pandutė
2005 12 20, 12:20
SVEIKI NOREJAU PAKLAUST AR YRA SEIMU KURIOS GYVENA DANIJOJE?AR TEN BRANGU KAIP PATI SALIS?AR SUNKU SURAST VAIKUI DARZELI AR SUNKU RASTI MOTERIM DARBO?LAUKIU ATSAKYMU(TIKSLAUS MIESTO NERA KURIS DOMINTU TAI KONKRECIAI APIE DANIJA KAS KOKIAM MIESTE GYVENAT)
na va kaip tik Danijoje ir gyvenu. Atvaziavau cia siu metu liepa, tai tik dabar kojas pradedu apsilti. Tikrai sunkiau cia pritapti nei kokioj Anglijoje ar USA. Su darbu uzsienieciams is vis situacija liudna. Tokia jau valstybes politika, kad kuo maziau uzsienieciu salyje, tuo geriau.

As dar vis tebelaukiu darbo leidimo. Kiek zinau, popieriu tvarkymas gali uztrukti net iki 9 menesiu!

Visa ta laika reikes kazkaip pragyventi, o kaineles cia tai oj oj oj palyginus su Lietuva.

Danu kalba - irgi ne sirdi glostanti. Reikia prie jos priprasti.

Kai pradedi mokytis, tai ner labai sunku - kazkas tarp vokieciu ir anglu, plius keletas lietuviskam gomuriui neiveikiamu garsu.
Cia patarciau atvaziuoti nebent jei turi jau konkretu darbo kontrakta arba jei vyras gerai uzdirba

As kadangi nei to , nei to neturiu, tai biski sunku. Bet nieko, gausiu ta leidima dirbti ir isgyvensim.

O siaip tai kad butu paprasciau ir lengviau , patarciau gal geriau rinktis kokia kita sali.
pandutė
2005 12 20, 13:32
QUOTE(Taya @ 2005 12 20, 13:25)
na va kaip tik Danijoje ir gyvenu. Atvaziavau cia siu metu liepa, tai tik dabar kojas pradedu apsilti. Tikrai sunkiau cia pritapti nei kokioj Anglijoje ar USA. Su darbu uzsienieciams is vis situacija liudna. Tokia jau valstybes politika, kad kuo maziau uzsienieciu salyje, tuo geriau.

As dar vis tebelaukiu darbo leidimo. Kiek zinau, popieriu tvarkymas gali uztrukti net iki 9 menesiu!

Visa ta laika reikes kazkaip pragyventi, o kaineles cia tai oj oj oj palyginus su Lietuva.

Danu kalba - irgi ne sirdi glostanti. Reikia prie jos priprasti.

Kai pradedi mokytis, tai ner labai sunku - kazkas tarp vokieciu ir anglu, plius keletas lietuviskam gomuriui neiveikiamu garsu.
Cia patarciau atvaziuoti nebent jei turi jau konkretu darbo kontrakta arba jei vyras gerai uzdirba

As kadangi nei to , nei to neturiu, tai biski sunku. Bet nieko, gausiu ta leidima dirbti ir isgyvensim.

O siaip tai kad butu paprasciau ir lengviau , patarciau gal geriau rinktis kokia kita sali.
O KOKS TEN TURI BUTI LEIDIMAS DIRBTI?O AS GIRDEJAU KAD DANIJOJ PANASEI KAIP NORVEGIJOJ BET NORVEGIJOJ TOKIU NESAMONIU NER

NU NULIUDINAI VYRAS ZADA I DANIJA VAZIUOT GALVOJAU IR MES SU VAIKU PO TO KARTU TENAI VAZIUOSIM BET JEI TAIP SUNKU TAI IR NORAS PRAEJO
Reikia eiti i imigracine ir gauti leidima dirbti. Be jo niekas nepriims i darba. O tam leidimui gauti forma uzpildyti turi darbdavys. Cia tai baika, bet ne visi darbdaviai sutinka laukti po puse metu kada tau popierius sutvarkys. As gavau darba mokykloj lapkricio menesi, tai dar mokykla tebelaukia kad gauciau ta leidima, kad galeciau pradeti pas juos dirbti
pandutė
2005 12 20, 14:01
QUOTE(Taya @ 2005 12 20, 13:54)
Reikia eiti i imigracine ir gauti leidima dirbti. Be jo niekas nepriims i darba. O tam leidimui gauti forma uzpildyti turi darbdavys. Cia tai baika, bet ne visi darbdaviai sutinka laukti po puse metu kada tau popierius sutvarkys. As gavau darba mokykloj lapkricio menesi, tai dar mokykla tebelaukia kad gauciau ta leidima, kad galeciau pradeti pas juos dirbti

