Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SODYBA 11
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
relija
Sveiki atvykę į sodybų temą drinks_cheers.gif
Dabar skaitau knygą "Lietuvio sodyba", todėl parašysiu kelias eilutes...
"Lietuvio sodyba - tai tarsi mūsų tautos istorijos metraštis. Sodyboje atsiskleidžianti etninė kultūra lyg medžio kamienas, šaknimis jungiantis mus su tautos praeitimi, istorija ir kartų patirtimi"...
Smagaus sodybų kūrimo bei puoselėjimo 11-oje temoje thumbup.gif !!!!!

user posted image

Turim mes sodybų žemėlapį bei foto albumą didžiulį, tačiau pasižiūrėti leidžiame ne kiekvienam prašalaičiui - junkis prie mūsų, rodyk savo sodybą, plepėk, dalinkis ir tapsi mūsų puikaus būrio dalimi thumbup.gif drinks_cheers.gif

SODYBA 10
SODYBA 9
SODYBA 8
SODYBA 7
SODYBA 6
SODYBA 5
SODYBA 4
SODYBA 3
SODYBA 2
SODYBA 1
barric
miau 4u.gif
relija
Kas tik ką pasakė miau? g.gif

lotuliukas.gif

QUOTE(Irvel @ 2009 06 17, 19:06)
kad vieni tokie draugai nuvaziavo paziuret (ar jie patys ir nusiveze). Niekas neitare, kad vezasi pasalunus su blogom mintim. Jau rytojaus diena sodyba buvo prarasta, nes anie pasiule zymiai didesne suma.

gaila....bet kaip suprantu jų draugais vadinti nereikėtų... O svarbiausia tai, kad ne tik vieta stebuklus daro, dar ir žmonės tam tikroje vietoje prie stebuklo prisideda...Taip kad ras jie kitą sodybą, o gal jau ir rado?

QUOTE(kaleda @ 2009 06 17, 19:24)
Relija, turiu "lišnas" dvi: "Tulą" - kuri siuva ir apmėto, tačiau yra labai kaprizinga ir rusišką klasiką - "Čaiką", kuri tik siuva, bet neapmėto. Bet siuva gerai. smile.gif
Brukne, gražus tavo avataras, labai.
*

Aišku, gaila, man šiek tiek gudresnių reiktų ax.gif , bet tau toks arsenalas puikus akstinas pradėti siūti bigsmile.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(MF2HD @ 2009 06 17, 18:50)
relija 4u.gif  4u.gif  4u.gif linkiu kuo greiciau pasveikti
*

4u.gif ačiū

QUOTE(barric @ 2009 06 17, 18:57)
Relija, linkiu pasveikt, nes vasara sirgt yra geda peleda (juokauju zinoma smile.gif )

Gi pati žinau ax.gif Tai ir sėdžiu tyliai pataluose įsisupus, tikiuosi jau ryt lakstysiu po kiemą ax.gif
Irvel
Ir as ateinu i nauja tema.
Aciu , Relija. 4u.gif
Lietuvio sodyba esu varcius. Turi draugai (tie patys, kur prarado mano kamara). Dabar galvoju, ar tik ten ne kita knyga g.gif Lyg ir buvo parasyta Viskuo apsirupinanti sodyba, toks sakinys. g.gif Einu pagoglint, kazka as cia painioju jau. g.gif

O tie mano draugai tai kuriasi drauges teviskeje. Tai ta tijuno sodyba. Tik tas ivykis buvo pries keleta metu, tada mamyte drauges buvo dar sveika ir jie kure planus netoli Vilniaus isikurt. Dabar jau susikloste viskas taip, kad visi savaitgaliai cia.

