Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Senoji fotografija
Supermamų klubas > Poilsis, pomėgiai ir šventės > Pomėgiai ir pramogos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
sayonara
Tema gyva drinks_cheers.gif

Tęsiam lėtai, bet užtikrintai smile.gif

1 tema 2 tema 3 tema 4 tema
andriuska
jau V tema bigsmile.gif simboliška, kad prieš tai buvusi pabaigta sveikinimais dar keliem (tiksliau - keliom) naujiems juostininkams. aš tikrai džiaugiuosi, kad analoginis procesas nemiršta, o randa vis naujų entuziastų.

O. - manau tau paliūdys kiekvienas, kad geriau vieną kartą pamatyti, nei perskaityti 200 lapų šios temos (kalbu apie ryškinimą). tai jei pribresi, geriau neskaityk ir nesusidaryk klaidingų nuostatų ir nekelk sumaišties galvoje, nes realiai tai nieko nėr sudėtingo, tik aprašant skamba baisiai. geriau tarkis su kuom jau ryškinančiu dėl pasidalinimo know how.
Timbuktu
QUOTE(andriuska @ 2009 06 10, 11:54)
jau V tema bigsmile.gif  simboliška, kad prieš tai buvusi pabaigta sveikinimais dar keliem  (tiksliau - keliom) naujiems juostininkams. aš tikrai džiaugiuosi, kad analoginis procesas nemiršta, o randa vis naujų entuziastų.

O. - manau tau paliūdys kiekvienas, kad geriau vieną kartą pamatyti, nei perskaityti 200 lapų šios temos (kalbu apie ryškinimą). tai jei pribresi, geriau neskaityk ir nesusidaryk klaidingų nuostatų ir nekelk sumaišties galvoje, nes realiai tai nieko nėr sudėtingo, tik aprašant skamba baisiai. geriau tarkis su kuom jau ryškinančiu dėl pasidalinimo know how.
*

biggrin.gif nu skamba tikrai sudetingai, bresti tikrai reikia prie sito zingsnio, ne tik man, bet ir vyrui, bijau kad viena grazia diena jo auksine kantrybe nebaigtusi biggrin.gif J
Jus man tik trumpai parasykit, kokia normalia juosta nupirkti kad ir j/b ir kur blush2.gif(nes turiu tokia nuojauta kad maximos fuji ir kodak gal nelabai geros g.gif ) Galvoju pradesiu nuo normalios juostos, kad nebutu po to noro plaukus sau israuti jei pavyks kazka gera pagauti. Ir pazadu daugiau tokiu kvailu klausimu neuzdavineti biggrin.gif (kol kas)
Puriena6
QUOTE(bite maja @ 2009 06 10, 07:43)
o tai manęs nė pusės nėr?  biggrin.gif

*

Deja, to kadro pusė, kuri likusi, tai neverta tavęs, todėl nerodoma:D Bet matau, kad Andriuskos pamoka veltui nenuėjo ir ekspozicija ten parinkta gerai biggrin.gif

Pupeliuk, O, sveikinu thumbup.gif Bus gražių nuotraukų clap.gif
sayonara
Oksana, važiuok į fototechniką Pamėnkalnio g., ten yra ilford hp5 puikios juostos arba Kodak Procentran, kur kodak'o visokio yra. sakyčiau, pradėk nuo 400 jautrumo, paskui atsirinksi, ar nori jautresnių, ar mažiau jautrių. yra dar juozapavičiaus gatvėj tas lobynas, kas moka papasakot, kaip nukakti? biggrin.gif
bite maja
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 10, 13:08)
Deja, to kadro pusė, kuri likusi, tai neverta tavęs, todėl nerodoma:D Bet matau, kad Andriuskos pamoka veltui nenuėjo ir ekspozicija ten parinkta gerai biggrin.gif

