Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vyro & moters santykiu ypatumai,kai jis-musulmonas
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2, 3, 4
Pelyte_M
Sveikos,Mamkos ir ne tik 4u.gif

Turiu klausima, gal siek tiek jau nusibodusi, stereotipini, bet vis del to...

Kadangi sita forumo skiltis skirta mergaitems, kurios gyvena uzsienyje, tai ir mano tema skirta toms, kurios is uzsienio, ir toms, kuriu vyrai/vaikinai yra musulmonai.

Mane vis kamuoja vienas klausimas. Velgi moteru-vyru santykiuose,kai vyras-musulmonas.
Visu prima,toms kurios prades reiksti,kad visi jie vienodi, visi blogai elgiasi su moterimis,neleidzia,draudzia, noreciau visu pirma pasakyti,kad as viskuo patenkinta,kas vyksta tarp manes ir MB. Musu grazus santykiai,as visad svajojau apie vyra,kuris nenores eiti linksmintis be manes vienas,visuomet manes vesis visur,bus atsidaves man,visa laika praleis su manimi ir t.t. Pazistu lietuvisku (vakarietisku) poru, kuriose tokiu vertybiu jau nebera.Jie linksminasi atskirai,leidzia laika su priesingos lyties draugais, turi meiluzius...Ir tai yra norma vakaruose. Taigi,as jauciuosi visiskai laiminga atradusi toki draugystes modeli,kuris yra man labai priimtinas.Taciau, po visu tu atsidavimo vienas kitam akimirku,na, kaip moteriai,reikia iseiti su draugem,isgerti pora kokteliu,atsipalaiduoti, o gal ir pamatyti is salies,ar dar kokie vyrukai ziuri bent jau i tave (prisipazistu,cia as jau neteisinga jo atzvilgiu,nes geidziu,kad ir kiti vyrai parodytu demesi, bet as neturiu minties buti neistikima,ar neteisinga, bet tarsi mastau,tie vyrai gali ziureti,bet neliesti (Look but dont touch).Tarsi man reikia eiti pasilinksminti vienai,kad suprasciau,koks jis vienintelis ir geras sugrizus).
As noreciau pakviesti visas drauges,zmonas vyru,kurie yra musulmonai, pasisakyti sia tema. Kai zinome, vyrai musulmonai, jie nenori/neleidzia savo isrinktuju eiti pasilinksiminti su draugemis i barus, kai kurioms net uzdrausta eiti susitikti siaip diena su draugemis. Kadangi,as asmeniskai ir mano partneris,jauni ir siuolaikiski gan, tai iki tokio lygio dar nepriejome.Bet man vis uzkliuva,kaip jis vis priesinasi,jei as einu susitikti i bara savaitgali su draugemis.Jam nepatinka, kad nesivedu jo.Jis nori visur eiti su manimi. O as jam niekaip neisaiskinu,kad kartais moterims norisi pabuti tik su draugem,pasisneketi mergaitiskai. As suprantu jo argumentus. Be abejo,as ir pati zinau,kad tokiose vietose bus vyru,jie mus kalbins,kabins,ziures i musu gilias iskirptes. As jam gi negaliu pasakyti,zinai,brangusis,man norisi,kad i mane pasiziuretu ir kiti vyrai,norisi sviezios mesos,norisi padukti be taves. Prisipazinkit et ir tos,kuriu MB yra nemuslmonai,skamba neteisingai,tai, ka tik pasakiau.
Na, bet vis delto, noreciau isgirsti tik is tu,kurios yra mano situacijoj.Pasakykite, kaip susitaikete su visais tais draudimais, kurie is principo atrodo teisingi,bet mes maistaujame vien del to,kad va,jis musulmonas,ka as draugem pasakysiu,kad jis man neleidzia eiti vienai "pasitusinti", man niekas nieko neuzdraus!
Zinau,kad dauguma, sakys,niekas man nieko neuzdrauge,as pati taip noriu,nebesusitinku su draugem,sedziu namie, nevilkiu trumpu sijonu.Bet tiesa ta,kad netgi jei vyras yra labai liberalus,siuolaikiskas (jus niekad nepasakytumet kad mano MB,kad jis yra praktikuojantis musulmonas,pagal jo gyvenimo stiliu),visgi jis musulmonas,visgi pas juos kiti paprociai ir taisykles.Meluosite,jei sakysite-pas mus viskas taip pat,kaip ir vakarietiskoje seimoje.Bet bukime atviros ir teisingos.Nemeluokite sau pacios.
Kaip priimate tokias santykiu taisykles?Ar teko susitaikyti,nepriestarauti, ar kitos gal maistauja?
P.S. As nenorejau izeisti,ar "pavaryti" ant musulmonu religos,paprociu. As suprantu,kad viskas,ka jie praktikuoja, yra is esmes teisinga ir padoru.

Aciu uz nuomones! drinks_cheers.gif
MichGirl
Pati sau priestarauji, pirma svaigsti koks jis svajoniu vyras, nes visur tik su tavim eina, vienas tipo niekur, visur tik kartu, o paskui jau oi oi nepatinka jam kai su draugem iseini. Nesamones ir tiek, kokia cia kontrole gali but tuo klausimu. Mano vyras nors ir ne musulmonas bet irgi ne vakarietis, ir del tokiu nieku sau problemu neprisidarom.. eina ir jis vienas kazkur daznai ir as viena iseinu (stai ir sivakar su draugem i bara vaziuojam - jis be jokiu problemu bus namie su vaiku), ir niekas niekam nieko nepriekaistauja del to. Negali gi susiklijaves buti 24/7 yra gi ir atskiri draugai galu gale ir butent moterishkos/vyrishkos kompanijos kartais reikia. Ir dar skirtingai nuo taves, man tikrai nereikia, kad i mane svetimi diedai ziuretu, nes man pakanka demesio ir is savishkio, tai kai su visai kitom mintim kazkur eini (grynai, kad su draugem pabut, o ne akim i diedus pazibint) tai gal ir neprisigalvoji vienas apie kita nesamoniu... O is tokiu pavyduoliu kaip taviskis, tai su laiku situacija tik blogeja, musulmonai jie ar ne. As ir lietuviu tokiu pavyduoliu zinau, kur metams begant tik labiau pikteja ir labiau nurodineja zmonoms kur ir su kuo eiti. Nesuprantu kaip galima taip gyventi... ne kaip su vyru, o kaip su tevu, kuris tau aiskina ka veikti...

