Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: turiu leliu 7 men anglijoj PADEKIT!
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Aistutia21
Sveikos anglijos mamytes, man be galo reikia jusu pagalbos, tikrai jau praradau vilti ka nors isiaiskinti, kai prisiminiau jus... nezinau buvau panasi tema ar ne, bandziau ieskot nieko neradau, jau savaite internete vien ir sedziu ieskau info bet nieko nerandu....
O situacija tokia. esu vis dar employed, kovo pabaigoj tik turiu gristi i darba, bet va nuo gruodzio jau nebemokes man dekretiniu atostogu, ir nesenai tik paskambinusi suzinojau kad praejus 39 sav nuo vaiko gimimo nustos man moketi working tax credit, kadangi po 39sav as turiu gristi i darba jei ne tada mane padaro unemployed ir nustoja juos moket. tai buvo mano pagrindinis pajamu saltinis neskaitant dekretiniu. bet va nuo kito men negausiu i s darbo, negausiu ir working tax, tai kaip man gyvent? Esu vienisa mama! as bandziau aiskinti kad as grisiu i darba kova, jiem nesvarbu, sako mes mokam tik 39 sav. o kai grisiu i darba vel prades moket... tai ka man iki tol daryti? savo mergytes dar tikrai nenoriu atiduoti i darzeli...ir tai grisiu dirbt tik part time. dabar mano pajamos bus child benefit ir tax credit kur yra 60 svaru i sav. dar kazkiek moka uz buta bet nedaug. kaip man reikes gyvent? kazka girdejau kad reikia uzsiregistruot self employer ir tada bus ok. gal kas zinote daugiau apie tai? kaip tai padaryt? inesinet reikes pinigus paskui ar kaip cia viskas? beja ar gal galeciau gaut jobseekers allowance? kazka skaiciau internete bet taip ir nesupratau....
prasau padekite, manau kad kas nors turi but susidure su tokia situacija. PAPASAKOKIT DAUGIAU APIE UZSIREGISTRAVIMA SELF-EMPLOYER. Labai tikiuosi padesit jus mano paksutine viltis....... verysad.gif
Aistutia21
tai ka nera ne vienos kuri padetu man? nieks nezino? sad.gifsad.gifsad.gif
flibustjeros
Sveikute 4u.gif Visu pirma reikia tau nusiraminti ir neliudeti, mes geroj saly gyvenam, cia visada paramos gali gauti is valstybes.

Tikrai gali gauti Jobseekers allowance, Income Support, Council Tax Benefit, Housing Benefit ir t.t.

Geriausia kreiptis pagalbos i Citizens advice bureau, jie tikrai atsizvelge i tavo situacija pasakys, ka ir kaip gali gauti.

Ir nueiti i Jobcentre Plus, ten ir patars ir galesi is karto formas uzpildyt del benefitu.

Cia yra nemazai informacijos:

http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBen...ncome/index.htm

Tikiuosi padejau neprarast vilties smile.gif Sekmes tau 4u.gif
Grazia
sveika, siaip tai turbut nera labai kuom taves ir nudziuginti, nes tavo situacijoj, jei nesiruosi gryzt i darba, tai gausi tik CHB ir CHTC, housing benefit irgi nuims, jei nedirbsi, o MA mokejimas pasibaigs..tokie istatymai,ir jie taikomi visiems, ne tik tau. o del tos idejos, kad uzsiregistruot, kad gaut job seeker allowance, tai jei tu ruosiesi gryzt i darba, tai kaip tu gali eiti i darbo birza?tipo busi 3 men bedarbe, o poto grysi i sena darboviete?nzn, ar tai imanoma, ir ar esi pakankamai isdirbus UK, kad gauti sita pasalpa g.gif
del self employed pabandyk pasiskaityt tema apie pasalpas uk, ten buvo kalbeta apie tai, gal ka rasi
sekmes 4u.gif

