Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Medinės grindys
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Srekas
Sveikos, mamos ir šeimininkes, turiu tokių klausymų? Gal kartais kas pasidalins patirtimi. Naujame bute noriu raudonmedžio grindų, jos man labai grazios, bet gal jos yra nepraktiškos?(gal ant jų labai matosi dulkes ir..), o gal nuo jų labai tamsu ? Jei kas turite tokias grindis butu malonu jei pasidalintumet patirtimi. smile.gif
sika
Nu as neturiu jokiu mediniu grindu, bet pas teta yra maumezio grindys sudetos - spalva panasi i raudonmezio. Labai grazu, bet kiek tamsoka, bet ten senovinis toks namas - tai tinka, bet pati tokiu tamsiu nenoreciau. O ir medis gana minkstokas - reikia labai atsargiai ir baliu su sokiais nekelti, nes ant tamsaus labai matosi kiekvienas ibrezimas ir dulkes pasieniais, reiktu kasdien valyti, bet gal geraiu kai matosi ir isvalai, nei nematai, nors ju yra ir kvepuoji tomis dulkemis ax.gif

Bet as uz sviesesnes grindis 4u.gif taip kad rinkciausi uosi - o prie sviesaus ir baldus lengviau priderinti.

Jei jau raudonmedzio grindys butu - tai baldus sviesius rinkciausi, o prie sviesiu grindu visokie tinka, ypac kai uosio dar tokia ir spalva neipareigojanti.

Cia tik mano pamastymai, gal atsiras turinciu tokias grindis - tada jau patars is patirties savos.
kralikelis
na jei raudonmedzio grindys -- ir intrejeras turi buti atitinkamas... sunkesnis toks..tiktu kokiam mediniam name, sodyboj ar klasikinio stiliaus interjere su odiniais baldais ir pan....
uosis kai ir pries tai pasisakiusios, manau, lengvas, lengvai derinti viska po to..

del to ar lakas ar alyva...

as renkuosi laka ir tik laka nes neturiu nei noro nei pinigu daznai spec. prieziurai gruindu su alyva dengtu... ten ir priemones po to pirkt visokia sir t.t....
alyva dengtos grindys aisku labai jau naturaliai atrodo bet praktiskiau lakas..
zinau nes mano firma prekiauja be viso ko ir lakais... tai domejomes kai norejom importuot alyvas.. nusprendem kad lietuvis vis tiek taupys ir nepirks visu priemoniu kuriu reikia ir po to keiks produkta.. produktas gal ir geras bet reik ir naudot tinkamai.
tai va taip smile.gif
jei turi noro aisku galima rinktis ir alyvas... bet su visom pasekmem smile.gif
tai neatkalbinejimas --tiesiog informacija...
daug kas siam gyvenime brangu.. bet jei mums labai reik ir labai patinka taigi ir mokam smile.gif
Kalinka
jei neklystu tai pas mano giminaicius maumedis ir tikrai sviesesnis nei uosis g.gif Pas mane jau guli uosis. Pasaka. Dar negaliu atsigrožėti. Lakavom su kietikliais laku pusiau matiniu- atrodo labai natūraliai, šviesiai ir nuliovai. Rinkomes parketlentes. Tikrai rezultatas puikus. vaiko kambarį klosim uosio parketo lentelemis tai manau vizualiai bus prasčiau nei lentos. Bus matyt smile.gif
agacaga
Pazystami dejos medines grindis,tai sake pasirinko lakavima, nes jam tipo 10m garantija duoda, o tas vaskuotas, tai sake kasmet pervaskuot reikia,kas kainuoja 13Lt/m2 blink.gif
Li ute
O gal galit patarti, kaip prižiūrėti tokias grindis? Su kuo plauti? Gal yra kokios specialios priemonės?
furcux
QUOTE(Li ute @ 2005 04 26, 12:21)
O gal galit patarti, kaip prižiūrėti tokias grindis? Su kuo plauti? Gal yra kokios specialios priemonės?
*

Parduotuveje Teatro g. prekiaujancioje "Junkers" parketu, taip pat prekiauja visom alyvavimo priemonemis ir alyvuotu grindu prieziuros priemonemis.Taip pat suteikia visa isamiai informacija kaip tai daryti.
Sekmes smile.gif
pupa@
del to ar lakas ar alyva...

