Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ~Mišrainių marinavimas~
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Bryana
o kiek tos ruskos deti i tuos burokelius ir rugstynes?na pvz ant puslitriuko?
Papildyta:
dar noriu paklausti kaip tos misraines su visokiais ryziais,perlinem kruopom ar jos laikosi gerai?as kazkada buvau sugalvojusi tokias pasidaryti bet buvau isbarta kad nesamone cia,kad kazkaip tos kruopos nebegeros buna tiek pastovejusios
kriskol
QUOTE(Bryana @ 2011 06 26, 23:51)
o kiek tos ruskos deti i tuos burokelius ir rugstynes?na pvz ant puslitriuko?
Papildyta:
dar noriu paklausti kaip tos misraines su visokiais  ryziais,perlinem kruopom ar jos laikosi gerai?as kazkada buvau sugalvojusi tokias pasidaryti bet buvau isbarta kad nesamone cia,kad kazkaip tos kruopos nebegeros buna tiek pastovejusios
*


Aš dariau ir su ryžiais ir su perlinėmis kruopomis, pagal čia kažkur duotus receptus. Galiu pasakyti stovi puikiai. Ai dar su pupelėmis mišrainę stačiau. Po to tik atidarai ir sriubon. mmmmm bigsmile.gif
TG*
QUOTE(jurginėlis @ 2011 06 22, 08:43)
aš naudoju natūrą smile.gif
*



Aciuu. Su siuo aliejum dariau paprikas, super, nesijaute jokio skonio aliejaus. Aciu jum dar karta 4u.gif
Blykstė
QUOTE(regna @ 2009 09 05, 10:32)
Noriu pasiūlyti  tokias salotas,kurios jau stovi pas mane šaldytuve.
Aš,dariau per pusę kiekio,bet parašysuiu pilną davinį.
2,5kg. kopūstų,500g.svogūnų,,tiek pat saldžiųjų paprikų,,ir tiek pat morkų,
pora šaukštų druskos,
cukraus,{
pusė butelio acto ,tiek pat aliejaus,
Kopūstus  ,svogūnus ,paprikas paruošyti supjaustyti.
Morkas nuvalyti,ir sutarkuoti stambiai.Visas daržoves išmaišyti,pabarstyti druska ir cukrumi.
Įdaržoves įpilti actą,aliejųir gerai,gerai išmaišyti.
Paruoštas salotas sudėti į stiklainį ir gerai išmaišyti.
Laikyti šaldytuve.
*


Norėčiau pasiteirauti ar dar kas darėt šias salotas? Ne kartą esu pirkusi parduotuvėj panašias mišrainę, tai ten ne žali kopūstai, o rauginti atrodo. Ar jas palaikius stiklainyje ir bus rauginti kopūstai? blush2.gif Ir tikrai nereikia jų pasterizuoti, nesurūgs paprastai sudėjus į stiklainius? blush2.gif
georgiana
receptu uzrasuose radau si recepta Marinuoti burokeliu lapai
marinatas:
1 l vandens - 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai 9 proc. acto, ant 2 kg burokeliu lapu - 1 l marinato;
lapus gerai nuplauti ir supjaustyti, sudeti i verdanti pasudyta ir actu parugstinta vandeni; kaip vanduo uzvirs dar pavirti 5-8 min., sudeti i stiklainius, o juos uzdaryti steriliais dangteliais bei apversti ir apkloti 4u.gif
cezi
o aš va tokį radau, gal kuri išbanys (ogal jau bandė, būtų įdomu atsiliepimai)

"Kaparėliai" iš nasturtų sėklų

Ingridientai:
500g žalių nasturtų sėklų
0,5 stiklinės 9 proc. spirito acto arba 2 stiklinės vyno acto
100g cukraus
3 gvazdikėliai
2,5cm ilgio cinamono gabaliukas
1 šaukštelis druskos
3 juodųjų pipirų grūdeliai


