Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Paaugliu mamos uzsienyje
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2, 3
fillipa
Liktais tokios temos nera..
Mamos kaip jus tvarkotes/draugajate/kariaujate su su savo paaugliais..
Aghedo
QUOTE(fillipa @ 2010 01 31, 23:02)
Liktais tokios temos nera..
Mamos kaip jus tvarkotes/draugajate/kariaujate su su savo paaugliais..
*

Oi ivairiai... Diena dienai nelygu biggrin.gif
O jei rimtai, stengiuosi nenuleisti karteles zemiau to lygio, koki man laike mano tevai.
fillipa
Man toks ispudis kad jinai tik laukia kad as netycia pasakyciau TAIP vietoj NE.
Daznai isgirstu: pas kitu klasioku taip nera arba tu nesupranti kas yra buti paaugle doh.gif Susinervina del kiekvienos nesamones, daznai uzsidaro savo kambary. Per savo mobilu bendrauja su draugais facebooke, tai jai namu arestas savaitei nieko nereiskia.
As stengiuos nenusileisti, bet suspaudzia sirdi ir tiek to..
bulba
Suprantu ir uzjauciu, nieko nepadarysi, reikia ta sunku laika prakenteti. Mums su vyresniaja irgi buvo asaru, rekimu, duru trankymu, jau mudviem su vyru atrode, kad mes niekam tike tevai, o dabar grizo pirmakurse namo kaledu atostogu, tokia subrendusi, savarankiska, mandagi, pradejo vertinti mamos darbus, kurie anksciau jai buvo savaime suprantami, kaip isvirtas valgis, isskalbti drabuziai, sutvarkyta vonia ir pan. wub.gif
Na bet ilgai nesiilsesime, sunus auga, jau po truputi sakalintis ima, o paskui dar ir maze. Ech tevu dalia.. wub.gif
lukne25
niu mergaites jus cia jau su patirtim,noriu paklausti ,o kada pirmi pozymiai kada jau tie paaugliski ispuoliai prasideda?aciu uz atsakymus ir sekmes jums kovojant 4u.gif
giega
O as labai nepajauciu tos paauglystes.Va sunui 17 tuoj,aisku rupi ir draugai ir drauges ir i sokius nueit nori.Papraso-isleidziu.Dar nei karto nebuvo,kad nepaskambintu,jei kur uztrunka.Sutarta,kad 10 jau butu namie,tai jei mato,kad veluos,visada paskambina.Ir nepiktnaudziauja,kad va viena kart grizau veliau,tai ir visada galesiu.Ne-grizta laiku.
Rukancio ir nepagavau,nors cigareciu buvau radus kambary.Pakalbejom-sake as sveikatos nesigadinsiu-sportuju,cia draugai paliko.Galbut,juk ir mes 16-17(o kai kurios anksciau) bent jau pabandem parukenti...Tas pats manau ir su gerimu.Bandes tai tikrai,bet girtas ar apsineses dar nei karto negrizo.
Dukrai dar tik 14.Jei nori-isleidziu i sokiu(netoli musu buna diskoteka iki 18 metu vaikam).Nori likt pas drauge miegot(ar drauge pas mus)-prasau.Man svarbiausia zinot kur jie,su kokia kompanija.O kai daugka leidi,tai jiems patiems jau daugko nebesinori(is savo patirties zinau-galejau eit kur noriu,tik turejau pasakyt kur,su kuom,kada grisiu)
Labai grieztas kontroliaavimas,neleidimas iseit su draugais,namu arestas prie gero nepriveda.Pavyzdziu daug zinau.Geriau reikia susidraugaut su vaiku draugais ir pabandyt juos suprast.Juk ir mes buvom paaugliais(zinau,zinau,tada ne tie laikai buvo....bet...)
fillipa
QUOTE(giega @ 2010 02 01, 16:25)
O as labai nepajauciu tos paauglystes.Va sunui 17 tuoj,aisku rupi ir draugai ir drauges ir i sokius nueit nori.Papraso-isleidziu.Dar nei karto nebuvo,kad nepaskambintu,jei kur uztrunka.Sutarta,kad 10 jau butu namie,tai jei mato,kad veluos,visada paskambina.Ir nepiktnaudziauja,kad va viena kart grizau veliau,tai ir visada galesiu.Ne-grizta laiku.
Rukancio ir nepagavau,nors cigareciu buvau radus kambary.Pakalbejom-sake as sveikatos nesigadinsiu-sportuju,cia draugai paliko.Galbut,juk ir mes 16-17(o kai kurios anksciau) bent jau pabandem parukenti...Tas pats manau ir su gerimu.Bandes tai tikrai,bet girtas ar apsineses dar nei karto negrizo.
Dukrai dar tik 14.Jei nori-isleidziu i sokiu(netoli musu buna diskoteka iki 18 metu vaikam).Nori likt pas drauge miegot(ar drauge pas mus)-prasau.Man svarbiausia zinot kur jie,su kokia kompanija.O kai daugka leidi,tai jiems patiems jau daugko nebesinori(is savo patirties zinau-galejau eit kur noriu,tik turejau pasakyt kur,su kuom,kada grisiu)
Labai grieztas kontroliaavimas,neleidimas iseit su draugais,namu arestas prie gero nepriveda.Pavyzdziu daug zinau.Geriau reikia susidraugaut su vaiku draugais ir pabandyt juos suprast.Juk ir mes buvom paaugliais(zinau,zinau,tada ne tie laikai buvo....bet...)
*

Dziaugiuos kad sekasi tau su vaikais 4u.gif
Visi vaikai skirtingi ir kai jie maziukai ir kai paaugliai. Ir niekas negali paaiskinti kodel nertgi vienoje seimoje vaikai visiskai skirtingi. Leidziame mes ja i sokius nueiti, ir i pazamos vakarelius ir as pati esu keliusi ne mazai nakvyniu.. Ir turi daug ko kiti klasiokai neturi. Ir pasauli yra maciusi... Neklauso visiskai netgi del indu isnesimo is savo kambario doh.gif Meluoja netgi del smulkmenu doh.gif ziuri i akys ir meluoja.
Didele itaka dar daro klasiokai. Pvz. cia labai "madinga" turieti nasosus arba su zirklemis nubraizyti rankas doh.gif Daugeliu seimu vaikams leidzia paragauti alkoholi nuo 14 metu doh.gif
Kristin
QUOTE(fillipa @ 2010 02 01, 00:32)
Per savo mobilu bendrauja su draugais facebooke, tai jai namu arestas savaitei nieko nereiskia.
As stengiuos nenusileisti, bet suspaudzia sirdi ir tiek to..
*

