Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokia veikla vaikui padeda geriausiai vystytis?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
niuka
sveikutės, smile.gif smile.gif smile.gif

Taigi pradėjau sukti galvą vienu iškilusiu klausimu ax.gif ax.gif ax.gif
Kuo užsiimdamas, arba su kuo bendraudamas vaikas geriausiai issivysto, islavėla ir po to visą gyvenima neturi jokių problemų. T.y. norėjau suzinoti kaip vaikui padėti tampi komunikabiliam , kad nepatirtų jokių stresų vaikystėje ar jam pirkti kuo įvairesnius lavinančius zaislus, ar "vedžiotis visur su savim", ar samdyti aukles, ar leisti kuo anksciau į lopselį - darželį, ar vedžioti po įvairius būrelius. Kokia Jūsų mamyčių nuomonė????? g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif
mutantė
ax.gif Bent jau aš radau atsakymą savo vaiko horoskope, kad reikia kuo dažniau atsivesti namo svečiu kad vaikas išmoktų bendraut
o taip jau visi nori protingo vaiko ne tu viena, bet jai būtų budas tai padaryti tai visi protingi būtų mirksiukas.gif
delfinas
Vaikas turi būti laukiamas ir mylimas smile.gif. Ir augti turi nuoširdžiai mylinčioj aplinkoj. Vaiką reikėtų traktuoti kaip ir bet kurį kitą asmenį, t.y. atsižvelgti į jo norus, baimes, troškimus ir t.t. ir pan. Pavyzdį, kaip bendrauti ir kaip gyventi, jis visuomet ims iš Tėvų, o ne iš pasakymų, kaip ką nors daryti ar nedaryti. O visa kita - lavinimas, bendravimai visokie ir panašiai - yra teigiamas priedas, bet ne pagrindas. Tai čia tokia mano nuomonė trumpai 4u.gif.
Juodulys
QUOTE(delfinas @ 2005 10 04, 04:19)
Vaikas turi būti laukiamas ir mylimas smile.gif. Ir augti turi nuoširdžiai mylinčioj aplinkoj. Vaiką reikėtų traktuoti kaip ir bet kurį kitą asmenį, t.y. atsižvelgti į jo norus, baimes, troškimus ir t.t. ir pan. Pavyzdį, kaip bendrauti ir kaip gyventi, jis visuomet ims iš Tėvų, o ne iš pasakymų, kaip ką nors daryti ar nedaryti. O visa kita - lavinimas, bendravimai visokie ir panašiai - yra teigiamas priedas, bet ne pagrindas. Tai čia tokia mano nuomonė trumpai 4u.gif.
*

Sutinku 100%! thumbup.gif Manau, kad svarbiausia, kiek ir kaip mes pačios užsiimsime su savo zuikučiais 4u.gif Kiek mes juos myluosim, kiek jie matys mus besimiluojančius, tiek meilės užaugs jame. Juk tik tada tai bus gyvenimo norma, o ne matyta graži pasaka apie laimingą šeimą. wub.gif

Būreliai, svečiai irgi labai gerai, bet tai jau kitas gyvenimas cool.gif Ten išmoks bendrauti su kitaminčiais, skaityti, šokti ir t.t. biggrin.gif