*

vis tiek rodyk. man brokas patinka biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 06 10, 13:16)
yra dar juozapavičiaus gatvėj tas lobynas, kas moka papasakot, kaip nukakti? biggrin.gif
*

nuo kalvariju g. važiuoji tiesiai, po kaire mokykla, po dešine - naujas pastatas. už to pastato toks kiemas (ten VMI yra). įvažiuoji į kiemą ir tiesiai prieš nosį antram aukšte foto prekės. reik laiptukais palipt. darbo laikas nuo 9 iki 17 val.
Puriena6
Bite, nėr ten ką rodyti - rimtai biggrin.gif Nukirpta - viršugalviai, debesys, medžiai.. Čia ne TAS brokas biggrin.gif
bite maja
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 10, 13:28)
Bite, nėr ten ką rodyti - rimtai  biggrin.gif Nukirpta - viršugalviai, debesys, medžiai.. Čia ne TAS brokas  biggrin.gif
*

sakai ne TAS laugh.gif nu gerai patikėsiu.
Timbuktu
Sayo, Bite aciu 4u.gif niezti rankas kaip norisi jau isbandyti biggrin.gif
_ms_
o man andriuska labai graziai atspausdino dvi did formato nuotraukas. kas nori - viena galiu padovanot lotuliukas.gif
aciu dar karta wink.gif

stai sitas:

user posted image

user posted image
bite maja
QUOTE(_ms_ @ 2009 06 10, 14:25)
o man andriuska labai graziai atspausdino dvi did formato nuotraukas. kas nori - viena galiu padovanot  lotuliukas.gif

*

tu čia rimtai? unsure.gif nes man ji jau seniai patinka ta pirma. o antros nebuvau mačius.
_ms_
QUOTE(bite maja @ 2009 06 10, 15:57)
tu čia rimtai?  unsure.gif nes man ji jau seniai patinka ta pirma. o antros nebuvau mačius.
*

rimciausiai smile.gif
bite maja
tada aš noriu, noriu 4u.gif
_ms_
pirma ar antra? Per Sayonara gali paimt arba kad ir ryt kada katedros aikstej diena smile.gif
bite maja
QUOTE(_ms_ @ 2009 06 10, 16:00)
pirma ar antra? Per Sayonara gali paimt arba kad ir ryt kada katedros aikstej diena smile.gif
*

o pasirodysiu labai gobši, jei norėsiu abiejų biggrin.gif jei ne, tai tada pirmą smile.gif
aš su sayonara jau suderinau. per ją smile.gif

P.S. o koks dydis tų nuotraukų?
andriuska
30x40 cool.gif tai kad imk kokį A3 formato dėklą, kiatip sveikos neparveši. popierius ten nestoras. ir gali tiesiai procentran vežti, kad ant putplasčoi kapos paklijuotų, bo kitaip įtariu normaliai niekus nepakabinsi. o jei pasilamdys - jei nenoriai klijuoja.

nors aš turiu savo nuomonę dėl grūdo, bet įsitikinau, kad ir iš siauros iso 3200 galima spausti didelio formato nuotraukas...
_ms_
Bite gali ir abi, su salyga, kad andriuska tada per sekanti "zachoda" vel atspaus viena smile.gif (kartu su kitom), nes vienos man rugsejui reikes.

Ant putoplasto draudziu klijuot smile.gif cia toks mano tikriausiai apykvailis pageidavimas. Nes jei jau andriuska tas nuotraukas atspaude pagal mano norus: del formato, del krasteliu, tai tu putoplasto irgi nenaudosi lotuliukas.gif

o pakabinti be putoplasto milijonas budu smile.gif (jei kabinsi, zinoma) wink.gif
bite maja
QUOTE(_ms_ @ 2009 06 10, 18:45)
Bite gali ir abi, su salyga, kad andriuska tada per sekanti "zachoda" vel atspaus viena smile.gif (kartu su kitom), nes vienos man rugsejui reikes.

Ant putoplasto draudziu klijuot smile.gif cia toks mano tikriausiai apykvailis pageidavimas. Nes jei jau andriuska tas nuotraukas atspaude pagal mano norus: del formato, del krasteliu, tai tu putoplasto irgi nenaudosi  lotuliukas.gif

o pakabinti be putoplasto milijonas budu smile.gif (jei kabinsi, zinoma) wink.gif
*