Vadinas ir mobilu reik atimt ,tai gal tada supras namu aresta ax.gif
fillipa
QUOTE(Kristin @ 2010 02 01, 21:12)
Vadinas ir mobilu reik atimt ,tai gal tada supras namu aresta ax.gif
*

Jei labai prisidirbs atimsiu, jinai be jo negali valandos pabuti blink.gif
Aghedo
Pas mus tai kazkip priepuoliais. Kartais buna labai paslaugi ir paklusni, o kartais tarsi kazkas uzplaukia ir pradeda ''aukleti'' mus, kad ji nori to ir ano ir jai reikia visko cia ir dabar. O jei nagauna, tai sedi savo kambary tamsoj ir ziuri i viena taska.
Pas mus dar yra tas niunsas, kad mano vyras (jos patevis) turi savo auklejimo principus, kur kas grieztesnius nei europietieskieji. Tad kartais namie kyla dideliu karu, kuriu pasekoje kalciausia lieku as, nes nepalaikau nei vienos puses. Taciau po ju man buna kur kas lengviau susikalbeti su dukrele.
Beje, kai as kartais paklausau kaip ji kalbasi su savo tikru tevu, tai plaukai pasisiausia. Sitoje vietoje as nutylu, nes manau kad eksas lieka eksu - pats laikas ir jam prisideti prie auklejamojo proceso... smile.gif
giega
QUOTE(fillipa @ 2010 02 01, 19:38)
. Pvz. cia labai "madinga" turieti nasosus arba su zirklemis nubraizyti rankas  doh.gif
*

Siaubakas blink.gif Kol kas nepastebejau kad butu bent bandzius kazka panasaus blink.gif
Siaip tai maniske amziais neturi ka apsirengt,o spinta neuzsidaro blink.gif Ir negali pro pard praeit,butinai turi ar maikute kokia,ar pedkelnes ar nors gumyte nusipirkt.O kai atidariau stalciu su kojinem,tai radau kokia 30 poru pedkelniu blink.gif
Kristin
QUOTE(fillipa @ 2010 02 01, 21:45)
Jei labai prisidirbs atimsiu, jinai be jo negali valandos pabuti  blink.gif
*

va va .... del to ir sakau biggrin.gif ,zinau ,kad be mobilaus jiems labai sunku biggrin.gif
fillipa
QUOTE(Aghedo @ 2010 02 01, 22:43)
Pas mus tai kazkip priepuoliais. Kartais buna labai paslaugi ir paklusni, o kartais tarsi kazkas uzplaukia ir pradeda ''aukleti'' mus, kad ji nori to ir ano ir jai reikia visko cia ir dabar. O jei nagauna, tai sedi savo kambary tamsoj ir ziuri i viena taska.
Pas mus dar yra tas niunsas, kad mano vyras (jos patevis) turi savo auklejimo principus, kur kas grieztesnius nei europietieskieji. Tad kartais namie kyla dideliu karu, kuriu pasekoje kalciausia lieku as, nes nepalaikau nei vienos puses. Taciau po ju man buna kur kas lengviau susikalbeti su dukrele.
Beje, kai as kartais paklausau kaip ji kalbasi su savo tikru tevu, tai plaukai pasisiausia. Sitoje vietoje as nutylu, nes manau kad eksas lieka eksu - pats laikas ir jam prisideti prie auklejamojo proceso...  smile.gif
*

Pas mus panasiai tik vietoj tasko mobilus doh.gif
MAno vyras irgi patevis jai. Jinai ji daugiau klauso nei manes, nors paskutiniu laiku irgi pradejo pyktis su juo.
O tikras tevas skambina 2-3 kartus per metus (Kaledos, Velykos ir gimtadieni) paklausti ka jinai noriu dovanu. Ir viskas. Nesupranta jisai arba nenoriu suprasti kad kas bebutu jisai jos tevas ir galietu bendrauti su ja nors kad ir per telefona/interneta..
Aghedo
QUOTE(fillipa @ 2010 02 01, 22:18)
Pas mus panasiai tik vietoj tasko mobilus doh.gif
MAno vyras irgi patevis jai. Jinai ji daugiau klauso nei manes, nors paskutiniu laiku irgi pradejo pyktis su juo.
O tikras tevas skambina 2-3 kartus per metus (Kaledos, Velykos ir gimtadieni) paklausti ka jinai noriu dovanu. Ir viskas. Nesupranta jisai arba nenoriu suprasti kad kas bebutu jisai jos tevas ir galietu bendrauti su ja nors kad ir per telefona/interneta..
*

Kai as prisimenu savo paauglyste, man kazkaip atrodo, kad viskas buvo zymiai sklandziau. Aisku, pykdavau ant tevu, kad niekur neleidzia ir beprotiskai kontroliuoja, bet kartu ir supratau, kad nieko as vistiek nelaimesiu, tad ir nesikaprizinau. Buvo didelis pliusas, kad mano tevai viska dare isvien - nebuvo taip kad vienas sako ''galima'', o kitas ''negalima''. Taciau is savo ekso pasakojimu pamenu, kad jis budavo labai piktas kartais ir visai be priezasties. Sakydavo: net nesuprantu is kur tas pyktis manyje atsirasdavo. Dabar stebiu savo dukra ir matau ta pykti joje.
bulba
QUOTE(fillipa @ 2010 02 01, 20:38)
Dziaugiuos kad sekasi tau su vaikais  4u.gif
Visi vaikai skirtingi ir kai jie maziukai ir kai paaugliai. Ir niekas negali paaiskinti kodel nertgi vienoje seimoje vaikai visiskai skirtingi. Leidziame mes ja i sokius nueiti, ir i pazamos vakarelius ir as pati esu keliusi ne mazai nakvyniu.. Ir turi daug ko kiti klasiokai neturi. Ir pasauli yra maciusi... Neklauso visiskai netgi del indu isnesimo is savo kambario  doh.gif Meluoja netgi del smulkmenu  doh.gif  ziuri i akys ir meluoja.
Didele itaka dar daro klasiokai. Pvz. cia labai "madinga" turieti nasosus arba su zirklemis nubraizyti rankas  doh.gif Daugeliu seimu vaikams leidzia paragauti alkoholi nuo 14 metu  doh.gif
*