Gaminimas

Nasturtų sėklas kruopščiai perrinkti, nuplauti ir nuvarvinti. Vandenį pasūdyti, suberti sėklas ir virti 10-12 min. Išvirusias nasturtų sėklas nuvarvinti ir sudėti į nedidelius stiklainiukus (iki pusės). Actą užvirinti su 1,5 stiklinės vandens, cukrumi ir prieskoniais. (vyno acto nereikia skiesti vandeniu) Marinatui užvirus išgriebti gvazdikėlius, cinamoną ir užpilti ant sėklų iki 3/4 stiklainiukų aukščio. Pasterizuoti 15 min.
Nasturtų sėklų "kaparėlius" naudoti kaip tikruosius kaparius - dėti įį padažžus, salotas, mėsos bei žžuvies patiekalus.
Agnesyte
QUOTE(Blykstė @ 2011 07 02, 00:16)
Norėčiau pasiteirauti ar dar kas darėt šias salotas? Ne kartą esu pirkusi parduotuvėj panašias mišrainę, tai ten ne žali kopūstai, o rauginti atrodo. Ar jas palaikius stiklainyje ir bus rauginti kopūstai? blush2.gif Ir tikrai nereikia jų pasterizuoti, nesurūgs paprastai sudėjus į stiklainius? blush2.gif
*


Ši mišrainė greitam valgymui ir laikome mes pvz. kibirėliuose ar kituose induose plastmasiniuose. Mes dedame žalius kopūstus tokiai mišrainei, bet ji šaldytuve išstovi kokią sav. , o paskui pradeda rūgti ir atrodo kaip rauginti kopūstai (tada). Bet ilgai neišlaikysi ax.gif
žemuogienė
gal kuri žinot kaip pasigaminti žiemai agurkų mišrainę, kaip yra pirkti lygtai Kėdainių konservų fabriko. aštrūs, tarkuoti stambiai agurkai.
IngridaB
O jei mišrainių marinavimui panaudočiau,pernykštį nenusisekųsi juodųjų serbentų vyną?Na nesurugo kažkodėl,jaučiu per žema temperatūra buvo.Vietoje vyno gavosi vyno actas. blink.gif blink.gif Tai jei rytoj panaudočiau mišrainių marinavimui,gal nesugadinsiu savo vargo??? g.gif
Raseliuke
Noriu pasidalinti darzoviu misraines receptu. labai skani thumbup.gif

Reikės:

3 kg. pomidorų
3 kg. šparaginių pupelių
1,5 kg. paprikos
1 kg. morkų
1 kg. svogūnų
3 v.š. druskos
400 gr. cukraus
300 gr. aliejaus
30 ml. acto

Pomidorams nulupti odelę (kelioms sekundėms pamerkti į verdantį vandenį, tuomet lengvai lupsis).
Šparagines pupeles, papriką supjaustyti nedideliais gabalėliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka.
Svogūnus susmulkinti.
Į didelį puodą berti druską, cukrų bei actą. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol ištirps, tuomet suberti šparagines pupeles ir supilti aliejų. Troškinti 10 – 15 min. tada suberti svogūnus, morkas bei paprikas. Troškinti ~20 min. Galiausiai sudėti supjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes patroškinti.
Stiklainius gerai išplauti, iškaitinti ir dėti mišrainę. Laikyti šaltai (rūsyje).
Skanaus.

Iš šio kiekio išeina 18 (0,5 litro) stiklainių.
user posted image
Agniska
QUOTE(Raseliuke @ 2011 07 31, 21:52)
Noriu pasidalinti darzoviu misraines receptu. labai skani  thumbup.gif

Reikės:

3 kg. pomidorų
3 kg. šparaginių pupelių
1,5 kg. paprikos
1 kg. morkų
1 kg. svogūnų
3 v.š. druskos
400 gr.  cukraus
300 gr. aliejaus
30 ml. acto

Pomidorams nulupti odelę (kelioms sekundėms pamerkti į verdantį vandenį, tuomet lengvai lupsis).
Šparagines pupeles, papriką  supjaustyti nedideliais gabalėliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka.
Svogūnus susmulkinti.
Į didelį puodą berti druską, cukrų bei actą. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol ištirps, tuomet suberti šparagines pupeles ir supilti aliejų. Troškinti 10 – 15 min. tada suberti svogūnus, morkas bei paprikas. Troškinti ~20 min. Galiausiai sudėti supjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes patroškinti.
Stiklainius gerai išplauti, iškaitinti ir dėti mišrainę. Laikyti šaltai (rūsyje).
Skanaus.

