Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ~Mišrainių marinavimas~
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Nainai
QUOTE(Milky-Way @ 2011 08 11, 10:06)
3kg pomidorų
po 1kg paprikos, svogūnų ir morkų
0,5 stiklinės acto
1 stiklinė cukraus
1 valgomasis šaukštas druskos
250g aliejaus
Daržoves susmulkinam, sudedama visus kitus produktus ir paliekam 2,5 val pasimarinuot. Tada statom virti ant nedidelės ugnies, po užviromo paverdam 20-25 min, svarbu nepervirt.
Dedam į stiklainiukus ir užsukam. Skanaus 4u.gif
*


o man iš pomidorų košė gaunasi tiek virus, ar taip ir turi būti? doh.gif
Ingaaa
QUOTE(Milky-Way @ 2011 08 11, 10:06)
3kg pomidorų
po 1kg paprikos, svogūnų ir morkų
0,5 stiklinės acto
1 stiklinė cukraus
1 valgomasis šaukštas druskos
250g aliejaus
Daržoves susmulkinam, sudedama visus kitus produktus ir paliekam 2,5 val pasimarinuot. Tada statom virti ant nedidelės ugnies, po užviromo paverdam 20-25 min, svarbu nepervirt.
Dedam į stiklainiukus ir užsukam. Skanaus 4u.gif
*


o druskos tikrai tik 1 saukstas g.gif kazko mazoka atrodo ant tiek pomidoru g.gif
mallena
[quote=ewacka,2011 08 09, 13:07]
DARZOVIU ASORTI

Agurkai, pomidorai, paprikos, ziediniai kopustai, krapai, lauro lapeliai, kvapnieji ir juodieji pipirai, cesnakai.

Marinatui: 1,5 l vandens, 4 saukstai cukraus,2 saukstai druskos, 100 g acto.

Darzoves nuplauname ir sudedame i stiklainius. Uzpilame marinatu ir kaitiname 30 min.



gal kas galetumete patarti, ar pagal si recepta marinata reikia uzvirinti, ar pilti saltu, o paskui virinti viska kartu g.gif
Samarija
As dariau cukiniju misraine su morkomis ir pomidorais.Radau zurnale recepta.
1,5 kg cukiniju
500 g morku
500 g pomidoru
200 g svogunu
1 l vandens
truputis druskos ir rugscios druskeles
Cukinijas,morkas ir svogunus supjaustome.Pilame i puoda vandens ir verdame,kol darzoves ima minksteti.Tada sudedam pjaustytus pomidorus,truputi druskos,rugscios druskeles ir dar kelias min paverdam.Misraine sudedam i stiklainius,kuriuos apie 20 min dar pakaitinam.
Daugiau nieko nereikejo deti,kazin ar laikysis ta misraine g.gif
Aira*
QUOTE(Samarija @ 2011 08 16, 15:20)
rugscios druskeles
*


o kas čia per druskelė? g.gif
Morepink
QUOTE(Aira* @ 2011 08 16, 15:30)
o kas čia per druskelė?  g.gif
*


Citrinos rugstis smile.gif
rugiagele26
Velniava g.gif pasidariau pagal savo recepta turisto pusrycius. Ir idejau kazkur tris saukstus druskos. Na man jos uztenka, bet ar ne nuo druskos priklauso, kad nesurugtu? Paskaiciau dabar senus savo komentarus, tai radau parasius, kad dejau keturis saukstus.
Aušrytė
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 17, 17:48)
Velniava  g.gif pasidariau pagal savo recepta turisto pusrycius. Ir idejau kazkur tris saukstus druskos. Na man jos uztenka, bet ar ne nuo druskos priklauso, kad nesurugtu? Paskaiciau dabar senus savo komentarus, tai radau parasius, kad dejau keturis saukstus.
*


Kas per "Turisto pusryčiai"? Ir man smalsu... blush2.gif 4u.gif
rugiagele26
QUOTE(Aušrytė @ 2011 08 17, 18:44)
Kas per "Turisto pusryčiai"? Ir man smalsu...  blush2.gif  4u.gif
*



Prasom 4u.gif

TURISTO PUSRYCIAI

Pas mane tokios proporcijos:
1 kg morku,
1 kg papriku,
3 kg pomidoru,
100 g cukraus, druskos,
2 stiklines ryziu,
0,5 l aliejaus.