būk ramus, jokio putoplasto smile.gif nešiu normaliai rėmint (parodysiu po to rezultatą). nu tada, tada .... užteks man ir vienos smile.gif renkuos pirmą, gerai?
jėėėė, kaip čia man nuskilo nerealiai smile.gif ačiū 4u.gif
Puriena6
Aha Bite, tau nuskilo - žiauriai fainą nuotrauką nukovei wub.gif Bet kad tau taip gerai šnd, ar nenorėtum pasidalinti gėriu su manimi, pvz. biggrin.gif Nedrąsu man biskį prašyti, bet aš labai norėčiau tavo žemuogių pievelės... blush2.gif
bite maja
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 10, 21:02)
Aha Bite, tau nuskilo - žiauriai fainą nuotrauką nukovei wub.gif  Bet kad tau taip gerai šnd, ar nenorėtum pasidalinti gėriu su manimi, pvz. biggrin.gif  Nedrąsu man biskį prašyti, bet aš labai norėčiau tavo žemuogių pievelės...  blush2.gif
*

ką???!!!! aš ją brokui nurašiau biggrin.gif aišku, kad galiu. o kaip nori gaut? atspaustą? ar persiųst meilu?
Puriena6
QUOTE(bite maja @ 2009 06 10, 20:26)
ką???!!!! aš ją brokui nurašiau  biggrin.gif aišku, kad galiu. o kaip nori gaut? atspaustą? ar persiųst meilu?
*

Atspaustą 4u.gif AČIŪ! Ir man nuskilo thumbup.gif
e.rugile
Suprantu, kad ne visai tinkamoj temoj klausiu, bet gal nesupyksit ir padėsit. Kur Vilniuje galima nusipirkti pačią elementariausią naują juostinę muilinę? Kiek ieškojau, niekur tokių relikvijų nebeparduoda.
Dėkui
e.rugile
Suprantu, kad ne visai tinkamoj temoj klausiu, bet gal nesupyksit ir padėsit. Kur Vilniuje galima nusipirkti pačią elementariausią naują juostinę muilinę? Kiek ieškojau, niekur tokių relikvijų nebeparduoda.
Dėkui
e.rugile
Dėkui
andriuska
o kam tau nauja muilinė? imk nenaują. už kokių 20 lt tikrai rasi naudotą gerą. tik jei jau rinksies, tai neimk jokių "fokus free" ir pan., kur net objektyvo nėr normalaus, o tik skylutė korpuse. nes tuose pigiausiuose buvo ne stiklai, o plastikas. laikas jam jaučiu ne į naudą. nebent ieškai lomogafijai aparato. o tokių naujų tikrai dar gali rasti kokiuose mažuose minilabuose arba paklaus, kas iš atstovų juos susirinko. arba varyk tiesiai pas atstovus: fuji - gerosios vilties (per www.foto.lt kontaktus gali rasti), kodak - pelesos g. 3.

p.s. mano patirtis. prieš metus buvau egipte, tai į dykumą ėėmiausi būtent tokį aparatą (berods turio olympusą, tai ten dar ir objektyvas zuminis yra, ir autofokusas cool.gif ). žinok, nieko gero. muiliukas kaip turi būti. aišku, gal mano š.. gera duona išgadino. bet po šio ekserimento jau visur canon 50e imuosi. jei pražus aparatas - kitą pasiimsiu. o vat akimirkų ir vietų nesugrąžinsi.
Pupeliukas
Na ką, parnešė man vakar pirmąją mamijos juostą. Vienas kadras yra netgi labai ir labai neblogas (mano skoniu). Visur kur atidžiau kadravau viską teisingai pataikiau, jokių ten pasislinkimų nėra, ekspozicija irgi viskas ok, nu džiaugiuosi thumbup.gif Kadangi tai buvo bandomoji juosta ir fotografavau tiesa pasakius belenką, tai ir rodyt nelabai yra ką. Porą visgi atsipausdinsiu ir tuomet jau skenuosiu, indeksai visgi per mažučiai skenavimui ir rodymui. Gėda man indeksus rodyt, reik normaliai cool.gif Tiesa, supratau, kad indeksų daryti neapsimoka, viskas kuo puikiausiai matosi iš juostos - ta prasme nuspręsti ar geras kadravimas ir fokusas tikrai pakanka pažiūrėti juostoj.

