Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: UOSVE-KONKURENTE
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Bendraminčiai
farinelli
Sveikutes...
turiu problema fool.gif su vyru gyvename pas jo tevus sad.gif jie labi sunkaus budo....atsiradus mazyliui...vyro tevai pasijuto turintis dideles teises...valgidina ka nori(nors pati viska duodu)o jie papildomai gruda nors vaikas nenori,dabar kai maziukas ropoja ir visur lenda tai mes su vyru neleidziame,o uosviene leidzia....skaudziausia,kad matau jog as netenku vaiko...jis labiau su uosviene nori buti nei su manim..pabunda iskart kviecia ,,baba''juk ji perdetai lepina..net sirdi suspaudzia..ir atrodo rupinames,mylime,zaidziam...bet baba jam yra svarbiau uz mane.vyras deja nenori issikraustyti is ju ir apsimeta,kad nemato problemos...ir su uosviais bandziau kalbeti,bet matau,kad neapsimoka..daro kaip jiems reikia...kaip man elgtis...?kaip neprarasti vaikelio meile...?norisi verkti ir tiek sad.gif o kad griztu tie laikai kai valstybe padedavo jaunoms seimoms...duodavo kazkoki kamputi :''''(
Clotilde
Isivaizduoju ta jausma, ziauru console.gif Bet irgi kartais norisi neleist uosvienei daryt kaip ji nori. Bet neapsivercia liezuvis. Na bet jei del to jausciausi taip kaip tu, tai tikrai issakyciau brangiems uosviams ka manau. Gal tiesiog is pradziu leisk jiems suprast, kad svarbiausias zmogus leliukui esi tu, ir kad tik tu turi teise nustatyt taisykles kas galima vaikui, o kas ne 4u.gif
almani
QUOTE(farinelli @ 2009 07 02, 20:29)
Sveikutes...
turiu problema fool.gif su vyru gyvename pas jo tevus sad.gif jie labi sunkaus budo....atsiradus mazyliui...vyro tevai pasijuto turintis dideles teises...valgidina ka nori(nors pati viska duodu)o jie papildomai gruda nors vaikas nenori,dabar kai maziukas ropoja ir visur lenda tai mes su vyru neleidziame,o uosviene leidzia....skaudziausia,kad matau jog as netenku vaiko...jis labiau su uosviene nori buti nei su manim..pabunda iskart kviecia ,,baba''juk ji perdetai lepina..net sirdi suspaudzia..ir atrodo rupinames,mylime,zaidziam...bet baba jam yra svarbiau uz mane.vyras deja nenori issikraustyti is ju ir apsimeta,kad nemato problemos...ir su uosviais bandziau kalbeti,bet matau,kad neapsimoka..daro kaip jiems reikia...kaip man elgtis...?kaip neprarasti vaikelio meile...?norisi verkti ir tiek sad.gif o kad griztu tie laikai kai valstybe padedavo jaunoms seimoms...duodavo kazkoki kamputi  :''''(
*

Sveika, negerai kai yra nepaisoma tevu nuomone. Uosvine labai negraziai elgiasi, as ziauriai supykciau. Bet blogiausia, kad tavo vyras nemato problemos ir nenori issikraustyti, tai butu vienintele ir geriausia iseitis. O del to, kad vaikelis saukia baba, nemanau, kad prarasi jo meile. Vaikams aisku mieliau buti su tais, kurie lepina. Bet paaugs ir supras, kad mama yra mama. Na bet zinoma,iki tol ima nervas, kai vaikas tik atsibudes saukia ne mama, o baba. Uosvine pridarys problemu vaiko auklejime schmoll.gif Patarimo cia kaip ir nera. Kaip minejau vienintele iseitis itikinti vyra issikraustyti. Jei galimybes leidzia galetumet issinuomuoti buta. Pasistenk itikinti vyra. Sekmes smile.gif
(Lelija)
Suprantu temos autorę, oi kaip suprantu...Deja, abu su vyru turit nuspręsti, kaip geriau pasielgti....Vaikui per daug auklių tikrai nebus į gerą...
Mano uošvienė, nors ir gyvenam ne kartu, bet perdėtai rūpinasi. Na, vistik pirma anūkėlė...Aš jai esu be galo dėkinga, už pagalbą pirmą mėnesį, bet toliau kai mamos sutvirtėja, manau, kad reikėtų palikti ramybėje ir užsiimti savo šeima ir savais reikalais.
