Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Būsimų emigrančių planai, lūkesčiai, veiksmai - 3,
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2, 3
huga
Sveikos mamytės 4u.gif . Šiomis dienomis gyvenu informacijos paieškomis po visą forumą, bet pamaniau, kad gal yra daugiau tokių kaip aš. Jeigu tu žadi, planuoji, svajoji... o gal jau neseniai emigravai ir turi šiokios tokios patirties šia tema - parašyk bigsmile.gif .
Aš visada garsiai rėkiau, kad niekada nenorėčiau išvažiuoti iš savo šalies, bet atėjo toks sunkus metas mūsų šeimai, kad nelabai ką čia ir bepadarysi, vienas kelias - emigruoti į UK doh.gif . jeigu mes su vyru neturėtume vaikų, būtų daug paprasčiau, bet yra kaip yra ir planuojam išvykti visi kartu. Kadangi mano duktė yra mokyklinio amžiaus tai reikia sulaukti kol baigsis mokslo metai, nors vyrą žadu paleisti anksčiau, kad surastų mums kokį butelį apsistojimui ir pirmai pradžiai pinigėlių uždirbtu. Truputi blush2.gif (čia pagražintai pasakiau, iš tikro doh.gif ŽIAURIAI) panikuoju, nes nebežinau nuo ko pradėt tvarkytis, ruoštis, ko reikės, o ko ne doh.gif .
1, Susitikrinti pasus t.y. jų galiojimus, padaryti vaikams pasus (o gal užtenka korteles);
2, Išsiversti ligos istorijas (kaip jas gauti, gal šeimos gydytojos prašyti, kad duotų į rankas);
3, Pradėti mokytis anglų kalbą (pas mane ji žiauriai bloga);

Ką jūs dar dadėtumėt, rolleyes.gif
JUODA_KAVA
QUOTE(ingeborga2 @ 2009 11 12, 13:50)

Ką jūs dar dadėtumėt,  rolleyes.gif
*

sunki padetis , nes turit vaikuciu ,o nuo jusu sekmes priklauso ir ju gyvenimas.. beto nemokat kalbos. As jusu vietoj apsvartyciau emigravimo klausima kritiskiau.. nes isivaizduoju kaip galite nusivilti. As jusu vietoje vaziuociau tik jei tureciau labai artimu zmoniu ,jau isikurusiu ten ,kurie pades sunkiausiu metu, jei ne net nezinau g.gif
Jei jusu tikslas isbristi is finansines duobes tada gal verta vaziuoti tik teciui ar abiems bent keliems menesiams, pavyzdziui i norvegija ,nes ten sutaupysite daugiau.. ,o jei tiesiog norite pradeti gyvenima kitoj salyje tai gal ta reiketu daryti atsargiau , na isvaziuoti tik apsiziureti ,pabandyti darba surasti ,apsiprasti vienam, jei nepasisektu tai bent vaikams nebutu tokia trauma- cia tik mano nuomone..
Pavydziu jusu ryzto ,nes as nors ir esu gyvenusi uk 4 metus, vyras gerai kalba angliskai ,as vidutiniskai, neturim vaiku ,bet del grizimo labai svarstau..

Bet jei tikrai apsisprendete, tada sakyciau reiktu mokytis kalbos pirmiausia, tada gal ieskoti pazistamu ten ,kurie bent kazkiek galetu padeti,patarti, o vaikus atsivezti ,bet kada galesite , kai tik matysite ,kad verta ,kad jums sekasi ir tt.

sekmes, nepraraskit vilties, ir daug domekites kaip ten kas ,tikrai pravers!!! 4u.gif
huga
JUODA_KAVA, ačiū už patarimą 4u.gif .
Būtent dėl finansinės situacijos ir jaučiame reikalą išvykti. Labiausiai nesaugumą jaučiu vaikų atžvilgiu, nes aš negalėčiau pati net į mokyklą užrašyti šiai dienai ( su savo kalbos žiniomis), bet kadangi dar laiko yra gal kiek truputį pramoksiu blush2.gif . Šiaip dėl pagalbos , mes jos ten sulauksim, nes gyvena draugai, pas kuriuos vyras truputį gyveno ir pabandė dirbti ax.gif . Tai darbo vyras turės tik nuvažiavęs.
Aš pati galvoju, kad per vasarą su vaikais nuvažiavus matytume kokia situacija ir jeigu būtų blogai tai galėtumėm iki rugsėjo 1 d. grįžti rolleyes.gif Suprantu, kad ten ne ta šalis, kad nuvažiavus per kelis mėnesius užsidirbsi tiek, kad galėtum čia gyventi . Manau, kad per kelis mėnesius gal pavyks suprasti ar iš viso gali likti ten ar ne, juolab, kad Lietuvoje paliekam savo nuosavą būstą, kur bet kada gali grįžti.
JUODA_KAVA
QUOTE(ingeborga2 @ 2009 11 12, 15:28)
JUODA_KAVA, ačiū už patarimą  4u.gif .
Būtent dėl finansinės situacijos ir jaučiame reikalą išvykti. Labiausiai nesaugumą jaučiu vaikų atžvilgiu, nes aš negalėčiau pati net į mokyklą užrašyti šiai dienai ( su savo kalbos žiniomis), bet kadangi dar laiko yra  gal kiek truputį pramoksiu  blush2.gif . Šiaip dėl pagalbos , mes jos ten sulauksim, nes gyvena draugai, pas kuriuos vyras truputį gyveno ir pabandė dirbti  ax.gif . Tai darbo vyras turės tik nuvažiavęs.
Aš pati galvoju, kad per vasarą su vaikais nuvažiavus matytume kokia situacija ir jeigu būtų blogai tai galėtumėm iki rugsėjo 1 d. grįžti  rolleyes.gif Suprantu, kad ten ne ta šalis, kad nuvažiavus per kelis mėnesius užsidirbsi tiek, kad galėtum čia gyventi .  Manau, kad per kelis mėnesius gal pavyks suprasti ar iš viso gali likti ten ar ne, juolab, kad Lietuvoje paliekam savo nuosavą būstą, kur bet kada gali grįžti.
*

