Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: gyvenimas ir darbas Danijoje
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
pandutė
SVEIKI NOREJAU PAKLAUST AR YRA SEIMU KURIOS GYVENA DANIJOJE?AR TEN BRANGU KAIP PATI SALIS?AR SUNKU SURAST VAIKUI DARZELI AR SUNKU RASTI MOTERIM DARBO?LAUKIU ATSAKYMU(TIKSLAUS MIESTO NERA KURIS DOMINTU TAI KONKRECIAI APIE DANIJA KAS KOKIAM MIESTE GYVENAT)
Taya
na va kaip tik Danijoje ir gyvenu. Atvaziavau cia siu metu liepa, tai tik dabar kojas pradedu apsilti. Tikrai sunkiau cia pritapti nei kokioj Anglijoje ar USA. Su darbu uzsienieciams is vis situacija liudna. Tokia jau valstybes politika, kad kuo maziau uzsienieciu salyje, tuo geriau. fool.gif As dar vis tebelaukiu darbo leidimo. Kiek zinau, popieriu tvarkymas gali uztrukti net iki 9 menesiu! bash.gif Visa ta laika reikes kazkaip pragyventi, o kaineles cia tai oj oj oj palyginus su Lietuva. mega_shok.gif Danu kalba - irgi ne sirdi glostanti. Reikia prie jos priprasti. surrender.gif Kai pradedi mokytis, tai ner labai sunku - kazkas tarp vokieciu ir anglu, plius keletas lietuviskam gomuriui neiveikiamu garsu.
Cia patarciau atvaziuoti nebent jei turi jau konkretu darbo kontrakta arba jei vyras gerai uzdirba mirksiukas.gif As kadangi nei to , nei to neturiu, tai biski sunku. Bet nieko, gausiu ta leidima dirbti ir isgyvensim. victory.gif O siaip tai kad butu paprasciau ir lengviau , patarciau gal geriau rinktis kokia kita sali.
pandutė
QUOTE(Taya @ 2005 12 20, 13:25)
na va kaip tik Danijoje ir gyvenu. Atvaziavau cia siu metu liepa, tai tik dabar kojas pradedu apsilti. Tikrai sunkiau cia pritapti nei kokioj Anglijoje ar USA. Su darbu uzsienieciams is vis situacija liudna. Tokia jau valstybes politika, kad kuo maziau uzsienieciu salyje, tuo geriau.  fool.gif  As dar vis tebelaukiu darbo leidimo. Kiek zinau, popieriu tvarkymas gali uztrukti net iki 9 menesiu! bash.gif Visa ta laika reikes kazkaip pragyventi, o kaineles cia tai oj oj oj palyginus su Lietuva.  mega_shok.gif Danu kalba - irgi ne sirdi glostanti. Reikia prie jos priprasti. surrender.gif Kai pradedi mokytis, tai ner labai sunku - kazkas tarp vokieciu ir anglu, plius keletas lietuviskam gomuriui neiveikiamu garsu.
Cia patarciau atvaziuoti nebent jei turi jau konkretu darbo kontrakta arba jei vyras gerai uzdirba  mirksiukas.gif  As kadangi nei to , nei to neturiu, tai biski sunku. Bet nieko, gausiu ta leidima dirbti ir isgyvensim.  victory.gif  O siaip tai  kad butu paprasciau ir lengviau , patarciau gal geriau rinktis kokia kita sali.
*

O KOKS TEN TURI BUTI LEIDIMAS DIRBTI?O AS GIRDEJAU KAD DANIJOJ PANASEI KAIP NORVEGIJOJ BET NORVEGIJOJ TOKIU NESAMONIU NER schmoll.gif NU NULIUDINAI VYRAS ZADA I DANIJA VAZIUOT GALVOJAU IR MES SU VAIKU PO TO KARTU TENAI VAZIUOSIM BET JEI TAIP SUNKU TAI IR NORAS PRAEJO
Taya
Reikia eiti i imigracine ir gauti leidima dirbti. Be jo niekas nepriims i darba. O tam leidimui gauti forma uzpildyti turi darbdavys. Cia tai baika, bet ne visi darbdaviai sutinka laukti po puse metu kada tau popierius sutvarkys. As gavau darba mokykloj lapkricio menesi, tai dar mokykla tebelaukia kad gauciau ta leidima, kad galeciau pradeti pas juos dirbti unsure.gif
pandutė
QUOTE(Taya @ 2005 12 20, 13:54)
Reikia eiti i imigracine ir gauti leidima dirbti. Be jo niekas nepriims i darba. O tam leidimui gauti forma uzpildyti turi darbdavys. Cia tai baika, bet ne visi darbdaviai sutinka laukti po puse metu kada tau popierius sutvarkys. As gavau darba mokykloj lapkricio menesi, tai dar mokykla tebelaukia kad gauciau ta leidima, kad galeciau pradeti pas juos dirbti unsure.gif
*

