Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko pasas Airijoje
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2
*INSOMNIA*
Sveikos merginos norejau paklausti kur vaziuoti vaikuciui paso daryt vaikutis gime cia airijoje mes jau nusipirkom bilietus tai kur vaziuoti i lietuvos ambasada ar kur kad pasidaryti pasa? ir ar duos man lietuviska pasa vaikuciui jei tevas latvis? please padekit nes visau nezinau kur eit ir nuo ko pradet... ir kiek laiko to paso laukt reikes?
mazuliukeee23
QUOTE(Simute90 @ 2009 12 09, 00:40)
Sveikos merginos norejau paklausti kur vaziuoti vaikuciui paso daryt vaikutis gime cia airijoje mes jau nusipirkom bilietus tai kur vaziuoti i lietuvos ambasada ar kur kad pasidaryti pasa? ir ar duos man lietuviska pasa vaikuciui jei tevas latvis? please padekit nes visau nezinau kur eit ir nuo ko pradet... ir kiek laiko to paso laukt reikes?
*

Sveikute! mirksiukas.gif airisko paso vaikuciui neduos tikrai.sunku pasakyti,koki pasa jum daryt latviska ar lietuviska.bet pirma tau reik padaryti vaiko gimimo liudijomo apostille,reik siusti i Londona.
The Legalisation Office
Norfolk House (West)
437 Silbury Boulevard
Milton Keynes
MK9 2AH
kainuoja 28 svarai apostille ir plius 6 svarai kai atgal ji sius tiek kainuja deliverio pristatymas.po to kai gausit gimimo liudijima reik kreiptis i ambasada Lietuvos arba Latvijos,siusti prasyma,nuotraukytes,legalizuota gimimo liudijimo kopija is abieju pusiu,tevu pasu kopijas,tada gausit vaio laikina keliones dokumenta,su kurio per 10 dienu,jei neklystu,tiksliau jei nieks nepasikeite reiks savoj sali padaryti vaikiukuj pasa. smile.gif
Papildyta:
ir kiek laiko to paso laukt reikes?
jeigu darysit pasa ne skubos tvarka,tai apie 4-5 sav.,jei skubos tvarka,damokat pinigeliu ir padaro per kiek laiko jum jo reik.o pries tai reiks dar issimt lietuviska arba latviska gimimo liudijima,zodziu daug labai to poperizmo. doh.gif
azuolaite
labukas 4u.gif o prie ko cia tas londonas nesupratau?apostile as uzsidejau prie stephens green parko.o airiska pasa irgi galima gauti,tik priklauso kiek jus laiko cia jau esat.lietuviska pasa gali daryti vaikui,nes tu esi lietuve,bet cia jau kaip jus nuspresit toki ir darysit,cia ambasadoj issiimkit laikina leidima isvaziuoti o lt ar lv pasidarysit pasa.dar gali paziuret ambasados puslapi kokiu jiem dokumentu reikia.
*didi*
pasiskambinkit i LT ambasada dubline ir jie jums viska pasakys.cia ju puslapiukas ir tel.beje,ten paskaitykit gal rasit kokios info.
http://ie.mfa.lt/
vilma0410
QUOTE(mazuliukeee23 @ 2009 12 09, 10:42)
Sveikute! mirksiukas.gif  airisko paso vaikuciui neduos tikrai.sunku pasakyti,koki pasa jum daryt latviska ar lietuviska.bet pirma tau reik padaryti vaiko gimimo liudijomo apostille,reik siusti i Londona.
The Legalisation Office
Norfolk House (West)
437 Silbury Boulevard
Milton Keynes
MK9 2AH
kainuoja 28 svarai apostille ir plius 6 svarai kai atgal ji sius tiek kainuja deliverio pristatymas.po to kai gausit gimimo liudijima reik kreiptis i ambasada Lietuvos arba Latvijos,siusti prasyma,nuotraukytes,legalizuota gimimo liudijimo kopija is abieju pusiu,tevu pasu kopijas,tada gausit vaio laikina keliones dokumenta,su kurio per 10 dienu,jei neklystu,tiksliau jei nieks nepasikeite reiks savoj sali padaryti vaikiukuj pasa. smile.gif
Papildyta:
ir kiek laiko to paso laukt reikes?
jeigu darysit pasa ne skubos tvarka,tai apie 4-5 sav.,jei skubos tvarka,damokat pinigeliu ir padaro per kiek laiko jum jo reik.o pries tai reiks dar issimt lietuviska arba latviska gimimo liudijima,zodziu daug labai to poperizmo. doh.gif
*

