Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: vestuves anglijoje
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
snieguoletomas
sveiki. mes su draugu zadame susituokti anglijoje. bet nezinom net nuo ko pradedi? gal kas galetu paaiskintu kur kreiptis kokios kainos? ax.gif
graziukas
Laba,
Nepaminejei kur gyveni?!
Mes patys tuokemes preitais metais Londone lietuviu baznycioje. ka pirmiausia reikia padaryti - nueiti i vietini borough - priesta pasiskambinkite ir uzsiregistruokite appointment'ui. tada jums per ta appointment'a duos melynus lapelius - su kuriais galesite jau eiti i ta vieta, kur registruosite santuoka.
mes dareme labai mazas vestuves: su rubais, baznytine santuoka ir restoranu isleidom tikrai nedaug. Kadangi santuoka baznytine, tai ejome i kursus - kas kainavo 50svar. santuoka baznycioje: kunigui 60svar. vargonininkui 40 svar. plius rubai, sukuosenos, makiazai ir restoranas. Uz melynus lapelius in borough nepamenu kiek mokejome, bet irgi yra mokestis, bet nemanau kad tai buvo daugiau nei 40 svar. bet yra dar pigesnis variantas imti paprasta metrikacija - kuri dar pigiau kainuoja, nes nereikia moketi kunigui, vargoninikui ir uz paskaitas naujavedziams.
tikiuosi kad padejau=)
snieguoletomas
na mes gyvenama bostone smile.gif
Vaida - Siaures Airija
mes tuokemes siaures airijoje liepos menesi siais metais. na siaures airijos ir uk istatymai ir tvarka tie patys tai gal padesiu ax.gif musu santuoka buvo tik metrikacijoje. nuvaziavau i savo civic centra ( ten kur registruojami gimimai, mirtys bei santuokos) pasiklausineti info.iskart man buvo pasiulyta uzsirasyti laika ir data kada noriu, jei netycia kasnors irgi uzsinoretu tos pacios. tai va uzsirasiau, o toliau tese dokumentu ruosimas. reikejo issiversti ir notarui patvirtinti mano ir vyro gimimo liudijimus.siunciau i lietuva visa tai padaryti. tada uzsipildem anketa santuokos( gimimo datos, tevu duomenys, darbovietes ir pan) ir su tais gimimo liudijimais pridavem.viskas. atvaziavom sutartu laiku susituokti.sale papuosta, muzika groja, labai graziai tikrai thumbup.gif
na o balius turbut nelabai domina doh.gif thumbup.gif
Astulyte28
Sveikutes,
gal yra kas tuokesi LT ambasadoje?
Kaštanka
musu buve kaimynai tuokesi pries metus.
tiesa,dabar nebendraujam,bet zinau kad kainavo kazkas apie 100 svaru. sutuoke juos aisku ne tam rusyje,kur dokus tvarko,bet ten virsuje biggrin.gif kur pagrindinis iejimas.
sake buvo viskas labai paprasta ir greita.
pasiskambink i ambasada ir pasiklausinek.

manau sampe savo galima atsinest
Astulyte28
QUOTE(Kaštanka @ 2010 01 26, 18:00)
musu buve kaimynai tuokesi pries metus.
tiesa,dabar nebendraujam,bet zinau kad kainavo kazkas apie 100 svaru. sutuoke juos aisku ne tam rusyje,kur dokus tvarko,bet ten virsuje biggrin.gif kur pagrindinis iejimas.
sake buvo viskas labai paprasta ir greita.
pasiskambink i ambasada ir pasiklausinek.

manau sampe savo galima atsinest
*

Vat man idomu kaip ten ta sale,kad greit trunka tai aisku nes ir LT 10-15 min tetrunka.
O kaip pas anglus idomu g.gif
Ot dilema dabar kur tuoktis doh.gif
Kaštanka
QUOTE(Astulyte28 @ 2010 01 26, 23:40)
Vat man idomu kaip ten ta sale,kad greit trunka tai aisku nes ir LT 10-15 min tetrunka.
*

