Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Knygu skaitytoju klubas 50dalis
Supermamų klubas > Poilsis, pomėgiai ir šventės > Pomėgiai ir pramogos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
klopedija
Tai ta proga... mirksiukas.gif user posted image
Papildyta:
Skaitom knyga kartu. 1-asis susiejimas

Skaitom knygą kartu II-asis susibėgimas
klopedija
Registruojuosi su Edmondo de Amičio apysaka "Širdis". Jau baiginėju, jaučiuosi patenkinus smalsumą ir užpildžius "mokyklinę spragą" (mano laikais jos dar nereikėjo skaityti). Nerandu šioje knygoje nieko blogo, vien tik gėris, bet... g.gif Mane erzina naivi didaktika ir besaikės dorumo liaupsės. Drįstu manyti, kad tokio pobūdžio nuolatinis moralizavimas neskatina šiuolaikinių mokinių gerbt savo tėvą ir motiną, ir kiekvieną artimą. Atvirkščiai, kelia norą pasipuikuoti savo teisėmis, nepaisant jokių pareigų. Vertybės apsivožė aukštyn kojom verysad.gif (Kartą girdėjau, kai pradinukas mokytojai pasakė: "Eik n..., padla!")
Twiggy
Labas, noriu paklausti, gal zinote kokios Sidney Sheldon'o knygos yra isleistos lietuviu kalba? Internete nerandu info g.gif
groovy
Sveikos, registruojuosi su Būgno oda, kankinu ją, taip sakant g.gif Gal vėliau įsivažiuosiu g.gif
Dolitlė
QUOTE(Twiggy @ 2009 06 12, 19:22)
Labas, noriu paklausti, gal zinote kokios Sidney Sheldon'o knygos yra isleistos lietuviu kalba? Internete nerandu info  g.gif
*

Yra, ir labai nemažai. smile.gif
Štai čia įsivesk autorių Šeldonas, Sidnis ir Tau parodys visas jo knygas, esančias Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje:
http://katalogas.kvb.lt/

Įrašyk Sheldon, Sidney (1917-2007) ir rasi šio autoriaus knygas, esančias ir Kauno, ir kitų miestų bibliotekose:
http://www.libis.lt/#
Twiggy
Oho, aciu labai bigsmile.gif
saule^
sveikos smile.gif mano sesija jau lamingai baigta assa.gif

galesiu atsideti palaimingam skaitymui smile.gif registruojuosi su S.rushdie "Paskutiniu mauro atodusiu". labai patinka thumbup.gif

tik dar viena nemalonuma reiks sutvarkyt. doh.gif magistrinio vadove lauke vakar, o as nenuejau. ivyko nesusipratimas...dabar reiks laiska rasyt atsiprasinet...jau kaip nervinuos..ir nepatogu..bet tikiuosi viskas bus ok ir po velniu nepasius..doh.gif
klopedija
QUOTE(saule^ @ 2009 06 12, 21:11)
tikiuosi viskas bus ok ir po velniu nepasius..doh.gif
*
... ir nepasius, ir nepasiųs... mirksiukas.gif
saule^
QUOTE(klopedija @ 2009 06 12, 21:48)
... ir nepasius, ir nepasiųs...  mirksiukas.gif
*

lotuliukas.gif thumbup.gif
klopedija
O tas "mauras" ir mano lentynoj labai garsiai "dūsauja" hihihi.gif . Po "Širdies" griebsiu jį, nes paskui gali užkimti hihihi.gif .
martux
Linksma Klopedija šiandien smile.gif
Registruojuosi su naujuoju Irvingu. Mūčinu.
Dolitle, ačiū už informaciją apie keistąjį V.Lermontovą, tiesą sakant, nesu panašios literatūros mėgėja, o dar šriftas tos Delfanijos tiesiog neįmanomas blink.gif
Papildyta:
QUOTE(saule^ @ 2009 06 12, 21:11)
tik dar viena nemalonuma reiks sutvarkyt.  doh.gif magistrinio vadove lauke vakar, o as nenuejau. ivyko nesusipratimas...dabar reiks laiska rasyt atsiprasinet...jau kaip nervinuos..ir nepatogu..bet tikiuosi viskas bus ok ir po velniu nepasius..doh.gif

Linkiu, kad viena kitą suprastumėt ir nesusipratimų nebebūtų 4u.gif
ingalein
Sveikos knyges!

Ilgai cia nesilankiau... ax.gif

Jungiuosi su naujai isleista vaikystes megstama knygele "Nenoriuku darzelis". Perskaiciau savo maziui biggrin.gif Dabar megaujames "Momo".