Dabar viskas daug aiskiau, ir tikrai neviskas taip blogai ,kaip atrode.. Manau jusu planas logiskas ,leiskit vyra tegu susila ten kojas ir jus drasiau jausites , kai nuvyksite 4u.gif
Svarbiausia dabar -dometis ,skaityti apie gyvenima ten ir mokytis anglu mirksiukas.gif Dideles sekmes!
huga
QUOTE(JUODA_KAVA @ 2009 11 12, 16:34)
Svarbiausia dabar -dometis ,skaityti apie gyvenima ten ir mokytis anglu mirksiukas.gif Dideles sekmes!
*

Ačiū smile.gif

Ydomu, o kai UK nuomojiesi būstą randi tokius dalykus kaip puodus, indus, patalus... ar čia jau savo reikia turėti? g.gif Ką būtina atsivežti iš Lt ?
pupppsis_22
QUOTE(ingeborga2 @ 2009 11 12, 16:43)
Ačiū  smile.gif

Ydomu, o kai UK nuomojiesi būstą randi tokius dalykus kaip puodus, indus, patalus... ar čia jau savo reikia turėti?  g.gif  Ką būtina atsivežti iš Lt ?
*

na mano tetis jau 4m uk buna.bet jis nuomuojasi kambari tai jame tebuvo sena spinta paluzui ir komoda lotuliukas.gif bet tam mieste daug lt gyvena tai 1kitiems padeda suranfda.o ir 1moteriske dirba viesbutyje tai tenai daznai ismeta baldu.tai tete is ten ir lova atsiveze kaip anglijoje mada tokios aukstos.miegojau jose fui kaip nepatiko schmoll.gif biggrin.gif ir spinta,stala atsiveze padusku.ten gi viska ismeta o kokyb es gana geros.tokiu baldu daznokai buna pakelese zmones isnesa kas reikia pasiema.pati buvau 2sav tai ne syki maciau ismesta zmoniu dar net uzrasyta syki maciau ant virtuvinio staliukuo(geriems zmonems i gerus namus) thumbup.gif sulauxi lt sito unsure.gif
JUODA_KAVA
QUOTE(ingeborga2 @ 2009 11 12, 16:43)
Ačiū  smile.gif

Ydomu, o kai UK nuomojiesi būstą randi tokius dalykus kaip puodus, indus, patalus... ar čia jau savo reikia turėti?  g.gif  Ką būtina atsivežti iš Lt ?
*

kai as nuomavausi -radau, bet as vaziavau kaip studente per tarptautine organizacija tai man buvo parupinta, bet siaip tai kazin..
Siaip reiketu veztis tik tai ko prireiktu pirmoms dienoms, arba specifiniu kas ypac reikalinga be ko neisgyvensit, o siaip kainos panasios kaip ir pas mus, tai tikrai neverta apsikrauti patalynes komplektais ir puodais. Isigysit visko vietoj.
Butiniausia aisku vaistai, antibiotikais pasirupinti ,nes be recepto jau niekaip neisigysi.
huga
Dar noreciu patarimo 4u.gif . Jeigu jums butu tokia galimybe rinktis darba mazame miestelyje ar didesniam mieste tokiam kaip Liverpulis. Ka rinktumetes? g.gif darbas nebutu geresnis nei ten, nei ten...
exDaiva
As rinkciausi didesni, nes dabar kaime gyvenu (turiu omeny Lietuva, Vilniuj siaip gyvenam), o norisi jausti gyvenimo ritma. Bet jei norisi ramybes, mazesniu islaidu - tada galima dairytis i mazesni miesteli. Na reik paciai prioritetus susideliot, niekas cia nepatars biggrin.gif Beje, jei yra vaiku - reikia ir apie juos pagalvot - ar bus darzeliu/mokyklu tam mazam miestelyje.
huga
Darzeliu ir mokyklu butu ir ten ir ten, bet... jeigu alga nesiskirtu kiek suprantu mazame miestelyje pigiau pragyventi ir nuoma mazesne ax.gif , o dideliam mieste gal didesnes perspektyvos su darbais ( po kiek laiko ir geresni gal lengviau rasti). As nekalbu apie pramogas, kalbu apie gyvenima su seima mirksiukas.gif kur butu lengviau, patogiau...
exDaiva
QUOTE(huga @ 2009 11 18, 12:15)
Darzeliu ir mokyklu butu ir ten ir ten, bet... jeigu alga nesiskirtu kiek suprantu mazame miestelyje pigiau pragyventi ir nuoma mazesne  ax.gif , o dideliam mieste gal didesnes perspektyvos su darbais ( po kiek laiko ir geresni gal lengviau rasti). As nekalbu apie pramogas, kalbu apie gyvenima su seima  mirksiukas.gif  kur butu lengviau, patogiau...
*