cia legaliai tu dirbsi?o jei per firma lietuvos gauni darba irgi reikia to leidimo?kokia nesamone o kitose salyse irgi tas pats?
Taya
QUOTE(pandutė @ 2005 12 20, 14:01)
cia legaliai tu dirbsi?o jei per firma lietuvos gauni darba irgi reikia to leidimo?kokia nesamone o kitose salyse irgi tas pats?
*

Taip,legaliai. Tai jei lietuviska firma siuncia dirbti tai ji ir pasirupins darbo leidimais. Nera ko tada sielotis. Tai gal ir atlyginimas vyro bus ne grasiai tai galesi sau gyventi nedirbdama smile.gif mirksiukas.gif
pandutė
ji siuncia ne firma o per agentura idarbinimo tipo viskas legaliai bet as isvis netikiu tokiom agenturom nuves palik ir gales kukuot
godaiva
na mes su Danija ir jos gyvenimu susiduriam jau nuo 1998metu, tik kaskart vis is kitos puses.
dabar nuo spalio menesio jau atvykome visa seimyna, vyras gavo ta nelmta darbo leidima, jam uztruko pora menesiu dokumentu tvarkymas, tik va as su vaiku irgi turiu prasytis leidimo, ne darbo leidimo, o leidimo gyventi kaip savo vyro zmona. Taimano popieriai pragulejo policijoje net pora savaiciu ir niekas nesiteige ju net i kompa suvesti, mat sventes iseigines, sako palaukit kol sventes baigsis.
Gavus leidima, kuris gali buti isduotas gal ir po puses metu, tada reikia kreiptis i komuna kad uzregistruotu ir isduou sysikringsbevis, tai kortele, kuri suteikia teise lankytis pas gydytojus, be sios korteles esi niekas, negalesi nei i biblioteka kreiptis, nei mobilaus telefono nusipirkti ir t.t.
vienu zodziu, nors man si salis ir pazystama ir gyvenau kazkada joje net 3 metus, bet sugrizus cia su visa seima ir vaikuciu, viskas kitaip atrodo. Gydytojai kazkaip lengvabudiskai i sergancius vaikus ziuri ir t.t,
na reikia laiko priprasti prie kainu, daiktai nera tokie brangus, bet maistas oj oj.
Beatuk
O as kaip tik nemanau kad maistas brangus. Kai cia gyveni ir dirbi, tai viskas labai ok manau.
Vijolia
QUOTE(Beatuk @ 2006 11 05, 20:46)
O as kaip tik nemanau kad maistas brangus. Kai cia gyveni ir dirbi, tai viskas labai ok manau.
*

Sveika, Beatuk, o kokiam mieste tu gyveni? Mes tp dviese na dar + trecias musu katinas cia gyvenam Vojense. Po men kraustomes netori Arhuso.
Gaila, kad taip negausu cia musu sioj temoj verysad.gif
godaiva
tai kad berods yra uzvestos dvi panasios temos, viena sita,
o kita mamytes Danijoje.
kazkaip netikslinga abejose lankytis, kiek suprantu ana populiaresne tema smile.gif
mama monce
nu matau, kad i sita tema jau senokai berasyta, bet gal dar pavyktu atnaujinti, nes as taip ieskojau ar yra cia daugiau zmoniu DK gyvenanciu. as dabar nestuke.gif , bet lelius turetu jau pasirodyt, nes terminas praejes. gal kuriai is jusu teko gimdyt DK? beje as fyne, glamsbjergo miestelyje. mirksiukas.gif
tai kad berods yra uzvestos dvi panasios temos, viena sita,
o kita mamytes Danijoje.
kazkaip netikslinga abejose lankytis, kiek suprantu ana populiaresne tema

