Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Danijos nėštukėm ir mamytėm naudinga informacija
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
spanieliuke
Danijos nėštukėm ir mamytėm naudinga informacija

user posted image

Ieškome ir dalinamės informacija user posted image

1.Naujagimių vakcinacija (danų kalba)

2. Naujagimių vakcinacija (danų kalba 2)

3. Klausos patikrinimas,kuris siūlomas visiems naujagimiams ( danų kalba)

4. Tyrimai atliekami nėštumo metu (iš SM Danijos plepučių skilties)

5. Diskusiojos apie vežimėlius

6. Internetinis vertėjas

7. Vaiko pinigai (suma priklauso nuo vaiko amžiaus):
0-2 metu: 4.107 kr. per kvartala (babyydelse)
3-6 metu: 3.251 kr. per kvartala (småbørneydelse)
7-17 metu: 2.558 kr. per kvartala (børnefamilieydelse) 
Pinigai mokami: sausio 20d., balandžio 20d., liepos 20d. ir spalio 20d.

Tęsiame paieškas...
fillipa
Armaliuke, ar tu turi darba? As galvoju apie dekretinius.. ax.gif
armaliuke
aciu spanieliuke uz nuostabius namucius thumb_yello.gif notworthy.gif laabi grazus ir naudingi thumbup.gif
jo Fillipa, as dirbu. 22 val per savaite. ne pilnas etatas, bet geriau nei nieko
fillipa
QUOTE(armaliuke @ 2009 07 21, 22:33)
aciu spanieliuke uz nuostabius namucius thumb_yello.gif  notworthy.gif  laabi grazus ir naudingi thumbup.gif
jo Fillipa, as dirbu. 22 val per savaite. ne pilnas etatas, bet geriau nei nieko
*

Tau turietu iseiti minimumas apie 120 valandu per savaite ir paskutinios 13 savaiciu darbe pries iseidama i dekreta. As cia apie dekreto pinigelius mirksiukas.gif
Klausimas, kada tau pasibaigia kontraktas?
armaliuke
tai kad mano kontraktas neterminuotas. smile.gif gal gali biski issamiau apie tuos pinigelius. nes nelabai supratau blush2.gif
fillipa
QUOTE(armaliuke @ 2009 07 22, 09:47)
tai kad mano kontraktas neterminuotas.  smile.gif  gal gali biski issamiau apie tuos pinigelius. nes nelabai supratau blush2.gif
*

Radau borger.dk del dekretiniu ir ten stovi jei nepilnas etatas tai turietu buti 120 darbo valandu per savaite..
Tai pat tu turi laiku pranesti darbdaviui del nestumo. Pagal istatyma jis negali nescios atleisti..
fillipa
QUOTE(fillipa @ 2009 07 22, 10:51)
Radau borger.dk del dekretiniu ir ten stovi jei nepilnas etatas tai turietu buti 120 darbo valandu per savaite..
Tai pat tu turi laiku pranesti darbdaviui del nestumo. Pagal istatyma jis negali nescios atleisti..
*

Ne per savaite doh.gif o per tas paskutinias 13 savaiciu. Viena galvoju kita rasau doh.gif
Pakalbek su darbdaviu apie nestuke.gif kol pilviukas nesimato. Pagal istatyma veliausia 3 menesiai pries gimdyma.
Dabar man pasidare idomu tai sedziu skaitau istatymus g.gif . As asmeniskai i dekretinius isejau kaip studente..
Keista kad tau nieko negaliejo paaiskinti kommunoje doh.gif
P.S. Daugiau nieko nesakysiu kol 100% nebusiu tikra ka sakau ax.gif
armaliuke
aciu Fillipa mirksiukas.gif as darbdaviui jau esu pasakius. tai man dabar lengviau, nes vyras man gali padeti. bet baisu kad man nesumazintu darbo. tada ir atlyginimas sumazetu. bet tikiuosi kad nesumazins.
man ir keista , kad komunoj nieko nepasake. kazkokia keista moterele pasitaike. dave kazkoki numeri, kur galiu paskambinti ir pasiklausti, kas man turetu moketi kai iseisiu i dekretines. ar darbdaviai, ar komuna? bet dar neskambinau.
fillipa
QUOTE(armaliuke @ 2009 07 22, 14:40)
aciu Fillipa mirksiukas.gif  as darbdaviui jau esu pasakius. tai man dabar lengviau, nes vyras man gali padeti. bet baisu kad man nesumazintu darbo. tada ir atlyginimas sumazetu. bet tikiuosi kad nesumazins.