o kam taip sudetingai g.gif pasiskambini i ambasada suzinai kokie ju reikalavimai ,del laikino paso isdavimo kad vaika galetum parvezti i lietuva ir fsio.O lietuvoje nueini i pasu poskyri su lt, gimimo liudijimu ir pasidarai pasa per viena diena Tik gal cia kokiu nors sunkumu bus kadangi tevas latvis tai gal truputuka kas nors sudetingiau su dokumentais wub.gif
Aghedo
QUOTE(vilma0410 @ 2009 12 09, 13:51)
o kam taip sudetingai g.gif pasiskambini i ambasada suzinai kokie ju reikalavimai ,del laikino paso isdavimo kad vaika galetum parvezti i lietuva ir fsio.O lietuvoje nueini i pasu poskyri su lt, gimimo liudijimu ir pasidarai pasa per viena diena Tik gal cia kokiu nors sunkumu bus kadangi tevas latvis tai gal truputuka kas nors sudetingiau su dokumentais wub.gif
*

Nepadarys Lietuvoje vaikui paso per viena diena. As jau del saviskes derinau. Sake, pilietybes klausimo sprendimas gali trukti pora savaiciu, ar net ilgiau (mano vyras irgi nelietuvis).
Mes turejom isversti airiska gimimo liudijima su apostile i lietuviu kalba ir tada per ambasada uzsakem pasa. Trunka 4 menesius. Vis dar laukiam...
azuolaite
QUOTE(Aghedo @ 2009 12 09, 17:03)
Nepadarys Lietuvoje vaikui paso per viena diena. As jau del saviskes derinau. Sake, pilietybes klausimo sprendimas gali trukti pora savaiciu, ar net ilgiau (mano vyras irgi nelietuvis).
Mes turejom isversti airiska gimimo liudijima su apostile i lietuviu kalba ir tada per ambasada uzsakem pasa. Trunka 4 menesius. Vis dar laukiam...
*

kokia nesamone,pasakykit tada tegu istatymus is naujo pasiskaito,jei vienas is tevu lietuvis,o kitas sutinka kad vaikas turetu lt pilietybe,tai pasa ir daro,kokiu dar sprendimu jiem reikia doh.gif galite pasiskaityti cia: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.s...ery=&p_tr2=
9 skyrius 1 punktas,o jeigu pasa darote per ambasada tai gali uztrukti iki puses metu,tai neapsimoka.
mazuliukeee23
nu as merginos tik pasakiau kaip as dariausi.o del lietuvisko paso,tai jei skubos tvarka padaro ir per savaite. smile.gif
azuolaite
QUOTE(mazuliukeee23 @ 2009 12 09, 20:02)
nu as merginos tik pasakiau kaip as dariausi.o del lietuvisko paso,tai jei skubos tvarka padaro ir per savaite. smile.gif
*

o jus airijoje gyvenat?jei taip tai as nesuprantu prie ko cia londonas g.gif
mazuliukeee23
QUOTE(azuolaite @ 2009 12 09, 19:15)
o jus airijoje gyvenat?jei taip tai as nesuprantu prie ko cia londonas g.gif
*