Papildyta:
Ne, tai ne ta knyga. g.gif O tos kitos goglis isvis neranda g.gif Reiks nuvaziavus paziuret. Nes ten labai viskas senoviskai, su paveiksleliais. Netgi viskas parodyta, kaip skersti kiaule, avi. Tokia vietomis man ziauroka, net lapus greit praverciau, bet reikalinga knyga.
relija
Va Lietuvio sodyba

Irvel, būtinai pažiūrėk, labai norėčiau turėti tokią knygą arba bent jau jos kopiją ax.gif
kaleda
Oho, spėkit, kieno namuks pradeda temą mirksiukas.gif
Relija, tai dar turiu Zingerį ir "protingesnę" šiuolaikinę ax.gif Taip, kad man tikrai per daug lotuliukas.gif Ieškosiu žmonių, kam paprastųjų reiktų.
Ir dar - kaip gavai tas knygas? Papasakok.
relija
Tai "Lietuvio sodybą" užsisakiau savo miesto knygyne, atsiuntė iš Klaipėdos tongue.gif ir dar vienas egzempliorius berods Panevėžyje buvo, o šiaip "Baltų lankų" knygyne daugiau nėra, nebent dar kituose.
O dėl tų iš Etninės kultūros centro, tai Vilniuje jie dar turi po vieną Mažosios Lietuvos ir Dzūkų egzempliorių, o šiaip jas pasirodo dalino už dyką doh.gif sakė dar kreiptis į Nacionalinius parkus, o kitas leidimas tik po poros metų bus.... Bet užtat visos didžiosios bibliotekos turi turėti, tik va mūsų miesto, deja neturi...Vžiuosiu į kokią kitą ir pasidarysiu spalvotas kopijas - neištversiu du metus laukt lotuliukas.gif
Šelma
Brukne86,ech aš jau nuo šiendien karšinčiausi "Laimingam saulėlydyje" rolleyes.gif wub.gif

QUOTE(Irvel @ 2009 06 17, 19:06)
Jau rytojaus diena sodyba buvo prarasta, nes anie pasiule zymiai didesne suma. Taip ir likau be kamaros. Net nespejau pamatyt. kaip jinai atrode. 

Siaubas, na ir draugai mad.gif unsure.gif verysad.gif Turim ir mes tokią sodybėlę kurioje jau žinome kaip kas turėtu atrodyt, tik ne kiti iš panosies nušvilpė, bet savininkai neapsisprendė ar jie nori prasidėt su nuosavybės atstaymais ir pardavimu-parduot norėjo, bet nežinojo kiek kainuotu-neapsisprendėliai tokie doh.gif Ir kažkaip iki šiol kirba jos vaizdas širdyje, nors savo Rojų dievinam..Gal, čia kaip sup pirma meile, nuostalgija jai kažkokia wub.gif smile.gif

Relija šaunuolė tu-nuostabus foto pasirinkimas thumbup.gif Į tą rūsį taim vilioja įlyst biggrin.gif Ir sveik greičiau 4u.gif
ditaiene
Temos atidarymas labai labai thumbup.gif wub.gif
Relija, reiketu tau i savo vaistazoliu buri eziuole priimt, imuniteta stiprint 4u.gif
IngridaB
user posted imageŠios dienos vaizdas išvažiuojant iš miško,ką tik prieš valandą.
user posted imageO čia pirmas grybas šiais metais,prieš dvi valandas.
Atbuvau pas mažąją susirinkime ir sutikau kaimynę,tokią pat "ligonę" kaip ir aš.PASAKĖ KAD JAU MIŠKE pilną grybų.Kaimynę už parankės ir miškan.Jei nebūtų pradėję lyti,tai nežinau koks laimikis būtų.Dabar du raudonikai,lepšis,storalūpis.Bet svarbu mišką pasivaikščioti,sezoną atidaryti. mirksiukas.gif
barric
Aga kaimynai kaime irgi maciau, kad didziuli raudoniki parnese is misko, matyt raudonikiu metai bus biggrin.gif reiks i musu vieteles vaziuot, gaila, kad ten kur mes grybaudavom, dabar kelia taiso tai prie misko nelabai eina privaziuot tieisiai nuo plento - bet nieko kaime yra berzynu dideliu, tai ten ir nuvyksim
Irvel
Vaivorykste wub.gif O dar dviguba thumbup.gif

Man kai kalba apie grybus, tai pries akis ruduo, lapu prikrite. O cia vasaros pradzioje bigsmile.gif
g00te
QUOTE(MF2HD @ 2009 06 17, 09:56)
goote oho per du metus kaip kainos pakilo blink.gif
*

nelabai pakilo, va mano tik keliolika Lt brangesne nei mes pirkome smile.gif

QUOTE(Irvel @ 2009 06 17, 10:13)
čiobrelis tas už gero delno dydžio kerelį - 4 Lt.

