Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip sutariat šeimoje dėl finansų?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Rina
Sveikutės ,

Labai prasau , gal turetumet patirties . Ar niekada nekyla gincu su vyru pas jus kad daug isleidziat sau , kad esat "skudurines Onutes"?
Nejau visa savo alga reik det bendra katila ir ka jau "prascaj moladast"?
Žmona
Tai šeima gi viena, tai ir biudžetas turi būti vienas. Tarkim mes tai esame labai tolerantiški vienas kito pirkiniams ir beveik nesikišam, jei vyras arba aš kažko noriu reiškia reikia ir perkam thumbup.gif thumbup.gif
Rina
Dorata thumbup.gif tikrai?

O jei pavzd. tau labai reikia (tiksliau labai nori ) , o reikia tarkim kriaukles . Tai perkat tau batus ar kriauklę?

Gal man matyt stogas pavaziavo .
Gal kvaila tema uzvedziau... doh.gif
Žmona
Ex dalyvis
Iva
pas mus "katilas" bendras, tai naturalu seimoj mano manymu. O jeigu as labai noriu batu, o reikia kriaukles tai svarstom kas tuo momentu reikalingesnis ar kriaukle ar batai, siaip neturiu rubu- kosmetikos ir t.t. manijos tad gal todel lengva finansus derinti
JOLITUKAS
Mes dar vede nebuvom, o jau bendras biudžetas buvo. Aš gaunu alga - atiduodu vyrui, o po to kai reikia paprašau. Kadangi jis pas mane buhalteris, tai pas mus taip šeimoj ir gavosi, aš pinigus uždirbu, o vyras skaičiuoja ar pakankami dry.gif g.gif g.gif g.gif
kendi
Pas mus irgi bendras katilas.Dar iki galo nesutvarkem buto,tai viska i ji ir kisame.Reikia rubu-perkame.Dukra isaugo rubus-perkame.Neturim uz ka-skolinames,paskui buname ramus,kol skola atiduodame.Del didesniu pirkiniu tariames ir del to susipyke nebuvome.
Cigale
Pas mus lyg ir atskiri biudzetai g.gif . Dabar as gaunu pinigu uz vaika (anksciau man tevai duodavo siek tiek), vyras alga. Jis man nuolat priekaistauja, kad esu islaidi, nors taip ir nemanau. Save vadinu praktiska tongue.gif : jei randu drabuzi ar koki reikalinga daikta pigiau, tai ir perku, nes zinau, kad vis tiek veliau pirksim, o mokesim jau brangiau!
Jei mano pinigai baigiasi, einu pas vyra ir primenu priesaika "dalintis geru ir blogu" laugh.gif . O siaip jis yra pries bendra biudzeta unsure.gif .
Siaip jau slykstu imt babkes is vyro, nes jis visada randa proga ta prikaisiot...

Na, bet kartais pasitaupau atliekamus centukus, keiciu i litus, o kai jau padori sumele susidaro, einu atsikratyt pinigais. Siaip jau esu saves myletoja (ne egoiste!), taigi manau, kad jei turiu galimybe pasilepint siandien (kad ir suvalgyt sokoladini sureli), tai jokiu budu neatidedu malonumu rytdienai, kuri gali ir neateiti...
Victory
Nu kaip cia pasakius - kiekvienas gaunam padorias algas ir jas turim - as leidziu savo jis savo. Taciau jei buna koks nors numatytas pirkinys - tai pasikalbam kiek kas turi, tada pagalvojam, kad jei biski pasispausim, tai dar ka nors naudingo namas nupirksim. Siaip esu ziauriai islaidi - bet vyras tolerantiskas tai tik zvengia is manes, kai jau i menesio pabaiga pradedu "liudnom akim ziureti" wink.gif - tada jau neprasomas paklausia - ar turiu pinigu. Ir neklausia kiek duoti - kokius 500 duoda - tai laiminga ir gyvenu. Siaip del vienas kito pirkiniu nepriekaistaujam - ttik kai eilini karta nusiperku visiskai vienodas kelnes (cia pagal ji) - buna paniurzgejimu, bet neilgam... thumbup.gif
norge
Musu biudzetas bendras, kitos minties net nebuvo. Juk net juridiskai sutuoktiniai turi bendra jungtine nuosavybe. Apie moraline sio dalyko puse ne nekalbu.

Mes prie altoriaus neprisiekinejom "ir varge, ir laimeje", tik metrikacijoj antspaudelius susidejom. Bet esme ne kur ir kam prisieki, o kad butu tokia vidine nuostata seimyniniame gyvenime.

Pamenu, pirmas mano atlyginimas visas iki cento buvo skirtas vyrui aprengti. Kadangi jis buvo "vargsas studentas" su kedais, pora dzinsu ir marskineliais, o gavo darba, kur su tokia apranga neileidzia.

Veliau pora metu jis daugiau nei as uzdirbo. Po to mano pajamos gerai isaugo ir as daugiau uzdirbau. Dar veliau del jo karjeros ir seimos geroves as "pristabdziau arklius", ir jis eme uzdirbineti daug daug daug daugiau...