Ryzius palikt keliom valandom pabrinkt saltam sudytam vandeny, morkas sutarkuot, pakepint aliejuje, paprikas ir pomidorus sumalt. Viska virinti 25 min, tada supilti ryzius, ir virti kol jie suminsktes.
Gavosi lygiai lygiai 10 puslitriniu stiklainiuku.
Ulė
Oranžinis stebuklas
Pasišokinėdama atnešu šį receptuką čia, iš morkų, pomidorų ir česnako toks puikus užtaisas, skaičiau apie jį viename forume, lieptą buvo daryti iš dvigubos normos ir tikrai nė nereikėtu mažinti, aš kartosiu dar smile.gif

user posted image

2 kg. morkų
3 kg. pomidorų
sauja lupto česnako
200 gr. cukraus
2 šaukštai druskos
200 ml. aliejaus
arbatinis šaukštelis pipirų
4 šaukštai obuolių acto

Morkas smulkiai sutarkuoti. Pomidorus supjaustyti riekelėmis.

user posted image


Užpilti cukrų, druską ir aliejų, išmaišyti ir virti maišant apie valandą. Suberti pipirus, actą ir dar patroškinti 15 min.
Supilstyti į iškaitintus stiklainius.
Gaunasi apie 4 l.

Skanaus!!

user posted image
@asta
QUOTE(Ulė @ 2011 08 18, 20:00)
Oranžinis stebuklas

*



Skamba skaniai,manau turėtų tikti prie daugelio patiekalų...Dėkui už receptuką 4u.gif Bet ar netrukdo pomidorų odelė? Nebūtų geriau ją nulupti? g.gif
Aš vakuoju daug,bet pomidorus visada nulupu.Nors laiko ir darbo sąnaudos padidėja,bet žiemą skaniau valgosi ax.gif
sbo
Ule, o prie ko tiktu sis padazas? 4u.gif
Ulė
QUOTE(@asta @ 2011 08 18, 21:43)
Skamba skaniai,manau turėtų tikti prie daugelio patiekalų...Dėkui už receptuką  4u.gif  Bet ar netrukdo pomidorų odelė? Nebūtų geriau ją nulupti?  g.gif 
Aš vakuoju daug,bet pomidorus visada nulupu.Nors laiko ir darbo sąnaudos padidėja,bet žiemą skaniau valgosi  ax.gif
*



trugdo 4u.gif todel as paskui kai viskas suvire tasiau ja is koses doh.gif
Sekanti karta tikrai blansiruosiu 4u.gif
QUOTE(sbo @ 2011 08 19, 08:35)
Ule, o prie ko tiktu sis padazas?  4u.gif
*


