QUOTE(mazuliux @ 2009 08 28, 13:06)
O dukryte gimusi Lietuvoje? Jos gimimo liudijimas lietuviskas? Kokia pilietybe irasyta gim. liudijime? Kas vaiko tevas - lietuvis? Ar jis bent teisiskai pripazintu vaika, jei kartu negyvenate? Tai pagrindiniai klausimai
Sveikutes, taip, dukryte gimusi Lietuvoje, bet auginu viena, ir irasyta i gimimo liudijima tik as.. pilietybe neirasyta jokia. Tevas taip, lietuvis, ir jis siaip tai ja pripazista ir pats isreske nora buti irasytas, bet jis isvykes i uzsieni, gris tik po 2-3men..
Papildyta:QUOTE(romuciukas @ 2009 08 28, 14:31)
pas ka gyvensi Baltarusijoj? kur gimines,draugai,bendradarbiai,kaimynai galu gale? gi nesi jau tokie viena kaip pirstas.Jei turi pazistamu Balt,tai tegul jie paiesko to tel numerio.
Kodel tu nuo 6metu gyveni LT ir jokiu popieriu nesi susitvarkius? pas ka gyveni? suprantu,kad naslaite,bet kazkokius globotojus tada turi turet
internetas labai informatyvus dalykas,vietoj to kad rasinet cia,pasiknisk google,rasi gal kokios info.
Jeigu vyksiu i Baltarusija, turesiu ieskotis kur issinuomot kambariuka, nes as turiu baltarusijoje kazkokius giminaicius, bet per tuos 14 metu jokiu rysiu nebuvo su jais, nezinau nei kas jie, nei kur butent gyvena, nei ar jie apsidziaugs mane pamate ir nores priimti... Popierius kol buvau globojama globos namu, man buvo sutvarke, turiu leidima nuolat gyventi Lietuvoje(spalio men. reikia keisti i nauja, o be paso to nedarys...) o pasa as turejau baltarusijos, tik jis galiojo iki kol man suejo 18metu.. nemaniau kad atsidursiu tokioj padeti, jei iskarto nepasikeisiu... tai ir yra mano nuodeme, kad 2 metus uzdelsiau. anksciau nesitvarkiau del tos pacios priezasties - bijojau isvykti is lietuvos, bijojau kad neileis atgal i lietuva.. ir labiausiai bijojau nezinodama ka as ten darysiu, kur gyvensiu.. nes kad ir kaip butu kvaila, bet ten manes tikrai niekas nelaukia ir nwepriglaus.. o nuo googlo man jau bloga darosi, 2 paras ieskau, bet vis nieko konkretaus kas tiktu mano padeciai...
Papildyta:QUOTE(Svajūnė @ 2009 08 28, 16:15)
Rašei, kad turi leidimą gyventi LT, o pasas jau 2 metus kaip pasibaigęs. Tai kaip Tau išdavė leidimą gyventi ilgesniam laikui nei paso galiojimo terminas?

Kada baigias leidimas gyventi LT? Nepamiršk, kad norėdama jį prasitęsti turi kreiptis į migracijos tarnybą ne vėliau nei 6 mėnesiai iki galiojimo pabaigos (nors galima ir likus mažiau laiko, bet turi būti rimta tam priežastis). Tad iki to laiko turi jau turėti ir pasą. Kitaip teks gauti LT vizą ir iš naujo kreiptis dėl leidimo gyventi LT.
O beje, kaip Tu kirsi LT/BY sieną neturėdama paso? Ambasada išduos kokį laikiną dokumentą?
Ir dar, o kodėl negalėsi grįžti atgal į LT pasidarius pasą?
leidimas nuolat gyventi galioja iki dabar, nes jis yra isduodamas 5 metams, ir nuo paso galiojimo nepriklauso..
Baigiasi leidimas 2010-01-26.. man sake kad reikia 3 menesius pries kreiptis del pratesimo - t.y. spalio men...
O siena kirsiu lengvai, sako kad lietuviai su malonumu mane isleis, jiem svetimsaliu nelabai reikia.. o i baltarusija siaip ar taip ileis, mes esu ju salies piliete... del sito tikrai nebus problemu kaip ten isvaziuoti...