Dabar nedirbu, auginu vaikus. Ir mastau, ar verta is vis grizti i darba. Bet ne apie tai daina. VIsada visada musu pinigai buvo bendri. Kazkaip i tuos pinigus mes nelabai susirupine ziurim. Jei ir negrisciau i darba, zinau, kad nesulauksiu priekaistu, kad esu jo islaikoma. Todel, kad is tikruju as nesu jo islaikytine. As esu jo mylima moteris, jo zmona, jo vaiku mama. Esu jo gyvenimo dalis. O jis - mano gyvenimo dalis. Musu didziausias turtas- musu seima. Kuriam bendrus planus ateiciai. Kokie dar atskiri biudzetai????? blink.gif
Noa
Graziai tu cia Norge parasei... Idealu kai taip. O pas mus kitaip smile.gif

Pas mus 3 biudzetai - vyro, mano ir bendras. Ta prasme, mano supratimas apie seima yra toks - zmones partneriai, kiekvienam savo. Mano vyro supratimas apie seima - vyras privalo islaikyti seima, o jei boba ka uzsidirba, tai mielocius, jos pinigai, tikram vyrui tfu i bobos pinigus.

Tai taip ir gyvenam smile.gif Vyras gauna alga, pasilieka sau kazkiek - alui gerti, masinai taisyti, benzinui visokiam, kitka atiduoda man i bendra biudzeta smile.gif As gaunu alga - ir tai jau mano biudzetas, nesvarbu, kad siuo metu ne tiek jau mazai gaunu biggrin.gif Nors teisybe pasakius, kai seimyninis biudzetas pasibaigia, tada ji paramstau is asmeninio, nu blyn, negi diedai ims kudintis, sitai gi grynai bobu privilegija... Is asmeninio buna ir visokiems kitiems reikalams - ne maistui ir ne mokesciams. Pvz. visokioms dovanoms (ten kaledos, gimtadieniai), kosmetikai, visos seimos skudurams (vyro apranga - grynai seimyninio arba mano biudzeto reikalas, nes jam paciam niekad nieko nereikia), kartais ir butui... Tik jau ne masinai. Jei masina generaliai paluzta, tada tiesiog diedas duoda seimyniniam biudzetui maziau pinigu, o as dejuoju, kad jis neturi jokio supratimo gedos anei sazines ir dabar mirsim is bado biggrin.gif

O is esmes trys biudzetai pas mus tam, kad lengviau butu metyt pedas ir niekas nepielintu, kam nusipirkau 3 knygas po 20 Lt rolleyes.gif
Lurdes
Svajoju,kada pradesiu dirbt ir turesiu savu pinigu.Nes dabar dirba vienas vyras,ir gaunasi,kad visos babkes - jo piniginej,taigi ir jo nuosavybe. mad.gif Ir jei man ko rikia,turiu prasyti. mad.gif O tai man nepatinka. Nes vis turiu raportuoti,kam man reikia to ar ano,nors jis ne velnio neismano apie moteru poreikius....
Leida
Mūsų biudžetas bendras, tačiau niekada nebuvo priekaištų, kad kuris nors per daug išleidžiam pinigų. Na neesam išlaidūs, bet negailim sau trokštamų dalykų...
Kai reikia rinktis, ką pirkti, perkam tai kas būtina. Jei reikia kriauklės arba batų, tai bus ir tas, ir tas smile.gif . Na nebent, reiktų rinktis iš didesnės sumos, bet tada pirktume, kas iš tikrųjų būtiniau.
O kadangi maniškio įsitikinimu, šeimą privalo išlaikyti vyras, tai manęs sąžinė negraužia, kad aš, dabar sėdėdama su vaikiuku namie, į bendrą katilą įnešu mažai pajamų biggrin.gif tongue.gif !
Etina
musu biudzetas bendras, tik jei perkam issimoketinai perkam is jo algos, todel, kad jis oficialiai gauna alga, o as neoficialiai, mat auginu mazyli ir noriu dar buti namie. smile.gif
norge
Galima klausimeli toms, kuriu biudetai atskiri?

O ka jus darytumete, jei kuris jusu viena diena bum- taptu invalidu, nebegaletu dirbti, tegautu ta invalidumo pasalpa (neduok Dieve, aisku). O jei netektu darbo, del kokiu sunkiu aplinkybiu pultu i depresija ir jokiu prosvaisciu darbo surasti nebutu?

O jei dar atlyginimai smarkiai skiriasi...Linksmesni klausimukai: kai jus vaziuojate atostogauti, kaip renkates viesbuti, keliones kaina? Pvz: vyro alga tempia 5 zv. viesbuciui, o jusu 3 zv. Kaip darot? Gyvenat atskirai? O kaip restoranuose elgiates? Uzsisakot salotu, kol vyras normaliai pietauja?

Smalsu tongue.gif .
Noa
QUOTE (norge @ 2004 04 04, 05:49)

O ka jus darytumete, jei kuris jusu viena diena bum- taptu invalidu, nebegaletu dirbti, tegautu ta invalidumo pasalpa (neduok Dieve, aisku). O jei netektu darbo, del kokiu sunkiu aplinkybiu pultu i depresija ir jokiu prosvaisciu darbo surasti nebutu?

O jei dar atlyginimai smarkiai skiriasi...Linksmesni klausimukai: kai jus vaziuojate atostogauti, kaip renkates viesbuti, keliones kaina? Pvz: vyro alga tempia 5 zv. viesbuciui, o jusu 3 zv. Kaip darot? Gyvenat atskirai? O kaip restoranuose elgiates? Uzsisakot salotu, kol vyras normaliai pietauja?