Tai va kad pati matyt ir atsakei, tik issirinkt reikia smile.gif Man didmiestis prioritetas - didesnes darbo galimybes, karjeros galimybes, renginiu pasirinkimas. Noreciau ramesnio gyvenimo - kelciaus i mazesnius miestelius, kiek skiatinejau forumus juose labai daug zavesio ir pragyvenimas na mano akimis gerokai pigesnis.
mazuliux
Sveikos 4u.gif
Zinokit del to, kad mazame miestelyje tikri bus pigiau viskas, nesutikciau schmoll.gif Neretai mazam miestelyje moki dar daugiau - uz rramybe, prabanga ir komforta kad viskas salia ir pan. Taip kad reikia ziureti ir lyginti konkrecius miestus - miestelius/kaimus ir tik tada spresti pragyvenimo klausimus mirksiukas.gif O va, ko jau norisi - ramybes ar veiklos, tai jau cia kiekvieno asmeninis apsisprendimas, kaip kam patinka rolleyes.gif Na, ir galimybes tikrai daznai didesnes gyvenant dideliame mieste. Taciau, kaip kompromisas norintiems gana ramaus gyvenimo - nedidukas miesteliukas, max 10-15 min atstumu nuo didelio miesto - tuomet ir kulturinis gyvenimas ir karjeros galimybes gali buti dar geresnes bigsmile.gif
Aristokratė
kai jus vaziuojate dirbt, gyvent i uzsieni, jus draudziates Lietuvoje g.gif
Jurguška
Na nezinau... Kazkodel kiekviena karta ilindus SM pasiskaityti apie emigracija, nusvyra rankos. Kazkaip labai pasyviai visos nuteikia. Pvz. as esu issiskyrusi, auginu du vaikus, dukra 11 metu, sunui tuoj 2 ir labai rimtai mastau isvykti i UK. Beabejo, didziausia baime kelia nezinomybe, bet manau, kad viskas nuo zmogaus priklauso.
romuciukas
QUOTE(huga @ 2009 11 18, 13:01)
Dar noreciu patarimo  4u.gif . Jeigu jums butu tokia galimybe rinktis darba mazame miestelyje ar didesniam mieste tokiam kaip Liverpulis. Ka rinktumetes?  g.gif darbas nebutu geresnis nei ten, nei ten...
*

ne miestas,o darbas turi buti prioritetas.Nepamirskit,kad dideliam mieste daugiau pasirinkimo,bet didesne ir konkurencija.Didelis miestas reikalingesnis tiems,kas iesko karjeros galimybiu.Bet tokie zmones paprastai puikiai kalba angliskai ir fabrikuose jiems dirbti nereikia...
Dar dideliam mieste yra ir dideli atstumai,reikia automobilio,jei dirba abu,reikia ne vieno automobilio...islaidos dideles...
Kas turi mokyklinio amziaus vaiku,reiktu pasiziuret kaip su mokyklinem istaigom aplinkui,kad nereiktu vaziuot valanda iki ju.
Ir paskutinis,svarbiausias dalykas,tokie procesai nevyksta greitai,prisitaikymas vien prie aplinkos reikalauja nemenkai laiko.Nereikia skubet.
Kas kanda dideli kasni,tas nesugeba paskui jo sukramtyt,del to buna daug nusivylusiu.

QUOTE(Jurguška @ 2010 02 01, 14:54)
Na nezinau... Kazkodel kiekviena karta ilindus SM pasiskaityti apie emigracija, nusvyra rankos. Kazkaip labai pasyviai visos nuteikia. Pvz. as esu issiskyrusi, auginu du vaikus, dukra 11 metu, sunui tuoj 2 ir labai rimtai mastau isvykti i UK. Beabejo, didziausia baime kelia nezinomybe, bet manau, kad viskas nuo zmogaus priklauso.
*

as pabusiu ta optimiste,pasakysiu,emigruokit ir kuo greiciau,tuo geriau.Vaikai kuo mazesni tuo greiciau prisitaiko.Tevai,kol jaunesni,tuo lengviau jiems dirbasi,lengviau mokomasi kalbos,geriau sekasi su karjerom ir t.t. 4u.gif
En:)
QUOTE(huga @ 2009 11 18, 12:01)
Dar noreciu patarimo  4u.gif . Jeigu jums butu tokia galimybe rinktis darba mazame miestelyje ar didesniam mieste tokiam kaip Liverpulis. Ka rinktumetes?  g.gif darbas nebutu geresnis nei ten, nei ten...
*

Dar vienas aspektas, kurį reikia turėti omeny - dideliam mieste bus kelis kartus brangesnė gyv. ploto nuoma ir bus didesnės transporto išlaidos.
Tarkim Londone už kambarį galite mokėti xxx £, na o mažesniam mieste už tą pačią xxx £ sumą gausite namą. Tačiau jei namo Jums nesinori ir nereikia, vadinasi, daugiau liks pinigėlių maistui, pramogoms ar taupymui.

Viskas priklauso nuo asmeninių prioritetų. Kitas geriau gyvens sandėliuke dideliam mieste, bet turės galimybę lankyti nemokamas parodas, muziejus ir tt. 4u.gif
QUOTE(huga @ 2009 11 12, 11:50)
1, Susitikrinti pasus t.y. jų galiojimus, padaryti vaikams pasus (o gal užtenka korteles);
2, Išsiversti ligos istorijas (kaip jas gauti, gal šeimos gydytojos prašyti, kad duotų į rankas);
3, Pradėti mokytis anglų kalbą (pas mane ji žiauriai bloga);

Ką jūs dar dadėtumėt,  rolleyes.gif
*

Ligos istorijos tai neprašė, bet prašė vaiko skiepų paso. Juos daro Lietuvoje nemokamai šeimos gydytoja. Tik reikia gana iš anksto prašyti, nes jos gi amžiais neturi laiko doh.gif
Tiesiog surašo į spec. skiepų pasą visus darytus skiepus. Suaugusiųjų nereikia, bet vaikų tikrai paprašys.
Toms, kurių pavardės nesutampa su vaikų (pvz išsiskyrę, nekeitę pavardės po santuokos) - reikia turėti vaiko gimimo liudijimą ir geriau išverstą vertimų biure, su anstpaudais.