QUOTE(Aistutia21 @ 2009 11 26, 15:41)
Sveikos anglijos mamytes, man be galo reikia jusu pagalbos, tikrai jau praradau vilti ka nors isiaiskinti, kai prisiminiau jus... nezinau buvau panasi tema ar ne, bandziau ieskot nieko neradau, jau savaite internete vien ir sedziu ieskau info bet nieko nerandu....
O situacija tokia. esu vis dar employed, kovo pabaigoj tik turiu gristi i darba, bet va nuo gruodzio jau nebemokes man dekretiniu atostogu, ir nesenai tik paskambinusi suzinojau kad praejus 39 sav nuo vaiko gimimo nustos man moketi working tax credit, kadangi po 39sav as turiu gristi i darba jei ne tada mane padaro unemployed ir nustoja juos moket. tai buvo mano pagrindinis pajamu saltinis neskaitant dekretiniu. bet va nuo kito men negausiu i s darbo, negausiu ir working tax, tai kaip man gyvent? Esu vienisa mama! as bandziau aiskinti kad as grisiu i darba kova, jiem nesvarbu, sako mes mokam tik 39 sav. o kai grisiu i darba vel prades moket... tai ka man iki tol daryti? savo mergytes dar tikrai nenoriu atiduoti i darzeli...ir tai grisiu dirbt tik part time.  dabar mano pajamos bus child benefit ir tax credit kur yra 60 svaru i sav. dar kazkiek moka uz buta bet nedaug. kaip man reikes gyvent? kazka girdejau kad reikia uzsiregistruot self employer ir tada bus ok. gal kas zinote daugiau apie tai? kaip tai padaryt? inesinet reikes pinigus paskui ar kaip cia viskas? beja ar gal galeciau gaut jobseekers allowance? kazka skaiciau internete bet taip ir nesupratau....
prasau padekite, manau kad kas nors turi but susidure su tokia situacija. PAPASAKOKIT DAUGIAU APIE UZSIREGISTRAVIMA SELF-EMPLOYER. Labai tikiuosi padesit jus mano paksutine viltis....... verysad.gif
*

Uuoga
QUOTE(Grazia @ 2009 11 27, 15:15)
sveika, siaip tai turbut nera labai kuom taves ir nudziuginti, nes tavo situacijoj, jei nesiruosi gryzt i darba, tai gausi tik CHB ir CHTC, housing benefit irgi nuims, jei nedirbsi, o MA mokejimas pasibaigs..tokie istatymai,ir jie taikomi visiems, ne tik tau. o del tos idejos, kad uzsiregistruot, kad gaut job seeker allowance, tai jei tu ruosiesi gryzt i darba, tai kaip tu gali eiti i darbo birza?tipo busi 3 men bedarbe, o poto grysi i sena darboviete?nzn, ar tai imanoma, ir ar esi pakankamai isdirbus UK, kad gauti sita pasalpa g.gif
del self employed pabandyk pasiskaityt tema apie pasalpas uk, ten buvo kalbeta apie tai, gal ka rasi
sekmes 4u.gif
*

Oho, nezinojau net as, o pvz. jai as gyvenu su draugu, ir as nezinau ar galesiu gristi i darba, nes mano darboviete po nauju metu mazins etatus..tai kaip, mum irgi taip bus, nepaisant to, kad draugas dirba ? tai tada gal jis gali prasyt Working tax credit? ar kaip cia, man siuo metu sis klausimas taip pat labai aktualus, o kaip gali nuimti HB? Juk zmogus ir tip neturi pajamu, o jam - fist, ir dar nuima HB, pilna nuoma vel moketi... doh.gif
arba, galiu prasyti bedarbio pasalpos ? g.gif + dar kazkokios priklauso..gal.. nesigaudau as cia, nieko nesuprantu ;/ tuose ju istatymuose ;]
mergyte23
sweika