as renkuosi laka ir tik laka nes neturiu nei noro nei pinigu daznai spec. prieziurai gruindu su alyva dengtu... ten ir priemones po to pirkt visokia sir t.t....
alyva dengtos grindys aisku labai jau naturaliai atrodo bet praktiskiau lakas..
zinau nes mano firma prekiauja be viso ko ir lakais... tai domejomes kai norejom importuot alyvas.. nusprendem kad lietuvis vis tiek taupys ir nepirks visu priemoniu kuriu reikia ir po to keiks produkta.. produktas gal ir geras bet reik ir naudot tinkamai.
tai va taip smile.gif
jei turi noro aisku galima rinktis ir alyvas... bet su visom pasekmem smile.gif
tai neatkalbinejimas --tiesiog informacija...
daug kas siam gyvenime brangu.. bet jei mums labai reik ir labai patinka taigi ir mokam smile.gif

cry.gif Tai sakot labai brangi vaškuotų grindų priežiūra? cry.gif
Ugniaplaukė
norejau alyvuotu sendintu uosio grindu....bet pasirinkau lakuotas, nes nors alyvuotos atrodso nuostabiai, jei uzteksi ant ju vyno ar kavos, gali likti demes sad.gif
Merlote
Man irgi raudonmedis labai gražu, bet visgi nesiryžau raudonmedžio grindims, nors langai iš raudonmedžio (labai gražu).
del alyvavimo.
Mes dedames azuolo masyvo grindis ir alyvuosime. Ilgai svarsteme ar lakas ar alyva, ziurejom pavyzdzius. Taip trauke alyva, bet bijojome tos prieziuros. KAzkaip firma kuri mums grindis des ikalbejo alyvuoti su Saicos alyva, tipo ji kelis kartus alyvuojama sudaro apsauginę plėvelę, galima grindis plauti ir t.t.
Kaip iš tikrųjų tai pasiteisins - nežinau, bet dėl to grožio - rizikuosime, kadangi labai vertiname natūralų medį. Jeigu domina ta alyva, galite pasiskaityti www.mistrostatyba.lt , ten apie ją rašo.
O gal kas turite apie ją blogų atsiliepimų? parašykite.
furcux
QUOTE(Merlote @ 2005 08 17, 21:39)
Man irgi raudonmedis labai gražu, bet visgi nesiryžau raudonmedžio grindims, nors langai iš raudonmedžio (labai gražu).
del alyvavimo.
Mes dedames azuolo masyvo grindis ir alyvuosime. Ilgai svarsteme ar lakas ar alyva, ziurejom pavyzdzius. Taip trauke alyva, bet bijojome tos prieziuros. KAzkaip firma kuri mums grindis des ikalbejo alyvuoti su Saicos alyva, tipo ji kelis kartus alyvuojama sudaro apsauginę plėvelę, galima grindis plauti ir t.t.
Kaip iš tikrųjų tai pasiteisins - nežinau, bet dėl to grožio - rizikuosime, kadangi labai vertiname natūralų medį. Jeigu domina ta alyva, galite pasiskaityti www.mistrostatyba.lt , ten apie ją rašo.
O gal kas turite apie ją blogų atsiliepimų? parašykite.
*

Manau jei ne alyvuotu grindu prieziura,bei pazeidziamumas ,daugelis pasirinktu alyvavima(mes taip pat) smile.gif
Sekmes
Maus
Ka jus manote apie trisluoksni parketa? Mums parduotuvej isaiskino, kad trisluoksnis netgi populiaresnis nei masyvas, atseit tvirtesnis, stabilesnis, nes suklijuotas is triju sluoksniu. Beje, gal kas turejote reikalu su "Medzio stiliumi"?
norge
Jei sirdis linksta prie raudonmedzio, tai ir pirkit raudonmedi. Maciau sudeta pas draugus- atrodo brangiai. smile.gif Man patiko. Rekomenduociau uzmesti aki i riesutmedi- to raudonumo maziau. Mano akimis, uosis gana nuobodus, o gal tokiu patapo del savo didelio populiarumo. Man uosis- tai grindys be pretenziju, bet ir jokio cinkelio. unsure.gif O ir kietumo inedsas uosio neypatingas. As uosio nedeciau.

Del grindu apsispreskit patys, cia forumieciu nuomone (ir mano tame tarpe) - paskutinej vietoj. Grindys - labai labai svarbus sprendimas. Grindys turi tikrai patikti seimininkui. O kad prie tamsesniu grindu tik klasika tetinka- netiesa. smile.gif Interjera pasidarysit toki, kokio noresit. O baldus irgi nebus sunku atrinkti- jei ne parduotuvese, tai jurgeliai-meistreliai padarys, o nubeicuoti patinkancia ir tinkancia spalva- ne problema.