cia legaliai tu dirbsi?o jei per firma lietuvos gauni darba irgi reikia to leidimo?kokia nesamone o kitose salyse irgi tas pats?
QUOTE(pandutė @ 2005 12 20, 14:01)
cia legaliai tu dirbsi?o jei per firma lietuvos gauni darba irgi reikia to leidimo?kokia nesamone o kitose salyse irgi tas pats?
Taip,legaliai. Tai jei lietuviska firma siuncia dirbti tai ji ir pasirupins darbo leidimais. Nera ko tada sielotis. Tai gal ir atlyginimas vyro bus ne grasiai tai galesi sau gyventi nedirbdama
pandutė
2005 12 22, 11:11
ji siuncia ne firma o per agentura idarbinimo tipo viskas legaliai bet as isvis netikiu tokiom agenturom nuves palik ir gales kukuot
godaiva
2005 12 27, 21:55
na mes su Danija ir jos gyvenimu susiduriam jau nuo 1998metu, tik kaskart vis is kitos puses.
dabar nuo spalio menesio jau atvykome visa seimyna, vyras gavo ta nelmta darbo leidima, jam uztruko pora menesiu dokumentu tvarkymas, tik va as su vaiku irgi turiu prasytis leidimo, ne darbo leidimo, o leidimo gyventi kaip savo vyro zmona. Taimano popieriai pragulejo policijoje net pora savaiciu ir niekas nesiteige ju net i kompa suvesti, mat sventes iseigines, sako palaukit kol sventes baigsis.
Gavus leidima, kuris gali buti isduotas gal ir po puses metu, tada reikia kreiptis i komuna kad uzregistruotu ir isduou sysikringsbevis, tai kortele, kuri suteikia teise lankytis pas gydytojus, be sios korteles esi niekas, negalesi nei i biblioteka kreiptis, nei mobilaus telefono nusipirkti ir t.t.
vienu zodziu, nors man si salis ir pazystama ir gyvenau kazkada joje net 3 metus, bet sugrizus cia su visa seima ir vaikuciu, viskas kitaip atrodo. Gydytojai kazkaip lengvabudiskai i sergancius vaikus ziuri ir t.t,
na reikia laiko priprasti prie kainu, daiktai nera tokie brangus, bet maistas oj oj.
O as kaip tik nemanau kad maistas brangus. Kai cia gyveni ir dirbi, tai viskas labai ok manau.
Vijolia
2006 11 06, 21:40
QUOTE(Beatuk @ 2006 11 05, 20:46)
O as kaip tik nemanau kad maistas brangus. Kai cia gyveni ir dirbi, tai viskas labai ok manau.
Sveika, Beatuk, o kokiam mieste tu gyveni? Mes tp dviese na dar + trecias musu katinas cia gyvenam Vojense. Po men kraustomes netori Arhuso.
Gaila, kad taip negausu cia musu sioj temoj
godaiva
2006 11 06, 21:46
tai kad berods yra uzvestos dvi panasios temos, viena sita,
o kita mamytes Danijoje.
kazkaip netikslinga abejose lankytis, kiek suprantu ana populiaresne tema
mama monce
2006 12 17, 03:04
nu matau, kad i sita tema jau senokai berasyta, bet gal dar pavyktu atnaujinti, nes as taip ieskojau ar yra cia daugiau zmoniu DK gyvenanciu. as dabar