Jau vien sitos temos sukurimas pilnas visokiu abejoniu parodo, kad nera viskas pas jus OK taip kaip bandai nupiest....
Pelyte_M
MichGirl,labai piktas atsakymas. Ir kam cia moralizuot reikia?As klausiau merginu,kuriu vyras -musulmonas, o taviskis-ne.Taigi jusu ir santykiu ypatumai skirtingi.
Be to,dar ir problema priklijavai,kad kazkas blogai santykiuose. Norejau pabrezti,kaip tik,kad man tas modelis tinka ir as atvirksciai laiminga.Zaviuosi ju atsidavimu savo partneriui.Tik gal turi buti kazkoks balansas viskame kame.Kai ir pati minejai,gi yra atskiri draugai,ir nereikia prisiklijuoti 24/7 prie vienas kito.Tai nera kazkokia mirtina problema, tik domiuosi,kaip koleges i tai ziuri.O tu cia uzsipuolei ir dar problemu suradai.
Be to, gal ne taip issireiskiau,ar tu ne taip supratai,na,ne del to gi einu i bara,kad vyrai kiti pasiziuretu i mane, be abejo,susitikti su draugem,cia tik siaip tokia pasaline mintis buvo.Gal per daug issipleciau ten.
Na, zodziu, visiskai likau nesuprasta.
Noreciau,dar karta pabrezti,kad nuomones reikstu vis delto moteriskes,kuriu vyrai musulmonai.

Aciu.Peace smile.gif
MichGirl
QUOTE(Pelyte_M @ 2009 11 16, 12:40)
MichGirl,labai piktas atsakymas. Ir kam cia moralizuot reikia?As klausiau merginu,kuriu vyras -musulmonas, o taviskis-ne.Taigi jusu ir santykiu ypatumai skirtingi.
Be to,dar ir problema priklijavai,kad kazkas blogai santykiuose. Norejau pabrezti,kaip tik,kad man tas modelis tinka ir as atvirksciai laiminga.Zaviuosi ju atsidavimu savo partneriui.Tik gal turi buti kazkoks balansas viskame kame.Kai ir pati minejai,gi yra atskiri draugai,ir nereikia prisiklijuoti 24/7 prie vienas kito.Tai nera kazkokia mirtina problema, tik domiuosi,kaip koleges i tai ziuri.O tu cia uzsipuolei ir dar problemu suradai.
Be to, gal ne taip issireiskiau,ar tu ne taip supratai,na,ne del to gi einu i bara,kad vyrai kiti pasiziuretu i mane, be abejo,susitikti su draugem,cia tik siaip tokia pasaline mintis buvo.Gal per daug issipleciau ten.
Na, zodziu, visiskai likau nesuprasta.
Noreciau,dar karta pabrezti,kad nuomones reikstu vis delto moteriskes,kuriu vyrai musulmonai.

Aciu.Peace smile.gif
*

Forumas viesas, nuomones reiskia kas nori, ar ne mirksiukas.gif O kad priestaravimu tavo pasakojime yra tai faktas ir tiek. smile.gif
Lina :)
Man irgi kazkaip cia ta istorija keistokai skamba g.gif tai laiminga esi budama su juo visur ir visada,tai jau nori kitu vyru zvilgsniu ir kokteiliu su panom doh.gif Nelabai as suprantu kur ta laime? rolleyes.gif Ar buvime visur kartu ir jokiu atskiru mergvakariu ar bernvakariu ar tas begalynis noras,kad kiti diedai ziuretu i tavo gilia iskirpte kaip paminejai rolleyes.gif Be to jeigu esate tokie jauni ir siuolaikiski kaip sakai,tai tavo siuolaikinis musulmonas turetu nesukti galvos,jeigu jo panele islektu su draugem isgerti ir paplepeti ax.gif
Pelyte_M
Del to ir sia tema uzvedziau. Kad neskaitant visu siuolaikiskumu ir modernaus,liberalaus gyvenimo budo siuolaikiniu musulmonu,visgi islenda tie nusistoveje musulmoniski paprociai ir normos.
Noreciau padiskutuoti su panelemis,kurios yra musulmonu antros puses, nes visgi matau,kad eilines moteriskes nesupranta, apie ka as cia:)
Dar karta noreciau pabrezti,kad noriu susitikti su draugem ne tik,tam,kad atitrukt nuo kasdienines rutinos, bet ir atsipalaiduot,paplepet su draugemis.
Lina, laime yra tame, kai yra balansas ir harmonija. As minejau jau pries tai, kad as laiminga del daugelio dalyku, bet mane grauzia stai sitas vienas. Tai ka dabar sakysi,kad as nelaiminga del to,kad skundziuos,kad negaliu iseiti su draugem viena i bara?
Nereikia tiesmukiskai taip visko suprasti. Kodel negalima buti laimingai,kai zinai,kad vyras megaujasi praleisdamas kiekviena akimirka su tavimi,yra atsidaves,seimyniskas etc etc etc. Ir kodel negalima kartais pakeisti sita rutina iseinant kazkur atskirai papromogaut ir griztant suprasti,kad vis del to jis yra geriausias,ir tu jo ilgejaisi/be jo nebuvo taip smagu,kaip butu su juo? Vvat sitaip as suprantu sveikus santykius. Del to ir uzvedziau tema apie tai. As manau,kad fanatiski santykiai,kai vienas be kito niekur neina,prilipe 24/7 yra lygiai taip pat blogai,kai duodama per daug laisves gyvenant laisva gyvenima su atskirais draugais,pramogom,meiluziais. Kodel negalima tureti aukso viduriuka? As apie tai ir norejau padiskutuoti.

As skaitydama si foruma ne karta girdejau,kaip moteriskes giriasi,kad ju vyrai labai geri, bet po to vel priduria,kad vis delto, neleidzia vilketi trumpu sijonu ar neisleidzia susitikti su draugem.

Kur yra sveiku, graziu santykiu aukso vidurys musulmoniskose seimose?
Mano vienas artimas zmogutis,turi garbe su musulmonu gyventi smile.gif tai as kiek zinau,pas juos tokiu problemu nekila ax.gif Jie jau daug metu kartu,bet tiek vienas tiek kitas nekelia cirku del isejimo atskirai thumb_yello.gif Manau,kad tai priklauso nuo paties zmogaus,nes nekiekvienas ir lietuvis isleidzia,zmonas ar paneles vienas pasilakstyti su draugem,taip,kad manau,tai ne tik tikejimas yra kaltas,tai asmeniska kiekvieno zmogaus samprata apie buvima kartu flirt.gif Bet manau,jeigu tu reikalautum,kad tave viena su draugem vakaroti isleistu be pykciu,turetum ir pati tuo paciu atsilyginti smile.gif kad ir jis galetu nueiti su draugais pavakaroti smile.gif
uzsiemusi
smile.gif+2009 11 17, 22:27-->
QUOTE(Lina smile.gif @ 2009 11 17, 22:27)
Mano vienas artimas zmogutis,turi garbe su musulmonu gyventi smile.gif tai as kiek zinau,pas juos tokiu problemu nekila ax.gif Jie jau daug metu kartu,bet tiek vienas tiek kitas nekelia cirku del isejimo atskirai  thumb_yello.gif Manau,kad tai priklauso nuo paties zmogaus,nes nekiekvienas  ir lietuvis isleidzia,zmonas ar paneles vienas pasilakstyti su draugem,taip,kad manau,tai ne tik tikejimas yra kaltas,tai asmeniska kiekvieno zmogaus samprata apie buvima kartu flirt.gif Bet manau,jeigu tu reikalautum,kad tave viena su draugem vakaroti isleistu be pykciu,turetum ir pati tuo paciu atsilyginti smile.gif kad ir jis galetu nueiti su draugais pavakaroti smile.gif
*

