kaip faina, kad toliau tęsiam temą

turiu klausimėlį, nesusijusį su statybom, bet kadangi temos pavadinimas
"Ūkininkai ir jiems prijaučiantys" tai drąsiai rėžiu

neužligo turėčiau iš plikbajorio patapti normaliu ūkininku su žeme
taigi klausimas:kažkur buvau radęs info, kad pas ūkininką gali dirbti pagalbininkas pagal normalią darbo sutartį su normaliu atlyginimu ir visais mokesčiais, arba pagal atsiskaitymą natūra, t.y. galiu su pagalbininku atsiskaityti bulvėmis, ridikėliais ar dar kokiu užaugintu biesu... domina antras variantas - atsiskaitymas natūra... ar tokiu atveju turėsiu valstybei kokius tai mokesčius mokėt? na žinoma ne N kilogramų nuo 100 kilogramų užaginto derliaus...

kam man to reikia? tiesiog ieškau būdų kaip pagelbėti žmonos senelei... ji savo darže augina visokiausias daržoves, gėles ir veža jas į turgų, o turgui pasakyta taip - jeigu prekiaujama ūkininko pažymėjimą turinčio žmogaus prekėmis (t.y. pats ūkininkas arba pagalbininkas), tai duodamos geriausios prekyvietės, o kitiems prekeiviams - kur lieka vieta, ten ir stovėk...
tai va, apiforminčiau senelę kaip pagalbininkę su kuria atsiskaitau natūra ir gerai, tegu sau prekiauja normalioj vietoj nieko negainiojama, tik įdomu ar nereiks man pačiam jokių mokesčių mokėt...