*


Labai skaniai atrodo,reiks pamėgint,tik darysiu iš pusės normos,nes daugokai išeina drinks_cheers.gif
Unico
QUOTE(Blykstė @ 2011 07 01, 23:16)
Norėčiau pasiteirauti ar dar kas darėt šias salotas? Ne kartą esu pirkusi parduotuvėj panašias mišrainę, tai ten ne žali kopūstai, o rauginti atrodo. Ar jas palaikius stiklainyje ir bus rauginti kopūstai? blush2.gif Ir tikrai nereikia jų pasterizuoti, nesurūgs paprastai sudėjus į stiklainius? blush2.gif
*



Aš ją gaminu ir laikosi rūsį per žiemą. Tik paruoštą palaikau 12val., o po to sudedu į stiklainėlius ir20min. pakaitinu.
širma
Dalinuosi ir aš receptu smile.gif :

Žiedinių kopūstų salotos

2 kg nuskabytų žiedinių kopūstų
300 g paprikos supjaustytos kubeliais
0,5 l pomidorų padažo
200 g aliejaus
100 g acto 9 proc.
100 g cukraus
60 g druskos
česnakų
petražolių


Kopūstus apvirti 5 min. nesūdytame vandenyje (skaičiau, kad žiediniai kopūstai apvirti sūdytame vandenyje patamsėja). Atvėsinti.

Puode užvirti pomidorų padažą, paprikas, actą, aliejų, druską, cukrų, česnaką bei petražoles, sudėti kopūstus ir troškinti visą masę 30-35 min. Supilstyti į stiklainius.

Išeiga - 3 litrai.


Pati viriau, gavosi labai skanios salotos thumbup.gif

*Pavasarė*
QUOTE(ausruzel @ 2010 09 09, 10:54)
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti) AS dejau miezines kruopas
1 kg. morku (tarkuoti  burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. Pomidoru NEDEJAU

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)



Sveikos,
Pasidariau pagal labai panašų receptą agurkinės sriubos konservų (be pomidorų). Ir dabar galvoju, lygtai Kėdainių konservų fabriko konservuotos sriubos būna su šoninės gabaliukais. Gal kas bandė į tokią sriubą pridėti pakepintų lašinukų, ar čia man visai nesąmoningos mintys kilo? Galvoju, tuomet nereiktų nei mėsytės jokios nuvirinėti, kad tikresnė sriuba būtų?
okkey
QUOTE(*Pavasarė* @ 2011 08 02, 10:01)
Sveikos,
Pasidariau pagal labai panašų receptą agurkinės sriubos konservų (be pomidorų). Ir dabar galvoju, lygtai Kėdainių konservų fabriko konservuotos sriubos būna su šoninės gabaliukais. Gal kas bandė į tokią sriubą pridėti pakepintų lašinukų, ar čia man visai nesąmoningos mintys kilo? Galvoju, tuomet nereiktų nei mėsytės jokios nuvirinėti, kad tikresnė sriuba būtų?
*



As tokia tik su pomidorais jau keli metai darau, ir virdama farso kukuliuku ir dar kelias bulbas imetu - super sriubke gaunasi 4u.gif
dziaugsmelis7x7
gal kas turit recepteli misraines su ryziais?
kiek pamenu sedama apvirti ryziai,pomidorai,agurkai,morkos,svogunai...po to acto...labai skanu,bet nebepamenu tikslaus recepto g.gif
*Pavasarė*
QUOTE(okkey @ 2011 08 02, 12:10)
As tokia tik su pomidorais jau keli metai darau, ir virdama farso kukuliuku ir dar kelias bulbas imetu -  super sriubke gaunasi  4u.gif
*