O del lako ar alyvos. As uz alyva. Man graziau, kai grindys nezvilga. Del alyvavimo kainu- ne kasmet gi alyvuot reikia, jei tinkamai priziuri.

Dominyka_2
Aš nusipirkau suomiškas trisluoksnes ąžuolo parketlentes Parla, su fiksavimo sistema (klojasi kaip laminatas, nereikia klijuoti ar kalti prie pagrindo), vienos juostos juostos (atrodo kaip lentos).

Kiek domėjausi prieš pirkdama, tai trisluoksnės yra daug stabilesnės, mažiau reaguoja į drėgmę, neatsiranda plyšių. Kaip minusą galima paminėti nedidelį viršutinį kietmedžio sluoksnį ~ 3,5mm, bet kaip pagalvoji, kad jos pramoniniu būdu lakuotos 6 sluoksniais (parastai lakuojama 2-3 kartus), tai turėtų labai greitai nenusivaikščiuoti ir nereikės greitai perlakuoti. Perlakuojant nusišlifuoja 1 mm, taigi ir jas bus galima keletą kartų perlakuoti.

Aš pirkau iš "Vilniaus parketo", bet bendravau ir su "Medžio stiliumi". Kiek supratau iš pokalbio su vadybininku, tai "Medžio stilius" pats gamina tokias parketlentes, be to, jos lygtai nelakuotos (tiksliai jau neprisimenu). Jis sakė, kad užsakymui įvykdyti reikia maždaug 2 mėn., man toks laikas buvo per ilgas. MS taip pat prekiauja importinėmis daugiasluoksnėmis parketlentėmis. Iš lietuvių daugiasluosknes taip pat gamina Volunta, Dominga Mill (prekinis ženklas - Boen).
Fikas
Gal kas galite parekomenduoti kokią parduotuvę, kur būtų galima gauti išsamesnę informaciją apie lakus, lakavimą. Lakuosime grindis ir lūbas.
Ermitaže ir Senukuose nelabai gausi konsultacijos. schmoll.gif
Nelabai ir žinome kokį pirkti laką luboms (blizgantį, matinį, gal dar koks specialus būna), grindims. g.gif
Gal kas susidūrėte ir galite patarti? unsure.gif
Dabar reikia nulakuoti lubas bent vienu sluoksniu, pries dazyma ir slifavima. Lengviau nusivalo dulkes.
furcux
QUOTE(Fikas @ 2005 09 05, 22:53)
Dabar reikia nulakuoti lubas bent vienu sluoksniu, pries dazyma ir slifavima. Lengviau nusivalo dulkes.
*

Kazko likau nesuprates,arba jau per velai skaitau.
Gal ne tik as kazko nesumetu??? g.gif
norge
Del alyvavimo. Hmmm... Kazkada turejau tamsaus medzio virtuves baldus, tai pirkau jiems aliejuka, kuriuo itrindavau kas keli menesiai. Baldai ir po treju metu atrode liuks. Apskritai, itrynus- iskart atsinaujindavo.

O grindims? Turetu gi principas buti tas pats. Pagalvojau- ar galima paciam tiesiog aliejum itrinti grindis, atnaujinti su skurliuku ax.gif . Koks tu alyvavimo masinu veikimo mechanizmas- smarkus trynimas? Nuuu? rolleyes.gif

Pamenu vaikysteje, mokyklos aktu saleje sutupdydavo visus ant grindu, duodavo vasko ir skuduriuka- ir trindavom. g.gif

Darbo yra, bet jei po truputi, po truputi. Bent jau problematiskesnes vietas- kur daugiau vaiksciojama... rolleyes.gif
Fikas
Ko cia nesuprasti? Kokiu laku lakuoti lubas (matiniu, blizganciu, dar kokios ten ju buna savybes?)? Kur didesnis lako medienai pasirinkimas, t.y. parduotuve.
yuki
QUOTE(Fikas @ 2005 09 05, 22:53)
*

nesuprastas liko šitas sakinys. įtariu, kad čia ne lakas turėtas omeny.
bitemajagsm
Jau trečius metus gyvenu ant pusiau matiniu laku lakuoto uosio parketo. Tai man jis thumbup.gif : ir spalva nepretenzinga, ir labai gerai atrodo, ir neblizga. Žodžiu, jis man nenusibodo.
Dėl tamsių grindų - manau reikia žiūrėti ir į bendrą buto vaizdą - ar butas (kambarys) tamsus, ar šviesus. Pvz., nedėčiau tokių grindų šiaurinėje pusėje esančiame kambaryje, nes ir taip saulė į jį neužklystų, todėl būtų gana niūru.
O šiaip grindų spalva, manau, tik skonio reikalas.