...Labai teisingai paskayta... drinks_cheers.gif ....Jei merginai draugaujant su musulmonu norisi ir pries kitus su miniaku ir gilia iskirpte "pakoketuiti" jai tikrai nepatartina uz savo vaikino teketi...nes isgyvens soka ir tada jau musulmonai bus kalti....
As pati esu musulmono zmona..ir nieko man keisti savo bude nereikejo- bet dalykas tas ,kad as ir gal kai kam pavydetina figura turedama niekad ir pries SB nesu trumpu sijonu nesiojus ar giliu iskirpciu...o jei eini i bara su draugem susitikt tai tikrai ne nekaltai paplepeti tuo labiau ,kad pati aiskai sako,kad ten i jas visi ispute akim spoksos..Negi nera simtai nuostabiu kavinukiu kurios siaip irgi iki velumos dirba jei kas dienos metu su draugais susitikti negali...
..Na zodziu pirma reik paciai subresti ir issiaiskinti ko nori ir ko ne...
QUOTE(uzsiemusi @ 2009 12 09, 12:11)
*

drinks_cheers.gif Butent! drinks_cheers.gif Tekedama uz kitatikio butinai turi pagalvoti apie pasekmes,tikejimai juk skyriasi,esame skirtingai aukleti,taip,kad reikia zinoti ar nori atsiduoti jo tikejimui,ar jis su tavo sutinka arba keliai issiskiria......
Bet kaip suprantu Pelyte_M turi labai siuolaikiska musulmona,o jeigu tai tiesa,tai del gilios iskirptes ir trumpo sijono,neturetu kilti problemos.Pati gyvenu su lietuviu biggrin.gif bet mano pussesere gyvena kaip jau minejau su musulmonu ne vienus metus,tai kazkaip problemu tokiu neesu girdejusi ir jinai eina pasiausti su panom ir jisai su savais draugais,zinoma arba kartu buna,jis daugeli metu Anglijoje su seima gyvena,taip,kad gal bus truputi ir suanglejo........ hihihi.gif
auriukaseva
Anksciau pazinojau musulmonu ir ju kaip ir saket yra tokiu ir tokiu.turejau tikrai gera drauga,jis mane suprasdavo is puses zodzio,visada budavo salia kai kan budavo bloga-na vienu zodziu buvom kaip brolis su sese.taciau pazinojau ir tokiu kurie kad ir gime ir auge vokietijoj buvo tikri musulmonai ir ju nuomones niekaip nepakeisi.vienas net buvo toks kad zmona su 2vaikais sededavo namie o jis su musu pazystamais eidavo kitu kabinti ir tusintis.o beto ir drauge gyvena tam paciam londone su turku.tai viskas buvo ligtai ir gerai kol negime dukrele.va tada ir prasidejo rysketi tie skirtumai tarp ju seimos ir vaiko auklejimo atzvilgiu,kol viena karta jis neuztiko jos dukrele valgant kiaulienos doh.gif kambaryje skraide lekstes,buvo saukiama ir baramasi kol ji jam dirbant nesusikrove smutkiu ir nepabego atgal i lt pas tevu.bet kad ir kokiu istoriju yra dar karta sakau yra visokiu musulmonu kaip ir visokiu lietuviu g.gif pati turi spresti ko nori ir TIK pati
lukne25
QUOTE(auriukaseva @ 2009 12 09, 23:45)
Anksciau pazinojau musulmonu ir ju kaip ir saket yra tokiu ir tokiu.turejau tikrai gera drauga,jis mane suprasdavo is puses zodzio,visada budavo salia kai kan budavo bloga-na vienu zodziu buvom kaip brolis su sese.taciau pazinojau ir tokiu kurie kad ir gime ir auge vokietijoj buvo tikri musulmonai ir ju nuomones niekaip nepakeisi.vienas net buvo toks kad zmona su 2vaikais sededavo namie o jis su musu pazystamais eidavo kitu kabinti ir tusintis.o beto ir drauge gyvena tam paciam londone su turku.tai viskas buvo ligtai ir gerai kol negime dukrele.va tada ir prasidejo rysketi tie skirtumai tarp ju seimos ir vaiko auklejimo atzvilgiu,kol viena karta jis neuztiko jos dukrele valgant kiaulienos  doh.gif  kambaryje skraide lekstes,buvo saukiama ir baramasi kol ji jam dirbant nesusikrove smutkiu ir nepabego atgal i lt pas tevu.bet kad ir kokiu istoriju yra dar karta sakau yra visokiu musulmonu kaip ir visokiu lietuviu  g.gif  pati turi spresti ko nori ir TIK pati
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
MichGirl
QUOTE(uzsiemusi @ 2009 12 09, 05:11)
.o jei eini i bara su draugem susitikt tai tikrai ne nekaltai paplepeti tuo labiau ,kad pati aiskai sako,kad ten i jas visi ispute akim spoksos..Negi nera simtai nuostabiu kavinukiu kurios siaip irgi iki velumos dirba jei kas dienos metu su draugais susitikti negali...
*