labai nepavydetina situacija..bet nieko mes tau negalime padeti 4u.gif tik patarimais..visu pirma kjeigu nelabai kalbi ar bijai angliskai bendrauti patarciau pasiskambinti i EUROFIRMA mirksiukas.gif tel rasi internetiniame ju pls,jie tau paaiskins lietuviskai..o kad kai nedirbsi teisybe kad nemokes HB ..realybe tokia,leisi mazaja i darzeli ir eisi dirbti blush2.gif mano viena drauge irgi vienisa mama,savo vaika leidzia i darzeli, ir tuo metu lekia i part time..o jeigu pajamu neturi prasysi visko "cover 100%" jie labai graziai tave pasius keliauti atgal i savo sali 4u.gif sekmes tau

o jeigu uzsiregistruosi kaip self employer turesi vis tiek kazkiek mokesciu moketi,bent jau NI
Grazia
QUOTE(Uuoga @ 2009 11 27, 20:44)
Oho, nezinojau net as, o pvz. jai as gyvenu su draugu, ir as nezinau ar galesiu gristi i darba, nes mano darboviete po nauju metu mazins etatus..tai kaip, mum irgi taip bus, nepaisant to, kad draugas dirba ? tai tada gal jis gali prasyt Working tax credit?  ar kaip cia, man siuo metu sis klausimas taip pat labai aktualus, o kaip gali nuimti HB? Juk zmogus ir tip neturi pajamu, o jam - fist, ir dar nuima HB, pilna nuoma vel moketi... doh.gif
arba, galiu prasyti bedarbio pasalpos ? g.gif  + dar kazkokios priklauso..gal.. nesigaudau as cia, nieko nesuprantu ;/ tuose ju istatymuose ;]
*

siaip tai man rodos buvo parasyta, kad si mama yra VIENISA, tai ji neturi jokio draugo, kuris dirbtu ir moketu mokescius, o jeigu jusu draugas dirba, tai taip galit gaut ir WTCH ir HB, cia dvi visiskai skirtingos situacijos
pati esu susidurus, tai rasau is savo patirties, taip pat viena auginau vaika, ir kai baiges MA, baigesi ir HB, o kai susiradau darba, vel pradejau gaudinet HB + WTCH susitvarkiau 4u.gif
Uuoga
QUOTE(Grazia @ 2009 11 27, 22:31)
siaip tai man rodos buvo parasyta, kad si mama yra VIENISA, tai ji neturi jokio draugo, kuris dirbtu ir moketu mokescius, o jeigu jusu draugas dirba, tai taip galit gaut ir WTCH ir HB, cia dvi visiskai skirtingos situacijos
pati esu susidurus, tai rasau is savo patirties, taip pat viena auginau vaika, ir kai baiges MA, baigesi ir HB, o kai susiradau darba, vel pradejau gaudinet HB + WTCH susitvarkiau 4u.gif
*

supratau dabar ;] labai dekui uz atsakyma ! 4u.gif
Sigeita
hm, HB kiek zinau yra dirbantiems ir nedirbantiems.. mano vyras ir buvo prarades darba, (as ir nedirbu, o su mazium sedziu namuos) jobcentras nieko nedave, kiek siusdavome tuos pacius dok, vis tas pats ateidavo ats-neturite teises gyvent uk, nes nesame pristate dok, kaip HO, nera isdirbes be pertraukos viename darbe 12men ir daugiau tokiu nesamoniu.. doh.gif O mes abu ir vyresnis sunus net rezidentus turime, kuriuos tp siusdavome (kopijas) kaip suprast jokie dok nenueidavo i ta nuosprendziu centra.. doh.gif
kreipemes i consula savo, tai leipe pildyt HB forma, kaip nedirbantis.
reik si dalyka konsule savam issiaiskint.
beja, dar yra kiekviename raj LAW centrai, jei incomas yra mazas, jie konsultuoja nemokamai ir tikrai pades ispresti tavo problemas ar pades gaut is konsulo gyv plota, Hb ar dar ka nors. arba eit i CAB.
Grazia
QUOTE(Sigeita @ 2009 11 28, 02:39)
hm, HB kiek zinau yra dirbantiems ir nedirbantiems.. mano vyras ir buvo prarades darba, (as ir nedirbu, o su mazium sedziu namuos) jobcentras nieko nedave, kiek siusdavome tuos pacius dok, vis tas pats ateidavo ats-neturite teises gyvent uk, nes nesame pristate dok, kaip HO, nera isdirbes be pertraukos viename darbe 12men ir daugiau tokiu nesamoniu.. doh.gif O mes abu ir vyresnis sunus net rezidentus turime, kuriuos tp siusdavome (kopijas) kaip suprast jokie dok nenueidavo i ta nuosprendziu centra.. doh.gif
kreipemes i consula savo, tai leipe pildyt HB forma, kaip nedirbantis.
reik si dalyka konsule savam issiaiskint.
beja, dar yra kiekviename raj LAW centrai, jei incomas yra mazas, jie konsultuoja nemokamai ir tikrai pades ispresti tavo problemas ar pades gaut is konsulo gyv plota, Hb ar dar ka nors. arba eit i CAB.
*