o sakes, reik man bizni daryt, pas mane tokiu keru tukstanciai doh.gif lotuliukas.gif
BET NEPARDUOSIU!!!
Brukne86
4u.gif 4u.gif 4u.gif visoms, tęsiančioms temą, Relija, tu kaip visada nereali wub.gif 4u.gif thumbup.gif
Kaži, [B]Kaleda,
[COLOR=purple] ką galėtų reikšti šios temos simbolis? Galvoju galvoju, bet gal pati sugalvok drinks_cheers.gif

IngridaB, tu čia gerai - ir vaivorykštė, ir grybai g.gif Jetus, kaip pilve užvirė - noriu į mišką lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ditaiene
QUOTE(IngridaB @ 2009 06 17, 21:56)
Atbuvau pas mažąją susirinkime ir sutikau kaimynę,tokią pat "ligonę" kaip ir aš.PASAKĖ KAD JAU MIŠKE pilną grybų.Kaimynę už parankės ir miškan.Jei nebūtų pradėję lyti,tai nežinau koks laimikis būtų.Dabar du raudonikai,lepšis,storalūpis.Bet svarbu mišką pasivaikščioti,sezoną atidaryti. mirksiukas.gif
*

Nu va, dabar irodymus MB pateiksiu, aciu, IngridaB uz grybo nuotrauka su visom valandom biggrin.gif , o tai vakar jam pasakiau, kad zmones jau raudonvirsius renka, tai jis sako - nenusisnekek schmoll.gif Ot eisim savaitgali savo raudonvirsiu vietele miske patikrint mirksiukas.gif
relija
QUOTE(ditaiene @ 2009 06 17, 20:24)
Relija, reiketu tau i savo vaistazoliu buri eziuole priimt, imuniteta stiprint  4u.gif

Turiu drinks_cheers.gif bet imunitetas šiuo atveju jau nepadėtų, gi įkaitusia galva nėriau į savo kūdrą, tai ką jau čia besakyt doh.gif Pasirodo būt laimingai irgi pavojiga - suminkštėja smegenys ir pradedi nesąmones daryt doh.gif lotuliukas.gif

Ingrida, vaivorykštė kokia bigsmile.gif thumbup.gif
O grybą ir MB šiandien parnešė, didžiulį raudonviršį, bet kas svarbiausia - sveikut sveikutėlis, tai rytoj pietums kažką su tuo grybu pagamins sakė ax.gif

QUOTE(Irvel @ 2009 06 17, 21:11)
Man kai kalba apie grybus, tai pries akis ruduo, lapu prikrite.

O man kai kalba apie grybus ir mišką pakrypsta, tai prieš akis erkės ir Laimo liga doh.gif

Ok, atsiminiau, kad nepapasakojau apie savo kūdrą, kurią anksčiau vadindavom tvenkiniu nors gi puikiai žinojom, kad su tvenkiniu ten nieko bendro nėra doh.gif

Vž, aplankė mus vienas žinovas, pažiūrėjo, papasakojo, surašė ką ir kaip daryti, dabar savo kūdrą ežeriuku versime ir džiaugsimės žuvimis bei maudynėmis, tik rezultatai gal geriausiu atveju kitais metais, tačiau procesas bus labai malonus, o žinojimas kad darysim viską tvarkingai labai malonus...
IngridaB
Ditaiene sakė sekmadienį žmonės ju du kibirus prisirinko peraugusių raudonviršių.Man,kai pasakė-vos nenugriuvau. doh.gif Gaila lietus sutrukdė,o ir vėlai išvažiavome apie pusė septynių vakaro. bigsmile.gif Permirkau per kelias minutes,iki siūlo. ax.gif Bet tikrai jau dygsta.
Ai tiesa apžiūrėjome lazdynus,nu nebus kaip užpernai riešutų,.
ditaiene
QUOTE(relija @ 2009 06 17, 22:54)
O man kai kalba apie grybus ir mišką pakrypsta, tai prieš akis erkės ir Laimo liga  doh.gif
*

drinks_cheers.gif man lygiai tas pat + encefalitas devil.gif , bet kaip malonu gryba rast pasislepusi tarp samaneliu ir sakeliu, nupjaut asargiai, i krepsi paguldyt wub.gif
IngridaB
QUOTE(ditaiene @ 2009 06 17, 22:10)
drinks_cheers.gif man lygiai tas pat + encefalitas  devil.gif , bet kaip malonu gryba rast pasislepusi tarp samaneliu ir sakeliu, nupjaut asargiai, i krepsi paguldyt  wub.gif
*