Sagan, ar turejai laiko "Mobi Dikui"? blush2.gif

Geros vasareles visoms!
klopedija
Žūklė

Kiekviena mašinėlė yra durna –
vos vandenį pamačius
kalena dantim.
Tris žuvis netoliese –
tris linksmas uodegėles jaučiau,
tačiau rašomoji mašinėlė taip barška...
Jeigu būčiau žvejojęs ausimis,
o ne rankom –
tris eilėraščius
būčiau parašęs.
Kol vienai žuvelei
bučiavau akis,
kitos nėrė gilyn – pasislėpė.
Su tokiais įrankiais
geriau neit prie vandens.
lotuliukas.gif

Čia šiaip tokia labai lengva mįslė: kas parašė? mirksiukas.gif
Dolitlė
QUOTE(klopedija @ 2009 06 13, 10:49)
[i]Žūklė
Čia šiaip tokia labai lengva mįslė: kas parašė?  mirksiukas.gif
*

Ne aš, bet visažinis internetas sako, kad tai - žuvų žinovo (knyga "Ilga žuvis") Gintauto Dabrišiaus eilės. 4u.gif bigsmile.gif
http://209.85.129.132/search?q=cache:19IW5...=clnk&gl=lt
klopedija
QUOTE(Dolitlė @ 2009 06 13, 11:04)
Ne aš, bet visažinis internetas sako, kad tai - žuvų žinovo (knyga "Ilga žuvis")  Gintauto Dabrišiaus eilės. 4u.gif  bigsmile.gif
http://209.85.129.132/search?q=cache:19IW5...=clnk&gl=lt
*
Dolitle, Tu - paieškų genijus! thumbup.gif
Pašol
šio forumo dėka perskaičiau Setterfield 'Tryliktoji pasaka'. dabar ruošiuosi kalbėjimui (aš 10tokė) ir norėčiau pacituot tas vietas, kur atsiskleidžia pagr. veikėjos meilė knygoms, bet iki pirmadienio knygos negausiu, nors turėjau doh.gif nėra vedančių el. užrašų su citatom, kurias galėtumėt įmest? blush-anim-cl.gif
groovy
QUOTE(saule^ @ 2009 06 12, 20:11)
tik dar viena nemalonuma reiks sutvarkyt.  doh.gif magistrinio vadove lauke vakar, o as nenuejau. ivyko nesusipratimas...dabar reiks laiska rasyt atsiprasinet...jau kaip nervinuos..ir nepatogu..bet tikiuosi viskas bus ok ir po velniu nepasius..doh.gif
*

Sveikinu ir kaip viskas baigėsi? Mano magistras baigtas, tai aš kažkaip vietos nerandu, atrodo, kad per ramu, nėr dėl ko nervintis doh.gif Užtat dar apie kažką galvoju doh.gif Baisu...

QUOTE(Pašol @ 2009 06 13, 14:06)
šio forumo dėka perskaičiau Setterfield 'Tryliktoji pasaka'. dabar ruošiuosi kalbėjimui (aš 10tokė) ir norėčiau pacituot tas vietas, kur atsiskleidžia pagr. veikėjos meilė knygoms, bet iki pirmadienio knygos negausiu, nors turėjau doh.gif  nėra vedančių el. užrašų su citatom, kurias galėtumėt įmest? blush-anim-cl.gif
*

Kažkas buvo įmetęs nemažą ištrauką kažkurioje knygių temoje, tik kurioje doh.gif
saule^
QUOTE(groovy @ 2009 06 13, 18:33)
Sveikinu ir kaip viskas baigėsi? Mano magistras baigtas, tai aš kažkaip vietos nerandu, atrodo, kad per ramu, nėr dėl ko nervintis doh.gif Užtat dar apie kažką galvoju doh.gif Baisu...
Kažkas buvo įmetęs nemažą ištrauką kažkurioje knygių temoje, tik kurioje doh.gif
*

ir apie ka baisaus galvoji?

o as tik siandien susikaupiau atsiprasymolaiska parasyti...dar nzn kuo baigsis doh.gif
groovy
QUOTE(saule^ @ 2009 06 13, 17:55)
ir apie ka baisaus galvoji?

o as tik siandien susikaupiau atsiprasymolaiska parasyti...dar nzn kuo baigsis doh.gif
*

Nu jau, reikėjo iš karto pulti, geriausia buvo paskambinti, bet gal tel. nr. nedavė.

O galvoju dar apie kokius nors mokslus ir pačiai nuo tos minties baisu darosi biggrin.gif
saule^
QUOTE(groovy @ 2009 06 13, 18:59)
Nu jau, reikėjo iš karto pulti, geriausia buvo paskambinti, bet gal tel. nr. nedavė.