prie visko, ant duonos, prie paukstienos, prie mesos, i sriuba ar troskini, i balandelius, zo universali pasta tokia ax.gif
skirmule
Grįžau po atostogų darban ir kaip tik kolegė atnešus mišrainės paragaut. Super, tuoj nusirašiau receptą ir šiandien jau pagaminau. Taigi-
CUKINIJOS SU KARIU
2,5 kg per burokinę tarką tarkuotų cukinijų,
5 dideli svogūnai (supjausčiau tokiais pusžiedžiais),
1,5 stiklinės cukraus,
2 šaukštai su kaupeliu druskos,
1 stiklinė (200ml) acto,
1 šaukštas su kaupu kario miltelių (aš turėjau parvežtų iš Indijos-mūsų parduotuvėse karis toks nusistelbęs schmoll.gif , tai gal ir daugiau reikėtų dėti ?).
Viską iš karto į puodą ir troškinau apie 30 min.
Prieš išjungdama įtrėškiau porą skiltelių česnako-nors nebuvo recepte, bet man jis visur tinka. Išpilsčiau į mažus indelius nuo krienų, nes aštroka ir labai tinka prie mėsos.
4u.gif
Agnesyte
QUOTE(skirmule @ 2011 08 19, 19:27)
Grįžau po atostogų darban ir kaip tik kolegė atnešus mišrainės paragaut. Super, tuoj nusirašiau receptą ir šiandien jau pagaminau. Taigi-
CUKINIJOS SU KARIU
2,5 kg per burokinę tarką tarkuotų cukinijų,
5 dideli svogūnai (supjausčiau tokiais pusžiedžiais),
1,5 stiklinės cukraus,
2 šaukštai su kaupeliu druskos,
1 stiklinė (200ml) acto,
1 šaukštas su kaupu kario miltelių (aš turėjau parvežtų iš Indijos-mūsų parduotuvėse karis toks nusistelbęs schmoll.gif , tai gal ir daugiau reikėtų dėti ?).
Viską iš karto į puodą ir troškinau apie 30 min.
Prieš išjungdama įtrėškiau porą skiltelių česnako-nors nebuvo recepte, bet man jis visur tinka. Išpilsčiau į mažus indelius nuo krienų, nes aštroka ir labai tinka prie mėsos.
4u.gif
*


ši mišrainė skani LABAI LABAI wub.gif wub.gif wub.gif
bru
QUOTE(Ulė @ 2011 08 19, 07:52)
trugdo 4u.gif  todel as paskui kai viskas suvire tasiau ja is koses doh.gif
Sekanti karta tikrai blansiruosiu 4u.gif

prie visko, ant duonos, prie paukstienos, prie mesos, i sriuba ar troskini, i balandelius, zo universali pasta tokia ax.gif
*


Ismeginta keleta metu thumbup.gif
As sumalu su kombainu,tai nesijaucia ,luobeliu ax.gif
Ingaaa
[quote=rugiagele26,2011 08 17, 19:03]
Prasom 4u.gif

TURISTO PUSRYCIAI

Pas mane tokios proporcijos:
1 kg morku,
1 kg papriku,
3 kg pomidoru,
100 g cukraus, druskos,
2 stiklines ryziu,
0,5 l aliejaus.

Ryzius palikt keliom valandom pabrinkt saltam sudytam vandeny, morkas sutarkuot, pakepint aliejuje, paprikas ir pomidorus sumalt. Viska virinti 25 min, tada supilti ryzius, ir virti kol jie suminsktes.
Gavosi lygiai lygiai 10 puslitriniu stiklainiuku.
*

[/quote
Man gavosi tik 8 puslitrinukai g.gif o 0,5 aliejaus tai cia kepinant morkas supili?
Kristule05
Mišrainė žiemai

2 kg pomodorų
0,5 kg svogūnų
0,5 kg morkų
2 paprikos
1 stiklinė ryžių
1,5 šaukšto druskos
3 šaukštai cukraus
250 ml aliejaus
1-2 šaukštai acto.
morkas kubeliais troškinti 10 min aliejuje.dėti svogūnus ir kartu troškinti 5 min.sudėti kubeliais pjaustyta papriką.ryžius pavirti atskirai 5 min,sudėti į troškinį.Nuplikytus pomidorus,nulupus žievę supjaustyti kubeliais į troškinį.Viską virti apie 15 min,Cukrų druską ir actą dėti pabaigoje
visad darau šią mišrainę,nėr skanesnės man 4u.gif
nors man dažniausiai proporcijos būna apytikslės blush2.gif
raskaa
QUOTE(Ulė @ 2011 08 18, 19:00)
Oranžinis stebuklas
Pasišokinėdama atnešu šį receptuką čia, iš morkų, pomidorų ir česnako toks puikus užtaisas, skaičiau apie jį viename forume, lieptą buvo daryti iš dvigubos normos ir tikrai nė nereikėtu mažinti, aš kartosiu dar smile.gif
sauja lupto česnako
user posted image
*



O česnaką kada įdėti? Kokiam pavidale?smile.gif
rugiagele26

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 17, 19:03)
Prasom  4u.gif

TURISTO PUSRYCIAI

Pas mane tokios proporcijos:
1 kg morku,
1 kg papriku,
3 kg pomidoru,
100 g cukraus, druskos,
2 stiklines ryziu,
0,5 l aliejaus.