QUOTE(huga @ 2009 11 12, 13:28)
JUODA_KAVA, ačiū už patarimą  4u.gif .
Būtent dėl finansinės situacijos ir jaučiame reikalą išvykti. Labiausiai nesaugumą jaučiu vaikų atžvilgiu, nes aš negalėčiau pati net į mokyklą užrašyti šiai dienai ( su savo kalbos žiniomis), bet kadangi dar laiko yra  gal kiek truputį pramoksiu  blush2.gif .
*

Nebijokite dėl tos kalbos. Čia yra tokių, kurie gyvena n metų ir vos sakinį surezga. Nežinau kaip jie išgyvena, bet akivaizdu, kad nebadauja smile.gif
Visose įstaigose valstybinėse galite prašyti pagalbos, vertimo ar vestis draugą padėsiantį išversti ir tt. Tikrai paslaugiai padės, išklausys ir nepašieps kaip Lietuvoj, dėl to, kad esi kitos tautybės ir tt. Nežinau kaip mažesniuose miestuose, bet didmiesty tikrai nesijausite nejaukiai dėl to. Čia tokia mišrainė, kad niekas neima į galvą kas iš kur ir kaip kalba smile.gif

QUOTE(huga @ 2009 11 12, 14:43)
Ačiū  smile.gif

*

jei parašyta, kad pilnai furnished, tai bus su indais, keptuvėm ir puodais biggrin.gif

QUOTE(Aristokratė @ 2010 02 01, 13:01)
kai jus vaziuojate dirbt, gyvent i uzsieni, jus draudziates Lietuvoje  g.gif
*

Jei išvažiuoji dirbti ar mokytis, vadinasi sveikatos draudimą gausi ir čia, tad draustis LT nereikia. Bet dėl šventos ramybės, pradžiai gali išsiimti Europos sveikatos draudimo kortelę Ligonių kasose, kuri tau garantuos nemokamą būtinąją pagalbą ES šalyse.
bim-bam
QUOTE(Jurguška @ 2010 02 01, 12:54)
*

auksciau nosi 4u.gif biggrin.gif po truputi viska susizinosit, nenuleisit ranku ir jums pasiseks 4u.gif

QUOTE(romuciukas @ 2010 02 01, 13:18)
Dar dideliam mieste yra ir dideli atstumai,reikia automobilio,jei dirba abu,reikia ne vieno automobilio...islaidos dideles...
*

na didmiesciuose, pvz kad ir Londone kartais daug labiau apsimoka viesuoju transportu naudotis, ka dauguma zmoniu ir daro - ir greiciau, ir pigiau smile.gif
lo-lo
Sveiki bendraminčiai smile.gif Daug skaitau šį bei kitus forumus ir nusprandžiau parašyti rolleyes.gif Planuojam palikti LT,(svajonė Norvegija) bet ne vien dėl finansinių sunkumų. Dėl daugybės kitokių dalykų. Lietuvoje galim gyvent, bet šio metu nuo algos iki algos, taigi finansinis klausimas irgi lemia mūsų apsisprendimą. Noriu va ką sužinoti ax.gif kodėl daugelis rašo kad jei turi biški litų, na darbą, stogą tai neverta išvažiuoti g.gif Arba jei jau bus tikras badas tai tik tada reik kelt sparnus bigsmile.gif Na nesuprantu to. doh.gif Argi taip blogai užsienyje??? Aišku priklauso nuo žmonių požiūrio, nuo daugybės faktorių, bet viesvien g.gif Kalba didžiausias barjeras rolleyes.gif bet juk galima ją išmokt mirksiukas.gif
romuciukas
QUOTE(lo-lo @ 2010 02 05, 16:06)
Sveiki bendraminčiai  smile.gif Daug skaitau šį bei kitus forumus ir nusprandžiau parašyti  rolleyes.gif Planuojam palikti LT,(svajonė Norvegija) bet ne vien dėl finansinių sunkumų. Dėl daugybės kitokių dalykų. Lietuvoje galim gyvent, bet šio metu nuo algos iki algos, taigi finansinis klausimas irgi lemia mūsų apsisprendimą. Noriu va ką sužinoti  ax.gif kodėl daugelis rašo kad jei turi biški litų, na darbą, stogą tai neverta išvažiuoti  g.gif Arba jei jau bus tikras badas tai tik tada reik kelt sparnus  bigsmile.gif Na nesuprantu to.  doh.gif Argi taip blogai užsienyje??? Aišku priklauso nuo žmonių požiūrio, nuo daugybės faktorių, bet viesvien  g.gif Kalba didžiausias barjeras  rolleyes.gif bet juk galima ją išmokt  mirksiukas.gif
*

yra dalyku,kuriu nepamatuosi niekuo.Kai as pasiziuriu per langa cia-pamatau nuolat prisikta sunu saligatvi.Kai paziuriu pro langa is savo motinos namu-pamatau save maziuke,kai lakstydavau su draugais iki isnaktu,prisimenu mamos galva iskista pro langa ir kvieciancia tuctuojau pareit namo,nes jau naktis biggrin.gif pamatau apgriuvusia smelio deze ir prisimenu,kaip statydavom ten diiiideles smelio pilis wub.gif
kartais buna taip ilgu,kad atrodo net uzuodi ta sauleta vasaros diena svylancio saligatvio kvapa.
Kas gali buti geriau,kai zmones aplinkui kalba tavo uzgimta kalba... ir tada visai nebesvarbu supranti ar nesupranti,ka kalba kitos salies,kurioj tu dabar gyveni, zmones schmoll.gif jie tau ne savi ir niekada tokiais netaps ax.gif
na,jau apie paliktus seimos narius nera ko ir kalbet,pasiilgstu ju kasdien wub.gif
lo-lo
QUOTE(romuciukas @ 2010 02 05, 16:36)
yra dalyku,kuriu nepamatuosi niekuo.Kai as pasiziuriu per langa cia-pamatau nuolat prisikta sunu saligatvi.Kai paziuriu pro langa is savo motinos namu-pamatau save maziuke,kai lakstydavau su draugais iki isnaktu,prisimenu mamos galva iskista pro langa ir kvieciancia tuctuojau pareit namo,nes jau naktis biggrin.gif  pamatau apgriuvusia smelio deze ir prisimenu,kaip statydavom ten diiiideles smelio pilis wub.gif
kartais buna taip ilgu,kad atrodo net uzuodi ta sauleta vasaros  diena svylancio saligatvio kvapa.
Kas gali buti geriau,kai zmones aplinkui kalba tavo uzgimta kalba... ir tada visai nebesvarbu supranti ar nesupranti,ka kalba kitos salies,kurioj tu dabar gyveni, zmones schmoll.gif jie tau ne savi ir niekada tokiais netaps ax.gif
na,jau apie paliktus seimos narius nera ko ir kalbet,pasiilgstu ju kasdien wub.gif
*

