Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naminių gyvūnėlių išsivežimas į užsienį
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2
*dew*
sveikos mamytės, neradau tokios temos, planuojam vasarį išvykti į UK.gaila palikti šunį, vis del to jis šeimos narys.Jis neturi kilmės dokumentų, tad man ydomu, gal susidūrėte su tuo, kokių dokumentų reikia, kiek tai užtrunka irkiek kainuoja?Šiek tiek domėjausi, bandžiau surinkti info, bet nepavyko visko sužinoti.Kur čipuoja, kiek kainuoja, ar butinai reikia karantine šunelį laikyti...tikiuosi išsamiu atsakymų.iš kart dėkoju 4u.gif
alisa stebuklu salyje
QUOTE(*dew* @ 2009 11 18, 14:25)
sveikos mamytės, neradau tokios temos, planuojam vasarį išvykti į UK.gaila palikti šunį, vis del to jis šeimos narys.Jis neturi kilmės dokumentų, tad man ydomu, gal susidūrėte su tuo, kokių dokumentų reikia, kiek tai užtrunka irkiek kainuoja?Šiek tiek domėjausi, bandžiau surinkti info, bet nepavyko visko sužinoti.Kur čipuoja, kiek kainuoja, ar butinai reikia karantine šunelį laikyti...tikiuosi išsamiu atsakymų.iš kart dėkoju 4u.gif
*

http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets...ures/owners.htm
Cia visa informacija kaip atsivezti suniuka i Uk, kad jam nereiketu praleisti 6 menesiu karantine 4u.gif Kiek domejausi, tai net turi skristi su ju nurodytom avialinijom, kad isvengti karantino.Na, bet pati pasiskaitysi mirksiukas.gif
*dew*
QUOTE(alisa stebuklu salyje @ 2009 11 18, 16:47)
http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets...ures/owners.htm
Cia visa informacija kaip atsivezti suniuka i Uk, kad jam nereiketu praleisti 6 menesiu karantine 4u.gif Kiek domejausi, tai net turi skristi su ju nurodytom avialinijom, kad isvengti karantino.Na, bet pati pasiskaitysi mirksiukas.gif
*

aciu mirksiukas.gif 4u.gif
brangioji
QUOTE(*dew* @ 2009 11 18, 17:20)
aciu mirksiukas.gif  4u.gif
*

la,
kaip tik susiduriau su tokia problema, nes reikejo greitai isvaziuoti. taigi, daba suniukas sedi lt, laukia, kol gales pas mus atvykti:)).
1. eini i bet kuria veterinarija, ideda cipa, tada dar karta skiepija nuo pasiutliges, isduoda ES pasa, butinai pasakai tiksliai, kur vesi suni, pabrezi, kad i uk (visa tai kainuoja apie 200 lt)
2. po 30 dienu vezi i veterinarija suniuka, jam padaro kraujo tyrimus (apie 230 lt), ty, nustato, ar suniukas turi imuniteta pasiutligei. paprastai visi turi:))
3. suni gali isvezti tiik po 6 men po kraujo tyrimo atlikimo. butinai pasitikslink, ar teisingai stampukus visokius i pasa sudejo.
4. paskui dar yra ten tie tradicines vaistu proceduros nuo kirmeliu ir erkiu, kurias reikia butinai atlikti veterinarijoje. suni gali isvezti tada tik po 24 val ir ne veliau kaip po 48 val. irgi butina kvailai ir daug klausinet, ar teisingus vaistus suduoda (nes yra atveju, kai verinarai nelabai zino, o registruoti uk ir galioja tik tam tikros rusies), ar visus lipdukus i pasa iklijuoja.
5. perki konteineri-deze suniukui (jei lektuvu)
6. ieskai aviakompaniju, turinciu licencija ivezti suniuka i uk (internete yra sarasai), is lt ryanair tikrai neturi, ir star 1 irgi neturi, keik suprantu, imanoma vezti tik su air baltic
sekmes
acotra
Sveikos, galiu papasakot savo istorija.
As sekmingai atsiveziau kate i UK. Bet dokumentus reikia pradet jau daug anksciau. Viskas tiesa kas surase pries tai mergina apie visus skiepus ir ta karantina. Visa ta as sekmingai paidariau be vargo. Gyvunus skraidina vienintele kompanija airbalik, taciautaip paprastai pas juos bilietuko gyvunui nenusipirksi. Viska darai per litkargus (kroviniu pervezimo kompanija). Pirma pasiskambini uzsiregistruoji kada nori skristi, nusiunti jiems faksu geriausia, visus kates dokumentus, parasai jos svori, nes nuo svorio kaina priklauso. tada tau mazdaug pasakys kiek kainuoja. (man kainavo virs 2000 Lt). Atvezi gyvuneli su narvu pas juos diena pries skrydi, jie paziuri ar tinkamas narvas ( mano buvo per mazas, tai lekiau kito dar pirkti ir vel atgal pas juos), suregistruoja ten viska, sumoki pinigelius ir vaziuoji namo su gyvuneliu. O kita diena kelias val pries skridi atvezi gyvuna jiems ir palieki jau ju valiai. Skrido mano kate su persedimu Rygoje, nes tiesioginiu skrydziu is Vilniaus i Londona nera.
Jau atskridom i Londona ir prasidejo kates paieskos. nezinom kur atsiimti. Nu zodziu siaip netaip suzinojom kad ji isvezta i cargus. grudomes pasieme taxi visai i kita gala, pagaliau radom. Uzeinam, tokia maloni moteris varto mano kates dokumentus ir sako, viskas su ja gerai, tik nuo erkiu padarytas ne tos firmos skiepas. tai zodziu atvaziuos daktaras padarys skiepa ir dar parai turit ja palikti po sio skiepo. na taip ir buvo, dar uz para laiko + siepas sumokejom 1000 lt.
kitos dienos vakare paskambino ir sake galit pasiimti katyte. Tai nuvaziavom pasiimti, kaip pamaciau as ja tai apsiverkiau, ji tokia rami buvo, issigandusi, visa kelia masinoje net nesukniauke kai vezemes. Atsigavo tik namuose kai jos mylimiausius zaisliukus istraukiau.
Bet dabar viskas jai gerai. Ji su manim, laiminga ir pamirsus jau tikiuosi ta skrydzio kosmara.
Taip kad atsigabent legaliai cia gyvunus kainuoja labai daug vargo, laiko ir aisku pinigu.
jei dar kas idomu klauskit.
chili_chocolate
QUOTE(acotra @ 2009 11 19, 13:17)
*