Siaip jis privalo duoti tau lengvesni darba.. Ar moki daniskai? Radau informacija apie nescia darbe..

http://www.gravidmedjob.dk/sideindhold.asp...0&sprogid=1
armaliuke
QUOTE(fillipa @ 2009 07 22, 15:56)
Siaip jis privalo duoti tau lengvesni darba.. Ar moki daniskai? Radau informacija apie nescia darbe..

http://www.gravidmedjob.dk/sideindhold.asp...0&sprogid=1
*

notworthy.gif siaip labai nedaug dar moku. kazkiek suprantu.
man vel tepa rudai. nebezinau nei ka begalvoti. daktarai sako kai kraujuosi tada ateik. tai neverta nei eiti. tas pats buvo 6 savaite. dabar vel tas pats 10 savaite. as galvoju ar tai negali buti del to, kad man pries mano dienas ir po ju tepdavo. gal kokias 4 dienas pries, ir kelias po. gyd nieko blogo nerado. gal del to dabar ir teplioja. g.gif nu visaip save bandau raminti, kad cia nieko blogo. bet vistiek nera ramu, kai nueini i tulika ir pamatai, kad vel tepa doh.gif bet tikiuosi pacio geriausio. jau apie vezimelius snekam, kaip keliausim su leliuku, koki varda desim ir tt. taigi labai jo noriu. nu vel as issipleciau. blush2.gif
JURGIDAR
nesinervuok del tu tepimu rudai,cia gi normalu,man pvz visa nestuma rudai tepe.... as dirbau irgi nepilna etata is komunos gaunu pinigus kaip uz 120 val i menesi ,ir tau tas pats bus,komunoi nuejus i informacija prasyk zmogaus kad tau viska isaiskintu apie dekretiniu sistea ir ismokas,jei negales,tada,kad duotu informaciniu brosiuru,ar knygele apie tai,nu man tai viska aiskino,geranoriskai,ir lapeliu knygele dar dave pasiskaitymui... manau intike tiktai gali rasti visa info,vesdama barsel ar kazkaip pan,as rasybos ju nemoku
armaliuke
aciu JURGIDAR smile.gif tai kad sakiau jau, kad man toj komunoj nieko nepaaiskino, tik pradejo nervuotis, uz galvos griebiasi, pati ji angliskai nelabai supranta, tai taip ir gavos. sako cia ne pas mus reikia eiti. pasake tik tiek, kad gausiu uz vaika 4100 kr i tris menesius. nu ta as ir pati zinojau. doh.gif zodziu pataikiau ne pas kokia bobele, kuri nieko nepasake, o pralaukem valanda. bereikalo doh.gif
del tepimu kazkaip dabar ramiau, cia tikiausia taip organismas reaguoja ir viskas. tik baisu dabar, kad nebutu kas blogai, nes geriu duphastona. nors gyd sake, kad jis nekenkia. o jei ir butu persileidimas, tai jo nesulaikytu. uz 2 savaiciu einu i ligonine darytis ta rauksles tyrima, tada ir suzinosiu ar viskas gerai maziukui smile.gif labai laukiu smile.gif atrodo galetum kas savaite ziureti per echoskopa, kad isitikintum, ar viskas gerai, kol dar judesiuku nejauti. bet aisku, tas ziurejimas nera gerai. tai nesiversiu be reikalo smile.gif aciu mergaites. kai pasidalini nerimavimais, lengviau kazkaip. kai laukiesi pirma karta ir nezinai, kaip kas turi buti, tai del kiekvieno suskaudenimo norisi pas gyd lekti. dabar pilva biski suskausta. tai viena puse, tai kita, bet cia jauciu, nes gimda pleciasi. ai, stengiuosi gerai galvoti ir laukiu echoskopo. tada viskas bus aisku. smile.gif
vaje, ir vel issipleciau blush2.gif
pacesaite
armaliuke, tai Danijoje ir ruosiesi gimdyt? smile.gif
armaliuke
jo danijoj smile.gif nu kita savaitele eisiu jau tyrimu darytis, ziuresiu ka sakys smile.gif o dar uz savaiteles jau i tuos akuseriu namus vaziuosiu.
iloniukx
Sveikos merginos,jums leidus as irgi prisijungsiu prie jusu smile.gif ,nes perskaiciau kad diskutuojate labai ir man aktualia tema. as irgi laukiuosi ir ketinu gimdyti cia danijoj.
Papildyta:
as jau si penktadieni einu tam nakkelfold skanui,o po poros savaiciu irgi susitinku su ta pribuveja,ar kaip ja ten pavadinti....
JURGIDAR
labukas visomsziuriu naujokeliu atsirado,malonu ILONIUX is katro jus krasto Dk?
armaliuke
QUOTE(iloniukx @ 2009 07 28, 21:59)
Sveikos merginos,jums leidus as irgi prisijungsiu prie jusu smile.gif ,nes perskaiciau kad diskutuojate labai ir man aktualia tema. as irgi laukiuosi  ir ketinu gimdyti cia danijoj.
Papildyta:
as jau si penktadieni einu tam nakkelfold skanui,o po poros savaiciu irgi susitinku su ta pribuveja,ar kaip ja ten pavadinti....
*

labukas, sveika prisijungus. tai butinai papasakok kaip ir kas ten, nes as kita ketvirtadieni eisiu drinks_cheers.gif kokiam mieste gyveni?
iloniukx
as gyvenu netoli aarhuso,tai ir ligonine aarhuso pasirinkau,tiksliau skejlby..... gal galit man kas nors truputi smulkiau paaiskinti kas tas sprando rauksles tyrimas(issivertus taip skamba blush2.gif )?
JURGIDAR
QUOTE(iloniukx @ 2009 07 29, 15:21)
as gyvenu netoli aarhuso,tai ir ligonine aarhuso pasirinkau,tiksliau skejlby..... gal galit man kas nors truputi smulkiau paaiskinti kas tas sprando rauksles tyrimas(issivertus taip skamba  blush2.gif )?
*