gal galetumet padet surast ta tema??
godaiva
QUOTE(mama monce @ 2006 12 17, 03:04)
nu matau, kad i sita tema jau senokai berasyta, bet gal dar pavyktu atnaujinti, nes as taip ieskojau ar yra cia daugiau zmoniu DK gyvenanciu. as dabar  nestuke.gif  , bet lelius turetu jau pasirodyt, nes terminas praejes. gal kuriai is jusu teko gimdyt DK? beje as fyne, glamsbjergo miestelyje.  mirksiukas.gif

gal galetumet padet surast ta tema??
*

mamytes Danijoje
unlimited78
Sveikos mamytes, gyvenancios Danijoje,

As noreciau prie Jusu prisijungti. Nors, kaip matau, l - labai jau seniai cia berasyta ... unsure.gif
Jau beveik metai gyvenu DK - Horsens.
Gal yra mamyciu, gyvenanciu netoliese? rolleyes.gif
Butu malonu susipazinti ax.gif 4u.gif
Vijolia
QUOTE(unlimited78 @ 2007 04 05, 13:51)
Sveikos mamytes, gyvenancios Danijoje,

As noreciau prie Jusu prisijungti. Nors, kaip matau, l - labai jau seniai cia berasyta ...  unsure.gif
Jau beveik metai gyvenu DK - Horsens.
Gal yra mamyciu, gyvenanciu netoliese?  rolleyes.gif
Butu malonu susipazinti  ax.gif  4u.gif
*

Sveikute, yra kita tema, kur mes renkames - mamytes ir ne tik Danijoje - junkis! 4u.gif
Man atrodo, kad as netoli taves... g.gif
unlimited78
QUOTE(Viktorijavz @ 2007 04 05, 13:59)
Sveikute,  yra kita tema, kur mes renkames - mamytes ir ne tik Danijoje - junkis!  4u.gif
Man atrodo, kad as netoli taves...  g.gif
*

o kur ta tema? gal galetum permesti nuoroda? unsure.gif
jeigu nepaslaptis - kokiame Tu mieste? g.gif
godaiva
kazko senoji nuoroda nebenukreipia i ta tema g.gif
kazi kodel, kur ta tema dingo?
mes Sjelande, Fredensborge
Vijolia
QUOTE(unlimited78 @ 2007 04 06, 13:11)
o kur ta tema? gal galetum permesti nuoroda?  unsure.gif
jeigu nepaslaptis - kokiame Tu mieste?  g.gif
*

As RY komunoj. Bet tp netoli Arhus, Silkebirg.

QUOTE(godaiva @ 2007 04 06, 13:33)
kazko senoji nuoroda nebenukreipia i ta tema g.gif
kazi kodel, kur ta tema dingo?
mes Sjelande, Fredensborge
*

Senaja tema gal jau prikalbejome ax.gif Stai dabartine mirksiukas.gif http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry8879214
cemy
Sveikos mamytes, kaip tik tos temeles ir ieskojau,bet ziuriu ka cia liudnoka situacija..Ieskojau kitos vietos,kur DanijosLietuvos mamytes renkasi,bet neradau..taigi rasau sicia..gal sakau dar kas paziures ir prisijungs... 4u.gif as taip pat gyvenu sioj saly ir esu nepertoliausiai nuo Randers miesto,o siaip tai ir Aalborg netoli..gal yra netoli esanciu mamyciu? drinks_cheers.gif
Schroedingers Cat
Yra tokia temutė, labai didelė ir populiari: štai čia
Sacra
esu gyvenusi Danijoje, Arhus mieste. TIkrai labai patiko man sita salis, visa sistema sutvarkyta zmogui... fainai! smile.gif
Pjuvena po krūmu
Aš gyvenu ir dirbu Danijoj su savo MB. Iš pradžių galvojom kad užsidirbsim ir grįšim, bet čia labai faina, tai turbūt ir liksim biggrin.gif
jolanita
Sveikos mamytės ir netik, gyvenančios Danijoje. Aš pati esu ištekėjusi už dano, bet gyvenam LT, bent kol as smile.gif , kartais tenka SV padėti taigi šį kartą jis manęs paprašė tokios pagalbos, gal tai sudomins jūsų vyrus ar draugus 4u.gif
Info rasite čia http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=241503
Nestuke-gruoduke
Sveikute, nors as dar tik busima mamyte, bet mes gyvenam Horsene!!!