Ačiū už atsakymą 4u.gif O dar paaiškinkite kuriuo metu bulves dedate ir kaip tuos kukuliukus? Aš virdama nuolat maišiau, tai kaip ir iširtų kukuliukai g.gif
Unico
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 02, 13:35)
gal kas turit recepteli misraines su ryziais?
kiek pamenu sedama apvirti ryziai,pomidorai,agurkai,morkos,svogunai...po to acto...labai skanu,bet nebepamenu tikslaus recepto g.gif
*



Gal šis?
3kg pomidorų,
0,5kg svogūnų,
0,5kg morkų,
6vnt paprikos,
1stiklinė ryžių,
1vnt čili ,
1stiklinė aliejaus,
1valg šaukštas cukraus,
2valg šaukštai druskos

Pomidorus, svogūnus, paprikas supjaustyti, morką sutarkuot. Sudėti cukrų, druską, aliejų ir virti40min.
Po to supilti ryžius ir vėl virti 40min. Baigiant virti įdėti čili ir pavirti 5min.
dziaugsmelis7x7
QUOTE(Cioca @ 2011 08 02, 20:35)
Gal šis?
3kg pomidorų,
0,5kg svogūnų,
0,5kg morkų,
6vnt paprikos,
1stiklinė ryžių,
1vnt čili ,
1stiklinė aliejaus,
1valg šaukštas cukraus,
2valg šaukštai druskos

Pomidorus, svogūnus, paprikas supjaustyti, morką sutarkuot. Sudėti cukrų, druską, aliejų ir virti40min.
Po to supilti ryžius ir vėl virti 40min. Baigiant virti įdėti čili ir pavirti 5min.
*


hm kazkas labai panasu,bet dar turetu buti acto g.gif
PATAPSA
QUOTE(širma @ 2011 08 02, 09:10)
Dalinuosi ir aš receptu  smile.gif :

Žiedinių kopūstų salotos

2 kg nuskabytų žiedinių kopūstų
300 g paprikos supjaustytos kubeliais
0,5 l pomidorų padažo
200 g aliejaus
100 g acto 9 proc.
100 g cukraus
60 g druskos
česnakų
petražolių
Kopūstus apvirti 5 min. nesūdytame vandenyje (skaičiau, kad žiediniai kopūstai apvirti sūdytame vandenyje patamsėja). Atvėsinti.

Puode užvirti pomidorų padažą, paprikas, actą, aliejų, druską, cukrų, česnaką bei petražoles, sudėti kopūstus ir troškinti visą masę 30-35 min. Supilstyti į stiklainius.

Išeiga - 3 litrai.
Pati viriau, gavosi labai skanios salotos  thumbup.gif
*


turiu ir aš šiemet žiedinių kopūstų,bet koservavusi nesu,tad ieškau visokių receptėlių. Gal turit foto kaip atrodo ši mišrainytė stiklainiuose? nežinau kokio dydžio kopūstus dėt ax.gif 4u.gif
Gal kas yra darę mišrainę agurkai+žiediniai kopūstai+šparaginės pupelės? g.gif
okkey
QUOTE(*Pavasarė* @ 2011 08 02, 17:22)
Ačiū už atsakymą  4u.gif O dar paaiškinkite kuriuo metu bulves dedate ir kaip tuos kukuliukus? Aš virdama nuolat maišiau, tai kaip ir iširtų kukuliukai g.gif
*