Dėl lako - yra visiškai matinis lakas, kuriuo nulakuotos grindys atrodo kaip visai nelakuotos. Taigi, prašau - visiškas natūralumas, o galvos skausmo ir priežiūros mažiau.

Na o jeigu labai labai norisi ar visai žmogus nesibodi darbo arba buto ar namo priežiūra yra jo hobi, tuomet tikrai reikia rinktis alyvą (man, asmeniškai, yra ir geresnių užsiėmimų, nei nuolatinis tupinėjimas apie grindis).

Norgei - baldai ir lieka baldais. Manau jų lyginti su grindimis nereikėtų, nes ant grindų bent vienas žmogus nuolat vaikšto. O jei jų daugiau, nei vienas..?
norge
Kol as cia svarsciau- viskas issiprende. smile.gif Firma, kurios seni klientai esam, informavo, kad aliejavimas kainuos keturis litus uz kvadrata. Gal as kokia buoze unsure.gif , bet mano supratimu, tai tikrai nedaug- uz komforta, ekologija, sveikata ir grozi. drinks_cheers.gif Plius, tik aktyviai naudojamose patalpose to reikia gal kas pusantru metu, o miegamuosiuose- gal karta i trejus-ketverius metus. smile.gif
Merlote
QUOTE(Dominyka_2 @ 2005 08 22, 13:31)
Aš nusipirkau suomiškas trisluoksnes ąžuolo parketlentes Parla, su fiksavimo sistema (klojasi kaip laminatas, nereikia klijuoti ar kalti prie pagrindo), vienos juostos juostos (atrodo kaip lentos).

ash esu truputi nusivylusi siom parketlentem (kitos firmos bet to paties principo. tas lakas ne toks jau ir tvirtas man pasirode. turim tokias grindis (uosio) 3 metus bet jau po metu ir tarpeliai atsirado, ir nuo baldu labai greitai isispaude (pvz nuo sofos, kur gulima dalis isvaziuoja). galima sakyti kad su visom grindim taip gali atsitikti, bet parketa ar lentas gali daug dazniau atnaujinti, gali koki pramonini laka uzlakuoti. kai pirkom sake: 10 metu problemu neturesit, bet kaip matau viskas kitaip.
aifa
QUOTE(Merlote @ 2005 09 07, 18:53)
ash esu truputi nusivylusi siom parketlentem (kitos firmos bet to paties principo. tas lakas ne toks jau ir tvirtas man pasirode.
*

Jeigu galima, parašyk kokia tai firma. Tikriausiai kokybė nuo firmos nemažai priklauso. Kiek domėjausi, tai ir lietuviai gamina tokias, ir vokiškas kažkas importuoja, ir kinietiškų panašaus principo yra. Tai būtų labai naudinga sužinoti, kokios firmos pasitaikė prastesnės ir tokių nepirkti. Ačiū. 4u.gif
Majute
QUOTE(Fikas @ 2005 09 05, 23:53)
Gal kas galite parekomenduoti kokią parduotuvę, kur būtų galima gauti išsamesnę informaciją apie lakus, lakavimą. Lakuosime grindis ir lūbas.
Ermitaže ir Senukuose nelabai gausi konsultacijos.  schmoll.gif
Nelabai ir žinome kokį pirkti laką luboms (blizgantį, matinį, gal dar koks specialus būna), grindims. g.gif
*

Aš tai patarčiau kreiptis į SADOLIN saloną,ten tikrai gausit visą infomaciją.O Senukuose ar Ermitraže tai tikrai nieko nesužinosit,nes ten jie netik apie dažus nežino,bet ir žmonių aptarnaut nemoka.Sadolin firmos lakai yra specialūs ir luboms,ir grindims.
Aronija
QUOTE(Fikas @ 2005 09 05, 23:53)
Ermitaže ir Senukuose nelabai gausi konsultacijos.  schmoll.gif
*

