Renata123
As taip pat noriu prisideti prie padeku Ulei!

Ule laaabai dekoju, kad pasidalinote puikiu blyneliu receptu!!! mirksiukas.gif

As ir mano seimyna labai megsta mielinius blynus, bet su jais terliones yra, t.y. visad reikia ilgai laukti kol pakils tesla, o blyneliu norisi cia ir dabar lotuliukas.gif O cia kelios minutes ir tesla paruosta thumbup.gif ir skonis, ir isvaizda kaip mieliniu, super! bigsmile.gif
sjofne
Ule labai aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Blynai gavosi, gal atrodziau labai priekabi, as tik norejau kad gautusi tokie, kaip pas Jus 4u.gif
FairyLady
Kaip pas jus cia viskas skanu... Jus tikros saunuoles smile.gif 4u.gif gal ir as prisiruosiu kazka nufotografuot 4u.gif
Ulė
QUOTE(*sweet* @ 2010 07 31, 10:56)
Ule labai aciu 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Blynai gavosi, gal atrodziau labai priekabi, as tik norejau kad gautusi tokie, kaip pas Jus 4u.gif
*


liuks! dziaugiuosi,kad gaunasi,nes rusu forume maciau gaunasi ne visom,saunuoles mes reiskias biggrin.gif 4u.gif
Ineta
Ule, aciu uz blynuku receptuka aciuks.gif
Labai patiko, dabar kepsiu su kefyru. Ir skanu ir sveikiau su rugusiu pienu, nei su vandeniu ar pienu biggrin.gif
Kibekė
Panašius blynukus į Ūlės ir aš kepu. Tik nieko neužplikinėju. Naudoju pasukas arba kefyrą, net kiaušinis nesideda, o gaunas irgi labai gardūs ir purūs blynai mirksiukas.gif
širlė
QUOTE(Ulė @ 2010 07 31, 10:38)
liuks! dziaugiuosi,kad gaunasi,nes rusu forume maciau gaunasi ne visom,saunuoles mes reiskias biggrin.gif  4u.gif
*



vat man jie vakar nesigavo tokie kaip jusu kazkodel verysad.gif pas jus kaip tikri mieliniai atrodo, o pas mane tai nelabai kazko issipute jie g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.