Smalsu tongue.gif .

Jeigu vienas biudzetas uzsirauktu, liktu kiti, vat ir viskas. Ivyktu lesu perskirstymas ir visu pagrindiniai poreikiai vis tiek butu patenkinti. O su salutiniais poreikiais tai jau pardon biggrin.gif

Vykstant atostogauti. Na ir kas, kad biudzetai skiriasi? Kas trukdo vyro biudzetui koki karta padengt mano islaidas, o maniskiui - jo? Kaip senais laikais biggrin.gif Smagiau elementariai.

Pvz. variantas - vyro gimtadienis. Arba siaip noriu jam padaryt staigmena - nupirkt ka nors, o vyriski zaisliukai dazniausiai brangus. Jau pries 4 menesius savo nuosavam biudzete ijungiu taupymo rezima ir vyras gauna ka suplanavau smile.gif O jeigu tai butu bendrai kontroliuojamas biudzetas - neisivaizduoju, kaip tada butu imanoma nuslept didesniu sumu "isnykima". Nesakysi gi, kad va, taupau dovanai tavo gimtadieniui, nesamone gaunasi... dry.gif
norge
Noa, ne taves klausiau biggrin.gif . Tu tik vaizduoji "kieta" moteriske, bet biudzetas pas jus bendras, supratau is aprasymo wink.gif .

Atskiras, tai kai abi puses turi pinigus kas sau, parduotuvese mokedami uz pirkinious grieztai laikosi eiliskumo, jei kuriam pritruksta, tai kitas PASKOLINA. Krastutinumai: tokie ciudai, kad gimus vaikui moteris gyvena ir vaiko pasalpos, o vyras jai savo atlyginimo dalelyte numeta su dideliais paburbejimais apie taupuma.

pavasare
QUOTE (agneklimjan @ 2004 04 03, 15:31)
Pas mus lyg ir atskiri biudzetai g.gif . Dabar as gaunu pinigu uz vaika (anksciau man tevai duodavo siek tiek), vyras alga. Jis man nuolat priekaistauja, kad esu islaidi, nors taip ir nemanau.
Jei mano pinigai baigiasi, einu pas vyra ir primenu priesaika "dalintis geru ir blogu" laugh.gif . O siaip jis yra pries bendra biudzeta unsure.gif .
Siaip jau slykstu imt babkes is vyro, nes jis visada randa proga ta prikaisiot...

Na sitai man primena mano pirmos santuokos biudzeta sad.gif sad.gif su tokiu vyru daugiau gyvenime nesusideciau, is pradziu siaip vyriokas pinigus taupo, po to zmonai vaistams duoti nenori, po to nuo alimentu slepiasi >_> g.gif
Noa
QUOTE (norge @ 2004 04 04, 07:50)
Noa, ne taves klausiau biggrin.gif . Tu tik vaizduoji "kieta" moteriske, bet biudzetas pas jus bendras, supratau is aprasymo wink.gif .

Atskiras, tai kai abi puses turi pinigus kas sau, parduotuvese mokedami uz pirkinious grieztai laikosi eiliskumo, jei kuriam pritruksta, tai kitas PASKOLINA. Krastutinumai: tokie ciudai, kad gimus vaikui moteris gyvena ir vaiko pasalpos, o vyras jai savo atlyginimo dalelyte numeta su dideliais paburbejimais apie taupuma.

Nu nelabai tas biudzetas bendras - ta prasme, kad as sava valia savo pajamas skiriu kitiems. O gal ir bendrokas toks? As, mat, bendra isivaizduoju - kad yra dezute, ten as savo pajamas sudedu, vyras savo, o paskui visi ima kiek kam reikia - tai mums iki tokio "komunizmo" toli dar... rolleyes.gif Pas mus vyras nustebtu, kiek ir kam as isleidziu, as uzputociau del jo islaidu, tfu, geriau kai nezinom - tai ir sirdies neskauda.

Bet tas tavo pavyzdys apie atskira biudzeta, ta krastutini - tai jau cia blyyyyn blink.gif Negi realiai taip buna? Nu job..., taigis tai neteiseta, galu gale, vaiko islaikymui turi skirti abu sutuoktiniai proporcingai pagal savo gautas pajamas, as taip suprantu? Gyvendama su tuo krastutiniu vyru as jam ne pinigu vaiko islaikymui prasyciau, o ikurciau individualia imine ir israsyciau kas menesi saskaita uz valymo-skalbimo-vaiko prieziuros- intymias paslaugas, jei butas butu mano - dar nuoma ipaisyciau, o laiku neapmokejus skaiciuociau delspinigius... biggrin.gif

Skolintis is savo vyro? Nu blyn... Skolinuosi tik as is savo vyresnelio taupykles, jeigu ragas finansinis buna - ten pastoviai koks 15 liteliu gulineja... Visada atiduodu. Ir jeigu tevelis skolinasi - irgi as atiduodu, nes tevelis uzmirsta. Mat jeigu as neatsiminsiu, tai pats vyresnelis tiksliai uzmirs paprasyt biggrin.gif Skerotikai dry.gif
mamulia
QUOTE (norge @ 2004 04 04, 07:49)

