Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ~Mišrainių marinavimas~
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
2jolitka
sveikutes,
ka is ankstyvuju kopustu gaminat?
Ritutė90
QUOTE(hilin @ 2010 07 27, 16:35)
biggrin.gif Nu kaip skaniai atrodo, reiks ir man užsikonservuot tokių salotų 4u.gif
*


4u.gif as pernai dariau pan.,tik dejau iv.spalvu paprikas,tai gavosi thumbup.gif
be rėmų
1 cukinija,
po 0,5kg svogūnų, morkų, paprikų, pomidorų,
keli agurkai,
pusė puslitriuko geresnio pomidorų padažo,
stiklinė aliejaus,
pipirų maltų,
1 česnako galvutė,
1 šaukštas krakmolo,
druskos ir cukraus pagal skonį.
Svogūnus su morkom pakepinam aliejuj, paskui sudedam kitas smulkintas daržoves, išskyrus česnaką. Daržoves galima pjaustyti smulkiais kubeliais, aš pjausčiau kombainu su svogūnų peiliuku, tik morkas tarkavau. Sudedam druską, cukrų, pipirus. Daržovėms išsitroškinus, sudedam trintą česnaką, pakaitinam dar 10 min, paskui, jei norim, galim įdėti išleistą vandeny krakmolą, dar pakaitinam. Viskas. Skanu. Nebijokit česnako kvapo, kai mišrainė ataušta, kvapas pasikeičia. Tinka prie silkės.
alvydas
Sveikutės,KOPŪSTŲ MIŠRAINĖ: KIBIRAS PJAUSTYTŲ KOPŪSTŲ,0,5L POMIDORŲ PADAŽO,0,5L ALIEJAUS,1STIKLINĖ ACTO9PROCENTŲ,1ST. CUKRAUS, 2ŠK. DRUSKOS,1KG MORKŲ, LAURO LAPŲ, PIPIRŲ. VISKĄ GERAI IŠMAIŠOM IR PALIEKAM PER NAKTĮ. RYTE IŠMAIŠOM IR IŠVERDAM DEDAM IŠKAITINTUS STIKLAINIUS. SKANAUS.... LIKAU RŪSYJE STOVI VISA ŽIEMA
Vandenė
Burokėlių mišrainė
4 kg raudonųjų burokėlių
1.5 kg pomidorų
0.5 kg paprikos
0.5 kg svogūnų
100 g česnako
0.5 l aliejaus
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
3 šaukštai druskos
25 g adžikos

Svogūnus ir papriką pakepinti aliejuje, juos sudėti į puodą su stambiai tarkuotais burokėliais, sudėti visus likusius produktus ir troškinti 10 min.
Mums jie labai skanūs prie mėsos, žuvies patiekalų, iš tokių verdu ir burokėlių sriubą thumbup.gif
simike
Vandene, šita mišrainytė labai skani ir aš tokią darau drinks_cheers.gif
regna
Šiandienanoriu pasiūlyti parikų užkandelę su pomidorais,obuoliais

pomidorus nuplikome ir nuimame odeles.

Saldžiąsias paprikas perpjauname pusiau ir išimame sėklas.

Obuolius nulupame,išpjaustome sėklalizdžius.

Svogūnus nulupame.

Daržoves ir vaisius supjaustome ir sudedame į puodą.

Užpilame puse kiekio acto,suberiame cukrų druska, malta saldžiają paprika.

Verdame ant mažos ugnies.{maždaug45min.}

Supilame likusį acta ir paverdame dar apie 10min.Sudėti į stiklainius ir užsukti.


reikia:


pora kg pomidorų,

kg. sldžiųjų paprikų,

piusę kg. obuolių[geriausia antaninių}

500ml.acto[8%}

pora a.š druskos,
pora a.šsaldžiosios paprikos.


munyte
sveikutes,daugmaz perskaiciau tema,bet neradau misrainiu i kuriu sudeti neieitu paprikos:). MB labai nemegsta paprikos.Gal turit kokiu recepteliu be paprikos;)
Leilla
QUOTE(AkvileZ @ 2010 07 15, 12:40)
receptas: pomidorai su svogūnais drebučiuose. Esu dariusi prieš keletą metų bet receptas buvo netikęs ir teko išmesti  doh.gif Tad gal jūs turit išbandytą receptėlį  smile.gif
*



as darau taip ir viskas gerai gaunasi :

svogunu ir pomidoru reikiamas kiekis ziurint kiek stiklainiuku norit pasigaminti

marinatas 1 litrui vandens :
Cukrus 1,5 sriubinio sauksto
druska 2,5 sr.sauksto
actas 1,5 sr.sauksto
pipirai grudeliais, lauro lapai,gvazdikeliu.
Marinata uzvirinti ir perkosti