Uošvienės nesupranta, kad jų kišimosi (per didelio) tikrai nereikia jaunai šeimai. Esam suaugę žmonės ir kurti gyvenimą, buitį, norime patys (tuo labiau, kad butas ne jų uždirbtas).
Mano atveju, tai kantrybė trūko vyrui, kai užkniso nuolatinis jos kišimasis ir mokinimas kaip taupyti, kaip gyventi, kaip vaiką auginti. Įvyko konfliktas, po kurio ji nebesikiša visiškai į mūsų gyvenimą. Aš į tą konfliktą nesikišau, bet manau, kad dabar ir aš užsitraukiau jos nemalonę, nes visuomet užstoju savo vyrą, net jei ir ji būna teisi. Vis gi, su vyru man reikia gyventi, o ne su uosviais. Vyras jos vėliau atsiprašė, bet ji nebeskambina ir nebeateina, nors ir atleido jam.
Ir žinot, gyvenimas tapo mielesnis: einame į lauką abu su vaiku (anksčiau uosvė labai verždavosi ir net patardavo kada eiti į lauką doh.gif ), namų interjerą persitvarkiau savo nuožiūra, valgyt gaminamės kada norim ir ką norim. Naktinėjam irgi kiek norim smile.gif
gekoniuke
tik išsikraustyt, kitaip nei savo gyvenimo, nei vaiko neturėsit schmoll.gif čia tokia visų senelių patalogija, jie nesveikai daug ką leidžia savo lepūnėliams, o pasekmėmis, be abejo, teks džiaugtis tėvams. Turėjom svečiuose penkiametį pyplį
(uošvių viešnios anūkas), atsivarė į MB kambarį ir pareikalavo: duok man savo kompą, noriu pažaisti, o jei neduosi- sudaužysiu (kažkokį daiktą buvo pasiėmęs). Męs žado netekom, MB tada jį be ceremonijų išgrūdo iš kambario pasakęs, kad nėšdintusi, kitaip subinė juodai pamėlynuos- suprato aiškiai ir pasiskundė močiutei jog jį skriaudžia doh.gif Vaikas stato svetimus žmones ant ausų, o blogu auklėjimu vargu ar kas kaltins ką kitą nei tėvus, nors šiuo atveju tenka "žemai lenktis" prieš močiutę. Tad jei norit mažo savanaudžio teroristo namuose likit pas tėvus. mirksiukas.gif
farinelli
Tai,kad liudniausia jog vyras nemato problemos...jam gerai kaip gyvenam..juk jis tik vakarais grizta...kad Jus tik zinotumete kaip man sunku...nezinau kaip atrasti jegu..ir skirybom grasinau(bet jis apts supranta,kad neturiu kur ir uz ka iseiti) verysad.gif tik matau,kad baigiu sveikata padeti,o vyras apsimeta jog nemato... cool.gif
spicykimmy
QUOTE(farinelli @ 2009 07 03, 07:47)
Tai,kad liudniausia jog vyras nemato problemos...jam gerai kaip gyvenam..juk jis tik vakarais grizta...kad Jus tik zinotumete kaip man sunku...nezinau kaip atrasti jegu..ir skirybom grasinau(bet jis apts supranta,kad neturiu kur ir uz ka iseiti) verysad.gif tik matau,kad baigiu sveikata padeti,o vyras apsimeta jog nemato... cool.gif
*

nors ir negyvenu su uosviene, puikiai tave suprantu, nes is visu sonu yra pilna patareju kaip ir kuo vaika maitinti, kada nutraukt zindyma, kaip auklet, kada ant puoduko sodinti ir t.t. o ziauriausia man buvo kai buvom svieciuose ir mano 11 men mazylis sedejo pas drauge ant keliu, kuri gere alu ir ta paeme ir ikiso jo pirstuka i ta alu ir sako aplaizyk doh.gif virsune doh.gif doh.gif doh.gif pasokus paemiau vaika, pasakiau ka cia dirbi, augink savo vaika, o as pati spresiu kada ir ka as duosiu savo vaikui. as esu mama ir zinau, kas yra geriausia mano mazyliui wub.gif .
gal pabandyk su uosviene pasikalbet, juk ji jau yra isauginus savo vaikus, tegul leidzia tau dabar pasirupinti savo vaiku, pakalbek su ja kaip motina su motina.
o kitas mano patarimas su vyru kalbek ne grasindama, o tiesiog nusviesk ateti, argi jis nori, kad vaikuti butu lepunelis ir zyzliukas, kuris isauges neklausytu tevu, darytu tai ka uzsimano?