gal ne taip supratot del farshiuko i paci amisraine nededu, as kai jau ziema verdu sriuba uzverdu vandeni imetu bulbas, paverdu, suverciu stikaliniuka misraines, tada galkutes is farsiuko, dar paverdu, jei reikia dar kokiu priskokiu, pipiriuku ir vsio..naim niam bigsmile.gif
dziaugsmelis7x7
as pernai gaminau misraine su pupelem(kazkur keli psl atgal maciau panasu recepta)ir su bulvem.is karto valgyti buvo labai skanu,bet ziemai neissilaike ne vienas stiklainis,visu dangteliai nusaude.manau jog tai del bulviu, ir aliejaus trukumo g.gif
tad si kart jei darysiu tai tik be bulviu,nes is tikruju konservuoti kartu bulviu kaip ir nera tikslo,juk sriubai nulupti pora bulviu neutrunka ilgai smile.gif
augustautve
siandien bandysiu marinuoti kopustus, turetu buti skanu thumbup.gif
lututė
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 04, 08:23)
as pernai gaminau misraine su pupelem(kazkur keli psl atgal maciau panasu recepta)ir su bulvem.is karto valgyti buvo labai skanu,bet ziemai neissilaike ne vienas stiklainis,visu dangteliai nusaude.manau jog tai del bulviu, ir aliejaus trukumo g.gif
tad si kart jei darysiu tai tik be bulviu,nes is tikruju konservuoti kartu bulviu kaip ir nera tikslo,juk sriubai nulupti pora bulviu neutrunka ilgai smile.gif
*


ta mišrainė ir man nušaudė-tikrų tikriausia nesąmonė schmoll.gif ...manau,kad kažin ar netrūksta ten kokios druskos ar acto...
Unico
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 03, 08:30)
hm kazkas labai panasu,bet dar turetu buti acto g.gif
*



Aš gaminau be acto ax.gif , o sesuo sako pila 1arbatinį šaukštelį acto esencijos70%.
širma
QUOTE(PATAPSA @ 2011 08 03, 12:07)
turiu ir aš šiemet žiedinių kopūstų,bet koservavusi nesu,tad ieškau visokių receptėlių. Gal turit foto kaip atrodo ši mišrainytė stiklainiuose? nežinau kokio dydžio kopūstus dėt ax.gif  4u.gif
Gal kas yra darę mišrainę agurkai+žiediniai kopūstai+šparaginės pupelės? g.gif
*


Foto šios mišrainės neturiu, ji yra rausvos spalvos, nes sudėtyje mišrainės yra pomidorų padažas smile.gif . O kopūstai mišrainei tinka įvairaus dydžio smile.gif , svarbiausia tai, kad juos reikia nepamiršt išskirstyti žiedynais 4u.gif .
sandrasa
QUOTE(*Pavasarė* @ 2011 08 02, 11:01)
Gal kas bandė į tokią sriubą pridėti pakepintų lašinukų, ar čia man visai nesąmoningos mintys kilo?
*


Bandžiau, ir ne kartą... smile.gif Tik aš tų nukepusių nuo lašinukų riebalų į sriubą visų nepilu, tik šiek tiek. smile.gif
dzordze29
jau antrus metus darau sia SPARAGINIU PUPELIU MISRAINE thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
DALINUOSI RECEPTUKU:


1 kg sparaginiu pupeliu;
0,5 kg svogunu;
0,5 kg morku;
1 litras pomidoru padazo;
3-5 v.s. cukraus(pagal skoni savo);
1 v.s. druskos(kaupinus)(pagal skoni savo);
3 v.s. aliejaus;
7 v.s. acto;
4 vnt raudonos,4 vnt geltonos, 4 vnt zalios paprikos(galima ir ne tiek daug det 1-nam kg pupeliu, as kiek turiu tiek ir dedu, ir kokias turiu);

pupeles apverdam apie 10 min(kad suminkstetu)-siaip as jas i 3 dalis pjaunu kazkur(mazesniais gabaliukais padarau);
sutarkuotas morkas atskirai apkepiname,paskui supjaustytus svogunus atskirai apkepiname;
sudedame viska i puoda ir patroskiname apie 30 min;
ALIEJU ziuret pagal situacija!!!(nes jo daug buna prisigere morkose ir svogunuose).