Iš kart prisiminiau savo mamą unsure.gif Kai ateinu pas ją, sakau: "Kaip jus čia gyvenat?" nes labai netvarkinga laiptinė blush2.gif Bet ji visad man sako:"Aj, nepastebim mes, nekreipiam dėmesio" doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Na ir aš pagalvoju, kad kai pati ten gyvenau, kažkaip visai to nepastebėjau, o dabar tiesiog kraupu man ten lotuliukas.gif
Išvada: Žmonės pastebi tai, ką nori.
Na aš gal visai nesintemintali blush2.gif buvau neseniai mokykloje savo ir kažkaip neužplūsta manęs kažkokie prisiminimai unsure.gif na pagalvoju kaip mokinausi, kaip ten ir ten sedėjom ir psio doh.gif
Tai ko tikrai pasiilgsiu - tai tėvų, bet ir kai mokiausi ir gyvenau sostinei tik į mėnesį kartą matydavau, o kartais rėčiau.
Ir dėl to kad fainiai kad visi lietuviškai šneka tai sutinku, bet tikriausiai kol nesupranti svetimos kalbos, o po to pripranti drinks_cheers.gif
Ir dar pati save pagaunu ant minties kad man labai patinka keist gyvenimo vietą (sostinei per 4 metus pakeičiau 6 butus) ir man labai fainiai buvo kraustytis lotuliukas.gif Aišku tai ne į kitą šalį, bet šiaip palyginau blush2.gif
romuciukas
QUOTE(lo-lo @ 2010 02 05, 20:46)
Iš kart prisiminiau savo mamą  unsure.gif Kai ateinu pas ją, sakau: "Kaip jus čia gyvenat?" nes labai netvarkinga laiptinė  blush2.gif Bet ji visad man sako:"Aj, nepastebim mes, nekreipiam dėmesio"  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Na ir aš pagalvoju, kad kai pati ten gyvenau, kažkaip visai to nepastebėjau, o dabar tiesiog kraupu man ten  lotuliukas.gif 
Išvada: Žmonės pastebi tai, ką nori.
Na aš gal visai nesintemintali  blush2.gif
*

patikekit,as nei romantike,nei aikciotoja,nei megstanti sentimentus.Zmones sako,kad is viso saltakrauje esu biggrin.gif bet tiesiog yra dalyku,kuriu nepamirsi,yra dalyku prie kuriu gal visa gyvenima neprisiderinsi ax.gif
bet visoms sakau,jei jau traukia i kita sali,jei norisi,jei pinigai spaudzia-vaziuokit biggrin.gif
reik zmogui viska isbandyt,visko paragaut,visko patirt,kitaip ir numirsi nieko nepajutes biggrin.gif
bim-bam
QUOTE(lo-lo @ 2010 02 05, 14:06)
Sveiki bendraminčiai  smile.gif Daug skaitau šį bei kitus forumus ir nusprandžiau parašyti  rolleyes.gif Planuojam palikti LT,(svajonė Norvegija) bet ne vien dėl finansinių sunkumų. Dėl daugybės kitokių dalykų. Lietuvoje galim gyvent, bet šio metu nuo algos iki algos, taigi finansinis klausimas irgi lemia mūsų apsisprendimą. Noriu va ką sužinoti  ax.gif kodėl daugelis rašo kad jei turi biški litų, na darbą, stogą tai neverta išvažiuoti  g.gif Arba jei jau bus tikras badas tai tik tada reik kelt sparnus  bigsmile.gif Na nesuprantu to.  doh.gif Argi taip blogai užsienyje??? Aišku priklauso nuo žmonių požiūrio, nuo daugybės faktorių, bet viesvien  g.gif Kalba didžiausias barjeras  rolleyes.gif bet juk galima ją išmokt  mirksiukas.gif
*

nemanau, kad uzsienyje taip blogai smile.gif cia nuo zmogaus labiau priklauso, vieni dirba uzsienyje, bet keliskart per metus vaziuoja i lt, ziuri lt tv, bendrauja daugiausia tik su lietuviais, zodziu, daro taip, kad uzsienyje jaustusi kaip Lt smile.gif man asmeniskai idomu buvo kitoj saly pagyvent, igyt darbines patirties, su ivairiais zmonem pabendraut, ivairiu tautybiu, poziuriu ir pan. nors tv isvis mazai ziuriu,mbet ziuredavau tos salies kanalus, skaiciau ju kalba, tiesiog gyvenau ten iprasta gyvenima, zinoma, nepamirsdama ir savu, likusiu Lietuvoj. bet kazkaip nebuvo didelio tevynes ilgesio, sentimentu ar pan. norejau pagyvent uzsienyje ir gyvenau, i Lt bet kada galima sugrizt, aplankyt ar ilgesniam laikui. o isvaziavus uvau ne del pinigu. nors dabar vel mastom apie emigracija ir piniginiai reikalai si karta labiau spaudzia smile.gif
lo-lo
QUOTE(romuciukas @ 2010 02 05, 21:54)
patikekit,as nei romantike,nei aikciotoja,nei megstanti sentimentus.Zmones sako,kad is viso saltakrauje esu biggrin.gif bet tiesiog yra dalyku,kuriu nepamirsi,yra dalyku prie kuriu gal visa gyvenima neprisiderinsi ax.gif
bet visoms sakau,jei jau traukia i kita sali,jei norisi,jei pinigai spaudzia-vaziuokit biggrin.gif
reik zmogui viska isbandyt,visko paragaut,visko patirt,kitaip ir numirsi nieko nepajutes biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(bim-bam @ 2010 02 05, 22:12)
nemanau, kad uzsienyje taip blogai  smile.gif  cia nuo zmogaus labiau priklauso, vieni dirba uzsienyje, bet keliskart per metus vaziuoja i lt, ziuri lt tv, bendrauja daugiausia tik su lietuviais, zodziu, daro taip, kad uzsienyje jaustusi kaip Lt  smile.gif  man asmeniskai idomu buvo kitoj saly pagyvent, igyt darbines patirties, su ivairiais zmonem pabendraut, ivairiu tautybiu, poziuriu ir pan. nors tv isvis mazai ziuriu,mbet ziuredavau tos salies kanalus, skaiciau ju kalba, tiesiog gyvenau ten iprasta gyvenima, zinoma, nepamirsdama ir savu, likusiu Lietuvoj. bet kazkaip nebuvo didelio tevynes ilgesio, sentimentu ar pan. norejau pagyvent uzsienyje ir gyvenau, i Lt bet kada galima sugrizt, aplankyt ar ilgesniam laikui. o isvaziavus uvau ne del pinigu. nors dabar vel mastom apie emigracija ir piniginiai reikalai si karta labiau spaudzia  smile.gif
*