O Lietuva as galesiu gristi, bet va skambino pazystama moteriske, sake jos bendradarbe anksciau gyveno Baltarusijoje, bet labai skubejo is ten pabegti, nes ten taribu sajungos laiku istatymai... ir sake, kad jei as atvaziusiu i B pirma turesiu pragyventi 183 dienas ten, ir tik tada galiu kreiptis del paso...
Papildyta:QUOTE(sandycandy @ 2009 08 28, 18:59)
hm, kaip idomiai. pvz as gyvendama kokioj anglijoje pasa galiu pasikeist ten pat anglijoje lietuvos atstovybej... Tai negi Baltarusijos atstovybe lietuvoj nesugeba pakeist paso? ? kam jos tada reikalingos??
o siaip, jei jau virs 10metu gyveni lietuvoj, gali kreiptis del lietuvos pilietybes suteikimo gi
Baltarusai irgi keicia pasus per ambasada, bet kai nera paveluota.. o kadangi 2 metus jau negalioja pasas, turiu dabar pati vaziuoti, ir irodineti, "kad nesu kupranugaris"...
O Lietuvos pilietybe, kaip as apie ja svajoju!!! Ir as galeciau ja gaut, bet tik turedama galiojanti pasa..
Beje as turejau galimybe 16os metu gauti ir Lietuvos pilietybe, ir pasa, bet cia globos namai nusprende, kad man geriau bus baltarusijos viska turet, kad neva gal as noresiu grizti i gimtine... o as jauna, kvaila buvau..
Papildyta:QUOTE(Svajūnė @ 2009 08 28, 23:09)
Mano Mb sako, kad nesąmonė, jog ambasada nedaro paso. Jo dėdė kol kas Baltarusijos pilietis ir tikrai nevažiuoja į Baltarusiją pasidaryti paso. Sako nueik į ambasados puslapį ir paskaityk. Vat paskaitėm ir radom:
"Перечень документов, необходимых для обмена паспорта серии РР гражданина Республики Беларусь, постоянно проживающего в Литовской Республике
1. Паспорт заявителя
2. Заявление на оформление паспорта
3. Заявление формы № 1
4. Четыре цветных фотографии заявителя, соответствующие его возрасту, размером 40х50 мм (70% фотографии - лицо) одним листом
5. Вид на жительство и его копия
6. Чек об оплате консульского сбора в сумме 28 евро (оплата производится в кассе консульского отдела)"
Verčiu:
Dokumentai būtini norint pasikeisti pasą Baltarusijos piliečiui nuolat gyvenančiam LT:
1. Pasas
2. Prašymas paso išdavimui
3. Prašymas forma nr. 1
4. 4 spalvotos nuotraukos, 40*50 mm, veidas turi užimti 70 proc fotografijos, fotografijos atitinkačios besikreipiančio amžių, foto išdėstytos 1 lape
5. leidimas gyventi Lietuvoje ir jo kopija
6. kvitas apie sumokėtą mokestį- 28 eurai (pinigus sumėti reikia ambasados kasoje)
Ir dar:
"Паспорт несовершеннолетнему ребенку до исполнения ему 16 лет оформляется бесплатно
Срок исполнения паспорта до 3 (трех) месяцев со дня подачи заявления "
Verčiu: Pasas nepilnamečiui vaikui iki 16 metų daromas nemokamai.
Paso padarymo laikas iki 3 mėnesių nuo prašymo pateikimo dienos.
Visa tai radau Baltarusijos ambasados Lietuvoje puslapyje. Štai čia:
balrarusijos ambasada- apie paso išdavimąAciu, kad gaistat del manes laika, bet as buvau gi ambasadoje, ir sako kad taip, jeigu viskas dabar butu tvarkoj su dokais, tai man sutvarkytu jie, pakeistu, bet mano atveju turiu pati vaziuot, laukti, ir gaut... o vaikui irgi maciau, kad daro nemokamai, bet sake gales padaryti tik tada, kai as turesiu galiojanti pasa..