Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SODYBIEČIŲ KLUBAS 12
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Žmona
NUGIS PLEPAM TOLIAU...
Į grybu tema biggrin.gif
user posted image
Ei, tai vija,
Pinavija,
-Visą dieną
Grybais lyja.

Visą dieną
Nuo pat ryto
Grybai krito,
Krito, krito...

Kai lietus
Nustojo lijęs,
Pražydėjo
Pinavijos.

O miške
Išdygo grybų -
Šimtas trisdešimt
Sodybų.

Labas rytas visoms gerai išmiegojusioms, o jau tempės šian pažadėjo iki 29 laipsnių blink.gif
Kaip nors išgyvensim biggrin.gif

QUOTE(Brukne86 @ 2009 06 29, 17:46)
*...........Kažkodėl paprastai vardai asocijuojasi su kažkokiu žmogumi, tai jei nekokį įspūdį tą vardą nešiojantis žmogus paliko, tai ir vardas nelabai gražus atrodo ...........

**Tų dizainerių tai irgi nenorėčiau į savo erdvę įsileisti - ką reikia, galiu čia pasiklausti ir sužinoti thumbup.gif

*** Na va, paganiau akis albumuose - Žmon, o stogas tikrai labai graaažus, gaila dėl melsvų stulpelių, bet ko gero, dar viskas laiku - neprisipirkot visai tvorai, nuostolių didelių nebus gal? Ar hamake abu tavo pypliai? Faini wub.gif
**** Na gerai, prapuolėt visos vakarienių gaminti, kalbuosi pati su savimi  thumbup.gif , užleidžiu kompą jaunuoliui - jam ir taip liūdna, nepasisekė lietuvių egzas taip, kaip tikėjosi verysad.gif
*

QUOTE(trakstbrakst @ 2009 06 30, 07:27)
***Zmon - ka su tvora darysit? Perdazysit, ar taip paliksit tuos stulpelius. Hamakas liuks, as gi visai pamirasu saviski istemt. Vaikams gi labai smagu thumbup.gif
*

* o aš išmokau nesieti vardu su asmeniu...pažinojau ir Sima ir Adomą, bet man buvo labai gražūs vardai...(aš labiau išrinkau Sima, B Adoma...), o Vinco tai jokio nepažystu rolleyes.gif

** drinks_cheers.gif
*** ne ne jokių nuostolių stulpeliai kol kas stovi tik du tie pavyzdiniai, taip, kad ne viskas prarasta ir nuostolių beveik jokių biggrin.gif o dėl hamako jo smagumėlis juodas..ir pypliai te mano wub.gif

**** vakarienei buvo pusgaminiai kurių prišaldžiau per savaitgalį tėp kad virtuvėj mažai tesisukiojom, už tai vaikus prie ežero nuvežėm pirmakart šiais metais..o jau palaiminti gryžo biggrin.gif

QUOTE(IngridaB @ 2009 06 29, 18:05)
.............Eina sau baravykai,kad dygsta,o lepšiukai...........kokie maži ir standūs.Einu darinėti....
*

Blemba Ingrida gal kokių užkalbėjimų moki ir darže viskas auga ir grybai turbūt krepšin sulipa thumbup.gif
o-pa-pa
Labas rytas smile.gif

jau kad priplepejot doh.gif skruzdelytes tauskalytes biggrin.gif kol perskaiciau ir tema pasibaige ir pamirsau ka pasakyt norejau lotuliukas.gif

Jus mergytes gal sodybu foto nededat tiesiai i foruma unsure.gif ziuriu vis apie albuma snekat,o as kad privariau foto tiesiai foruma unsure.gif

dziaugiuosi uz tas kurios renkasi zolynelius,dziovynat,arbatas geriat wub.gif as siemet dar nieko neturiu,bet kitiems metams butinai sesiu metu,saltmeciu ir dar visokiu prieskoniniu smile.gif
Tiesa,o avieciu arbatai skinu ne lapus,o kai pasala prisiskinu sakeliu,taip mane viena baba mokino smile.gif
IngridaB
Norėjau aš irgi apie sodą parašyti,aplenkė. mirksiukas.gif
Aš irgi nusipirkųsi Virtuvės pasalptys,tik rankos nedasiekia išbandyti,svarbiausia kiek receptų iš braškių. wub.gif
Žmon ačiū už naują puslapį. 4u.gif O grybai?Reikia tik miške apsilankyti. mirksiukas.gif
barric
registruojuos naujoj temoj, noriu grybautiii smile.gif))) ale vienai kaip tai i miska baisoka
IngridaB
QUOTE(barric @ 2009 06 30, 10:11)
registruojuos naujoj temoj, noriu grybautiii smile.gif))) ale vienai kaip tai i miska baisoka
*

Žinai aš vakar vos viena nesusigundžiau.Ale šernų bijau,sako kur aš važiuoju jų pilna.Vakar net vieną raudonikį radau išknistą šernų,visai geras bet nuknistas šviežiai. ax.gif
Karšta.........Jau darže dabar būtų griekas dirbti-nukeipčiau. doh.gif
Šelma
Man mano durna nusviltą nugarą vis dar skaudą, gal ir gerai, kad dirbu, nekyla pagunda saulėj plikinėt biggrin.gif
Vakar B rado pas ką darysis skiedrinius stogus, reikės tik žiemą drebulės išsikirst thumbup.gif Kvadratas tik 10 lt bigsmile.gif
barric
QUOTE(Šelma @ 2009 06 30, 10:42)
Man mano durna nusviltą nugarą vis dar skaudą, gal ir gerai, kad dirbu, nekyla pagunda saulėj plikinėt  biggrin.gif
Vakar B rado pas ką darysis skiedrinius stogus, reikės tik žiemą drebulės išsikirst  thumbup.gif Kvadratas tik 10 lt  bigsmile.gif
*