Laba,
labai aktuali tema man ax.gif nes mano kaciukas siuo metu taip pat dar Lt.. o planuoju atsivezti i UK. Visi tyrimai,cipsas, skiepai padaryti, pasas yra, zodziu tai ka reikia atlikti Lt - lyg ir viskas atlikta rolleyes.gif BET, jeigu teisingai esu informuota, pries ivezant gyvuna i UK reikia gauti leidima is defra g.gif . Jeigu toks dalykas tikrai reikalingas, gal gali papasakoti kaip visa tai tvarkeisi ? kokia prasymo forma pildoma ir t.t. blush2.gif
acotra
QUOTE(chili_chocolate @ 2009 11 19, 23:28)
Laba,
labai aktuali tema man  ax.gif nes mano kaciukas siuo metu taip pat dar Lt.. o planuoju atsivezti i UK. Visi tyrimai,cipsas, skiepai padaryti, pasas yra, zodziu tai ka reikia atlikti Lt - lyg ir viskas atlikta rolleyes.gif BET, jeigu teisingai esu informuota, pries ivezant gyvuna i UK reikia gauti leidima is defra  g.gif . Jeigu toks dalykas tikrai reikalingas, gal gali papasakoti kaip visa tai tvarkeisi ? kokia prasymo forma pildoma ir t.t.  blush2.gif
*

man jokio defra leidimo nereikejo. Nebent cia jei su masina gabeniesi gyvuneli tai reikia. As kai su lektuvo tai , man visus popierius gabenimo sutvarke Litkargus.
chili_chocolate
QUOTE(acotra @ 2009 11 20, 11:04)
man jokio defra leidimo nereikejo. Nebent cia jei su masina  gabeniesi gyvuneli tai reikia. As kai su lektuvo tai , man visus popierius gabenimo sutvarke Litkargus.
*

bigsmile.gif O tai labai gerai... As taip pat planuoju lektuvu gabenti, nes masina labai jau ilga kelione gaunasi. Aciu 4u.gif
Isimylejus
o gal kuri turit informacijos kaip katina parsivezti i lietuva, visa procedura ta pati ar kaip?
*acme*
o mane domintu suns vesimas i airija g.gif kiek zinau, tai tokia pat procedura kaip ir uk. tik va pas mus vokieciu aviganis doh.gif tai, kad pigiau butu galvojam su masina vaziuot ir su keltu keltis, bet mastau kaip su tais vaistais nuo kirminu g.gif turi but praejusios ne daugiau 48val nuo sudavimo, bet jei mes su masina, tai niekaip nespesim i ta laika isitekt unsure.gif
acotra
QUOTE(*acme* @ 2009 11 23, 20:29)
o mane domintu suns vesimas i airija  g.gif kiek zinau, tai tokia pat procedura kaip ir uk. tik va pas mus vokieciu aviganis doh.gif tai, kad pigiau butu galvojam su masina vaziuot ir su keltu keltis, bet mastau kaip su tais vaistais nuo kirminu g.gif turi but praejusios ne daugiau 48val nuo sudavimo, bet jei mes su masina, tai niekaip nespesim i ta laika isitekt unsure.gif
*

tai tu susitark su veterinaru, kad tau uzrasytu ta laika kuris tau tinka paskaiciavus, nemanau, kad cia kiltu delto kokiu problemu.
*acme*
QUOTE(acotra @ 2009 11 24, 19:08)
tai tu susitark su veterinaru, kad tau uzrasytu ta laika kuris tau tinka paskaiciavus, nemanau, kad cia kiltu delto kokiu problemu.
*

geras drinks_cheers.gif toks paprastas dalykas, o net nepamasciau apie tai doh.gif
Ispaikyta
tik ziurekit kad nesibaigtu tos valandos nes jei kiek veluosit nepraleis,per veterinaru aplaiduma,teko antra karta maniskiui keliauti doh.gif
lektuvu mum nebuvo minciu skraidinti suni, nes jis bailus ir kroviniu skyriui vienas narve butu neistveres schmoll.gif
Elba
QUOTE(acotra @ 2009 11 19, 14:17)
As sekmingai atsiveziau  kate i UK. Bet  dokumentus reikia pradet jau daug anksciau. Viskas tiesa kas surase pries tai mergina apie  visus skiepus ir ta karantina. Visa ta as sekmingai paidariau be vargo. Gyvunus skraidina vienintele kompanija airbalik, taciautaip paprastai pas juos bilietuko gyvunui nenusipirksi. Viska darai per litkargus (kroviniu pervezimo kompanija). Pirma pasiskambini uzsiregistruoji kada nori skristi, nusiunti jiems faksu geriausia, visus  kates dokumentus, parasai jos svori, nes nuo svorio kaina priklauso. tada tau mazdaug pasakys kiek kainuoja. (man kainavo virs 2000 Lt). Atvezi gyvuneli su narvu pas juos  diena pries skrydi, jie paziuri ar tinkamas narvas ( mano buvo per mazas, tai lekiau kito dar pirkti ir vel atgal pas juos), suregistruoja ten viska, sumoki pinigelius ir vaziuoji namo su gyvuneliu. O kita diena kelias val pries skridi atvezi gyvuna jiems ir palieki jau ju valiai. Skrido mano kate  su persedimu Rygoje, nes tiesioginiu skrydziu is Vilniaus i Londona nera.
Jau atskridom i Londona ir prasidejo kates paieskos. nezinom kur atsiimti. Nu zodziu siaip netaip suzinojom kad ji isvezta i cargus. grudomes pasieme taxi visai i kita gala, pagaliau radom. Uzeinam, tokia  maloni moteris varto mano kates dokumentus ir sako, viskas su ja gerai, tik  nuo erkiu padarytas ne tos firmos skiepas.  tai zodziu atvaziuos daktaras padarys skiepa ir dar parai turit ja palikti po sio skiepo. na taip ir buvo, dar uz para laiko + siepas sumokejom 1000 lt.
kitos dienos  vakare paskambino ir sake galit pasiimti katyte. Tai nuvaziavom pasiimti, kaip pamaciau as ja tai apsiverkiau, ji tokia rami buvo, issigandusi, visa kelia masinoje net nesukniauke kai vezemes. Atsigavo tik namuose kai jos  mylimiausius zaisliukus istraukiau.
Bet dabar viskas jai gerai. Ji su manim, laiminga ir pamirsus jau  tikiuosi ta skrydzio kosmara.
Taip kad atsigabent legaliai cia gyvunus kainuoja labai  daug vargo, laiko ir aisku pinigu.
jei dar kas idomu klauskit.
*