, bet lelius turetu jau pasirodyt, nes terminas praejes. gal kuriai is jusu teko gimdyt DK? beje as fyne, glamsbjergo miestelyje.
tai kad berods yra uzvestos dvi panasios temos, viena sita,
o kita mamytes Danijoje.
kazkaip netikslinga abejose lankytis, kiek suprantu ana populiaresne tema
gal galetumet padet surast ta tema??
godaiva
2006 12 17, 03:41
QUOTE(mama monce @ 2006 12 17, 03:04)
nu matau, kad i sita tema jau senokai berasyta, bet gal dar pavyktu atnaujinti, nes as taip ieskojau ar yra cia daugiau zmoniu DK gyvenanciu. as dabar

, bet lelius turetu jau pasirodyt, nes terminas praejes. gal kuriai is jusu teko gimdyt DK? beje as fyne, glamsbjergo miestelyje.
gal galetumet padet surast ta tema??
mamytes Danijoje
unlimited78
2007 04 05, 14:51
Sveikos mamytes, gyvenancios Danijoje,
As noreciau prie Jusu prisijungti. Nors, kaip matau, l - labai jau seniai cia berasyta ...
Jau beveik metai gyvenu DK - Horsens.
Gal yra mamyciu, gyvenanciu netoliese?
Butu malonu susipazinti
Vijolia
2007 04 05, 14:59
QUOTE(unlimited78 @ 2007 04 05, 13:51)
Sveikos mamytes, gyvenancios Danijoje,
As noreciau prie Jusu prisijungti. Nors, kaip matau, l - labai jau seniai cia berasyta ...
Jau beveik metai gyvenu DK - Horsens.
Gal yra mamyciu, gyvenanciu netoliese?
Butu malonu susipazinti

Sveikute, yra kita tema, kur mes renkames - mamytes ir ne tik Danijoje - junkis!
Man atrodo, kad as netoli taves...
unlimited78
2007 04 06, 14:11
QUOTE(Viktorijavz @ 2007 04 05, 13:59)
Sveikute, yra kita tema, kur mes renkames - mamytes ir ne tik Danijoje - junkis!
Man atrodo, kad as netoli taves...

o kur ta tema? gal galetum permesti nuoroda?
jeigu nepaslaptis - kokiame Tu mieste?
godaiva
2007 04 06, 14:33
kazko senoji nuoroda nebenukreipia i ta tema
kazi kodel, kur ta tema dingo?
mes Sjelande, Fredensborge
Vijolia
2007 04 06, 15:32
QUOTE(unlimited78 @ 2007 04 06, 13:11)
o kur ta tema? gal galetum permesti nuoroda?
jeigu nepaslaptis - kokiame Tu mieste?

As RY komunoj. Bet tp netoli Arhus, Silkebirg.
QUOTE(godaiva @ 2007 04 06, 13:33)
kazko senoji nuoroda nebenukreipia i ta tema
kazi kodel, kur ta tema dingo?
mes Sjelande, Fredensborge
Senaja tema gal jau prikalbejome

Stai dabartine
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry8879214
Sveikos mamytes, kaip tik tos temeles ir ieskojau,bet ziuriu ka cia liudnoka situacija..Ieskojau kitos vietos,kur DanijosLietuvos mamytes renkasi,bet neradau..taigi rasau sicia..gal sakau dar kas paziures ir prisijungs...

as taip pat gyvenu sioj saly ir esu nepertoliausiai nuo Randers miesto,o siaip tai ir Aalborg netoli..gal yra netoli esanciu mamyciu?
Schroedingers Cat
2007 09 07, 16:01
Yra tokia temutė, labai didelė ir populiari:
štai čia
esu gyvenusi Danijoje, Arhus mieste. TIkrai labai patiko man sita salis, visa sistema sutvarkyta zmogui... fainai!
Pjuvena po krūmu
2007 10 21, 16:00
Aš gyvenu ir dirbu Danijoj su savo MB. Iš pradžių galvojom kad užsidirbsim ir grįšim, bet čia labai faina, tai turbūt ir liksim
jolanita
2007 10 22, 12:42
Sveikos mamytės ir netik, gyvenančios Danijoje. Aš pati esu ištekėjusi už dano, bet gyvenam LT, bent kol as