Svarbu kaip bičių nereikia bijoti. bigsmile.gif
ditaiene
O as kaip tik antra savaite nerimstu ax.gif noriu guminius batus nusipirkt, bo lietus istisai sodyboj, ir grybaut jau pasirodo laikas, nu niekur nerandu g.gif Gal kas zinot geru vietu, kur botus parduoda siuo lietingu laikotarpiu? biggrin.gif
Irvel
Erkes tyko ne tik miske. Suo parsinesdavo sekmingai is pievu. O drauges dukra kopose Palangoje pasigavo .
Man paciai neteko ( ne tokios pareigos), bet bendradarbiai kasmet vyksta i erkiu medziokle. Paskui jos konservuojamos i megintuvelius ir gabenamos tirti net i sostine.

Siandien kaip tik turguje maciau tokius spalvotus kaliosus. biggrin.gif
barric
senukuose yra graziu visai spalvotu tokiu botu su gelem, ir iki maciau
g00te
as niekaip negaliu isjungti Kaledos nuorodos apie rozes, jos viena uz kita grazesnes...

ditaiene
QUOTE(g00te @ 2009 06 18, 02:31)
as niekaip negaliu isjungti Kaledos nuorodos apie rozes, jos viena uz kita grazesnes...
*

Labas rytas, visoms. Goote, ar tu dar vis prie roziu? biggrin.gif
As labai svaigstu, kaip noriu vijoklines rozes, paprastos, bet grazios, kad zydetu gausiai, nelepi butu, bet ar buna tokiu? g.gif
Rozes
Rozariumai ir roziu parkai
Puokstes
trakstbrakst
Sveikos mielosios pleputes. Su nauja temele 4u.gif

Aciu relija uz iniciatyva. Sveik 4u.gif ir per daug neprisilakstyk, kad neatkristum.

As cia dar del roziu noreciau. Praeita savaite prie Moletu Maximos labai super egzemplioriu nusipirkau Willjam Shkspire ( atsiprasau, jei su klaidom) Sodinukas buvo su ziedu, tai siunciu foto, gal nelabai vykusi, bet patikekit, roze grieko verta.
http://picasaweb.google.lt/rugelis.brigita...534034062198402
O jau kvepia kaip.... bigsmile.gif thumbup.gif , kaip tos baltos ersketrozes. Na ten kazkokio ukininko sodinukais prekiauja. Beje tokius ir Senukuose Vilniuj maciau. Tik sitos rozes nebuvo. Uztat buvo Leonardo Davinci. O as ja jau turiu biggrin.gif . Nenusakomo grozio ziedas, gal kiek per ryskus. Va sitos abi kaip tik man regis ir priklauso tam senoviniu roziu tipui. Na ziedo forma panasi kaip Kaledos svajoniu rozes. Beje apie tokia ir as labai svajoju smile.gif .

oi Ciocyte nepykstu lotuliukas.gif 4u.gif ax.gif . Tik va man atrodo, kad tose kaimo turizmo sodybose viskas del komercijos daroma ax.gif g.gif , o ne is sirdies. Va, o mes tai visa dusrele kaimui atiduodam, kaip ir jus, kaip ir visos cia esancios drinks_cheers.gif wub.gif

JO jo jo vilkdagiu, tulpiu ir pan. nuzydejusius ziedus reik nuskabyt, kad seklu nebrandintu ir energijos nesvaistytu, o kauptusi kitam zydejimui.
Papildyta:
QUOTE(ditaiene @ 2009 06 18, 08:33)
Labas rytas, visoms. Goote, ar tu dar vis prie roziu?  biggrin.gif
As labai svaigstu, kaip noriu vijoklines rozes, paprastos, bet grazios, kad zydetu gausiai, nelepi butu, bet ar buna tokiu?  g.gif
Rozes
Rozariumai ir roziu parkai
Puokstes
*