O galvoju dar apie kokius nors mokslus ir pačiai nuo tos minties baisu darosi biggrin.gif
*

puoliau, bet neradau, o tel nedave:(

o apie mokslus galvok, geras procesas lotuliukas.gif
Pašol
QUOTE(groovy @ 2009 06 13, 17:33)
*

29! bigsmile.gif Luiziana, nemoku apsakyt, kaip padėjai user posted image
luiziana
QUOTE(Pašol @ 2009 06 13, 19:13)
29! bigsmile.gif  Luiziana, nemoku apsakyt, kaip padėjai user posted image
*

Tai,kad as nelabai ir spejau biggrin.gif ka tik perskaiciau tavo prasyma ir jau maniau rasysiu atsakyma,nes ta visa mano rasyta istrauka yra ikelta i musu SMknygu klubo tinklapi,greita ir lengva rasti,bet va nespejau pasakyti anksciau,turejai nemazai vargo matyt visas temas perversti doh.gif Dziaugiuosi,kad neveltui tiek nurasinejau kazkada is knygos drinks_cheers.gif
Pašol
QUOTE(luiziana @ 2009 06 13, 19:48)
turejai nemazai vargo matyt visas temas perversti  doh.gif Dziaugiuosi,kad neveltui tiek nurasinejau kazkada is knygos  drinks_cheers.gif
*

į paiešką pavadinimą vedžiau, išmetė gal 3 temas, atsidariau pirmąją, ir vėl į paiešką, o ten tavo postas čia pat 4u.gif taip, kad nedaug to vargo, svarbu ne veltui bigsmile.gif jau moku monologą apie 'Tryliktąją pasaką', jei bus tokia potemė, tikiuos savo mokytojas sužavėt biggrin.gif
luiziana
QUOTE(Pašol @ 2009 06 14, 15:41)
į paiešką pavadinimą vedžiau, išmetė gal 3 temas, atsidariau pirmąją, ir vėl į paiešką, o ten tavo postas čia pat 4u.gif taip, kad nedaug to vargo, svarbu ne veltui bigsmile.gif jau moku monologą apie 'Tryliktąją pasaką', jei bus tokia potemė, tikiuos savo mokytojas sužavėt biggrin.gif
*

Na tai sekmes tada tau 4u.gif
Aimma
Sveikos 4u.gif
Gal kas galėtų pasakyti, ar tikrai neįmanoma įeiti į knygių svetainę, nes aš jau kuris laikas įleidžiama tik į prieangį, kai noriu atsiversti apie konkretų autorių, gauna per nosį. Sakau, gal tie trukdžiai nėra tokie laikini ir reikia ieškoti kokio kito kelio, ta prasme spausti kokią kombinaciją ar pan.?
ane, apie ,,dienų pavyzdžius" tiksliai pasakei - demonstratyviai meistriška. Kažkaip atrodė, kad būtent dėl to ir nepatiks. Džiaugius, kad klydau.
O dabar prie reikalo mirksiukas.gif
A. Makine ir jo ,,Prancūziškas testamentas". Buvau skaičius ,,Žako Dormo dangus ir žemė" ir nusprendusi, kad tai ne mano autorius. Erzino sentimentaloka intonacija, nežinia ko ieškojimas... Dabar, jei galėčiau laiką atsukti atgal, skaityčiau tik testamentą ir net nebežiūrėčiau į kitus romanus. Be jokios abejonės, testamentas - geriausia jo knyga ir geriau jau nebus. Kaip supratau, savo senelės biografijos pagrindu jis ir rašo romanus. Tikrai sukrečianti istorija. Bet labiausiai darė įspūdį tokio trapaus prancūziško impresionizmo ir dokumentinio, su natūralistinėm detalėm rusiško pasakojimo derinimas. Grožio ieškojimas iš bado ir šalčio mirštančioje Rusijoje - ar begali kūti kas pozityviau. Čia jau nebeerzino intonacija, nes buvo ji motyvuota, nuoširdi. Bus matyti, kiek ta knyga gyvens su manim, bet net susijuokiau pastebėjus, kad kelias dienas nuobodžiose situacijose, šiaip kasdienybėje akimis ieškojau grožio apraiškų doh.gif Rekomenduoti, manau, nelabai yra kam, nes dauguma jau skaitė.
klopedija
QUOTE(Aimma @ 2009 06 14, 20:12)
Sveikos 4u.gif
Gal kas galėtų pasakyti, ar tikrai neįmanoma įeiti į knygių svetainę, ieškojau grožio
*
Ten rašoma:
Dėl Google svetainės turinio valdymo sistemos pakeitimų dingo beveik visos šiame puslapyje buvusios nuorodos. Jas po truputį vėl įkelsime.