, kartais tenka SV padėti taigi šį kartą jis manęs paprašė tokios pagalbos, gal tai sudomins jūsų vyrus ar draugus
Info rasite čia
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=241503
Nestuke-gruoduke
2008 03 24, 23:35
Sveikute, nors as dar tik busima mamyte, bet mes gyvenam Horsene!!!
Labai noreciau, susitikti, paplepeti, jei tik iseitu
Vijolia
2008 03 25, 14:02
QUOTE(jolanita @ 2007 10 22, 11:42)
Sveikos mamytės ir netik, gyvenančios Danijoje. Aš pati esu ištekėjusi už dano, bet gyvenam LT, bent kol as

, kartais tenka SV padėti taigi šį kartą jis manęs paprašė tokios pagalbos, gal tai sudomins jūsų vyrus ar draugus
Info rasite čia
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=241503Jolanita, o kas cia per nuoroda turejo buti?
Top_Secret
2008 04 12, 17:07
Aš šiuo metu irgi Horsens'uose gyvenu

visai šaunus miestelis mano manymu, tik gal šiek tiek per ramus
Jurgita26
2008 07 09, 11:53
Labukas.
As 2 metus dirbau Danijoje, siuo metu gyvenu Lietuvoje, nes auginu maza leliuka, vyras ir dabar dirba Danijoj, kita pavasari planuojam visi kartu vykt, tai butu malonu susipazint su ten gyvenanciom mamytem, i darbeli nazadu eiti ten nuvykusi
Jei jus bendraujate kokioje kitoje temoje gal galit kas nuoroda imest
Vijolia
2008 07 09, 12:00
QUOTE(Jurgita26 @ 2008 07 09, 10:53)
Labukas.
As 2 metus dirbau Danijoje, siuo metu gyvenu Lietuvoje, nes auginu maza leliuka, vyras ir dabar dirba Danijoj, kita pavasari planuojam visi kartu vykt, tai butu malonu susipazint su ten gyvenanciom mamytem, i darbeli nazadu eiti ten nuvykusi
Jei jus bendraujate kokioje kitoje temoje gal galit kas nuoroda imest

Sveikute, mes bendraujame cia
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...95&t=322303
Miegaliuke S
2008 07 26, 18:53
Sveikos,as jau 3metai Danijoje,bet sie metai paskutiniai cia! Nusprendeme grizti i tevyne,kad ir kaip joje sunku butu,bet ten savo namucius ir ateity matome!
Nestuke-gruoduke
2008 07 27, 17:27
Sveikuciukes,
O cia jusu kiek mazai!!!
Ar del to, kad geri orai ir visos atostogaut isilaksciusios, o gal del to kad vis dar liepa ir tinginiaujate?
Vijolia
2008 07 27, 21:15
QUOTE(Miegaliuke S @ 2008 07 26, 17:53)
Sveikos,as jau 3metai Danijoje,bet sie metai paskutiniai cia! Nusprendeme grizti i tevyne,kad ir kaip joje sunku butu,bet ten savo namucius ir ateity matome!
Kodel pas Danijos pleputes nebeuzeini?
margarita999
2008 08 25, 17:48
gal kas gali pasakyti kur galeciau gauti danu kalbos vadoveliu, CD ir pan. Lietuvoje? Yra kursai bet tik vilniuje, o as Kaune.
Labutis
Na is esanciu nuorodu ne vienos neatidaro , tai arba priplepetos arba nezinau...
Mano vyras dirba Danijoi ir kuo toliau tuo panasiau kad ir mums ten reikes kraustytis

Toje salyje nebuvau ir ne neisivaizduoju kaip kas ir kur
Jus cia snekejote apie atlyginimus vat ir noriu paklausti koks yra normalus atlyginimas danijoj???
Ieva24.t
2008 10 31, 10:02
Sveiki,
skaiciau keleta temu apie darba danijoje, taciau ten sena 2005 metu informacija.
Gal galetumete kas duoti informacijos, kaip ten gyvenimas ir darbas ?
ar reikia dar taip ilgai laukti darbo leidimo?
Ar kas nors pasikeite nuo 2005 ?
Kokia minimali alga pavertus i litus?
Kiek kainuoja maistas ir apskritai, pragyvenimas.
Labai dekoju uz atsakymus.
Baltija
2008 10 31, 11:30
panaši tema yra čia
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry20760361Ar ruošiesi ten vykti ?