Filipa, Va cia tai tikrai beda, ir nelabai ka gali padaryti, telieka tiketis kad tas sunkus amzius praeis be pasekmiu ir kad lemiamu momentu dukra prisimins ka tu ja mokei. Nezinau, ka patarti, man savo laiku labai padejo sudelioti prioritetus, pvz nusprendziau, kad nekelsiu skandalo del ejimo i mokyla su helovynisku makijazu, bet uztai reikalausiu kad po sokiu vakare is karto eitu namo, o ne pas draugus. Ir kazkaip pavykdavo, kai del smulkmenu nusileisdavau, tai del rimtu dalyku ji irgi nusileisdavo.
loremi
Labas visoms 4u.gif
Jungiuos ir as prie jusu pokalbiu. Turiu du paauglius namuos. Kaip ir giega nelabai as jauciu ta paauglyste. Manau esu griezta, bet manieji vaikai sako, kad esu gera ax.gif , nes.....nesaukiu ant ju, daug ka leidziu.... ax.gif
Buna visko ir pas mus ax.gif Stengiuos juos suprast, isklausyt, ir kalbetis kaip su sau lygiu. Saukimas (isitikinau), perdetas grieztumas nieko gero neduos. Manau turi but namuos taisykles, kuriu privalu laikytis. Pas mus sestadienis tvarkymosi diena, jei isvaziuojam kur, tai tada sekmadienis. Pavasari, vasara atsiranda visokiu darbu aplinkos tvarkyme. Karta pasakiau, kad namai ne mano vienos ir as ne jusu tarnaite. To uzteko.
Jie zino, kad grizti namo turi 23h. jei paveluos nors 5min, kita sav niekur neis. Sleep over (pernakvot pas draugus) tik karta per men. Buna, kad kazko uzsinori, tada aptariam ar tikrai to reikia. Drabuzius batus perku tik tai ko reikia, jei nori daugiau perka is savu sutaupytu pinigu.
Butina, kad jie turetu koki sirdziai miela uzsiemima, tada nereikes valandu valandas prie kompo sedet, ar prisigalvot veju. Pvz, sunui labai patinka zaisti krepsini, isleidziu i visas rungtynes, nors kartais tai nemazai kainuoja, bet jam tai koks azartas zaisti, buti komandoj. Dar mokykloj lanko stalo tenisa, nardo vandenyne su MB. Dukra lanko daile, prancuzu k. kursus, domisi mada.

Ar jusu vaikai gauna kisenpinigiu?
gedvy

as irgi auginu paaugle dukra, jai 16m.
pritariu giegai, kad didelis draudimas tik dar labiau paskatina vienam ar kitam poelgiui. Savo dukrai leidziu eiti beveik visur kur tik papraso ir daryti tai ka nori. Jai jau nuo mazu dienu yra tai sakoma, kad "kaip pasiklosi taip ir issimiegosi" Kol kas dideliu problemu neturejau. Esame drauges wub.gif
Aghedo
Cia kaip kam pasiseka... Is draugiu esu girdejusi toookiu istoriju. Mums dar iki to toli. Bet pvz. kai maniske pareiske: 'Mama, siemet visi per Kaledas gavo nesiojamus kompiuterius...' Suprask, kad ji vienintele tokia nuskriausta, nes negavo. Taip ir prisimenu kaip mano mama man atsakydavo i panasias repliakas: 'Tu nesi VISI' biggrin.gif
fillipa
QUOTE(Aghedo @ 2010 02 02, 22:44)
Cia kaip kam pasiseka... Is draugiu esu girdejusi toookiu istoriju. Mums dar iki to toli. Bet pvz. kai maniske pareiske: 'Mama, siemet visi per Kaledas gavo nesiojamus kompiuterius...' Suprask, kad ji vienintele tokia nuskriausta, nes negavo. Taip ir prisimenu kaip mano mama man atsakydavo i panasias repliakas: 'Tu nesi VISI'  biggrin.gif
*

Tas pats ir pas mus
Aghedo
QUOTE(fillipa @ 2010 02 02, 21:58)
Tas pats ir pas mus
*

Naujausias bajeris: pareiskia ji siandien, kad jai jau laikas kirptis, nors kirposi dar visai neseniai. O kirpyklos cia brangios. As pati dantis sukandus laukiu Velyku, kad grizusi i LT galeciau pigiau pasigrazinti. Ji tik ka grizo is Lietuvos, bet ten jei negerai, nes Lietuvos kirpejai neismano airisku madu lotuliukas.gif As jai pabandziau isaiskinti, kad taupumo sumetimais butu geriau palaukti keliones i Lietuva ir daviau jai save kaip pavyzdi - as juk laukiu. O ji man ir sako: 'Tai tu mama nepriziuri savo plauku, o as priziuriu' biggrin.gif Nors ta jos prieziura prasideda ir baigiasi plauku tiesinimu znyplemis kiekviena miela diena.
bulba
Nei tu pergyvenk del tokiu pareiskimu, nei ka. Drabuziams ir groziui mamai pirmenybe, ir psio. O jeigu jau labai jai reikia naujos sukuosenos, tai yra visiokiu variantu, gali uzsidirbti, gali kokiu kitu dalyku atsisakyti ir susitaupyti, mano dukros drauges viena kitai sukuosenas pries balius darydavo.
fillipa
Mano Karolina irgi myli savo plaukus biggrin.gif gali valandas praleisti pries veidrodi sukuodama savo grozi biggrin.gif Bande viena karta man pasakyti kad as daug pinigu isleidziu salone uz dazyma ir kirpima, o jai neleidziu nupirkti dazus ir nusidazyti paciai. Sakiau per jauna esi, o paskui prisiminiau kad pati hemini buvau pasidariusi pirma karta kai man buvo 14 metu lotuliukas.gif Tai sakiau kad pries dermavones (si geguzi) uzsakysiu laika salone ir nudazysime graziai plaukus.
Nori dazytis, bet neleidziu i mokykla eiti pasidaziusi tai jinai pasiima kosmetika su savimi ir mokykloje pasidazo doh.gif . Jinai yra grazi panele kai pasidazo tai atrodo kaip 16-17miete. Bijau as kad i ja pradies kreipti demesi vyresni berniukai. Pries 3 metus ja einancia is mokyklos pokely bande vienas vyras isodinti i masina blink.gif po to karto bijau kad jinai kreipia i save savo isvaizda daug demesio.
gedvy
QUOTE(fillipa @ 2010 02 03, 09:27)
Nori dazytis, bet neleidziu i mokykla eiti pasidaziusi tai jinai pasiima kosmetika su savimi ir mokykloje pasidazo doh.gif  . Jinai yra grazi panele kai pasidazo tai atrodo kaip 16-17miete. Bijau as kad i ja pradies kreipti demesi vyresni berniukai. Pries 3 metus ja einancia is mokyklos pokely bande vienas vyras isodinti i masina  blink.gif  po to karto bijau kad jinai kreipia i save savo isvaizda daug demesio.
*