Taip aš manau 4u.gif
vakare.lt
Mano maze labiau keliauninke, o dabar kai lyja lietus nebesugalvoju ka veikt g.gif i svecius kiekviena diena neprivedziosi, parduotuveje kaip ir visiems vaikams greit atsibosta verysad.gif dvi dienas per savaite einame i mokyklele, bet to mazai 4u.gif siandien jau lipam sienom, nes visi zaidimai atsibodo, o ir namai tikriausiai jau blink.gif taigi, ka veikiate su 1+ metuku leliais kai lauke lyja lietus ax.gif
Ramunis
Įsivaizduoju kaip jaučiatės 4u.gif Kiekviena diena labai ilga pasidaro,kai tik namie kiurksai.Mes,kad laikas neprailgtų,užsiimam įvairiausiais žaidimais ir net darbais.Pvz.jei tvarkausi namie,duodu sūnui šluotelę dulkėm valyti ir tvarkom
namus abu.Skaitom knygeles,žiūrim nuotraukas,mokau kur yra ausytė,nosytė ir kitos kūno dalys.Na mes jau beveik visas jas mokam,tai būna susėdam viens prieš kitą ir rodom kur kas yra.Dabar labai įdomu jį mokinti įvairius veiksmus,na pvz, sakau,užmerk akytę,parodyk kaip Gytis miega,kaip verkia ir t.t.Labai juokingai viską rodo thumbup.gif Jei nežino kaip reik rodyti,tai pati pamokinu. tongue.gif Dar mokinu susitvarkyti savo žaisliukus.Aišku,turiu jam padėti,bet jei jau tvarkomės ir dėliojam ką nors,tai visada kartu.Paskutiniu metu vis duodu kokią užduotėlę ir jis mielai skuodžia ją padaryti. biggrin.gif Visada atneš šliures(net neprašytas lotuliukas.gif ) ,išmes šiukšlę,pampersą,kai einam valgyti,visada žino,kad jam reik pasiimti seilinuką.Tokie niekučiai,bet smagu matyti kaip vaikas savarankiškėja.
Labai mėgsta dėlioti kaladėles,žaisti su mašinytėm,matuotis tėčio batus,patinka pačiam rengtis,tai matuojasi ir matuojasi kokį rūbelį susiradęs thumbup.gif
Tai va taip mes užsiimam,kai lauke lyja lietus 4u.gif
Uliuliuska
O mes per visa rudeni tik pora dienu nebuvom lauke. Kai krapsnuoja, ne beda, turim skieti. Kaip ir Ramunis, skaitom, zaidziam, piesiam (net piestuka vaikas ismoko imti taisyklingai), rengiames, begam sese pasiimt is mokyklos kad ir per lietu, dar dainuojam ir sokam, bandem plastilina. Vienu zodziu, truksta mums paroj valandu, diena prabiega labai greitai.
vakare.lt
Ačiū mamos ax.gif pasirodo ir mes panašia veikla užsiimam, tik va kai visą savaitę prasėdi namie, tai nebeįdomu būna nei kur ta ausytė, nei piešimas biggrin.gif gerai, kad vakaras vakar buvo šiltas, tai vežėm parodyt eglutę (vakar Panevėžyje ją jau įžiebė lotuliukas.gif ) šiandien saulutė šviečia, ką tik grįžom iš lauko, tai visai kitas vaikas, o ir atrodo pabodę dalykai vėl mieli bigsmile.gif
Dar iškilo klausimas ateičiai: ar metų ir kelių mėnesių vaikus priima jau į žaidimų kambarius? blush2.gif
Kentė
Sveikos mamos ! tongue.gif
Mes panasiai ir uzsiamam kai lauke lyja.Pazaidziam kartu,mokinames po truputuka .Tvarkom namucius kartu ax.gif
edux
jei tik nesmarkiai lyja,tik krapnoja-ne beda,turime gaubta nuo lietaus ir nors trumpam iseiname i lauka oro gaivaus ikvept ax.gif o jei jau lyja smarkiau ir nevaziujame i svecius niekur,tai namie prisigalvojam darbeliu-tvarkomes abu,koki nauja zaidima zaidziame,ziurime pro langa kaip lietutis lyja bigsmile.gif
patrakusi
na pas mus tai galima sakyt tragedija... verysad.gif manoji maziuke laaabai megsta bendraut su vaikuciais, o ju pas mus nelabai yra, tiksliau yra bet nebendraujantys...vieni darzeliuose, kiti palikti su mociutem arba auklem pensininkem... doh.gif uzvakar toks ivykis buvo, vaiksciojom lauke su dukryte, ir stovi dvi babces su dviem vaikiukais, na maniske kaip visad priejo, duoda labas, kazka kalba savo kalba lotuliukas.gif , o tie stovi apsikabine turekla ir ziuri i ja kaip i ateive... blink.gif is babciu pokalbio supratau kad jos aukles...tuomet pasiemiau mazute ir veduosi, o ji kad prades oziuotis, nes nori pazaisti su lialiom...tai viena babcia sako "nu ir ko cia dabar, eik eik, ner cia ko oziuotis".... blink.gif blink.gif blink.gif norejau jai pasakyti, ale tik nusijuokiau ir nuejom su dukryte...tai nesistebiu ko tie vaikai tokie flegmatikai....isskyrus pletku ir serialu nieko nemato ir negirdi... doh.gif gaila man ju... unsure.gif tai vat galvoju, gal eit bandyt prasyti kad paimtu i darzeli, bent iki pietu kad pabutu....vakar stai duko visa diena su savo pusbroliu (beveik bendraamzium), tai siandien dar va miega biggrin.gif siaip tai randam namie uzsiemimu, bet kad viskas jau atsibode, ir mama kartu... doh.gif nu va kiek daug prirasiau... blush2.gif
Ice tea
Aisku, mes didesni, bet ir anksciau, kai buvom panasau jusu amziaus, eidavom i zaidimu kambarius prekbos centruose. Dienos metu nera daug vaiku tu dideliu, zaidziam kartu. Vis aplinkos pakeitimas, o ir su vaikais susitinka kitais. Mums tai patikdavo 4u.gif O dabar tai isviso dievina, tik nervuoja tai, kad iki 3 metu tevai butinai turi pasilikti su vaikuciu. o musiskiu ne motais ta mama, jis labai puikiai sutaria su vyresniais- jie ji visur ikelia, net tais vamzdziais praveda. Kai pirma karta pamaciau, tai net nutirpau- galvojau reiks man paciai lysti i ta vamzdi ir krapstyti savo vaika tongue.gif Bet atsirado mergaiciu, kurios ji is ten iskrapste. O jis isvien zvenge ir linksminosi. Tai va drinks_cheers.gif
pamaiva-22
QUOTE(vakare.lt @ 2006 11 24, 13:16)
Mano maze labiau keliauninke, o dabar kai lyja lietus nebesugalvoju ka veikt  g.gif i svecius kiekviena diena neprivedziosi, parduotuveje kaip ir visiems vaikams greit atsibosta verysad.gif dvi dienas per savaite einame i mokyklele, bet to mazai  4u.gif siandien jau lipam sienom, nes visi zaidimai atsibodo, o ir namai tikriausiai jau  blink.gif taigi, ka veikiate su 1+ metuku leliais kai lauke lyja lietus ax.gif
*