Atsiprašome už nepatogumus.

O visi kiti skyreliai veikia normaliai mirksiukas.gif .
Brūkšniukas
QUOTE(klopedija @ 2009 06 12, 18:19)
Registruojuosi su Edmondo de Amičio apysaka "Širdis". Jau baiginėju, jaučiuosi patenkinus smalsumą ir užpildžius "mokyklinę spragą" (mano laikais jos dar nereikėjo skaityti). Nerandu šioje knygoje nieko blogo, vien tik gėris, bet...  g.gif  Mane erzina naivi didaktika ir besaikės dorumo liaupsės. Drįstu manyti, kad tokio pobūdžio nuolatinis moralizavimas neskatina šiuolaikinių mokinių gerbt savo tėvą ir motiną, ir kiekvieną artimą.
*

nebuvai skaičius? blink.gif o aš, gal jau minėjau, žliumbiau ją skaitydama būdama paauglė, žliumbiau ir dabar.
Man ji - labai šilta knyga, aišku be proto teigiama, bet...... dabartiniai tėvai dėl savo vaikų tikriausiai taip nebesiaukotų... pvz. kad ir parašytų ką nors į dienoraštį wub.gif norėčiau kada perskaityti savo vaikui šią knygą nedrebančiu balsu blush2.gif

QUOTE(saule^ @ 2009 06 12, 20:11)

*

sveikinam tavęęęęęę, sveikinam tavęęęęęę 4u.gif

mano paraše esanti kalytė labai eiško namų blush2.gif

ai tiesa - registruojuosi su:

Blyton "Stebuklingu tolumų medžiu";

M. Endės "Momo" - buvau šokiruota šios knygos, be to, dievinu knygas, kurios skirtos vaikams, bet skaityti jas reikia suaugus biggrin.gif

ir pradėjau M. Endės "Begalinę istoriją" wub.gif

tai gal padiskutuokime apie vaikišką literatūrą? biggrin.gif

Klopedija, prašymą turiu..... jeigu užmatytum kur NOrdqvisto "Petsono tortas. Lapių medžioklė" - paimk man, a? Amžių dėkinga būčiau blush2.gif
agnuzeb
QUOTE(klopedija @ 2009 06 12, 19:19)
Registruojuosi su Edmondo de Amičio apysaka "Širdis". Jau baiginėju, jaučiuosi patenkinus smalsumą ir užpildžius "mokyklinę spragą" (mano laikais jos dar nereikėjo skaityti). Nerandu šioje knygoje nieko blogo, vien tik gėris, bet...  g.gif  Mane erzina naivi didaktika ir besaikės dorumo liaupsės. Drįstu manyti, kad tokio pobūdžio nuolatinis moralizavimas neskatina šiuolaikinių mokinių gerbt savo tėvą ir motiną, ir kiekvieną artimą. Atvirkščiai, kelia norą pasipuikuoti savo teisėmis, nepaisant jokių pareigų. Vertybės apsivožė aukštyn kojom  verysad.gif  (Kartą girdėjau, kai pradinukas mokytojai pasakė: "Eik n..., padla!")
*

Na as tada dar priklausiau geruju mokiniu grupei ir mokykloj man si knyga labai istrigo i atminti.

saule^, groovy, dideliausi sveikinimai pabaigus mokslus 4u.gif Zinau ka sitas dziaugsmas reiskia biggrin.gif groovy, zinok ne tave viena baisios mintys kankina biggrin.gif As irgi sakiau, kad pabaigsiu mokslus ir niekada daugiau, niekada biggrin.gif Bet jau po truputi apie magistranturos mokslus irgi pradedu galvoti doh.gif Tik kol kas dar zveriskos kainos uz moksla atbaido doh.gif Taip tai gal atsiemusi diploma tempciau iskart pareiskimus i univerus rolleyes.gif

O vakar dalyvavau musu miesto sventeje, linijiniu sokiu fiestoje "Sokti ismoksta visi" biggrin.gif Na smagu buvo, ir kiek ziurovu apturejome blink.gif Mums pirmokems tai buvo pirmas viesas pasirodymas blink.gif Bet buvom labai drasios thumbup.gif Einu sukelsiu keleta nuotraukeliu i musu albumeli mirksiukas.gif Dar ikelsiu ir is musu ankstesnes vakaruskos mirksiukas.gif

