Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vilniaus energijos pranešimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
kutosiuke
Sveiki,

Kas gavote kartu su sąskaita iš Vilniaus energijos šį pranešimą? http://www.vilniaus-energija.lt/news.php?l...sec=&id=176

Nežinau, čia taip surašyta, jog suprasti gali tik išgėrus. blink.gif Gal kas gali normalia žmonių kalba pakomentuoti, koks skirtumas tarp tų dviejų būdų pinigine išraiška ir nauda? g.gif unsure.gif
Viliana
mes irgi gavome, ka daryti nezinau, bet kokiu atveju, jauciu kainos vel pakils jei atsiras tarpininkai, bei jei nieko nedarysim irgi blogai bus verysad.gif einu dar skaityti, nes nevisai supratau, mes nei bendrijos neturim nei pirmininko unsure.gif
Viliana
paskambinau as i ta energija, na tai pagal knygutes numeri pasake, kad mano sutartyje dabar taikomas 1 variantas su tarpiniku doh.gif todel ir mokam nemazai TIEM tarpininkam, o jei norim 2 pasirinkti turi buti organizuojamas namo susirinkimas ir visi pasirasyti uz 2, tada i energija vykti ir perrasineti sutartis. Susirinkima organizuoja bendrija arba ta organizacija kuriai mokat uz bendra ekspluatavima....

zodziu pas ka 1 ir nori ji pasilikti nieko nereikia daryti
kutosiuke
Niu va kaip protingai padarei. biggrin.gif Net man nekilo mintis to padaryti... Ech. Tai ka lauksim, ar pas mus name bus renkami parasai.

Siaip pati VE galetu aiskiau viska isdestyti ir su pavyzdziais. Nes dabar, kokia bobulyte tikrai nieko nesupras ir nedarys.
Papildyta:
Bet pala... Ten raso, jog siuo metu Vilniuje taikomas 2-as varinatas (be tarpininku). O pirmas su tarpininkais... huh.gif
Viliana
na cia matyt kaip kur, nes man pasake, kad pas mus taikomas 1 verysad.gif gal todel, kad nepriklausom jokiai bendrijai ir niekas uz mus nepasirupino ir taikomas pagal viso namo taikoma varianta doh.gif

nes mes tik pries metus atsikraustem, tai niekas cia nieko nesake apie jokius variantus, dave sutartis pasirasyt, o nei mes zinojome nei ka, kad yra pasirinkimas verysad.gif o dabar isleido istatyma, pagal kuri visi zmones informuojami apie tai ir turi teise rinktis, bet aisku tam daug kliuciu sudare, nes reikia viso namo sutikimo, neuztenka kiekvieno individualiai. zodziu....dabar bent suzinojau, kad energija is manes nusiurbe uz nieka...
divėja
Man tai cia isvis kazkokia mistika doh.gif
Niekas nieko apie tai nekalbejo,ir bac islindo cia kazkokia nesamone blink.gif ir kaip supratau,tas sutartis reikia persirasyti iki liepos 1d. O kaip suspeti????? Kazkoks absurdas doh.gif
Viliana
QUOTE(divėja @ 2009 06 15, 23:36)
Man tai cia isvis kazkokia mistika doh.gif
Niekas nieko apie tai nekalbejo,ir bac islindo cia kazkokia nesamone blink.gif  ir kaip supratau,tas sutartis reikia persirasyti iki liepos 1d. O kaip suspeti????? Kazkoks absurdas doh.gif