siaip kai siais metais dariau, tai ant 3 kg pupeliu,dejau kazkur tik 2 litrus tomato, beje ir acto maziau,taip pat paprikos ne tiek daug dejau- siaip tai daugiau ar maziau idesim darzoviu-manau ne ka prasciau gausis..
kas ragavo-visiems patiko,pabandykit ir jus..
SKANAUS!!!
*Pavasarė*
QUOTE(sauadsa @ 2011 08 07, 10:07)
Bandžiau, ir ne kartą...  smile.gif  Tik aš tų nukepusių nuo lašinukų riebalų į sriubą visų nepilu, tik šiek tiek.  smile.gif
*



Bet ar juos dedate į konservus, ar jau kai verdate sriubą? g.gif
ewacka
DARZOVIU ASORTI

Agurkai, pomidorai, paprikos, ziediniai kopustai, krapai, lauro lapeliai, kvapnieji ir juodieji pipirai, cesnakai.

Marinatui: 1,5 l vandens, 4 saukstai cukraus,2 saukstai druskos, 100 g acto.

Darzoves nuplauname ir sudedame i stiklainius. Uzpilame marinatu ir kaitiname 30 min.


GRYBU MISRAINE SU KOPUSTAIS

2-3 kg. grybu
3 kg kopustu
1 kg morku
1 kg svogunu
0,5 l aliejaus
0,5 kg pomidoru
100 g druskos
100 g cukraus
pipiru

Grybus isvirti. Visas darzoves atskirai pakepinti aliejuje ir sumaisyti su grybais, iberti druskos, cukraus, pipiru ir troskinti apie 1,5 h. Sudeti i sterelizuotus stiklainius ir uzsukti.


CUKINIJU IR AGURKU SALOTOS SU ZALIAIS POMIDORAIS


1 kg morku
1 kg svogunu
1 kg agurku
1 kg cukiniju
1 kg pomidoru
1 kg raudonuju papriku
1 stikline aliejaus
1 stikline cukraus
3 saukstai druskos
16 kvepianciuju pipiru
8 kartieji pipirai

Viska supjaustyti ir sudejus i emaliuota puoda palikti pastoveti parai pastoveti. Kartais pmaisyti. Praejus 24 val. uzvirinti ir pavirinti 15 min., sudeti i stiklainius. Uzdaryti metaliniais dangteliais.
SALOTOS SU PATISONAIS

2 kg agurku
2 kg zaliu pomidoru
1 kg morku
1 kg svogunu
1 kg patisonu
6 saukstai cukraus
3 saukstai druskos
3 sauksteliai citrinos rugsties
6 kvepiantieji pipirai
3 kartieji pipirai


Morkas sutarkuoti stambia trintuve. Kitas darzoves supjaustyti siaudeliais. I puoda ipilti 2 l. vandens suberti druska, cukru, citrinos r., Viska gerai ismaisyti ir suberti svogunus. agurkus, morkas, patisonus, veliau pomidorus, ir gerai ismasyti. Troskinti 5 - 7 min.,

blyksne
noreciau pasidaryt agurkines sriubos,tik va galvoju jei vietoj svieziu agurku ipjaustyciau,paraugintu,kazi ar laikytusi per ziema,gal jau kas isbande toki eksperimenta ax.gif
Agnesyte
O aš jau uždarau mišrainių virimą žiemai sezoną thumbup.gif Šiais metais išsiviriau apie šimtą stiklainėlių ax.gif Paskutinė patiko labai
Šparaginių pupelių mišrainė
2 kg šparaginių
po 1 kg morkų, svogūnų, pomidorų,
2 stiklinės aliejaus,
pusė stiklinės acto
druskos, cukraus, pipirų, lauro lapų ir kt. prieskonių pagal skonį.
šparagines apverdi. Pomodirus, svogūnus sumali, morkas sutarkuoji, pupeles supjaustai arba sumali ir verdi. tongue.gif
jurginėlis
mergaitės,
ar troškinant agurkinei sriubai vandens nereikia g.gif
bumbasi
QUOTE(jurginėlis @ 2011 08 09, 21:27)
mergaitės,
ar troškinant agurkinei sriubai vandens nereikia g.gif
*