Zinai,dabar mastau,kad gerai,kad taip gyvenom.
Kai mane mama moke gyvent pagal atskirus biudzetus (bendras tik maistui ir butui)tai maniau dieve dieve kokia nesamone. O kai skyremes,suvokiau nauda. Va mama sakydavo-nekisk $$$ i jo masina,nes viena diena jis ja isvaziuos ir pamojuot nespesi. Ka gi,kai isvaziavo,bent finansiskai nenukentejau. Taigi-butas mano,tai liko man,visi daiktai irgi pirkti atskirai,is savu biudzetu-atsidalint nebuvo sunku wink.gif nei triuksmu,nei teismu.
Nerutė

Smalsu tongue.gif .

Norge super tu cia pavarei thumbup.gif
Man ir nepatinka atskiri biudzetai, kazkokia nesamone, seima yra seima ir pinigai yra bendri.
As kartais sudinai jausdavaus kad tik jis vienas dirba ir atnesa seimai pinigu, bet niekada neisgirdau jokio priekaisto del to, tiesiog tai yra MUSU pinigai ir nesvarbu kas juos atnesa vyras as ar koks aitvaras rolleyes.gif
Rina
Sveikutes ,

Bendri biudžetai - grazu . Pas mus ir bendras.
Ir vyras atrodo man lyg negaili . bet reikia pirmiausiai buiti susitvarkyti , va as ir galvoju , kaip daznai nutinka - viska tempi , aukojies , . Susitvarkai buiti - ziuu - vyro neber , nes isejo pas grazesne , madingesne .
Nezin, gal biski nesmones kalbu , bet zinau ne viena toki pavyzdi .

Nusipirkau sestadieni batus , kokiu norejau ir problemos lyg ir neliko biggrin.gif

Ir vyras laimingas paliko , kad man nuotaika pagerejo ...
artev

Smalsu tongue.gif .

Manau, kad nera taisykles, kas geriau, atskiras biudzetas ar bendras, cia labai nuo situacijos priklauso. Kazkaip, pastebejau, jog uz bendra biudzeta tos moterys, kuriu vyrai daugiau uz jas uzdirba arba labai gerai uzdirba (gudrios, ka bepridursi), o va jei atvirksciai?
Taigi musu situacijoje biudzetas yra atskiras. Mokescius uz buta tik susimetam. Maista perkant daug maz laikomes eiliskumo, restoranuose mokam tai jis tai as. Atostogauti vaziuojant renkames viesbuti pagal tai, ka isgali mazesnes pajamas gaunantis. Pinigus vienas is kito skolinames (tiesa sakant, neatsimenu kada skolinausi, bet skolinu tai kiekviena menesi beveik). Niekada negalvojau, kas butu, jei viena diena taptu kuris nors invalidu ir nenoriu, bet va jei as iseiciau vaiko auginimo atostogu, tai tas 75% mano algos, kuria as gauciau iki kol vaikui sukaks 1m., vis tiek butu didesnis uz jo alga. Zodziu, zinau kad nebadauciau, o numes jis man ka ar ne, visai man dzin, cia jo reikalas, o po metu, aisku eiciau dirbti. Beje, manau, kad jei ir vyras daug uzdirbtu, nesirysciau planuoti vaikelio, jei netureciau savo pajamu, uztikrinanciu bent minimalu pragyvenima.
O siaip dar del ko as negaliu rystis bendram biudzetui, tai nedideles silpnybes, pvz.: knygoms ar apat. trikotazui, tikrai perku daugiau negu man reikia, bet as uzsidirbu ir jei dar kas man priekaistauti pradetu! Neeeeee!
#Mia#
Nu pas mus biudzetas visiskai bendras, bet priekaistauti uz tai kad kazka nusipirkau vyras neturi teises. Lygiai taip pat ir as niekad nepasakau, jei nusiperka kazko daugiau negu reikia. Gerai, kai alga daug didesne uz vyro, bet kaip tartis: noriu vaziuoti prie juros, uzsakiau kambarius, sukrapstysi pinigu ar liksi namie? Nesmagiai jausciausi.
musielka
QUOTE (norge @ 2004 04 04, 08:49)

Smalsu tongue.gif .

Man, islaidunei, atskiri biudzetai yra tikras issigelbejimas. As gaunu savo atlyginima, ir zinau, kokius mokescius yra privalu sumoketi is savo pinigu. Vyras nekvarsina sau del to galvos. Jis atsakingas uz kitas seimos islaidas.
Beje, su invalidumais, nedarbu tu cia gal perlenkei -kaip bebutu, kartu gyvenantys zmones yra seima ir dziaugsme ir varge. Ir del atostogu tas pats...Mokam tas, kuris turim pinigu apsvarstydami priimtiniausia abiems varianta.
As, pvz visai nenoriu tureti vyro pinigu arba tureti kortele saskaitos, kur guli jo atlyginimas. Tai yra jo pinigai.
Kol kas nematau trukumu tokioj seimos biudzeto sistemoje, taip gyvenam jau 5 metai.
artev
QUOTE (mingaude @ 2004 04 05, 14:17)
Nu pas mus biudzetas visiskai bendras, bet priekaistauti uz tai kad kazka nusipirkau vyras neturi teises. Lygiai taip pat ir as niekad nepasakau, jei nusiperka kazko daugiau negu reikia. Gerai, kai alga daug didesne uz vyro, bet kaip tartis: noriu vaziuoti prie juros, uzsakiau kambarius, sukrapstysi pinigu ar liksi namie? Nesmagiai jausciausi.