Selma tuomet nepraraskite kontaktu su tais zmonem, nes jauciu kad ir mum greit ateis laikas stoga keisti, tai cia skiedru pagaminimas tiek kainuoja, kiek suprantu, jeigu duodi savo zaliavas, o kiek kainuoja darbas?, ka dar po tuo skiedriniu stogu reikia deti?
kaleda
Labas rytas,
tikrai skuzdėlytės tauškalytės 4u.gif
Pirmiausiai glėbis gėlių Donatukei ir jos Viliui. Ir data graži, ir vardas puikus (buvo mūsų berniukiškų vardų sąraše). Aukit laimingi ir sveiki.
Pamiršau prasinešti, kad išbildėjom į sodybą atostogauti porai savaičių. Tačiau pamiršom visus mažiaus rūbelius, atsirado dar reikaliukų ir grįžom. Darau švaros dieną ir skaitinėju mūsų temą. biggrin.gif
Per tokius karščius nesidirba. Tai ir neprievartaujam savęs. Po pietų siesta po medžiais pavėsy: kas su knyga, kas su pagalve smile.gif Pajungė man indaplovę, kad mažiau vargo su indais būtų (turim tik šaltą vandenį). Smagiau darbuotis virtuvėj pasidarė.
Naujokėms po 4u.gif
Šelma
QUOTE(barric @ 2009 06 30, 10:53)
Selma tuomet nepraraskite kontaktu su tais zmonem, nes jauciu kad ir mum greit ateis laikas stoga keisti, tai cia skiedru pagaminimas tiek kainuoja, kiek suprantu, jeigu duodi savo zaliavas, o kiek kainuoja darbas?, ka dar po tuo skiedriniu stogu reikia deti?
*

Kažką B kalbėjo apie tris sluoksnius, tie 10 lt tik už skiedras iš tavo drebulės. Dabar taupysim iš paskutiniųjų kitai vasarai, labai noriu tą baisų šiferį pradangint iš sodybukės schmoll.gif Kontaktai saugiai guli, pažystami tie žmonės šiek tiek, gal čia kaip saviems tokia kaina, o jūs juk irgi savi biggrin.gif

QUOTE(kaleda @ 2009 06 30, 10:54)
Per tokius karščius nesidirba. Tai ir neprievartaujam savęs. Po pietų siesta po medžiais pavėsy: kas su knyga, kas su pagalve 

Ech......
Žmona
Beje
Aš senobinių sodybinių idėju semiuos ČIA jei kam idomu pasidairykit..šysik užėjau lėkių pažiūrėt biggrin.gif
Ir beje iš čia ir tas reikalavimas stogo dangos spalvai...juk čia nėra nė vieno nei raudono, nei žalio nei mėlyno nei rudo ir kt... (nors yra viena molinių raudonų čerpių..bet raudona ne prie dūšios.. biggrin.gif )..visi daugmaž pilki...tikšiaudu ir skiedrų aš tai bijau todėl ieškojom alternatyvinio smile.gif
barric
QUOTE(Šelma @ 2009 06 30, 11:01)
Kažką B kalbėjo apie tris sluoksnius, tie 10 lt tik už skiedras iš tavo drebulės. Dabar taupysim iš paskutiniųjų kitai vasarai, labai noriu tą baisų šiferį pradangint iš sodybukės  schmoll.gif Kontaktai saugiai guli, pažystami tie žmonės šiek tiek, gal čia kaip saviems tokia kaina, o jūs juk irgi savi  biggrin.gif
Ech......
*

okis, kai tik pribresim iskarto i jus kreipsimes:)) tai reiskias jeigu musu stogas apie 160 kvadratu (su salyga, kad gausim savo medienos beveik uz dyka) tai skiedrom iseis 1600x3=4800 , na suapvalinam iki 5000, hmm tai jeigu uz darba dar paimtu ne daugiau kaip 5000 tai butu rojus tada thumbup.gif

jo as to siferio irgi nekenciu, kai tik pamatau tai krauju sirdis pasruva doh.gif ale tada mum reiketu ir sena tvarteli ir sena pirtele perklot stogus, ai ten gal nieko baisaus, tuo paciu kaip nors ir iseitu uz papildoma stukele kokia smile.gif
IngridaB
QUOTE(Žmona @ 2009 06 30, 11:11)
Beje
Aš senobinių sodybinių idėju semiuos ČIA jei kam idomu pasidairykit..šysik užėjau lėkių pažiūrėt  biggrin.gif

lABAI GERAS PUSLAPIUKAS. thumbup.gif Bet ir patiko langinės dažytos.Aš dar su MB ginčyjuosi,jis man įrodinėja,kad aš jau autentiškumą sugadinau persikine spalva nudažiūsi.(Aš gi nė su kuo nesitariųsi,nupirkau dažų ir nuvariau vieną sieną,o man gražu ax.gif )Bet jau pats sutinka,kad žalia tikrai negražu. schmoll.gif
Kaip man dar patinka tie senoviniai priengiai. wub.gif Aš dar sekmadienį mačiau tokių po laukus,kai blūdijome. ax.gif
Žmona
QUOTE(IngridaB @ 2009 06 30, 10:39)
Kaip man dar patinka tie senoviniai priengiai. wub.gif Aš dar sekmadienį mačiau tokių po laukus,kai blūdijome. ax.gif
*

Taigi kad ir man labai...daug čia idėju radau pries darant projektus smile.gif pas mus bus tų prieangių smile.gif idėsiu vieno pastato projekta gryyyyyn 2 galu gryčia...jam jau pirmus vainikus deda clap.gif:
Šelma
QUOTE(barric @ 2009 06 30, 11:23)
okis, kai tik pribresim iskarto i jus kreipsimes:))

drinks_cheers.gif
Žmona
ir klojimo su garažo pastoge idėja pasigavau iš čia
user posted image
Donatuke
Sveikutes ... ech kaip pavydu skaityti jusu planus, darbelius ir ispudzius is sodybu... ir as labai jau noriu i sodyba.. nu dar savaitele pakentesiu, pieno fabrikeli sutvarkysiu ir leksim smile.gif nes dabar tai nuobodu bute.. lelius miega 3.5 val, tai ner ka veikti blush2.gif
Irvel
Labas naujoj temoj 4u.gif

Žmona, pats pirmas "noms" toje nuorodoje iš Salantų apylinkės. thumbup.gif Išsisaugosiu, kad galėčiau bet kada pažiūrėt. Labai įdomu. bigsmile.gif
ditaiene
QUOTE(Donatuke @ 2009 06 30, 12:59)
Sveikutes ... ech kaip pavydu skaityti jusu planus, darbelius ir ispudzius is sodybu... ir as labai jau noriu i sodyba.. nu dar savaitele pakentesiu, pieno fabrikeli sutvarkysiu ir leksim smile.gif  nes dabar tai nuobodu bute.. lelius miega 3.5 val, tai ner ka veikti blush2.gif
*