Labai noreciau, susitikti, paplepeti, jei tik iseitu smile.gif
Vijolia
QUOTE(jolanita @ 2007 10 22, 11:42)
Sveikos mamytės ir netik, gyvenančios Danijoje.  Aš pati esu ištekėjusi už dano, bet gyvenam LT, bent kol as  smile.gif , kartais tenka SV padėti taigi šį kartą jis manęs paprašė tokios pagalbos, gal tai sudomins jūsų vyrus ar draugus  4u.gif
Info rasite čia http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=241503
*

Jolanita, o kas cia per nuoroda turejo buti?
Top_Secret
Aš šiuo metu irgi Horsens'uose gyvenu bigsmile.gif visai šaunus miestelis mano manymu, tik gal šiek tiek per ramus ax.gif
Jurgita26
Labukas.
As 2 metus dirbau Danijoje, siuo metu gyvenu Lietuvoje, nes auginu maza leliuka, vyras ir dabar dirba Danijoj, kita pavasari planuojam visi kartu vykt, tai butu malonu susipazint su ten gyvenanciom mamytem, i darbeli nazadu eiti ten nuvykusi
Jei jus bendraujate kokioje kitoje temoje gal galit kas nuoroda imest ax.gif
Vijolia
QUOTE(Jurgita26 @ 2008 07 09, 10:53)
Labukas.
As 2 metus dirbau Danijoje, siuo metu gyvenu Lietuvoje, nes auginu maza leliuka, vyras ir dabar dirba Danijoj, kita pavasari planuojam visi kartu vykt, tai butu malonu susipazint su ten gyvenanciom mamytem, i darbeli nazadu eiti ten nuvykusi
Jei jus bendraujate kokioje kitoje temoje gal galit kas nuoroda imest ax.gif
*

Sveikute, mes bendraujame cia mirksiukas.gif http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...95&t=322303
Miegaliuke S
Sveikos,as jau 3metai Danijoje,bet sie metai paskutiniai cia! Nusprendeme grizti i tevyne,kad ir kaip joje sunku butu,bet ten savo namucius ir ateity matome!
Nestuke-gruoduke
Sveikuciukes,
O cia jusu kiek mazai!!!

Ar del to, kad geri orai ir visos atostogaut isilaksciusios, o gal del to kad vis dar liepa ir tinginiaujate?

Vijolia
QUOTE(Miegaliuke S @ 2008 07 26, 17:53)
Sveikos,as jau 3metai Danijoje,bet sie metai paskutiniai cia! Nusprendeme grizti i tevyne,kad ir kaip joje sunku butu,bet ten savo namucius ir ateity matome!
*

Kodel pas Danijos pleputes nebeuzeini? blush2.gif
margarita999
gal kas gali pasakyti kur galeciau gauti danu kalbos vadoveliu, CD ir pan. Lietuvoje? Yra kursai bet tik vilniuje, o as Kaune.
evaj
Labutis
Na is esanciu nuorodu ne vienos neatidaro , tai arba priplepetos arba nezinau...
Mano vyras dirba Danijoi ir kuo toliau tuo panasiau kad ir mums ten reikes kraustytis blush2.gif Toje salyje nebuvau ir ne neisivaizduoju kaip kas ir kur
Jus cia snekejote apie atlyginimus vat ir noriu paklausti koks yra normalus atlyginimas danijoj???
Ieva24.t
Sveiki,

skaiciau keleta temu apie darba danijoje, taciau ten sena 2005 metu informacija.

Gal galetumete kas duoti informacijos, kaip ten gyvenimas ir darbas ?

ar reikia dar taip ilgai laukti darbo leidimo?
Ar kas nors pasikeite nuo 2005 ?

Kokia minimali alga pavertus i litus?
Kiek kainuoja maistas ir apskritai, pragyvenimas.