Ryzius palikt keliom valandom pabrinkt saltam sudytam vandeny, morkas sutarkuot, pakepint aliejuje, paprikas ir pomidorus sumalt. Viska virinti 25 min, tada supilti ryzius, ir virti kol jie suminsktes.
Gavosi lygiai lygiai 10 puslitriniu stiklainiuku.
*

[/quote
Man gavosi tik 8 puslitrinukai g.gif o 0,5 aliejaus tai cia kepinant morkas supili?
*



Jo, kepinant morkas, bet as puses litro nesupyliau...
Ulė
QUOTE(raskaa @ 2011 08 21, 20:33)
O česnaką kada įdėti? Kokiam pavidale?smile.gif
*


cesnaka ispausti ar sukapoti ir deti pries pilant acta. 4u.gif
Mil@na
QUOTE(bru @ 2010 09 21, 10:03)
As antri metai darau sia misraine thumbup.gif agurkus dejau sviezius.
*




bru, o tu dedi pomidorų į šią mišrainę ar ne?????
eling
Mergaitės, žioplinėju po temą, ir nerandu recepto su perlinėm kruopom... Pametėkite, prašau, jei turite kur po ranka išbandytą skanų receptuką 4u.gif 4u.gif 4u.gif
kriro
mergaitės, perskaičiau visą temą apie morkų konservavimą, bet taip ir nesupratau, ar tas morkas korėjietiškai galima išsaugot žiemai, ar tik dabartiniam valgymui, gal kuri gaminat? g.gif
milijonesa
merginos,o gal kartais kuri turite burokelių mišrainės receptą su pupelėmis?
būčiau dėkinga
Aira*
QUOTE(eling @ 2011 08 22, 19:22)
Mergaitės, žioplinėju po temą, ir nerandu recepto su perlinėm kruopom... Pametėkite, prašau, jei turite kur po ranka išbandytą skanų receptuką  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*



Prašau, gal tiks 4u.gif

QUOTE(mamkaa @ 2010 08 24, 07:58)
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti  burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)

morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visusproduktus sudeti i puoda , ir troskinti kol suminkstes . Acta pilti jau i pacia pabaiga. supilti i stiklainius , uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto 
As pati agurku visada dedu siek tiek daugiau.

O kai ziema tingisi gaminti, tai paprasciausia. Imeti i vandeni sultinio kubeli, kelias bulvytes supjaustai, suverti sia kose, ir agurkine sriuba gaunasi. Super .
*





Aušrytė
QUOTE(milijonesa @ 2011 08 22, 21:38)
merginos,o gal kartais kuri turite burokelių mišrainės receptą su pupelėmis?
būčiau dėkinga
*


Gal tokia tiks? 4u.gif

Burokėlių troškinys su pupelėmis
2 kg virtų burokėlių
0,5 l virtų pupelių
po 300 g morkų ir svogūnų
po 1 stikl. pomidorų padažo ir aliejaus
druskos, pipirų
Puode su aliejumi apkepinu susmulkintus svogūnus, vėliau sudedu visus likusius produktus ir maišant troškinu apie 45 min.
succes
Aušrytė, cia tinkama ziemai, laikosi ji? Acto nesideda?
Ulė
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 23, 10:50)
Aušrytė, cia tinkama ziemai, laikosi ji? Acto nesideda?
*


laikosi,treti metai darau thumbup.gif
succes
aisku. aciu uz ats.
Jigsaw
Dar vienas klausimukas,kokiais dangteliais uzsukate?
Aušrytė
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 23, 10:50)
Aušrytė, cia tinkama ziemai, laikosi ji? Acto nesideda?
*