skorpea
ne vieta cia sitai temai doh.gif
ir beje pasinaudojus pajieska butum radus labai daug temu apie uosvienes mirksiukas.gif
esu tikra ir patrima butum gavus 4u.gif
farinelli
QUOTE(spicykimmy @ 2009 07 03, 12:53)
nors ir negyvenu su uosviene, puikiai tave suprantu, nes is visu sonu yra pilna patareju kaip ir kuo vaika maitinti, kada nutraukt zindyma, kaip auklet, kada ant puoduko sodinti ir t.t. o ziauriausia man buvo kai buvom svieciuose ir mano 11 men mazylis sedejo pas drauge ant keliu, kuri gere alu ir ta paeme ir ikiso jo pirstuka i ta alu ir sako aplaizyk  doh.gif virsune doh.gif  doh.gif  doh.gif pasokus paemiau vaika, pasakiau ka cia dirbi, augink savo vaika, o as pati spresiu kada ir ka as duosiu savo vaikui. as esu mama ir zinau, kas yra geriausia mano mazyliui wub.gif .
gal pabandyk su uosviene pasikalbet, juk ji jau yra isauginus savo vaikus, tegul leidzia tau dabar pasirupinti savo vaiku, pakalbek su ja kaip motina su motina.
o kitas mano patarimas su vyru kalbek ne grasindama, o tiesiog nusviesk ateti, argi jis nori, kad vaikuti butu lepunelis ir zyzliukas, kuris isauges neklausytu tevu, darytu tai ka uzsimano?
*

aciu tau uz padrasinima... 4u.gif
klopedija
Aš savo anytai pasakiau: "Mažiausiai ko man reikia - tai jūsų patarimų! Kai man reikės pagalbos, aš paprašysiu!"
Įsižeidė "karališkai", bet štai jau 15 metų nieko man "neryškina". biggrin.gif
gosas
Na manau kad nepatogu tau uosvenei pasakyti viska i akis.Visdelto kartu gyvenat.Anuka daugeu myli nei sunu ji dievina jusu kleckiuka Tikreusei ir pati supranta kad negerai daro bet kas jai kai visai issilepins tai pasakys kad jus kalti arba jai atrodis kad anukelis niekada nekaltas Turetu jusu vyras su ja pasikalbeti schmoll.gif schmoll.gif
Ushanka
Uzjauciu temos autore ir save tuo paciu verysad.gif nes pati esu panasioje situacijoje.
Esu 9 menesi nestuke.gif . Gimdymas uz poros savaiteliu .... bet jau db turim daug nesutarimu su vyro tevais del to kur lovyte statyti, kur lampa kabinti ,ka pirkti.. etc . Su vyru nera net ka sneketi, nes tai jo tevai . Ka jis man ten sneka, neturi prasmes,nes sneka kad tik paguostu mirksiukas.gif , na o viskas lieka pasienovei ...
Deja, nieko cia nepatarsi , neprisigincysi ir nepadarysi .... Yra tik viena vienintele iseitis - tai yra gyventi atskirai victory.gif . Kadangi mes del finansiniu sunkumu neturime tokios "prabangos " , tai ir teko man visa nestuma kenteti jos super duper patarimus ...
Jau vien brangios anytos atvaizdelis varo man nevilti .... cry.gif Jau kosmarus sapnuoju ,kaip ji man priekaistaus kad mano sunelis verkia , kad nedarau taip kaip dare ji ir del viso kito ... bijau.gif
O apie didziule meile dar negimusiam anukeliui net neverta sneketi bebe.gif , nes iki siol "nuostabi" mociute nieko nenupirko ir uz nieka nemokejo didis.gif .
Ji tesiog yra valdinga k@le gun_bandana.gif !