Merginos, albumelis jau pilnas Reiketu naujo 4u.gif
Aimma
Ačiū, klopedija blush2.gif Jezau, kokia esu žiopla. Netikėkit niekuo, ką rašau apie knygas, juk matot, kad nesugebu visko nuo pradžios perskaityti. O gal dėl to, kad visko neperskaitau, tiek gerų knygų randu g.gif
groovy
agnuzeb, tai gal nereikės mokėti, jei vidurkis aukščiau 8 g.gif Užtat aš ir galvoju apie doktorantūrą, kad nereiktų mokėti, nes antras bakalauras ir magistras jau kainuoja doh.gif Nors norėčiau eiti visai į kitą sritį, o doktorantūra tai tik tos pačios srities išeitų turbūt.
klopedija
QUOTE(Brūkšniukas @ 2009 06 14, 21:28)
Klopedija, prašymą turiu..... jeigu užmatytum kur NOrdqvisto "Petsono tortas. Lapių medžioklė" - paimk man, a? Amžių dėkinga būčiau blush2.gif
*
Jei tik aptiksiu! pioneer.gif

QUOTE(agnuzeb @ 2009 06 14, 21:30)
Merginos, albumelis jau pilnas Reiketu naujo  4u.gif
*
Tai sukurk naują: skaitytoju-klubas8, slaptažodis toks pats mirksiukas.gif .

QUOTE(Aimma @ 2009 06 14, 22:13)
Ačiū, klopedija blush2.gif Jezau, kokia esu žiopla. Netikėkit niekuo, ką rašau apie knygas,
*
Prašom! 4u.gif

Tikėsim tongue.gif hihihi.gif .
Man, tarkim, įdomios pačios įvairiausios nuomonės, ypač tos, kurios priešingos manosioms mirksiukas.gif . Visai įdomu pasvarstyt, kodėl žmogus taip, o ne kitaip galvoja. mirksiukas.gif Žiūrėk, imi ir atrandi ką nors naujo mirksiukas.gif .
martux
*

O kuo ši ypatinga?
Netyčia radau http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...96716&st=24 , kad dar viena mūsų pažįstama ieško smile.gif
Jurzole
QUOTE(Aimma @ 2009 06 14, 19:12)
A. Makine ir jo ,,Prancūziškas testamentas".
Bet labiausiai darė įspūdį tokio trapaus prancūziško impresionizmo ir dokumentinio, su natūralistinėm detalėm rusiško pasakojimo derinimas. Grožio ieškojimas iš bado ir šalčio mirštančioje Rusijoje - ar begali kūti kas pozityviau. Čia jau nebeerzino intonacija, nes buvo ji motyvuota, nuoširdi.

drinks_cheers.gif Labai graziai ir taikliai pasakei 4u.gif Butent tuo ir mane papirko si knyga. Ir dar ta nostalgija... ax.gif

Tik va nuvylei del "Zako Dormo...". Nesu dar skaiciusi, bet tikejausi jei ne tiek pat geros knygos, tai nors panasios... unsure.gif
Jurzole
Turejau savaite labai aktyviu atostogu, per kurias nuejau ar ne 100 km ir iki soties prisikvepavau gaivaus misko oro, bet rytais ir vakarais dar ir knygai laiko likdavo ax.gif Taigi per ta savaite pabaigiau Prusto "Svano link" ir Bukowski "Pasta".

Pabaigusi "Svano link", prisiminiau knygos redaktoriaus pratarmeje issakyta minti, kad prie Prusto "skonio" reikia priprasti, letai ir atidziai ji skaitant. Ir kad daug skaitytoju apleidzia trasa nebaige knygos, bet tie, kurie istveria, igyja priklausomybe ir nori vis daugiau tongue.gif Tai as matyt prie tu pastaruju... ax.gif Net ir prie klaikiai ilgu sakiniu pripratau, nebeerzina tongue.gif Uzbure mane Prustas... wub.gif Ieskosiu antrosios knygos, o kada nors tikiuosi ir visas septynias iveikti doh.gif Nors, kaip visada, labiausiai patrauke stiliaus poetika, o giliuju minties klodu, ko gero, ir neuzgriebiau ax.gif , bet vis tiek labai labai patiko. O perskaiciusi visus vietoviu aprasymus, uzsimaniau vel i Prancuzija - ypac i Paryziu blush2.gif

Beje, skaitydama apie herojaus vaikiska meile Svano dukrai Gilberte, pora kartu nekantriai piktinausi: kas cia per vaikiski issigalvojimai - laukia susitikimo kaip laimes, o susitikes kankinasi, jokios laimes nejausdamas (nors panasiai kankinosi ir "suauges" Svanas, taigi amzius cia gal ir niekuo detas tongue.gif ). O paskui staiga lyg lempute atminty isijunge: kaipgi as galejau pamirsti, kad pati vos ne visa paauglyste kamavausi nuo tokiu slaptu, labai romantisku ir labai skausmingu meiliu??? blush2.gif biggrin.gif Po sio netiketo nusvitimo skaiciau tuos puslapius jau visai kitaip... Visi mes ieskom savo prarasto laiko... drinks_cheers.gif