Na New down pabandyk. JI gal ir nera pati graziausia, bet visai nelepi ir dar kvepia. Pas mane dvi yra. Abi pumpurais apsipylusios. Auga beveik visiskam pavesyje.
Šelma
QUOTE(relija @ 2009 06 17, 21:54)
Vž, aplankė mus vienas žinovas, pažiūrėjo, papasakojo, surašė ką ir kaip daryti, dabar savo kūdrą ežeriuku versime ir džiaugsimės žuvimis bei maudynėmis, tik rezultatai gal geriausiu atveju kitais metais, tačiau procesas bus labai malonus, o žinojimas kad darysim viską tvarkingai labai malonus...
*

Mačiau kitoj temoj, kad jis jūsų pyragus gyrė biggrin.gif wub.gif Ar labai brangiai tas konsultavimas kainuoja blush2.gif
QUOTE(ditaiene @ 2009 06 17, 22:45)
O as kaip tik antra savaite nerimstu  noriu guminius batus nusipirkt, bo  lietus istisai sodyboj, ir grybaut jau pasirodo laikas, nu niekur nerandu

Senukuose, sodo-daržo prekių parduotuvėse...... Ir aš pirksiu, laukiu, kol kišenėn įkris pinigas ir lekiu ieškot rolleyes.gif
barric
labas rytas, mergaites, as jau nuo pat ryto darbuojuos, tai isijungiau paskaityt, ziuriu, kad ne as viena is ryto nemiegu smile.gif kaimynai baliavojo trype iki 3 ryto, tai neteko issimiegot sianakt smile.gif ech pasiziurau i tas rozes, ale pamaniau, kad tokius rozynus puoselet, tai reik pastoviai gyvent, deja deja
MF2HD
[quote=g00te,2009 06 17, 21:12]
nelabai pakilo, va mano tik keliolika Lt brangesne nei mes pirkome smile.gif

goote, kai mes ieskojom tai tik moulinexai buvo ir topo centre pigiausias virsh 600 Lt kainavo, bet zhiuri tam puslapy ir moulinexai atpige, krize i nauda...

o mes brashkes gelbejom nuo shpoku, pririshom pilnas lysves kaspineliu ir Cd prikabinom, tai shy ryt ne vieno shpoko ir brashkes sirpsta thumbup.gif
trakstbrakst
Va cia ta roze New down http://www.rozes.lt/htm/Dienorastis_2008_07_01.htm
barric
QUOTE(MF2HD @ 2009 06 18, 08:50)
o mes brashkes gelbejom nuo shpoku, pririshom pilnas lysves kaspineliu ir Cd prikabinom, tai shy ryt ne vieno shpoko ir brashkes sirpsta thumbup.gif
*

ane? ir padeda? as mastau kaip vysnias isgelbet, nes pernai ne vienos neteko paragaut nuo didziulio medzio, musiet reiks lipt i medi rist kaspynu ir cd, ale kaip man nepatinka tie visi priraisiojimai, nu bet ka darysi

o del roziu tai neitikietina, bet pirkau 2 vijoklines, ir viena nusalo, parudavo visi stiebeliai, zodziu amen, norejau raut, bet pamirsau kazkaip, ziuriu po tu liuciu visu - atsigavusi - is stiebeliu tik 1 liko nudziuves ir kiti pradejo lapelius leist, gal po pusantro menesio po pasodinimo
Brukne86
Oho, Trakstbrakst, na ir nuorodą įdėjai blink.gif thumbup.gif Net aš ėmiau galvoti apie rožes - šitoks grožis wub.gif O jau ta napoleoniška... kažkas iš pasakų pasaulio. Įsivaizduoju, kaip kvepėtų sodyba, kai rožės žydi. Spalvos, kvapas, žiedlapiai - pavakary, su arbatos puodeliu, liejantis pianino garsams... ax.gif Mmmm, norėčiau....Gražu... Bet dar ne man... Gal kada nors unsure.gif
trakstbrakst
Va kaip Leonardo Da Vinci roze atrodo:
http://www.senukai.lt/index.php?&cl=de...id=000050655354
Irvel
Va tokia, ar labai panaši augo mamos kieme. Mano jaunystės laikais... ax.gif

user posted image
Šelma
O man čia vienai rožės nelabai blush2.gif
ditaiene
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 06 18, 09:54)