ai ai, as tai einu su draugem i barus ir neretai, bet kazkaip jokiu diedu niekada neprisikabinam, nes butent kad ne to einam. O kas nores, tai ir jaukioj kavinukej iki velumos dirbanciai koki seni nusikibins... prie ko cia baras ir istikimybe vyrui? doh.gif doh.gif nors gal kiekvienas masto pagal savo sugedimo laipsni - mes kai su draugem susitinkam tik siaip nuo vaiku pailset, kokteiliuku pasiurbti ir siaip paplepet, tai matyt ir aplinkiniams diedams signalas toks siunciamas, kad nelenda prie musu. Esme ne tame KUR eini, o kas tavo galvoje yra tongue.gif
Mahada
labai noriu papasakoti kokia turejau patirti su musulmonais smile.gif 2 metus gyvenu UK, darbe daug musulmonu. visi deklaruoja labai gerbiantys savo zmonas ir yra pagarbus bendradarbiai. bet, taip sakant, darbiniai santykiai yra viena, o bendrauti su zmogum asmeniskai visai kas kita. pries menesi susipazinau su vienu vaikinu. is matymo ji senokai zinojau, nes tuo paciu marsrutu vaziuojam i darba. viena diena jis isidrasino mane uzkalbinti. paprase numerio, bet nedaviau. paskui dar 2 savaites vis susitikdavom vaziuojant, vel paprase ir daviau. pora kartu isejom kartu i miesta ir stai kokia mano patirtis: kadangi jis nesioja barzda, susilaukem labai daug nekokiu zvilgsniu, tikrai nemalonus jausmas. kitas dalykas kai pradejom aiskintis kas ir kaip. jis labai grieztu paziuru, sako, kai as vesiu, tai sedesiu kaip ponas ir sakysiu zmonai: atnesk man kojines, uzmauk batus, ijunk sildyma, eik gaminti ir t.t. jei moteris ateitu gyventi su jo seima, ji ten neturetu jokio balso. mes tiesiog diskutavom kaip pas juos (bent jau pas ji seimoj) yra. uzteko tu dvieju ilgesniu susitikimu ir visas susizavejimas baigesi schmoll.gif
jis tikrai labai isvaizdus, su juo linksma, bet kai jis pasake kokios jo paziuros i seima, viskas dingo. nesakau, kad jie visi tokie, tikrai ne. cia tik mano ispudis is pabendravimo su vienu zmogum. tarp musu nieko nebuvo, tiesiog susitikdavom kaip draugai, bet is jo puses jauciau nepapraskai didele kontrole: virs 30 sms kasdien, jei neatrasai, tuoj klausia kodel neatrasai; kur esi, ka veiki, kada baigsi darba; ar susitiksim, kada susitiksim, kodel nesusitiksim? zodziu, tikrai nei uz ka su juo nebuciau, nes kulturinis skirtumas toks gilus kaip praraja ax.gif
paskaitineju musulmonieniu temele, matau, kad kai kurios moterys sutinka lengvesniu paziuru vyrus ir yra laimingos. dziaugiuosi uz jas 4u.gif bet turbut tai ne man lotuliukas.gif
uzsiemusi
QUOTE(sage master @ 2009 12 10, 18:18)
kitas dalykas kai pradejom aiskintis kas ir kaip. jis labai grieztu paziuru, sako, kai as vesiu, tai sedesiu kaip ponas ir sakysiu zmonai: atnesk man kojines, uzmauk batus, ijunk sildyma, eik gaminti ir t.t. jei moteris ateitu gyventi su jo seima, ji ten neturetu jokio balso. mes tiesiog diskutavom kaip pas juos (bent jau pas ji seimoj) yra. uzteko tu dvieju ilgesniu susitikimu ir visas susizavejimas baigesi  schmoll.gif
jis tikrai labai isvaizdus, su juo linksma, bet kai jis pasake kokios jo paziuros i seima, viskas dingo. nesakau, kad jie visi tokie, tikrai ne. cia tik mano ispudis is pabendravimo su vienu zmogum. tarp musu nieko nebuvo, tiesiog susitikdavom kaip draugai, bet is jo puses jauciau nepapraskai didele kontrole: virs 30 sms kasdien, jei neatrasai, tuoj klausia kodel neatrasai; kur esi, ka veiki, kada baigsi darba; ar susitiksim, kada susitiksim, kodel nesusitiksim? zodziu, tikrai nei uz ka su juo nebuciau, nes kulturinis skirtumas toks gilus kaip praraja  ax.gif
paskaitineju musulmonieniu temele, matau, kad kai kurios moterys sutinka lengvesniu paziuru vyrus ir yra laimingos. dziaugiuosi uz jas  4u.gif  bet turbut tai ne man  lotuliukas.gif
*

Tai cia ant fanatiko uzpuolus buvai... lotuliukas.gif lotuliukas.gif ..O del moters vertinimo tai deja man itin artimai merginai teko dar ziauresius dalykus nei kad esi isvardinusi is lietuvio sulaukti ir begti su dviem vaikais i policija ir i nakvynes namus nuo brangiojo...o dar ne teisiskai neapsizenije jie buvo..
Beja gal kas ir paneigs bet tai labai priklauso is kurio islamisko krasto vyras kiles...cia ne vien tik mano patirtis sneka..Na kaip pavyzdziui ir krikscionys..gi kone visos Europos tikejimas, bet kiek ryskiu skirtumu rasim lyginant vienos salies piliecio buda, gyvenimo savoka prioretus su kitos salies pilieciu..Gi mes visos pacios uzsoienyje gyvenant tiek ir tiek prisiklausom kaip kad vienos tautybe spilieciai kazkuom geresni ar blogesni uz kitos... rolleyes.gif
..O prie kokio barzdoto tai jau geriau nesiplakti.. biggrin.gif biggrin.gif
Mahada
QUOTE(uzsiemusi @ 2009 12 10, 19:42)

..O prie kokio barzdoto tai jau geriau nesiplakti.. biggrin.gif  biggrin.gif
*

zinau lotuliukas.gif tikrai nesakau, kad cia islamo problemos, cia paprociu, seimos tradiciju, specifines salies problema.
as prie jo ir nesiplakiau smile.gif siaip atsirado galimybe pabendrauti su zmogumi ir pabendravau smile.gif ir tikrai nesakau, kad lietuviai yra svajoniu vyrai, visur pilna visokiu psichu smile.gif
uzsiemusi
QUOTE(auriukaseva @ 2009 12 09, 23:45)
vienas net buvo toks kad zmona su 2vaikais sededavo namie o jis su musu pazystamais eidavo kitu kabinti ir tusintis.o beto ir drauge gyvena tam paciam londone su turku.tai viskas buvo ligtai ir gerai kol negime dukrele.va tada ir prasidejo rysketi tie skirtumai tarp ju seimos ir vaiko auklejimo atzvilgiu,kol viena karta jis neuztiko jos dukrele valgant kiaulienos  doh.gif  kambaryje skraide lekstes,buvo saukiama ir baramasi kol ji jam dirbant nesusikrove smutkiu ir nepabego atgal i lt pas tevu.bet kad ir kokiu istoriju yra dar karta sakau yra visokiu musulmonu kaip ir visokiu lietuviu  g.gif  pati turi spresti ko nori ir TIK pati
*

..Beja su turkais ir irakieciais ar iranieciais gyvenanciais Vokietijoje geriau nieko bendro netureti..tikiuosi niekas neisizeis....bet velgi ne is oro tokius dalykus sakau.. schmoll.gif schmoll.gif
Papildyta:
..Na kolkas is patikimu sakyciau butu vyrai is Jordanijos, Sirijos, Egipto..nors ir ten gi visokio plauko gali rasti ..hm....Na pavyzdziui Malayzija irgi islamiska salis, bet vyrai is ten tai man labai labai jau moteriski (tikiuosi ,kad nieka snebus izeistas)..Taip ,kad cia ne religija kalta... ax.gif ax.gif
...Ai ..visi tie vyrai pries zenatve vienokie o po jos tai jau visos grozybes baigiasi...visos kaukes nusiimamos ir prasideda tikrasis viena skito pazinimas.. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Mavis
Sorry, bet man tai visa, ka cia prirasei, nuskambejo kaip geras nusisvaigimas. biggrin.gif Rimtai, bent jau as tai nematau cia teisybes tavo elgesy.. Man, tiesa pasakius, gaila tavo vyruko.. Jam, kaip suprantu, neuzankscia, kad tu kaip uodega is paskos visur vaikstineji.. Nepyk, bet biski egoistiskai nuskambejai, ir dar tikies cia kazkokios tai uzuojautos.. g.gif
MichGirl
QUOTE(uzsiemusi @ 2009 12 10, 11:58)
..Beja su turkais ir irakieciais ar iranieciais gyvenanciais Vokietijoje geriau nieko bendro netureti..tikiuosi niekas neisizeis....bet velgi ne is oro tokius dalykus sakau.. schmoll.gif  schmoll.gif
Papildyta:
..Na kolkas is patikimu sakyciau butu vyrai is Jordanijos, Sirijos, Egipto..nors ir ten gi visokio plauko gali rasti ..hm....Na pavyzdziui Malayzija irgi islamiska salis, bet vyrai is ten tai man labai labai jau moteriski (tikiuosi ,kad nieka snebus izeistas)..Taip ,kad cia ne religija kalta... ax.gif  ax.gif
...Ai ..visi tie vyrai pries zenatve vienokie o po  jos tai jau visos grozybes baigiasi...visos kaukes nusiimamos ir prasideda tikrasis viena skito pazinimas.. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