Sveika, tai kalbi apie medines lubas ir grindis? jeigu taip tai pati nuspresk ar nori, kad blizgetu ar ne... nemazai kas renkasi matini laka, bet mes rinksimes blizgu laka, zymiai graziai isrinskeja mediena.. O siulyciau pirkti brangu laka, kuris senukuose parduodamas, beros didele talpa apie 100-180 Lt... Sis lakas pats graziai issilygina ir nelieka jokiu dryziu. Mes jau ji isbandem, rezultatas thumbup.gif
Fikas
Ta prasme nesimato dryziu. Tada tikrai super, nes mes nepatyre lakuotojai, tai tikrai svarbu. O kokios firmos lakas?
Furtado
Mes savo parketa lakavom is pradziu kazkokiu pigiu, smirdanciu laku - liko dryziai ir dar galva apsisuko kol nulakavom. Dabar darant normalu buto remonta pirkom is Seniuku Johnstone's "Woodworks" quick dry floor (greitai dziustantis grindu lakas vidaus darbams). Rezultatas neitiketinas - nesmirdi, issilygina kaip stiklas, isdziusta per kelias valandas ir ant tokiu grindu tikrai malonu neapsakomai vaikscioti. Tikrai rekomenduoju is visos sirdies, nenusivilsit. Beje ji lakuoti galima ant seno lako, tik reikia ciut pasveist. O lakas pats atrodo kaip pienas:)Ir skiedziasi kaip keista, bet su vandeniu. Dar tiesa, jis nepigus, netoli simto litu 2.5 litro. Bet patikekit, mes islakavom 3 kartus miegamaji, jame gal koks 16 kvadratu, o lako liko tai daugiau dar nei puse dezes!!!
furcux
QUOTE(bzzz... @ 2005 09 16, 18:27)
. Beje ji lakuoti galima ant seno lako, tik reikia ciut pasveist.
*

Taip jei senasis lakas vandeninis,jei aliejinis ,arba rugstinis geriau neeksperimentuoti smile.gif
LT
Jau su vyru apsisprendėme, kad norime natūralių grindų. Norim grindis susidėti iš natūralių lentų. Tik sunku apsispręsti kokias pirkti. Tėtis rekomenduoja sibiro pušį. Tad jai jau kas esate nusipirkę ir susidėję tokias grindų lentas, pasidalinkite patirtimi kur, kokias ir už kiek pirkote?

Ačiū smile.gif
furcux
QUOTE(Mis @ 2005 09 26, 16:26)
Jau su vyru apsisprendėme, kad norime natūralių grindų. Norim grindis susidėti iš natūralių lentų. Tik sunku apsispręsti kokias pirkti. Tėtis rekomenduoja sibiro pušį. Tad jai jau kas esate nusipirkę ir susidėję tokias grindų lentas, pasidalinkite patirtimi kur, kokias ir už kiek pirkote?