as ipilu ... kitaip labai svilsta
rugiagele26
QUOTE(Agnesyte @ 2011 08 09, 14:41)
O aš jau uždarau mišrainių virimą žiemai sezoną  thumbup.gif Šiais metais išsiviriau apie šimtą stiklainėlių  ax.gif Paskutinė patiko labai
Šparaginių pupelių mišrainė
2 kg šparaginių
po 1 kg morkų, svogūnų, pomidorų,
2 stiklinės aliejaus,
pusė stiklinės acto
druskos, cukraus, pipirų, lauro lapų ir kt. prieskonių pagal skonį.
šparagines apverdi. Pomodirus, svogūnus sumali, morkas sutarkuoji, pupeles supjaustai arba sumali ir verdi.  tongue.gif
*



As dar tik pradesiu si sezona biggrin.gif bet siemet gaminsiu paprikas pomidoru padaze, agurkine sriuba, sparaginiu nedarysiu, nes dar like nuo pernai... dar turistu pusryciu noreciau.
georgiana
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 10, 07:08)
As dar tik pradesiu si sezona biggrin.gif bet siemet gaminsiu paprikas pomidoru padaze, agurkine sriuba, sparaginiu nedarysiu, nes dar like nuo pernai... dar turistu pusryciu noreciau.
*


labai skanu Agniskos isgirta papriku spalvine gama us medumi, jau 4 sezonas arteja siam gaminiui:)
rugiagele26
QUOTE(georgiana @ 2011 08 10, 08:06)
labai skanu Agniskos isgirta papriku spalvine gama us medumi, jau 4 sezonas arteja siam gaminiui:)
*



Oho, geras. Reiks susirast recepta bigsmile.gif as konservuotas paprikas labai megstu.
sandrasa
QUOTE(*Pavasarė* @ 2011 08 08, 08:45)
Bet ar juos dedate į konservus, ar jau kai verdate sriubą? g.gif
*


Kai jau verdu sriubą smile.gif
indrusep
QUOTE(georgiana @ 2011 08 10, 08:06)
labai skanu Agniskos isgirta papriku spalvine gama us medumi, jau 4 sezonas arteja siam gaminiui:)
*



O kaip konkreciau gal esate isivedusi vadinasi misraine? Nes bandau ieskoti per google nera... schmoll.gif
Agniska
Čia maniškės paprikos

O,aš dabar cukinijų mišrainę darau su ananaisais bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(indrusep @ 2011 08 10, 11:44)
O kaip konkreciau gal esate isivedusi vadinasi misraine? Nes bandau ieskoti per google nera...  schmoll.gif
*


Ten ne mišrainė schmoll.gif Bet be galo skanu biggrin.gif
Milky-Way
3kg pomidorų
po 1kg paprikos, svogūnų ir morkų
0,5 stiklinės acto
1 stiklinė cukraus
1 valgomasis šaukštas druskos
250g aliejaus
Daržoves susmulkinam, sudedama visus kitus produktus ir paliekam 2,5 val pasimarinuot. Tada statom virti ant nedidelės ugnies, po užviromo paverdam 20-25 min, svarbu nepervirt.
Dedam į stiklainiukus ir užsukam. Skanaus 4u.gif
Ingaaa
QUOTE(Milky-Way @ 2011 08 11, 10:06)
3kg pomidorų
po 1kg paprikos, svogūnų ir morkų
0,5 stiklinės acto
1 stiklinė cukraus
1 valgomasis šaukštas druskos
250g aliejaus
Daržoves susmulkinam, sudedama visus kitus produktus ir paliekam 2,5 val pasimarinuot. Tada statom virti ant nedidelės ugnies, po užviromo paverdam 20-25 min, svarbu nepervirt.
Dedam į stiklainiukus ir užsukam. Skanaus 4u.gif
*