Labai dekoju uz atsakymus.
Baltija
panaši tema yra čia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry20760361

Ar ruošiesi ten vykti ? bigsmile.gif mane irgi domina visokie dalykai, susiję su Danija ax.gif
Ieva24.t
Taip, mastau apie tai.
Baltija
kodėl būtent Daniją pasirinkai ? ax.gif
meskute :)
Labutis smile.gif As Agne.Kol kas gyvenu su savo seimyna Danijoj.Vyras jau eina 3 metai kaip cia darbuojuos, oas nuo birzelio me. cia.Tiesa pretais metais buvau irgi 4 menesius.Neseniai isirarbinau jau menuo kaip dirbu biggrin.gif Dukrytes kol kas i darzeli nevedu,bet jau mastau apie tai.Del darbi tai siuo metu verysad.gif sunku susirast,bet tikimes kad situacija greitu laiku pasitaisys.Aisku kas kalba angliskai ir turi automobili tai sansu isidarbint yra daugiau,o jei danu kalba zinai tai isvis thumbup.gif Tik kad kas su automobiliu cia prabuna metus paskui reikia registruotis ir didelius mokescius moket.Butu nuomos kainos skirtigos priklauso nuo vietos ir miesto.Maistas irgi brangus bet palyginus kai kurias produktu kainas tai panasiai jau kaip Lietuvoj swoon.gif Algos skirtingos priklausomai kur dirbt.Vidutiniskai danas gauna su nuskaiciuotais mokesciais 15000kronu per menesi.Vedusiems turintiems vaiku dideli mokesciai bet galma isprasyt ivairiu pasalpu blush2.gif Siaip kolkas cia mums patinka kazkaip ramus gyvenimas cia vyksta... smile.gif
Papildyta:
doh.gif ajetau ale klaidu pridariau berasydama blush2.gif blush2.gif
fillipa
[quote=meskute smile.gif,2008 10 31, 16:09]
Labutis smile.gif As Agne.Kol kas gyvenu su savo seimyna Danijoj.Vyras jau eina 3 metai kaip cia darbuojuos, oas nuo birzelio me. cia.Tiesa pretais metais buvau irgi 4 menesius.Neseniai isirarbinau jau menuo kaip dirbu biggrin.gif Dukrytes kol kas i darzeli nevedu,bet jau mastau apie tai.Del darbi tai siuo metu verysad.gif sunku susirast,bet tikimes kad situacija greitu laiku pasitaisys.Aisku kas kalba angliskai ir turi automobili tai sansu isidarbint yra daugiau,o jei danu kalba zinai tai isvis thumbup.gif Tik kad kas su automobiliu cia prabuna metus paskui reikia registruotis ir didelius mokescius moket.Butu nuomos kainos skirtigos priklauso nuo vietos ir miesto.Maistas irgi brangus bet palyginus kai kurias produktu kainas tai panasiai jau kaip Lietuvoj swoon.gif Algos skirtingos priklausomai kur dirbt.Vidutiniskai danas gauna su nuskaiciuotais mokesciais 15000kronu per menesi.Vedusiems turintiems vaiku dideli mokesciai bet galma isprasyt ivairiu pasalpu blush2.gif Siaip kolkas cia mums patinka kazkaip ramus gyvenimas cia vyksta... smile.gif
Papildyta:
doh.gif ajetau ale klaidu pridariau berasydama blush2.gif blush2.gif
*

[/quote
Apie kokias pasalpas kalbi? At tu kalbi apie nuolaidas uz darzelius seimom su dvieis ar daugiau vaiku? Pasalpas cia labai sunku gauti, nei bent istikruju turi zmogus blogai. Net kontanthlælp ne moka jei sutuoktinis "gerai" uzdirba.
Jei abudu dirbate kur dukra lieka?
Baltija
meskute, o kaip su leidimais gyventi ir dirbti? bigsmile.gif
fillipa
Cia galima paskaityti apie Danija, paprocius ir tradicijas http://www.kligys.com/alp/index.php?topic=apiedanus
Be roziniu akyniu tongue.gif
Baltija
jei kam įdomu, ir aš galėsiu įdėti straipsnį apie danus ax.gif
fillipa
QUOTE(Baltija @ 2008 10 31, 21:08)
jei kam įdomu, ir aš galėsiu įdėti straipsnį apie danus  ax.gif
*