musu niekada neapleis baimes jausmas del savu vaiku, juk mes mamos wub.gif 4u.gif As irgi visada pergivenu kai ji kur iseina, bet (aisku negaliu garantuoti 100%) visada zinau su kuo ir kur.
Del dazymosi , tai as nedraudziu savo panelei dazytis, o ji per daug ir neprisidazo. Draudimu nieko nepasieksi. Juk prisiminkite kai pacios buvote tokio amziaus ax.gif juk irgi slapcia dazydavotes, nes norejote atrodyti graziai.
Aghedo
QUOTE(bulba @ 2010 02 03, 02:51)
Nei tu pergyvenk del tokiu pareiskimu, nei ka. Drabuziams ir groziui mamai pirmenybe, ir psio. O jeigu jau labai jai reikia naujos sukuosenos, tai yra visiokiu variantu, gali uzsidirbti, gali kokiu kitu dalyku atsisakyti ir susitaupyti, mano dukros drauges viena kitai sukuosenas pries balius darydavo.
*

Cia musu laikais mes pacios vienos kitom sukuosenas darydavom. O dabartines paneles tarpusavy lenktyniauja kieno tevai turtingesni ir kuri plaukus tvarkosi prasmatnesniam salone. Jei neturi plauku tiesintuvo namie, rizikuoji tapti atstumtuoju.
As bandau iteigti savo dukrai tikrasias vertybes, nebijoti issiskirti is minios ir suvokima, kad mados yra laikina - neverta svaistyti saves del tustybes. Jai dar tik 14 ir kol kas dar neesame praradusios rysio. Tikiuos, kad sugebesiu ji issaugoti iki ji iseis is sito sunkaus periodo.
Papildyta:
QUOTE(fillipa @ 2010 02 03, 09:27)
Nori dazytis, bet neleidziu i mokykla eiti pasidaziusi tai jinai pasiima kosmetika su savimi ir mokykloje pasidazo doh.gif  .
*

Kaip tik del to ir as stengiuosi visus draudimus ''pamatuoti'' - laikytis 'aukso viduriuko'. Jei mokyklos taisykles nedraudzia dazytis, nedraudziu ir as, bet veidas turi atrodyto naturaliai - be ryskiu seseliu ir lupu dazu. Kelis kartus liepiau pasikeisti auskarus, nes taisyklese aiskiai parasyta - dideliu papuosalu negalima.
Man patinka mokyklos ploitika mobiliuju telefonu klausimu: mokyklos teritorijoje negalima net issitraukti is kuprines. Jei mokytojas pamatys mobilu telefona mokinio rankose, is karto atims. Todel nebelieka lenktyniu del prabangesnio telefono modelio (kaip buvo Lietuvoje).
giega
Del dazymosi,tai as irgi nedraudziu.Dar net ir pamokinu,kad neatrodytu,kaip kauke uzsidejus.Ir dazus geresnes kokybes nuperku,kad nesidazytu neaiskios kilmes ar persenusiais.Geriau jau tegu namie pasidazo,nei mokykloj,tualete,pakampese...Va del auskaru(stambiu,suktu sirdziu doh.gif )tai labai pykstu.Iskart su konsulines valkateles asoocijuojas.Tai jau siaip taip irodziau,kad baisiai atrodo,pati nebesiveria...
Sukuosenas tai daros su draugem viena kitai.Kazkaip nereikalauja kirpeju.Gal delto kad turejo bloga ppatirti vaikystej(mano geriausia kirpeja,jai taip nukirpo plaukus,kad i kirpykla nejo 6metus blink.gif )
Dazyt plaukus ir visai noretu,bet yra naturali blondine-visi tik ir giria jos plauku spalva,tai vis susilaiko nuo dazymu.+ dar turi drauge,kuri is blondes nusidaze juodai,tai juokias pati is jos ir sako,as niekad taip nesidazysiu biggrin.gif
*PM*
QUOTE(giega @ 2010 02 01, 08:25)

*

auksiniai zodziai, nereik perlenkt lazdos, reik moket igyt vaiko pasitikejima tevais, taip pat moket pasitiket savo vaiku, o ne tik matyt juodaja puse.
Aghedo
QUOTE(*PM* @ 2010 02 03, 15:16)
auksiniai zodziai, nereik perlenkt lazdos, reik moket igyt vaiko pasitikejima tevais, taip pat moket pasitiket savo vaiku, o ne tik matyt juodaja puse.
*