Bukowski "Pastas" - sia knyga buvau numetusi po keliasdesimties puslapiu, bet per atostogas pabaigiau per viena vakara. Susiskaite be problemu, bet pasirode labai vidutiniska. Ir kazkaip nieko sioje knygoje neradau, kas uzkabintu unsure.gif Visas joje uzgriebtas temas jau yra nagrineje kiti autoriai - giliau, itaigiau, pagaliau talentingiau cool.gif Gausiai vartojami necenzuriniai zodeliai siais laikais jau irgi nieko nebenustebins (nors knyga pirmasyk isleista 1971, gal tada ir sokiravo tas brutaliai atviras stilius?). O ir tas nuolatinis girtuokliavimas... Na gere zmogus visa gyvenima - ar verta apie tai knyga rasyti? O paskui is to girtuoklio fanu klubuose dar ir kultine asmenybe padaroma... rolleyes.gif Gal as kazko nesupratau, o gal per daug esu maciusi alkoholizmo sulauzytu likimu, kad galeciau literaturiskai zavetis dar vieno girtuoklio "ne tokio gyvenimo" peripetijomis... Zodziu, netapau Bukowski fane schmoll.gif Bet dar skaitysiu "Ham on Rye" (Arklienos kumpis), gal ir suprasiu netycia, kame tas Bukowski zavesys turetu slypeti? g.gif
luiziana
QUOTE(agnuzeb @ 2009 06 14, 20:30)

Merginos, albumelis jau pilnas Reiketu naujo  4u.gif
*

Nereikia dar naujo schmoll.gif ,apsikrove ir taip tais albumais biggrin.gif As dabar jau i darba lekiu,nespesiu,tai grizusi pratrinsiu savas foto,nes ten per klaida buvau sukelusi didelio formato,tada vel atsiras vietos mirksiukas.gif Palukek iki vakaro. 4u.gif
ingalein
M. Endės "Momo" - buvau šokiruota šios knygos, be to, dievinu knygas, kurios skirtos vaikams, bet skaityti jas reikia suaugus biggrin.gif

ir pradėjau M. Endės "Begalinę istoriją" wub.gif
tai gal padiskutuokime apie vaikišką literatūrą? biggrin.gif
*

Labas 4u.gif

Mes domimes vaikiska ir nevaikiska literatura biggrin.gif "Begaline istorija" jau perskaiciau savo vaikiui, dabar skaitom "Momo". Man abi knygas nupirko vyras (jis vokietis kaip ir M.Ende). Pirmoji labai patiko smile.gif

Labai apsidziaugiau knygyne pamaciusi savo sena megstama vaikystes knygele "Nenoriuku darzelis". Dabar baisiausiai ieskau "Aukstyn kojom" ax.gif

Ka dar is vaikisku teko skaityti ir ka mums parekomenduotumet?

Aciu Bruksniukui ir kitoms uz atsakymus 4u.gif
Neri29
sveikos knygu skaitytojos

Gal truputi cia as ne i tema, bet kitos tinkancios temos neradau.

Pildosi mano svajone, tuoj turesiu savo biblioteka namuose.

Tik iskilo beda, nezinau kaip sistemingai ir patogiai suregistruoti visas turimas knygas
Gal kas darete jau tai?
Brūkšniukas
QUOTE(martux @ 2009 06 14, 22:30)
O kuo ši ypatinga?
*

Kai gausiu - duosiu paskaityti. KOl kas galiu paskolinti "Sąmyšis darže. Nelaimingas Petsonas" - pastaroji apie mus, suaugusius biggrin.gif

QUOTE(ingalein @ 2009 06 15, 08:06)

Labai apsidziaugiau knygyne pamaciusi savo sena megstama vaikystes knygele "Nenoriuku darzelis".

Ka dar is vaikisku teko skaityti ir ka mums parekomenduotumet?

Aciu Bruksniukui ir kitoms uz atsakymus  4u.gif
*

O, Nenoriukus aš dar iš seniau turiu - jėginis reikalas wub.gif
Aš ir šiaip vaikiškas labiau mėgstu - ne tik dėl to, kad mėgstu skaityti vaikui balsu, ir atidarinėti dureles į tą slaptą pasaulį wub.gif mėgstu ir pati jame būti..... Mane užknisa europietiškas knisinėjimasis savo pačių mintyse, išgyvenimuose, mėšle doh.gif O rytiečių literatūra taip netoli nuo pasakų, vat.