OMG doh.gif smile.gif Jus savo katineli tikrai be proto mylit, kad tiek tukstanciu mokejot smile.gif ax.gif as pradejau ziurinetis mazulio suniuko cia UK nusipirkti, kai pamaciau, kad kaina to, kurio noriu 1600 svaru doh.gif pamaniau, gal geriau LT, ten tiek tikrai nekainuos, bet dabar paskaicius kiek gali tekt moketi uz atgabenima cian, tai tas pats ir gautusi g.gif doh.gif Beveik masinos kaina smile.gif
acotra
QUOTE(Elba @ 2010 01 20, 21:03)
OMG  doh.gif  smile.gif Jus savo katineli tikrai be proto mylit, kad tiek tukstanciu mokejot  smile.gif  ax.gif as pradejau ziurinetis mazulio suniuko cia UK nusipirkti, kai pamaciau, kad kaina to, kurio noriu 1600 svaru  doh.gif pamaniau, gal geriau LT, ten tiek tikrai nekainuos, bet dabar paskaicius kiek gali tekt moketi uz atgabenima cian, tai tas pats ir gautusi  g.gif  doh.gif Beveik masinos kaina  smile.gif
*

tai jau taip, gal geriau cia pasitaupyt ir nusipirkt. Nes dar kiek gyvuneliui streso tos keliones, ne tik pinigai
Latimerija.
vos neapsiverkiau skaitydama. niekada negalvojau kad tiek daug problemu norint issigabenti gyvunuka. liudna, bet teks palikti tiek katina tiek suniuka gyventi lt verysad.gif ir tiketis kad jie musu sulauks kol gyvensim uk unsure.gif
*dew*
man taip pat labai gaila savo suniuko, nes kai suzinojau kiek cia badelio tai siauas unsure.gif dar gerai, kad mes gyvename su tevais, ir jis priprates prie mano mamos, ji paliksim butent jai, tai labai didelio streso nepatirs kad musu nebebus, bet vistiek bus sunku jam,,,o ka kalbet apie mane unsure.gif
*acme*
mes saviskiui jau kraujo tyrimus padarem, db laukia ilgi 6men, kad tvarkingai isvykt smile.gif
gal kas i airija su automobiliu gyvuna vezet, butu neblogai gauti kokiu tai patarimu 4u.gif
*acme*
QUOTE(chili_chocolate @ 2009 11 20, 00:28)
BET, jeigu teisingai esu informuota, pries ivezant gyvuna i UK reikia gauti leidima is defra  g.gif .

nusprendem savo suni gabent automobiliu per anglija i airija. parasiau laiskeli defra'i ir gavau atsakyma, kad jokio leidimo is ju kaip ir nereikia ( maniau, kad reikalinga importo licensija).
parase apie tuos bendrus reikalavimus ir kad eurotunnel (su keltu truputeli kelione brangesne) darbuotojai mus patikrins ir busim free to go rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Latimerija. @ 2010 01 24, 18:48)
vos neapsiverkiau skaitydama. niekada negalvojau kad tiek daug problemu norint issigabenti gyvunuka. liudna, bet teks palikti tiek katina tiek suniuka gyventi lt  verysad.gif  ir tiketis kad jie musu sulauks kol gyvensim uk  unsure.gif
*

tiesa sakant nera viskas taip baisu g.gif viska apskaiciave, nusprendem vykti automobiliu ( as, mb ir suo ), jei viska gerai skaiciuoju tai kelione mums atsieis apie 600e. tikiuos doh.gif

Ispaikyta
Vyras suniu i Airija atvaziavo autobusiuku, bet jokiu ten leidimu ir pan nereikia, nuvaziavus i vieta duos patiem skeneri,kad suniuka nuskenuotumet,neissigaskit jei nerasit toj vietoj mikrosvhemos kur idejo, nes ji vaikscioju,pas musiski buvo sone sprando o atsidure jau po kaklu, gali ir visai kitoj vietoj atsidurti,jei su mikroschema bus viskas gerai,praeje 6 menesiai, gauta paskutiniai vaistukai,kur neturi buti praeje daugiau kaip48 ir maziau kaip24 valandos, tada duos tokius lapus ten bus pazymeta kad jusu suniukas keliauja ir viskas thumbup.gif paskui is Anglijos i Airija jau nieko netikrina
Eskalibur
Sveiki,o norėjau pasiteirauti nuo kada pradeda skaičiuotis tie 6 mėn? Nes vienur skaičiau,kad nuo kraujo paėmimo,o kitur,kad nuo atsakymo gavimo.Tai kaip ten iš tiesų yra?

Beje,gal būtų norinčių papasakoti,kokios sąlygos yra gyventi Londone su šuniu.Ar griežtos pas juos taisyklės? Pati turiu Vokiečių aviganį,tad didelis šuo.Ar reikalingi kokie antsnukiai ir panašiai.