Želatinos 2 kupinus šaukštus ištirpinti stiklinėje salto virinto vandens .
Pomidorus supjaustyt norimo dydzio griezineliais ar kubeliais, svogunus ziedais. Juos sudeti i stiklainius ,galit sluoksniuoti,as apacioj svogunus dedu,virsuj pomidorus.
Zelatina sumaistyt su marinatu ir uzpilti ant darzoviu.
Stiklainius kaitinti puode 15-20 min. Uzsukti ir apversti (bent as visad apverciu biggrin.gif ), kai atves i saldytuva 4u.gif
Agniska
QUOTE(Vandenė @ 2010 07 31, 12:10)
Burokėlių mišrainė
4 kg raudonųjų burokėlių
1.5 kg pomidorų
0.5 kg paprikos
0.5 kg svogūnų
100 g česnako
0.5 l aliejaus
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
3 šaukštai druskos
25 g adžikos

Svogūnus ir papriką pakepinti aliejuje, juos sudėti į puodą su stambiai tarkuotais burokėliais, sudėti visus likusius produktus ir troškinti 10 min.
Mums jie labai skanūs prie mėsos, žuvies patiekalų, iš tokių verdu ir burokėlių sriubą  thumbup.gif

*


Burokeliai virti? ax.gif
Vandenė
QUOTE(Agniska @ 2010 08 02, 13:13)
Burokeliai virti? ax.gif
*


Taip, burokėliai virti mirksiukas.gif
Ir dar žiūriu klaidą paadriau-adžikos reikia 250 g, ne 25g blush2.gif
Agniska
QUOTE(Vandenė @ 2010 08 02, 13:24)
Taip, burokėliai virti  mirksiukas.gif
Ir dar žiūriu klaidą paadriau-adžikos reikia 250 g, ne 25g  blush2.gif
*


Aciu 4u.gif Reiks pamegint pasigamint drinks_cheers.gif O dar norejau paklausti,tai labai astraiai gaunasi? ax.gif Ar adzika kaip prieskoni duoda? 4u.gif
Kozete
QUOTE(ezys @ 2010 07 26, 14:48)
sveikos as dariau mišrainę su cukinijom:
2,5 kg cukinijos
1kg svogūnų
0,5 kg paprikos
100g aliejaus
1 šaukštas druskos
500g. pomidorų padažo
200g. cukraus
200g. acto
Cukiniją, paprikas ir svogūnus supjaustome kubeliais. Viską dedame i puodą ir nuo užvirimo verdame 35 min.. Karštą ,masę dedame i stiklainius ir sandariai uždarome.
*



2,5 kg išdarinėtų ar dar su viskuo? ax.gif
Gija*
QUOTE(Kozete @ 2010 08 02, 15:03)
2,5 kg išdarinėtų ar dar su viskuo?  ax.gif
*



as sveriau isdarineta, siaip bet ka darydama, sveriu isdarinejus, nuvaliusi darzoves...sia misraine dariau ana savaite, tikrai patiko, tik gal cukraus maziau deciau, siek tiek per saldi man ji gavosi g.gif
rootha
simet uzderejo nekondiciniu agurku, tai dariau tokia misraine:
Konservuoti agurkai su pomidorų padažu
Sudėtinės dalys:
• Agurkai, 5 kilogramai
• Pomidorų padažas(geresnis), 500 gramų
• Česnakai, 300 gramų
• Aliejus, 200 gramų
• Actas, 200 gramų
• Cukrus, 200 gramų
• Druska, 2 šaukštai
Gaminimas:
Supjaustytus agurkus į dubenį, įpilkite aliejaus, acto, pomidorų padažo, įdekite cukraus ir druskos. Nuo užvirinimo pradžios 5 min., tada įdekite supjaustytą česnaką ir dar 2-3 min. Karštus dėkite į stiklainius ir užsukite.
kadangi tiek cesnako neturejau, tai idejau sauksta granuliuoto cesnako, MB iskart ragavo sake astroka, bet skanu blush2.gif Beje, kadangi agurkai buvo dideli, tai skurytes lupau ir visas seklas isemiau blush2.gif vaizdelis toks:
rootha
taip pat pabandziau padaryti agurkine sriuba ziemai, kadangi pirma karta dariau, dariau tik is ketvircio normos ir biski pagal save.
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti) AS dejau miezines kruopas
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. Pomidoru NEDEJAU