jo,airijoj gyvenam.bet siunciau del apostille i londona,ir kiek mamyciu daresi,irgi siunte i londona. g.gif nu bet tai man daug problemu nesukele,susimokejau paste,nusiunciau ir viskas.po 3 ar 4 sav.nepamenu tiksliai atsiunte atgal. smile.gif
azuolaite
QUOTE(mazuliukeee23 @ 2009 12 09, 20:32)
jo,airijoj gyvenam.bet siunciau del apostille i londona,ir kiek mamyciu daresi,irgi siunte i londona. g.gif  nu bet tai man daug problemu nesukele,susimokejau paste,nusiunciau ir viskas.po 3 ar 4 sav.nepamenu tiksliai atsiunte atgal. smile.gif
*

kokia nesamone,pirma karta girdziu blink.gif as nunesiau gimimo liudijima,na nezinau gal koki pusvalandi palaukiau ir viskas apostile buvo uzdeta thumbup.gif
ie_va
QUOTE(Aghedo @ 2009 12 09, 15:03)
*

tas pilietybes svarstymas trunka maximum savaite,siaip ir per diena buna padaro smile.gif asmeniskai man uztruko gal 3 dienas g.gif

QUOTE(mazuliukeee23 @ 2009 12 09, 18:32)
jo,airijoj gyvenam.bet siunciau del apostille i londona,ir kiek mamyciu daresi,irgi siunte i londona. g.gif  nu bet tai man daug problemu nesukele,susimokejau paste,nusiunciau ir viskas.po 3 ar 4 sav.nepamenu tiksliai atsiunte atgal. smile.gif
*

tai jus turbut siaurinej airijoj ax.gif ?
mazuliukeee23
QUOTE(azuolaite @ 2009 12 09, 19:51)
kokia nesamone,pirma karta girdziu blink.gif as nunesiau gimimo liudijima,na nezinau gal koki pusvalandi palaukiau ir viskas apostile buvo uzdeta thumbup.gif
*

o kokiam mieste gyvenate? mirksiukas.gif
Aghedo
QUOTE(azuolaite @ 2009 12 09, 18:08)
kokia nesamone,pasakykit tada tegu istatymus is naujo pasiskaito,jei vienas is tevu lietuvis,o kitas sutinka kad vaikas turetu lt pilietybe,tai pasa ir daro,kokiu dar sprendimu jiem reikia doh.gif galite pasiskaityti cia: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.s...ery=&p_tr2=
9 skyrius 1 punktas,o jeigu pasa darote per ambasada tai gali uztrukti iki puses metu,tai neapsimoka.
*

O LR ambasadoje Dubline jie istatymus traktuoja savaip. Jei netikite - paskambinkite ir pats konsulas jums viska smulkiai isaiskins. As asmeniskai teiravausi per kiek laiko mergaitei padarys pasa, jei vaziuotume i Lietuva su keliones dokumentais. Pasake, kad jei tai butu antras pasas, padarytu per diena, bet kadangi siuo atveju yra pilietybes klausimo sprendimas, niekas man negali garantuoti, kad mano atostogu laiko pakaks ta pasa gauti. Aisku, pilietybe ji gaus, tik terminai neaiskus.
Papildyta:
QUOTE(azuolaite @ 2009 12 09, 19:51)
*

Taip, apostile padaro labai greitai. Dubline.
Papildyta:
QUOTE(ie_va @ 2009 12 09, 20:06)
tas pilietybes svarstymas trunka maximum savaite,siaip ir per diena buna padaro  smile.gif  asmeniskai man uztruko gal 3 dienas  g.gif
*

Gerai kas gali laukti. O man butu reikeje atostogas is darbo pasiimti ir paskui jei tas reikalas uztruktu, butu teke vaika Lietuvoj palikti (nezinia kam), arba prarasti darba (nes dabar jie cia labai griezti del atostogu ir velavimu).
mazuliukeee23
QUOTE(ie_va @ 2009 12 09, 20:06)
tas pilietybes svarstymas trunka maximum savaite,siaip ir per diena buna padaro  smile.gif  asmeniskai man uztruko gal 3 dienas  g.gif
tai jus turbut siaurinej airijoj  ax.gif ?
*