Na taip nesielgiu, bet is pradziu aptariame ar vaziuosim prie juros ir kokius kambarius uzsisakom. Ir jis pasako, ka mano ar ka isgales, o as taikausi pagal ji, nes tikrai man nera skirtumo tokio didelio keliu zvaigzduciu tas viesbutis (tiek dar neisp...dejusi). Ir tik tada uzsisakom.
O kas del pirkimo, tai net jei ir nepriekaistaus, kartais man nesinori net, kad jis zinotu, jog as kazka pirkau.
Muse
Niekada neįsivaizdavau atskirų biudžetų, pas mus dar nuo draugystės laikų tebėra bendras, ir jokių problemų dėl to nekyla.
Galbūt todėl, kad mes turime vieną bendrą tikslą, kurio siekiame ir kur pinigus dedame - kalbu apie būstą, jo įrengimą ir grąžinimą.
Mes visada tariamės ką pirksime vieną ar kitą mėnesį.
g.gif Nu ne , neįsivaizduoju, kaip galima skolintis vienam iš kito, ar mokėti restorane paeiliui, ar atostogauti lyg sudarant kažkokią bendradarbiavimo sutartį. Nu nepykit, bet neįsivaizduoju... wink.gif
Augė
Siuo tarpu nieko negaunu biggrin.gif namuos su sunum
bet visada budavo kad pinigai vienoj vietoj ,paprasciausia saskaita ta pati ,tik korteles dvi ,leidziam kam reik
pirma namam o paskui sau tongue.gif kas lieka
bet siaip niekad nebuna nesutarimu ar pikciu del pinigu
problema su pinighais kai ju ner ,o ne tada kai yra .tada zinom kur juos padet ,na bent pas mus taip wink.gif
artev
QUOTE (Auge X @ 2004 04 05, 14:32)

problema su pinighais kai ju ner ,o ne tada kai yra .tada zinom kur juos padet ,na bent pas mus taip wink.gif

Cia tai tikra tiesa! Manau, kad tokiu atveju ar bendras biudzetas ar ne, problemu nekyla.
Letavio
NORECIAU PAKLAUSTI TU PAS KURIUOS ATSKIRAS BIUDZETAS, O KAM TADA SEIMA, KAM ISVIS TUOKTIS? NA IR GYVENKIT KIEKVIENAS SAU, NU GAL TIK UZ SEKSA NEREIKIA SUSIMOKETI, KAI KARTU GYVENI, NESUPYKIT.
Rina
QUOTE (Letavio @ 2004 04 05, 14:45)
NORECIAU PAKLAUSTI TU PAS KURIUOS ATSKIRAS BIUDZETAS, O KAM TADA SEIMA, KAM ISVIS TUOKTIS? NA IR GYVENKIT KIEKVIENAS SAU, NU GAL TIK UZ SEKSA NEREIKIA SUSIMOKETI, KAI KARTU GYVENI, NESUPYKIT.

Pas mane tai kaip sakiau biudžetas bendras .

Mano nuomone - ir šeimoje kaip versle reik mastyt strategiškai , matyt toliau už savo kiemo teritorijos . smile.gif

Nežinau ar visos supratot smile.gif
norge
Man teko pora menesiu gyventi pagyvenusiu zmoniu seimoje, kuriu biudzetai buvo atskira, kaip pas artev...(Musielka, tavo ne grynasisi atskiru biudzetu varijantas, tavo bendras biudzetas, tik skirtingose piniginese wink.gif.

Jau kaip nesiau as kudasiu is tu namu atgal nesidairydama, vos tik proga atsirado.

Situacijos: ateina vakare zmona i svetaine pas vyra ir klausia: ar galima, as paimsiu tavo ledu. Tas mielasirdingai leidzia. Ji nueina, atsiriekia, padekoja. blink.gif Taip kasdien, jei tik kas uzmirso nusipirkti savo ledu, sulciu, arba skolinasi batams, nes senieji kiauri akivaizdziai blink.gif ....

Is sunu, vos tik jis pradejo uzdirbti, ima pinigus uz elektra-sildyma ir t.t.

Bet uztat poziuris vaiku i tevus tai irgi blink.gif. Siaip lyg ir gerai viskas, neprasivardziuoja, mandagus visi. Bet vat kad tevams ka nupirkti savo noru- to betruko. Itariu, kad jei tevai ligoninej atsidurtu, tai jie atnestu saskaiteles tevams uz vaistus dry.gif ...

Idomiausia, kad vaiku seimose yra atvirksciai. Ko gero, jiems tas seimos modelis buvo didele trauma. Todel savo seimoj viska pasiruose atiduot zmonai ir vaikams, labai tausoja santykius, labai saugo ir myli seima. Biudzetas- pats bendriausias koks begali buti. Vaikams ir zmonai perkama tik patys brangiausi daiktai, nors oi ne visada jie buvo pagal kisene...