pameginkite susiorganizuoti su savo maziukais,kad ir kasdienine rutina:tereikia bent 7 mamyciu su vaikiukais,kurios mielai lankytusi kitu namuose ir priimtu savuosiuose karta per savaitele.gautusi,kad galite nors ir kasdien pas kazkuria keliauti i svecius pazaisti su mazyliais!arba visos susitikti parke,kai geras oras,arba nueiti suvalgyti ledu,i miska isvaziuoti,organizuoti kokia kurybiskumo mokykleje kazkurios namuose-tikrai yra ka veikti,jei fantazija laki!
madlen
QUOTE(vakare.lt @ 2006 11 25, 14:46)
Ačiū mamos  ax.gif pasirodo ir mes panašia veikla užsiimam, tik va kai visą savaitę prasėdi namie, tai nebeįdomu būna nei kur ta ausytė, nei piešimas  biggrin.gif gerai, kad vakaras vakar buvo šiltas, tai vežėm parodyt eglutę (vakar Panevėžyje ją jau įžiebė  lotuliukas.gif ) šiandien saulutė šviečia, ką tik grįžom iš lauko, tai visai kitas vaikas, o ir atrodo pabodę dalykai vėl mieli bigsmile.gif
Dar iškilo klausimas ateičiai: ar metų ir kelių mėnesių vaikus priima jau į žaidimų kambarius?  blush2.gif
*