jo,siaurinej. ax.gif tai del to ir taip reik siusti i ta londona,taip? g.gif lotuliukas.gif jezau,atsiprasau kad cia parasydama suklaidynau. 4u.gif
ie_va
QUOTE(mazuliukeee23 @ 2009 12 09, 19:39)
jo,siaurinej. ax.gif  tai del to ir taip reik siusti i ta londona,taip? g.gif  lotuliukas.gif  jezau,atsiprasau kad cia parasydama suklaidynau. 4u.gif
*

taip,nes jus Uk priklausot,tai ir apostile deda UK biggrin.gif
vilma0410
QUOTE(mazuliukeee23 @ 2009 12 09, 20:39)
jo,siaurinej. ax.gif  tai del to ir taip reik siusti i ta londona,taip? g.gif  lotuliukas.gif  jezau,atsiprasau kad cia parasydama suklaidynau. 4u.gif
*

Nieko visko pasitaiko bigsmile.gif
*INSOMNIA*
aciu labai merginos kad padejot paaiskinot.. tai jei teisingai supratau apostile yra kaip leidimas isvaziuoti?laikinas pasas? gaunu dubline ir lietuvoj tada daraus tikra pasa? o kaip galvojat ar triju savaiciu uzteks kad vaikuciui lietuvoj pasa padarytu? smile.gif
ie_va
QUOTE(Simute90 @ 2009 12 09, 22:01)
aciu labai merginos kad padejot paaiskinot.. tai jei teisingai supratau apostile yra kaip leidimas isvaziuoti?laikinas pasas? gaunu dubline ir lietuvoj tada daraus tikra pasa? o kaip galvojat ar triju savaiciu uzteks kad vaikuciui lietuvoj pasa padarytu? smile.gif
*

apostile tai yra anspaudas patvirtinantis dokumento tikruma mirksiukas.gif keliones dokumenta gausite Lietuvos ambasadoj (jai nuspresite daryti lietuviska pasa).
Del triju savaiciu tai utretu uztekti jai esat is didesnio miesto,del mazesniu nezinau g.gif
azuolaite
labukas.per tris savaites lietuvoj tikrai suspesit,o apostile reikalinga,nes be jos jums negalios gimimo liudijimas,ji lietuvoje jums reikes issiversti i lietuviu kalba,kad galetumete lietuviska gimimo liudijima issimti. 4u.gif o tada jau ir pasa darysit thumbup.gif
dado
merginos,gal kuri nors keitete vaiko pas cia Dubline LT ambasadoje.Ar labai cia viskas ilgai trunka.Baigiasi galiojimas kitu metu kovo men.Tai ir suku galva ,ar i lt skristi ir maziau problemu ar ir cia viskas sklandziai vyksta?Aciu 4u.gif
azuolaite
tu pabandyk pasiziuret ambasados puslapi turetu buti parasyta,bet man atrodo uztruks kelis menesius g.gif
Daila
QUOTE(azuolaite @ 2009 12 09, 13:58)
labukas 4u.gif o prie ko cia tas londonas nesupratau?apostile as uzsidejau prie stephens green parko.o airiska pasa irgi galima gauti,tik priklauso kiek jus laiko cia jau esat.lietuviska pasa gali daryti vaikui,nes tu esi lietuve,bet cia jau kaip jus nuspresit toki ir darysit,cia ambasadoj issiimkit laikina leidima isvaziuoti o lt ar lv pasidarysit pasa.dar gali paziuret ambasados  puslapi kokiu jiem dokumentu reikia.
*

teisingai sakai, nereikia visai cia jokio londono, einat i lt ambasada ir per savaite gausit laikinus dokumentus isvykti i lt , o jei turit siek tiek daugiau laiko tai galite darytis ir pasa.
airiskas pasas ne beda jei airijoje gyvenate 5 ir daugiau metu, reikepes pas advokata ir viska sutvarkys, o jei kaip sako nesinori islaidauti per advokata tai paciam siek tiek daugiau lakstymo ir popierizmo
Papildyta:
QUOTE(Aghedo @ 2009 12 09, 19:03)
*

mano drauge gavo laikinus dokumentus per lt ambasada isvaziuoti i lt per 7 darbo dienas, o pasa lt padare per 3 darbo dienas. airiska gimimo liudija reikejo lt versti, bet tai uztruko 1 val.
Papildyta:
QUOTE(azuolaite @ 2009 12 09, 21:08)
*