o dauguma vasara atostogauja, tai visu parasu tikrai nesurinks, nebent uztenka daugumos g.gif doh.gif
murzius
Nemanau, kad Dalkija savo iniciatyva ims siūlyti sumažinti šildymo kainą. Klausimas-kuo skiriasi Dalkija nuo Vilniaus energijos ? Mokam vieniems, po sutarties pakeitimo mokėsim kitiem ir daugiau. Būtina perskaityti laiške paminėtus įstatymus ir tik tada kažką pasirašinėti popierius. Gali būti taip, kad tuose įstatymuose ir nuostatose yra punktas, leidžiantis Vilniaus energijai savavališkai keisti įkainius ar dar kažką negero daryti. Ne pirmas kartas, kai jie taip daro.
Nemokamas sūris tik pelėkautuose ir tai tik antrai pelei.
P.S.
Nuo kada Vilniaus energija įgijo teisę perimti gyventojų turtą ? Cituoju:" jūsų karšto vandens apskaitos prietaisai bus perimti mūsų bendrovės žinion bei priežiūrai ". Gal čia ir yra šuo pakastas ? Kai apskaitos prietaisai atsidurs jų žinioje ???, tada reiks juos už pinigus keisti, testuoti, tikrinti ir galiausiai bus pastatyti skaitliukai, kurie suksis tik prisilietus prie krano. Prisiminkit naujus elektros skaitliukus
MuzikALI
mes irgi gavom ta pranesima doh.gif pasisuko galva man tiesa sakant. reiks bandyt nueit iki energijos gal, bandyt pasirasyt del 2-ojo varianto. o kazin kaip tokiu atveju- pvz 3dalis gyventoju nueina asmeniskai i tinklus ir pasiraso sutarti uz 2 varianta, o kiti del kokiu priezasciu nenueis, tai ar jie kiekvienam gyventojui skirtingu budu ir skaiciuos nesuprantu..? ar nuo namos daugumos- kokiu budu dauguma nam,o gyventoju nori, tuo skaiciuoja. nzn cia man mintys kyla tiesiog tokios smile.gif
Viliana
as supratau, kad visas namas turi apsispresti, nes kiekvienam atskirai netaikys, reikia arba viena varianta visiem taikyti, arba antra, na jei norit pirmo, tai nieko daryt nereikia, o jei antro tai surinkti gyventoju parasus ir tada ta pazyma i energija pristatyti bei paskui kiekvienam eiti pasirasyneti naujas sutartis
murzius
Kas skaitė naują sutartį reglamentuojantčius įstatymus ir kas matė tą sutartį ? O gal aš iš viso noriu atsijungti nuo centralizuoto šildymo. Žiema vieną mėn. tęsiasi, o už "šildymą" mokėt reikia 5 mėnesius. Nafig jie man reikalingi gun_bandana.gif
kutosiuke
Tai jau tikrai, teisingai cia pastebejot, jog per menesi laiko reikia susisukti su tom "sutartim"...
o keisciausia, tai, jog ten tos taisykles, kuriomis remiasi - daugiau nei 100 psl. Jokiu sutarciu neimanoma rasti, galu gale VE normaliai nepaaiskina, kuo skiriasi 1-as ir 2-as budai. gun_bandana.gif
kutosiuke
Beto, Fabeta organizuoja susirinkimus del sito dalyko. Kuriu namus Fabeta administruoja - pasidomekit, kada susirinkimas.
kutosiuke
O sakykit, kaip yra su mokejimu uz sildyma ir vandeni uz nemokius kaimynus. Juk VE padalina ta suma visiems butams ir skola yra padengiama. Apskritai, ar tai teisetas dalykas? Kodel as turiu padengti nemokaus kaimyno skolas? A?
Viliana
QUOTE(kutosiuke @ 2009 06 17, 12:09)
O sakykit, kaip yra su mokejimu uz sildyma ir vandeni uz nemokius kaimynus. Juk VE padalina ta suma visiems butams ir skola yra padengiama. Apskritai, ar tai teisetas dalykas? Kodel as turiu padengti nemokaus kaimyno skolas? A?
*

vat ir manes sis klausimas kankina, nes as jauciu pas mus tokiu nemokiu daug, juk turi buti koks nors istatymas kuris gintu vartuotoju teises, jie gi negali daryti viska ka nori, man ta energija isvis nepatikima ir abejotina doh.gif
kutosiuke
Na taip. Kas turit is anksciau pasirasytas sutartis, paziurekit, ar yra toks punktas apie neapmoketas skolas? Jeigu ten nera pamineta ir pasirasyta, manau, jog tai yra realus pagrindas nemoketi skolos uz nemokius kaimynus. Kodel as turiu dengti to kaimyno skolas kazkokias? Cia ne mano problema. huh.gif
kutosiuke
Visa info: http://www.delfi.lt/news/economy/energetic...php?id=22691715
ūkio bitė
2visiems VE klientams:

Turiu tamsteles informuoti, kad bet katra Dvišalės sutarties šalis (šiuo atveju VE) negali versti kitos šalies (šiuo atveju paslaugos ar prekės pirkėjo) pasirašyti Naują sutartį .
Motyvuodama "būtinais sprendimais", kas dar nėra įrodyta, kad tai yra iš tikrųjų būtina ir tuo pačiu pasinaudodama monopolininko padėtimi.

Pažymiu, kad šilumos skirstymo metodus pasirenka vartotojas, taipogi gali juos (metodus) ir pats siūlyti.

Išvada peršasi vienareikšmė: skundas Vartotojų teisėms.

P.S. Delfio neskaičiau.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.