mane irgi domina visokie dalykai, susiję su Danija
Ieva24.t
2008 10 31, 11:53
Taip, mastau apie tai.
Baltija
2008 10 31, 11:57
kodėl būtent Daniją pasirinkai ?
meskute :)
2008 10 31, 15:09
Labutis

As Agne.Kol kas gyvenu su savo seimyna Danijoj.Vyras jau eina 3 metai kaip cia darbuojuos, oas nuo birzelio me. cia.Tiesa pretais metais buvau irgi 4 menesius.Neseniai isirarbinau jau menuo kaip dirbu

Dukrytes kol kas i darzeli nevedu,bet jau mastau apie tai.Del darbi tai siuo metu

sunku susirast,bet tikimes kad situacija greitu laiku pasitaisys.Aisku kas kalba angliskai ir turi automobili tai sansu isidarbint yra daugiau,o jei danu kalba zinai tai isvis

Tik kad kas su automobiliu cia prabuna metus paskui reikia registruotis ir didelius mokescius moket.Butu nuomos kainos skirtigos priklauso nuo vietos ir miesto.Maistas irgi brangus bet palyginus kai kurias produktu kainas tai panasiai jau kaip Lietuvoj

Algos skirtingos priklausomai kur dirbt.Vidutiniskai danas gauna su nuskaiciuotais mokesciais 15000kronu per menesi.Vedusiems turintiems vaiku dideli mokesciai bet galma isprasyt ivairiu pasalpu

Siaip kolkas cia mums patinka kazkaip ramus gyvenimas cia vyksta...
Papildyta:
ajetau ale klaidu pridariau berasydama
fillipa
2008 10 31, 16:46
[quote=meskute

,2008 10 31, 16:09]
Labutis

As Agne.Kol kas gyvenu su savo seimyna Danijoj.Vyras jau eina 3 metai kaip cia darbuojuos, oas nuo birzelio me. cia.Tiesa pretais metais buvau irgi 4 menesius.Neseniai isirarbinau jau menuo kaip dirbu

Dukrytes kol kas i darzeli nevedu,bet jau mastau apie tai.Del darbi tai siuo metu

sunku susirast,bet tikimes kad situacija greitu laiku pasitaisys.Aisku kas kalba angliskai ir turi automobili tai sansu isidarbint yra daugiau,o jei danu kalba zinai tai isvis

Tik kad kas su automobiliu cia prabuna metus paskui reikia registruotis ir didelius mokescius moket.Butu nuomos kainos skirtigos priklauso nuo vietos ir miesto.Maistas irgi brangus bet palyginus kai kurias produktu kainas tai panasiai jau kaip Lietuvoj

Algos skirtingos priklausomai kur dirbt.Vidutiniskai danas gauna su nuskaiciuotais mokesciais 15000kronu per menesi.Vedusiems turintiems vaiku dideli mokesciai bet galma isprasyt ivairiu pasalpu

Siaip kolkas cia mums patinka kazkaip ramus gyvenimas cia vyksta...
Papildyta:
ajetau ale klaidu pridariau berasydama

[/quote
Apie kokias pasalpas kalbi? At tu kalbi apie nuolaidas uz darzelius seimom su dvieis ar daugiau vaiku? Pasalpas cia labai sunku gauti, nei bent istikruju turi zmogus blogai. Net kontanthlælp ne moka jei sutuoktinis "gerai" uzdirba.
Jei abudu dirbate kur dukra lieka?
Baltija
2008 10 31, 17:39
meskute, o kaip su leidimais gyventi ir dirbti?
fillipa
2008 10 31, 19:52
Cia galima paskaityti apie Danija, paprocius ir tradicijas
http://www.kligys.com/alp/index.php?topic=apiedanusBe roziniu akyniu
Baltija
2008 10 31, 20:08
jei kam įdomu, ir aš galėsiu įdėti straipsnį apie danus
fillipa
2008 10 31, 20:17
QUOTE(Baltija @ 2008 10 31, 21:08)
jei kam įdomu, ir aš galėsiu įdėti straipsnį apie danus