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)

morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visusproduktus sudeti i puoda , ir troskinti kol suminkstes . Acta pilti jau i pacia pabaiga. supilti i stiklainius , uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto.
A.d.
QUOTE(rootha @ 2010 08 02, 18:16)
taip pat pabandziau padaryti agurkine sriuba ziemai, kadangi pirma karta dariau, dariau tik is ketvircio normos ir biski pagal save.
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti) AS dejau miezines kruopas
1 kg. morku (tarkuoti  burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. Pomidoru NEDEJAU

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)

morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visusproduktus sudeti i puoda , ir troskinti kol suminkstes . Acta pilti jau i pacia pabaiga. supilti i stiklainius , uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto.
*


O Jūs agurkinę sriubą su miežinėm kruopom ir žiemą verdat? Įdomu, koks skonis? Aš tik su perlinėm bandžiau, o miežinių kruopų turiu namie ir nenaudoju jų niekur g.gif Tai sudominot ax.gif net...
nerilyte
QUOTE(A.d. @ 2010 08 02, 21:42)
O Jūs agurkinę sriubą su miežinėm kruopom ir žiemą verdat? Įdomu, koks skonis? Aš tik su perlinėm bandžiau, o miežinių kruopų turiu namie ir nenaudoju jų niekur  g.gif  Tai sudominot  ax.gif  net...
*



Labukas, nors ir ne manes klauset, bet as irgi su miezinem verdu, man paciai tai skaniau taip, tik man idomu ar laikysis ziema g.gif
rootha
QUOTE(A.d. @ 2010 08 02, 19:42)
O Jūs agurkinę sriubą su miežinėm kruopom ir žiemą verdat? Įdomu, koks skonis? Aš tik su perlinėm bandžiau, o miežinių kruopų turiu namie ir nenaudoju jų niekur  g.gif  Tai sudominot  ax.gif  net...
*



aha as visad verdu su miezinem kruopom agurkine, todel ir dejau miezius, nors pagal tikraji recepta perlines kruopos.
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 02, 19:44)
Labukas, nors ir ne manes klauset, bet as irgi su miezinem verdu, man paciai tai skaniau taip, tik man idomu ar laikysis ziema  g.gif
*


o kodel turetu nelaikyt? g.gif
georgiana
klausimas del sriubikes agurkines, ar butina laikyti saldytuve, na man netilps nieklas nes viska isbandau siemet, o kazin ir pomidorai su zelatina gali isstoveti laikomi ne saldytuve g.gif
A.d.
Dėkui už atsakymus, reiks ir man pabandyt bigsmile.gif
rootha
QUOTE(georgiana @ 2010 08 02, 20:26)
klausimas del sriubikes agurkines, ar butina laikyti saldytuve, na man netilps nieklas nes viska isbandau siemet, o kazin ir pomidorai su zelatina gali isstoveti laikomi ne saldytuve g.gif
*


na as saldytuve nieko nelaikau, viska ka darau nesu i vesia patalpa, nes rusio irgi neturiu, bet pas mane viskas labai gerai isstovi thumbup.gif
georgiana
QUOTE(rootha @ 2010 08 02, 22:06)
na as saldytuve nieko nelaikau, viska ka darau nesu i vesia patalpa, nes rusio irgi neturiu, bet pas mane viskas labai gerai isstovi  thumbup.gif
*


dekui bandysiu sandeliuoti ir as vesesnej patalpoj 4u.gif
simike
Į agurkinę sriubą vietoj pomidorų labai tinka pomidorų padažas natūralus (0,5 l). Baisiai skaniai išsitroškina viskas. Tik supilt reiktų, kai agurkai šiek tiek jau būna pasitroškinę. skani šita sriubikė - prisiviriau ir aš, ir su perlinėm, ir su ryžiais.
nerilyte
QUOTE(rootha @ 2010 08 02, 21:52)
o kodel turetu nelaikyt?  g.gif
*



Aš nieko blogo nenoriu tuo pasakyti, tik idomu man blush2.gif . Bandysiu ir aš šią sriubytę thumbup.gif
Laukinė prerija
Marinuotos agurkų salotos su morkomis

4 kg agurkų, 3 kg morkų,
400 g svogūnų, 200 g petražolių lapelių,
2 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos,
5 šaukšteliai citrinų rūgšties.