Tai kaip tu sveikateles turi, Donatuke, ilsekis ilsekis, kol leliukas miega, o veliau jau busit druti ir i sodyba lekt smile.gif As irgi dabar Kaune pas sese sedziu, ji su reikalais islekus, leliuka saugau trecia menesi einanti ax.gif ... Nu kaip grazu dabar tie mazi lekiukai: zaisliukais visokiais apkarstyti, visokiu priemoniu prietaisu pilna - tik augink ir dziaukis bigsmile.gif
Va sedziu, lelium seses dziaugiuosi, ir siaip atostogomis, o vis dusioj kirba: kaip ten kazin mano kaimas... g.gif Jau leksiu si savaitgali ir tupesiu visa savaitele thumbup.gif Ir grybus reiks butinai patikrint - saunumelis.
Dar mergaites, kuri mokat, butu gerai ideti senas nuorodas i forumus, aaa g.gif
Žmona
QUOTE(Donatuke @ 2009 06 30, 10:59)
Sveikutes ... ech kaip pavydu skaityti jusu planus, darbelius ir ispudzius......
*

nu jau ax.gif tau gi daba tik ilsėtis..leliuka ir savo pilvuka prižiūrėt ka viskas ten gerai būtų..kur tau dulkės ir ūkio darbai biggrin.gif

QUOTE(Irvel @ 2009 06 30, 11:03)
Žmona, pats pirmas "noms"  toje nuorodoje iš Salantų apylinkės
*

bigsmile.gif

QUOTE(ditaiene @ 2009 06 30, 11:11)
Dar mergaites, kuri mokat, butu gerai ideti senas nuorodas i forumus, aaa  g.gif
*

nu aš moku..ale reiks gal ant kitos temos pasitaisyt..kad pirmam psl..būtų smile.gif
trr
QUOTE(o-pa-pa @ 2009 06 30, 10:07)
Jus mergytes gal sodybu foto nededat tiesiai i foruma unsure.gif ziuriu vis apie albuma snekat,o as kad privariau foto tiesiai foruma unsure.gif

*

dedam dedam ir į forumą ax.gif biggrin.gif

QUOTE(Šelma @ 2009 06 30, 10:42)
Vakar B rado pas ką darysis skiedrinius stogus, reikės tik žiemą drebulės išsikirst  thumbup.gif Kvadratas tik 10 lt  bigsmile.gif
*

o jie ar daro ne tik skiedras, bet ir lenteles ir gontus? nes man tos didesnės gal labiau prie širdies, patikimiau atrodo g.gif

QUOTE(Žmona @ 2009 06 30, 11:11)
Beje
Aš senobinių sodybinių idėju semiuos ČIA jei kam idomu pasidairykit..šysik užėjau lėkių pažiūrėt  biggrin.gif
Ir beje iš čia ir tas reikalavimas stogo dangos spalvai...juk čia nėra nė vieno nei raudono, nei žalio nei mėlyno nei rudo ir kt... (nors yra viena molinių raudonų čerpių..bet raudona ne prie dūšios..  biggrin.gif )..visi daugmaž pilki...tikšiaudu ir skiedrų aš tai bijau todėl ieškojom alternatyvinio  smile.gif
*

super puslapis, kiek pamenu iš tiesų gi čerpiniai ir skardiniai stogai pradėti naudoti trobesiuose ne anksčiau kaip XXa. pirmoj pusėj, o iki tol tik mediniai, šiaudiniai wub.gif ką turėjo po ranka iš to statė, natūrinis ūkis mat. va ir aš galvoju pas mus ten švendrų daug, o iš jų juk galima pinti daiktus, sakau gal reiks išmokt biggrin.gif
bet kaip jum smagu, kaip taip greitai ir sklandžiai statybos vyksta.. thumbup.gif

relija, greit prisipažink, ar tobulinai (koregavai) spalvas savo nuotraukose bigsmile.gif nu nerealaus grožio peizažai thumbup.gif , jau nepamenu, kada tokius gražius fotografijoje mačiau...
Jurgitele
Labas visoms, registruojuosi ir aš naujoje temoje ax.gif
Donatuke, dideliausi sveikinimai, aukit sveiki ir gražūs 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Na gryžau ir aš vakar iš sodybos, savaitgaly karštis neimanomas buvo, nieko nedirbom, nes alpom, o sekmadienį, kad praūžė audra, viskas paskendo, į daržą ieit negalėjau ( nors ko ten eit, ūpo neturiu, kai niekas neauga, siaubas) kojos prasmeginėjo, tai ilsėjomės savo malonumui ax.gif

čia mano derlius doh.gif
user posted image

čia gėles taip atrodo ax.gif

user posted image

gėlynas, ten kampe kur daug žolių, tai vyras neleidžia ravėt, nes ten jis tujas augina, ir kad neiškeptų nuo saules tai žolę užleido, kad joms vėsiau būtu g.gif
user posted image
daugiagalviai svogūnai, nežinau, kaip juos reanimuot, kad nedžiūtų g.gif
user posted image
o čia visa plantacija bulvių doh.gif
user posted image

tai va, koks mano ūkis, baisu žiūrėt doh.gif

IngridaB
Jurgitėle,nesu specas aš.Bet pabandyk svogūnus palaistyti kalio permanganato tirpalu.Pasidaryk tokį vos vos ružavą ir palaistyk.Gal kirminai puola,kad gelsta? g.gif
Labai gražios durys matosi prie gėlyčių.Tie senoviniai lankstai kur laiko duris,man patinka.Žinokite pradėjau pastebėti visur tokias smulkmenas senovines. blush2.gif
Žmona
QUOTE(IngridaB @ 2009 06 30, 11:38)
...Tie senoviniai lankstai kur laiko duris,man patinka.Žinokite pradėjau pastebėti visur tokias smulkmenas senovines. blush2.gif
*

nu smulkmenos ir daro visa visuma smile.gif kalvis tai mane nuliūdino nepadares kokių tai paraitymų ant tų suviesų...ale paraitysim ant durų kokį senobinį ornamenta iš lentų biggrin.gif
Brukne86
Oho, Jurgitėle, kiek bulvių augini - tai galėsi kugelius ir blynus kepti thumbup.gif Man tai tie ravėjimai kažkaip labai ne prie širdies - vis svarstau, kokį būdą atrasti, kad mažiau ravėti reiktų g.gif Va, po krūmai žievės mulčiaus pabėriau ant plėvelės, tai vargo nematau, jei tarpe kokia viena dilgėlė išlenda, tai nėr problemos išrauti mirksiukas.gif Kažkaip mieliau kokį seną baldelį atnaujinti, dažų šepetėlį į rankas paimti, bet ką darysi - ir lauko grožis savo duoklės reikalauja: neduosi - negausi bigsmile.gif