tai jums mokejo HB, ir jus negaudavot nei bedarbio pasalpos nei dirbot?netikiu schmoll.gif 4u.gif HB, pradeda moket, kai gauna patvirtinima, kad dirbat, arba, kai gaunat job seekers allowance, taip pat reikia jiems laiska pristatyti, kad jums job centras mokes pasalpa, kitokiu atveju nesu girdejus, kad sedetu namie ir gautu HB siaip sau...nu nebent turi UK pilietybe, tada kitaip sistema veikia

kreiptis tai galima ir i CAB ir kitur, bet istatymai yra vieni, ir jei neatitinki kriteriju, pasalpai gauti, jos ir negausi...
LittleStar
Zinau 1 moteri kuri turi 3vaikus yra vienisa. Gyvena UK apie 5metus, bet tik kokius 2 men per siuos 5metus tera dirbus ir gauna VISKA, kas priklaus vienisai mamai. Sedi namuose, vaikai eina i mokykla, o jai i saskaitele tik pinigeliai plaukia + uz nuoma moketi nereikia ir consultaksa. Ko daugiau noret? Galbut atsiras, kuri sakys kad pavydziu ir t.t. Norejau pasakyti tik tiek, kad TEISYBES UK nera...
Sigeita
QUOTE(Grazia @ 2009 11 28, 12:05)
tai jums mokejo HB, ir jus negaudavot nei bedarbio pasalpos nei dirbot?netikiu schmoll.gif 4u.gif  HB, pradeda moket, kai gauna patvirtinima, kad dirbat, arba, kai gaunat job seekers allowance, taip pat reikia jiems laiska pristatyti, kad jums job centras mokes pasalpa, kitokiu atveju nesu girdejus, kad sedetu namie ir gautu HB siaip sau...nu nebent turi UK pilietybe, tada kitaip sistema veikia

kreiptis tai galima ir i CAB ir kitur, bet istatymai yra vieni, ir jei neatitinki kriteriju, pasalpai gauti, jos ir negausi...
*

nu mokejo, mums konsule pati uzpilde Hb forma kaip nedirbantiems, dabar sustabde, nes reik vel priduot dok del incomo. ziuresim, kas bus toliau.. g.gif
o jobseekers alowance dave tik tada kai mane uzkniso ju tie patys atsakymai, kad neturime teises gyvent uk, visa info, kada ir kur vyras pradejo dirbti sumaisyta, darbovieciu pav tp sumaisyti ir pradejimas dirbt ir baigimas, vaiku gim datos tp sumaisytos, tokia makaliuze zodziu.. as paemiau kopijas visu reikiamu dok savo ir vyro, ir issiunciau be jokio apylo tiesiai i nuosprendziu centra tam darbuotojui, kuris paskutini syk pasirase nuosprendi ir po keliu sav gavome atsakyma, visai kitoki, viskas pas mumis gerai, visas teisias turime ir mums grazino pinigelius uz ta laikotarpi, kai mes siunteme N kartu del pasalpos.
bet mes ne apie tai cia is vis snekame.
as autorei tikrai patarciau jei paciai issiaiskint su advokatais LAW centre.
Papildyta:
QUOTE(LittleStar @ 2009 11 28, 15:25)
Zinau 1 moteri kuri turi 3vaikus yra vienisa. Gyvena UK apie 5metus, bet tik kokius 2 men per siuos 5metus tera dirbus ir gauna VISKA, kas priklaus vienisai mamai. Sedi namuose, vaikai eina i mokykla, o jai i saskaitele tik pinigeliai plaukia + uz nuoma moketi nereikia ir consultaksa. Ko daugiau noret? Galbut atsiras, kuri sakys kad pavydziu ir t.t. Norejau pasakyti tik tiek, kad TEISYBES UK nera...
*