Būčiau dėkinga už informaciją 4u.gif
*acme*
QUOTE(Eskalibur @ 2010 02 19, 23:23)
Sveiki,o norėjau pasiteirauti nuo kada pradeda skaičiuotis tie 6 mėn? Nes vienur skaičiau,kad nuo kraujo paėmimo,o kitur,kad nuo atsakymo gavimo.Tai kaip ten iš tiesų yra?

Beje,gal būtų norinčių papasakoti,kokios sąlygos yra gyventi Londone su šuniu.Ar griežtos pas juos taisyklės? Pati turiu Vokiečių aviganį,tad didelis šuo.Ar reikalingi kokie antsnukiai ir panašiai.

*

kaip mane veterinaras informavo, tai skaiciuojama nuo paemimo dienos, jei tyrimas geras 4u.gif

kaip anglijoj tai nezinau, bet pvz airijoje parke matydavau sunu, lakstydavo jie prie seimininku ir su antsnukiais ir be ju. dar ten reikalinga suns licensija, kuri metams kainuoja 12.70e; anglijoje turetu but kazkas panasaus 4u.gif bet gal kas tikslios info duos mirksiukas.gif
chili_chocolate
QUOTE(*acme* @ 2010 02 10, 16:33)
nusprendem savo suni gabent automobiliu per anglija i airija. parasiau laiskeli defra'i ir gavau atsakyma, kad jokio leidimo is ju kaip ir nereikia ( maniau, kad reikalinga importo licensija).
parase apie tuos bendrus reikalavimus ir kad eurotunnel (su keltu truputeli kelione brangesne) darbuotojai mus patikrins ir busim free to go  rolleyes.gif

cia tai labai gera žinia bigsmile.gif 4u.gif

QUOTE(Eskalibur @ 2010 02 19, 21:23)

*

Na nežinau kaip Londone, bet pas mane kaime ( o jų laiko tikrai daug) nemačiau nei vieno šuns vedžiojamo su antsnukiu. Maždaug pusę jų vedžioja netgi be pavadėlio, tiesiog šuniukai bėga greta šeimininko arba netoli jo, bet į praeivius nereguoja visiškai - nei nepribėga, o ką kalbėt apie aplojimą. Tokia situacija šiaurinės Anglijos viename iš kaimų... rolleyes.gif

O aš labai pasiilgau savo katino.. wub.gif
*acme*
QUOTE(chili_chocolate @ 2010 02 20, 03:20)
cia tai labai gera žinia  bigsmile.gif  4u.gif
Na nežinau kaip Londone, bet pas mane kaime ( o jų laiko tikrai daug) nemačiau nei vieno šuns vedžiojamo su antsnukiu. Maždaug pusę jų vedžioja netgi be pavadėlio, tiesiog šuniukai bėga greta šeimininko arba netoli jo, bet į praeivius  nereguoja visiškai - nei nepribėga, o ką kalbėt apie aplojimą. Tokia situacija šiaurinės Anglijos viename iš kaimų...    rolleyes.gif

O aš labai pasiilgau savo katino..    wub.gif
*

gausit ir jus savo katina atsigabent 4u.gif

as kiek dar internete perzvelgiau, tai kaip suprantu kiekviena savivaldybe (?) (council) gali tureti skirtingas taisykles sunu laikymui. sakykim numatyti tam tikri parkai ar vietos, kuriose sunys negali buti vedziojami, vaiku zaidimu aiksteles, kokios tai aikstes ir pan. viesose vietose butinas pavadelis, antkaklis su rekvizitu kortele, gal antsnukis ir t.t. na nemanau, kad tai galetu sukelti problemu rolleyes.gif

kiek as isivaizduoju tai dideli suni auginant, vistiek gyventi turi miegamajame rajone su kad ir mazu kiemuku, idealu jei salia koks parkelis. o miegamajame rajone tai vedziot suni tikrai galima 4u.gif
chili_chocolate
QUOTE(*acme* @ 2010 02 20, 02:44)
gausit ir jus savo katina atsigabent 4u.gif

..labiausiai šito ir noriu... rolleyes.gif

Linkiu ir jums geros, be nesklandumų, kelionės ... 4u.gif
paperdoll
na del dokumentu ir t.t. tai jau vsiak zinau, vat dabar liko padaryti katinui titra ir tada islaukti 6 menesius, vien del kates mes tiek ilgai ir lauksim, nors galetumet vaziuoti jau dabar... bet as turiu visiskai kita klausima, mes norim vaziuoti i koki maza UK miesteli ir tne ieskotis darbo, bet klausimas butu ar labai jau sunku rasti nama/buta nuomai su mazu pusplikiu katinu? suprantu, kad nelengvai, bet nenoriu pasiduoti ir katina palikti ir taip jau ilgas kelias su tais dokumentias, o tas katinas kaip sunus man, tai be jo niekur nevaziuosiu, tai gal kas susiduriat kaip ieskotis nuomos UK su katinu? verysad.gif
Taistė
QUOTE(Elba @ 2010 01 20, 21:03)
OMG  doh.gif  smile.gif Jus savo katineli tikrai be proto mylit, kad tiek tukstanciu mokejot  smile.gif  ax.gif as pradejau ziurinetis mazulio suniuko cia UK nusipirkti, kai pamaciau, kad kaina to, kurio noriu 1600 svaru  doh.gif pamaniau, gal geriau LT, ten tiek tikrai nekainuos, bet dabar paskaicius kiek gali tekt moketi uz atgabenima cian, tai tas pats ir gautusi  g.gif  doh.gif Beveik masinos kaina  smile.gif
*

O kodėl jūs nenorit pasiieškoti prieglaudose? Pažįstamas pasiėmė nuostabų taksų veislės šuniuką su visais dokumentais, kurio vada buvo konfiskuota iš nesažiningo veisėjo. Nuostabiausias šuo, kokį tik esu mačius wub.gif
Eglena
QUOTE(paperdoll @ 2010 02 23, 11:44)
na del dokumentu ir t.t. tai jau vsiak zinau, vat dabar liko padaryti katinui titra ir tada islaukti 6 menesius, vien del kates mes tiek ilgai ir lauksim, nors galetumet vaziuoti jau dabar... bet as turiu visiskai kita klausima, mes norim vaziuoti i koki maza UK miesteli ir tne ieskotis darbo, bet klausimas butu ar labai jau sunku rasti nama/buta nuomai su mazu pusplikiu katinu? suprantu, kad nelengvai, bet nenoriu pasiduoti ir katina palikti ir taip jau ilgas kelias su tais dokumentias, o tas katinas kaip sunus man, tai be jo niekur nevaziuosiu, tai gal kas susiduriat kaip ieskotis nuomos UK su katinu?  verysad.gif
*