Einu, Žmona, tavo nuorodą pastudijuoti, jaučiu - įlipsiu ir neišlipsiu blink.gif
Žmona
QUOTE(Brukne86 @ 2009 06 30, 12:31)
Einu, Žmona, tavo nuorodą pastudijuoti, jaučiu - įlipsiu ir neišlipsiu blink.gif
*

eik į šitą tada platesnė biggrin.gif
Šelma
Nesusilaikiau ax.gif
Alkierius – atskiras miegamasis šeimininkams ir svečiams miegoti
Geroji priemenė – priemenė tradicinio gyvenamojo namo dalis prie lauko durų. Nuo 19 a. vid. dvigalių pirkių vidurinė dalis. Priemenėje buvo kopėčios arba laiptai užlipti ant aukšto, piesta, sena skrynia, indauja, kai kada girnos.
Geroji troba – švaresnė patalpa žemaičių troboje.
Grendymai (kluonas – grendimas – klojimas; – javams laikyti ir kulti).
Gryčia – aukštaičių ir dzūkų tradicinio gyvenamojo namo prastesnis galas.
Jauja – atskiras ūkinis pastatas arba sandari kluono dalis javams prieš kuliant spragilais arba linams ir kanapėms prieš minant džiovinti.
Kamara – pirkaitė tradicinio gyvenamojo namo ar svirno patalpa. Joje buvo laikomi maisto produktai, namų apyvokos daiktai, girnos, kartais ir miegama. Apšviečiama pro vieną mažą langelį, dažniausiai neapšildoma. Aukštaičių kamaroje (ji turėjo plūktinę aslą) buvo laikomos dar ir daržovės.
Kamaraitė – nedidelė kamara.
Kaminas – periemenėje statomos virenės (kaminai), skirtos valgiui virti, pašarui ruošti, mėsai rūkyti.
Klėtis arba svirnas – skirtas grūdams, maistui, mantai laikyti, miegoti.
Kluonas – javams laikyti ir kulti.
Palagas (maniežinė).
Peludė – atskira, nuošalesnė vieta arba uždara patalpa klojime pelams pilti.
Pirkia – aukštaičių ir dzūkų tradicinio gyvenamojo namo prastesnis galas, kitaip – gryčia.
Priemenė – tradicinio gyvenamojo namo dalis prie lauko durų. Nuo 19 a. vid. dvigalių pirkių vidurinė dalis. Priemenėje buvo kopėčios arba laiptai užlipti ant aukšto, piesta, sena skrynia, indauja, kai kada girnos.
Prieseklytis – patalpa prie seklyčios.
Seklyčia lietuvių valstiečių tradicinio gyvenamojo namo patalpa, kurioje buvo priimami svečiai, piršliai, švenčiamos vestuvės, krikštynos, šarvojamas numirėlis. Senųjų seklyčių sienos buvo medinės (20 a. pr. jas pradėta tinkuoti, dažyti, klijuoti apmušalais), grindys iš lentų. Seklyčios kampe stovėdavo stalas, prie jo pagal sienas – mediniai suolai, iš kitos pusės – kėdės. Seklyčioje dar būdavo gražiai paklota lova svečiui, spinta geresniems drabužiams, skrynia audiniams.
Šalinės – javams, šiaudams, šienui, pelams supilti.
Šeimynstubė – šeimynos stuba.
Tėvukų kamaraitė – tėvams skirta kamara, tradicinio gyvenamojo namo ar svirno patalpa.
Troba – žemaičių trobos turi daug įvairios paskirties patalpų. Švaresnė patalpa – geroji troba.
Virtuvė – patalpa maistui gaminti.
Reikia man tvartuką Kūte vadinti, superinis žodelis thumbup.gif lotuliukas.gif
Jurgitele
na durys tos senos, reiks keist bet šias reik pagalvot kur bus galima panaudot g.gif bulvių dar ir kitas laukelis yra, kažkur apie 10 vagų ar porų, nežinau, kaip vadinasi doh.gif jo mes esam bulviniai tai ir auginam nemažai, bet šimet paskutiniai metai kaip auginu, nusibodo daržuose sėdėt, sakiau kol pastoviai negyvensim, tol daugiau nieko neauginsim blush2.gif
bet manau po žiemos, kaip visada darbo išsiilgstam, tai ir puolam plantacijas sodint biggrin.gif

o svogūnus laisčiau, ale nepadėjo, dar sakė virintas vanduo aplink šaknis papilt po stiklinę, tai lyg padeda na po ryt važiuosiu, reiks pabandyt, jau blogiau nebus manau blink.gif
Brukne86
Ai, Žmon, sugėdinai blush2.gif Rumšiškės, tai blyn, man ranka pasiekiamos, pas pusbrolį pro jas važiuoju, o trobas paveikslėliuose apžiūrinėju blush2.gif Bet vistiek labai gražu ax.gif
Žmona
QUOTE(Šelma @ 2009 06 30, 13:03)
Reikia man tvartuką Kūte vadinti, superinis žodelis  thumbup.gif  lotuliukas.gif
*

biggrin.gif šia kaip aš numatoma malkine su garažo pastoge...vadinu klojimu ir VISKAS, mano žodis gibsas lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Brukne86 @ 2009 06 30, 13:28)
Ai, Žmon, sugėdinai  blush2.gif Rumšiškės, tai blyn, man ranka pasiekiamos, pas pusbrolį pro jas važiuoju, o trobas paveikslėliuose apžiūrinėju blush2.gif Bet vistiek labai gražu ax.gif
*