Šian jau braidžiojau po pievą, vėl juostelė pilna, gaila, kad netyčia vietoj plačios spalvotos man nupirko siaurą, tai kol apsikeisiu jas neturiu spalvotos, o taip norisi spalvotai gėles fotografuot, jaučiu šian nusipirksiu Portros rulonėlį ir vėl ryt eisiu į laukus. Gėris kai pieva visai šalia namų rolleyes.gif prisirišu šunį prie kuprinės ir braidžioju po rasą. Jėgelė, va čia tai gražus rytas cool.gif
bite maja
QUOTE(e.rugile @ 2009 06 11, 07:15)
Dėkui
*

skelbiu.lt žiūrėk.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 11, 09:40)
Gėris kai pieva visai šalia namų rolleyes.gif prisirišu šunį prie kuprinės ir braidžioju po rasą. Jėgelė, va čia tai gražus rytas cool.gif
*

nu žinok, pavydžiu smile.gif lauksim rezultatų. pas mane miškas už namų. saulė ten vakare geriausiai žiūrisi. o toj vietoj, kur rytinė gerai žiūrėtųsi, bomžai gyvena. baisu eit lotuliukas.gif nors pentaconas savigynai visai tinkamas daiktas biggrin.gif
Pupeliukas
Tiesa, kaip reikalai su aguonom? Dar nežydi? Kažkada esu mačiusi jų nemažai link Užutrakio važiuojant. Gal kas žinot kitas aguonų laukų vietas kur apie Vln?
_ms_
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 11, 11:28)
Tiesa, kaip reikalai su aguonom? Dar nežydi? Kažkada esu mačiusi jų nemažai link Užutrakio važiuojant. Gal kas žinot kitas aguonų laukų vietas kur apie Vln?
*

jau zydi. Ne pilna programa, bet jau yra smile.gif
sayonara
Pupeliuk, yra ir link Kernavės važiuojant smile.gif
sillwio
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 10, 08:06)
ir nėr jau toks gremėzdiškas kaip bandėt mane gąsdint cool.gif
*

tongue.gif tau taip tik atrodo, nes kitu neciupinejai biggrin.gif

QUOTE(O @ 2009 06 10, 11:12)
Ir pazadu daugiau tokiu kvailu klausimu neuzdavineti biggrin.gif (kol kas)
*

Uzdavinek drasiai.

QUOTE(e.rugile @ 2009 06 11, 06:15)
Dėkui
*

Kur nusipirkti tau jau atsake. As paklausiu kitaip. Kam jinai tau? Geriau nusipirk elementaru skaitmenini. Bus daugiau laimes. Juosta savaime nuotraukoms meniskumo neprides.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 11, 08:40)
Gėda man indeksus rodyt, reik normaliai cool.gif
*

Visu pirma sveikinu su pirma juosta, o antra - labai noretusi pamatyti, kaip tavo aparatas (objektyvas) piesia. Prie progos imesk ka nors prasau.
Timbuktu
Nu zinot, kaltinkit Sillwio, jis leido man uzdavineti klausimus biggrin.gif
As nupirkau Ilford delta400 profesional, sakykit, ar ji gera, nes kazkaip nepamaciau ilford hp5 unsure.gif Ir dar, kokias spalvotas juostas perkat? irgi brangias, ar paprastas is fotolaboratoriju, tas, kurias pirkom ir juostinem muilinem(fuji, kodak) 4u.gif

Ir dar del ISO, mano fotikas nuskaito nuo juostos ji, ir perskaiciau kad galima keisti paciai. O kam ji keisti, kas nuo to bus g.gif tiesiog atsiras grudo(kaip skaitmenoje g.gif ) ar irgi taip galima pakelti jautruma, o ryskinant nebus kokio "broko". Ir ar galima ta ISO keisti fotografavimo eigoje, kaip skaitmenoje 4u.gif

Manyje auga klausimai ne dienom o valandom doh.gif Siandien padariau pirmus kadrus, ir aisku pats keisciausis dalykas buvo, kad negalejau paziureti, kas ten. Antras-kad i 50tuka viskas tilpo beveik.
sillwio
QUOTE(O @ 2009 06 11, 18:19)
Nu zinot, kaltinkit Sillwio, jis leido man uzdavineti klausimus biggrin.gif
As nupirkau Ilford delta400 profesional, sakykit, ar ji gera, nes kazkaip nepamaciau ilford hp5 unsure.gif  Ir dar, kokias spalvotas juostas perkat? irgi brangias, ar paprastas is fotolaboratoriju, tas, kurias pirkom ir juostinem muilinem(fuji, kodak) 4u.gif