Matom mes ir geraja puse... smile.gif Bet ne del to si tema sukurta. Jei viskas butu tik rozem klota, niekas cia nieko nerasytu. Turim rupesciu, tai ir dalinames. Bent suzinom, kad ne mums vienoms taip yra mirksiukas.gif
Astulyte28
Sveikutes,
sunku ir man su savo panele doh.gif
Kaip kovot su kambario tvarkimu(graziai,be riksmu ir pykciu) as pamenu,kad pas mus su sese irgi toks pats jovalas budavo,bet tai dabar ziuret i ta jovala is mamos puses labai sunku.Kambaryje puse indu stovi,o apie grindis isklotas rubais,batais ir ttt. isvis patyliu.Ka galima sugalvot,kad tvarkytusi?
Ir dar problema su valgymu,vakare valgo be sustojimo,svoris auga siaubingai,kaip ja apribot,jei ka pasakau tai ji verkia,kad as ja badu marinu
fillipa
QUOTE(Aghedo @ 2010 02 04, 00:10)
Matom mes ir geraja puse...  smile.gif  Bet ne del to si tema sukurta. Jei viskas butu tik rozem klota, niekas cia nieko nerasytu. Turim rupesciu, tai ir dalinames. Bent suzinom, kad ne mums vienoms taip yra  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(Astulyte28 @ 2010 02 04, 01:25)
Sveikutes,
Kaip kovot su kambario tvarkimu(graziai,be riksmu ir pykciu) as pamenu,kad pas mus su sese irgi toks pats jovalas budavo,bet tai dabar ziuret i ta jovala is mamos puses labai sunku.Kambaryje puse indu stovi,o apie grindis isklotas rubais,batais ir ttt. isvis patyliu.Ka galima sugalvot,kad tvarkytusi?
Ir dar problema su valgymu,vakare valgo be sustojimo,svoris auga siaubingai,kaip ja apribot,jei ka pasakau tai ji verkia,kad as ja badu marinu
*

Del tvarkos tai baisu pas mus. Priverciu viena karta per savaite sutvarkyti kambari, bet kita diena vel tas pats doh.gif Tai dabar darau taip, nori iseiti ssu draugemis - sutvarkyk kambari. Kol kas veikia thumbup.gif
Del valgymo tai man paciai tokia problema buvo paauglysteje verysad.gif . Ar bandei gaminti daugiau darzoviu vakarienei? Maziau bulviu ir baltos duonos.. Svarbu kad visa seima valgytu ta pati, kad jinai nesijaustu nuskriausta..
giega
QUOTE(Astulyte28 @ 2010 02 04, 00:25)
Sveikutes,
*

Ai,as nekreipiu demesio i jos bardaka.Rubai ir visada ant zemes.Sakiau jei tau paciai negeda,kad drauges mato kokia tu netvarkinga,o jos uzeina kas ryta pries mokykla-tai tavo problemos.Kai pasidaro geda-susitvarko.
O su valgymu,tai net nezinau ka patart.Sunus pas mane nevaalgo-gali ant kosyciu,makaronu gyvent-kudena,perkares.O dukra valgo viska ,irgi uzpakali uzsiauginus nemaza(10dydis-14m),bet kazkaip sportiska figura pas ja,nors nesportuoja....
Astulyte28
QUOTE(fillipa @ 2010 02 04, 11:05)
drinks_cheers.gif
Del tvarkos tai baisu pas mus. Priverciu viena karta per savaite sutvarkyti kambari, bet kita diena vel tas pats  doh.gif Tai dabar darau taip, nori iseiti ssu draugemis - sutvarkyk kambari. Kol kas veikia thumbup.gif
Del valgymo tai man paciai tokia problema buvo paauglysteje verysad.gif . Ar bandei gaminti daugiau darzoviu vakarienei? Maziau bulviu ir baltos duonos.. Svarbu kad visa seima valgytu ta pati, kad jinai nesijaustu nuskriausta..
*

Neveikia ant jos,ji gali ir savaitem i kiema neit,bet kambario nesitvarko,o jei ir sutvarko tai labai jau nekaip.
O del, maisto nevalgo ji darzoviu,nes as sau gaminu atskira maista,toki lengvesni,be mesos,siuliau jau nekart jai prisijungt prie manes ir valgyt sveikiau,bet tai kur tau schmoll.gif O saldumynus kalnais ryja,paskui verkia,kad spuogu daug ir kad pudros reik doh.gif
fillipa
QUOTE(Astulyte28 @ 2010 02 04, 13:01)
Neveikia ant jos,ji gali ir savaitem i kiema neit,bet kambario nesitvarko,o jei ir sutvarko tai labai jau nekaip.
O del, maisto nevalgo ji darzoviu,nes as sau gaminu atskira maista,toki lengvesni,be mesos,siuliau jau nekart jai prisijungt prie manes ir valgyt sveikiau,bet tai kur tau  schmoll.gif O saldumynus kalnais ryja,paskui verkia,kad spuogu daug ir kad pudros reik doh.gif
*

Mums lygiai pries metus panasiai buvo su saldumynais doh.gif O dabar kad ir labai nori sako per daug kaloriju smile.gif aisku vistiek nors viena gabaliuka suvalgo lotuliukas.gif
Austelyte, pabandyk savaite daryti maista pagal tave.
O del didzio tai maniske man soka varo del krutu didzio blink.gif D ismiera nesioja , kada as pati C turiu ax.gif
giega
QUOTE(fillipa @ 2010 02 04, 12:21)
O del didzio tai maniske man soka varo del krutu didzio  blink.gif D ismiera nesioja , kada as pati C turiu ax.gif
*

Sakau,kad vaikai siais laikais anksciau,gerooookai anksciau bresta blink.gif Maniskes C blink.gif
loremi
QUOTE(Aghedo @ 2010 02 03, 12:02)
O dabartines paneles tarpusavy lenktyniauja kieno tevai turtingesni ir kuri plaukus tvarkosi prasmatnesniam salone. Jei neturi plauku tiesintuvo namie, rizikuoji tapti atstumtuoju.
As bandau iteigti savo dukrai tikrasias vertybes, nebijoti issiskirti is minios ir suvokima, kad mados yra laikina - neverta svaistyti saves del tustybes. Jai dar tik 14 ir kol kas dar neesame praradusios rysio. Tikiuos, kad sugebesiu ji issaugoti iki ji iseis is sito sunkaus periodo.

drinks_cheers.gif va tas man irgi uzkliuva....Jie labai kreipia i tai demesi. Netgi mano devynmete sako:va, jie turtingi! Nors kuprine purvina, rubai paprastuciai rolleyes.gif