oi aš per užgavėnes vien dėl to kad gyvai apžiūrėt veržiausi į Rumšiškes smile.gif
Brukne86
Šelma, na , ir pavarei- -daugiau gal ko įdomaus turi? Taigi, mūsų namas dviejų galų, taigi, turime ir gerąją priemenę, kurioje stovi skrynia, laiptus-kopėčias į pastogę panaikinom, bo vietos daug užėmė,iš lauko padarėm, indaują į virtuvę , t.y kamarą išboginom, o tikrai priemenėj stovėjo biggrin.gif , na, kas ta piesta, dar pagalvosiu, jei gali - patikslink, vž, priemenė kaip ir atitinka, aišku, viskas sumoderininta, kaimo kvapo nebedaug liko, ypač kai sienas skaičiai geltona nudažė, nes meistrams taip šviesiau pasirodė lotuliukas.gif Kamara - dabar dar neremontuota virtuvė+išpjovėm ir įstatėm langą, nes man per tamsu buvo lotuliukas.gif Bet šalta, nes grindys likę išbetonuotos - matyt, vietoj plūktinės aslos... Klėtis - viskas taip, kaip aprašyta - turim, vž. Na, antram gale dar vienas kambarys - tai nežinau, gal tėvukų kamara, nes nešildomas galas, gal pirkia - gryčia, nes stalas su kėdėm stovėjo kitoj pusėj, aha, tai vadinasi, buvo seklyčia biggrin.gif biggrin.gif Tvartuką turim , dar mėšlo buvo likę - iškuopėm, dabar malkinė ir įrankinė, vž, MB šiukšlinė, kol aš neįsisuku lotuliukas.gif Visų kitų tik pamatau buvo belikę - dabar ten pavėsinė ir aikštelė šokiams. Ech, civilizacija....
Papildyta:
QUOTE(Žmona @ 2009 06 30, 14:44)
ohmy.gifi aš per užgavėnes vien dėl to kad gyvai apžiūrėt veržiausi į Rumšiškes  smile.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Bet aš tų masovkių nemėgstu, geriau vieniems, netrukdomiems, ten ramybė tvyro, tikru kaimu kvepia, paukščiai, drugeliai, bedžiūstanti nušienauta žolė - žodžiu, Rumšiškės gerai, sodybietėms ten verta pabuvoti. Viskas, per atostogas varau drinks_cheers.gif
Šelma
Brukniuk, aš juk toj Žmonos nuorodoj atkapsčiau tuos pavadinimus, nerealiai daug info ten thumbup.gif Turiu darbo visai dienai lotuliukas.gif
Irvel
Aha, pas mus tvartas - tai kūtė biggrin.gif Šalia tvarto - pakūtė. Nedidelis tvartukas - kūtalis.
Piesta gal grūstuvė? g.gif

O aš Rumšiškėse irgi niekad nebuvus. blush2.gif
Žmona
QUOTE(Šelma @ 2009 06 30, 13:56)
.. Turiu darbo visai dienai  lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif džiaugiuos, kad Jums patiko ale nė nepagalvojau anksčiau įmest kažkaip rolleyes.gif ...tai užtatai šian taip ramu čia blink.gif

Šita gi pardave MB maškę assa.gif assa.gif pasinersim i naujas paieskas...jetus kaip noriu komercinio VW multivan...jau vaikams ten rojus būtų ..ale kaina kiek kandžiojasi unsure.gif ..ir net ne kiek doh.gif
barric
Jurgitele, palauk mano bulviu auginimo eksperimento, jeigu gausis, tai zek, nei ravet nei apkasinet nebereiks:))
IngridaB
Jo,jo Žemaitijoje tik kūte vadino tvartą.Visa ginminė taip vadino. mirksiukas.gif O pas mane kamaroje dar likę maži du langeliai į verandą,labai juos vertinu,sakiau niekam neleisiu liesti.Manęs dar laukia lobiai per atsotogas ant aukšto.Sekmadienį ntrą kartą per 10 metų buvau užlipųsi ant aukšto.Ten tokie dar lobiai........ wub.gif
relija
Labas, merginos, aš kaip visada nespėju su miesčionkom lotuliukas.gif

Šelma,
prašom atsiųsti kontaktus skiedrininkų ir mums, nes ateityje, greičiausiai kitais, o gal dar kitais metais mums jų reiks biggrin.gif Beje, 10 lt. už kvadratą vieno sluoksnio ar jau čia visus tris skaičiuoja???

Žmona, o mūsų gyvenamo namo prototipas va šitas wub.gif

user posted image

Į Rrumšiškes mes su MB vieną kartą į metus būtinai važiuojam bigsmile.gif drinks_cheers.gif
Turiu pasiūlymą, gal kas nors norėtų pasidaryti meetą Rumšiškėse?
Užsisakytume pora ekskursijų, ten nerealių temų jie turi.... Būtų nerealu su sodybietėm ten kartu būti thumbup.gif drinks_cheers.gif
KAS PASIRAŠO?

Reiks ir man į savo albumą mūsų projektus sudėt, bo aš jais labai džiaugiuosi, pasakiški jie man ax.gif

Donatuke, gi pamiršau tave pasveikint doh.gif
SVEIKINU, linkiu sveikatos tau bei sūneliui ir kad užaugtų tvirtas pagalbininkas-sodybietis thumbup.gif

trr, kad jau parašei apie fotkes lotuliukas.gif net ėjau pažiūrėt ar tikrai ten jau yra tokių ypatingų lotuliukas.gif
Kaip kurios šiek tiek koreguotos, bet pagrinde be korekcijų.

Jurgitele, geras tas tavo daržas drinks_cheers.gif Nesijaudink, pamatytum mano lotuliukas.gif iškart nurimtum lotuliukas.gif

Lekiu maudytis, iki
trakstbrakst
sveikos naujojoj temoj 4u.gif
As kaiptai ir pabaigiau senaja, o naujos atidaryt nemokejau blush2.gif , tai perdien krumuose sedejau lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Juokauju.

Na tik viena akele zvilgtelejau, ka ten Zmona prirode (idomu), tai va parasysiu, ka norejau ir eisiu placiau pasizvalgyt bigsmile.gif

O karsta siandien Vilniuj. Visa diena pralaksciau liezuvi iskorus, nusikaliau. Krikstynom viska pirkau, bet nesupirkau. O pas man tai liudesys, nuomininkai issikrausto, reiks nauju ieskot. Tokie geri ramus buvo ech verysad.gif

pargryzau tai duonute issikepiau, o dabar seimynai balandelius vynioju mirksiukas.gif

O kaip grazu mergytes, skiedriniai stogai. Selma, pavydziu baltai mirksiukas.gif . Pas mus tai reikalavimas buvo zalias stogas. O siaip tai matyt kainos labai nukrite dabar, nu atrodo nerealiai pigiai. Bet as ko bijausi, kad uz darba neiseitu pagrindine sumele unsure.gif

barric nenusimink, gi po mindauginiu pas mane atvaziuosi tai prisigrybausim ir prisikonservuot galesi ir prisidziovint.