Mano patarimas jums- ieskokites busto ir niekam nesakykite, kad turite katina, nes su gyvunu labai daug kas jums nenores nuomuoti, ypac padoresnio busto. O jau kai gyvensite ir jei seiminkai suzinos, tai visada galite pasakyti, kad tik laikinai priziurite, tik dabar isigyjote ar kita istorija suregzti ax.gif . Buto/namo seiminkai niekada neateis jusu aplankyti neispeje, o jei dar kitam mieste gyvenate, tai tiek juos ir matysite rolleyes.gif, kol pinigus laiku i jusu saskaita pervesite, problemu nebus, nebent jusu katinas pastoviai staugs/triuksmaus ir kaimynai prades skustis lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Latimerija. @ 2010 01 24, 15:48)
vos neapsiverkiau skaitydama. niekada negalvojau kad tiek daug problemu norint issigabenti gyvunuka. liudna, bet teks palikti tiek katina tiek suniuka gyventi lt  verysad.gif  ir tiketis kad jie musu sulauks kol gyvensim uk  unsure.gif
*

I UK lengviau nelegala ivesti, negu katina ar suni lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
paperdoll
Eglena, aciu tau, tu ir cia gelbeji patarimais smile.gif 4u.gif

supranti, tiesiog mes jau norim atvaziuoti su juo.. bet as nesuprantu, jeigu katinas mazas, sveria tik 2 kg, svarut svarutelis, be to korniukas, del to ir plauku beveik neturi ir nesiseria tai nejaugi negalima rasti toki buta kur galima butu ji laikyti??? nejaugi niekur nera buto kur pets allowed? sad.gif mes kaip tik norim ne padoresnio, o kuo paprastesnio ir del mokejimo ir del to, kad norim kuo maziau baldu, kad butu smile.gif

Eglena
QUOTE(paperdoll @ 2010 02 24, 13:07)
Eglena, aciu tau, tu ir cia gelbeji patarimais smile.gif  4u.gif

supranti, tiesiog mes jau norim atvaziuoti su juo.. bet as nesuprantu, jeigu katinas mazas, sveria tik 2 kg, svarut svarutelis, be to korniukas, del to ir plauku beveik neturi ir nesiseria tai nejaugi negalima rasti toki buta kur galima butu ji laikyti??? nejaugi niekur nera buto kur pets allowed? sad.gif  mes kaip tik norim ne padoresnio, o kuo paprastesnio ir del mokejimo ir del to, kad norim kuo maziau baldu, kad butu smile.gif
*

Negi sunku patarti ax.gif
Galit rasti issinuomuoti buta/nama kur leidzia gyvunus laikyti, bet nepaprastai sunku, beveik visur ju nenori, nes jie ''nusiaubia'' buta/nama. Kaip as ir minejau, daug paprasciau nesakyti ir issinuomuoti biggrin.gif . O kaip jus ieskosites busto, ar vietoj atvaziave ar dar bunant LT? Ir taip naujai atvykus nelengva rasti gyvenama plota, nes reikia iv. popieriu pristatyti, o katinas tik komlikuos jusu situacija. Kam to reikia g.gif , issinuomuokite ir laimingai sau laikykite ta katineli mirksiukas.gif
Taistė
Na bet tai juk yra melas. Pildydamas sutartį žymi atitinkamuose laukeliuose - rūkai/nerūkai, turi gyvūnų/neturi. O tada dedi parašą, kad viskas tiesa. Nežinau, man nesinorėtų taip apsimeluot, o tada bijot, kad va sužinos. Juk šeimininkas turi teisę bet kada įeiti į jūsų butą, na ir kas, kad šia teise dažniausiai nesinaudojama. Man būtų labai nemalonu.
Eglena
QUOTE(Taistė @ 2010 02 24, 14:57)
Na bet tai juk yra melas. Pildydamas sutartį žymi atitinkamuose laukeliuose - rūkai/nerūkai, turi gyvūnų/neturi. O tada dedi parašą, kad viskas tiesa. Nežinau, man nesinorėtų taip apsimeluot, o tada bijot, kad va sužinos. Juk šeimininkas turi teisę bet kada įeiti į jūsų butą, na ir kas, kad šia teise dažniausiai nesinaudojama. Man būtų labai nemalonu.
*

Seiminkas neturi teises bet kada ieiti i savo nuomuojama buta/nama, jis turi is anksto pranesti ir jei jus esate namie, tada ji ileidziate. Seiminkas neturi jokios teises ieiti i jo buta/nama jums nesant namie ar be jusu sutikimo, nebent ivyksta kas nors kas susije su policija.
Kartais ''nekaltas'' melas reikalingas norint gauti tai ko nori, ypac bunant emigrantu ar esi neseniai atvaziaves i sali, todel, kad su gyvunais praktiskai neimanoma issinuomouti buto/namo padoresniame rajone ar geresniame stovyje, nesnekant apie iv. skyles ar l. prastuose rajonuose, kur vakare bijosi islysti is namu. Visada galima pasiteisinti, tuo kad neseniai isitaisei gyvuna, tai ne tavo, tik laikinai ji laikai ar pan.
Sneku is patiries, nes kazkada seniai teko dirbti nekilnojamo turto agenturoje, kuri uzsiimdavo busto nuoma.
acotra
QUOTE(Eglena @ 2010 02 24, 17:14)
Seiminkas neturi teises bet kada ieiti i savo nuomuojama buta/nama, jis turi is anksto pranesti ir jei jus esate namie, tada ji ileidziate. Seiminkas neturi jokios teises ieiti i jo buta/nama jums nesant namie ar be jusu sutikimo, nebent ivyksta kas nors kas susije su policija.
Kartais ''nekaltas'' melas reikalingas norint gauti tai ko nori, ypac bunant emigrantu ar esi neseniai atvaziaves i sali, todel, kad su gyvunais praktiskai neimanoma issinuomouti buto/namo padoresniame rajone ar geresniame stovyje, nesnekant apie iv. skyles ar l. prastuose rajonuose, kur vakare bijosi islysti is namu. Visada galima pasiteisinti, tuo kad neseniai isitaisei gyvuna, tai ne tavo, tik laikinai ji laikai ar pan.
Sneku is patiries, nes kazkada seniai teko dirbti nekilnojamo turto agenturoje, kuri uzsiimdavo busto nuoma.
*