100% thumbup.gif
*INSOMNIA*
tai kur ta apostille uzsideti?
Aghedo
QUOTE(Simute90 @ 2009 12 11, 20:53)
tai kur ta apostille uzsideti?
*

http://ie.mfa.lt/index.php?-103212333
*siga*
QUOTE(dado @ 2009 12 10, 11:36)
merginos,gal kuri nors keitete vaiko pas cia Dubline LT ambasadoje.Ar labai cia viskas ilgai trunka.Baigiasi galiojimas kitu metu kovo men.Tai ir suku galva ,ar i lt skristi ir maziau problemu ar ir cia viskas sklandziai vyksta?Aciu 4u.gif
*

mano draugas uzrase savo sunui pasa keisti lr ambasadoj,kiek uztrunka tiksliai nzn,bet vien kad uzsirasyti i eile tai reikejo laukti1-2 men.,o siaip uztrunka apie 3 men.,su keliones dokumentais daug papasciau-padaro per kelias dienas,o lietuvoj skubos tvarka gali net per 3 dienas padaryti
CarpeDiem
QUOTE(dado @ 2009 12 10, 14:36)
*

Butent sitas klausimas siuo metu yra aktualus ir mums. Baigiasi sunelio paso galiojimo laikas. Gal kas patartu kur geriausia tvarkytis siuos reikaliukus? Ir kokia kaina Airijoje uz paso pakeitima? 4u.gif aciuks.gif
Papildyta:
QUOTE(*siga* @ 2010 01 20, 02:30)
mano draugas uzrase savo sunui pasa keisti lr ambasadoj,kiek uztrunka tiksliai nzn,bet vien kad uzsirasyti i eile tai reikejo laukti1-2 men.,o siaip uztrunka apie 3 men.,su keliones dokumentais daug papasciau-padaro per kelias dienas,o lietuvoj skubos tvarka gali net per 3 dienas padaryti
*

Gal galite truputi issaliai papasakot apie ta keliones dokumenta.Vietoj paso galima ji issiimti? Taip? g.gif Tai yra tam, kad isskristi is salies, o lt jau pasidaryti. t.y. pasikeisti pasa?! 4u.gif
Aghedo
Geriausia yra skambinti tiesiai i ambasada. Ten viska issamiai ir is pirmu lupu paaiskins.
Paso keitimas per ambasada turetu uztrukti apie pora menesiu, bet eile dokumentu pridavimui tai turbut 3 menesiams i prieki...
Kaina iki Nauju buvo 20 Euru, bet lyg ir zadejo branginti... Visgi - geriau paskambink jiems.
dado
Labas!Mes jau pridavem dokumentus ambasadoje,ten pat ir foto padare ,sumokejom 50e ir sake pasiskambinti po 2men.O eileje kad priduoti dokumentus mes laukeme tik savaite ,nes pasiskambinus sake kad turi laisva vieta.Va kaip viskas paprasta thumbup.gif Aisku jei niekur neskubat!!!!
Egloja
QUOTE(Aghedo @ 2010 01 21, 14:51)
Geriausia yra skambinti tiesiai i ambasada. Ten viska issamiai ir is pirmu lupu paaiskins.
Paso keitimas per ambasada turetu uztrukti apie pora menesiu, bet eile dokumentu pridavimui tai turbut 3 menesiams i prieki...
*

Aš skambinau prieš porą savaičių, laisvą vietą turėjo tik liepos 8 dienai doh.gif, taigi eilė beveik 7 mėnesiai..
QUOTE(dado @ 2010 01 22, 08:22)
Labas!Mes jau pridavem dokumentus ambasadoje,ten pat ir foto padare ,sumokejom 50e ir sake pasiskambinti po 2men.O eileje kad priduoti dokumentus mes laukeme tik savaite ,nes pasiskambinus sake kad turi laisva vieta.Va kaip viskas paprasta thumbup.gif Aisku jei niekur neskubat!!!!
*