Laikykis mergyte wink.gif
dinokis
nematau kito kelio, tik iseiti kitur gyventi. O tavo vyras matyt mamos sunelis, todel ir nenori issikelti atskirai gyventi. mes gyvename uosvienes bute, bet vieni ir buvo sneka, kad gali atsikraustyti uosviene ir vyro sesuo, tai as vyrui is kart pasakiau, kad as su jom nesiruosiu gyventi ir tikrai issikraustysiu lotuliukas.gif . paprasciausia reikia tureti savo tvirta nuomone ir kartais parodyti charakteri, nes kitaip ir ant galvos uzlips doh.gif
Bozenyte
QUOTE(dinokis @ 2009 07 06, 22:48)
nematau kito kelio, tik iseiti kitur gyventi. O tavo vyras matyt mamos sunelis, todel ir nenori issikelti atskirai gyventi. mes gyvename uosvienes bute, bet vieni ir buvo sneka, kad gali atsikraustyti uosviene ir vyro sesuo, tai as vyrui is kart pasakiau, kad as su jom nesiruosiu gyventi ir tikrai issikraustysiu lotuliukas.gif . paprasciausia reikia tureti savo tvirta nuomone ir kartais parodyti charakteri, nes kitaip ir ant galvos uzlips doh.gif
*

drinks_cheers.gif kai dar nestuke.gif anytai pasakiau, kad svao vaikuti auginsiu pati ir niekam neleisiu kistis i auklejima, po gimdymo kelis kartus bande "patart", bet negalvodama atreziau jusu laikas praejo uzauginot savo vaikus o as auginsiu savuosius ir jus cia ne prie ko, seneliai lieka seneliais o tevai tevais( vyras pritare)supyko, bet pyktis parejo biggrin.gif . po to nieko nebesako thumbup.gif o jei uzsimano pazaist tai net atsiklauso leidimo ar galima butu paimt anukele.
o temos autorei galiu tik patart priesintis anytai, o jei nepavyksta pasiimt vaika ir eit pas savo tevus gyvent(nes ramiai gyventi nieko nera geriau) 4u.gif
Krista J.
QUOTE(farinelli @ 2009 07 02, 21:29)
Sveikutes...
turiu problema fool.gif su vyru gyvename pas jo tevus sad.gif jie labi sunkaus budo....atsiradus mazyliui...vyro tevai pasijuto turintis dideles teises...valgidina ka nori(nors pati viska duodu)o jie papildomai gruda nors vaikas nenori,dabar kai maziukas ropoja ir visur lenda tai mes su vyru neleidziame,o uosviene leidzia....skaudziausia,kad matau jog as netenku vaiko...jis labiau su uosviene nori buti nei su manim..pabunda iskart kviecia ,,baba''juk ji perdetai lepina..net sirdi suspaudzia..ir atrodo rupinames,mylime,zaidziam...bet baba jam yra svarbiau uz mane.vyras deja nenori issikraustyti is ju ir apsimeta,kad nemato problemos...ir su uosviais bandziau kalbeti,bet matau,kad neapsimoka..daro kaip jiems reikia...kaip man elgtis...?kaip neprarasti vaikelio meile...?norisi verkti ir tiek sad.gif o kad griztu tie laikai kai valstybe padedavo jaunoms seimoms...duodavo kazkoki kamputi  :''''(
*

nesvarbu, kad gyvenat pas uosvius, jus jau esate kita seima. todel privalai uz ja kovoti. ar tai butu mama, tevas, ar svetimas zmogus tu turi pilna teise gyventi savo gyvenima. vaikelis yra tavo, todel tik tu zinai kas jam geriausia. anyta savo vaikus augino kitais laikais ir visai kitaip. dabar nauji laikai, naujos technogijos, nauji patogumai ir kitaip auginami vaikai. svarbiausia nebijok jai to pasakyti, nebijok kovoti uz savo teises. na ir kas, kad gyveni po jos stogu, na ir kas, kad jie labai valdingi... zinok kiek tu pati leisies, tiek ji ir lips tau ant galvos. nustok buti pastumdele. pradzioj bus sunku, pyksites, konfliktuosit, bet galu gale vistiek turetum pasiekt savo. jeigu ji skusis tavo vyrui, kad turi nesugyvenama marcia, pasakyk savo brangiausiajam, kad tu jam jau sakei jog nusibodo jos teroras, bet kadangi jis tau nesiruose padet, nusprendei pati pakovoti uz savo teises. pagalvok pati ar nori taip ir nugyvent visa gyvenima po kazkokios svetimos bobos, atsiprasant, padu?
beje ir paciam vaikeliui sunku suprasti kas yra gerai ir kas blogai, kai mama sako viena, o mociute kita. galiausiai vaikas rinksis tai, kas jam palankiau, o mama pasidarys priesas. vaiko aukle turi buti viena, t. y. mama. juk tam ir turi motinystes atostogas.
as patarciau kovot ir tik kovot uz savo teises. aisku ne isterijom ir barniais, bet graziai pasakant "as esu mama ir as nuspresiu kada mano vaikui valgyt, ka valgyt, kada miegot, zaist ar but su mociute". sakyk "jei norit kazkam pavadovaut ir pamokyt, mokinkit savo vaikus, o savuosius pasigimdziaus, tam, kad pati juos ir uzauginciau, o ne jums".
linkiu tau stiprybes ir kantrybes 4u.gif
luli
Sveikutes...