pas anglus bent jau yra ir kainorasciai interne ir pasirinkti gali ceremonija.
tu Kento konsului priklausai? http://www.kent.gov.uk/community_and_livin.../marriages.aspx
jei ne,tai vietinio council puslapyje bus visa info. pas mus Dagenhame ceremony kainos nuo 100 iki 250, priklausomai nuo to ar noresi kad sampanas butu,uzkandziai kazkokie ir tt
Astulyte28
QUOTE(Kaštanka @ 2010 01 27, 01:33)
pas anglus bent jau yra ir kainorasciai interne ir pasirinkti gali ceremonija.
tu Kento konsului priklausai? http://www.kent.gov.uk/community_and_livin.../marriages.aspx
jei ne,tai vietinio council puslapyje bus visa info. pas mus Dagenhame ceremony kainos nuo 100 iki 250, priklausomai nuo to ar noresi kad sampanas butu,uzkandziai kazkokie ir tt
*

TAip Kentui. Aciu 4u.gif ,reiks veliau pasiskaityt ir kazka nusprest smile.gif
Rikute
As kai zenyjaus tai usleido muzika as i ja nekreipiau demesio o mama ir visi sveciai zvenge sake kazkokia laiduotuviu nesamone paleido.Mokejom apie £50 bet tiksliai nepamenu ir pas mus nebuvo jokiu proibumbasu net nepasiule nei sampanu nei nieko tai mes viska savo turejom.Lyginant su LT tai ceremonija truko daug ilgiau UK turbut kokias 20-25min tai tikrai.Bet as tada nelabai anglu supratau tai prasijuokiau visa laika net priesaika sakydama juokiausi pasikukciodama kaip durne dabar pasiziuriu filmuota medziaga net geda darosi kas man ten uzejo blush2.gif
Astulyte28
QUOTE(Rikute @ 2010 01 27, 14:19)
As kai zenyjaus tai usleido muzika as i ja nekreipiau demesio o mama ir visi sveciai zvenge sake kazkokia laiduotuviu nesamone paleido.Mokejom apie £50 bet tiksliai nepamenu ir pas mus nebuvo jokiu proibumbasu net nepasiule nei sampanu nei nieko tai mes viska savo turejom.Lyginant su LT tai ceremonija truko daug ilgiau UK turbut kokias 20-25min tai tikrai.Bet as tada nelabai anglu supratau tai prasijuokiau visa laika net priesaika sakydama juokiausi pasikukciodama kaip durne dabar pasiziuriu filmuota medziaga net geda darosi kas man ten uzejo blush2.gif
*

O kaip jie ta priesaika sako ar greit,ar normaliai? Pas mane anglu ne is stipriuju idomu ar speciau atkartot ka sako.
gedvy
QUOTE(Astulyte28 @ 2010 01 26, 23:40)

*

QUOTE(Astulyte28 @ 2010 01 27, 14:27)
O kaip jie ta priesaika sako ar greit,ar normaliai? Pas mane anglu ne is stipriuju idomu ar speciau atkartot ka sako.
*

mes tuokemes pas anglus, "register office" sale buvo visai grazi, beje mes galejome riktis kurioje saleje norime, aisku tai priklause nuo kainos. Del priesaikos gali sau nesukti galvos. Priduodant pareiskimus jums duos ceremonijos aprasyma ten bus parasyti ir keli variantai priesaikos zodziu, jums beliks issirinkti kokius jus noresite sakyti
Astulyte28
QUOTE(gedvy @ 2010 01 27, 17:15)
mes tuokemes pas anglus, "register office" sale buvo visai grazi, beje mes galejome riktis kurioje saleje norime, aisku tai priklause nuo kainos. Del priesaikos gali sau nesukti galvos. Priduodant pareiskimus jums duos ceremonijos aprasyma ten bus parasyti ir keli variantai priesaikos zodziu, jums beliks issirinkti kokius jus noresite sakyti
*