Ir dar del ISO, mano fotikas nuskaito nuo juostos ji, ir perskaiciau kad galima keisti paciai. O kam ji keisti, kas nuo to bus g.gif tiesiog atsiras grudo(kaip skaitmenoje g.gif ) ar irgi taip galima pakelti jautruma, o ryskinant nebus kokio "broko". Ir ar galima ta ISO keisti fotografavimo eigoje, kaip skaitmenoje 4u.gif

Manyje auga klausimai  ne dienom o valandom doh.gif Siandien padariau pirmus kadrus, ir aisku pats keisciausis dalykas buvo, kad negalejau paziureti, kas ten. Antras-kad i 50tuka viskas tilpo beveik.
*

Kaltinkit mane biggrin.gif

Ilfordo juostos visos geros. Gali nesijaudinti. Drąsiai fotografuok, o su laiku atsirinksi. Šiaip pradžiai gal geriau koks kodak tmax. Šita lyg ir atlaidesnė klaidoms.

Tai vadinama push ir pull procesais. Įsivaizduok, kad turi tik iso 400 juostą, o staigiai reikia fotografuot prie iso 800 ar net 1600. Nustatai tokį iso ir pirmyn. Vėliau ryškinant darai korekciją arba, jei ryškinsi, labe pasakai jiems, kad eksponuota kitaip, nei nurodyta ant pakuotės ir kaip. Beja, nemokamo sūrio nebūna, todėl pakėlus iso padidės grūdas. Fotografavimo eigoje keisti iso negalima, nes juostą ryškinsi visą iš karto, o ne dalimis.
Papildyta:
Dėl spalvotų - aš pirkau kelias. Pačias pigiausias. Ale man patinka ryškinti pačiam, taigi jos pas mane neprigijo ir grečiausiai neprigis smile.gif
andriuska
QUOTE(sillwio @ 2009 06 11, 20:05)

Ilfordo juostos visos geros.
*

labai norėčiau nesutikti. ilford pan (be F) man kelia abejonių. jos kainuoja dabar 8 lt fototechnikoje. gali su jom mokytis. skanuojasi gal nieko. bet man keli bandymai po didintuvu daryti tai šiaip sau. kažkoks nesveikas grūdas. gali būti mano ryškinimo klaida....bet kodėl jos vos ne dvigubai mažiau kainuoja, nei delta ar pan f? g.gif
sillwio
Išryškinau šiandien 2 vid.formato juostas nauju bakeliu, tokiu, kaip čia http://www.youtube.com/watch?v=rROBVLNEb3M...feature=related (tarp kitko filmukas vertas dėmesio)
Klasiškas daiktas. Geriausias iš visų mano bandytų. Įdėti jokių problemų (bijojau, kad bus sunku), temperatūrą reguliuoti paprasta. Tarpai tarp ritės vidutiniam formatui vijų dideli. Kas dar svarbu, kad nereikia ritės rimtai džiovinti (ką reikėjo daryti plastikinei ritei), norint išryškinus vieną juostą, įdėti kitą.
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2009 06 11, 20:17)
labai norėčiau nesutikti. ilford pan (be F) man kelia abejonių. jos kainuoja dabar 8 lt fototechnikoje. gali su jom mokytis. skanuojasi gal nieko. bet man keli bandymai po didintuvu daryti tai šiaip sau. kažkoks nesveikas grūdas. gali būti mano ryškinimo klaida....bet kodėl jos vos ne dvigubai mažiau kainuoja, nei delta ar pan f? g.gif
*

Nebūtina sutikt smile.gif Pats aš nebandžiau, tai maikės neplėšysiu.
andriuska
Taigi, trumpa ataskaita apie naująjį mano aparatų spintelės gyventoją. agfa 6x9.
išorinis vaizdas 9 balai. galvojau bus logiau. pakankamai mažas (telefonas palyginimui), bet sunkokas. metalas smile.gif .