Agurkus, morkas, svogūnus ir petražoles smulkiai supjaustyti, sumaišyti su cukrumi, druska bei citrinų rūgštimi ir palaikyti 3 val. Sudėti į 1 l stiklainius, kuriuos sterilizuoti apie 20 min. Sandariai uždaryti.

vakare įkelsiu foto:)
norita


Agurkų salotos

8kg agurkų, tinka peraugę
6-7 paprikos
0,5ltr acto
0,5ltr aliejaus
pusė stiklinės druskos
2 stiklinės cukraus
4 didelės skiltelės česnako
4 dideli šaukštai pjaustytų petražolių
1arbatinis šaukštelis maltų pipirų

Agurkus supjaustyti griežinėliaias, neplonai apie 0,5cm storiopaprikas, česnakus, petražoles susmulkinti, sudėti visus priedus, permaišyti ir palaiktyti 12val.tada sudėti į stiklainius ir kaitinti nuo užvirimo 10min.

labai skanios nors dariau pirmą kartą, bet neiškentėm ir atidarėm stiklainiuką blush2.gif
ausra.ryte
labukas bigsmile.gif

man labai skanus sis burokeliu marinatas (skaniausia, kai jau pastovi kiek laiko)

5l vandens
8 saukstai cukraus
5 saukstai druskos
1.5 stiklines acto
virtus supjaustytus burokelius sudeti i marinata ir siek tiek pavirti. sudeti i stiklainius ir uzsukti. laikyti siltai kol atves
simike
O kiek burokų tokiam kiekiui marinato maždaug sueina? ax.gif
SOLI-SOL
Sveikos.Gal kuri turit receptuką mišrainės žiemai gaminant su autoklavu?Turiu tokį gėrį, bet nežinau receptų.Naudojam tik mėsos konservamas, bet pagalvojau gal būtų galima ir kokią mišrainę padaryti.Bet nežinau recepto.
nerilyte
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 10, 14:50)
mmm kaip skaniai atrodo, o as savo ruoztu pasigirsiu barsciu ir pupeliu sriubos zagatovkem ir dar agurkai, jau tikiuosi paskutiniai.

http://picasaweb.google.lt/rugelis.brigita...759122083096994
*



Ieskojau, bet neradau sios sriubytes receptuko, jei prazioplinau tai atsiprasau blush2.gif , bet gal butu galima gauti receptuka, labai skaniai atrodo mirksiukas.gif
Naminė
Merginos turiu tik svogūnų noriu su jais peraugusius agurkus sumaišyt mišrainei bet neturiu receptuko,mestelkit mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2010 07 26, 13:32)
rasau ir i misrainiu tema, nes gal panasu  g.gif gal kas pades  4u.gif

po savaites nebuvimo sode penktadieni nuvaziave radom diiiiiiiiiiideli ( daugiau nei kibiras)  krepsi agurku, sekmadieni vel kibiras jau dailiu tinkamu marinuot. Nu bet tie savaitiniai  g.gif  g.gif  g.gif  nemegstu cepelino dydzio konservuotu agurku  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  amzinatilsi anyta darydavo  kazkaip... nulupdavo kalna cepelininiu agurku , supjaustydavo kaip salotoms, prilupdavo kalna svogunu, juos siaudeliais supjaustydavo... uzpildavo lygtais druska ( kuo dar  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif ) palaikydavo para ( o gal kazkiek) , tada kazkaip pavirdavo ir dedavo i stiklainiukus. sake skanu... bet recepturos neturiu, darbo eigos nezinau ... Nu niekad nebudavo tokiu problemu, nes agurkiukus skindavom kas dvi dienos ir tokius mini ...
*


man kažkas tokio tiktų rolleyes.gif
oazė
Sveikutės gaspadinės 4u.gif
SOS va parvilkau iš sodo gėrybių,tačiau jau galva nebneša,ką galiu dar skanaus paruošti žiemai g.gif va turiu agurkų,svogūnų,morkų,patisonu (šis produktas galvos skausmas ax.gif , bet jis man tinka ir patinka blush2.gif ),gal kokią mišrainę galite padėti suregsti? Iš anksto dėkavoju 4u.gif
Artulia
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 05, 14:18)
Ieskojau, bet neradau sios sriubytes receptuko, jei prazioplinau tai atsiprasau   , bet gal butu galima gauti receptuka, labai skaniai atrodo 
*



Nors ne manęs klausei, bet papasakosiu kaip aš dariau pupelių sriubą ax.gif

Dariau pagal internete rastą pupelių mišrainės receptą, tik truputį improvizavau smile.gif

1 kg pomidorų
0,5 kg. svogūnų
0,7 kg. morkų
0,5 kg paprikų
1 litras virtų pupelių
0,4 l. aliejaus
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos.