*

o gal pasikalbek atvirai su jais,pasakyk,kas nepatinka,gal jie patys nesupranta,paaiskink kokios pagalbos noretum isju,o kokios nereikia smile.gif
Mimyyyte
lotuliukas.gif pas tave ateitu gyventi sunaus mergina ar zmona manau ir tu jaustumeis taip kad galetum jai aiskint ir komanduot g.gif normalu manau
mmergyte
QUOTE(Ushanka @ 2009 07 06, 19:49)
Uzjauciu temos autore ir save tuo paciu  verysad.gif  nes pati esu panasioje situacijoje.
Esu 9 menesi  nestuke.gif  . Gimdymas uz poros savaiteliu .... bet jau db turim daug nesutarimu su vyro tevais del to kur lovyte statyti, kur lampa kabinti ,ka pirkti.. etc . Su vyru nera net ka sneketi, nes tai jo tevai . Ka jis man ten sneka, neturi prasmes,nes sneka  kad tik paguostu  mirksiukas.gif  , na o viskas lieka pasienovei ...
Deja, nieko cia nepatarsi , neprisigincysi ir nepadarysi .... Yra tik viena vienintele iseitis - tai yra gyventi atskirai  victory.gif . Kadangi mes del finansiniu sunkumu neturime  tokios "prabangos " , tai ir teko man visa nestuma kenteti jos super duper patarimus ...
Jau vien brangios anytos atvaizdelis varo man nevilti ....  cry.gif Jau kosmarus sapnuoju ,kaip ji man priekaistaus kad mano sunelis verkia , kad nedarau taip kaip dare ji ir del viso kito ...  bijau.gif
O apie didziule meile dar negimusiam anukeliui net neverta sneketi  bebe.gif  , nes iki siol "nuostabi" mociute nieko nenupirko ir uz nieka nemokejo didis.gif .
Ji tesiog yra valdinga k@le  gun_bandana.gif !
Laikykis mergyte  wink.gif
*

blink.gif blink.gif o privalu kazka pirkt? doh.gif gims ir nupirks,tik tada neitiks,nes nupirks ne tai ka jus norejot rolleyes.gif meile skaiciuoti pinigais anukui tai nereiketu manau doh.gif doh.gif
buruliuke
Vyro mama mane jau varo is proto....jeigu Mazute verkia ilekia kaip viesulas i kambari ir sako:nu tu jai jau kazka padarei biggrin.gif O as ir sakau,jo primusiau lotuliukas.gif o paskui prasideda,tai gal kai prausei i ausis vandenio pripylei,gal dabar skauda,tai tu jai duok vandenio atsigert,tai tu ja panesiok,tai tu jai pirktiniu arbatu neduok,pati virk...nu zodziu kiekvienam zingsni mokina.As vyrui sakau,tu pasakyk jai kad nekaisiotu nosies,nes kita karta snapas liks pas mus kambari,o kunas koridoriuj smile.gif visada tyledavau,dabar nebe.
Yny
ojoj kokia pazistama situacija doh.gif

As nuo pat draugystes pradzios su savo busimu vyru zinojau, kad as jo mamai ziauriai nepatinku: sunelis vienturtis, o isrinktoji "niekam tikusi" unsure.gif bande mus skirti, bet laikemes vienas kito isikibe dar stipriau. Na nieko nelaimejo, as pastojau ir iskelem vestuves. Aisku teko apsigyventi kartu. Per nestuma nelabai kur kisosi, o vat gimus dukrelei prasidejo "smagumas" doh.gif Labiausiai siutindavo kai suskaudus vaikui pilvuka, ateidavo pasiimdavo ir iseidavo, tipo mano piena jaucia ir nervuojasi blink.gif kvailiau ir nesugalvosi, dar dukrelei kas kuri laika labai pervargus budavo tokie verksmu protrukiai, kad nusiraminti jai reikdavo duoti issiverkti, sirdi ziauriai skaudedavo, bet ka darysi kentejom su vyru tiledami, na aisku cia irgi anytele puldavo i kambari, griebdavo vaika, vaizduodavo didvyre, kad nuramina, o vos padejus po penkiu minuciu mazyle prabusdavo ir vel klykdavo. Na galiausiai dar apkaltino, kad mes ja specialiai rekdom, tarytum specialiai vaika znaibom, kad si klyktu doh.gif juk mums daug sunkiau budavo iskesti, nes tai musu vaikas verysad.gif bet sito ji nesuprasdavo. Na viena vakara del sios situacijos susipikau su vyru ir paprasiau, kad pasakytu savo tevams nesikisti ir nenesioti vaiko is kambario, jis ant manes supiko ir liepe