man tai asmeniskai nei silta, nei salta kas ka gauna, kaip tai pasiekia ir tt.. ax.gif
Grazia
QUOTE(LittleStar @ 2009 11 28, 16:25)
*

o tai koks pas ja statutas UK?jei pragyvenus 5 metus ir daugiau tai gal yra gavus leave to remain in uk?issiaiskinkit viska kas ir kaip ir tada rasykit apie teisybe yra ji ar ne, ir ar jus tikrai zinote jos situacija,ka ji veikia ir pan. ar tik is nuogirdu rasote, zmogus gali pasakas pasakoti, o kiti klausys ir piktinsis, o kaip yra is tikruju tai nezinia.. as nemanau, kad ten kvailiai sedi ir pasalpas dalina tik uz grazias akis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Sigeita @ 2009 11 28, 17:03)
nu mokejo, mums konsule pati uzpilde Hb forma kaip nedirbantiems, dabar sustabde, nes reik vel priduot dok del incomo. ziuresim, kas bus toliau.. g.gif
*

nu idomiai tada, kaip cia taip tvarka skirtinga skirtinguose miestuose g.gif kas cia per forma nedirbantiems?cia gal kokia nauja?pas mane kai buvo panasi situacija del HB, man jokiu formu pildyt nedave, liepe lauk atsakymo is job centro del pasalpos, ir tada grazino pinigus uz visa perioda nuo dokumentu padavimo dienos, o kitas budas yra kreiptis i crisis centre ar kaip ten, kur atseit gali paskolint pinigu kazkiek, bet velgi, jie turi buti garantuoti, kad gausi pasalpa, nes reiks tuos pinigus is kazko grazintis ax.gif
Sigeita
[quote=Grazia,2009 11 28, 21:05]
o tai koks pas ja statutas UK?jei pragyvenus 5 metus ir daugiau tai gal yra gavus leave to remain in uk?issiaiskinkit viska kas ir kaip ir tada rasykit apie teisybe yra ji ar ne, ir ar jus tikrai zinote jos situacija,ka ji veikia ir pan. ar tik is nuogirdu rasote, zmogus gali pasakas pasakoti, o kiti klausys ir piktinsis, o kaip yra is tikruju tai nezinia.. as nemanau, kad ten kvailiai sedi ir pasalpas dalina tik uz grazias akis 4u.gif
Papildyta:

nu idomiai tada, kaip cia taip tvarka skirtinga skirtinguose miestuose g.gif
turbut, kad taip. nes ir gaut konsulini buta visuose konsuluose skirtingai viskas daroma ir bitinama ir gaunama... g.gif

Uuoga
[quote=Sigeita,2009 11 29, 00:07]
[quote=Grazia,2009 11 28, 21:05]
Papildyta:

nu idomiai tada, kaip cia taip tvarka skirtinga skirtinguose miestuose g.gif
turbut, kad taip. nes ir gaut konsulini buta visuose konsuluose skirtingai viskas daroma ir bitinama ir gaunama... g.gif
*

[/quote]