Toks originalus receptas. O aš dariau taip: išviriau 1 kg (pirkau parduotuvėj pakelį) pupelių, pakepinau maždaug po 1 kg morkų ir svogūnų, ten pat pakepinau kubeliais pjaustytas 3 paprikas (daugiau neturėjau ax.gif ). Pomidorų neturėjau, bet turėjau skardinę konservuotų savo sultyse pomidorų (juos sublenedriavau iki tyrės konsistencijos). Atskirai išsiviriau 7-8 bulves (viriau tiek, kad šiek tiek dar kietokos buvo). Supyliau į puodą pomidorų tyrę, suverčiau pupeles, kepintas morkas, svogūnus, papriką, supjaustytas kubeliais bulves. Įdėjau 4 šaukštus (su kaupu) cukraus, 2 šaukštus (irgi su kaupu) druskos, įmečiau kelis lauro lapus, kvapiųjų pipirų, prieskonių (aš dėjau prieskonius picai smile.gif ), išmaišiau. Kai užvirė, dar paviriau ~15 min. ir kroviau į stiklainius smile.gif. Iš to kiekio man gavosi 3,5 litro (7 stiklainiukai sriubos)
Vėliau galėsiu įkelti nuotrauką smile.gif
Rytoj nebus kada gaminti valgyt, tai bus proga išbandyti, kaip pavyko pupelių sriuba biggrin.gif


QUOTE(oazė @ 2010 08 06, 21:00)
Sveikutės gaspadinės 4u.gif
SOS va parvilkau iš sodo gėrybių,tačiau jau galva nebneša,ką galiu dar skanaus paruošti žiemai va turiu agurkų,svogūnų,morkų,patisonu (šis produktas galvos skausmas , bet jis man tinka ir patinka  ),gal kokią mišrainę galite padėti suregsti? Iš anksto dėkavoju
*



Dariau iš cukinijos mišrainę. Bet joje nebuvo agurkų g.gif
O kadangi tau reikia ir agurkus sunaudoti, gal bandyk marinuotą mišrainę padaryti? Jei mėgstate, aišku.
Tavo vietoje viską supjaustyčiau gabaliukais, įpjaustyčiau svogūnų arba česnakų (žiūrint ką labiau mėgstate mirksiukas.gif ). Sudėčiau tuos sumaišytus produktus į stiklainiukus, įmesčiau lauro lapų, pipirų. Tuo tarpu išsivirčiau marinatą (panašiai, kaip agurkams marinuoti). Užpili, kelias kelias min. palaikai stiklainiukus karštai (sudėtus į puodą su verdančiu vandeniu), užsuki, ir viskas smile.gif

Arba gali mišrainę daryti, kažką panašaus į tokią (aš ją žadu vėliau daryti, kai anyta duos žalių pomidorų smile.gif Praėjusiais metais dariau, labai skani)
Tik pas tave vietoj pomidorų būtų agurkai ir patisonai, pjaustyti griežinėliais:

Mišrainė žiemai:
3 kg žalių pomidorų
1,5 kg svogūnų
1,5 kg morkų
100 g. druskos
350 g. druskos
400 g. aliejaus
300 g. acto
žiupsnelis česnakų (aš nedėjau)
keli pipirai
lauro lapeliai.

Pomidorus, svogūnus, morkas supjaustome, apibarstome druska ir paliekame kambario temp. 12 val. Ruošiame marinatą. Užviriname aliejų ir actą su cukrumi bei prieskoniais. Į jį sudedame daržoves (be skysčio) ir trškiname 30 - 35 min. (a6 troškinau mažiau, nes man skaniau, kai daržovės traškesnės ax.gif ). Viską sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome.

Arba galima patisoną patroškinti su druska , česnakais ir prieskoniais iki tyrės konsistencijos - žiemą sunaudosi padažams, troškiniams, sriuboms. thumbup.gif
Tik tada agurkus su morkomis reikėtų kitur sunaudoti lotuliukas.gif
*Nerutė *
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 05, 15:18)
Ieskojau, bet neradau sios sriubytes receptuko, jei prazioplinau tai atsiprasau  blush2.gif , bet gal butu galima gauti receptuka, labai skaniai atrodo  mirksiukas.gif
*


Dariau labai skanią mišrainę , lygtai Delfi receptą radau

4kg. pomidorų
1kg. pupelių
1kg. morkų
1kg. svogūnų
1stiklinė aliejaus
8 šaukštai acto
10 šaukštų cukraus
3 šaukštai druskos
Maltų juodų pipirų .
Pomidorus nulupti ir supjaustyt griežinėliais . Pupeles išvirti , morkas sutarkuoti burokine tarka ir pakepinti . Svogūnus supjaustyti šiaudeliais . Visus produktus dėti į emaliuotą indą , berti cukrų , druską , prieskonius , pilti likusį aliejų . Kaitinti 20-30min. Baigiant troškinti supilti actą . Karštą mišrainę sudėti į stiklainius ir uždaryti .
Man iš šios normos gavosi 14 puslitriukų tikrai skanios mišrainės, ir sriuba laaaaaaaaaaabai skani thumbup.gif
simike
O ar gerai laikėsi ši mišrainė su pupelėm? ax.gif
*Nerutė *
QUOTE(simike @ 2010 08 08, 10:23)
O ar gerai laikėsi ši mišrainė su pupelėm?  ax.gif
*