O ta seima kazkokia salta salta. As tos moters kazkada neistverus paklausiau: kaip jums tai patinka? Ji atsake- o ka darysi- paverkiu paverkiu kartais nakti i pagalve, ir toliau gyvenu.... blink.gif Nu tai aciu blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif .

Tarp kitko, toj seimoj jie uzdirba mazdaug po lygiai, karts nuo karto tai vienas daugiau, tai kitas daugiau.
Rina
Nu Norqe cia kaip is siaubo filmo smile.gif

Ziauru ...
viltele
O as nezinau koks pas mus biudzetas laugh.gif bet man jis patinka laugh.gif
Vyras uzdirba...na gal kokius 4-5 kartus daugiau, tai as turiu sumoket tik mokescius uz buta, o visa kita kas lieka nuo atlyginimo (o lieka pakankamai), yra vien mano thumbup.gif Jis i tai nesikesina: moka uz kredita, valgi, perka baldus, darom remontus, perka masina man ir kt. (restorane ar kitur net nesugalvociau atvert savo pinigines wink.gif ) As nesu islaidi, todel sutaupau dali savo atlygio ir perku tai ko noriu, bet kadangi esu praktiska, todel dazniausiai tai buna, koks nors namams skirtas atributas rolleyes.gif
Tai va, kiek yra banko saskaitoj (vyro) as zinau, bet nei korteles, nei dar kokiu "irodymu" neturiu...kiek uzdirba taip pat zinau, ir kur deda zinau, bet niekad nesu ilindus i ta "kojine" paskaiciuot kiek ten guli biggrin.gif pats pasako, o as tikiu thumbup.gif
Muse
QUOTE (viltele @ 2004 04 05, 15:05)

Vyras uzdirba...na gal kokius 4-5 kartus daugiau, tai as turiu sumoket tik mokescius uz buta, o visa kita kas lieka nuo atlyginimo (o lieka pakankamai), yra vien mano thumbup.gif Jis i tai nesikesina: moka uz kredita, valgi, perka baldus, darom remontus, perka masina man ir kt. (restorane ar kitur net nesugalvociau atvert savo pinigines wink.gif ) As nesu islaidi, todel sutaupau dali savo atlygio ir perku tai ko noriu, bet kadangi esu praktiska, todel dazniausiai tai buna, koks nors namams skirtas atributas rolleyes.gif

Cia turbut taip imanoma, kai milijonus uzdirbi.

pas mus tai nori nenori reikia i bendra kruva susimest, jei nori baldus ar ka pan. pirkti
Rina
QUOTE (viltele @ 2004 04 05, 15:05)
O as nezinau koks pas mus biudzetas laugh.gif bet man jis patinka laugh.gif
Vyras uzdirba...na gal kokius 4-5 kartus daugiau,

Ne vyras o pinigine thumbup.gif
Sakyciau ir gana stora biggrin.gif
Nu tada gal ir man užtektų biggrin.gif

Sakyčiau tikrai su biudžetu jums (tau) pasisekė smile.gif
viltele
Ne mergaites, ne milijonus vartom, bet skustis tikrai nuodeme butu wink.gif Be to, dar arteja kitas pinigu leidimo saltinis: turetume sulaukt vaikucio vasara, tai as i darba nebeeisiu, tad mano (nuosavos) islaidos sumazes unsure.gif bet jau dabar tariuosi, kad vyras manes neskriaustu rolleyes.gif
O siaip butu idomu suzinoti, kiek jums uztektu pinigeliu asmeninems islaidoms per menesi (cia neskaiciuojant mokesciu ir kt. butinu mokejimu)? tiesiog sau: kokiam rubeliui, kosmetikos priemonei, masinai islaikyti ir pan.? Nes as kartais pagalvoju, kad ne tiek daug man ir lieka (nors kaip sakiau, palyginti su kitom gal ir nemazai g.gif ) save palepint, na bet nieko nuostabaus, jug moterims niekad nebus pinigeliu perdaug thumbup.gif
Muse
QUOTE (viltele @ 2004 04 05, 15:25)
O siaip butu idomu suzinoti, kiek jums uztektu pinigeliu asmeninems islaidoms per menesi (cia neskaiciuojant mokesciu ir kt. butinu mokejimu)? tiesiog sau:

Na manau kokio 1000 lt tai laisvai uztektu vien tik savo reikmem...

deja, kol buto sienos plikos, negaliu sau to leisti sad.gif
Žmona
Pas mus lyg ir atskiri biudzetai g.gif . Dabar as gaunu pinigu uz vaika (anksciau man tevai duodavo siek tiek), vyras alga. Jis man nuolat priekaistauja, kad esu islaidi, nors taip ir nemanau. Save vadinu praktiska tongue.gif : jei randu drabuzi ar koki reikalinga daikta pigiau, tai ir perku, nes zinau, kad vis tiek veliau pirksim, o mokesim jau brangiau!

Na, bet kartais pasitaupau atliekamus centukus, keiciu i litus, o kai jau padori sumele susidaro, einu atsikratyt pinigais. Siaip jau esu saves myletoja (ne egoiste!), taigi manau, kad jei turiu galimybe pasilepint siandien (kad ir suvalgyt sokoladini sureli), tai jokiu budu neatidedu malonumu rytdienai, kuri gali ir neateiti...