Na labai pradžiugina tokios mintys 4u.gif Tikrai taip pat mastau mirksiukas.gif
jurg_ili
Mes ir su siemyna norim isvaziuot is LT ,bet didziausias barjeras yra kalbos nemokejimas, neisivaizduoju kaip nemokant anglu -ten gyvent? kaip vaikai eis i mokykla ,darzeli? Jau keli metai niekaip neapsisprendziam ax.gif
romuciukas
QUOTE(jurg_ili @ 2010 02 06, 10:40)
Mes ir su siemyna norim isvaziuot is LT  ,bet didziausias barjeras yra kalbos nemokejimas, neisivaizduoju kaip nemokant anglu -ten gyvent? kaip vaikai eis i mokykla ,darzeli? Jau keli metai niekaip neapsisprendziam  ax.gif
*

tai per tuos kelis metus jau reikejo ir pramokt biggrin.gif
galiu pasakyt is patirties-labai sunku.Atvaziavau mokedama tik pora zodziu.Tokiu atveju remiesi i zmogu,kuris kalba.Jei tokio zmogaus nera,tada reikia mokytis.Siaip jie cia (UK) lankstus,cia daug nemokanciu kalbos,galima vertejo paprasyt.Bet nei pardej,nei autobuse tau vertejo nepasiulys biggrin.gif
huga
QUOTE(romuciukas @ 2010 02 01, 16:18)
ne miestas,o darbas turi buti prioritetas.
*

Musu atveju tai kelsimes ten kur mums bus darbas, butu viskas gerai, bet , kad ta gamykla (kur vyras bus idarbintas) is mazesnio miestelio kelsis i dideli g.gif tai is karto kyla daug klausimu. Ziauru, kad nezinai tiksliai kada , nes ir nuoma sudaroma is anksto ir dukra reiktu i mokykla uzrasyti g.gif bet net nezinosim nuo kada ir i kuria doh.gif .

QUOTE(En:) @ 2010 02 01, 17:06)

Tiesiog surašo į spec. skiepų pasą visus darytus skiepus. Suaugusiųjų nereikia, bet vaikų tikrai paprašys.

jei parašyta, kad pilnai furnished, tai bus su indais, keptuvėm ir puodais  biggrin.gif

*

o tai jau to paso verst i anglu kalba nebereikia?  g.gif  ax.gif  biski tundra jauciuosi  doh.gif

QUOTE(jurg_ili @ 2010 02 06, 11:40)
Mes ir su siemyna norim isvaziuot is LT  ,bet didziausias barjeras yra kalbos nemokejimas
*

Va va ir as del to labai pergyvenu, bet po truputi bandau namie savarankiskai mokytis blush2.gif . O ten nuvykus dar ir kursus palankysiu kokius. Cia sau tokio malonumo negaliu leisti

Aciu merginos uz info mirksiukas.gif
jurg_ili
Visiska nesamone LT lankyti anglu kursus, pirmiausia jie nenormalei kainuoja ,o visu antra mokina kazkokias nesamones. Ten kur as galvoju vaziuot -tai baisus anglu akcentas ,jie kalba kaip pas mus zemaiciai biggrin.gif As anglu eisiu mokintis ten nuvaziavus ,sake yra kursai rusu -anglu ir nemokami drinks_cheers.gif Bet vistiek per pora men juk neismoksiu doh.gif
huga
Nu kodel gi tu taip, bet apmoksi per pora men tiek , kad bent susikalbet galesi bandyt .
JustDi
QUOTE(jurg_ili @ 2010 02 07, 09:00)
Visiska nesamone LT lankyti anglu kursus, pirmiausia jie nenormalei kainuoja ,o visu antra mokina kazkokias nesamones. Ten kur as galvoju vaziuot -tai baisus anglu akcentas ,jie kalba kaip pas mus zemaiciai  biggrin.gif  As anglu eisiu mokintis ten nuvaziavus ,sake yra kursai rusu -anglu ir nemokami  drinks_cheers.gif  Bet vistiek per pora men juk neismoksiu  doh.gif
*

Amerikieciai misionieriai Lietuvoje veda saunius anglu kalbos kursus ir nemokamai. Patarciau pradeti mokytis jau dabar - per 2 men norint galima labai daug ismokt tik reikia pastangu idet. Sekmes 4u.gif
huga
QUOTE(JustDi @ 2010 02 07, 12:47)
Amerikieciai misionieriai Lietuvoje veda saunius anglu kalbos kursus ir nemokamai. Patarciau pradeti mokytis jau dabar - per 2 men norint galima labai daug ismokt tik reikia pastangu idet. Sekmes 4u.gif
*

drinks_cheers.gif . ir suprantu, kad paskui bus lengviau mokytis, kai jau bent kiek bus supratimas.
romuciukas
QUOTE(jurg_ili @ 2010 02 07, 11:00)
Visiska nesamone LT lankyti anglu kursus, pirmiausia jie nenormalei kainuoja ,o visu antra mokina kazkokias nesamones. Ten kur as galvoju vaziuot -tai baisus anglu akcentas ,jie kalba kaip pas mus zemaiciai  biggrin.gif  As anglu eisiu mokintis ten nuvaziavus ,sake yra kursai rusu -anglu ir nemokami  drinks_cheers.gif  Bet vistiek per pora men juk neismoksiu  doh.gif
*

visiska nesamone yra sedet ir nosi krapstyt.Su tokiu mastymu toli nenuvaziuosi ir gyvenime nieko nepasieksi.Norint ka nors moket,reik ir pastangu idet.Kam eit i mokamus kursus,nueik pas misionierius,atsisesk prie kompo,pasigooglink nors angliska abecele doh.gif