Trakstbrakst, vajetaus kaip grazu bigsmile.gif aciu aciu 4u.gif 4u.gif
Neispasakytai grazi ta barzdotoji, o kvapniosios spalva wub.gif
Dvi rozes pas mane beauga, bet pavadinimu nepamenu, neisidemejau rolleyes.gif
O pernai vijokline tokia geltona pasisodinau prie pirteles, tai nusalo su visam (mat as sia ziema nei vienos rozytes niekuom neuzdengiau, geda peleda blush2.gif )
Irvel, nusikopinau is taves parasiuka (sorry, turiu silpnybe laistytuveliams) ax.gif , tikiuosi, labai nepyksti blush2.gif tu pamirsdavai ijunkt, dabar as pamirstu... smile.gif
trakstbrakst
Oi Irvel blink.gif wub.gif As kazkokia panasia pirkau pernai. Irgi vijokline, ziedu forma panasi, tik jie turetu buti ne visai balti, o zalsvi bigsmile.gif . Na cia pagal paveiksliuka ax.gif , o kaip bus ziuresiu, tures siemet jau zydet g.gif .

Na musu jau toks klimatas, kad as tai rozes dengiu ziemai. Ant saknu durpiu papilu, o virsu eglisakem uzdengiu. Juk gaila baisiai, kai issala verysad.gif .
Papildyta:
Oi jau kaip prades zydet tai fotkiu pridesiu su roziu ziedais bigsmile.gif . Jo siemet kazkaip veluojasi ziedeliai g.gif. jau kaip laukiu, cia tiek grozybiu prisiziurejusi bigsmile.gif wub.gif ax.gif
ditaiene
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 06 18, 10:49)
Na musu jau toks klimatas, kad as tai rozes dengiu ziemai. Ant saknu durpiu papilu, o virsu eglisakem uzdengiu. Juk gaila baisiai, kai issala verysad.gif .
*

Tai ir as visada taip dariau ax.gif ale nezinau, kas pernai rudeni buvo, kad nebeuzdengiau g.gif Silta, silta, sakau gal ir ziema bus silta, ai, susimoviau biski, bet kitos tai ir neissalo, tik ta viena vijokline, pirmamete dar buvo, nors kita roze irgi kartu su ja buvo ir pirkta ir sodinta, jau sukrovus ziedus dabar smile.gif gal veisle atsparesne, gal vieta geresne, nes jos pas mane ne visos vienoj vietoj auga, o ismetytos. Dar mazos dvi ar trys yra, sakiau naikinsiu, tik lapus joms grauzia kazkas, o grozio jokio verysad.gif
siaudukes
dar apie juodąją keramiką-Merkinėj yra labai stipriai užsiima šituom reikalu pora menininkų.jeigu reik suklusčiosi tlf. nr.

o kas dėl rožių tai gražu į jas pažiūrėt,bet jos mani nemyli doh.gif lb greit galą gauna unsure.gif o jau skintos tai išvis blink.gif buvo toks nutikimas,per koncertą davė palaikyt rankoj ,nu max 10 min. ,o toji paėmė ir nulenkė galvą doh.gif .nei uosčiau,nei kankinau,tik tvarkingai rankoj paturėjau blink.gif
Vilmora
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 06 18, 08:54)

o gal kas žinot kur ją galima nusipirkti? ax.gif aš visur ieškau augalų pakenčiančių pavėsį, nes pas mus ploto kad ir daug, bet visa sodyba apaugusi dideliais medžiais, tai visur pavėsis.
Cioca
Relija ačiū už naujus namučius, sveikatos pačiai 4u.gif .. Labai tiko nuotraukytė, Kalėdos namas labai įsimintinas, tie pamatai tokie super..

IngridaB apie pačią jau senai trūksta žodžių, tai ji pavasarį valgo braškes, vasarą grybauja ir dar sodybos paveikslą siuvinėjasi smile.gif . Netgi vaivorykštes mato tokias, kurias aš tik vaikystėj esu mačius biggrin.gif .. Tikra šaunuolė esi 4u.gif 4u.gif

Ditaiene lyg guminių ieškai, o pati iš Panevėžio? Žemdirbių turguj nusipirkau, splvotus, rusiškus jau antri metai, o jie vis kaip nauji..