Sveikutes,
*

Man labai lengva, kad tvarkomes savaitgali, ir tvarkomes visi (tik ne MB rolleyes.gif ) Is pradziu jiems sunku buvo iprasti, klausinejo kam to reikia ir bla bla bla, o dabar - iprato, taip reikia ir viskas. As su savo sesem irgi savaitgali tvarkydavomes ax.gif
Pas mus irgi kazkas panasaus buvo, valge valge kol sustorejo, i savo megstamus rubus nebeilindo rolleyes.gif visi pradejo sakyti kokia ,,atsigavus'' na tipo sustambejus. Dabar kita bedele - ant dietos rolleyes.gif valgo mazai, jau numete kelis kg ir dar nori numest doh.gif

QUOTE(fillipa @ 2010 02 04, 11:05)
*

drinks_cheers.gif

Kaip pas jus namuos su lietuviu kalba? Pas mus tai doh.gif Su manim, MB kalba lietuviskai, o tarpusavy angliskai varo doh.gif Nenoriu, kad savo gimtaja kalba uzmirstu.

fillipa
QUOTE(loremi @ 2010 02 04, 13:41)
Pas mus irgi kazkas panasaus buvo, valge valge kol sustorejo, i savo megstamus rubus nebeilindo  rolleyes.gif visi pradejo sakyti kokia ,,atsigavus'' na tipo sustambejus. Dabar kita bedele - ant dietos  rolleyes.gif valgo mazai, jau numete kelis kg ir dar nori numest  doh.gif
drinks_cheers.gif

Kaip pas jus namuos su lietuviu kalba? Pas mus tai  doh.gif  Su manim, MB kalba lietuviskai, o tarpusavy angliskai  varo doh.gif Nenoriu, kad savo gimtaja kalba uzmirstu.
*

Stebiek ja, neduok Dieve, susirgs bolemija/anoreksija. Dabar vaikai jau nuo tokio amziaus suserga verysad.gif . As irgi pykstu jei nevalgo, bet kol kas iseina priversti suvalgyti viena porcija.
O del lietuviu kalbos tai MV ne lietuvis, tai danu pagrindine kalba. Buna kad Karolinai sunku issireiksti lietuviskai tai pradeda daniskai man sakyti. Stengemes nepamirsti lietuviu kalba, bet nelengva. Visos drauges danes, su lietuviais as pagrindine bendrauju ir jie visi turi maziukus vaikus tai nera jai su ko bendrauti
loremi
QUOTE(fillipa @ 2010 02 04, 12:59)
Stebiek ja, neduok Dieve, susirgs bolemija/anoreksija. Dabar vaikai jau nuo tokio amziaus suserga verysad.gif . As irgi pykstu jei nevalgo, bet kol kas iseina priversti suvalgyti viena porcija.
O del lietuviu kalbos tai MV ne lietuvis, tai danu pagrindine kalba. Buna kad Karolinai sunku issireiksti lietuviskai tai pradeda daniskai man sakyti. Stengemes nepamirsti lietuviu kalba, bet nelengva. Visos drauges danes, su lietuviais as pagrindine bendrauju ir jie visi turi maziukus vaikus tai nera jai su ko bendrauti
*

Stebiu mirksiukas.gif Ne duok D susirgt doh.gif Valgo mazom porcijom, retai, bet valgo. Ypac vakarais megeja uzkast koki sausaini, sumustini ar sausu pusryciu.
Maniskiu draugai pagrinde airiai. Lietuviu vaiku aplink nera. Per skype su giminem gali bendraut, bet, kad nenori, sako:neturiu ka pasakot....o kartais ir nedrista vien del savo lietuviu kalbos unsure.gif
fillipa
Niu baigiasi siandien namu arestas ax.gif Karolina is baimes kad visktiek neleisiu i mokyklos svente sutiko tualeta sutvarkyti ir isplauti blink.gif Daviau pirstines, hemikalus, skuduriuka, paaiskinau kaip reikia ir susitvarke thumbup.gif
Dabar jau sedi ruosiasi-puosiaisi biggrin.gif
Astulyte28
QUOTE(fillipa @ 2010 02 04, 12:21)
Mums lygiai pries metus panasiai buvo su saldumynais  doh.gif  O dabar kad ir labai nori sako per daug kaloriju  smile.gif aisku vistiek nors viena gabaliuka suvalgo  lotuliukas.gif
Austelyte, pabandyk savaite daryti maista pagal tave.
O del didzio tai maniske man soka varo del krutu didzio  blink.gif D ismiera nesioja , kada as pati C turiu ax.gif
*

Ji prisikepa tada kiausiniu su pupelem,zodziu randa ka valgyti,ar nueina koki kebaba su bulvem nusiperka verysad.gif
Dar mane labai nervina visu energetiniu gerimu vartojimas ir coca cola be saiko,namie tokiu gerimu niekad nebuna,bet vat ji su draugem visad prisiperka.Manau turetu amziu riboti tokiems gerimams,nes paskui sedi issprogusiom akim puse nakties prie kompo doh.gif
Pas maniske irgi krutine didesne nei mano,man net pavyu blush2.gif
QUOTE(fillipa @ 2010 02 04, 14:57)
Niu baigiasi siandien namu arestas ax.gif  Karolina is baimes kad visktiek neleisiu i mokyklos svente sutiko tualeta sutvarkyti ir isplauti blink.gif  Daviau pirstines, hemikalus, skuduriuka, paaiskinau kaip reikia ir susitvarke  thumbup.gif
Dabar jau sedi ruosiasi-puosiaisi biggrin.gif
*

Ooo,maniske be sansu,kad kada isvalytu cool.gif

O del kalbos tai namie tik lietuviu kol kas ir TV lietuviu ir maziukams,parsisiuntus''senoji animacija lietuviu kalba'' tik kai mazieji eis i mokykla manau jau bus sunku priverst juos tarpusavyje lietuviskai sneket.