sveikute
is kur tu tiek zinai apie DK, esi buvusi cia ar draugas danas?
P.S. As pati esu klaipediete biggrin.gif
Baltija
QUOTE(fillipa @ 2008 10 31, 19:17)
sveikute
is kur tu tiek zinai apie DK, esi buvusi cia ar draugas danas?
P.S. As pati esu klaipediete biggrin.gif
*

irgi planuojam ten vykti bigsmile.gif
rositta
Laba diena ,
Turiu bėdą, mano vaikai jau kraunasi lagaminus kelionei į Daniją , ruošiasi ten studijuoti kol mokslas nemokamas, tačiau važiuoja dabar , tikisi iki kito rudens apsiprasti ir susirasti darbą, guodžia mane tik tai kad puikiai kalba angliškai.
Gyvenančios Danijoje sakykite prašau kaip ar sunku atvažiavus be pažįstamų
susirasti darbą ir būstą ? Gal kas galite ką nors pasiūlyti. arba nukreipti į kokius darbdavius.
Ir gal galite pasakyti o mokslas mums lietuviams universitete tikrai nemokamas ?
Baltija
QUOTE(rositta @ 2008 11 04, 12:02)
Laba diena ,
Turiu bėdą, mano vaikai jau kraunasi lagaminus kelionei į Daniją , ruošiasi ten studijuoti kol mokslas nemokamas, tačiau važiuoja dabar , tikisi iki kito rudens apsiprasti ir susirasti darbą, guodžia mane tik tai kad puikiai kalba angliškai.
Gyvenančios Danijoje sakykite prašau kaip ar sunku  atvažiavus be pažįstamų
susirasti darbą ir būstą ? Gal kas galite ką nors pasiūlyti. arba nukreipti į kokius darbdavius.
Ir gal galite pasakyti o mokslas mums lietuviams universitete tikrai nemokamas ?
*

MB sesuo ten mokosi, išvažiavo prieš pat mokslo metus, ne anksčiau. Darbą susirado gana greitai ir net ne vieną, o du, be jokių pažįstamų, o būstas - bendrabutis mirksiukas.gif
Papildyta:
man atrodo be reikalo jie ten anksčiau važiuoja, papildomos problemos dėl būsto ir leidimų gyventi ir dirbti g.gif
rositta
O ar sunku gauti leidimą dirbti?
labai jau nervuojuos dėl jų išvažiavimo, nors pati suprantu kad LT kuo toliau tuo blogiau darosi. Jie galvoja įsikurti iki mokslų ir įsidarbinti. Nors jokių pažįstamų Danijoje neturi. O dar ir žiema ant nosies. Važiuoti ketina su automobiliu, bet gi negyvensi jame. doh.gif
O jūs merginos jei jau esate ten , tai artimiausiu metu į LT neplanuokite grįžti , nekas čia pas mus dabar. schmoll.gif
Baltija
nežinau, kaip yra su ledimais unsure.gif Žinau tik tiek, kad reikia susirasti darbą ir tik tada gauni leidimą gyventi ir dirbti, bet su sąlyga, kad darbas atitinka sąlygas (valandų skaičius, atlygis). O kam jie automobiliu važiuoja? Mes planuojam keltu iki Kylio ir nuo Kylio su mašina, be to, su mašina irgi ten kažkaip kitaip - reikia ją iregistruoti kad gauti daniškus numerius,k o turėti mašiną Danijoj - laaaaaaaaaaaaabai brangu, nes mokesčiai būna daugiau nei pusė mašinos vertės doh.gif Bet čia tik mano teorinės žinios, nes pati domiuosi gyvenimu Danijoje. į kokį miestą jie vyksta?
rositta
Na čia forume jau pasiskaitinėjau , tai galima iki metų važinėti su lietuviškais numeriais. O su auto todėl , kad galima šį tą daugiau nusivežti, jei būsto negaus , nes pažįstamų tai neturi, vis stogas virš galvos.
Baltija
na taip, aš turėjau omeny kodėl su mašiną iki pat Danijos? Paskaičiuokit, ar nebūtų pigiau keltu mirksiukas.gif

Į kokį miestą vaikai važiuoja?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.