paciai pasakyti, na aisku anytele kaip tik puole pro duris i kambari dar uosvi su savimi pasistvere apsaugai ... mano nervai savaime neatlaike ir liepiau nezdintis is kambario abiems, dar bande man sakyti, kad as neteisingai elgiuosi, bet buvau persiutusi ir dar pikciau isprasiau is kambario. Vyras ziauriai supyko ir pareiske, kokia as nedekinga, na ryte susikroviau daiktus ir su dukrele ant ranku pro duris. Vyras greit pasirinko tarp manes ir mamos - buvau paprasyta pasilikti. Na aisku anytele persiuto ant manes, tai kuri laika net ant ranku anukes neeme, o as tik rankom plojau ax.gif Aisku paskui susedom ir persnekejom, kad kartu neiseina gyventi. Susikloste taip, kad jiem del verslo reikejo kraustytis i kita vieta gyvent ir viskas susitvarke, dabar ir marti meili ir atsiklausia daug maz visko, kas susije su anukele. Na lepinai mazyle ziauriai ir buvo situacija tokia, kad jai mociutes labiau reikejo nei manes, aisku sirdele skaudejo, bet dukrelei jau trys metai ir ji atsirinkus kaip su kuo bendrauti, mamos jai niekas nepakeicia, nors as jos nelepinu visai mirksiukas.gif Na gavosi netrumpa istorija, bet gal kam pades ax.gif

Na istiesu patarciau pastoveti uz save, nesvarbu vyras palaiko ar ne, jei yra galimybe - iseiti ir duoti vyrui rinktis, jei ne - kreiptis pagalbos i psichologus, jie zino nuostabiu budu kaip tokias situacijas spresti, esu pati nemazai ju girdejusi ir kai kuriomis pati pasinaudojusi mirksiukas.gif O del santykiu tarp vaiko ir anytos, tai patarciau labai nesureiksminti, jokie anytu lepinimai negali vaikui pakeisti mamos, aisku sunku kazkuri laika matyti, kad vaikas mieliau renkasi ne tavo kompanija, bet vaikai protingi jie labai greit atsirenka kas kur ir galiausiai grizta prie mamu, o mociutems labai atsirugsta tas lepinimas - tai matau savo dukros santykiuose su anytele. Tad stiprybes ir bukit protingos ir kurybingos, zaiskit is tu paciu poziciju kaip ir anytos, tik taip galima laimeti mirksiukas.gif
cioliuke
gerai kad mano uosviene man taip "nepaterineja", mes gyvenam uzsienyje biggrin.gif , tik per tel paklausia kas kaip, darykit taip darykit anaip, bet tik per tel sakau aha, gerai, supratau...bet viska vistiek darau savaip 4u.gif
kaip issiauklesiu taip turesiu 4u.gif
o temos autorei patarciau ka ir kitos patare, pabandyk su vyru sneket, o jei jis nekreips i tai demesio tiesiog sukaupk visas jegas ir pasikalbek su uosviene, nes tu esi MAMA ir turi aukleti ir leisti kas galima o kas ne. neprarask vilties, gal pasikalbejus viskas issispres. laikykis ir sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(buruliuke @ 2009 07 07, 17:29)
Vyro mama mane jau varo is proto....jeigu Mazute verkia ilekia kaip viesulas i kambari ir sako:nu tu jai jau kazka padarei biggrin.gif O as ir sakau,jo primusiau lotuliukas.gif o paskui prasideda,tai gal kai prausei i ausis vandenio pripylei,gal dabar skauda,tai tu jai duok vandenio atsigert,tai tu ja panesiok,tai tu jai pirktiniu arbatu neduok,pati virk...nu zodziu kiekvienam zingsni mokina.As vyrui sakau,tu pasakyk jai kad nekaisiotu nosies,nes kita karta snapas liks pas mus kambari,o kunas koridoriuj smile.gif visada tyledavau,dabar nebe.
*

thumbup.gif , saunuole thumbup.gif
(Lelija)
Turiu ir aš anytą. Labai rūpestinga, valdinga moteris. Kai pagimdžiau, kasdien ateidavo, padėdavo namų ruošoje ir t.t.. buvau labai dėkinga jai. Bet kas per daug - tas nesveika. Aš negalėdavau pailsėt, kai ji duodasi po visą butą, barška tarška. O tuo labiau studijuoti...Po mėnesio pasakiau, kad pati galiu ir valgyti išsivirti ir vaiką išsivežt į lauką, bet mandagiai.