Tai bus paprastas skaningas,turesi nuait nesisiojus kokias 2 ar 1 val,niu kad slapimo pusle butu pilna ir ziures per Telikiuka matysi savo leliuka,matuos kompiuteris jo galvytes apimti,dar kazka nepamenu,ia dar nustatys dauuug tixlesne gimidymo diena,parodys tau kur kojytes,rankytes,galvyte,maniskis pamenu pirsteli ciulpe tada wub.gif Tokia senute skanavo mane tai ji is savo patirties spejo ,kad bus berniukas,niu ir atspejo wub.gif ,nuotraukytes dar neduos 4u.gif
Papildyta:
Paprastais zodziais tariant tai skaningas del dauno sindromo,tikrinks kaklo storuma..leliuko cia neprivalomas sis skaningas,,tikimybe didesne del dauno sindromo,kai moteris jau virs 35m
As tai ejau vistiek,nes labai norejau pamatyti stebukliuka savyje,jeckau kaip as apsiverkiau tada is laimes
armaliuke
QUOTE(JURGIDAR @ 2009 07 29, 19:15)

As tai ejau vistiek,nes labai norejau pamatyti stebukliuka savyje,jeckau kaip as apsiverkiau tada is laimes
*

as praktiskai ir einu del to, kad pamatyciau savo maziuka. nors jau maciau, kai buvo 6 savaites. bet tada dar nelabai kas matesi. ir tai sirdi suspaude, bet sulaikiau asaras smile.gif gerai kad pasakei, kad pusle turi buti pilna, nes tikrai buciau i tulika nuejus pries ax.gif
iloniukx
tai kai laiska gavai turejo jame buti parsyta,kad valanda pries i tulika neit......pasiskaiciau jau ir internete apie ta tyrima,aciu merginos uz info smile.gif . as jau istikruju savo lialiu macius du kartus: pirma-kai jis buvo 6 savaiciu,nes lb skaudejo pilva ir tepliojau gana smarkiai,tai lietuvoj kaip tik tuo metu grizus buvau,ir nusiunte echoskopuotis,tai ten tik pusliuke tokia matesi,ir itare gydytoja nesivystanti nestuma,nes buvo lb daug placentos atsoke. o antra karta pamaciau po triju savaiciu t.y. 8-9 savaite,tai jau daug paauges buvo,turiu abi nuotraukytes biggrin.gif . o kodel neduoda nuotraukytes po sito skano?
armaliuke
tai kad as ne viska dar daniskai suprantu. tai nesupratau kad i tulika negalima eiti blush2.gif o nuotraukyte man atrodo galima nusipirkti cia (apie 30 kr kainuoja) bent taip supratau.
o kodel 9 savaite echoskopa dare tau? o dabar viskas gerai, neskauda pilvuko? ar vaistukus kokius gerei?
man tai dabar teplioja. bet JURGIDAR (jei neklystu) sake, kad jai visa nestuma tepliojo. tai labai dabar nepergyvenu. nes man visada pries mmm ir po ju tepliodavo. gal tai susije. smile.gif
iloniukx
man dare del to ,kad labai skaudejo pilva.....grizau i lietuva i mociutes laidotuves,tai gal del keliones,gal del streso mano lelius norejo pabegti nuo musu unsure.gif ,gydytoja jau net norejo daryti atsiurbima,nes sake kad nesivystys man nestumas,bet as nesutikau,labai tikejau kad viskas bus gerai,saziningai ilsejausi ir atrodo viskas gerai,labai daug kalbejau su savo lialiu,prasiau kad nepabegtu blush2.gif ,gal skamba kvailai,bet labai tuo tikiu.
JURGIDAR
QUOTE(armaliuke @ 2009 07 30, 14:12)
tai kad as ne viska dar daniskai suprantu. tai nesupratau kad i tulika negalima eiti blush2.gif o nuotraukyte man atrodo galima nusipirkti cia (apie 30 kr kainuoja) bent taip supratau.
o kodel 9 savaite echoskopa dare tau? o dabar viskas gerai, neskauda pilvuko? ar vaistukus kokius gerei?
man tai dabar teplioja. bet JURGIDAR (jei neklystu) sake, kad jai visa nestuma tepliojo. tai labai dabar nepergyvenu. nes man visada pries mmm ir po ju tepliodavo. gal tai susije.  smile.gif
*

Aha man visa nestupe daugiau ar maziau ir visa nestuma pilva skaudejo,ypac pirmus 3 menesius paskui paskutinius 3 menesius,foto nedave nors ir prasiau sake nepriklauso,o vat kai kokreciai paskui beroc 23 sav apzet kaip vystos patixlint data,tada ir lyti tixliai pasako jei nori tik zinoma,ir foto padare as 2 prasiau,kainavo po 25kr rolleyes.gif