smile.gif Labukas mergytės, mes tiesa jau didesni 2 metukų,bet jau senokai einame į žaidimų kambarius,tokio mažylio tik palikti vieno ten negalima,bet kartu su mamyte įleidžia į visus vaikų žaidimų kambarius.O dar netoli namų turime kavinukę kur yra padarytas vaikams žaidimų kampelis,tai ir tetis nueina kartu su mumis pasėdėti,arbačikės pagerti smile.gif
Kosta
Mes dažniausiai derinam į svečius eiti arba kviečiamės į svečius bendraamžius. Aplink daug pažįstamų vaikučių, pusbrolių... Tomui labai reikia vaikų. Pabudus pirmas žodis Lialių noriu biggrin.gif Dabar į žaidimų kambarius nenoriu vesti, nes bacilų prisigaudys. Taigi stengiamės kuo daugiau draugų turėt drinks_cheers.gif Taip linksmiau... thumbup.gif O kai namie liekam, tai irgi visokių įdomumų prisigalvojam...
Mamushiukas
Kai bjaurus oras,panasiai kaip dabar, pas mus pilna sniego vien per sia diena doh.gif Slidu ir begalo salta ir dar ledukais pusto blink.gif Tai zaidziame visokius zaidimus namie, taip pat piesiame, statome namus is kaladeliu, ziurime filmukus. Arba vaziuojame kur nors pavalgyti, kur yra vaiku zaidimu aikstele viduje, tai jam labai ten patinka padukti su kitais vaikais. Kitas variantas vaziuoti i parduotuve, ten taip pat daug atrakciju thumbup.gif Va taip ir leidziame dieneles, kaip sios ax.gif
Grytute
Tikiu, kad kazka idomaus rasite ir cia:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=150116
Ice tea
QUOTE(Grytute @ 2007 01 17, 19:12)

Tai kad si nuoroda neatsidaro, sako, kad jau uzdaryta ax.gif
reida
O mes taip pat panasiais dalikeliais uzsiemame. tai tvarkomes, tai mokomes, sokam, dainuojam. Tik gaila, kad pas mus vaikuciu arti visai nera. Jei parduotueje ar mieste vaikus pamato , pro sali tikrai nepraeina, o visada juos kibina.
Namuose daugiausiai ir tenka su suaugusiais uzsiimti
MyWay
Mes namie per lietų sėdim, jei šalta lauke, galima eiti į kiną, pas drauges, į parduotuvę...
muminukas
mes šiandien išėjome į lauką, bet vėjas vos nenupūtė, tai apėjome apie namą, grįžome, nusiavėme batus, apsiavėme šiltas kojines ir nenusirengę nuėjome į bakoną (įstiklintas). sėdėjome, pro pravertą langą žiūrėjome. debesys plaukė, mašinos važiavo... vaikiui gerai buvo - ir lauke pabuvo, ir vėjas nenunešė rolleyes.gif
Grytute
Tema buvo perkelta cia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...c=281&st=72
jolax
Mano sunui jau greitai bus 1m ir 4 men. KArtais pagalvoju kokia as bloga mama , nes nieko nesugalvoju idomaus ka reiketu su mazyliu pazaisti.BAndeme vartyti knygute, jam neidomu (nesukoncentruoja demesio), na tai uzmauname barankas ant stiebo, as dar bandau jam pastatyneti is kaladeliu pili, bet jis tik griauna, pats statyti nenori.Tiesiog pasidalinkime ismone kas ka zaidziate su savo atzalomis gal ka ir mes pritaikysime ax.gif
astoldita
Labai aktuali tema smile.gif Mano sūnus panašaus amžiaus ir mane kamuoja ta pati problema.Gyvename bute,lauke orai baisūs dažnai būna,tai net nebeišgalvoju ką įdomaus nuveikti doh.gif Labai būtų įdomu ir man išgirsti mamyčių patarimus 4u.gif
erkiukas
sveika, mano dukrytei metukai, taciau ji labai savarankiska mergaite, megsta zaisti viena.Bet man kartais norisi ir su ja uzsiimti, tuomet zaidziu kas jai patinka, pvz;slepyniu, megsta kad ja vytumeisi, o ji bega ir krykstauja is laimes :lotuliukas:patinka sokti, tai ir sokame pagal jai patinkancias daineles. Manau kad reikia atsizvelkti ko nori vaikas, nes dar tokio amziaus jam sunku ilgiau sukoncentruoti demesi i viena uzsiemima, nes su teveliais jie nori zaisti aktyvius zaidimus. Tad nenusimink, nes ir mane kartais aplanko tokios mintys, jog nemoku zaisti su savo vaiku smile.gif
Ingulik
mano panele 1,1 m. ir pati moka pazaisti, bet kai atsibosta, tai ateina pas mamka. Nu as ja ir klausiu: Nu ir ka darysim, parodyk? Nu ir tada ji nesa ar knyga paskaityti, ar veda prie zaislo kokio ar pan. Tai man galvoti ir nereikia, vaikas pats parodo 4u.gif
Elfukas
Musu suneliui metai ir menuo beveik. As irgi manau, kad reikia vaika stebeti, ka jis nori veikti. Musiskis tai daugiausia nori ne su zaislais zaisti, o su tais daiktais, kuriuos ir mes naudojame: telefonu, virtuves rakandais, kompiuterio pele ir t.t. Tai as jam ir leidziu irgi "pasluoti" virtuve, "pamaisyti" sriuba, "paskambinti". Taip pat jam labai patinka zaisti visokiausiom slepynem (slepiasi tiek as, tiek jis uz fotelio, po antklode, rankutem uzsidengiam veida). Taip pat kartais vienas kita gaudom tiek dviem, tiek keturiom wink.gif
Ypac vaikui patinka grumtis ant ciuziniu smile.gif tada krykstauja visas is dziaugmo. Dar ziurim pro langa i masinas, suniukus, paukscius ir lektuvus.
Kartais zaidziam pirstu zaidimus tokius kaip "vire kose" arba "lipo voras". Noreciau daugiau ju ismokti, nes vaikui jie ypac patinka smile.gif
Agneta
Mano sūneliui jau pusantų metukų, tai užsiėmimo tema mums taip pat labai aktuali.
Gerai kai gražus oras, tai lauke kaip ir randam ką gero nuveikti. O po tai kambarį laipiojam nuo kėdes ant stalo, palangių ir pan. Knygutes plėšom, pasiūlytą žaislą metam į šalį.
Aišku slėpynės ir dūkynės visai nieko, nu bet kad neilgai. doh.gif
"viru viru košę" verdu aš pati viena, kavalieriui tai visiškai neįdomu......
Kartais pritrūksta išmonės ką su juo beveikti.