Visai neblogai tada smile.gif
O kur sventet vestuves? Idomu ar pas anglus galima paprasta salyte issinuomot ir paciai papuost,kad savo uzikantus ir maista turet.Kazkaip randu tik jau papuostas sales ir gan ne pigias,o ir meniu man ju nepatinka g.gif
lait
Yra ir kita tema apie vestuves Didziojoje Britanijoje cia. Gal ten daugiau informacijos rasite 4u.gif
Rikute
Nu mano anglu tada buvo labai labai bloga jie duoda teksta bet man liepe kartoti visai kita tai as uzstaugiau kad sakytu trumpa nes yra ilgas ir trumpas inai mate kad as nieko ten nesuprantu tai kartojau po zodi ir tai blogai juos tariau nu bet praejo ir viskas gerai.Matai tu toli gyveni pas mus vakaruose nuomoja sales o kastonas tau ar labai toli juk irgi sales nuomoja turi 2.Pagooglink tikrai ka nors rasi.O rubus rytuose yra rusu vestuviu salonas mano broliene nusipirko labai grazia suknele su veliumu uz £150 as pirkau is nuomojamo salono kuris uzsidarinejo mokejau irgi £150 bet padeveta buciau zinojus buciau varius i ta rytus ax.gif .Tik makiaza kai rinksies kas darys as radau anglija.ltkai padare tai verkt norejosi bet nebeuvo laiko nieko taisyt dabar vardo as jos nepamenu bet jei imsi kokia is skelbimu butinai lai padaro bent savaite pries bandomaji kad nebutu kaip man
Astulyte28
Lait aciu nebuvau macius sitos temos 4u.gif

QUOTE(Rikute @ 2010 01 28, 13:14)
Nu mano anglu tada buvo labai labai bloga jie duoda teksta bet man liepe kartoti visai kita tai as uzstaugiau kad sakytu trumpa nes yra ilgas ir trumpas inai mate kad as nieko ten nesuprantu tai kartojau po zodi ir tai blogai juos tariau nu bet praejo ir viskas gerai.Matai tu toli gyveni pas mus vakaruose nuomoja sales o kastonas tau ar labai toli juk irgi sales nuomoja turi 2.Pagooglink tikrai ka nors rasi.O rubus rytuose yra rusu vestuviu salonas mano broliene nusipirko labai grazia suknele su veliumu uz £150 as pirkau is nuomojamo salono kuris uzsidarinejo mokejau irgi £150 bet padeveta buciau zinojus buciau varius i ta rytus ax.gif .Tik makiaza kai rinksies kas darys as radau anglija.ltkai padare tai verkt norejosi bet nebeuvo laiko nieko taisyt dabar vardo as jos nepamenu bet jei imsi kokia is skelbimu butinai lai padaro bent savaite pries bandomaji kad nebutu kaip man
*

Nu jau Kastonas man tokio baisumo,kad geriau namie svest smile.gif Arba smiltei kiemelyje. Mes dar nenusprendem ar LT ar UK uztat norisi kuo daugiau info susirinkt,kad butu lengviau sprest smile.gif
Rikute
Nu nebuvau kastone nemaciau ax.gif
Manau kad cia tikrai pigiau iseitu nei LT nes ten kainos tai as patyliu blink.gif
Kaštanka
o i lietuviu sodyba nuvaziuot nenorit?
ir su nakvyne jum butu jei reikia,ir grazu lb
Astulyte28
QUOTE(Kaštanka @ 2010 01 28, 15:15)
o i lietuviu sodyba nuvaziuot nenorit?
ir su nakvyne jum butu jei reikia,ir grazu lb
*

Tiesa pasakius jau ant tiek susisuko galvele,kad nebezinau ko noriu.
O apie LT sodyba tai visai nieko mintis reik kada nuvaziuot paziuret,dar nebuvus ten ax.gif

Rikute as del kainos labai nepergyvenu,nes mes nedideles darysim,jeigu LT tai isvis susirasysim,gal i kokia kavinuke ir prie juros.
O jei cia tai gal kelis draugus pasikviesim.
Zinau tik,kad noriu baltos sukneles,labai jau seniai teko devet man ja:)
gedvy
QUOTE(Astulyte28 @ 2010 01 28, 16:18)