Jurgitele, as tai svogunus pelenais apipilu vis. bet pas mane lopinelis irgi nugeltes.
O bulves tai visai geros thumbup.gif

Nu viskas begu jau kopustai atsalo, reik vyniot iki mirksiukas.gif
barric
Trakstbrakst, nekantrauju jau
Irvel
JurgitaB, iskentei sitiek metu neissniukstinejus, kas ten toj palepej. blink.gif Na ir kantrybe. doh.gif Ko gero mano pirmas reisas butu palepen. biggrin.gif Prisimenu, pas mociute dar mokine budama radau palepes kampe sena knyga. Kazkaip matyt is dvaro buvo pakliuvus (netoli buvo dvaras, bet jau sugriautas dar mociutes jaunystes laikais ir ko gero is ten partempta). Tokia jau sena, pusiau lenkiskai parasyta. Tikras lobis. Nusinesiau i mokykla, istorijos mokytojas kai pamate, tai lupa atkrito jam. Nesiojo pagarbiai i maisiuka ikises. Leidau jam nuvezti i Vilniu parodyt kazkam ten. Sake giminiu turi mokslininku. Sako, gal nores muziejus pirkti, gausi nemazus pinigelius. Bet kaip isveze, tai ir atia mano knygai. Nelabai man tada ir rupejo jinai. Paskui jau studijuodama buvau sutikusi ir paklausiau, kaip ten su ta knyga. Tai numyke, kad kazkur namuose atseit yra jinai. Ir visa istorija, nes tas mokytojas jau mires. Data ant knygos buvo kazkas tai ar ne 17.... paskutiniu skaiciu nepamenu. Bet buvo jai tikrai vos ne 200 metu. Tokios raides imantrios, apipiestos, stori virseliai, labai aptrunije. Tikiuosi, atidave tiems, kas ismano jos verte. Tai va, ka prisiminiau apie palepiu lobius. Daugiau buvo ten tu knygu, bet nepamenu kitu likimo, nes nebuvo tokios senos.
Šelma
QUOTE(Žmona @ 2009 06 30, 15:57)
Šita gi pardave MB maškę  pasinersim i naujas paieskas...jetus kaip noriu komercinio VW multivan...jau vaikams ten rojus būtų ..ale kaina kiek kandžiojasi 

Pamenu kai mes staigiai padaugėję iki 6 (mažius gime, o tuo pat metu ir vyresnėlis pas mus atsirado) mašinos ieškojom, pusė metų gal vargom doh.gif

QUOTE(relija @ 2009 06 30, 19:13)

Šelma,
prašom atsiųsti kontaktus skiedrininkų ir mums, nes ateityje, greičiausiai kitais, o gal dar kitais metais mums jų reiks  biggrin.gif  Beje, 10 lt. už kvadratą vieno sluoksnio ar jau čia visus tris skaičiuoja???

Lekiu maudytis, iki
*

Nežinau nei tel numerio, nei adreso doh.gif Kai susitiksim pasiklausiu mirksiukas.gif

Aš ką tik iš ten wub.gif Nuostabioj vietoj gyvenam, net pačiam mieste 7 ežerai-sprendėm dilemą kur eit maudytis lotuliukas.gif Tai 2 pakrantės pašventinom net cool.gif Aplamai mūsų rajone net 300 ežerų ir 8 upės thumbup.gif Bet ir kiek priėdžiau gryžus, alkana kaip vilkas doh.gif

QUOTE(trakstbrakst @ 2009 06 30, 19:17)
Pas mus tai reikalavimas buvo zalias stogas.

Reikalavimas ar noras smile.gif Ta prasme kieno reikalavimas g.gif

trakstbrakst
Nu prisiziurejau grozybiu. Aciu Zmona uz pena sielai ir akims 4u.gif . Tik va kotai sirdi suspaude verysad.gif . Sia ziema paskutine giminaite - teta pasimire mano senelio teviskej, tai laidojom kaimo kapinaitese. O kokio jos grozio wub.gif . dar tevas parode kryziu, kur mano prosenelis guli. Gi ziuriu mano senelio teviske senai parduota ir visiskai renovuota. Tas simtametis namas kokiatai saliuote apkaltas, balkonu pridaryta, kuriu niekada ten nebuvo, ant stogo satelitu pristatyta g.gif schmoll.gif . Na pries kokius penkiolika metu tas kaimelis tai toks autentiskas buvo, kad jokiu Rumsiskiu nereikejo. Visiskai civilizacijos nepaliestas. Pas teta, kaip uzejom tai viskas, kaip muziejuj. Pati audeja buvo, tai visa troba ispuosus, susitvarkius. Va ir as turiu tetos austas dvi lovatieses. O seneliui tai siemet 100 metu butu.
Papildyta:
QUOTE(Šelma @ 2009 06 30, 20:35)

Reikalavimas ar noras  smile.gif  Ta prasme kieno reikalavimas  g.gif
*

Labanoro Regioninio parko nurodymas. gal, kad is virsaus graziai butu g.gif . Nezinau, bet gal ir pries naturaliu medziagu stoga nesipriesintu. Projekte pas mus nurodyta, kokios spalvos stogas turi but. Parkas yra parkas. savi pliusai, savi minusai mirksiukas.gif
Šelma
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 06 30, 20:43)
Labanoro Regioninio parko nurodymas. gal, kad is virsaus graziai  butu g.gif . Nezinau, bet gal ir pries naturaliu medziagu stoga nesipriesintu. Projekte pas mus  nurodyta, kokios spalvos stogas turi but. Parkas yra parkas. savi pliusai, savi minusai mirksiukas.gif
*

Aaa...taip ir pamaniau, kad gal koks parkas smile.gif Viena vertus reikalavimai varžo, bet nors garantas, kad nepridygs kaiminystėje plasmasinių, butaforinių pilaičių thumbup.gif
Žmona
QUOTE(relija @ 2009 06 30, 18:13)
.......... mūsų gyvenamo namo prototipas va šitas  wub.gif

user posted image

Į Rrumšiškes mes su MB vieną kartą į metus būtinai važiuojam  bigsmile.gif  drinks_cheers.gif
Turiu pasiūlymą, gal kas nors norėtų pasidaryti meetą Rumšiškėse?
Užsisakytume pora ekskursijų, ten nerealių temų jie turi.... Būtų nerealu su sodybietėm ten kartu būti  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
KAS PASIRAŠO?

grežuolis gi namukas... aš B siulau irgi ta salotine spalvą ale nusileidau jam dėl tos melsvos smile.gif bet čia gi kaip dvieju galu grycia ane?? panasiai kaip as saviske kad albuman ikeliau bigsmile.gif
Dar toki spalvini derinuka buvau radus juodam namui
user posted image