Kas keisčiausia, kad ji savo sūnui, t.y. mano vyrui daugiau nurodinėja - vis dar auklėja, nors jam jau 30 metų. Ne auklėja, bet ĖDA. Vos tik išeinu pvz, į virtuvę - prasideda: tu tą blogai darai tu aną, tu negulėk taip, su vaiku daugiau šnekėk, tu nerūkyk, tu negerk, (juk krizė) kokią spintelę balkone negerą padarei, koki virtuvinį negerą pasidarėt! Ateinu - užtyla, nes čia mano butas ir neturi teisės nurodinėt, be to, aš jį visada užstoju. O į parduotuvę tai išvis jie kartu negali nueiti, grįžta visas piktas ir nieko nenupirkęs, nes mama neleido, iš rankų griebia - tu pomidorų nepirk, tu sulčių nepirk blink.gif tu taupyk, tu to nevalgyk, tu ano nevalgyk!
Vieną dieną, vyras su savo broliu alučio darė ir kortom žaidė ir atėjo jų mama...oi, vėją pakėlė...Klausė manęs, ar jie dažnai geria, jei taip - sako - varyk tu jį von (vyrą blink.gif ). Baigėsi tuom, kad teko juos skirti - maniškio veidas buvo apdraskytas, nes jis ją pasiuntė kai kur...Ilgai negalėjau atsigaut po tokio konflikto. O jei nebūtų nei brolio nei manęs - užmuštų vienas kitą????
Dabar pasikeitus kardinaliai, jei ir ateina, tai retai, iškelta nosim, su manim nesišneka, ignoruoja, aš tai jai nieko blogo nepadariau g.gif , ir dar liepiau vyrui jos atsiprašyti...
Bet užtat kaip ramu - vyras nenervuotas, išeinam kada norim su vaiku į lauką, valgom ką norim, darom ką norim...O kai reikia man kokius reikalus tvarkyti, pasiderinam taip, kad jos nereikėtų prašyti, vyras pabūna su vaiku, o aš per val dvi stengiuosi apsisukti.
Štai ir vakar, atėjo draugai su leliuku savo, ir atsinešė martinio - aplaistyt mano ir draugės diplomų....Ir atėjo anyta, atnešė akcijinės žuvies...Tai net drebėt pradėjau, kad ji pamačius alkoholį nepradėtų siautėt...Bet ačiū Die, pabuvo su mažyle ir išėjo.
Ievosius
4u.gif
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/a...php?id=22995930
Pirma mazinimu banga mamoms.Nenusileiskim.
milonyte
Paskaicius jusu aprasymus apie uosvienes tai man plaukai siausiasi. Mano uosviene irgi gal noretu aiskinti, bet mes jos mandagiai isklausome abu su vyru, o padarome kaip mums reikia. Aisku mums lengviau, nes atskirai gyvename nors ir tame paciame mieste. Bet ir mano tevai taip pat patarineja, tai manau cia vaiku ir tevu amzina problema ax.gif
ulyja
vajetau blink.gif pasirodo mano uošvė lobis palyginus su kitomis lotuliukas.gif stiprybės jums biggrin.gif
cioliuke
Sveikutes...
*

ar yra kokiu naujienu????ar kalbejai su vyru ar uosviene?????????
Filomena S
Įdomu kaip ten farinelli sekasi?

Aš irgi matau tik vieną išeitį: pirmoji tai pokalbis su vyru. Argumentuoti knygomis straipsniais apie vaiko auginimą. Po to kai vyras ateis į protą, pasikalbėti ir su jo tėvais.
Lengviausiai būtų išsikelti - tada problemos kaip ir nebūta. Tikriausiai neleidžia finansinės galimybės, bet juk ir anyta tavo suprasti, jog tu vaiką augini, o ne ji. Kas yra mama. Juk mes visai kitaip auginam savo vaikus nei jos mus. Pasikeitė laikai.

O su savo sūnumi irgi reikia praleisti kuo daugiau laiko, (manau be uošvienės šalia) kad pajustų jog su mama yra daug geriau nei su močiute.
seimynele :)
Na as dar neturiu leliuko 4u.gif bet jau patarimu girdejau tiek is savo tevu puses tiek is uosvenes. budavo kad papriestarauju savo nuomuone isakau zinoma graziuoju akiu nedraskiau. Buna kad palinksi galva ale sutinki ir viskas tuom pasibaigia.Na as neleisiu kistis i savo vaiko auginima, patart tegu pataria, nes kartais reikia prisiklausyt ka patyre zmones sneka bet jei prades nurodineti tu daryk tik taip o ne kitaip it t.t. tai pasakysiu savo nuomuone ir jau tuomet reciau lankysimes tiek pas vienus tiek pas kitus. O vyras ne nebando priestarauti man nes jis taip pat turi savo nuomuone ir mums abiem laaaabai nepatinkai kai mano ar jo tevai kisasi i musu gyvenima.