is pradziu rasai, kad ne visi vienodi, o paskui jau plaki apie tai kaip visi vokietijos turkai ir irakieciai kazkuo blogi? doh.gif doh.gif Kai tave stereotipuoja zodziu negerai, bet kitus tai galima smile.gif))

o del VISU vyru pries vestuves ir po ju, kazkokias kaukias ir grozybes tai is vis nesamone... Nu gal toks kur apsizenina uz beveik nepazistamu vyru po poros menesiu pazinties, pries tai nieko neissiaiskine.
auriukaseva
QUOTE(MichGirl @ 2009 12 10, 18:39)
o del VISU vyru pries vestuves ir po ju, kazkokias kaukias ir grozybes tai is vis nesamone...

as ir sutinku su tavim thumbup.gif jei jau vienas toks pasitaike tai nereiskia visi.juk mes moterys ir ne visos jau sventuoles bunam-kiek yra istoriju girdeta,skaityta ir rodyta per visur kaip vyrus ismelzia ar apgaun.yra visokiu siam pasaulyje ir visokiu reikia.viskas priklauso nuo to kaip pats ziuri i gyvenima,kas paciam yra sventa ir galima puikiai surasti tikrai geru vyru.tfu tfu tfu nenoriu girtis bet man tai tikrai pasiseke-turiu vyra kuris myli mane be galo,kuris labai rupinasi seima,kuris padeda indus suplauti jei reikia,skalbinius isdziauti ar net langus nuvalyti.o draugus kurie pradejo jam aiskinti kad vedes nebeturi laiko su jais susitikti kas savaite pasiunte po velniu ir pasake kad seima yra svarbiau nei savaitiniai susitikimai su jais,jei jiem neuztenka karto per men tai gali isvis nebeskambinti.
uzsiemusi
QUOTE(MichGirl @ 2009 12 10, 20:39)
is pradziu rasai, kad ne visi vienodi, o paskui jau plaki apie tai kaip visi vokietijos turkai ir irakieciai kazkuo blogi?  doh.gif  doh.gif Kai tave stereotipuoja zodziu negerai, bet kitus tai galima smile.gif))

o del VISU vyru pries vestuves ir po ju, kazkokias kaukias ir grozybes tai is vis nesamone... Nu gal toks kur apsizenina uz beveik nepazistamu vyru po poros menesiu pazinties, pries tai nieko neissiaiskine.
*

...Kiekvienas cia issako ka zino..taip ir as rasau ka zinau..o ne ka isivaizduoju zinanti.. ax.gif
Buvo pasakyta ne visi muslmonai vyrai vienodi - o skirias tuom ,kad is skirtingu krastu yra kile..ir kiekvieno krasto zmones daug bendru bruozu turi..ir tam tikri budo bruozai ir paprociai niekad su lietuviskais nesutaps..taip ,kad naiviom panelem ir patariu laiko negaisti ir vilciu juos pakeisti netureti...

Mahada
QUOTE(uzsiemusi @ 2009 12 11, 19:54)
...Kiekvienas cia issako ka zino..taip ir as rasau ka zinau..o ne ka isivaizduoju zinanti.. ax.gif
Buvo pasakyta ne visi muslmonai vyrai vienodi - o skirias tuom ,kad is skirtingu krastu yra kile..ir kiekvieno krasto zmones daug bendru bruozu turi..ir tam tikri budo bruozai ir paprociai niekad su lietuviskais nesutaps..taip ,kad naiviom panelem ir patariu laiko negaisti ir vilciu juos pakeisti netureti...
*

palik zmonems vilties biggrin.gif cia ir pacios angles uz ju teka ir apsimuturiuoja pagal ju paprocius. gal kazkam svajone vaiksciot uzsidengusiai ax.gif
Aghedo
Skaitineju as sita temele jau senokai ir kuo toliau, tuo labiau man atrodo, kad temos autorei dar nelaikas apie rimtus santykius su vyru (musulmonu ar ne - nesvarbu) galvoti. Jei dar yra noras islekti ''pasiganyti'', tai gal geriau ''issilakstyti'' iki soties. Ir Islamas cia tikrai ne prie ko. Ne vieno tikejimui vyrui (tikrai mylinciam) nepatiks, jei jo zmona, boluodama iskirpte, pareiks nora pasisedet su draugemis. Gal ne kiekvienas tai pasakys i akis (is meiles ir pagarbos), bet sirdyje tikrai nesijaus gerai.
liutuke77
Sveikos merginos,turiu drauga is libijos.nu skirtumas didelis tiktai,bet tai aisku del ko jis.
romuciukas
QUOTE(Pelyte_M @ 2009 11 17, 12:34)
Noreciau padiskutuoti su panelemis,kurios yra musulmonu antros puses, nes visgi matau,kad eilines moteriskes nesupranta, apie ka as cia:)
*

ka cia ir bepridursi...
kur jau ten mums,eilinems, suprasti biggrin.gif
tai gal reiktu skype susikurt pokalbi visoms ne eilinems ir nereiks aiskinti,kas tavo temoj gali ir kas negali pasisakyti smile.gif
kulturiniai,religiniai skirtumai itakoja seimynini gyvenima visada,svarbiausia,ar zmogus gali prisitaikyti prie ju, ar ne smile.gif
Aghedo
QUOTE(romuciukas @ 2009 12 26, 22:41)
ka cia ir bepridursi...
kur jau ten mums,eilinems, suprasti biggrin.gif
tai gal reiktu skype susikurt pokalbi visoms ne eilinems ir nereiks aiskinti,kas tavo temoj gali ir kas negali pasisakyti smile.gif
kulturiniai,religiniai skirtumai itakoja seimynini gyvenima visada,svarbiausia,ar zmogus gali prisitaikyti prie ju, ar ne smile.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
blondinas Nr.199
man patinka babajai.
Nors dauguma ju yra homoseksualus, kas man slykstu, bet jie labai moka bobas i vieta pastatyt..
Ir tas man patinka.
As manau, kad tvarkingoje seimoje kiekvienas daiktas turi turet savo vieta.
romuciukas
QUOTE(blondinas Nr.199 @ 2009 12 27, 18:47)
*

be abejo bigsmile.gif todel visu vyru vieta ant kilimelio prie laukiniu duru smile.gif
Kaštanka
QUOTE(romuciukas @ 2009 12 28, 12:59)
be abejo bigsmile.gif  todel visu vyru vieta ant kilimelio prie laukiniu duru  smile.gif
*