O dukra jei esam kartu parduotuveje tai su manim nesisneka,nes jai matote geda lietuviskai prie anglu kalbet doh.gif

Sunku siais laikais su paugliais,labai jau daug pagundu yra,o ir cia UK ta vaiku laisve (teises) isvis sia karta gadina.
14 mergaites i mokykla su priaugintais,nagais,plaukais ir prisidaziusios eina,kaip jie ribu jokiu nededa nesuprantu.
fillipa
QUOTE(Astulyte28 @ 2010 02 04, 18:17)
  O dukra jei esam kartu parduotuveje tai su manim nesisneka,nes jai matote geda lietuviskai prie anglu kalbet doh.gif

Sunku siais laikais su paugliais,labai jau daug pagundu yra,o ir cia UK ta vaiku laisve (teises) isvis sia karta gadina.
14 mergaites i mokykla su priaugintais,nagais,plaukais ir prisidaziusios eina,kaip jie ribu jokiu nededa nesuprantu.
*

Paauglyste toks laikas kai jie patys nezino kas jie yra ir ko nori. KArolina buna prieina prie manes apkabina ir verkdama sako: nezinau kas su manim darosi verysad.gif buna staiga norisi verkti arba rekti...
Jinai man pareiske viena diena kad nori buti dane. Nors jinai sneka svariai daniskai ir raso gerai (danu klaba sunki ismokti) nauji mokytojai negali ja atpazinti tarp kitu vaiku, ta prasme atrodo ir kalba kaip daniukai. Sakau niu tai ir galiesi tapti dane, bet nepamirsk ir nedrisk gedytis kad tu esi lietuve. Geguzes menesi kelsime dermavones. Cia DK jos kaip vestuves: brangios dovanos, didelius balius, mergaites su baltom suknelem rolleyes.gif Pasakiau gerai padarysime dermavones doh.gif beprote galoiejau issisukti kad jinai katolike ir ne priklauso
fillipa
QUOTE(Astulyte28 @ 2010 02 04, 18:17)
Ooo,maniske be sansu,kad kada isvalytu cool.gif

Tai buvo pirmas kartas ir gal paskutinis lotuliukas.gif
gedvy

*

o as galvojau, kad cia taip tik pas maniske buna doh.gif biggrin.gif o del valgymo, tai is savo patirties pasakysiu, jau geriau tegul valgo negu nevalgo. Praeis kazkiek laiko pati nores sukusti, tada ir galesi pasiulyti sveikesni maista. O va maniske, jau ne pirma karta, pamirsta, kad aplamai reikia valgyti doh.gif tie jos cirkai baigiasi alpimais, gydytojais...

QUOTE(Astulyte28 @ 2010 02 04, 17:17)
*

tai uk bent jau uniformos yra, o paziurekit kas LT darosi mokyklose. I pamokas mokines issiruosia kaip i koki vakareli doh.gif
fillipa
QUOTE(gedvy @ 2010 02 04, 19:20)
o paziurekit kas LT darosi mokyklose. I pamokas mokines issiruosia kaip i koki vakareli doh.gif
*

Aga, is savo seses pasakojimu supratau kad LT irgi vyksta sia nesamone su firminiais drabuziais doh.gif
Pries metus maniske grizo is mokyklos nusiminusi verysad.gif Viena is klasiokiu turi D&G trusikus 18 vnt. blink.gif lotuliukas.gif Sakau nesamone, jos tevai paprasti darbininkai is kur tiek pinigu.. Jinai schmoll.gif Ne, drauge teisybe sako... As pirma nakti uzmigti negaliejau, galvojau niu kaip mano vaikas jauciasi doh.gif kodel tevai nesusimasto ka jie daro doh.gif Skambinau jos tevui i Londona, prasiau smutkiu firminiu nupirkti ax.gif Atsiunte, bet kita istorija ka jis atsiunte.. Praeita savaite po ilgo laiko neplovimo savo drabuziu mano panele uzsidejo Calvin.. topa, kai pamaciau pasiutau: ar pamirsai kai pergyvenai kad klasiokes nesioja firminius drabuzius.. o dabar pati ta pati darai!! kaip kitos mergaites turi jaustis!! Del to ir gavo namu aresta ax.gif plius del kitu smulkiu dalyku..
giega
QUOTE(fillipa @ 2010 02 04, 19:07)
mano panele uzsidejo Calvin.. topa, kai pamaciau pasiutau: ar pamirsai kai pergyvenai kad klasiokes nesioja firminius drabuzius.. o dabar pati ta pati darai!! kaip kitos mergaites turi jaustis!! Del to ir gavo namu aresta  ax.gif plius del kitu smulkiu dalyku..
*

Nepyk,bet kazkaip keista baust uz tai,kad apsirenge SAVO turima drabuzi blink.gif

As kaip tik noriu,kad mano vaikas graziai rengtus.Gink dieve,nesivaikau madu ir neperku vien delto,kad drauges turi.Turi ir Primarkiniu bliusku,maikiu,bet dzinsus perku tik TKMaxx-ten uz padoria kaina,paimi gerus dzinsus.Va tik su batais kovojam,kol randam kompromisa ax.gif Nes issirenka pacius baisiausius blink.gif
fillipa
QUOTE(giega @ 2010 02 04, 21:38)
Nepyk,bet kazkaip keista baust uz tai,kad apsirenge SAVO turima drabuzi blink.gif

As kaip tik noriu,kad mano vaikas graziai rengtus.Gink dieve,nesivaikau madu ir neperku vien delto,kad drauges turi.Turi ir Primarkiniu bliusku,maikiu,bet dzinsus perku tik TKMaxx-ten uz padoria kaina,paimi gerus dzinsus.Va tik su batais kovojam,kol randam kompromisa ax.gif Nes issirenka pacius baisiausius blink.gif
*

Buvo nubausta uz tai kad nesilaiko susitarimo. Buvo sutarta kad brangus drabuziai tik i sventes ir jokiu budu i mokykla. Pati nesenai vereke kad neturi.. Man gaila kitu mergaiciu klaseje kuriu tevai negali nupirkti firminiu smotkiu. Taisykles yra taisykles, nesilaikai - esi nubausta. Mes turime galimybe pirkti tos smotkes, bet esu nusistaciusi kad vaikui 13-14 metu tai per daug, ypac kai aplinkiniai draugai nukencia. Nenoriu kad mano dukra demonstruotu madas klaseje. Isvaizda ypac drabuziai ne svarbiausieji dalykai gyvenime.Ir jei laiku nesustabdysi veliau bus per velu. Cia mano nuomone smile.gif ir nesmerkiu kitu mastanciu kitaip.
giega
QUOTE(fillipa @ 2010 02 04, 20:57)
*