Filomena S
seimynele, smagu kai abu sutuoktiniai vienos nuomones. Tada kovoti zymiai lengviau. Bet kai vienas pasiduoda ir jam nesvarbu nei jo vaikas ar mylima moteris va cia jau beda buna.
mergina05
praleisk su vaikuo kuo daugiau laiko, žaiskit kartu, eikit į lauką, jei brausis uošvienė gražiai pasakyk, kad jūs dabar užsiėmę, kai būsit laisvi ateisit patys; dėl maisto, tai čia žiauru,kad kiša viską ir beleką, aš saviškei griežtai uždraudžiau duoti kažką valgomo be mano žinios, motyvuodama tuom, kad dar mažas jei užsprings tai ji nežinos ką daryti bei tuom,kad vykdau griežtus gydytojos nurodymus, nes vaikas truputį linkęs į alergiją; vyras...ech tie vyrai vyrai...o tu savo tėvų neturi pas kuriuos galėtum pagyventi? jei turi važiuok su vaiku porai mėnesių paatostogaut pas juos, kad vaikas pamirštų tą baba, kad pačiai galva prašviesėtų, ir kad galėtum ramiai, prisirinkus krūvą informacijos pasikalbėti su vyru.
dakutis
Na manau patarimas vienas, kaip sakė viena mama, reikia pastovėti už save ir neleisti kažkam tvarkyti gyvenimo 4u.gif O kad vaikelis babą šaukia, tai dar nieko nereiškia, vistiek jūs jam esate svarbesnė, niekada baba nebus brangesnė už jus 4u.gif Dažniau būkit atskirai nuo anytos, išeikite į lauką su vaikeliu, į svečius ar dar kur nors. Suprantu, kad nuolatos slapstytis neišeis, bet vis šis tas...O šiaip pakalbėkit su vyru ir spręskit šią problemą kartu. sėkmės 4u.gif
Doviand
Ir as turiu tokia problema sad.gif gyvename pas vyro tevus, nuosavame name. Me su vyru ir 8 men dukryte antrame aukste, o uosviai pirmame. Pries tai nuomavomes buta, pasidare per brangu ir perejome pas juos gyventi... Is pradziu galvojau, kad viskas bus gerai, bet pasirodo klydau.....Gimus dukrytei prasidejo mokymai, kad reikia silciau aprengti, kad reikia taip ir taip daryti. Siaip uosviene visai geras zmogus, bet tiesiog nesupranta, jog as auginu savo vaika, o ne ji. Uosvis visai nesikisa. Aciu dievui, kad dar vyras supranta mane ir mamai vis paaiskina, kad taip elgtis negalima.
Buvo keletas situaciju, kurios mane tikrai isvede is kantrybes(siaip esu labai taikus zmogus, negaleciau jai (uosvienei)pasakyti kas man nepatinka, as visa tai geriau pasakau savo vyrui, o jis savo mamai)smile.gif
Viskas prasidejo nuo to, kai ji musu merdgyte, kartais pavadindavo dukryte, nu as pagalvodavau, nu nieko sa, dukryte. Uosviene negali atsidziaugti savo pirmaja anuke, suprantu, kad ji ja labai myli, bet sitaip elgtis negalima.
Dar buvo, kai klaipedoje sveciavomes pas draugus, ji mane apsauke, kad atseist persaldysiu mergaite, man tai buvo ypac sunku, ji galvoja, kad as tinkamai nepasirupinu savo princese ir dar daugybe situaciju buvo, kai ji imdavo mergyte be musu pasiklausimo ar galima ir lisdavo pastoviai pas mus, kol vyras jai pasake, jog apsiramintu. Kuriam laikui buvo viskas aprime, paskui vel tas pats is pradziu...
Tiesiog as pavargau, dbr stengiuosi maziau bendrauti ir reciau leidziame matyi musu mergyte, nors ir gyvename kartu su jais, bet tai imanoma. Po viso sito, atrodo noriu isvis, kad ji nematytu savo anukes. Tiesiog labai pykstu ant jos, kad ji nesusipranta....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.