QUOTE(Egluke @ 2009 09 10, 16:35)
Niu va kaip puiku

Gal galit placiau papasakoti, kaip ten su tom darbo vizom, ar labai sunku buvo? O kol neturejot zalios kortos jus dirbot?
Na, butu smagu jei placiau papasakotumet
Darbo vizą pasidarė prieš 5 metus, kai buvo visai kita sistema ir tikrai nebuvo sunku. Jau kitais metais buvo pasunkinimai ir vyras džiaugėsi, kad spėjo į traukinį. Kiek žinau
(turiu artimą žmogutį dirbantį kompanijoje, kur darbo vizas daro, bet jie išskirtinai tik IT srityje dirba), šiuo metu labai sugriežtintos sąlygos ir darosi vis sunkiau ir sunkiau darbo vizas gauti. Nors iš kitos pusės labai keista, nes visas geras protas į JAV tik tokiu būdu ir ateina. Patys pjauna šaką ant kurios sėdi. Bet ne man tai spręsti
Vyro CV kabėjo keliuose JAV puslapiuose, vieną vakarą paskambino potencialus darbdavys ir per nepilną valandą jis jau turėjo darbą. Tuomet užtruko tik pačios vizos darymas. Kompanija rimta, turint tam savo komandą, tai vizą tikrai sutvarkė greitai, kiek tai įmanoma JAV sistemoje. Mat, jam paskambino kaip tik prieš vizų dalinimo laiką, tik per labai labai trumpą laiką (jau nebepamenu, bet lyg per 3-4 dienas) turėjom surinkti visus reikiamus dokumentus.
Aš negalėjau dirbti ir nedirbau. Turim 3 vaikus, todėl pakanka man darbo ir su jais. Visiškai kita čia sistema.
Asmeniškai aš nenorėjau JAV gyventi. Todėl pirmus metus leidau vyrui vienam pagyventi, įsitvirtinti, galutinai apsisipręsti ar tinka jam ten būti. Jam tiko ir labai patiko, todėl teko ir man prisijungti su vaikais.
Kiekvieno istorijos, aplinkybės skirtingos, todėl klausk konkrečiai ko tau reikia, nors nepažadu, kad viską galėsiu atsakyti. Kiekviena valstija turi savo savitumų ir net labai didelių skirtumų. Net kiekvienas miestas turi savo skirtumų.
Žinau vieną, kad JAV kardinaliai skirtinga nuo Europos ir neįmanoma nupasakoti, reikia čia gyventi ir savo kailiu tai pajausti. Visuomet daug lengviau, jei ta šalis priimtina iš anksto. Man ji buvo nepriimtina, todėl reikia lygi šiol gerokai su savi dirbti, kad nesileisti į pesimizmą, o aš esu iš prigimties didelė optimistė. Šiuo metu vis dar esu tik stebėtoja, informacijos rinkėja. Išvadų dar nedarau.