hahaha lotuliukas.gif romuciuk thumbup.gif
bygerda
sveikutes...
na as gyvenu su musulmonu...pradzioj buvo visko kol apsitrynem.db viskas gerai.sventes sventem kartu jis klause manes kas kaip..per kucias jam buvo sunkiausia nes mesos nevalge bet lb puikiai atsilaike ir as tuo patenkinta...sake dar tiek zuvies an stalo neesa mates biggrin.gif patiko ir silke ir visas kitas maistas kuri gaminau.to nepasakyciau apie kitus kuriuos pazystu ziauriai isrankus an maisto.pavydas taj manau pas juos visus per didelis lotuliukas.gif pradzioj lb nervavo db paprasciausiai nekreipiu demesio ir tiek.nzn bet nieko lb nesiskiria nuo lietuviu,galbut daugiau rupinasi moterim,seima ko negaleciau pasakyt apie lietuvius. ziauriai mylimano vaikus (is pirmos santuokos). kartais norisi pabuti vienaj ar su draugem taj buna kad nesigauna g.gif bet retai...kazkaip mes susitariam. smile.gif taj vat daugiau kaip ir viska papasakojau smile.gif tiesa pradzioj bande vaidint kad man kavos ir tuo labiau maisto nedarys...bet perauklejau ir gamina beto lb lb skaniai..ir kava daro ir namus tvarko smile.gif irodziau kad ne tik moters darbas cia mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif sekmes jums visom kurios gyvena su musulmonu thumbup.gif
Aghedo
QUOTE(bygerda @ 2010 01 03, 21:12)
sveikutes...
na as gyvenu su musulmonu...pradzioj buvo visko kol apsitrynem.db viskas gerai.sventes sventem kartu jis klause manes kas kaip..per kucias jam buvo sunkiausia nes mesos nevalge bet lb puikiai atsilaike ir as tuo patenkinta...sake dar tiek zuvies an stalo neesa mates biggrin.gif patiko ir silke ir visas kitas maistas kuri gaminau.to nepasakyciau apie kitus kuriuos pazystu ziauriai isrankus an maisto.pavydas taj manau pas juos visus per didelis lotuliukas.gif pradzioj lb nervavo db paprasciausiai nekreipiu demesio ir tiek.nzn bet nieko lb nesiskiria nuo lietuviu,galbut daugiau rupinasi moterim,seima ko negaleciau pasakyt apie lietuvius. ziauriai mylimano vaikus (is pirmos santuokos). kartais norisi pabuti vienaj ar su draugem taj buna kad nesigauna g.gif bet retai...kazkaip mes susitariam. smile.gif taj vat daugiau kaip ir viska papasakojau smile.gif tiesa pradzioj bande vaidint kad man kavos ir tuo labiau maisto nedarys...bet perauklejau ir gamina beto lb lb skaniai..ir kava daro ir namus tvarko smile.gif irodziau kad ne tik moters darbas cia mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  sekmes jums visom kurios gyvena su musulmonu thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif Saunuole!!!
bygerda
QUOTE(Aghedo @ 2010 01 04, 00:21)
drinks_cheers.gif  Saunuole!!!
*

aciukas... mirksiukas.gif smile.gif
Aghedo
QUOTE(bygerda @ 2010 01 04, 16:25)
aciukas... mirksiukas.gif  smile.gif
*

Is patirties zinau kiek atsidavimo reikia gyvenant su labai tolimos kulturos zmogumi. Tad jei pavyko pasiekti toki sutarima - gerbiu uz tai.
bafi
zinot sako, bekit nuo tu musulmonu....o nuo lietuviu niekas neperspeja begti?

as manau taip..jeigu bus pagarba ir supratimas, viskas ymanoma net ir su musulmonu
wirusiuke
Va būtent ... Kodėl niekas neliepia nuo lietuvių bėgt? Juk tiek istorijų ir tikrai ne pačių laimingiausių yra girdėta.
Todėl, kad augame su mintimi, kad vyras bus lietuvis. O tik drįsk padaryti kitaip ir būsi apkalbų objektas, mat pasielgei KITAIP.
Visgi, pasielgusi kitaip nesigailiu. Aišku teko susidurti su visomis tomis nuomonėmis bei žvilgsniais, bet kai nesijauti padariusi nieko blogo tai nėra ko ir pergyventi.
Maniškis taip pat laikosi tos nuomonės su kuria užaugo. Tačiau, kas tame blogo. Jis gyvena pagal tai kaip buvo auklėtas, taip pat darau ir aš. Tai kodėl pykti dėl to. Jis atvažiavo čia bet tai dar nereiškia, kad turi ir gyventi kaip europietis. Aš puikiai suprantu jo norą, kad aš gyvenčiau pagal jo taisykles taip pat kaip ir aš noriu, kad jis gyventų pagal manasias. Štai ir lygybė. Nors gyvenam kartu dar neilgai, bet kol kas taip ir yra. Aš domiuosi jo kultūra, jis manaja. Kol kas viskas gerai, o jei ir kas nors kuriam nors nepatinka, pasiginčijam pasiaiškinam ir galų gale prieinam kompromisą. wink.gif ... Beje, jis irgi pradžių sakė negaminsiu ir nedarysiu nieko, bet visad man padeda ir valgyt gamina be proto skaniai. ;D
Nors aišku, kiekvienas žmogus kitoks, kiekviena istorija kitokia. Todėl tie pasenę stereotipai apie musulmonus tikrai netinka. Todėl toms kurios jai tiki, geriau nė negalvot apie santykius su musulmonu. Jei įsitikinimai per stiprūs gera šeima neįmanoma, nes bet kokiu atveju merginai reiks prisitaikyti. Ir be abejo, keisti nuomonę. Nors aišku, meilė - visagalė, tačiau tik tikra abipusė meilė.
QUOTE(blondinas Nr.199 @ 2009 12 27, 18:47)
man patinka babajai.
Nors dauguma ju yra homoseksualus, kas man slykstu, bet jie labai moka bobas i vieta pastatyt..
Ir tas man patinka.
*