Bet koks pasityčiojimas iš namo čia su tais stogais blink.gif blink.gif
Vertamedzio laukyme

Del meeto Rumsiskese man patiktu drinks_cheers.gif

QUOTE(trakstbrakst @ 2009 06 30, 19:43)
..........Sia ziema paskutine giminaite - teta pasimire mano senelio teviskej, tai laidojom kaimo kapinaitese. O kokio jos grozio  wub.gif . dar tevas parode kryziu, kur mano  prosenelis guli. Gi ziuriu mano senelio teviske  senai parduota ir visiskai renovuota. Tas simtametis namas kokiatai saliuote apkaltas, balkonu pridaryta, kuriu niekada ten nebuvo, ant stogo satelitu pristatyta .......
*

jetus isivaizduoju kad širdį spaudžia, žinai aš kuria dieną galvoju atvažiuotų žmonės pardavę mums sodybą, tubūt jiems irgi širdy labai skaudėtų, nes jų pastatų neliko jokiu apart svirno, bet jis irgi laikinai ... taigi, kad ateina nauji žmonės ir tik nuo jų priklauso kiek autentikos išliks toje vietoje...mūsų gi ir senobiskai ale ir t.t. bet tai jau vistiek ne tų žmonių jiems viskas svetima..nu žodž supratot ką norėjau pasakyt o tai jaučiu kad isiplėčiau lotuliukas.gif perkaitau saulėj ar ką biggrin.gif
IngridaB
Irvel,ten palėpėj skardinis stogas,taip karšta. doh.gif O be to seni šeiminikai,kai laikė balandžius,tai tiek balandžių mėšlo,sumaišyto kartu su spaliais.Visiems pasijuokiu,kad būtų gera trąša daržams.bET IŠTEMPK IŠ TOS PALĖPĖS. doh.gif Bet reiks jaučiu užsiimti tuo.Žmona,kažin ar tu ten vietinių žinosi?Pas mus prieš porą metų buvo užsukųsi šeiminkų dukra,pažiūrėjo kas darosi viduje,prsiminė kurioje vietoje tėtis mirė.Nors ta dukra jau bobutė. bigsmile.gif Trakstbrakst o mano močiutei šiemet sueina 98 metai ir dar gyva.Tik gaila visą gyvenimą mieščionka buvo,senelis amatininkas,tai jokio kaimiško palikimo. g.gif (Išskyrus jaunystėje senelis zakrastijonu buvo,o ji jam padėdavo,visą gyveinmą valdiško darbo nedirbo,vaikus augino,paskui mus,anūkus.Žinokite aš tai pavydžiu,atsidavė visa šeimai,nors dabar jokios pensijos negauna,apart pašalpą.išlaiko mama.Už tai gal tokios gilios senatvės sulaukė) g.gif
Žmona
QUOTE(IngridaB @ 2009 06 30, 20:49)
...........prsiminė kurioje vietoje tėtis mirė.Nors ta dukra jau bobutė. bigsmile.gif Trakstbrakst o mano močiutei šiemet sueina 98 metai ir dar gyva.Tik gaila visą gyvenimą mieščionka buvo,senelis amatininkas,tai jokio kaimiško palikimo. g.gif (Išskyrus jaunystėje senelis zakrastijonu buvo,o ji jam padėdavo,visą gyveinmą valdiško darbo nedirbo,vaikus augino,paskui mus,anūkus.Žinokite aš tai pavydžiu,atsidavė visa šeimai,nors dabar jokios pensijos negauna,apart pašalpą.išlaiko mama.Už tai gal tokios gilios senatvės sulaukė) g.gif
*

ai geriau nežinot bo kai namą griovė atėjęs kaimynas pasakojo kad čia gyveno seima ir seimos galvos invalidas brolis, pradėjo rodyt kur atėjęs mirusį rado...paskui pasakojo kaip mirė moteris...brr nemalonu kažkaip..ir idomu ir paskui galvoji kažkaip nemaloniai...o juk visi miršta jei klausiaisi istorijos apie čia gyvenusius žinok kad išgirsi ir apie ju mirties aplinkybes...o tai kažkaip ne visada maloniai nuteikia unsure.gif
Žmona
Pasidariau didelį darbelį..perverčiau visą inkstukų temą..kur tiek išgyventa ir surinkau mažiuko istorija...manau, kad jam pačiam gal bus idomu, o aš tikrai detaliai neprisiminsiu kiek visko buvo.....jei idomu ir jums liūdna istorija tikiuosi su laiminga pabaiga čia , o aš ryt darbe atsispausdinsiu...
trr
QUOTE(IngridaB @ 2009 06 30, 18:59)
Manęs dar laukia lobiai per atsotogas ant aukšto.Sekmadienį ntrą kartą per 10 metų buvau užlipųsi ant aukšto.Ten tokie dar lobiai........ wub.gif
*

QUOTE(Irvel @ 2009 06 30, 20:29)
JurgitaB, iskentei sitiek metu neissniukstinejus, kas ten toj palepej.  blink.gif  Na ir kantrybe.  doh.gif  Ko gero mano pirmas reisas butu palepen.  biggrin.gif Prisimenu, pas mociute dar mokine budama radau palepes kampe sena knyga. Kazkaip matyt is dvaro buvo pakliuvus...
*

o gal bent atsimeni kokia kalba buvo ta knyga??? bigsmile.gif
kad man dabar tokį lobį.... bigsmile.gif turbūt tris paras nemiegočiau iš susijaudinimo... senos knygos, mano nevaldoma bibliofilinė aistra... rolleyes.gif bigsmile.gif

ingrida B, aš irgi stebiuosi kaip tiek ilgai ištvėrei nepasmalsavus. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif jei stogas skardinis varyčiau žiemą, kai šalta ir balandžių kakiai sušalę nesmirdės biggrin.gif

vienas pažįstamas kunigas sugalvojo išvalyti ir sutvarkyti bažnyčios bokštą/varpinę, sakė keturis sunkvėžimius balandžių mėšlo išvežė, bet aišku rado ir visokio gėrio - įvairių bažnytinių apeiginių atributų, vėliavų, liturginių rūbų ir knygų, ir pan., muziejėlį padarė..