Oi kaip pasisekė jums, šaunu thumbup.gif
dado
Nu bet tikrai kaip mums pasiseke clap.gif As net nebuciau pagalvojus kad tiek reikia laukti 3-7 men,kad priduotum dokumentus doh.gif Nu tai jau tikrai greiciau i LT parskrisi ir ten susitvarkysi visus dokumentus.Na nebent kiekviena diena skambinti ir klausti del laisvos vietos mirksiukas.gif
CarpeDiem
Pamaniau, gal dar kam nors aktualus sis klausimas, tai papasakosiu ka pavyko suzinoti is ambasados del pasiuku keitimo Airijoje. 4u.gif

Taig,i paso keitimas per ambasadą paprastai užtrunka apie 2-3 mėnesiui nuo dokumentų pateikimo dienos. Šiuo metu eilės priėmimui yra iki balandžio mėnesio. Paso keitimas vaiko kainuoja 50 eurų, suaugusiam 100 eurų. Vaiko paso keitimui reikia pateikti vaiko pasą, ir tėvo, kuris atvyks kartu su vauiku pasą. Nuotraukų nereikia jeigu vaikas išstovės biometrinėje fotografavimo budelėje (nuo 12 m. nuotraukos imamos tik per biometrinę budelę).

Jeigu nuspręstumėte pasą keisti Lietuvoje tai išvykimui Ambasada galėtų Jums išduoti asmens grįžimo pažymėjimą (AGP). AGP gavimui Jūs turėsite pateikti - savo pasą, vaiko pasą, 1 vaiko nuotrauką ir 5 eurus bei prašymą (prisegamas).

Dokumentus reikia priduoti likus 3-4 savaitėms iki išvykimo (galima atsiųsti faksu 01 6680004, tokiu atveju rekomenduojame pasikambinti po dokumentų išsiuntimo ir pasitikslinti ar gavo visus dokumentus.
Jeigu dokumentus siųsite faksu, tai nuotraukas ir 5 eurus galėsite pateikti atsiimant dokumentą.

Tai tiek info kam rupi sie reikaliukai. smile.gif
Aghedo
Ziuriu kad per pora menesiu reikalai pasikeite kardinaliai. Matyt cia po persikelimo i naujas patalpas. Labiausiai mane sokiravo kainos schmoll.gif Mes dar gerai suspejome trigubai pigiau viska susitvarkyti, nors mazosios paso vis dar laukiame.
wikky2010
sveikutes,mano maziukas turi dvi pilietybes airiska ir lietuviska,kadangi gimes airijoj tai mes padarem airiska pasa,ie pasui reikia irodyti kad vienas is tevu pries vaikucio gimima pragyveno ir pradirbo airijoj 3 metus,kadangi as cia gyvenu ir dirbu 5 metai tai nusiunciau jiems 3 metu p60 ir tiko,paso padarymas neuztruko net 2 sav,o lt pasui gauti reikia uzsideti apostiles stampa stephens green ant gim liudijimo kuris kainuoja 20e,lietuvoj issiversti ir patvirtinti notaro gim liudijima,priregistruoti vaika,ir tiek,kadangi as buvau gryzus tik 2 sav,tai man pasa padare per 1 diena,nes butu neuzteke laiko viska susitvarkyti,o kainavo 153lt.tai tiek atrodo viska parasiau thumbup.gif
GaDina
[quote=wikky2010,2010 02 18, 19:28]
sveikutes,mano maziukas turi dvi pilietybes airiska ir lietuviska,kadangi gimes airijoj tai mes padarem airiska pasa,ie pasui reikia irodyti kad vienas is tevu pries vaikucio gimima pragyveno ir pradirbo airijoj 3 metus,kadangi as cia gyvenu ir dirbu 5 metai tai nusiunciau jiems 3 metu p60 ir tiko,paso padarymas neuztruko net 2 sav,o lt pasui gauti reikia uzsideti apostiles stampa stephens green ant gim liudijimo kuris kainuoja 20e,lietuvoj issiversti ir patvirtinti notaro gim liudijima,priregistruoti vaika,ir tiek,kadangi as buvau gryzus tik 2 sav,tai man pasa padare per 1 diena,nes butu neuzteke laiko viska susitvarkyti,o kainavo 153lt.tai tiek atrodo viska parasiau thumbup.gif
*