Ačiū  smile.gif

*

super minkstos....
mamagitana
viena iš keisčiausių minčių, nustebinusių mane pačią- praėjusią savaitę intensyviai rinkomės grindų lentas. Ir ką gi? Supratau , kad man gražiausios yra plačios pušinės lentos su šakomis blink.gif Visi ąžuolai-uosiai, visi bambukai, venge, kempai ir kt. man panašesni į laminatą, nei į medį, kažkokie perdėm lygūs, kieti, "nemediniai"... Problema vienok... Prastas mano skonis, ane? Nužiūrėjau Dasfoje plaaačias lentas, tokių ąžuolinių iš viso niekur nėra, nes, jei būtų, tai kainuotų kokius 500 už kvadratą, galvą guldau... Žinau iš asmeninės patirties, kokia minkšta spygliuočio mediena-išsibraižo, susibado, na, "nelaiko" apkrovų... Nors, teisybės dėlei, vienas mažiau vaikštomas kambarys, "bibliotekinis', kur ir kilimas buvo smile.gif , beveik nenukentėjo . Žodžiu, jei kambarys menkai trypiamas, koks miegamasis, kur pusė grindų po lova lieka, kur kilimukai prie lovos dar gabaliuką užkloja, kur ateini vakare-išeini rytą, tai galima ir spygliuotį dėt. Pinigų ekonomija ryški išeina. Man dabar konkreti trauma- sprendimo dar nepriėmiau. g.gif
Tutikutė
O as galiu is savo patirties pasakyti, kad nusivyliau medinemis grindimis. Musu bute jas sudejo pries kokius 10 metu ir atrodo tikrai gerai isdziuvusios buvo ir kokybiskos, bet po kokiu 4-5 metu atsirado tarpai ir nemazi tarpai cry.gif prilindo siuksliu, lentos prarado spalva, eme girgzdeti issidauze...Na zodziu po 5metu jokio vaizdo nebeliko. Ten kur kazkada patekejo ar palasejo vandens, atsirado juodos demes, suo gerokai pabraize su nagais ir nuo batu kulniuku liko idubimai. O virtuveje kai virino skaitliukus is aukstai nukrito suvirinimo aparatas tai isvis duobe liko schmoll.gif Taip ir likom nesuprate tai kiek gi metu tas lentas reikia dziovinti, kad nesideformuotu? nes pas mus tai tik po keliu metu isryskejo....Dabar nupirkom gera laminata, stipru (lyg ta ofisini vadinama) ir ziuresim kas bus smile.gif O virtuveje ir prieskambaryje tik plytele desim smile.gif
mamagitana
tutikute, tai, kad lentos "vaikšto" , man yra tik jų natūralumo požymis...Nusibraižiusias galima atnaujint šlifuojant, perlakuojant ar perdažant naujai...Neparašei, kokios medienos grindys buvo-jei spygliuočio, tai penki metai intensyvaus trypimo yra pakankamas laikas, kad tektų imtis renovacijos. Rimto smūgio, na, nuo skaitiklio kritimo, neatlaikytų nei vien adanga, ko gero-gl kamštis ar linoleumas g.gif ir neįdubtų, jei tiesti ant betono... O laminatas gali įskilt, nusibraižyt, plytelė sudužt...Taigi...
Tutikutė
QUOTE(mamagitana @ 2005 09 27, 10:07)
tutikute, tai, kad lentos "vaikšto" , man yra tik jų natūralumo požymis...Nusibraižiusias galima atnaujint šlifuojant, perlakuojant ar perdažant naujai...Neparašei, kokios medienos grindys buvo-jei spygliuočio, tai penki metai intensyvaus trypimo yra pakankamas laikas, kad tektų imtis renovacijos. Rimto smūgio, na, nuo skaitiklio kritimo, neatlaikytų nei vien adanga, ko gero-gl kamštis ar linoleumas g.gif  ir neįdubtų, jei tiesti ant betono... O laminatas gali įskilt, nusibraižyt, plytelė sudužt...Taigi...
*

Na taip...as viska suprantu, bet kai po 5m pasidaro tarp lentu 5cm plysiai....nu tai ka as zinau g.gif dabar ne tik, kad slifuoti ir lakuoti reikia, bet ir perdeti, kad tarpu neliktu schmoll.gif jauciu, kad dabartinias lentas sustumus atsirastu vietos dar vienai papildomai lentai....
Iriska
QUOTE(mamagitana @ 2005 09 27, 10:07)
tutikute, tai, kad lentos "vaikšto" , man yra tik jų natūralumo požymis...Nusibraižiusias galima atnaujint šlifuojant, perlakuojant ar perdažant naujai...Neparašei, kokios medienos grindys buvo-jei spygliuočio, tai penki metai intensyvaus trypimo yra pakankamas laikas, kad tektų imtis renovacijos. Rimto smūgio, na, nuo skaitiklio kritimo, neatlaikytų nei vien adanga, ko gero-gl kamštis ar linoleumas g.gif  ir neįdubtų, jei tiesti ant betono... O laminatas gali įskilt, nusibraižyt, plytelė sudužt...Taigi...
*

Pas vyro tevus beržo parketas, gal kokie 10metu ir kaip naujas, nei jokiu garsu nei vaiksto, tik koridoriuje buvo jau atnaujintas.
Tai kad man atrodo dar priklauso nuo to kaip sudeta buvo.
mamagitana
5 cm plyšiai blink.gif blink.gif ? Visokių grindų mačiau, pradedant plačiausių lentų ( eglės) sodyboje, statytoje 1934, "chruščiovkėj", blokiniam mano amžiaus name, pati dėjau ( na, meluoju-meistrai dėjo, aš mokėjau ir žiūrėjau, po to trypiau smile.gif ) dygiuotas ir nedygiuotas...Sutinku, plyšių kai kur buvo, daugiausiai- mano minėtam bendraamžiam daugiabutyje...Matyt, nepakankamai išdžiūvęs medis buvo...Bet PENKI CM tarp lentų? Gal groteles, ne grindis darė? biggrin.gif
Tutikutė
QUOTE(mamagitana @ 2005 09 27, 11:29)
5  cm plyšiai  blink.gif  blink.gif ? Visokių grindų mačiau, pradedant plačiausių lentų ( eglės) sodyboje, statytoje 1934, "chruščiovkėj", blokiniam mano amžiaus name, pati dėjau ( na, meluoju-meistrai dėjo, aš mokėjau ir žiūrėjau, po to trypiau smile.gif ) dygiuotas ir nedygiuotas...Sutinku, plyšių kai kur buvo, daugiausiai- mano minėtam bendraamžiam daugiabutyje...Matyt, nepakankamai išdžiūvęs medis buvo...Bet PENKI CM  tarp lentų? Gal groteles, ne grindis darė? biggrin.gif
*