Paziurejau kur tu gyveni(pirmai neatkreipiau demesio)
Pas mus mokyklose(UK) privaloma uniforma.Net batu kokiu nori negali uzsedet- juodi,mokykliniai.Ir net striuke negali buti kazkokia isaukianti-pageidautina be jokiu uzrasu,cackiu...Tai mokyklose jokiu madu.
lukne25
QUOTE(giega @ 2010 02 04, 23:14)
Pas mus mokyklose(UK) privaloma uniforma.Net batu kokiu nori negali uzsedet- juodi,mokykliniai.Ir net striuke negali buti kazkokia isaukianti-pageidautina be jokiu uzrasu,cackiu...Tai mokyklose jokiu madu.
*

del to esu lb patenkinta,nera madu vaikymosi. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
fillipa
QUOTE(giega @ 2010 02 04, 22:14)
*

thumbup.gif
As asmeniskai uz uniforma butent del tu madu demonstravimu doh.gif Bet cia laisvas stilius vat ir vaikai ir ju tevai bando pasirodyti doh.gif Mes gyvename provincijoj ax.gif bet esu girdejusi kad pvz. Kopenhagoje vyksta kaz kas baisaus del brangios aprangos blink.gif doh.gif
Kaip anksciau sakiau reikalas ne pinigose o principe
Aghedo
Sveikutes,
*

Mes kol Lietuvoj gyvenom, tai irgi del tvarkos kambaryje labai vargau. Tvarkydavosi puse dienoos, o paskui per 5 minutes vel viska suversdavo. Bet dabar turi pedanta patevi. Pirmais menesiais labai vargo, nes skandalai budavo kiekviena diena, o dabar suprato kokio standarto is jos reikalajama ir prisitaike.
Del maisto, tai maniske tikras tevas buvo uzkompleksaves del svorio. Kai atvaziavo is Lietuvos, svere 60kg ir piktinosi, kad tetis ja vadina stora. Dabar biski numete, nes i mokykla tolokai zingsniuoti. Bet kol sokoladuku neatsisako, as panikos nekeliu.
Papildyta:
QUOTE(gedvy @ 2010 02 04, 18:20)
tai uk bent jau uniformos yra, o paziurekit kas LT darosi mokyklose. I pamokas mokines issiruosia kaip i koki vakareli doh.gif
*

thumbup.gif
As irgi labai patenkinta del uniformu. Nors visi rubeliai kabo spintoje praktiskai nenesiojami, bet negaila... Bent jau nauju nepraso, nes turimus ne visus spejo pademonstruoti biggrin.gif
Papildyta:
O kaip pas jus su mokslais?

Siandien buvau mokykloje, tai isgirdau tik gerus atsiliepimus. Jai patinka buti geriausia ir nepralenkiama. As nepriestarauju mirksiukas.gif
giega
Del sunaus pastoviai i mokykla eidavau-nesimoko,tingi,gali geriau,bet nesistengia...Tik tai ir girdedavau.Ir ka egzus islaike puikiausiai biggrin.gif Dabar koledze.Iki atostogu dar 2 sav,o jis jau visus darbus padares.
Dukra kazkaip ir neblogai mokos.Kaskart pergyvena,kad bus kontrolinis ir visada gerai padaro.Nors namie ir nesimoko visiskai-tik zada ax.gif
Astulyte28
Kazkaip paskaitau jus tai net lengviau pasidaro,kad netik as su paugle bedu turiu,o jau galvojau niekam tikus esu ax.gif

QUOTE(gedvy @ 2010 02 04, 18:20)
o as galvojau, kad cia taip tik pas maniske buna doh.gif  biggrin.gif  o del valgymo, tai is savo patirties pasakysiu, jau geriau tegul valgo negu nevalgo. Praeis kazkiek laiko pati nores sukusti, tada ir galesi pasiulyti sveikesni maista. O va maniske, jau ne pirma karta, pamirsta, kad aplamai reikia valgyti doh.gif  tie jos cirkai baigiasi alpimais, gydytojais...
*

Kai dukra dar pries 3 metus lanke mokykla tai budavo negalima prisidaziusiai,nagais lakuotais ir ttt.kaip suprantu laikai pasikeit.Bet mane vistiek nervina,kad cia leidzia issidaziusiom vaiksciot,tai toks vaizdas,kad lenktynes kas daugiau pudros uzsides doh.gif
Ai ir dar uzejo dabar pas jas kuo daugiau prasidurt ir kuo imantresne vieta doh.gif tai maniske jau su nosim pradurta vaiksto doh.gif

QUOTE(lukne25 @ 2010 02 04, 21:22)
del to esu lb patenkinta,nera madu vaikymosi. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Kad paneles cia ir be rubu randa ka pademonstruot doh.gif

QUOTE(Aghedo @ 2010 02 04, 21:43)

O kaip pas jus su mokslais?

Siandien buvau mokykloje, tai isgirdau tik gerus atsiliepimus. Jai patinka buti geriausia ir nepralenkiama. As nepriestarauju  mirksiukas.gif
*

As jau mokykloje nebuvus pora metu,atsiuncia kartais laiska koki su ivertinimais,kuriu normaliai ikirst nesugebu ,nes kas metus vis keiciasi(mokykloje reforma dare is paprastos i akademija) bet kiek supratau,kad nera blogiausia mokine,tik va su lankomumu beda ,gavau laiska praeita savaite,pasirodo panele vis i mokykla paveluoja,mat draugiu laukia,tai del tu keliu minuciu pavelavimo jai uzskaite kelias dienas kaip pravaikstas(tik nesuprantu kodel) tai krito iki 90% lankomumas.
O tos uniformos tai tikrai gerai,maniske jei neina i lauka tai iki vakaro ir prasedi su ja,mat tingi savartyne rubu ieskot.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.