[/quote

Wikky2010, o kur ir kaip tas airiskas pasas yra daromas? Musu vaikas yra gimes cia, pragyvenom irgi virs 5 metu, bet pasidarem lietuviska pasa. Kazin vis dar imanoma gauti ir airiska pasa????
laurechka
QUOTE(GaDina @ 2010 02 21, 10:55)
Wikky2010, o kur ir kaip tas airiskas pasas yra daromas? Musu vaikas yra gimes cia, pragyvenom irgi virs 5 metu, bet pasidarem lietuviska pasa. Kazin vis dar imanoma gauti ir airiska pasa????
*

Kiek zinau, pirma reik pasidaryt airiska pasa, o paskui galima ir lietuviska.... O jei atvirksciai padaret, airisko paso nebegausit....
Dduusskkee
mano dukryte airijoj gime, as jau issiunciau dokumentus gauti airiskam pasui, bet niekas neprase irodymu, kad mes cia gyvenam daugiau nei 3 metus, tai kaip cia iseina kad negausim airisko paso?
CarpeDiem
QUOTE(laurechka @ 2010 02 21, 14:05)
Kiek zinau, pirma reik pasidaryt airiska pasa, o paskui galima ir lietuviska.... O jei atvirksciai padaret, airisko paso nebegausit....
*

Tikrai taip! Jau turint LT pasa, IE nebegausit.
wikky2010
QUOTE(Dduusskkee @ 2010 02 22, 03:23)
mano dukryte airijoj gime, as jau issiunciau dokumentus gauti airiskam pasui, bet niekas neprase irodymu, kad mes cia gyvenam daugiau nei 3 metus, tai kaip cia iseina kad negausim airisko paso?
*

as ir pirmiau issiunciau,gal po savaites atejo man laiskas su forma,kurioje parasyti visi reikalavimai airiskui pasui,tada viska issiunciau ko reikalavo ir po keliu dienu atkeliavo vaiko pasa thumbup.gif
beje as pirmiau dariau airiska,o po to LT,nes ir buvau girdejus,jei turi LT pasa tai IE paso butu nedare mirksiukas.gif
Papildyta:
GaDina nueik i pasta ir paprasyk formos pasui gauti,tik neuzsimink nieko kad turi LT pasa,ir tada forma uzpildyk ir issiusk,ir matysi ka jie tau parasys smile.gif kaip as dariau pasa tai manes niekas neklause ar mes turim kitos pilietybes pasa.
taigi gali pabandyti drinks_cheers.gif
Aghedo
QUOTE(Dduusskkee @ 2010 02 21, 16:23)
*

Parasyk kaip seksis su tuo pasu. Mes irgi maziau nei 3 metai, tai net nebandem airisko imti. Is karto lietuviskam dokumentus pridavem, bet va jau beveik 5 menesiai, o paso niekaip nepadaro...
GaDina
QUOTE(wikky2010 @ 2010 02 22, 19:42)
Papildyta:
GaDina nueik i pasta ir paprasyk formos pasui gauti,tik neuzsimink nieko kad turi LT pasa,ir tada forma uzpildyk ir issiusk,ir matysi ka jie tau parasys smile.gif kaip as dariau pasa tai manes niekas neklause ar mes turim kitos pilietybes pasa.
taigi gali pabandyti  drinks_cheers.gif
*