bet ir savo vaikystės kaime pamenu didžiuuulėj prididžiulėj palėpėje (matyt kadais turtingio ūkio būta) visokių grožybių mačiau, ir tokių ne kaimiškų, o labiau dvareliui būdingų - minkštas barokinis krėslas raudonu aksomu trauktas, labai gražios dvi spintos XIX amžiaus bydermėjėrio ar neoklasikinio stiliaus, didelė įrėminta apmusijusi fotografija - ovale, vyro ir moters portretas, kuri man (kaip koks vaiduoklis - tas jų žvilgsnis iš praeities..) darė labai didelį įspūdį... dar visokių siūlams verpti ir sukti ratelių, malūnų, tikrų ir sveikų spragilų, (sujungtų ne virve, o neraugintos odos juostelėmis), na ir daug kitų įdomių senovinių dalykų, kuriuos labai norėčiau pamatyti šiandieninėmis akimis.... bigsmile.gif rolleyes.gif wub.gif ui kai prisimenu, tai tikrai pro neištirtą palėpę ramiai vaikščioti, ir dar 10 metų, negalėčiau... rolleyes.gif biggrin.gif
trr
į rumšiškes tai ir mes jau senai ruošiamės ir neprisiruošiam. ax.gif bigsmile.gif aš tai buvusi vieną kartą, gal prieš 10 metų, bet MB nebuvęs. o tai žiūriu visuose tokiuose leidiniuose ar saituose daugiausia fotkės iš ten (tarsi gyvų pavyzdžių nebūtų likę, t.y. ne muziejuje g.gif unsure.gif ). jau pats laikas ten apsilankyt.. smile.gif
trakstbrakst
QUOTE(Žmona @ 2009 06 30, 23:00)
Pasidariau didelį darbelį..perverčiau visą inkstukų temą..kur tiek išgyventa ir surinkau mažiuko istorija...manau, kad jam pačiam gal bus idomu, o aš tikrai detaliai neprisiminsiu kiek visko buvo.....jei idomu ir jums liūdna istorija tikiuosi su laiminga pabaiga čia , o aš ryt darbe atsispausdinsiu...
*

Oi Žmona, kiek vargelio isvargta unsure.gif . Na jei paguos tai pasakysiu, kad MB su vienu inkstu gyvena nuo 10 metu. Na jis yra, bet surandejas ir nefunkcionalus. Buvo labai nenuorama vaikis ir trecioj ar ketvirtoj klasej nuo laiptu nugarmejo.... verysad.gif Bet dabar ir alu gepia ir surumu uzvalgo ir operaciju po avarijos jau sunku ir suskaiciuot kiek istvere. Inksas laikosi gerai tfu tfu tfu O siaip pas vaikucius viskas greit gyja ir pasimirsta jiems, bet ne mums, aisku. Na maniskiui vyresneliui pries metus skranduki darinys buvo rastas. Bet tfu tfu tfu viskas gerai, apsejom ir be operacijos, tik va jau proceduru buta nemaloniu ir daug. Tai gal kiek ir galiu isivaizduot kaip tu jauteisi console.gif
Papildyta:
QUOTE(trr @ 2009 07 01, 00:04)
o gal bent atsimeni kokia kalba buvo ta knyga???  bigsmile.gif 
kad man dabar tokį lobį....  bigsmile.gif  turbūt tris paras nemiegočiau iš susijaudinimo... senos knygos, mano nevaldoma bibliofilinė aistra...  rolleyes.gif  bigsmile.gif

ingrida B, aš irgi stebiuosi kaip tiek ilgai ištvėrei nepasmalsavus.  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  jei stogas skardinis varyčiau žiemą, kai šalta ir balandžių kakiai sušalę nesmirdės biggrin.gif

vienas pažįstamas kunigas sugalvojo išvalyti ir sutvarkyti bažnyčios bokštą/varpinę, sakė keturis sunkvėžimius balandžių mėšlo išvežė, bet aišku rado ir visokio gėrio - įvairių bažnytinių apeiginių atributų, vėliavų, liturginių rūbų ir knygų, ir pan., muziejėlį padarė..

bet ir savo vaikystės kaime pamenu didžiuuulėj prididžiulėj palėpėje (matyt kadais turtingio ūkio būta) visokių grožybių mačiau, ir tokių ne kaimiškų, o labiau dvareliui būdingų - minkštas barokinis krėslas raudonu aksomu trauktas, labai gražios dvi spintos XIX amžiaus bydermėjėrio ar neoklasikinio stiliaus, didelė įrėminta apmusijusi fotografija - ovale, vyro ir moters portretas, kuri man (kaip koks vaiduoklis - tas jų žvilgsnis iš praeities..) darė labai didelį įspūdį... dar visokių siūlams verpti ir sukti ratelių, malūnų, tikrų ir sveikų spragilų, (sujungtų ne virve, o neraugintos odos juostelėmis),  na ir daug kitų įdomių senovinių dalykų, kuriuos labai norėčiau pamatyti šiandieninėmis akimis....  bigsmile.gif  rolleyes.gif  wub.gif ui kai prisimenu, tai tikrai pro neištirtą palėpę ramiai vaikščioti, ir dar 10 metų, negalėčiau...  rolleyes.gif  biggrin.gif
*

Na ta palepe, kaip is Neringos dainos apie mamos suknele.... bigsmile.gif Labai megstu sendaikcius. Siemet vienas geras zmogus man tiesiog padaovanojo dvejus kurpalius ir maldaknyge lenku kalba - 1888 m.
O siemet tai planuoju nuvaziuot i mamos teviske,kai ten pusesere atostogaus ir nuotrauku pasirinkt. Turiu ideja viena siena nukabinet savo ir vyro giminiu nuotraukomis. mano mama is 10 vaiku jauniausia, tai neturi gyvu savo tevu nei vienos nuotraukos. Na yra ten ir kitu geru daiktu, tik va jie niekam nereikalingi, kol kitam neprireikia... schmoll.gif
Irvel
Labas rytas.
trr, ta knyga labai keistai parašyta buvo - lyg lenkiškai, lyg lietuviškai, lyg žemaitiškai. Kažkoks kratinys. Bet kvailumas mano tada buvo doh.gif Kas ten paauglei rūpėjo. Tėvai kažkaip irgi nesusidomėjo. g.gif

Žinau ir aš, ką reiškia sėdėt prie operacinės durų. verysad.gif Dukrai širdelė operuota. Ir dabar dar ne viskas gerai. verysad.gif Bet šiuo metu nieko blogo nejaučia, tik echoskopas rodo bėdą. verysad.gif

Dar viena karšta diena. Ar man klausa nuo karščio susilpnėjus, ar tikrai žada lietaus ir Žemaitijoje g.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.