Turiu klausima, gal siek tiek jau nusibodusi, stereotipini, bet vis del to...
Kadangi sita forumo skiltis skirta mergaitems, kurios gyvena uzsienyje, tai ir mano tema skirta toms, kurios is uzsienio, ir toms, kuriu vyrai/vaikinai yra musulmonai.
Mane vis kamuoja vienas klausimas. Velgi moteru-vyru santykiuose,kai vyras-musulmonas.
Visu prima,toms kurios prades reiksti,kad visi jie vienodi, visi blogai elgiasi su moterimis,neleidzia,draudzia, noreciau visu pirma pasakyti,kad as viskuo patenkinta,kas vyksta tarp manes ir MB. Musu grazus santykiai,as visad svajojau apie vyra,kuris nenores eiti linksmintis be manes vienas,visuomet manes vesis visur,bus atsidaves man,visa laika praleis su manimi ir t.t. Pazistu lietuvisku (vakarietisku) poru, kuriose tokiu vertybiu jau nebera.Jie linksminasi atskirai,leidzia laika su priesingos lyties draugais, turi meiluzius...Ir tai yra norma vakaruose. Taigi,as jauciuosi visiskai laiminga atradusi toki draugystes modeli,kuris yra man labai priimtinas.Taciau, po visu tu atsidavimo vienas kitam akimirku,na, kaip moteriai,reikia iseiti su draugem,isgerti pora kokteliu,atsipalaiduoti, o gal ir pamatyti is salies,ar dar kokie vyrukai ziuri bent jau i tave (prisipazistu,cia as jau neteisinga jo atzvilgiu,nes geidziu,kad ir kiti vyrai parodytu demesi, bet as neturiu minties buti neistikima,ar neteisinga, bet tarsi mastau,tie vyrai gali ziureti,bet neliesti (Look but dont touch).Tarsi man reikia eiti pasilinksminti vienai,kad suprasciau,koks jis vienintelis ir geras sugrizus).
As noreciau pakviesti visas drauges,zmonas vyru,kurie yra musulmonai, pasisakyti sia tema. Kai zinome, vyrai musulmonai, jie nenori/neleidzia savo isrinktuju eiti pasilinksiminti su draugemis i barus, kai kurioms net uzdrausta eiti susitikti siaip diena su draugemis. Kadangi,as asmeniskai ir mano partneris,jauni ir siuolaikiski gan, tai iki tokio lygio dar nepriejome.Bet man vis uzkliuva,kaip jis vis priesinasi,jei as einu susitikti i bara savaitgali su draugemis.Jam nepatinka, kad nesivedu jo.Jis nori visur eiti su manimi. O as jam niekaip neisaiskinu,kad kartais moterims norisi pabuti tik su draugem,pasisneketi mergaitiskai. As suprantu jo argumentus. Be abejo,as ir pati zinau,kad tokiose vietose bus vyru,jie mus kalbins,kabins,ziures i musu gilias iskirptes. As jam gi negaliu pasakyti,zinai,brangusis,man norisi,kad i mane pasiziuretu ir kiti vyrai,norisi sviezios mesos,norisi padukti be taves. Prisipazinkit et ir tos,kuriu MB yra nemuslmonai,skamba neteisingai,tai, ka tik pasakiau.
Na, bet vis delto, noreciau isgirsti tik is tu,kurios yra mano situacijoj.Pasakykite, kaip susitaikete su visais tais draudimais, kurie is principo atrodo teisingi,bet mes maistaujame vien del to,kad va,jis musulmonas,ka as draugem pasakysiu,kad jis man neleidzia eiti vienai "pasitusinti", man niekas nieko neuzdraus!
Zinau,kad dauguma, sakys,niekas man nieko neuzdrauge,as pati taip noriu,nebesusitinku su draugem,sedziu namie, nevilkiu trumpu sijonu.Bet tiesa ta,kad netgi jei vyras yra labai liberalus,siuolaikiskas (jus niekad nepasakytumet kad mano MB,kad jis yra praktikuojantis musulmonas,pagal jo gyvenimo stiliu),visgi jis musulmonas,visgi pas juos kiti paprociai ir taisykles.Meluosite,jei sakysite-pas mus viskas taip pat,kaip ir vakarietiskoje seimoje.Bet bukime atviros ir teisingos.Nemeluokite sau pacios.
Kaip priimate tokias santykiu taisykles?Ar teko susitaikyti,nepriestarauti, ar kitos gal maistauja?
P.S. As nenorejau izeisti,ar "pavaryti" ant musulmonu religos,paprociu. As suprantu,kad viskas,ka jie praktikuoja, yra is esmes teisinga ir padoru.
Aciu uz nuomones!