matyt pats su babaika reikalu turi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir esi daiktelis po kojytem tom rudom baltais padukais biggrin.gif vietoj kilimelio biggrin.gif
Lolly
sveika Pelyte_M, man smalsu ar tu vis dar su savo draugu ar jau ishsiskyret? as neseniai prisijungiau prie SM ir perziurejau tavo temeles... panasu kad daug ir ivairiu problemu jusu santykiuose buvo. Ar ishsprendet jas visas? ar keliai ishsiskyre?
ziovulys
Sveikos mergytes 4u.gif na jus ir uzsipuolete pelyte, negalima taip schmoll.gif zmogus pasisake ka ji isgyvena siuo laikotarpiu, ir jus jos neisgirdot, nenorejo ji pasakyti, kad vaiksto po barus su draugem akytemis pasaudyti i vyrus (ji ejo su draugem pasibuti) ir iskirpte dejosi ne del kitu, o tiesiog ji taip rengiasi ir jai taip patinka smile.gif ir nematau tame nieko blogo, netikiu kad pas ja spintoje yra tik miniakai ir tik gilios iskirptes biggrin.gif
Zodziu, gyvenu su musulmonu, praktikuojanciu, seimynisku ir nuostabiu vyru biggrin.gif perejau per daug etapu, buvo daug isgyvenimu, asaru, ieskojimo, derybu....visko Permascius ir isgyvenus apie viska ka jus rasete ir visas suprantu kuri ka norejo pasakyti, pati isgyvenus visokiausiu permainingu minciu
Gal bus aiskiau jei tiesiog nupasakosiu kaip man buvo rolleyes.gif
Zodziu pamaciau vyruka, grazu, auksta, raumeninga...mano svajoniu vyras bigsmile.gif
isimylejau iki ausu. Viskas pradejo greitai vykti...pazintis, pasivaiksciojimai,ateities planai, vedybos. Buvau devintam danguje, pati mylejau ir buvau mylima, gerbiama ir visa kt. nereikejo nei draugiu buvau apkvaisus. Po keliu menesiu pradejau susitikineti su draugemis, atsirado nepasitenkinimai, del rubu irgi (jie buvo gan atviroki) Na kazkas panasau kaip pelei smile.gif Prasidejo aiskinimaisi, laikiausi savo, ejau ant principo, guosdavausi draugems, jos patare begt kol nevelu ir su tukstanciais pvz. Gryzdavau namo ir vel pamatydavau mano vyra, suprasdavau, kad negaliu be jo ir su juom, nutariau aiskintis. Isigilinau i jo seima, kultura, iprocius, poziuri. Nutareme abipusiskai patenkinti kito norus. As pakoregavau savo rubus: nera miniaku (sijonai iki keliu), ilgu iskirptciu(iskirpte iki kol nesimato tarpuko), apnuogintu peciu, palaidiniu ant petneseliu (jos su rankovytemis) Pasidariau elegantiska, bet neissaukianti thumbup.gif Draugems isaiskinau, kad as vedusi ir nebegaliu leisti laiko kaip anksciau,(jos netekeje, tad buvo vis dar ieskojime, kas ir erzino mano vyra kai eidavau kartu) Su metais issiaiskinome ir kitus dalykus rolleyes.gif kas liecia turta, vaiku auklejima ir t.t.
Siai dienai, turime suneli, vaikas toki teva turi, apie kuri kitiems tik pasvajot, namu ruosoje: niekada nesu nesiojusi tasiu, maistas visas parveztas namo, apie pinigus nesuku galvos, visada pabrez kaip jam svarbi zmona ir vaikas kad ir visam pasauliui, jam negeda, jis mumis didziuojasi. Svenciame ir katalikiskas sventes ir musulmoniskas, netgi juokiames, kad musu namuose svenciu nuo to tik padaugejo.
O drauges, pabande gyvenimo, po kiek metu tik prasitare, kad toki koki as radau ne taip lengva ir rast biggrin.gif vadinasi jos zinojo kad geras vyras, bet vietoj to kad patartu nesiparinti, o daugiau isiklausyti i jo prasymus, jos man patarinejo begti nuo jo.vadinasi kaip nebutu liudna, bet jos pavydejo.Ir dar as visada staciau drauges i pirma vieta, vyras paskui, jis palauks...bet, kai jos vos surasdavo drauga, tai dare atvirksciai, mane dedavo i antra plana, ir planus keisdavo pagal drauga ir visa kita.Vadinasi, tokia patriote, uz moteriskas teises uz moteriska laisve, buvau viena, o galvojancios prisiklauso vyru iskart.
Taigi, pele nesiparink biggrin.gif prisiklausyk draugo noru, jei nera ten jo noruose kazko daugiau, tai drauges atidek antram planui, nebandyk pries jas rodytis kad tau tavo vyras nusispjaut ir kad tu darysi kaip panorejusi, nesigedink pasakyti, kad tik pasitarusi su draugu nuspresi ar gali susitikti ar ne, kad tik pasitarusi su draugu nusipirkai nauja ruba, kuriuo jis suzavetas, dek ji i pirma plana, taip, kaip ir turi buti normaliose seimose thumbup.gif Tik europoje moterys atprate jomis buti, o isigilinus tai juk taip daug lengviau ir patogiau tongue.gif
Atsiprasau uz toki issipletima, tikiuosi neuzmigote skaitydamos doh.gif
Aghedo
ziovulys, labai protingos tavo mintys drinks_cheers.gif
ziovulys
Na reikejo jau pagaliau i prota ateiti per 8 metus blush2.gif
Aghedo
QUOTE(ziovulys @ 2010 03 01, 16:01)
Na reikejo jau pagaliau i prota ateiti per 8 metus  blush2.gif
*

8 metai... Solidu smile.gif Bet turbut sunkiausi tik pirmi, gal dar antr metai. Paskui vis lengviau ir lengviau. Ar cia tik man taip atrodo?
Kauske
QUOTE(romuciukas @ 2009 12 28, 12:59)
be abejo bigsmile.gif  todel visu vyru vieta ant kilimelio prie laukiniu duru  smile.gif
*

lotuliukas.gif Bravo thumbup.gif

Ziovuli,dziaugiuosi uz jusu seima thumbup.gif
Pelyte_M
Sveikutes visos, aciu uz palaikyma ar kritika 4u.gif