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

detaliau apžiūrėjus vis tik yra nedidelis trūkumas - dumplių kamputyje skylutė... pabandžiau ant greitujų pagyditi skoču ir juodu markeriu (akivaizdu, kad nelabai pavyko ir reikės rimčiau prisėsti). užraktas veikia, apsauga nuo dvigubo eksponavimo irgi. kiek keblokas ieškiklis, kurį reikia kas kartą atlenkti. dotografuoti taip pat smagu, kaip su ikonta. rezultatai parodė, kad šviesa vidun vis tik patenka. kažkos patamsėjimas kampe g.gif ale ervę tai įdomiai perteikia (žr medelius prie Prezidentūros).

user posted image

user posted image

user posted image

visumoje aš patenkintas naujuoju eksponatu. gal jis nebus labai dažnai naudojamas, bet kartais jį tikrai pravedinsiu. kai turėsiu nuosavą namą su darbo kambariu - užims pagarbią vietą lentynoja, nes aparatas - gražuoliukas wub.gif
BN
Andriuska, na fain daiktas, bet pasakyk neismananciam - cia kadruose tokios juostos (netolygus spalvos perejimai) turi buti?
andriuska
g.gif a tekstas ten kam parašytas? juk parašiau, kad pro dumplių kampe esančią skylutę šviesa pakliūna ir apšviečia juostą. todėl ir "nelygumai".
BN
skaiciau, skaiciau, bet pasitikslinau blush2.gif
Puriena6
Andriuska, na erdvės pojūtis yra yra. Dar neteko matyti tokio.. Gaila tik, kad šviesa praeina. O paskutinėje tai lyg ir nesimato, kad šviesą praleistų g.gif
sillwio
QUOTE(andriuska @ 2009 06 11, 20:34)
Taigi, trumpa ataskaita apie naująjį mano aparatų spintelės gyventoją. agfa 6x9.
*

Klausyk, bais įdomiai objektyvas piešia perspektyvą. Kitaip kažkaip.
Timbuktu
Sillwio, aciu uz kantrybe biggrin.gif

e.rugile
Ačiū visiems patarusiems dėl juostinio paieškų. Bandysiu laimę, iš skelbimų nenoriu, nes turbūt ir naujas nebrangiai kainuos, jei tik, žinoma, pavyks kur nors rasti, o juostinis reikalingas, nes tas žmogus, kuris juo fotografuos, neturi galimybių iš skaitmenos pasidaryti nuotraukų, o tik iš juostelės.
bite maja
klausykit, kas čia per fotografavimo technika g.gif
http://commons.wikimedia.org/wiki/Category...rokudin-Gorskii

Andriuska, man patiko, ypač paskutinė smile.gif

ai, dar... gal taip netyčia kas nors ką nors apie polaroidus žinot? gavau vakar polaroidą. buvo ten ir "kasetė". fotikas kaip ir veikia, bet nuotraukų "neišspjauna" biggrin.gif gal ten kas nors užstrigę g.gif
Pupeliukas
Sillwio, nuotraukų tikrai bus, pažadu, tik reik man jas atsispausdint. Šįryt vėl braidžiau po pievą, šį kartą su spalvota juosta. Kitos savaitės pradžioje gal jau turėsiu kelias nuotraukytes. Šiaip man jo piešinys patinka, kiek ten matosi iš indekso.

Tiesa, apie t-max, kažkaip visgi lyginant su Trix, man jis ne itin, gerokai pilkoka ji man. Trix kontrastingesnė. kol kas Trix išlieka mano mylimiausia, Rollei Retro pabandysiu dar, kaži kaip ji.
sayonara
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 12, 07:22)
Sillwio, nuotraukų tikrai bus, pažadu, tik reik man jas atsispausdint. Šįryt vėl braidžiau po pievą, šį kartą su spalvota juosta. Kitos savaitės pradžioje gal jau turėsiu kelias nuotraukytes. Šiaip man jo piešinys patinka, kiek ten matosi iš indekso.

Tiesa, apie t-max, kažkaip visgi lyginant su Trix, man jis ne itin, gerokai pilkoka ji man. Trix kontrastingesnė. kol kas Trix išlieka mano mylimiausia, Rollei Retro pabandysiu dar, kaži kaip ji.
*

rollei retro pati ryškinsi?
aš vieną pati bandžiau, nekas gavosi, grūdas išlindo nenormalus. paskaitinėk prieš ryškindama, gal joms kokių ten rekomendacijų bus. 4u.gif
Pupeliukas
QUOTE(sayonara @ 2009 06 12, 08:28)
rollei retro pati ryškinsi?
aš vieną pati bandžiau, nekas gavosi, grūdas išlindo nenormalus. paskaitinėk prieš ryškindama, gal joms kokių ten rekomendacijų bus. 4u.gif
*

Plačią į procentrą nunešiau, siauros dar negreit gausiu. Ją kaip supratau rodinaly rekomenduoja ryškint. Gal Andriau žinai ar jo Vln būna pirkt?