Kai dejo, tai nebuvo jokiu tarpu, bet dabar....nu gal ne 5cm(biski perdejau blush2.gif ) bet kokiu 2cm (pasiziurejau pagal liniuote tongue.gif ) tai tikrai g.gif du pirstai vietomis lenda schmoll.gif
mamagitana
bliamba, tikrai dideli tie plyšiai, tokių regėjusi nesu blink.gif Matyt, labai prastai išdžiovintos buvo...Pamenu, tėvas pasakojo, kad tame blokiniam, kuris mano metų smile.gif ir kuriam užaugau, jis lentines grindis perstumdė-būtent taip, kaip pati ir rašai-tilpo dar po lentą ar dvi... Lievos ten grindys buvo...Bet pataisyt įmanoma, nebent klijavote ant betono ar plokštės visa plokštuma, tuomet tai net neįsivaizduoju g.gif , ką daryt...Laukan plėšt? jei ant lagių, tai kitas reikalas.
Ugniaplaukė
Siaip naturalios lentos vis tiek vaiksto, kiek jos bebutu isdziovintos. tad po poros metu jas tenka perdeti, perslinkti.
as irgi norejau naturaliu lentu, bet pasirinkau trisluoksnes sendinto uosio, kad nevaiksciotu, nes baisiai jau butu daug darbo musu bute perdet beveik visas grindis...
4 mm virsutinio sluoksnio tas gerasis sluoksnis, po to eina skersinis ir dar isilginis sluoksnis, kaip parketlentese. Uztai gules savo vietoje ir nevaikscios tongue.gif
LT
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 09 27, 12:36)
Siaip naturalios lentos vis tiek vaiksto, kiek jos bebutu isdziovintos. tad po poros metu jas tenka perdeti, perslinkti.
as irgi norejau naturaliu lentu, bet pasirinkau trisluoksnes sendinto uosio, kad nevaiksciotu, nes baisiai jau butu daug darbo musu bute perdet beveik visas grindis...
4 mm virsutinio sluoksnio tas gerasis sluoksnis, po to eina skersinis ir dar isilginis sluoksnis, kaip parketlentese. Uztai gules savo vietoje ir nevaikscios  tongue.gif
*

O kur tokias trisluoksnio sendintas uosio lentas pirkai ir po kiek? kokio jos pločio ir ilgio?
LT
Dar noriu paklausti, ar sibiro pušis, eglė yra kietesni, nei lietuviškos egles ir pušys?
zosse
QUOTE(Iriska @ 2005 09 27, 11:18)
Pas vyro tevus beržo parketas, gal kokie 10metu ir kaip naujas, nei jokiu garsu nei vaiksto, tik koridoriuje buvo jau atnaujintas.
Tai kad man atrodo dar priklauso nuo to kaip sudeta buvo.
*

Iriska, parketas ir lentos, tai kaip šampanas ir šampusikas (arba putojantis vynas, populiariau tautoje žinomas), nelabai gali lyginti.

Medienos džiovinimas yra dalykas mistiškas ir subtilus. Žinau vieną meistrą, kuris deda lentų grindis ir parketą. Jis, pavyzdžiui, savo darbui duoda dekadą garantijos. Bet su sąlyga - kad jis pats, savo rankytėmis, atrinks visą žaliavą. Vat jis važiuoja pas pardavėją ir pats iš krūvos jau neva tinkamai išdžiovintos medienos, kuri skirta pirkėjui, atrenka tas lentas/lenteles, kurias naudos.