QUOTE(iloniukx @ 2009 07 30, 16:46)
man dare del  to ,kad labai skaudejo pilva.....grizau i lietuva  i mociutes laidotuves,tai gal del keliones,gal del streso mano lelius norejo pabegti nuo musu unsure.gif ,gydytoja jau net norejo daryti atsiurbima,nes sake kad nesivystys man nestumas,bet as nesutikau,labai tikejau kad viskas bus gerai,saziningai ilsejausi ir atrodo viskas gerai,labai daug kalbejau su savo lialiu,prasiau kad nepabegtu blush2.gif ,gal skamba kvailai,bet labai tuo tikiu.
*

Visai ne kvaila,saunuole,kad sugebejai ilsetis, 4u.gif
iloniukx
Mergaites,o gal jus zinote kaip ten apsiskaiciuoja pinigeliai,turiu omenyje ne tuos 4 tukst.kur visoms priklauso,bet kai dirbi. Zinau,kad priklauso nuo to kiek uzdirbi,bet kaip pasiskaiciuot. Man atsakomybe pries vaika,kad nereiketu poto labai taupyt jei neuzteks pinigeliu jo auginimui blush2.gif ,jau db pradetume pataupyt....
armaliuke
zinok del pinigeliu man ir buvo klausimas, ir tebera, nes komuna nepaaiskina. tai dabar palikau ta reikala velesniam laikui blush2.gif o taupom mes jau irgi dabar. vistiek nepamaisys santaupos mirksiukas.gif
laukiam ziniu is echoskopo smile.gif
iloniukx
sveikos,siandien buvau pasimatyme su savo lialium lotuliukas.gif . Maciau jo pirstukus,kojytes ir sidele plakant girdejau,net issigandau kaip greitai ji plaka,bet gydytoja sake,kad labai jau normaliai. Pagal dydi nustate,kad mes esame 11 sav ir 4 dienu,taigi uz 3 dienu mums jau trys menesiai,izengsim i antraji trimestra nestuke.gif . 4u.gif .
Nezinau ar man tik pasitaike,bet gydytoja kuri mane skanavo buvo superine,paaiskino viska jau taip aiskiai,kai tik rankyte pasirodydavo sustabdydavo vaizda ir leisdavo ziuret kiek noriu,paaiskino kur kojyte,kur naguciai,kur sirdele......man labai patiko,nepalyginsi kaip kad lietuvoj teko echo darytis blush2.gif . Mums dar tik trys menesiai ,o jau turime 4 nuotraukas,nes kai baige skanuot,gydytoja atspausdino 5 nuotraukytes ir leido man pasiimt,kurias noriu,pasiemiau kur visas lialius matosi ir kur man moja su rankyte bigsmile.gif .
Jauciuosi kaip ant sparnu,kaip gera buvo girdeti sirdute wub.gif .
armaliuke
QUOTE(iloniukx @ 2009 07 31, 12:46)
sveikos,siandien buvau pasimatyme su savo lialium lotuliukas.gif . Maciau jo pirstukus,kojytes ir sidele plakant girdejau,net issigandau kaip greitai ji plaka,bet gydytoja sake,kad labai jau normaliai. Pagal dydi nustate,kad mes esame 11 sav ir 4 dienu,taigi uz 3 dienu mums jau trys menesiai,izengsim i antraji trimestra nestuke.gif4u.gif .
Nezinau ar man tik pasitaike,bet gydytoja kuri mane skanavo buvo superine,paaiskino viska jau taip aiskiai,kai tik rankyte pasirodydavo sustabdydavo vaizda ir leisdavo ziuret kiek noriu,paaiskino kur kojyte,kur naguciai,kur sirdele......man labai patiko,nepalyginsi kaip kad lietuvoj teko echo darytis blush2.gif . Mums dar tik trys menesiai ,o jau turime 4 nuotraukas,nes kai baige skanuot,gydytoja atspausdino 5 nuotraukytes ir leido man pasiimt,kurias noriu,pasiemiau kur visas lialius matosi ir kur man moja su rankyte bigsmile.gif .
*

dziaugiuosi thumbup.gif kaip smagu. o ta kaklo rauksle? ten viskas gerai? as ir laukiu nesulaukiu, kada galesiu pamatyti savo maziuka smile.gif na man dabar turetu buti jau 11 sav. ir 1 diena, pagal ano skano duomenis. ziuresim kaip bus si karta smile.gif vaje, kaip faina. kaip dziaugiuosi del taves ax.gif
JURGIDAR
QUOTE(iloniukx @ 2009 07 31, 11:46)
sveikos,siandien buvau pasimatyme su savo lialium lotuliukas.gif . Maciau jo pirstukus,kojytes ir sidele plakant girdejau,net issigandau kaip greitai ji plaka,bet gydytoja sake,kad labai jau normaliai. Pagal dydi nustate,kad mes esame 11 sav ir 4 dienu,taigi uz 3 dienu mums jau trys menesiai,izengsim i antraji trimestra nestuke.gif4u.gif .
*

Man irgi taippat viska aiskino,ir net ne viska as ten supratau... wub.gif
Sveikinu aukit sveikuciai ir toliau
user posted image
fillipa
QUOTE(iloniukx @ 2009 07 31, 11:46)
*

Sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif pamaciusi savo stebukleli bigsmile.gif
iloniukx
merginos, o ar nei viena nesate pagalvojusios apie tai,kad nusifotigrafuot nesciosios nuotraukyciu? Turiu omenyje,cia danijoje....bandziau internete ieskotis studiju kokiu ar fotografu,bet cia tas daniskas menas savotiskas,gal pas juos tokiu dalyku niekas nedaro? Nes i lietuva grizti atostogoms planuojam spali,tai kazin ar dar tas pilvukas lb didelis bus smile.gif Gal kuri esate apsisniukstinejusi siuo klausimu blush2.gif ?
fillipa
QUOTE(iloniukx @ 2009 08 01, 13:03)
merginos, o ar nei viena nesate pagalvojusios apie tai,kad nusifotigrafuot nesciosios nuotraukyciu? Turiu omenyje,cia danijoje....bandziau internete ieskotis studiju kokiu ar fotografu,bet cia tas daniskas menas savotiskas,gal pas juos tokiu dalyku niekas nedaro? Nes i lietuva grizti atostogoms planuojam spali,tai kazin ar dar tas pilvukas lb didelis bus smile.gif Gal kuri esate apsisniukstinejusi siuo klausimu blush2.gif ?
*

O kaip savotiskas? Man asmeniskai DK kaiptik patinka
JURGIDAR
QUOTE(iloniukx @ 2009 08 01, 13:03)
*

Kaip sekasi,ar radai ka sau idomaus del fotografu?
iloniukx
Sveikos merginos,kaip matau visos megaujames pasirodziusia saulute ir geru oru,forumas truputi apmires cool.gif . As siandien irgi truputi kaitinau savo lialiu prie juros,db kazakaip pilva maudzia,sakau gal persikaitinau,bet rodos neilgai as ten gulejau ax.gif .
O del fotografu tai kaip ir nieko konkretaus,tiksliau tai labai jau intensyviai ir neieskojau,nes musu atostogos lietuvoje nusikelia spalio pabaigai,tai sakau gal jau tada pilvukas bus uzauges ir lietuvoje surasiu per atostogas.... nes man kazkaip atrodo kad jau jis pradejo augt,jau visai kitokia pilvo forma,toks uzapvalejes,gal cia tik as taip isitikinus,bet.... nestuke.gif .
JURGIDAR
Atsargiai su tais deginimaisis,juk nebe viena,gal leliui ir per silt pasidare pilvuke,nejuokauk,liniuootes nera ,o kiek jau jums sav? smile.gif
iloniukx
Tai jau prisideginau verysad.gif ,sianakt karsta naktele buvo.... prasibudau nakti nes pajutau kad plaukiu,pagalvojau gal apsisapnavau ir i lova pridariau blush2.gif ,bet ne sysoius man bego.....
Teko i ligonine lekt,greitoji per 7 minutes atvare su mirgalkem i mano kaima,tai jau db bus kalbu blush2.gif .Pasakiau kad saulej pabuvau valandziuke,bet ir greitojoj ir jau poto ligoninej gydytoja sake kad tikrai ne del to tas kraujavimas.....bet ir nesupranta del ko. Ten jau kazkoks nuo seniau kraujas,nes toks senas ne sviezias. Tipo gydytoja sake,kad kraujavimas normalu nestumo metu unsure.gif ,o jau man atrode,kad jau jei kraujuoji tai jau viskas. Padare ultragarsa,leliukas sau zvalus pilvuki duodasi,sirdute kaip reikalas plaka,placentos ne lasycio atsokusios nera. Mes jau 12 savaiciu ir 5 dienu,ir pagal dydi esam idealiu ismatavimu,tiesiog db labai jau tikiuosi,kad rytoj jau nekraujuosiu ar bent jau tik tepliosiu, ir viskas bus gerai. Labai jau prasiau leliuko kad tik jis nepabegtu,db dar labiau saugosiu nestuke.gif .
Papildyta:
url=http://www.supermama.lt]user posted image[/url]
Papildyta:
url=http://www.supermama.lt]user posted image[/url]
Papildyta:
Kai jau nebuvo mano liniuotes tai nebuvo, o db net du kartus ikeliau,netyciom blush2.gif
Destiny81
Sveikos merginos,
kreipiuosi i Jus su tokiu klausimeliu. Esu besilaukianti, turinti darba cia Lietuvoje, taciau draugas dirba Danijoje. I Lietuva kaip zinia siuo metu grizti nera prasmes, o va man apsispresti kaip geriau daryti nezinau. Apsisprendimas liecia ar likti cia, laukti dekretiniu ar visgi mesti viska ir vaziuot i Danija. Taigi noreciau suzinoti, tarkim, kad ir nedirbusi toje salyje, bet pagimdziusi pas juos kaip butu su motinystes pasalpa, ar ji butu mokama. Jei kas is Jusu gali suteikti bent kokios informacijos, buciau labai dekinga. Galite rasyti ir i PM.