Net nepagalvočiau, kad šeimose taip būna g.gif
viltele
na va, vadinasi as tikrai taupi rolleyes.gif nes 1000 Lt as neisleidziu, nors ir i darba su masina vazineju ir pietauju neskusdama...man uztenka apie 600-800 Lt ir dar sugebu sutaupyt... tongue.gif
Mįsliukė
Biudžetas bendras.Niekada niekas neprikaišioja, jeigu ką nors kas nors nusipirko.Jeigu perkam ką nors butui, visada kartu pasitariam.Turbūt niekada nėra vyras pareiškęs priekaištų man, kad aš ką nors nusipirkau.Kartais, kaip tik norėtųsi, kad jis mane sustabdytų, bet niekada to nesulaukiu.Esu pakankamai neišlaidi, pirkdama viską gerai apgalvoju.
Klausimas toms, kurių šeimose atskiri t.y. vyro ir žmonos biudžetai: o tai kur vaiko biudžetas?Tokio nėra, ar irgi yra kokia nors sistema?
artev
QUOTE (norge @ 2004 04 05, 14:54)
Man teko pora menesiu gyventi pagyvenusiu zmoniu seimoje, kuriu biudzetai buvo atskira, kaip pas artev...(Musielka, tavo ne grynasisi atskiru biudzetu varijantas, tavo bendras biudzetas, tik skirtingose piniginese wink.gif.

Jau kaip nesiau as kudasiu is tu namu atgal nesidairydama, vos tik proga atsirado.

Situacijos: ateina vakare zmona i svetaine pas vyra ir klausia: ar galima, as paimsiu tavo ledu. Tas mielasirdingai leidzia. Ji nueina, atsiriekia, padekoja. blink.gif Taip kasdien, jei tik kas uzmirso nusipirkti savo ledu, sulciu, arba skolinasi batams, nes senieji kiauri akivaizdziai blink.gif ....

Is sunu, vos tik jis pradejo uzdirbti, ima pinigus uz elektra-sildyma ir t.t.

Bet uztat poziuris vaiku i tevus tai irgi blink.gif. Siaip lyg ir gerai viskas, neprasivardziuoja, mandagus visi. Bet vat kad tevams ka nupirkti savo noru- to betruko. Itariu, kad jei tevai ligoninej atsidurtu, tai jie atnestu saskaiteles tevams uz vaistus dry.gif ...

Idomiausia, kad vaiku seimose yra atvirksciai. Ko gero, jiems tas seimos modelis buvo didele trauma. Todel savo seimoj viska pasiruose atiduot zmonai ir vaikams, labai tausoja santykius, labai saugo ir myli seima. Biudzetas- pats bendriausias koks begali buti. Vaikams ir zmonai perkama tik patys brangiausi daiktai, nors oi ne visada jie buvo pagal kisene...

O ta seima kazkokia salta salta. As tos moters kazkada neistverus paklausiau: kaip jums tai patinka? Ji atsake- o ka darysi- paverkiu paverkiu kartais nakti i pagalve, ir toliau gyvenu.... blink.gif Nu tai aciu blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif .

Tarp kitko, toj seimoj jie uzdirba mazdaug po lygiai, karts nuo karto tai vienas daugiau, tai kitas daugiau.

Nu jo! Cia jau zmones visisko krastutinumo priejo. Ne, niekada nesiklausiam ar galima paiimti tavo ledu. Maista perkames ne sau, bet bendram vartojimui ir tai darom paeiliui.
Kita vertus ir turint bendra biudzeta, galima prieiti baisiu krastutinumu, ypatingai jei moteris inesa daugiau, manau nereikia man rasyti kokiu, ir taip aisku.
Taigi as sakau kiekviena situacija skirtinga, kaip beje ir zmones, todel pagal situacija reik ir spresti, kas geriau: bendras biudzetas ar ne. O tokiu krastutinumu nei sau nei niekam nelinkiu.
nuobodi
as zinau tokia seima; vyras nupirko mesos, bet zmona ta diena is jos nieko nepagamino. Kita diena jis sako: "grazink pinigus uz mesa, nes ji jau sugedo del tavo kaltes" wink.gif
zmona nori nuvaziuoti prie juros ir moka vyrui pinigus uz tai, kad nuveztu wink.gif
dar daug tokiu firminiu pavyzdziu yra.
grynu pinigu as neturiu ,imu is stalciaus, o i stalciu ideda vyras wink.gif
Cigale

I restoranus nevaikstom, i kavines irgi sad.gif , ai, tiesa, buvom kazkada picerijoj, klube. Cia, tipo, jis maen kviete, tai jis ir mokejo. O siaip i kavines su draugem einu. Nu... kartais reikia kokiu 10Lt paprasyt....
Po viesbucius nevazinejam, kaip ir isvis nekeliaujam sad.gif . Pajury gyvena jo seima, tai kaip ir nebutina...
Cigale
QUOTE (pavasare @ 2004 04 04, 09:59)
Pas mus lyg ir atskiri biudzetai g.gif . Dabar as gaunu pinigu uz vaika (anksciau man tevai duodavo siek tiek), vyras alga. Jis man nuolat priekaistauja, kad esu islaidi, nors taip ir nemanau.