QUOTE(JustDi @ 2010 02 07, 11:47)
*

tikrai taip bigsmile.gif pati pas juos ejau,didelis privalumas,kad galima bendraut daug anglu klb,jie ir visokias keliones organizuoja.Jauni,idomus zmones 4u.gif
bim-bam
QUOTE(jurg_ili @ 2010 02 06, 08:40)
Mes ir su siemyna norim isvaziuot is LT  ,bet didziausias barjeras yra kalbos nemokejimas, neisivaizduoju kaip nemokant anglu -ten gyvent? kaip vaikai eis i mokykla ,darzeli? Jau keli metai niekaip neapsisprendziam  ax.gif
*

ismoksit ta kalba, jei tik noro bus 4u.gif aisku, geriau jau lt bunant bent pagrindus ismokt, bet nuvaziavus per kuri laika savaime pramoksit, ausis pripras prie svetimos kalbos, bus lengviau suprast ir drasiau paciai kalbet, jeigu aisku neuzsidarysit tarp keturiu sienu, bendrausit su vietiniais, ziuresit ju tv, bandysit ju laikrascius skaityt. po truputi po truputi ir isivaziuosit 4u.gif zinau tokiu zmoniu, kurie ne vienus metus pvz jau Uk bet angliskai nemoka, nes tik lietuviu arba rusu rate bendrauja, tik lietuviska tv ziuri, lietuviskus laikrascius is lt praduotuves perka ir tik tokius skaito. tai kaip ismoks svetima kalba?? manau, jei jau nuvaziavai svetur, reiktu bent kazkiek stengtis isiliet i ju rata, dometis toj saly aktualiais dalykais, ziuret bent jau zinias ju kalba, bendraut su kaimynais, bendradarbiais daugiau, zodziu, neuzsidaryt tarp keturiu sienu ir savaime nepastebesit kaip lengviau bus svetima kalba bendraut 4u.gif
QUOTE(huga @ 2010 02 07, 08:49)
o tai jau to paso verst i anglu kalba nebereikia?  g.gif   ax.gif  biski tundra jauciuosi  doh.gif

*

Tame pase skiepu pavadinimai surasyti lietuviskai ir angliskai, o vakcinos suzymetos tarptautiniais kodais. Taip kad viska ten suprasite mirksiukas.gif
Aristokratė
o kur tuos misionierius rasti, pvz. Vilniuje biggrin.gif
JustDi
QUOTE(Aristokratė @ 2010 02 07, 14:40)
o kur tuos misionierius rasti, pvz. Vilniuje  biggrin.gif
*

Tikrai nezinau, ne vilniete as 4u.gif Pas mus Siauliuose yra, tik dabar nezinau kokioje vietoje jie moko. Vasara buvau namie, tai maciau - tokie kostiuminem kelnem, baltais marskinukais ir su kuprinemis vaiksciojo po miesta. O kai man reikejo, tai as ir uzkalbinau viena toki blush2.gif tai jis labai maloniai paaiskino man kas kur ir kaip. Gal googlej reiktu paieskoti, pazystamu pasiklausineti. Dar pas mus nebrangiai budavo mokyklose kursai suaugusiems irgi reiktu pasiklausineti. Galima pazystamu paprasyti pagalbos mokantis kalbos. Ar bent jau kasdien po koki 20 zodziu ismokti savarankiskai, ziureti filmus tik anglu kalba, galima rasti nemokamu programeliu nete. vienu zodziu - tukstanciai galimybiu, tik TIKRO noro reikia ismokti kalba. Sekmes 4u.gif
ingutera
O gal kuri ketinate i JAV emigruoti???reiktu patarimu... blush2.gif
romuciukas
QUOTE(Aristokratė @ 2010 02 07, 16:40)
o kur tuos misionierius rasti, pvz. Vilniuje  biggrin.gif
*

mormonai jie.Jei info nepasenusi,tai jie cia isikure
Vilnius, Ateities 83
Siauliai, Traku 8
Klaipeda, Minijos Ste 9
Kaunas, Draugystes 1
gal galima ir telefonus kazkaip is into susirast.As tai Siauliu laikrastyje aptikau skelbima apie tuos kursus 4u.gif
Nesigasdinkit, ten jie pinigu nepraso,apie tikejima pakalba pamokos pabaigoj,kas nenori gali iseit ir nesiklausyt mirksiukas.gif

QUOTE(ingutera @ 2010 02 07, 17:25)
O gal kuri ketinate i JAV emigruoti???reiktu patarimu... blush2.gif
*

yra tema emigruojansiu i JAV,susiraskit,pasiskaitysit 4u.gif
huga
QUOTE(En:) @ 2010 02 07, 15:29)
Tame pase skiepu pavadinimai surasyti lietuviskai ir angliskai, o vakcinos suzymetos tarptautiniais kodais. Taip kad viska ten suprasite  mirksiukas.gif
*

aciuks.gif
ingutera
JAU RADAU, ACIU 4u.gif
Žalia Rūta
QUOTE(romuciukas @ 2010 02 07, 20:41)
mormonai jie.Jei info nepasenusi,tai jie cia isikure
Vilnius, Ateities 83
Siauliai, Traku 8
Klaipeda, Minijos Ste 9
Kaunas, Draugystes 1
gal galima ir telefonus kazkaip is into susirast.As tai Siauliu laikrastyje aptikau skelbima apie tuos kursus 4u.gif
Nesigasdinkit, ten jie pinigu nepraso,apie tikejima pakalba pamokos pabaigoj,kas nenori gali iseit ir nesiklausyt mirksiukas.gif
yra tema emigruojansiu i JAV,susiraskit,pasiskaitysit 4u.gif
*