Lolly, o mums viskas gerai, dar vis kartu ir kuo tolyn-tuo geryn. Kaip ir Ziovulys minejo, stengemes isisklausyti i vieno kito norus,mintis. Turiu pasakyti,kad daugeli kartu jis buna teisus,kad ir del to naktinejimo baruose. Jis nori kartu su manim eiti, o as noriu viena su draugem. Kas teisus tokioj situacijoj-leisiu spresti kiekvienam individualiai.
Lolly
ziovulys, tu shaunuole smile.gif daugiau taip mastanciu kaip tu ir pradetu rodyt istorijas apie sekmingas seimas su musulmonaiso ne apie tas kaimo mergeles, nutekejusias uz pirmo pasitaikiusio o paskui pasauliui besiskundziancias koks vyras baisus buvo. aisku visokiu ju yra, bet man rodos kuo protingesne ir labiau ishsilavinusi moteris, tuo ir vyra geresni susiras, ir sutart sugebes, o ne tik savo taisykles ir reikalavimus statys smile.gif
Aaeesha
as irgi prisijunksiu , as taip pat su musulmonu ir nei kiek nesigailiu, mirksiukas.gif Na ir kas, kad kartais kyla barniu del per daug atviru drabuziu, juk nemanau , kad jam gera kai kas nors ziuri i jo antros puses griuvancius iskylimus, ir puikiai ji suprantu, kodel moteris nuziuri puolancios kobros zvilgsniu jeigu kuri nors is mergikiu sypsosi jos vyrui? tikrai reikia daug kantrybes ir kompromisu , kad viskas butu gerai, juk nereikia pamirsti, kad skirtingos kulturos zmones bando kurti gyvenima kartu... as nesigailiu ir tikiuosi nesigailesiu niekada , kad su musulmonu nusprendziau seima kurti. turiu mylinti zmogu salia, kuris mane gerbia, supranta, palaiko ir visuomet buna salia, nesvarbu ar man asaros rieda is laimes ar is skausmo ar pms, ir galiu drasiai sakyti, kad tai tikrai yra tas zmogus kuris manemyli!ir tikrai myli! thumbup.gif
ziovulys
Aciu visoms uz siltus zodzius wub.gif
Taip mergaites, geri sitie vyrai, jie noriai eina i derybas, leidziasi keciami, tik nereikia eiti su jais "ant peiliu", o tik graziuoju mirksiukas.gif ir jie viska padarys del moters ir seimos, juk jie seimos zmones. Aisku, bando jie pradzioj palenkti i savo kultura, seimos iprocius....bet reikia is pat pradziu nustatyti ribas ir drasiai pasakyti, kad as tau patikau butent tokia kokia tu mane sutikai, tai kam tau mane keist ir lenkt ten ko as neismanau, ir ar tau paciam patiks tai ka tu sukursi, juk tai jau nebebusiu as.
Pries ko nors reikalaudama, pirmiausia uzsiduodu pati sau klausima, ar tikrai man tas svarbu ir butina, jei suvokiu,kad ne taip man ir svarbu, tai ir nusileidziu. Kas anksciau budavo principo reikalas, zutbut, bet kokia kaina, bet bus mano virsus blush2.gif po ko budavo tik ilgi gincai, ir jau ginco metu suprasdavau, kad man ne taip to ir reikia, bet vistiek aiskindavau iki galo, nes kitaip tiesiog juokingai atrodyciau. Gincai isrutuliodavo naujas problemas ir t.t. visa tai atimdavo nervus, sveikata, po kelias dienas ir nekalbedavom, po to issiilgdavom ir pradedavom vel viska is naujo doh.gif Kol su laiku apsitrynem ir atsirado musu, savi namu iprociai.
Bet taip buna netik misriose seimose, netgi ir tu paciu kulturu zmonems nelengva, bet mums sudetingiau, daugiau apdorojimo biggrin.gif
Aghedo
QUOTE(ziovulys @ 2010 03 03, 00:34)
Aciu visoms uz siltus zodzius  wub.gif
Taip mergaites, geri sitie vyrai, jie noriai eina i derybas, leidziasi keciami, tik nereikia eiti su jais "ant peiliu", o tik graziuoju  mirksiukas.gif  ir jie viska padarys del moters ir seimos, juk jie seimos zmones. Aisku, bando jie pradzioj palenkti i savo kultura, seimos iprocius....bet reikia is pat pradziu nustatyti ribas ir drasiai pasakyti, kad as tau patikau butent tokia kokia tu mane sutikai, tai kam tau mane keist ir lenkt ten ko as neismanau, ir ar tau paciam patiks tai ka tu sukursi, juk tai jau nebebusiu as.
Pries ko nors reikalaudama, pirmiausia uzsiduodu pati sau klausima, ar tikrai man tas svarbu ir butina, jei suvokiu,kad ne taip man ir svarbu, tai ir nusileidziu. Kas anksciau budavo principo reikalas, zutbut, bet kokia kaina, bet bus mano virsus  blush2.gif  po ko budavo tik ilgi gincai, ir jau ginco metu suprasdavau, kad man ne taip to ir reikia, bet vistiek aiskindavau iki galo, nes kitaip tiesiog juokingai atrodyciau. Gincai isrutuliodavo naujas problemas ir t.t. visa tai atimdavo nervus, sveikata, po kelias dienas ir nekalbedavom, po to issiilgdavom ir pradedavom vel viska is naujo  doh.gif  Kol su laiku apsitrynem ir atsirado musu, savi namu iprociai.
Bet taip buna netik misriose seimose, netgi ir tu paciu kulturu zmonems nelengva, bet mums sudetingiau, daugiau apdorojimo  biggrin.gif
*

Kuo toliau skaitau, tuo labiau man panasu, kad tikejimas cia ne prie ko. Reikalas kulturu skirtumuose. Va mano vyras katalikas, bet mes einame lygiai per tas pacias stadijas, kai kad cia aprasyta. Pradzioje jauciausi beveik pazeminta, kai man buvo duota suprasti, kad zmona privalo gaminti pusrycius savo vyrui (Lietuvoje gamindavau tik tada, kai pati to noredavau). Bet po truputi pamaciau, kad jei priimsiu jo taisykles, tai visiems nuo to bus tik geriau. Jis is savo puses irgi suprato, kas mane erzina musu santykiuose ir su laiku tu dalyku vis mazeja. Svarbu, kad abu norim kad musu seimai butu gerai.
ziovulys
Siek tiek kas liecia pati tikejima, daugelis sneka apie musulmonus turedamas galvoje islama (religija), bet nereikia pamirsti, kad ne visi musulmonai eina butent religijos pedomis. daugelis ju net nera skaiciusiu korano, kaip ir mes, katalikai, biblijos. Zinome pagrindus ir tiek.O jie taip pat perpasakoja kas ka tvirtina. O kiekvienas juk ta tikejima supranta savaip, is to ir gaunasi tiek nesusipratimu. Pagrindai visu religiju tie patys, o zmones juos isaiskina savaip. Tikejimo gilumos nenurodo uzdeta skara ant galvos, ar atauginta barzda, tai tik ivaizdis. Nieks man neirodys, kad moteris nesiojanti skara yra daug labiau tikinti nei as. Nes tikrasis tikejimas yra mumyse.
raganelesparnuota
pasiskaitinejau ir as uzsimaniau pasisakyti,
as istekejusi uz musulmono, ir esu laiminga moteris, buvo nesutarimu pradzioj, kaip ir daugeliui, kol issiaiskinom ir isigilinom i vienas kito kultura, i skirtumus ir panasumus. nuostabus vyras, labai myli musu suneli, namie tvarkosi, gamina valgyt. rupinasi ir knarke naktimis kas mano beda su juo dabar. tai kad viskas gerai, dar atsiranda tokiu kurios noretu ji nuo manes nuvilioti, gerai kad jis atsidaves ir nekreipe demesio i kitas.
ziovulys
labai saunu, raganelesparnuota biggrin.gif na va kiek jau musu daug musulmonu zmonu ir mes visos ne taip jau ir nuskriaustos, verkslenancios ar skaruotos, kaip daugelis linke manyti lotuliukas.gif Musu seimos galbut netgi ir tvirtesnes, nes jas kuriame su vyro pagalba drinks_cheers.gif
Gal ir daugiau mergaiciu pasisakytu, butu visai idomu pasidalinti bigsmile.gif
Aghedo
QUOTE(raganelesparnuota @ 2010 03 03, 16:02)
pasiskaitinejau ir as uzsimaniau pasisakyti,
as istekejusi uz musulmono, ir esu laiminga moteris, buvo nesutarimu pradzioj, kaip ir daugeliui, kol issiaiskinom ir isigilinom i vienas kito kultura, i skirtumus ir panasumus. nuostabus vyras, labai myli musu suneli, namie tvarkosi, gamina valgyt. rupinasi ir knarke naktimis kas mano beda su juo dabar. tai kad viskas gerai, dar atsiranda tokiu kurios noretu ji nuo manes nuvilioti, gerai kad jis atsidaves ir nekreipe demesio i kitas.
*

lotuliukas.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif ne tik tavo problema mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.