morkas tarkuojat ar kubeliais pjaustote?
Milky-Way
QUOTE(Ingaaa @ 2011 08 11, 10:49)
morkas tarkuojat ar kubeliais pjaustote?
*


tarkuoju
Militux
QUOTE(PATAPSA @ 2011 08 03, 12:07)
turiu ir aš šiemet žiedinių kopūstų,bet koservavusi nesu,tad ieškau visokių receptėlių. Gal turit foto kaip atrodo ši mišrainytė stiklainiuose? nežinau kokio dydžio kopūstus dėt ax.gif  4u.gif
Gal kas yra darę mišrainę agurkai+žiediniai kopūstai+šparaginės pupelės? g.gif
*


Aš tai darau asorti žiediniai kopūstai+ morkytės+ agurkai+paprika ir viska užkonservuoju kaip uspashiko agurkėlius ( 2 kartus užpilu)
Agniska
Labai skanią dariau su burokėliais,baklažanais,svogūnais,paprika,česnaku,morkom,ir pomidorais mišrainę.Pirmą kartą,bet likau labai nustebinta,maniau marmaliūzė gausis,bet labai skanu..Galėsiu vėliau nurašyti receptą smile.gif
succes
Agniska, lauksim recepto
Ingaaa
QUOTE(Milky-Way @ 2011 08 11, 10:06)
3kg pomidorų
po 1kg paprikos, svogūnų ir morkų
0,5 stiklinės acto
1 stiklinė cukraus
1 valgomasis šaukštas druskos
250g aliejaus
Daržoves susmulkinam, sudedama visus kitus produktus ir paliekam 2,5 val pasimarinuot. Tada statom virti ant nedidelės ugnies, po užviromo paverdam 20-25 min, svarbu nepervirt.
Dedam į stiklainiukus ir užsukam. Skanaus 4u.gif
*


o jeigu per nakti paliksiu pasimarinuot per ilgai bus? g.gif
Agniska
Salotos "Chadyženka"

1kg baklažanų
500g burokėlių,morkų,svogūnų,saldž.paprikų,aliejaus,
1kg pomidorų,
200g česnakų,
40g druskos,
50g cukraus,
60g, 9proc acto,
petražolių

Baklažanus supjaustyti mažais kubeliais,burokėlius ir morkas stambiai sutarkuoti.Pomidorus ir česnakus sumalti mėsmale.Svogūnus supjaustyti plonai,paprikas šiaudeliais.
Į indą supilti aliejų,įkaitinti sudėti svogūnus,pakepinti 10-15min,paskui sudėti pomidorus ir česnakus,įpilti acto,suberti druską ir cukrų,petražoles.Pakaitinti,sudėti burokėlius,morkas,baklažanus,ir paprikas.vėl gerai sumaišyti ir maišant ant vidutinės ugnies virti 1val.Indas turi būti užzdengtas dangčiu.Baigiant virti 2-3min padidinti ugnį.Salotas sudėti į stiklainiukus,sandariai uždaryti ir šiltai apkloti.

Labai skanios gavosi,ir aštrokos,nes česnako nemažai bigsmile.gif
succes
o burokas zalias ar virtas? Kiek gaunasi is sio kiekio darzoviu? Su kuom si misraine valgoma?
Agniska
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 12, 14:07)
o burokas zalias ar virtas? Kiek gaunasi is sio kiekio darzoviu? Su kuom si misraine valgoma?
*


Žalias burokas,nepasakysiu kiek tiksliai man čia gavosi,išnešiau viską į rūsį,maždaug 5- 0.7l ir para stiklainiukų 0.5l,suverda šiaip.O valgyt,tai valgėm su duona vieną,ir su mėsyte valgėm,žiemą sakiau ir sriubą virsiu,nes skanu tikrai,vaikas labai valgė biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.