MF2HD nuotraukos bitučių neturiu, bet jei šiandien pavyks nuvažiuot į kaimą, tai nufotkinsiu.

Daugelis auginate rožes, man tai net laukinės erškėtrožės neprigijo ax.gif , gal aš nežinau kokių subtilybių?
trakstbrakst
QUOTE(Vilmora @ 2009 06 18, 10:06)
o gal kas žinot kur ją galima nusipirkti? ax.gif aš visur ieškau augalų pakenčiančių pavėsį, nes pas mus ploto kad ir daug, bet visa sodyba apaugusi dideliais medžiais, tai visur pavėsis.
*

Na siemet "New down" rozes maciau Senukuose, Vilniuje, o pernai pirkau prie Moletu Maximos. Ir dar jei jau sodinsi, tai gali su snapuciais derint. Jie irgi pavesi pakencia ir su rozem draugauja.
Bet kokia istverminga roze bebutu graziausia ji sauletoj vietoj. Na a irgi labai toj vietelej roziu norejau tai pasisodinau, kaip minejau visai nebligai jos ten jauciasi. Gal tu rododendrus pabandyk, jei jau visai pavesis. Ir dar yra daug lapiniu augalu graziu, dar raktazoles visos pavesije tarpsta, hortenzijos. mirksiukas.gif
IngridaB
Trakstbrakst,ačiū už nuorodą dėl rožių.Kaip patiko karpatiniai katilėliai atrp rožių.Koks grožis. wub.gif O mano jie išmėtyti tai šen,tai ten.Nesugalvojau,kad reikia sodinti tarp rožoų.Ai na sau kaip gražu. wub.gif wub.gif Įdomu,jei juos perneščiau atsargiai?Nors jie jau sukrovę žiedus. g.gif
O rožių pažiūrėti galima netoli nuvažiuoti,bent jau mūms nuo Panvevėžio į Latviją,Rundalės pilį.Mmmmmmmmm kaip ten gražu,pernai dar buvome. g.gif
Cioca,netoli reikia tenuvažiuoti tokią vaivorykštę pamatyti,link Upytės. mirksiukas.gif
Buvau turguje,bobučių nėma. schmoll.gif Tai vsitiek papirkau gėlių.Svyrančią pelargoniją,vyno spavos,pakopų(atrodo taip vadinasi,baltais žiedeliais irgi svyrančios)surfinijų,dar kažkokią svyrančią ir trąšų joms.Kitaip sakė nieko nebus. g.gif Tai kai sodinsiu reikia paberti po šaknimis,paskui laistant jos po truputi tirps. bigsmile.gif Ai tiesa dar anyžiaus du daigelius paėmaiu,nebežinau ar sudygo pas mane? g.gif
Aha Barric,žiūriu vyturėlis pati?
Cikadelė
Sveikos, gal ir man jau reiktų prisijungti prie jūsų 4u.gif
turim kaime sodybą 4u.gif nors tiksliai nežinau, pagal kokius kriterijus čia jungiatės- ta sodybėlė yra mano senelių, šį pirmadienį palaidojom babytę 4u.gif ir sodybą kaip ir liko mūsų su vyru ir mano tėvų priežiūroje- tad dabar teks viską tvarkyti, puoselėti babytės atminimą 4u.gif nors ir seniau jau kapstėmės ten, ypač mano vyras lotuliukas.gif
barric
QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 18, 10:46)
Sveikos, gal ir man jau reiktų prisijungti prie jūsų 4u.gif
turim kaime sodybą 4u.gif nors tiksliai nežinau, pagal kokius kriterijus čia jungiatės- ta sodybėlė yra mano senelių, šį pirmadienį palaidojom babytę 4u.gif ir sodybą kaip ir liko mūsų su vyru ir mano tėvų priežiūroje- tad dabar teks viską tvarkyti, puoselėti babytės atminimą 4u.gif nors ir seniau jau kapstėmės ten, ypač mano vyras lotuliukas.gif
*