Na sitai man primena mano pirmos santuokos biudzeta sad.gif sad.gif su tokiu vyru daugiau gyvenime nesusideciau, is pradziu siaip vyriokas pinigus taupo, po to zmonai vaistams duoti nenori, po to nuo alimentu slepiasi >_> g.gif

Tfu tfu tfu
mažulka
O pas mus biudžetas toks: vyras dirba, neša pinigus į namus, atiduoda juos man, o aš pinigus į stalčiuką dedu. tongue.gif Jei jam ko nors reikia, tada jau pas mane prašo, o aš sprendžiu: reikia mums šio daikto ar ne. biggrin.gif Po to, mane užnervino tokia atsakomybė(jei mėnesio gale pinigų trūkumas- kvepia pinigų iššvaistymu). Dabar vyras pasiima, kiek jam reikia, be atsiklausimo, tai jei pinigų trūksta, aš - nekalta. rolleyes.gif
neraj
niekada nekyla problemu del finansu rolleyes.gif pas mus bendras katilas clap_1.gif
Cigale
Kai buvau jauna, protinga, netekejusi, susitaupiau kelionei i Prancuzija, kuri man reiskia laaaaaabai daug. Turejom po vestuviu vaziuot ten medaus, bet kelione atsauke sad.gif sad.gif sad.gif . Veliau turejau isvaziuot vasarai dirbt, bet apnestejau sad.gif , tada vyras pazadejo po gimdymo isleist pagaliau (turetu but sia vasara), bet eilini karta muilas sad.gif sad.gif , sako, prisikeliausi dar sad.gif . Deja, susitaupyt jokiu prosvaisciu (turejau tokiu slaptu planu), nes vyras zino apie visas babkes (net apie babkes, isprasytas is univero!). Mano pajamos- 120Lt (ruosiu mokine egzui- 15Lt/h), dar kartais mociute is pensijos nuraso, jis gauna alga neastronomine, o vaiko pajamos- pasalpa (siaip nuo jos lieka apie 50Lt).

Na, vien tik sau noreciau kokiu 200Lt*agneklimjan n.

Del vienos saskaitos ir 2 korteliu - siuliau, bet jis nesutinka, sako, kad iskart viska isleisciau.

p.s. pas mus tokia sistema: jei babkes masinai, reiskia MUMS, jei sokoladas, marskineliai is 75% nukainavimo, tai reiskia MAN, tai kaip ir iseina, kad JAM - nieko, tik maistui wink.gif tongue.gif Na, bet is jo algos uzmokam issimokejimus, tai irgi mums (pvz., padangos yra liuks pirkinys, o jau mano prasomas fotikas - nebutinas... Nu ka - kai nesiuosi vaika i fotoatelje, tai irgi gal bus nebutina dry.gif )

Papildyta @ [mergetime]1081190035[/mergetime]
Na, bent jau del vieno pritariu: visos problemos tada, kai pinigu nera, o kai ju yra, gerai ir mastyt, kur juos padet... dry.gif
Venecija
Pas mus biudzetas bendras. Tokiu, kaip visiskai savu pinigu neturiu, nes mano atlyginimas nera didelis. Viska ka as gaunu metu i bendra katila. Taciau, kazkokiu problemu del to taip pat neturiu. Jei man ko reikia tai pasakau vyrui ir jis man duoda pinigu. Jau pas mus taip yra, kad seimos biudzeta tvarko vyras, jis skaiciuoja kiek ir ko galima leisti, moka mokescius (as tik paskaiciuoju).
Kartais buna tokiu atveju kai norisi tureti savu pinigu, noris kazko nusipirkti ir kad apie tai kiek kainavo, nesuzinotu vyras. Taciau tai buna tik kartais. Esu pilnai patenkinta esama padetimi.
Jei turetume atsikra biudzeta, tai turbut tureciau badu mirti ir gyventi laiptineje. Nes buna tokiu periodu, kad as visai negaunu jokiu lesu. Priimu galimybe apie atskirus biudzetus jei abu seimos nariai gauna tolygias pajamas ir abu esama padetimi yra patenkinti. Priesingu atveju kam tada tuoktis. Ir kaip kazkas jau minejo gyvenkit sau atskirai.
musielka
QUOTE (Letavio @ 2004 04 05, 15:45)

Supykau mad.gif nes man atrodo, kiekvienas renkasi taip kaip jam patogiau gyventi. O tuokiames, beje, nr del bendros pinigines, o is meiles tongue.gif

Norge, aisku kad yra bendros islaidos bendriems tikslams, cia be klaustuku, taciau niekomet nededam pinigu i bendra pinigine - kiekvienas turim savo. Taip patogiau ir ramiau mums abiems. Todel ir sakau kad atskiri biudzetai.
Nes man, pavyzdziui, keista, kuomet zmona turi savo vyro saskaitos kreditine kortele (aisku, jei ji nedirba, tai normalu, bet dirbanti) ir laisvai ja naudojasi..Tuo tarpu vyras jos kortele nesinaudoja! O jei naudojasi, tai koks tikslas - ar ne paprasciau kiekvienam tureti savo pinigelius??
Kuomet man paciai striuka su pinigeliais, tai net 5 lt imdama is vyro pinigines pasakau, kad pasiemiau...Jis lygiai taip pat elgiasi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.