Tiesa, žiauriai patinka kadruoti kvadratu. O ir ieškiklis toks kosminis, stereo vaizdas jame biggrin.gif Ar čia visų tokių panašių kamerų toks??

Labai tikiuosi, kad stipriai neprašoviau su expo šiandien, nes skaitmena rodė daugiau mažiau 1/1000, trumpiausia galima mamijoj 1/500. Na kadangi fokusavimas iš pakankamai arti buvo, tai dar expo korekcija buvo reikalinga ir reikalinga expo gal buvo plius minus 1/750. Tikiuosi tas 1/500 neperkals labai? g.gif Andriau, kiek jautriai reaguoja į perkalimus tokia juosta? kokia galima paklaida nebijant sugadinti juostos? Nes aš gi kiekvienam kadrui nematuoju atskirai ekspozicijos - pasiimu skaitmeną, išsimatuoju kokia ekspozicija šešėliuose, apšviestoje vietoje, prieš saulę ir daugiau mažiau vedu vidurkį (jei apšvietimo sąlygos vienodos).
andriuska
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 11, 22:31)
Andriuska, na erdvės pojūtis yra yra. Dar neteko matyti tokio.. Gaila tik, kad šviesa praeina. O paskutinėje tai lyg ir nesimato, kad šviesą praleistų  g.gif
*

matosi kažkiek (kairiame krašte). bet mažiau, nes labai trumpam buvau kamerą išskleidęs.

QUOTE(sillwio @ 2009 06 11, 22:32)
Klausyk, bais įdomiai objektyvas piešia perspektyvą. Kitaip kažkaip.
*

aha, man rūmai atrodo kaip miniatiūra ir medeliai - kaip plastikiniai modeliukai mažyčiai... galvoju, ar tik tas "efektas" kaip nors nebus susijęs su ne visišku juostos ir objektyvo stiklų lygiagretumu (savotišku šiftu)? nors DOF niekur labai neiškraipytas, padidinus detalės visur vienodai aštrios. vis vien fainai atrodo.

QUOTE(e.rugile @ 2009 06 12, 07:02)
Ačiū visiems patarusiems dėl juostinio paieškų.
*

parduotuvėse pigiai nebus - jie vis vien užpajamuoti didelia kaina. nebent iš kokios bankrutuojančios. parduotuvė jų juk neperka, ji eksponuoja atstovų aparatus komisiniais pagrindais.

QUOTE(bite maja @ 2009 06 12, 08:12)
klausykit, kas čia per fotografavimo technika 
*

jo, įdomiai sugalvojo iš monochromo padaryti RGB g.gif apie polaroidus nieko nežinau, tik skaičiau apie tam tikrą techniką, kuomet dar tik išlindusią foto metaliniu strypeliu pabružina ir vaizdas gaunasi visaip mianiškai išsiliejęs..

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 12, 08:22)
Tiesa, apie t-max, kažkaip visgi lyginant su Trix, man jis ne itin, gerokai pilkoka ji man.
*

priklauso tik nuo ryškinimo ir skanavimo. duok t-max N+1 ryškinimo bus nebepilkoka. iš viso apie juostas daryti išvadas iš skanų yra kiek neteisinga. nors jei tik skanuoti - tai aišku juostą ir ryškinimo techniką reikia rinktis pagal tai. vat atskiram poste paaiškinsiu plačiau.

QUOTE(sayonara @ 2009 06 12, 08:28)
aš vieną pati bandžiau, nekas gavosi, grūdas išlindo nenormalus.
*

kuom ir kiek ryškinai? jei tais likučiais, kur aš praėjusiais metais dar daviau - tai pilk juos lauk. įtariu, kad dar ir kontrastą užkėlė.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 12, 08:48)
Gal Andriau žinai ar jo Vln būna pirkt?

Tiesa, žiauriai patinka kadruoti kvadratu. O ir ieškiklis toks kosminis, stereo vaizdas jame biggrin.gif Ar čia visų tokių panašių kamerų toks??