O ką rekomenduoti?

Man patinka ilgos istorijos - kur spėjama įsimylėti herojus (apie tai rašo ir begalinėje istorijoje - kad yra tokių, kurie karčiai rauda pasibaigus knygai cool.gif ) - puikios yra "Anė iš Žaliastogių", ir "Anė iš Evonlio", "Emilis iš Lionebergės", "Mes Varnų saloje" wub.gif

ai, dar vėliau pagalvosiu 4u.gif
Svajotoja
Staigiai suskaičiau "ašaras spaudžiančią meilės istoriją" J. Patterson "Siuzanos dienoraštis Nikolui". Seilėta, banalu, amerikietiška. Bandymas parodyti kažkokią išmintį su penkių kamuoliukų principu ir dar tai, kad šis "principas" buvo kartojamas kelis kartus romano eigoje man visiškai kvaila ir banalu, o saldi pabaiga, kai bičas klūpi ant kelių gatvėj - vaje vaje... doh.gif Ir iš kur tie šimtai milijonų parduotų egzempliorių... doh.gif Nesistebiu, kad kažkokiam tinklapy radau tokio tipo komentarą "fajn knyga, man patiko,perskajchew,bewejk neacitrawkuz wink.gif" Taip ir įsivaizduoju tokią milijoninę auditoriją biggrin.gif

Registruojuos temoje su H.Hesse "Narcizas ir Auksaburnis" bei R.Daukanto "Simonas Daukantas - vargo pelė" smile.gif
agnuzeb
QUOTE(groovy @ 2009 06 14, 22:33)
agnuzeb, tai gal nereikės mokėti, jei vidurkis aukščiau 8 g.gif Užtat aš ir galvoju apie doktorantūrą, kad nereiktų mokėti, nes antras bakalauras ir magistras jau kainuoja doh.gif Nors norėčiau eiti visai į kitą sritį, o doktorantūra tai tik tos pačios srities išeitų turbūt.
*

Kad moketi nereikia tik dieniniam mokinantis, o va neakivaizdiniam jau reikia doh.gif O as i doktorantura tikriausiai jau nenoreciau, nes akademine veikla nelabai manes vilioja rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(luiziana @ 2009 06 15, 06:55)
Nereikia dar naujo  schmoll.gif ,apsikrove ir taip tais albumais  biggrin.gif  As dabar jau i darba lekiu,nespesiu,tai grizusi pratrinsiu savas foto,nes ten per klaida buvau sukelusi didelio formato,tada vel atsiras vietos  mirksiukas.gif  Palukek iki vakaro. 4u.gif
*

mirksiukas.gif
Dolitlė
Jau "papietavau" - perlėkiau per Laisvės al. knygų stalus ir Staniulio knygyną. Pajauta, Staniulio knygyne nupirkau A. Kronino "Kepurininko pilį". 4u.gif Laisvės al. jau neberadau - gal Klopedija "prasinešė" per tuos stalus? g.gif biggrin.gif mirksiukas.gif Kaunietės, gal kuri nors važiuosite į Vilnių ir prigriebsite Pajautos "Kepurininko pilį"? blush2.gif 4u.gif
solo
Kreipiuosi į jus smile.gif Ką rekomenduotumėt lengvam pasiskaitymui? Su gera humoro doze, gal šiek tiek romantikos. Tiesa, dar ieškau kažko panašaus į "Kodėl vyrai nesiklauso, o moterys nesiorientuoja žemėlapiuose?" Labai ačiū 4u.gif
bulkute
Sveikos skaitytojos 4u.gif

ar priimsit i savo buri blush2.gif kuri laika seku Jusu tema, bet nedrisau rasyti, nes skaityma nesenai vel is naujo atradau, kai vaikai jau siek tiek duoda laisves kvepuoti. Nedrisau rasyti, nes skaitau Jusu turbut jau gerai zinomas ir milijona kartu perskaitytas knygas, tik va Svajotojos Narcizas ir auksaburnis padrasino parasyti, nes kaip tik ja dabar pradejau ax.gif
Svajotoja
QUOTE(bulkute @ 2009 06 15, 12:59)
Sveikos skaitytojos 4u.gif

ar priimsit i savo buri blush2.gif  kuri laika seku Jusu tema, bet nedrisau rasyti, nes skaityma nesenai vel is naujo atradau, kai vaikai jau siek tiek duoda laisves kvepuoti. Nedrisau rasyti, nes skaitau Jusu turbut jau gerai zinomas ir milijona kartu perskaitytas knygas, tik va Svajotojos Narcizas ir auksaburnis padrasino parasyti, nes kaip tik ja dabar pradejau ax.gif
*