na nezinau, mes gyvenam padoriam bute, pries tai name ir ne kokioj skylej. O meluot ir as nenoreciau, nes poto neramiai gyvent reiketu, jei aptinktu gyvuneli pas jus gali ir paprasyt gyvunelio pasa parodyt. O ten jau butu visi skiepai su datom ir pan. As tai nerizikuociau. Imanoma susirast, kad ir su gyvuneliais priimtu ir nebutinai kokioj skylej.
Taistė
QUOTE(Eglena @ 2010 02 24, 17:14)
*

Specialiai pasižiūrėjau abi sutartis. Abiejose įrašyta, kad šeimininkas gali ateiti pats arba su savo darbuotojais, bet privalo įspėti, nebent ektrinis atvejis. O ekstriniam atvejui priklauso ir tokie dalykai kaip sprogęs vamzdis. Mūsų kaimynai iš viršaus buvo mus užpylę sugedus skalbimo mašinai tai buvo susisiekta su jų agentūra ir ėjom visi kartu žiūrėt kas vyksta, nes su jais pačiais susisiekti nepavyko. Kitą dieną mums nesant namie mūsų agentūros santechnikas su raktais ėjo žiūrėt ar dar tebeteka vanduo ir kokia padaryta žala doh.gif Buvo nemalonu grįžti namo ir rasti ten kažkokį vyrą blink.gif Bet čia prisiskaitė kaip emergency, nors ir buvom sutarę, kad prieš eidami pasiskambins doh.gif Nesinorėjo pyktis. Tarp kitko, jei būtų namie radę kokį nelegalų katiną to noro dar mažiau būtų buvę lotuliukas.gif Įrodinėk kad gudrius, jog neturėjo teisės ateiti ir rasti gyvūno bigsmile.gif

Beje, ankstesniame name buvo situacija, kuomet šeimininkė ketino ateiti su potencialiais nuomininkais mums jau besikraustant ir nebūnant namie, bet aš gražiai paprašiau, kad neitų, nes kaip tyčia pusė daiktų buvo išmėtyta per visus namus (kaip tik tą savaitgalį vežėm pusę turto kitur). Nėjo, susitarėm dėl kitos datos.

Su paryškintu teiginiu absoliučiai nesutinku, nes anksčiau gyvenome super gerame rajone labai geram name ir nors patys neturėjom gyvūnų, nuomininkai po mūsų ketino atvežti sunį ir šeimininkai sutiko su jau minėta salyga dėl kilimų.

O pasiteisinimas kad 'neseniai įsigijai' neveiksnus, nes prieš įsigydamas gyvūną privalai gauti šeimininko leidimą.
paperdoll
Taistė, aciu labai uz nuomone, tai kaip suprantu jus dabar nelaikot gyvuneli, bet tiesiog sakot, kad imanoma kazka rasti gyventi su gyvunu?

acotra, as vat irgi apie gyvuno pasa pagalvojau, ten gi labai jie ziuri, kad butu visi skiepai ir t,t, vien ivezimas koks sunkus doh.gif .. o pas jus katinas? ar sunku buvo rasti nuomojama plota su "pet'u"?

Eglena tiesa sakant ziauriai bijau, as tokia baile, kad man rodos naktimis negaleciau miegoti jeigu zinociau, kad gali bet kada ateiti ir rasti nepageidaujama katina, o jeigu dar su juo ka padarys...sad.gif kaip ieskosim dar nezinau, tikriausiai jau atvaziavus...
Taistė
QUOTE(paperdoll @ 2010 02 24, 22:35)
Taistė, aciu labai uz nuomone, tai kaip suprantu jus dabar nelaikot gyvuneli, bet tiesiog sakot, kad imanoma kazka rasti gyventi su gyvunu?

Eglena tiesa sakant ziauriai bijau, as tokia baile, kad man rodos naktimis negaleciau miegoti jeigu zinociau, kad gali bet kada ateiti ir rasti nepageidaujama katina, o jeigu dar su juo ka padarys...sad.gif kaip ieskosim dar nezinau, tikriausiai jau atvaziavus...
*

Manau kad nedideliam mieste tikrai galima. Čia gi gyvūnų mylėtojų valstybė biggrin.gif

Padaryt katinui tai tikrai nieko nepadarys, gali būti rami, čia už tai grėstu baudžiamoji atsakomybė. Vat kas galėtų nutikt tai nemalonumai su šeimininkais ir agentūra, kas gali sukelt problemų ateityje, nes nuomojantis kitoje vietoje danžnai prašo buvusių šeimininkų atsiliepimų mirksiukas.gif
paperdoll
Taistė, na bandysiu ieskoti... o kaip su veterinarais UK? ar lengvai papulti, ar labai jau brangu ir t.t.?
Taistė
QUOTE(paperdoll @ 2010 02 25, 08:47)
Taistė, na bandysiu ieskoti... o kaip su veterinarais UK? ar lengvai papulti, ar labai jau brangu ir t.t.?
*

Papulti - lengva.
Brangu - LABAI.