Labai tikiuosi, kad stipriai neprašoviau su expo šiandien, nes skaitmena rodė daugiau mažiau 1/1000, trumpiausia galima mamijoj 1/500. Na kadangi fokusavimas iš pakankamai arti buvo, tai dar expo korekcija buvo reikalinga ir reikalinga expo gal buvo plius minus 1/750. Tikiuosi tas 1/500 neperkals labai? g.gif Andriau, kiek jautriai reaguoja į perkalimus tokia juosta? kokia galima paklaida nebijant sugadinti juostos? Nes aš gi kiekvienam kadrui nematuoju atskirai ekspozicijos - pasiimu skaitmeną, išsimatuoju kokia ekspozicija šešėliuose, apšviestoje vietoje, prieš saulę ir daugiau mažiau vedu vidurkį (jei apšvietimo sąlygos vienodos).
*

vilniuje kartais būna (pas www.fotofanai.lt). būna fotoimpexe (adox aph09, aš turiu. super daiktas. pose litro tirpalo, juostai reikia nuo 3 iki 5 ml. vat vakar kur dėjau - tai 3,5 ml, o kainuoja apie 7 eu su viskuo).

vaizdas tam "stereo" ieškiklyje labai apgaulingas. ten jis gražus - foto nei pusės nebelieka. reik pradėt "matyti" bw vaizdą arba naudoti tam tikrą filtrą, kuris nuima spalvų intensyvumą.

nuėmiai pridėjai 1 stopą. arba kitaip tariant 1 zoną. viskas labai priklauso nuo to, kurioje zonoje buvo šviesiausas kadro elementas. jei jis buvo VI ir pastūmiai jį į VII, tai nieko baisaus. visa informacija turi likti (nebent ryškindama dar stumtelsi viršun, o nuo VIII zonos jau praktiškai nelabai kas ir lieka. skanuojant dar galima ištempti, o vat popieriuje jau nebelabai).
taip, kaip matuoji tu, yra tik pusiau teisinga. reikia ne vesti vidurkį, o žiūrėti kiek skiria šviesiausią ir tamsiausią vietą. jei 5-6 stopai, galima vidurkinti. o jei 7 ir daugiau - reikia mąstiklinti (t.y. jau galvoti, ką aukoti:šviesas ar šešėlius, būtų plokštelė - galima būtų dar su ryškinimu žaisti, o visos juostos juk negali selektyviai ryškinti).

kas nesuprato - individualus aiškinimas už drinks_cheers.gif smile.gif
sayonara
QUOTE(andriuska @ 2009 06 12, 09:31)
kuom ir kiek ryškinai? jei tais likučiais, kur aš praėjusiais metais dar daviau - tai pilk juos lauk. įtariu, kad dar ir kontrastą užkėlė.
*

ryškinau ne jais, bet tokiais pačiais, tik šviežiais.. ax.gif
laikas buvo 6 min. - kaip agfa apx 400, kuri yra rollei retro 400 pirmtakė, kaip paaiškėjo.
nu nieko, nieko itin vertingo nepraradau, mokomės toliau biggrin.gif
andriuska
dabar t-max vs triX

tai, ką pavadinai "pilkumu" iš ties yra gėris. pateiksiu pvz. iš oficialių kodako datašitų:

user posted image

user posted image

reikia žiūrėti ir lyginti tuos, kur juostos ryškintos vienodom sąlygom (tas pats ryškalas ir bakelis/būdas). tai būtų 1 gr. viršutinį kairį su 2 gr. viršutiniu dešiniu bei 1 gr. apatinį kairį su 2 gr. viršutiniu dešiniu.

kuom kreivė ilgesnė ir jos tiesė arčiau 45 laipsnių, tuom švelnesti pustonių perėjimai, turtingesnė pilkos gama, iš dalies mažesnis kontrastas (kas, kaip ne kartą buvo paminėta nėra blogai, bo kontrastą darant po to visada galima išgauti (ryškinant, su multigreidiniais filtrais), o vat pustonių jau neišpieši, jei tokios informacijos nėra juostoje).

taigi matome, kad jei rezultatai t-mas ryškaluose labai panašūs (nors mano akim žiūrint t-max juostos vos geresni), tai D-76 trix ryškiai pralaimi taip ir nepasiekęs 3 tankumo reikšmės. tai ir parodo, kaip skirtingai ryškalai veikia juostas, o 2 gr. apatinis kairys parodo, kaip nuo ryškalo ir ryškinimo laiko kinta kontrastas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.