Puikiai mirksiukas.gif , nei surūgo , nei nušovė mirksiukas.gif
simike
Tai labai puiku, reikės pasibandyti thumbup.gif
nerilyte
QUOTE(Artulia @ 2010 08 07, 16:12)
Nors ne manęs klausei, bet papasakosiu kaip aš dariau pupelių sriubą ax.gif

Dariau pagal internete rastą pupelių mišrainės receptą, tik truputį improvizavau smile.gif

1 kg pomidorų
0,5 kg. svogūnų
0,7 kg. morkų
0,5 kg paprikų
1 litras virtų pupelių
0,4 l. aliejaus
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos.

Toks originalus receptas. O aš dariau taip: išviriau 1 kg (pirkau parduotuvėj pakelį) pupelių, pakepinau maždaug po 1 kg morkų  ir svogūnų, ten pat pakepinau kubeliais pjaustytas 3 paprikas (daugiau neturėjau ax.gif ). Pomidorų neturėjau, bet turėjau skardinę konservuotų savo sultyse pomidorų (juos sublenedriavau iki tyrės konsistencijos). Atskirai išsiviriau 7-8 bulves (viriau tiek, kad šiek tiek dar kietokos buvo). Supyliau į puodą pomidorų tyrę, suverčiau pupeles, kepintas morkas, svogūnus, papriką, supjaustytas kubeliais bulves. Įdėjau 4 šaukštus (su kaupu) cukraus, 2 šaukštus (irgi su kaupu) druskos, įmečiau kelis lauro lapus, kvapiųjų pipirų, prieskonių (aš dėjau prieskonius picai smile.gif ), išmaišiau. Kai užvirė, dar paviriau ~15 min. ir kroviau į stiklainius smile.gif. Iš to kiekio man gavosi 3,5 litro (7 stiklainiukai sriubos)
Vėliau galėsiu įkelti nuotrauką smile.gif
Rytoj nebus kada gaminti valgyt, tai bus proga išbandyti, kaip pavyko pupelių sriuba biggrin.gif

*



Ačiū už receptukus, o ši mišrainė - sriuba laikosi per žiemą?
Jonozmona
laba diena mergaitės, noriu paprašyti, gla kuri turite išbandytą receptą pomidorai želatinoje? :geda2: Internete daug yra, bet bijau neišbandytą daryti..turėjausavo receptą, bet niekur nerandu sąsiuvinio su receptais doh.gif man svarbiausia marinato proporcijos, kiek želatinos, kad po to gerai sustingtų ax.gif
o šiaip labai skaniai gaudavosi, vyro mylimiausia "senovinė" mišrainė tie pomidorai želatinoje, tik aš improvizuodavau ir sluoksniuodavau į stiklainius: pomidorų kietesnių griežinėliai, agurkų griežinėlių sluoksnis, svogūnų sluoksnis, česnako nemažai ir vėl pomidorai, agukrai, svogūnai..nenuobodi tokia mišrainė, gaivi skani..tik va marinatą užmiršau


dėl mišranių stiklainiuose kaitinimo: aš kaitinu, kaip draugės mama pamokė: stiklainius su mišrainėm pridengiu dangteliais, bet neužsuku, dedu į orkaitę ant grotelių ir kaitinu 200 temperatūroje apie 10-15 minučių...viskas puikiai laikosi per žiemą, net ne rūsyje, o spintelėse 4u.gif

taip pačiai ir švariai išplautus stiklainius iškaitinu orkaitėje, tik dedu į šaltą orkaitę, nereik tada verdančiu vandeniu perplauti...o dangtelius prieš užsukdama nuvalau degtinėje suvilgyta vata blush2.gif

gal kažkam bus naudinga mano "patirtis" blush2.gif
Artulia
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 09, 09:32)
Ačiū už receptukus, o ši mišrainė - sriuba laikosi per žiemą?
*



Manau, kad puikiai laikysis thumbup.gif
Vakar kaip tik išbandėm - labai skani sriuba, ir greit išverdama thumbup.gif

O aš stiklainius sukraunu į indaplovę, įberiu sodos, paleidžiu programą, indaplovė išplauna, išskalauja ir iškaitina 70 laipsnių temperatūroj. O aš tuo tarpu susiruošiu mišraines thumbup.gif
vaivorinė
QUOTE(georgiana @ 2010 08 02, 21:26)
klausimas del sriubikes agurkines, ar butina laikyti saldytuve, na man netilps nieklas nes viska isbandau siemet, o kazin ir pomidorai su zelatina gali isstoveti laikomi ne saldytuve g.gif
*



ir man įdomu ar laiko tik šaldytuve, mano draugės laiko tik ten, aš kažkada laikiau skliape ir puikiaiišsilaikė. O pomidorai su želatina tai puikiai išsilaiko, tik jie dabar nunešus išsileidžia, želatina išskysta, bet žiemą vėl sutirštėja.