Dekoju is anksto.
fillipa
Jei tu nedirbi cia DK tai jokios vadinamos motynistes pasalpos ir negausi. Kaip suprantu esate ne susituoke. Nesu tikra kad tau ir tie vaikiski pinigai (apie 4tuks.kronu kas 3menesiai) priklauso. Kaz kaip reikes irodyti kad jus vis del to esate seima ir su vaiku gyvenate DK.
Jei vaiko tevas ne danas vaikas DK pilietybes negaus(jeigu gimdysi cia DK).
Destiny81
QUOTE(fillipa @ 2009 08 08, 22:59)
Jei tu nedirbi cia DK tai jokios vadinamos motynistes pasalpos ir negausi. Kaip suprantu esate ne susituoke. Nesu tikra kad tau ir tie vaikiski pinigai (apie 4tuks.kronu kas 3menesiai) priklauso. Kaz kaip reikes irodyti kad jus vis del to esate seima ir su vaiku gyvenate DK.
Jei vaiko tevas ne danas vaikas DK pilietybes negaus(jeigu gimdysi cia DK).
*

Na taip, esame nesusituoke ir busimas vaiko tetis ne danas smile.gif Na dabar daug maz aisku. Tuomet dar sioks toks klausimelis, kiek laiko reikia pradirbti ten, kad gauti pasalpa, nes lyg ir rudeniop, na cia nera taip viskas 100%, bet darbelio atsirastu, o gimdymas pagal paskaiciavimus balandzio menesi.Sukas visokios mintys, nesinori ir seip liudna bei sunkoka tokiu metu gyvent atskirai. Todel ir noreciau suzinot kuo daugau informacijos sad.gif
armaliuke
Sveikutes, va ir as jau buvau su savo maziuku susitikus wub.gif sake viskas gerai ptu ptu ptu. paziurejo ta raukslyte, paeme kraujo, dabar turetu laiska atsiusti, kad viskas gerai. laukiu labai smile.gif rytoj mum sjau 13 saviaciu bus smile.gif
vakar buvom prie juros, bet as nesideginu,o tokioj palapinej pagulejom. pakvepavom juros oru smile.gif net biski susalom lotuliukas.gif o dabar taip gera, apsiniauke biski, tai ne taip karsta. nes is ryto pas mus sale i langus pradeda kepinti, tai miegoti neimanoma doh.gif o dabar tai thumbup.gif
siaip turiu toki klausimuka, ar iki paskutinio menesio jus galejot pacios viska pasidaryti? pvz. pedikiura, apsiauti batus, pakelti kazka nuo zemes ir tt. ? smile.gif
fillipa
QUOTE(armaliuke @ 2009 08 09, 11:02)
siaip turiu toki klausimuka, ar iki paskutinio menesio jus galejot pacios viska pasidaryti? pvz. pedikiura, apsiauti batus, pakelti kazka nuo zemes ir tt. ?  smile.gif
*

Priklauso nuo pilvo didzio. Kai pirma karta vaiksciojau tai galiejau ir pasilenkti ir i 4 auksta laiptais uzlipti nebuvo problemu thumbup.gif Per visa nestuma priaugau 12 kg. Vat per antra nestuma uzaugau +20kg blink.gif Tada apie pedikiura net negaliejau svajoti, batus vos uzsidedavau doh.gif kai vyras buvo salia prasiau padeti ax.gif I antra auksta uzlipdavau vos bekvepuodama blink.gif
Manau priklauso daug nuo fizines bukles prie nestuma, jei sportuoji ir gyveni aktivu gyvenima tai gal ne taip baisu. Bet jei visur ir visada su masina vazioji ir valgai ne labai sveikai blush2.gif tada bus sunku

Sveikinu su pirmu pasimatymu bigsmile.gif 4u.gif
armaliuke
nu as karts nuo karto pasportuodavau, ir su dviraciu vazinejau. ir zadu lankyti baseina. cia akuseres paklausiu nuo kada galima. ir tikiuosi greitai pradeti smile.gif mano sese ant galo jau nei batu apsimauti negalejo. doh.gif nu tikiuosi labai daug nepriaugti. bet paziuresim kaip cia bus tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(fillipa @ 2009 08 09, 13:03)

Sveikinu su pirmu pasimatymu bigsmile.gif  4u.gif
*

aciu, bet cia jau musu antras pasimatymas smile.gif tik dabar jis jau judejo visaip ir vartesi wub.gif ir nuotraukeliu gavau, bet nenorejo is priekio pasirodyti, tai tik is nugarytes wub.gif
fillipa
QUOTE(armaliuke @ 2009 08 09, 12:10)
aciu, bet cia jau musu antras pasimatymas smile.gif  tik dabar jis jau judejo visaip ir vartesi wub.gif  ir nuotraukeliu gavau, bet nenorejo is priekio pasirodyti, tai tik is nugarytes wub.gif
*