O jei cia tai gal kelis draugus pasikviesim.
Zinau tik,kad noriu baltos sukneles,labai jau seniai teko devet man ja:)
*

mes sventeme namuose, nes turime pakankamai vietos ax.gif Maista uzsisakem Lithuanikoj (Bektone) buvo labai skanu ir labai graziai papuostas ir paliginus nebrangiai thumbup.gif Yra ir saliu nuomuotis, bet man mieliau buvo namie.
Rikute
Mano brolis dare lietuviu sodybos lapkricio menesi 2007metais.Tai niekam nepatiko maistas gan prastas ryte viskas buvo paduota bile kaip tuo labiau jau i gala virtuves personalas prisigere pradejo slaistytis po sale blink.gif nesamones kalbet tipo i maista prispjaudysiu vienas toks storulis kiek zinau ji ismete po to ivykio tai musiskiai net susimuse su jais as nestuke.gif buvau tai visa situacija blaiviom akim maciau.Nebent vasara daryt tada jo grazi aplinka o ziema tai ne tik ne ten.Kambariai labai prasti kanalizacija kemsasi MB biski paveme blush2.gif vienam kambari tai viso auksto kanalizacija uzsikimso nu zodziu labai daug minusu ten bent jau mums
Astulyte28 kad ir namie pasisamdykit moteri kuri tiektu maista paskui suplautu o maista jo juk galima uzsisakyti is kur nors zinoma jei vietos daug g.gif .As suku galva mamos 50 iui kur sale kokia vakaruose issinuomot ik £600 su maistu ant 20-25 zmoniu na ir vaikai dar
Astulyte28
QUOTE(Rikute @ 2010 01 31, 20:12)
Mano brolis dare lietuviu sodybos lapkricio menesi 2007metais.Tai niekam nepatiko maistas gan prastas ryte viskas buvo paduota bile kaip tuo labiau jau i gala virtuves personalas prisigere pradejo slaistytis po sale blink.gif nesamones kalbet tipo i maista prispjaudysiu vienas toks storulis kiek zinau ji ismete po to ivykio tai musiskiai net susimuse su jais as  nestuke.gif buvau tai visa situacija blaiviom akim maciau.Nebent vasara daryt tada jo grazi aplinka o ziema tai ne tik ne ten.Kambariai labai prasti kanalizacija kemsasi MB biski paveme blush2.gif vienam kambari tai viso auksto kanalizacija uzsikimso nu zodziu labai daug minusu ten bent jau mums
Astulyte28 kad ir namie pasisamdykit moteri kuri tiektu maista paskui suplautu o maista jo juk galima uzsisakyti is kur nors zinoma jei vietos daug g.gif .As suku galva mamos 50 iui kur sale kokia vakaruose issinuomot ik £600 su maistu ant 20-25 zmoniu na ir vaikai dar
*

Mes kaledoms sale nuomavomes vakaruose,sale laaaabi didele,tiksliau dvi sales yra ir virtuve kur maista ruost,galima su maistu uzsakinet tik nezinau kiek tada kainuoja,be maisto tai berods 300£.
siguliukas17
QUOTE(Rikute @ 2010 01 28, 14:14)
*

O kaip tu su savo vyru susisnekejai? blink.gif blink.gif lotuliukas.gif
Kaštanka
lotuliukas.gif daugiau darbo buna nei kalbu biggrin.gif
Rico
Na, ir as jau istekejusi moteris tongue.gif lotuliukas.gif keistai skamba ax.gif

dabar ieskojau info apie pavardes keitima, tai va ka radau:
http://www.weddingguideuk.com/articles/leg...amemarriage.asp
http://www.weddingguideuk.com/articles/leg...gnameadvise.asp

gal kam pravers blush2.gif pasirodo nera jokiu proceduru ar pan, per vestuves neklausia kokia pavarde naudosi ir pan. tik mano pacios apsisprendimas ax.gif

jei dar ka idomaus rasiu ar kas kitom praverstu pasidalinsiu ax.gif

O per ceremonija ir as beveik juoktis pradejau, tik bijojau, kad zodzius gerai pakartociau, i reiksme nelabai isigilinau, bet mes zodzius is anksto turejom- galejom rinktis is keliu variantu ax.gif

Kambariukas kuriam tuoke buvo nedidelis- kaina £110 blink.gif o didesnis butu kainaves £160 doh.gif
Notice to marry padavimas kainavo po £30 zmogui, tai £60 porai. Konfeti jie pardavineja- po svara, bet kazkaip pamirsom nusipirkti, bet ir taip gerai buvo ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.