Na, man laikosi smile.gif
Ulė
QUOTE(Jigsaw @ 2011 08 23, 11:15)
Dar vienas klausimukas,kokiais dangteliais uzsukate?
*


uzsukamais 4u.gif

user posted image
Jigsaw
Butinai pasigaminsiu,Aciu uz receptuka,Ule man jusu visi receptukai wub.gif
Naira
Sveikos 4u.gif

O gal kas turite receptu su mesa? Buna su zirniais, ar su ryziais, kaip plovas. Noreciau pabandyti smile.gif

Gal ne sitoje temoje ieskau, bet kitur neradau wub.gif
Kristule05
QUOTE(Ulė @ 2011 08 18, 20:00)
Oranžinis stebuklas

*


o su kuo morkas tarkavote,? spec kombainų neturiu,kaži su bulvių tarka gerai būtų g.gif
Ulė
QUOTE(Jigsaw @ 2011 08 23, 12:14)
Ule man jusu visi receptukai wub.gif
*


wau bigsmile.gif biggrin.gif 4u.gif

Kristule,bulviu tarkavimo masina 4u.gif
Kristule05
QUOTE(Ulė @ 2011 08 23, 16:56)
wau bigsmile.gif  biggrin.gif  4u.gif

Kristule,bulviu tarkavimo masina 4u.gif
*


4u.gif
viskas paruo6ta stebuklui pagaminti,tik reikia sulaukti, kad vyras obuolių acto parveštų thumbup.gif
Aušrytė
Su mėsyte ir aš visai norėčiau.. Gal kas ką nors žinot? bigsmile.gif 4u.gif
Manguste
Gal kas man atsakys, ar receptuose nurodyti kiekiai yra jau paruoštų daržvių ar ne? Tarkim jeigu nurodo imti 2 kg cukinijos, tai išėmus sėklas jos lieka gerokai mažiau. Ar tada dar reikia pridėti, kad būtų 2 kg?
okkey
QUOTE(Manguste @ 2011 08 25, 10:27)
Gal kas man atsakys, ar receptuose nurodyti kiekiai yra jau paruoštų daržvių ar ne? Tarkim jeigu nurodo imti 2 kg cukinijos, tai išėmus sėklas jos lieka gerokai mažiau. Ar tada dar reikia pridėti, kad būtų 2 kg?
*



esu tikra kad jau prauosto produkto, nes cukinija cukinai nelygi, plius vieni storiau oda kita liesiau nulupa bigsmile.gif
Naira
QUOTE(Naira @ 2011 08 23, 14:51)
Sveikos  4u.gif

O gal kas turite receptu su mesa? Buna su zirniais, ar su ryziais, kaip plovas. Noreciau pabandyti  smile.gif

Gal ne sitoje temoje ieskau, bet kitur neradau  wub.gif
*




raibuole
Ieškau receptuko skaniai mišrainei , kurios pagrindą sudaro pomidorai, morkos, cukinija. Pasidalinkite idėjomis smile.gif
brashke77
QUOTE(raibuole @ 2011 08 25, 16:34)
Ieškau receptuko skaniai mišrainei , kurios pagrindą sudaro pomidorai, morkos, cukinija. Pasidalinkite idėjomis  smile.gif
*


drasiai galiu rekomenduoti si recepta- pukus skonis, ne suri, ne rugsti, puikiai atytaikytas prieksoniu kiekis. Labai kvapni, skani misrainyte, gal del keptu svogunu su morkom, bet pasaka wub.gif
RECEPTAS

o cia mano pagaminta:
user posted image

Beje, viska dariau pagal recepta, gavosi 5 puslitriukai ir nei gramo daugiau, kaip tik!
thumbup.gif
Jigsaw
Aciu,butinai isbandysiu,brashke77.
Ulė
braske labai labai skaniai atrodo wub.gif thumbup.gif

Baklažanų salotos su medum

user posted image


3 didesni baklažanai
4 morkos
4 svogūnai
4 galvutės česnako
krapų, petražolių, salierų lapų