Susigedino matyt blush2.gif
O kodel neisidedi nestumo liniuote?
armaliuke
QUOTE(fillipa @ 2009 08 09, 13:13)
Susigedino matyt blush2.gif
O kodel neisidedi nestumo liniuote?
*

kolkas nenoriu, tiksliau noriu, bet bijau. buvo keli sutapimai. tai pagalvoja, geriau nesidesiu ir palauksiu dar mirksiukas.gif
ruteleee12
Sveikos,mamytes Danijoje.norejau pasidometi gal zinote o kokius dokumentus reikia tvarkyti gimus vaikeliui danijoje.man iki gimdymo liko du menesiai dvi savaites.dar pakolkas dirbu,bet tikiuosi kad darbdavys isleis jau po kokiu dvieju savaiciu,nors pagal istatyma ir nepriklauso dar.
tiek as tiek vaikelio tetis esam lietuviai.skaiciau kazkiek lietuvos ambasados puslapyje kokie dokumentai pildomi,bet nelabai deja ka ten supratau.nes po vaikelio gimimo praejus keliems menesiukams noresis vaziuoti i lietuva atostogu.tai vat dabar ir rupi kaip ta vaikeli reikes parsivezti,kokiu dokumentu cia reikes.zodziu ka zinoti viska parasykite sia tema.
Giedruliukas
QUOTE(Destiny81 @ 2009 08 09, 07:34)
Na taip, esame nesusituoke ir busimas vaiko tetis ne danas smile.gif Na dabar daug maz aisku. Tuomet dar sioks toks klausimelis, kiek laiko reikia pradirbti ten, kad gauti pasalpa, nes lyg ir rudeniop, na cia nera taip viskas 100%, bet darbelio atsirastu, o gimdymas pagal paskaiciavimus balandzio menesi.Sukas visokios mintys, nesinori ir seip liudna bei sunkoka tokiu metu gyvent atskirai. Todel ir noreciau suzinot kuo daugau informacijos sad.gif
*

Nezinau ar cia visur taip, bet mano darbe reikejo isdirbti 2 metus, kad gauciau ismokas puse metu. Mat Danijoj cia darbdavys moka ismokas puse metu, o paskui perima mokejimus savivaldybe. Tai manau, kad tikrai reikia isdirbti daug ilgiau nei kelis menesius, kad darbdavys sutiktu tau moketi... Nors gal kituose darbuose ir kitaip. As dirbu privacioj imonej, tai cia tokios taisykles blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(ruteleee12 @ 2009 08 09, 12:45)
Sveikos,mamytes Danijoje.norejau pasidometi gal zinote o kokius dokumentus reikia tvarkyti gimus vaikeliui danijoje.man iki gimdymo liko du menesiai dvi savaites.dar pakolkas dirbu,bet tikiuosi kad darbdavys isleis jau po kokiu dvieju savaiciu,nors pagal istatyma ir nepriklauso dar.
tiek as tiek vaikelio tetis esam lietuviai.skaiciau kazkiek lietuvos ambasados puslapyje kokie dokumentai pildomi,bet  nelabai deja ka ten supratau.nes po vaikelio gimimo praejus keliems menesiukams noresis vaziuoti i lietuva atostogu.tai vat dabar ir rupi kaip ta vaikeli reikes parsivezti,kokiu dokumentu cia reikes.zodziu ka zinoti viska parasykite sia tema.
*

Kai gims leliukas, lengviausia butu susitvarkyti ambasadoje Asmens grizimo dokumenta (ko jam reikia, rasi ambasados puslapyje). Bet jei teisingai pamenu, reikia gimimo liudijimo, santuokos liudijimo, abieju tevu pasu ir 1 vaikucio nuotraukeles. Galima visus dokumentus atsiusti pastu, arba nuvezt i ambasada asmeniskai, tada kai atvaziuosit paskirta diena, jau bus padarytas tas dokumentas. Ji reikia tvarkyt pries pat kelione, nes jis galioja tik [/B]15 dienu[B].

Kai grisit i Lietuva, ten susitvarkysit visus likusius dokumentus, nes ambasadoj metrikus daro apie pora menesiu, o LT galima per kelias dienas pasidaryt.

Metrikam reikia:
Isversto gimimo liudijimo (patariu verst lietuvoj, nes reikia, kad kopija butu patvirtinta notariskai, tai vertuju biuras gali sutvarkyt su notaru ir kopijos, ir vertimo patvirtinima - bent jau mums Kaune viska sutvarke kaip reikia).
Reikes teveliu pasu, santuokos liudijimo ir uzpildyto prasymo metrikams gauti.

Kai gausit metrikus, reikes tvarkyt pilietybes klausima. Sita reikala tvarko migracijos skyrius. Vel tu paciu dokumentu reikia, tik dabar jau reikes ne danisko gimimo liudijimo, o lietuvisku metriku. Jei abu teveliai lietuviai, tada priklausomai nuo miesto, per kelias valandas ar kelias dienas paruosia dokumenta, kuriame sabloniskai iraso straipsnio numeri ir to ir to istatymo, pagal kuri skelbia, kad vaikas yra LT pilietis.

Su sito dokumento kopija einat i savo seniunija ir turit deklaruoti vaikucio gyvenama vieta LT (pagal vieno is tevu gyvenama deklaruota vieta).