Labai smagu, kad mano post'as paskatino parašyti - prašom drąsiau ir po daugiau! smile.gif Įdomu bus palygint nuomones, kai abi perskaitysim knygą.
node
sveikos smile.gif gera žinia -

user posted image
gintarelia
QUOTE(Aimma @ 2009 06 14, 20:12)

A. Makine ir jo ,,Prancūziškas testamentas". Buvau skaičius ,,Žako Dormo dangus ir žemė" ir nusprendusi, kad tai ne mano autorius. Erzino sentimentaloka intonacija, nežinia ko ieškojimas... Dabar, jei galėčiau laiką atsukti atgal, skaityčiau tik testamentą ir net nebežiūrėčiau į kitus romanus. Be jokios abejonės, testamentas - geriausia jo knyga ir geriau jau nebus. Kaip supratau,  savo senelės biografijos pagrindu jis ir rašo romanus. Tikrai sukrečianti istorija.

Kadangi aš su Makine susipažinau tik per "Testamentą", iki šiol esu susižavėjusi šiuo rašytoju ir vis bandau prisikapstyti iki "Dormo", bet kažko sunkiai sekasi. Tačiau perskaičiusi pastarąjį atsiliepimą beveik susinervinau - būtų gaila, jei tokios puikios knygos autorius iš tikrųjų taip susiprastino. Dabar ir nebežinau - norėti dar "Dormo" ar jau nebe. Gal visai neverta gadinti gero įspūdžio?

QUOTE(Svajotoja @ 2009 06 15, 11:49)
Registruojuos temoje su H.Hesse "Narcizas ir Auksaburnis" bei R.Daukanto "Simonas Daukantas - vargo pelė"  smile.gif
*

Ir ką gali pasakyti apie pastarąją?
Skaitančioms vaikiškas knygas - man į rankas papuolė "Keista Agnesės Sesilijos istorija" su gražiomis "Nieko rimto" leidyklos iliustracijomis. Dabar ši knyga keliauja šeimoje ratu ir nusivylusių kol kas nepasitaikė.
Saule - Tavo merginai turėtų patikti V. Juknaitės "Tariamas iš tamsos" - graudulingos, bet šviesiai parašytos istorijos. Net mano neskaityla susidomėjo: "Matai, kaip kai kuriems būna".
saule^
QUOTE(gintarelia @ 2009 06 15, 15:04)
Saule - Tavo merginai turėtų patikti V. Juknaitės "Tariamas iš tamsos" - graudulingos, bet šviesiai parašytos istorijos. Net mano neskaityla susidomėjo: "Matai, kaip kai kuriems būna".
*

aciu , pasiulysiu butinai smile.gif
dabar pas mus "Saulelydzio" periodas smile.gif thumbup.gif siandien net as buvau itraukta i ta manija. reikia mokykloj pristatineti knyga, tai manoji su klasiokais filmavo beisbolo scena...kadangi vaiksciojau su mazium tam paciam parke, kur buvo "filmavimo aikstele" , tai turejau tapti operatorium doh.gif niekas geru neklause - mama, ateik ir filmuok lotuliukas.gif taip ir as tapau reklamos auka ir grizus net pasiziurejau filma...manau ieskosiu knygu lotuliukas.gif vampyrai valdo lotuliukas.gif lotuliukas.gif o sakiau liksiu abejinga ir atsispirsiu lotuliukas.gif
bulkute
QUOTE(node @ 2009 06 15, 14:52)
sveikos smile.gif gera žinia -
*

super, aciu labai uz info, kad dar kas maximoje parduodamu knygu sarasa turetu, tai isvis butu idealu smile.gif
giluze
QUOTE(saule^ @ 2009 06 15, 15:27)
dabar pas mus "Saulelydzio" periodas smile.gif thumbup.gif  siandien net as buvau itraukta i ta manija....grizus net pasiziurejau filma...manau ieskosiu knygu  lotuliukas.gif vampyrai valdo  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif o sakiau liksiu abejinga ir atsispirsiu  lotuliukas.gif
*

Mano namuose tas pats. Sūnus penktadienį pasisodino ir mane filmo žiūrėt. Tik jo prieš tai knyga tai neužkabino . O mergiotė tai vaikšto ratais aplink ir klausinėja, kur "Jaunatis" išėjus, labai parūpo rolleyes.gif . Filmas man tai toks šiaip sau pasirodė, tikiuosi, kad knyga geresnė. g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.