Marinatui:

8 pomidorai
6 šaukštai obuolių acto
2 šaukštai medaus
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
šaukštelis druskos
maltų pipirų pagal skonį.

user posted image


Baklažanus supjaustyti 1.5 cm storio gabalėliais, pabarstyti druska ir apšlakstyti aliejumi, permaišyti ir sudėti į kepimo skardą ir kepti 20 min. 180 C orkaitėje.
Svogūnus supjaustyti, morkas sutarkuoti ir viską pakepti ant aliejaus, kol suminkštės, pagardinti druska ir pipirais.
Petražoles, krapus ir salierus sukapoti ir sumaišyti su spaustu česnaku.

Pomidorus nublanširuoti, sutarkuoti, sumaišyti su medum, actu, druska, pipirais, kaitinti iki užvirimo.

Į iškaitintus stiklainius dėti sluoksnį morkų su svogūnais, po kelis gabalėlius baklažano, žalumynų su česnakais ir užpilti keliais šaukštais pomidorų tyrės. Sluoksniuoti viską vėl nuo pradžių ir taip ,kol pripildysime stiklainius.

user posted image

Atvėsusį pomidorų padažą vėl pakaitinti iki užvirimo ir užpilti stiklainius kiek ten belieka vietos, iki pat viršaus. Užsukti dangteliais.
Iš šio kiekio gaunasi 1.9 litro.

Skanaus.

user posted image
brashke77
Ule, kaip mini meno kurinukai tie stiklainukai, tikiu, kad skanu be proto bigsmile.gif

Atnešu mišrainytę, dėl kurios ilgai dvejojau, bet knietėjo išbandyt. Dvejojau todėl, kad ji nevirta, o tik užvirinta, įdomu, koks skonis ir tt. Ir ką: skonis- puikus, daržovės skanutės, ne kietos, bet ir neištižę, bus superinis garnyras žiemą prie bet kokių mėsyčių.
Jei turit cukinijų perteklių, būtinai pabandykit.
Orignalus receptas čia

Aš dariau iš pusės normos su mažyte improvizacja, taigi:

Cukinijos 1,5 kg, supjausčiau plonais kvadratėliais.
Paprikos 0,5 kg , irgi supjausčiau kvadratėliais
Česnako 50 g, išspaudžiau
Druskos 1 v.s.
Cukraus 2 v. s.
Aliejaus 100 ml
Acto 80 ml
Juodųjų pipirų 0,5 arb.s.
Čili pipirų maltų 0,5 arb.s.
Petražolių sauja (supjaustyta)

Cukiniją puode užpyliau druska ir palaikiau pusvalandį, kad atsirastų skysčio, tada sudėjau visus likusius ingredientus ir palikau puode 6 valandoms. Vaizdas toks:
user posted image
Tada užvirinau ir išjungiau iškart, supilsčiau į stiklainukus.
user posted image
Gavosi 4 puslitriukai ir kitas nepilnas, pasilikau suvalgymui smile.gif Manau, reiktų padidinti truputį cukinijų kiekį, kad tas paskutinis 5-tasis irgi būtų pilnas smile.gif
Rekomenduoju 4u.gif
edelveise
parsivežiau iš kaimo pomidorų agurku, kopustu ir morku g.gif kokia misraine galima butu padRYTI?


gal turite koki lengvo receptuka?
daivaP
Brashke77, abi mišrainės puikios, tikrai bus skanu žiemą prie mėsos thumbup.gif

Ulė, tie baklažanai puikiai žiūrisi bigsmile.gif Gal ragavai, koks skonis?

Šaunuolės abi 4u.gif 4u.gif
Ulė
Daivute ,susluoksniuotos neragavau, bet pomidoru marinatas su medum ir actu nerealusss, as padidinau medaus ir acto kieki, nei originale, man daugiau skonio norejos,tai saukstais kabinom,tikiu bus labai skanu drinks_cheers.gif

braske, rodos net skoni jauciu kaip tu moki perteikti thumbup.gif wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.