Tik tada galima eit darytis pasa. mirksiukas.gif

Jei dar reikia kokios informacijos, klausk, nes mes patys tik ka visus dokumentus tvarkemes. doh.gif
Destiny81
[quote=Giedruliukas,2009 08 10, 15:50]
Nezinau ar cia visur taip, bet mano darbe reikejo isdirbti 2 metus, kad gauciau ismokas puse metu. Mat Danijoj cia darbdavys moka ismokas puse metu, o paskui perima mokejimus savivaldybe. Tai manau, kad tikrai reikia isdirbti daug ilgiau nei kelis menesius, kad darbdavys sutiktu tau moketi... Nors gal kituose darbuose ir kitaip. As dirbu privacioj imonej, tai cia tokios taisykles blush2.gif]

Dekui uz informacija. Jei kartais dar ka nugirsite, suzinosite, labai lauksiu ziniu 4u.gif
ruteleee12
QUOTE(Giedruliukas @ 2009 08 10, 15:50)
Nezinau ar cia visur taip, bet mano darbe reikejo isdirbti 2 metus, kad gauciau ismokas puse metu. Mat Danijoj cia darbdavys moka ismokas puse metu, o paskui perima mokejimus savivaldybe. Tai manau, kad tikrai reikia isdirbti daug ilgiau nei kelis menesius, kad darbdavys sutiktu tau moketi... Nors gal kituose darbuose ir kitaip. As dirbu privacioj imonej, tai cia tokios taisykles  blush2.gif
Papildyta:
Kai gims leliukas, lengviausia butu susitvarkyti ambasadoje Asmens grizimo dokumenta (ko jam reikia, rasi ambasados puslapyje). Bet jei teisingai pamenu, reikia gimimo liudijimo, santuokos liudijimo, abieju tevu pasu ir 1 vaikucio nuotraukeles. Galima visus dokumentus atsiusti pastu, arba nuvezt i ambasada asmeniskai, tada kai atvaziuosit paskirta diena, jau bus padarytas tas dokumentas. Ji reikia tvarkyt pries pat kelione, nes jis galioja tik [/B]15 dienu[B].

Kai grisit i Lietuva, ten susitvarkysit visus likusius dokumentus, nes ambasadoj metrikus daro apie pora menesiu, o LT galima per kelias dienas pasidaryt.

Metrikam reikia:
Isversto gimimo liudijimo (patariu verst lietuvoj, nes reikia, kad kopija butu patvirtinta notariskai, tai vertuju biuras gali sutvarkyt su notaru ir kopijos, ir vertimo patvirtinima - bent jau mums Kaune viska sutvarke kaip reikia).
Reikes teveliu pasu, santuokos liudijimo ir uzpildyto prasymo metrikams gauti.

Kai gausit metrikus, reikes tvarkyt pilietybes klausima. Sita reikala tvarko migracijos skyrius. Vel tu paciu dokumentu reikia, tik dabar jau reikes ne danisko gimimo liudijimo, o lietuvisku metriku. Jei abu teveliai lietuviai, tada priklausomai nuo miesto, per kelias valandas ar kelias dienas paruosia dokumenta, kuriame sabloniskai iraso straipsnio numeri ir to ir to istatymo, pagal kuri skelbia, kad vaikas yra LT pilietis.

Su sito dokumento kopija einat i savo seniunija ir turit deklaruoti vaikucio gyvenama vieta LT (pagal vieno is tevu gyvenama deklaruota vieta).

Tik tada galima eit darytis pasa.  mirksiukas.gif

Jei dar reikia kokios informacijos, klausk, nes mes patys tik ka visus dokumentus tvarkemes.  doh.gif
*

Labai aciu uz informacija.o dar norejau paklausti ta gimimo liudijima danijoje kas man isduos?cia as kazka gausiu pagimdziusi ligonineje danijoje ar dar turesiu kur nors kreiptis?ir tas gimimo liudijimas kiek suprantu bus danu kalba tai ji pateikiant i ambasada reikia versti i lietuviu kalba?
po vaiko gimimo as planuoju ir toliau gyventi danijoje.vaikuti noresiu i lietuva parsivezti tik atostogoms po keliu menesiu po gimimo.tai su jo parvezimu butu kaip ir aisku viskas kokiu dokumentu reikia.o kur reikia kreiptis kad butu isduota ta geltonoji kortele mano vaikuciui po gimimo?ir ar reikia dar papildomai kazkur kreiptis,kad gauciau vaikucio pinigelius ir gauciau motinystes visas ismokas?reikia dar kokius prasymus rasyti komunoje ar kur kitur?
ruteleee12
Ir dar vienas klausimelis del to gimimo liudijimo,kuri isduoda danijoje.jis turi buti patvirtintas,kiek supratau skaitydama ambasados puslapyje,Apostille.kas tai?kai man ji isduos as dar kazkur turesiu ta gimimo liudijima patvirtinti?kur tai padaryti?
fillipa
QUOTE(ruteleee12 @ 2009 08 10, 19:45)
Ir dar vienas klausimelis del to gimimo liudijimo,kuri isduoda danijoje.jis turi buti patvirtintas,kiek supratau skaitydama ambasados puslapyje,Apostille.kas tai?kai man ji isduos as dar kazkur turesiu ta gimimo liudijima patvirtinti?kur tai padaryti?
*

Uzsienio reikalu ministerijoje daromas Apostille. Gali nusiusti pastu. Liktais reikia sumokieti kaz kiek. Patariu registruotu laisku arba tiesiog kopija siusti. Labai retai, bet buna kad laiskai dingsta
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.