Tai sveika prisijungusi, uzuojautos del babytes, ir linkejimai graziai puoselet sodyba, lauksim nuotrauku, kuriam rajone sodyba?
Cikadelė
QUOTE(barric @ 2009 06 18, 10:53)
Tai sveika prisijungusi, uzuojautos del babytes, ir linkejimai graziai puoselet sodyba, lauksim nuotrauku, kuriam rajone sodyba?

na dėl sodybos buvo taip, kad vaikų visi 6 buvo, bet testamentu paliko mano mamai, nes babytės noras buvo, kad sodyba ir toliau žydėtų, kad niekas neparduotų....bet net minties tokios nėra schmoll.gif nes mano vyras jau nemažai ten pasidarbavo.... thumbup.gif per metus labai smarkiai apsitvarkėm aplinką, o va viduje tik susidėjom dalį plastikinių langų (šiaip aš būčiau nedėjusi, man patinka autentika, bet dėjom pagrindiniuose ka,mbariuose, kuriuose bočiai gyveno, nes pro senus pūsdavo vėjas rolleyes.gif
sodyba yra 3 km nuo Platelių (Žemaitija) 4u.gif
Šelma
Neturėsim prūdo..neturėsim kalno... verysad.gif B atsiemė šian nuostavybės dokumentus, važiavo seniūnijon mūsų-aplink privati žemė arba jau išsinuomuota verysad.gif Ir laumių namuka dabar iš beržynėlio reikės pernešt kažkur, ne valstybinėj žemėj jis pasirodo doh.gif O man dar pmsas, einu pažliumbt, kaip liūdna verysad.gif
Irvel
Cikadele, labas 4u.gif Žemaitijoj pagausėjimas. thumbup.gif

Šelma, console.gif
Cikadelė
QUOTE(Irvel @ 2009 06 18, 11:14)
Cikadele, labas  4u.gif  Žemaitijoj pagausėjimas.  thumbup.gif

o kas dar iš Žemaitijos? g.gif
mes praėjusį rudenį išsikasėm prūdą thumbup.gif tai žiemą jau su pačiūžom varėm thumbup.gif bet teko pavargti kol prisiprašėm, kad kas iškastų, nes niekas nenori važiuoti taip toli, už atvažiavimą reikia mokėti, šiaip netaip blush2.gif o dabar iš prūdelio pasijungėm varikliuką ir atsivedėm vandenį iki šiltnamio thumbup.gif nebereikia tampyti vandens, kol prūdo nebuvo į priekį eidavom vandens apie 300 metrų ir tada atgal su kibirais doh.gif

Šelma, labai gaila verysad.gif nors nelabai įsigilinu į situaciją, o prūdelis tikrai reikalingas sodyboj blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(relija @ 2009 06 17, 21:54)
kokias žuvis auginsit? mes pavasarį užsipirkom iš veisyklos lynų ir karpių 4u.gif ir jau suleidom, dar vyras su broliu žvejai, tai ką sužvejoja Platelių ežere, paleidžia į prūdelį thumbup.gif tai žinokit, dabar kaime atrakcija, žuvis šerti, ateini ir matosi kaip paviršiuje uodegas išrietę šildosi saulėje thumbup.gif tik va jau ne viena gervė prisistatė ir kartais vis kabina snapu, nori, matyt žuvies, tai laikinai pastatėm baidyklę lotuliukas.gif taip baisiai atrodo laugh.gif
barric
QUOTE(Šelma @ 2009 06 18, 11:10)
Neturėsim prūdo..neturėsim kalno...  verysad.gif  B atsiemė šian nuostavybės dokumentus, važiavo seniūnijon mūsų-aplink privati žemė arba jau išsinuomuota  verysad.gif Ir  laumių namuka dabar iš beržynėlio reikės pernešt kažkur, ne valstybinėj žemėj jis pasirodo  doh.gif O man dar pmsas, einu pažliumbt, kaip liūdna  verysad.gif
*

eee, Selma, issikasit pruda, o is iskastu zemiu susikrausit kalna, nezliumbk, viskas bus ore, ania? biggrin.gif
Irvel
Cikadele, tu busi penkta iš Žemaitijos. Bėgau į žemėlapį suskaičiuot. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.