Jei turėtum kokį veislinį šunį labai rekomenduočiau imti draudimą, kuris padengtų visas gydymo išlaidas (nes veisliniai šunys paprastai turi vienos ar kitos srities bėdų, kartais didelių), bet kačiukui gal nebūtina.. Ypač mišrūnui smile.gif

MB vetas - žinau visą virtuvę doh.gif
paperdoll
Taistė, o katinui veisliniui galima padaryti draudima?? nes maniskis truputeli turejo problemu...
Papildyta:
gaila, kad brangu..sad.gif siaip ir LT nera jau pigu, neseniai uzmokejau vien uz konsultacija be gyvuno 60 lt.. sad.gif
reduxe
sveikos,
oi as irgi ta vargeli atkentejau doh.gif
mes suniui irgi viska LT susitvarkem,cipus,krauja,skiepus ir tt. Aisku pinigai nerealus! o kai pasake,kad dar puse metu neisleis mane sokas istiko blink.gif nu ir ka isvaziavom i Airija,labai liudejau tai mama susitare su vienu furistu,kad mums atgabentu Atkeliavo jin per visa Europa.
Poto vaziavom menesiui i LT,paklausem veterinaru vietiniu ar galim ja veztis ir vel parsivezti,sako jokiu problemu.Parsivezem,nemokejom nei vieno cento uz parskraidinima thumbup.gif o kai atgal parsivezt ir vel nedave.Po poros savaiciu tik galejau pasimt.Lt sumokejau 1000Lt Cargo, ir dar airijoj 400Euru,nes tik veterinaras gali ja paimti is lektuvo,nusivezti i klinika,patikrinti ir tik tad atidave blink.gif doh.gif suo su mumis nedraugavo dvi dienas verysad.gif
Tai buvo turbut paskutine kelione....perdaug brangu ir perdaug vargo mums ir suniukui!!!!
*acme*
QUOTE(reduxe @ 2010 02 25, 20:56)

mes suniui irgi viska LT susitvarkem,cipus,krauja,skiepus ir tt. Aisku pinigai nerealus! o kai pasake,kad dar puse metu neisleis mane sokas istiko blink.gif  nu ir ka isvaziavom i Airija,labai liudejau tai mama susitare su vienu furistu,kad mums atgabentu Atkeliavo jin per visa Europa.

... ir dar airijoj 400Euru,nes tik veterinaras gali ja paimti is lektuvo,nusivezti i klinika,patikrinti ir tik tad atidave blink.gif  doh.gif

jei as neklystu, tai jei butumet pirma karta legaliai suni veze, tai pas veterinara nebutu reikeje g.gif
na mes irgi laukiam keliones i airija, bet vyksim per anglija, ten nereiks veterinarui siena kirtus suns pristatyt g.gif o is anglijos i airija, gyvunu keliavimu,i jokiu taisykliu nera rolleyes.gif

snd kaip tik buvau pas veta pasiimt kraujo tyrimu rezultatu, tai vetas pasakojo, kaip zmones isiveze nelegaliai suni i norvegija, po kiek laiko, susirado veta, kad nuo pasiutliges paskiepytu, o vetas suprates, kad suo 'nelegalas' iskviete policija unsure.gif blink.gif
Ragana_
Sveikos mergaites 4u.gif

Mane tos pacios bedeles kamuoja doh.gif Mano suo paliktas Lietuvoj, ilgesys begalinis cray.gif . Kova sueina 6 men nuo kraujo tyrimo padarymo. Geguze skrendu i LT ir birzeli jau planuoju savo mazute atsigabenti i Airija. Bet kad ramybes neduoda milijonai klausimu, ir ne vieno konkretaus atsakymo neturejimas verysad.gif Noreciau paklausti reduxes ir kitu mergaiciu, kurios keliavo su savo augintiniu i Airija. Kokia konkreciai aviakompanija skridot? Ar yra galimybe suni skraidintis salone su boksu (maniske sveria 2 kg)? Ar su aviakompanika del suns gabenimo reikia tartis pries isigyjant bilieta, ar galim ir jau nusipirkus? Ka Airijoj reikia informuoti apie atvykima su sunimi ir kiek bei uz ka moketi? Kaip suprantu is orouosto kazkas pasiima suni ir vezas kazkur tikrinti, tai ar as galiu vykti kartu, ar suni be manes kazkur issives? unsure.gif
Jau bilietus lektuvui reik pirk, o as nezinau su kuo skrist, kad savo maze be problemu pasiimt galeciau unsure.gif
*acme*, o jus tik del suns per UK i Airija vaziuojat? Gal taip lengviau augintini i Airija atsigabent? Skrendat ar vaziuojat su savo transportu?

*acme*
QUOTE(Ragana_ @ 2010 02 26, 01:19)
Sveikos mergaites 4u.gif
Ka Airijoj reikia informuoti apie atvykima su sunimi ir kiek bei uz ka moketi? Kaip suprantu is orouosto kazkas pasiima suni ir vezas kazkur tikrinti, tai ar as galiu vykti kartu, ar suni be manes kazkur issives?  unsure.gif

cia info apie reikalavimus 4u.gif

veterinaras, su kuriuo busit susitare, atvyks i oro uosta, paims suni ir ves ji i sword'a ( jei neklystu), o jus irgi ten. patikrins cipa ir paleis. manau kaina iki 400e ( priklauso nuo to ar lektuvas darbo valandomis atvyks, ar pvz. nakti)
jusu suo mazytis, turetu leist salone vezt, cargo neturetu prireikt g.gif bandykit rasyt i airbaltic ar star1, nors airiu tinklapyje neraso, kad sios avialinijos yra patvirtintos, kaip galincios gabenti gyvunus. gal kas realiai susidures atsilieps, arba klausinekit avialiniju unsure.gif