Labai lauksiu ir aš mamyčių pasiūlymų. ax.gif
Svasti
Aš tai stengiuosi kuo mažiau namie būti, net jeigu oras ir nekoks, kad tik šitos problemos išvengčiau ax.gif

Bandžiau padaryti dažus iš miltų, vandens, ir burokėlių sulčių, kad mažius galėtų piešti rankomis, bet kai įmerkiau jo rankytę, pradėjo bliauti išsigandęs ir baigėsi visi menai smile.gif
Knygutes mėgsta vartyti, bet pats, kad jam skaityčiau - nenori.
Geras užsiėmimas kokiam pusvalandžiui - duoti kokius smulkius daiktelius, ar pupeles, ar makaronus rankioti, pilstyti iš vieno indo į kitą, tik reikia sėdėti šalia, kad neprisrytų.
Dar labai mėgsta su manim kambarius siurbti, laksto iš paskos ir siurblį stumdo, tai čia irgi laikome vienu iš žaidimų smile.gif
Nordex
Musu megstamiausi uzsiemimai: knygeliu skaitymas ir piesimas thumbup.gif
Zaislai kazkaip nedaug domina ir jei domina tai trumpam doh.gif O va knygeles ir piestukai thumbup.gif Dar labai megsta ziureti "Baby Einstain" filmukus - galetu ziureti kiaura diena, bet akyciu gaila unsure.gif Tai ziurim 2 kart dienoje - per ta laika galiu ramiai savo darbus pasidaryti, nes sedi prie TV kaip prisiuta doh.gif
marionetė
na, kažkaip prastumiam dieną, bet kai išeina į lauką, tai ramesnis vakare būna
Dalyte:)
atsikeliam lwelius pazaidzia as savo seriala paziuriu:)tada pusryciai, sutvarkom namus ir einam i laukuti, tada griztam papietaujam ir miegelio, kai mazius atsikele darom valgyt tetei ir patis pavalge laukem kol griz tetukas, o jau tada vakare laikas prabega greit:)
tvini
g.gif net nzn bet manau muzika labai daug gero duoda.... bigsmile.gif
lyra82
QUOTE(delfinas @ 2005 10 04, 04:19)
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Ugtelejusiam vaikuciui reikia bendraamziu, todel as esu uz darzelius, nes geriausius socialinius igudzius vaikai igyja bendraudami su bendraamziais (ne su aukle!). Jie kartu pykstasi,susitaiko, atsipraso, ismoksta palaukti savo eiles, isklausyti kito, jie mokosi gyventi visuomeneje, nes vaiku grupe - tai maza visuomene mirksiukas.gif
amarilė
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.