Papildyta:
QUOTE(norita @ 2010 08 04, 18:45)
Agurkų salotos

8kg agurkų, tinka peraugę
6-7 paprikos
0,5ltr acto
0,5ltr aliejaus
pusė stiklinės druskos
2 stiklinės cukraus
4 didelės skiltelės česnako
4 dideli šaukštai pjaustytų petražolių
1arbatinis šaukštelis maltų pipirų

Agurkus supjaustyti griežinėliaias, neplonai apie 0,5cm storiopaprikas, česnakus, petražoles susmulkinti, sudėti visus priedus, permaišyti ir palaiktyti 12val.tada sudėti į stiklainius ir kaitinti nuo užvirimo 10min.

labai skanios nors dariau pirmą kartą, bet neiškentėm ir atidarėm stiklainiuką blush2.gif
*



reiks šią pabandyt, nesu darius agurkų su paprika g.gif Nors MB sakė jau su visais mano vakavimais iš namų išvys g.gif biggrin.gif
Laimuske
Sveikutes seimininkytes,

Reiktu man pagalbos. Ieskau tokio receptuko: pomidorai+svogunai+agurkai. Lyg verdama. Ziemai. Bet neturiu tikslaus receptuko. Gal kas zinot?
sonyyte
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 03, 13:49)
Aš nieko blogo nenoriu tuo pasakyti, tik idomu man  blush2.gif . Bandysiu ir aš šią sriubytę  thumbup.gif
*


tikrai nereik net į vėsesnę vietą išnešti smile.gif, pas mane viskas tamsiam kambariuky kuo puikiausiai išsilaikė smile.gif
jaukuciukas
Sveikos, pasidalinsiu keliais receptukais:
pomidorai sriubai - nuplautus pomidorus nuplikit verdanciu vandeniu ir nulupt skureles, sudet i puoda , idet druskos, as ragauju turi but ciut suroka, siek tiek juoduju pipiru, kvepianciuju, ir poralauro lapu. verdam iki kol is pilno puodo belieka daugiau nei puse, kol nugaruoja skystis. labai skanu man tokia sriuba telieka ipjaut bulviu ir viskas. laikosi pomidoriukai puikiai per ziema rusi arba vesioj patalpoj.
nbezinau gal tokia jau ir buvo misraine siulyta: vadinasi rugsejo misraine : reikes
2 kg kopustu,
1kg saldziuju papriku,
1 kg pomidoru,
1 kg morku
1 kg svogunu
1 kg rugsciu obuoliu
lauro lapeliu keletos, juoduju pipiru zirneliais ir 3 saukstai druskos.
viska nuplaunam isvalom kaip priklauso. Morkas apverdam, kad butu pusiau isvirusios ir supjaustom siaudeliais. kopustus supjaustom irgi plonais siaudeliais, paprikas juostelem, pomidorus i 4-8 dalis, svogunus pusziedziais, obuolius plonom skiltelem. kopustus reikia sumaisyti su paprikom ir pasudyti. i kiekviena stiklainiuka svaru reikia deti i dugna kelis lauro lapus, kelis pipirus ir 2-3 supjaustytus pomidorus vidutinio dydzio. tada padalinti likusius produktus. stiklainius sterilizuoti 30 min ir uzsukti. labai skani gaivi misraine ir kas man patinka traski.

misraine puikiai tinkanti sriubai arba prie mesos:
po 0.5 kg morku, svogunu, pomidoru
100gramu petrazoliu,
100gramu salieru lapu
po puse petrazoles ir saliero saknies
0.5 kg druskos
morkas, svoguna, pomidorus petrazoles bei saliero saknis sumalti mesmale, petrazoliu ir salieru lapus smulkiai supjaustyti. viska sudeti i puoda, uzpilti druska, ismaisyti ir leisti pastoveti kokias dvi valandas. po to sudeti i stiklainius ir uzsukti. laikyti saldytuve arba labai saltam rusi.