Kiek žinau, garantinio remonto dar niekam nedarė mirksiukas.gif
Ugniaplaukė
QUOTE(Mis @ 2005 09 27, 16:23)
O kur tokias trisluoksnio sendintas uosio lentas pirkai ir po kiek? kokio jos pločio ir ilgio?
*

Voluntoj, jos kazkur po 150, bet derejomes mirksiukas.gif
cherry coke
QUOTE(Tutikutė @ 2005 09 27, 09:15)
Na taip...as viska suprantu, bet kai po 5m pasidaro tarp lentu 5cm plysiai....nu tai ka as zinau g.gif dabar ne tik, kad slifuoti ir lakuoti reikia, bet ir perdeti, kad tarpu neliktu schmoll.gif  jauciu, kad dabartinias lentas sustumus atsirastu vietos dar vienai papildomai lentai....
*

gal pries atsirandant plysiams pasikeite patalpos dregme? gal pakeitet langus ar isigijot papildoma sildyma?
Tutikutė
QUOTE(cherry coke @ 2005 09 29, 11:34)
gal pries atsirandant plysiams pasikeite patalpos dregme?  gal pakeitet langus ar isigijot papildoma sildyma?
*

g.gif geras, mes plastikinius langus susidejom....bet kazkaip nepagalvojau, kad del to g.gif
Ugniaplaukė
QUOTE(Mis @ 2005 09 27, 16:23)
*

QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 09 28, 12:24)
Voluntoj, jos kazkur po 150, bet derejomes  mirksiukas.gif
*

ilgis 2,80m, plotis kazkur 15-20 cm nepamenu blush2.gif , kadangi dar tik sia savaite atves thumbup.gif
niedulis
O mes susidėjome maumedžio grindis, bet jau apsibraižė. Pagalbinėse patalpose visai neseniai sudėjo ąžuolo parketą (platų). Atrodo daug geriau nei maumedis namuose. Kai gyvenome bute, buvo sudėtas uosio parketas. Aš juo buvau labai patenkinta. Bet kai atvažiavo anyta ir pasakė :"gražų linoleumą išsirinkote", tai net atsisėdau. Kulniukų (špilkų) neatlaikė ir uosis ne tik spygliuočiai.
tesa20
O sakykit ar apsimoka deti gryno medzio grindis jei po jomis bus isvedziotas sildymas g.gif ar geriau deti medzio pakaitala????
Ugniaplaukė
QUOTE(tesa20 @ 2005 10 10, 14:01)
O sakykit ar apsimoka deti gryno medzio grindis jei po jomis bus isvedziotas sildymas  g.gif  ar geriau deti medzio pakaitala????
*

jei yra sildomos grindys, tokiu atveju lentu storis neturi virsyt 150 mm (toks maksimalus storis, kad praeitu siluma, nes medis labai gera izoliacine medziaga).

o kiek ieskojau, tai naturaliu lentu storis virsija tuos 150 mm sad.gif lieka tada deti sluoksniuotas medzio grindlentes (mes rinkomes toki varianta)
Egloshke
Pas mus 2 metai eglinės grindys. Visų pirma dėl Sibiro eglės ar pušies, ar jūs merginos pakramtote jas ir nusprendžiat, kad šios lentos iš Sibiro, tos iš Rusijos, o va šitos tai iš Lietuvos tongue.gif Neįmanoma nustatyti tongue.gif Čia akių dūmimas tongue.gif
Dėl medienos stiprumo. Taip. Spygliuotis labai minkštas medis, bet jei nesaugai ir neprižiūri, tragiškai atrodo ir tas tvirtas laminatas ir tos trisluoksnės lentos. Turiu omeny, jei leidi sau vaikščioti su kabliukais, palieki balas vandens.
Dėl tarpų, čia jokios mistikos, dėl ko jos susitraukia. Lentos būna neišdžiūvusios. Nei vienoje pardėje, neteko sutikt pardavėjo kuris turėtų drėgnumo matavimo prietaisą ir pademonstruotų, kokio drėgnumo lentos mirksiukas.gif Visi sako iki 9 proc., o kad tos lentos guli jau mėnesį, ir tos drėgmės prigėrusios bile kiek, tai šito jums niekas neišduos. Mes suklojome lentas ir nelakuotas laikėme daugiau nei pusmetį. Langai pas mus pakeisti, lentos pabuvo ir vasarą ir šildymo periodu, tada jas iš naujo perklojom (tarpų buvo, nors pardavėjai sakė, jog lentos ką tik iš džiovyklos) nušlifavom ir nulakavom.
Ir nereikia tikėtis, kad kažkuri grindų danga, jei intensyviai nešiojama, jum atlaikys 10 metų ir atrodys kaip nauja tongue.gif Stebuklų nebūna.
Šiandien galbūt rinkčiausi parketą (ąžuolinį) Aišku tai kainuoja, bet tada taip labai saugoti nereikia tongue.gif Tai tokie mano patarimai. Kol kas mūsų grindys atrodo gražiai be plyšių ir neapsibraižę. Bet tai kol kas mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.