Jo, kazkaip visur skirtingai - tiek pvz ir del konsulinio busto, vienu taip kitur kitaip, skirtingos tasku sistemos.. O del pasalpu ir pan. na pvz mes kai gavom buta, mes vistiek uz ji mokame nuoma, ~£ 350.00 +council tax £ 146.00 + dujos, vanduo , elektra, tuo pat metu buta gavo anglu seima, taip pat seima islaiko ti vyras - jie, nemoka uz buta nic nieko.. o jiem viska apmoka, as nepavydziu, nepagalvokit, tik keistai cia man taip..ir daug tokiu pvz aplink save zinau ir su pasalpom ir visa kt. Cia jai nieko nezinai, istatymu ir teisiu, tai ir stumdo tuda siuda.. As, tai kur gyvenu , jauciu net panieka emigrantam, as jau su MB net parduotuveje nesnekam, nes kai pasiziuri tokiu zvilgsniu, mazdaug, ka tu cia veiki.. o jai paskambinu del pasalpu pasiklaust - sako beleka, sumala, ir viskas, numeta rageli.. doh.gif
atsitokejusi
QUOTE(Aistutia21 @ 2009 11 26, 16:41)
O situacija tokia. esu vis dar employed, kovo pabaigoj tik turiu gristi i darba, bet va nuo gruodzio jau nebemokes man dekretiniu atostogu, ir nesenai tik paskambinusi suzinojau kad praejus 39 sav nuo vaiko gimimo nustos man moketi working tax credit, kadangi po 39sav as turiu gristi i darba jei ne tada mane padaro unemployed ir nustoja juos moket. tai buvo mano pagrindinis pajamu saltinis neskaitant dekretiniu. bet va nuo kito men negausiu i s darbo, negausiu ir working tax, tai kaip man gyvent? Esu vienisa mama! as bandziau aiskinti kad as grisiu i darba kova, jiem nesvarbu, sako mes mokam tik 39 sav. o kai grisiu i darba vel prades moket... tai ka man iki tol daryti? savo mergytes dar tikrai nenoriu atiduoti i darzeli...ir tai grisiu dirbt tik part time.  dabar mano pajamos bus child benefit ir tax credit kur yra 60 svaru i sav. dar kazkiek moka uz buta bet nedaug. kaip man reikes gyvent? kazka girdejau kad reikia uzsiregistruot self employer ir tada bus ok. gal kas zinote daugiau apie tai? kaip tai padaryt? inesinet reikes pinigus paskui ar kaip cia viskas? beja ar gal galeciau gaut jobseekers allowance? kazka skaiciau internete bet taip ir nesupratau....
*

Labuka,niu ar ka susitvarkei?mano labai panasi situacija, ir leliui tiek pat laiko.O nieko daugiau ir negaunu unsure.gif , tik kad nuoma pilnai padengia dabar man .
mzheartless
QUOTE(Grazia @ 2009 11 27, 11:15)
sekmes 4u.gif
*

seip tai housing benefit nuima, jei esi unemployed ir neuzsiregistraves job centre, jos atveju ji vis dar employed, todel housing benefit tikrai mokes. bent jau man tas likusias savaites mokejo, ir pasakyciau, kad visai nemazai, turint galvoje, kad as nesu vienisa mama, iskaiciuojant ir mano vyro pajamas. zinoma, jei ir pasibaigus pilnom motinystes atostogom i darba negris, tada reiks, kreiptis i job centra.
WildCat
susimaišiau... blush2.gif

Ale jei jau užklydau... Kaip vis dėlto sekasi? 4u.gif
En:)
QUOTE(mergyte23 @ 2009 11 27, 19:59)
o jeigu uzsiregistruosi kaip self employer turesi vis tiek kazkiek mokesciu moketi,bent jau NI
*

nežinau ar temos autorei padės self-empl registracija, bet į pacituotą klausimą ats toks:
Jei uždirbsi mažai (užsiregistravus atėjusiame laiške būna nurodyta suma), tai nusiunti patvirtinimą, kad neuždirbi tos sumos (o juk ir neuždirbsi), gauni pažymėjimą kaip mažai uždirbanti ir net NI mokėti nereikia. Tik tiek, kad paskui reikia nepamiršti kas metai deklaruoti pajamas.
mamyteMILDA
Nu ka as zinau , man isvis niekur nereikejo eiti ir prasyti pasalpos , visur galejau pasiskambinti arba internete online uzpildyti formas, labai paprasta ir lengva buvo. kolkas dar jokiu problemu nebuvo
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.