Bandysiu biggrin.gif Pranesiu veliau, ar pavyko rolleyes.gif
wikky2010
QUOTE(GaDina @ 2010 02 23, 10:01)
Bandysiu  biggrin.gif  Pranesiu veliau, ar pavyko  rolleyes.gif
*

thumbup.gif butu idomu suzinoti kaip jums seksis ax.gif mirksiukas.gif
Dduusskkee
QUOTE(Aghedo @ 2010 02 22, 22:58)
Parasyk kaip seksis su tuo pasu. Mes irgi maziau nei 3 metai, tai net nebandem airisko imti. Is karto lietuviskam dokumentus pridavem, bet va jau beveik 5 menesiai, o paso niekaip nepadaro...
*

ok pranesiu mirksiukas.gif sia savaite pagal viska turetume gaut smile.gif
Saulytaie
Sveikos:)

Mes dukrai emem Airiska pasa, irodymu tikrai reikejo, kad esame isbuve ilgiau nei tris metus.Pirma kart kai issiunciau paso forma neidejau irodymo, tai parsiunte atgal ir ju paprase.Gavom pasa po savaites.
Lietuvoj grize lietuviska pasa isemem.
P.S.Jei grize i lt tvarkotes vienkartine pasalpa, butinai issiimkite ir lietuviska pasa, nes jei jo neturesit vienkartine pasalpa reiks grazit.Nes mes ketinom pasa isimti grize vasara, bet socialiniam skyriuj papasakojo, jei neturesim lietuvisko paso reiks grazin pasalpa.O kodel tos pasalpos nesusitvarkyt , juk lt nieko daugiau nepasiule:)
Dduusskkee
tai va parsiunte ir mum atgal popierius ir praso irodymu, kad cia gyvenam 3 metus.
oi tie airiai, kai klausi ju ar galim gauti ta pasa, sako galit galit, o juk negalim nes 3 metu cia negyvenam doh.gif
zodz nuplaukia tikriausiai musu kelione i lt, susinervijau verysad.gif
DijaDeima
o tai dabar jau Lietuva nereikalauja irodymo,kad neturit airisko paso g.gif nes kai mes darem LT,mums laisko reikejo is pasu poskyrio,kad mes neturim airisko paso.
laurechka
QUOTE(DijaDeima @ 2010 02 25, 17:54)
o tai dabar jau Lietuva nereikalauja irodymo,kad neturit airisko paso g.gif nes kai mes darem LT,mums laisko reikejo is pasu poskyrio,kad mes neturim airisko paso.
*

Dabar LT leidzia turet 2 pilietybes... Neaisku kaip ilgai tik....
DijaDeima
Bet,tai argi gali jie pakeist istatyma tiem kam jau dave g.gif tada teks lietuvaiciam LT pilietybes atsisakyt,nes airiskos kiek zinau negalima atsisakyt unsure.gif
Aghedo
QUOTE(Dduusskkee @ 2010 02 24, 12:18)
tai va parsiunte ir mum atgal popierius ir praso irodymu, kad cia gyvenam 3 metus.
oi tie airiai, kai klausi ju ar galim gauti ta pasa, sako galit galit, o juk negalim nes 3 metu cia negyvenam  doh.gif
zodz nuplaukia tikriausiai musu kelione i lt, susinervijau  verysad.gif
*

Pasiimkit keliones dokumenta is ambasados ir Lietuvoje pasa pasidarysit.
skrabaliuke
nesiuntinekit jokiu popieriu del airsko paso, o su gimimo liudijimu, ir uzpildyta forma specialiai pasui + foto ir gardos patvirtinimu, savo pasais, ir dokumentais irodanciais kad cia isbuvot 3 is paskutiniu 4 metu (mes nesem p60 formas, jei tokiu neturit galit gauti tax office, arba p45, arba p35, o jei nedirbote, tada is socialo eikite tiesiai i pasu poskyri (mes pvz. ejom kur yra netoli st greeno dubline). ten vietoj sumokejom 16 euru ir ten pat po dvieju savaiciu atsiemem.
jei kokiu dokumentu trux jie viska vietoj paaiskins. taip greiciau patogiau ir pigiau nei siuntineti pastu

pasu poskyris yra Molesworth Street Dublin 2
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.