Bet tai cia sektantai tie mormonai g.gif Netikiu, kad moko uz dyka, vistiek turi savo ketinimu. Jei neklausysi apie tikejima, niekas taves nemokys, manau. Nemokamas suris tik pelekautuose.
romuciukas
QUOTE(Žalia Rūta @ 2010 02 08, 13:08)
Bet tai cia sektantai tie mormonai  g.gif Netikiu, kad moko uz dyka, vistiek turi savo ketinimu. Jei neklausysi apie tikejima, niekas taves nemokys, manau. Nemokamas suris tik pelekautuose.
*

o jus buvot?
ejau pas juos.Nieko ten mandro,nes vaikiukai jie tie misionieriai ir ne mokytojai.Bet kas nori nors kazka pramokt ir pabendraut anglu kalba,kodel nenuejus.
Juokingi tie sapaliojimai apie sektantus,net zmoniu nemacius doh.gif
Nieko nemokejau,jokiu knygu nepirkau,nes ir nesiule biggrin.gif

jurg_ili
QUOTE(JustDi @ 2010 02 07, 11:47)
*

Gaila, bet pas mus mieste nei su ziburiu ju nerasi doh.gif Dabar mokinuosi is dukros anglu knygu -jau natra klase einu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(huga @ 2010 02 07, 11:46)
Nu kodel gi tu taip, bet apmoksi per pora men tiek , kad bent susikalbet galesi bandyt .
*

Turiu kazkoki kalbos kompleksa , man geda kalbet ,bijau nusikalbet ,as i uk vazineju po pora kartu per metus aplankyt artimuju -tai jie is manes juokesi,sako tarimas tragiskas ax.gif O anglai visai manes nesupranta ,zodziu -tai yra didelis darbas.
Abo
QUOTE(mazuliux @ 2009 11 18, 14:16)
Sveikos  4u.gif
Zinokit del to, kad mazame miestelyje tikri bus pigiau viskas, nesutikciau  schmoll.gif N
*

Pritariu ir pirmą kartą pamačiau va tokias žinias forume, kurios ma ntaip pat žinomos. Mano giminaitė moka daugiau gyvenadama mažesniame miestukyje. Bet jis nesvietiško grožio smile.gif
O kainas maisto pati mačiau, nedaug, bet tikrai brangiau mažesnėj parduotuvėj, kaimuke.
romuciukas
QUOTE(Abo @ 2010 02 10, 11:51)
Pritariu ir pirmą kartą pamačiau va tokias žinias forume, kurios ma ntaip pat žinomos. Mano giminaitė moka daugiau gyvenadama mažesniame miestukyje. Bet jis nesvietiško grožio smile.gif
O kainas maisto pati mačiau, nedaug, bet tikrai brangiau mažesnėj parduotuvėj, kaimuke.
*

na,reikia ziuret koks statusas miestelio irgi,jie jis prie juros,turi kazkokiu lankytinu vietu,tai kelia kaina,zinoma 4u.gif
mazuliux
QUOTE(romuciukas @ 2010 02 10, 11:04)
na,reikia ziuret koks statusas miestelio irgi,jie jis prie juros,turi kazkokiu lankytinu vietu,tai kelia kaina,zinoma 4u.gif
*

irgi nebutinai 4u.gif Zinau pora miesteliuku, nei prie juros, nei prie lankytinu objektu, o kainos didesnes nuomos - va prestiziniai kazkodel ir viskas. Bet tikrai fainulkos, svarus, grazus, ramus ax.gif
JustDi
QUOTE(Žalia Rūta @ 2010 02 08, 11:08)
Bet tai cia sektantai tie mormonai  g.gif Netikiu, kad moko uz dyka, vistiek turi savo ketinimu. Jei neklausysi apie tikejima, niekas taves nemokys, manau. Nemokamas suris tik pelekautuose.
*

Jusu netikejimas nieko nekeicia - jie vistiek moko uz dyka, keliais lygiais ir savo tikejimo nesiulo. Labai lietuviskas bruozas netiketi gerais dalykais 4u.gif
romuciukas
QUOTE(mazuliux @ 2010 02 10, 13:12)
irgi nebutinai  4u.gif Zinau pora miesteliuku, nei prie juros, nei prie lankytinu objektu, o kainos didesnes nuomos - va prestiziniai kazkodel ir viskas. Bet tikrai fainulkos, svarus, grazus, ramus  ax.gif
*

tai jau kaip ir pasaket,kodel brangesni... biggrin.gif
QUOTE(jurg_ili @ 2010 02 10, 10:15)
Gaila, bet pas mus mieste nei su ziburiu ju nerasi  doh.gif    Dabar mokinuosi is dukros anglu knygu -jau natra klase einu  blush2.gif
Papildyta:
Turiu kazkoki kalbos kompleksa , man geda kalbet ,bijau nusikalbet ,as i uk vazineju po pora kartu per metus aplankyt artimuju -tai jie is manes juokesi,sako tarimas tragiskas  ax.gif  O anglai visai manes nesupranta ,zodziu -tai yra didelis darbas.
*

Kokia saunuole, sveikinu su 2 klase 4u.gif

O vaziuosit i didesni miesta ar kaimuka koki ? Didesniam tai tikrai niekas nekreips demesio i akcenta ar klaidas. Be to, zinokt, kad vietiniai cia isvis dauguma berasciai hihihi.gif gal bus drasiau biggrin.gif
Kuzia
QUOTE(En:) @ 2010 02 11, 09:09)
Be to, zinokt, kad vietiniai cia isvis dauguma berasciai hihihi.gif
*

blink.gif Kur jus gyvenat?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.