sveikute
is kur tu tiek zinai apie DK, esi buvusi cia ar draugas danas?
P.S. As pati esu klaipediete
Baltija
2008 10 31, 20:22
QUOTE(fillipa @ 2008 10 31, 19:17)
sveikute
is kur tu tiek zinai apie DK, esi buvusi cia ar draugas danas?
P.S. As pati esu klaipediete

irgi planuojam ten vykti
rositta
2008 11 04, 13:02
Laba diena ,
Turiu bėdą, mano vaikai jau kraunasi lagaminus kelionei į Daniją , ruošiasi ten studijuoti kol mokslas nemokamas, tačiau važiuoja dabar , tikisi iki kito rudens apsiprasti ir susirasti darbą, guodžia mane tik tai kad puikiai kalba angliškai.
Gyvenančios Danijoje sakykite prašau kaip ar sunku atvažiavus be pažįstamų
susirasti darbą ir būstą ? Gal kas galite ką nors pasiūlyti. arba nukreipti į kokius darbdavius.
Ir gal galite pasakyti o mokslas mums lietuviams universitete tikrai nemokamas ?
Baltija
2008 11 04, 13:30
QUOTE(rositta @ 2008 11 04, 12:02)
Laba diena ,
Turiu bėdą, mano vaikai jau kraunasi lagaminus kelionei į Daniją , ruošiasi ten studijuoti kol mokslas nemokamas, tačiau važiuoja dabar , tikisi iki kito rudens apsiprasti ir susirasti darbą, guodžia mane tik tai kad puikiai kalba angliškai.
Gyvenančios Danijoje sakykite prašau kaip ar sunku atvažiavus be pažįstamų
susirasti darbą ir būstą ? Gal kas galite ką nors pasiūlyti. arba nukreipti į kokius darbdavius.
Ir gal galite pasakyti o mokslas mums lietuviams universitete tikrai nemokamas ?
MB sesuo ten mokosi, išvažiavo prieš pat mokslo metus, ne anksčiau. Darbą susirado gana greitai ir net ne vieną, o du, be jokių pažįstamų, o būstas - bendrabutis
Papildyta:man atrodo be reikalo jie ten anksčiau važiuoja, papildomos problemos dėl būsto ir leidimų gyventi ir dirbti
rositta
2008 11 04, 14:00
O ar sunku gauti leidimą dirbti?
labai jau nervuojuos dėl jų išvažiavimo, nors pati suprantu kad LT kuo toliau tuo blogiau darosi. Jie galvoja įsikurti iki mokslų ir įsidarbinti. Nors jokių pažįstamų Danijoje neturi. O dar ir žiema ant nosies. Važiuoti ketina su automobiliu, bet gi negyvensi jame.
O jūs merginos jei jau esate ten , tai artimiausiu metu į LT neplanuokite grįžti , nekas čia pas mus dabar.
Baltija
2008 11 04, 14:06
nežinau, kaip yra su ledimais

Žinau tik tiek, kad reikia susirasti darbą ir tik tada gauni leidimą gyventi ir dirbti, bet su sąlyga, kad darbas atitinka sąlygas (valandų skaičius, atlygis). O kam jie automobiliu važiuoja? Mes planuojam keltu iki Kylio ir nuo Kylio su mašina, be to, su mašina irgi ten kažkaip kitaip - reikia ją iregistruoti kad gauti daniškus numerius,k o turėti mašiną Danijoj - laaaaaaaaaaaaabai brangu, nes mokesčiai būna daugiau nei pusė mašinos vertės

Bet čia tik mano teorinės žinios, nes pati domiuosi gyvenimu Danijoje. į kokį miestą jie vyksta?
rositta
2008 11 04, 14:34
Na čia forume jau pasiskaitinėjau , tai galima iki metų važinėti su lietuviškais numeriais. O su auto todėl , kad galima šį tą daugiau nusivežti, jei būsto negaus , nes pažįstamų tai neturi, vis stogas virš galvos.
Baltija
2008 11 04, 14:41
na taip, aš turėjau omeny kodėl su mašiną iki pat Danijos? Paskaičiuokit, ar nebūtų pigiau keltu
Į kokį miestą vaikai važiuoja?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.