QUOTE(Ragana_ @ 2010 02 26, 01:19)
*acme*, o jus tik del suns per UK i Airija vaziuojat? Gal taip lengviau augintini i Airija atsigabent? Skrendat ar vaziuojat su savo transportu?
*

jo, musu kelione taip suplanuota del suns doh.gif kiek issiaiskinau, tai anglijoje nereikia pas vetus, kirtus siena, tai mums bus paprasciau ir pigiau, nes musu suo jau dabar sveria 34kg biggrin.gif su lektuvu butu prabanga doh.gif vyksim su savo auto i prancuzija, tada tuneliu i anglija ir tada su keltu i dublina doh.gif laukia, pilna isbandymu, kelione doh.gif
pavydziu jums, kad jau kova tyrimas isigalioja, musu tik liepa verysad.gif
paperdoll
nieko nesupratau, o i airija gyvunu vezimas yra toks pats kaip ir i anglija? anglijoje irgi turi buts kazkoks vetas kuris pasitinka ir t.t.?
reduxe
QUOTE(*acme* @ 2010 02 25, 20:20)
jei as neklystu, tai jei butumet pirma karta legaliai suni veze, tai pas veterinara nebutu reikeje g.gif

reiketu vistiek.Parsivezus is europos vistiek ji turi pasiimti veterinaras! mes net patys jo negalim pasiimt is aerouosto doh.gif

QUOTE(*acme* @ 2010 02 25, 23:56)
jusu suo mazytis, turetu leist salone vezt, cargo neturetu prireikt g.gif bandykit rasyt i airbaltic ar star1, nors airiu tinklapyje neraso, kad sios avialinijos yra patvirtintos, kaip galincios gabenti gyvunus. gal kas realiai susidures atsilieps, arba klausinekit avialiniju unsure.gif

Musu irgi mazytis,bet mums sake kad dabar jokiu sunu nepriima i salona,ar bent jau nevisos avialinijos.

Siaip reikia skambintis i Cargo,man ten labai maloniai padejo,viska isaiskino.As ju darbu buvau Labai patenkinta

QUOTE(paperdoll @ 2010 02 26, 07:37)
nieko nesupratau, o i airija gyvunu vezimas yra toks pats kaip ir i anglija? anglijoje irgi turi buts kazkoks vetas kuris pasitinka ir t.t.?
*

Vel,nesu isistikinus,bet man atrodo i UK,Airija,Australija ir N.Zelandija yra tokios pat grieztos gyvunu vezimo salygos
paperdoll
reduxe, na kad, grieztos tai jau zinau, jau kaip idijotai turim laukti 6 menesius... bet vat niekur negaliu rasti del to, kas ka pasiima ir t.t.
visos taisykles tai rasti lengva, vat pvz cia:
http://www.vetmed.lt/lt/keliones-su-gyvuna...-ir-airija.html
bet kaip atsiimti gyvuna is oro ousto tia pirma karta girdziu, kazkoks siaubas... o tai kaip susitarti su tuo veterinaru ??
paperdoll
dar as ziauriai uzsiparinau del vieno sakinio is cia :
http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets...tfactsheet2.pdf

apie pasiutlige skiepa:
Rabies vaccination
 Your pet must be vaccinated against rabies in accordance with the recommendation of the vaccine manufacturer's data sheet
 An authorised inactivated vaccine must be used. There are currently 4 authorised rabies vaccines in the UK: Rabisin, Nobivac Rabies, Quantum Rabies and Canigen Rabies.

ka tik paziurejau, kad musu skiepas nuo pasiutliges vadinasi Quadricat, o ne vienas is situ 4 skiepu, bet musiske vete atrodo visai kompetetinga situo klausimu ir nemanau, kad padarytu toki skiepa, kuris negaliotu.. ar cia jau jiems neidomu koks skiepas, svarbiausia, kad kraujo tyrimas butu geras?
reduxe
QUOTE(paperdoll @ 2010 02 26, 11:02)
dar as ziauriai uzsiparinau del vieno sakinio is cia :
http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets...tfactsheet2.pdf

apie pasiutlige skiepa:
Rabies vaccination
 Your pet must be vaccinated against rabies in accordance with the recommendation of the vaccine manufacturer's data sheet
 An authorised inactivated vaccine must be used. There are currently 4 authorised rabies vaccines in the UK: Rabisin, Nobivac Rabies, Quantum Rabies and Canigen Rabies.

ka tik paziurejau, kad musu skiepas nuo pasiutliges vadinasi Quadricat, o ne vienas is situ 4 skiepu, bet musiske vete atrodo visai kompetetinga situo klausimu ir nemanau, kad padarytu toki skiepa, kuris negaliotu.. ar cia jau jiems neidomu koks skiepas, svarbiausia, kad kraujo tyrimas butu geras?
*

o tu sakei savo vet.kad skiepijiesi del isvezimo i uzsieni? nes man tai jie viska sutvarke pagal reikalavimus,as pati net nesidomejau kokie skiepai,kokios vakcinos,nes vet.turi zinoti
*acme*
QUOTE(paperdoll @ 2010 02 26, 10:37)
*

va del oro uosto tai nezinau kaip ten yra g.gif as parasiau i DEFRA, paaiskinau jiems kaip mes zadame keliauti, tai jie atsake, jog kai mus prancuzai patikrins, daugiau nieko mes daryt ir nebeturesim, kaip sakant free to go rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(reduxe @ 2010 02 26, 13:20)
reiketu vistiek.Parsivezus is europos vistiek ji turi pasiimti veterinaras! mes net patys jo negalim pasiimt is aerouosto doh.gif

tai kazin, netgi su auto vaziuojant reiktu g.gif sakykim gyveni kokiam corke, tai negi kaskart lakstysi i dublina g.gif

QUOTE(reduxe @ 2010 02 26, 13:20)
Musu irgi mazytis,bet mums sake kad dabar jokiu sunu nepriima i salona,ar bent jau nevisos avialinijos.

pasirodo i airija ir uk nepriima, o kitur skrendant kaip ir priima doh.gif bardakas kazkoks doh.gif

cia truputis info
paperdoll
reduxe, zinoma sakiau, ji zino, kad tvarko mums dokumentus del isvaziavimo butent i UK.. ir atrodo labai kompetetinga tuo klausimu, todel vat kai radau sita info tai issigandau, bet galbut as blogai supratau, nes jie raso 1:
kad vakcina should be authorised, o antra, kad UK yra 4 vakcinos authorised, tai galbut nebutinai butent tuos kurios UK authorised vakcinos...aj, na bijau zodziu... doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.