Agurku ir patisonu misraine:
1 lt stiklainiui :
450gr nedideliu agurku (tinka ir didesni tik pjaustyti). 150gr patisonu, skiltele cesnako, krieno lapas, krapu, petrazoliu,2 gvazdikeliu, keliu kvapiuju pipiru. Marinatui: 1 lt vandens,40 gr druskos, 50 gr cukraus, sauksto acto. darzoves supjaustom panasaus dydzio gabaliukais bet nelabai smulkiai. i stiklaini sudedam zalumynus ir prieskonius paskui susloksniuojam agurkus ir patisonus. uzpilam karstu marinatu, kad nuo virsaus liktu 2 cm tarpas, pridengiam dangteliais ir kaitinam dar 10 min po to uzdarom.



ritag

2 kg kopustu,
1kg saldziuju papriku,
1 kg pomidoru,
1 kg morku
1 kg svogunu
1 kg rugsciu obuoliu




Sveikos, galbūt žinote mišrainę, kurios sudėtis panaši į šios mišrainės, tik mano ieškomam mišrainės recepte nėra obuolių ir yra aliejaus, o šiaip kiek pamenu į sudėti įeina kopūstai, pomidorai, paprika, svogūnai ir morkos bei aliejus, tik nepamenu kiekiu ir kiek druskos bei cukraus ar kt produktu dėti, todėl gal kas žinote šį receptėlį ir pasidalinsite 4u.gif
mickute7
[quote=Jonozmona,2010 08 09, 12:33]laba diena mergaitės, noriu paprašyti, gla kuri turite išbandytą receptą pomidorai želatinoje? :geda2:  Internete daug yra, bet bijau neišbandytą daryti..turėjausavo receptą, bet niekur nerandu sąsiuvinio su receptais doh.gif  man svarbiausia marinato proporcijos, kiek želatinos, kad po to gerai sustingtų ax.gif
o šiaip labai skaniai gaudavosi, vyro mylimiausia "senovinė" mišrainė tie pomidorai želatinoje, tik aš improvizuodavau ir sluoksniuodavau į stiklainius: pomidorų kietesnių griežinėliai, agurkų griežinėlių sluoksnis, svogūnų sluoksnis, česnako nemažai ir vėl pomidorai, agukrai, svogūnai..nenuobodi tokia mišrainė, gaivi skani..tik va marinatą užmiršau
dėl mišranių stiklainiuose kaitinimo: aš kaitinu, kaip draugės mama pamokė: stiklainius su mišrainėm pridengiu dangteliais, bet neužsuku, dedu į orkaitę ant grotelių ir kaitinu 200 temperatūroje apie 10-15 minučių...viskas puikiai laikosi per žiemą, net ne rūsyje, o spintelėse 4u.gif

taip pačiai ir švariai išplautus stiklainius iškaitinu orkaitėje, tik dedu  į šaltą orkaitę, nereik tada verdančiu vandeniu perplauti...o dangtelius prieš užsukdama nuvalau degtinėje suvilgyta vata blush2.gif

gal kažkam bus naudinga mano "patirtis" blush2.gif
*

[/quote]
as pagal sita pernai dariau ir visiems labai patiko. Tai, kad ir siemet darysiu mirksiukas.gif thumbup.gif


http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...107577&st=0
*

[/quote]
*Ita*
Pasidalinsiu vakar daryta marinuotų kopūstų receptu. Gavosi tikrai skanu, pabandykit-tikrai patiks mirksiukas.gif

3kg kopūstų
keletas morkų(jas sutarkuoti)
5 didelės skiltys česnako
daug žalumynų(ypač tinka petražolės. Netinka tik krapai, nes duoda rūgimą).

Marinatas:

1l vandens
1 stiklinė acto
1stiklinė aliejaus
3 šaukštai druskos
1 stiklinė cukraus
keli pipirai
Verdame marinatą ir užpilme ant kopūstų, paskui dedame į stiklainius ir uždarome 4u.gif
succes
Šaltinis žurnalas "Moters savaitgalis. Konservavimas"
Na čia kaip ir mišrainės g.gif g.gif
user posted image
user posted image


user posted image
user posted image
adatelee
aš norečiau pasiūlyti išbandytą receptuką jis labai skanus ir paprastas;
4 kg agurku
1,5kg svogunu
2 saukstai druskos
1 saukstas cukraus
1 litr.pomidoru pad.(rekomenduoju Suslaviciaus "Klasikinis")
0,5 stikl. acto
0,5 litr.aliejaus
petazoliu, krapu ar siaip ka turit.

I puoda pilam alieju ir pjaustytus svogunus, patroskinam. Dedam agurkus ir visa kita, kai jai viskas uzvire supilam pom.padaza dar "pamakaliojam" ir uzdarom.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.