Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Namo statybos
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Pingvinukas
Mūsų vasara naujuose namuose arba statybų aikštelėje bigsmile.gif

Draugiškai šnekučiuojamės toliau...

user posted image

Sena tema čia:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=450896
Pingvinukas
QUOTE(mamius @ 2009 06 09, 11:39)
Aha, mes sulipe per garazus  group.gif  alc.gif  biggrin.gif
*

Smagu jums thumbup.gif Ypac vaikams wub.gif
QUOTE(aistuzele @ 2009 06 09, 13:02)
Atėjau pasigirt  biggrin.gif  gavom paskolą, darbai tęsiasi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Įtampa atslūgo, nuotaika pagerėjo, akyse prašviesėjo  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Sveikinu 4u.gif Linkiu, kad paskola neslegtu 4u.gif Kad turetumete pastovu gera darba 4u.gif

Mes lauksime geresniu laiku, gal tada sugebesime paimti paskola ir viska pasibaigti...
aistuzele
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 06 09, 12:31)
Smagu jums  thumbup.gif Ypac vaikams  wub.gif

Sveikinu  4u.gif Linkiu, kad paskola neslegtu  4u.gif Kad turetumete pastovu gera darba  4u.gif

Mes lauksime geresniu laiku, gal tada sugebesime paimti paskola ir viska pasibaigti...
*

mes nedidelė ėmėm, palyginus ką kiti ima, nes taip pat nenorim susiženyt su banku ir, kad jis būtų mums našta 4u.gif Net galvą pradėjo skaudėt, kelias savaites pastovioj įtampoj doh.gif kai nežinai kaip toliau elgtis. Šiuo metu svarbiausia racionaliai panaudoti pinigus ir viskas bus gerai biggrin.gif
kristik
QUOTE(aistuzele @ 2009 06 09, 12:02)
Sveikutės  4u.gif

Atėjau pasigirt  biggrin.gif  gavom paskolą, darbai tęsiasi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Įtampa atslūgo, nuotaika pagerėjo, akyse prašviesėjo  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Sveikinimai 4u.gif Jei ne paslaptis kokią gavot maržą ir kokiame banke?
aistuzele
QUOTE(kristik @ 2009 06 09, 12:58)
Sveikinimai  4u.gif Jei ne paslaptis kokią gavot maržą ir kokiame banke?
*

tiksliai galėsiu pasakyt, kai vyras grįš, nes numetė man tokią naujieną ir tiek. O bankas Hansa 4u.gif
rasaar
Joo,kai dabar taip sunku paskola gaut,tai tikrai smagu jums!!! thumbup.gif
Va ka tik delfi skaiciau kad lenkai nori didint PVM nuo rudens,tai net nervai paeme,uzbrangs viskas reiskiasi,o svajojau katila is lenku veztis,tai matyt jau sitom kainom nebegausim jei tikrai uzkels. unsure.gif
Del drenazo,tai maciau kaimynai aplink namo pamata ir kasasi tuos griovius,tai reiskiasi dedasi tas vamzdis zemiau pamato ir is kamu namo tie sulinukai,i juos taip pat sueina is lietaus vandenys is lietvamzdziu, ar gerai supratau blush2.gif ax.gif Kazkaip noretusi ta drenaza iskart pasidaryt,kad velaiu bekasant kokiu elektros laidu neuzkliudyt.
kristik
Pasikartojau netyčia ax.gif
annushka
Mergaites, reikia patarimo 4u.gif
Kaip galvojat ar Fauga patikima firma ? Vaziuojam sian pasirasinet sutarti, bet didesne nuolaida ispesem tik su salyga, kad beveik visa suma sumokesim avansu g.gif Kaip manot ar nebankrutuos ta firma doh.gif ? rolleyes.gif
&joy
QUOTE(annushka @ 2009 06 09, 14:23)
Mergaites, reikia patarimo  4u.gif
Kaip galvojat ar Fauga patikima firma ? Vaziuojam sian pasirasinet sutarti, bet didesne nuolaida ispesem tik su salyga, kad beveik visa suma sumokesim avansu  g.gif  Kaip manot ar nebankrutuos ta firma  doh.gif  ?  rolleyes.gif
*

Manau patikima mirksiukas.gif Mums praeita savaite sudejo langus, pasirasinedami sutarti sumokejom is karto 90% pinigu, likusios dalies dar neatidavem, nes iskele 2 paketus ir sumaise vietom 2 langus, tai atsiskaitysim kai viska uzbaigs iki galo. Vyrukai visai faini, sukalbami, nepasipute, vadybininkas asmeniskai atvaziavo paziuret kai einasi darbai, kas netinka tuoj pat pataiso, man patiko mirksiukas.gif
wilike
QUOTE(aistuzele @ 2009 06 09, 13:02)
Sveikutės  4u.gif

*

Saunu thumbup.gif Dabar kaip ir sakei svarbu protingai juos panaudot, tai nuveikt tikrai galima daug drinks_cheers.gif

QUOTE(rasaar @ 2009 06 09, 14:06)
Joo,kai dabar taip sunku paskola gaut,tai tikrai smagu jums!!!  thumbup.gif 
Va ka tik delfi skaiciau kad lenkai nori didint PVM nuo rudens,tai net nervai paeme,uzbrangs viskas reiskiasi,o svajojau katila is  lenku veztis,tai matyt jau sitom kainom nebegausim jei tikrai uzkels.  unsure.gif

*

As ir skaiciau, cia manau toks jau reklaminis dalykas. Dabar tas pvm 22 proc, tai paskui 23. Nieko cia siaubingo mirksiukas.gif O maistui 7 proc, tai abejoju ar keltu iki 23 cool.gif
kristik
Wilike, negavau iš tavęs mailo rolleyes.gif
Pingvinukas
QUOTE(kristik @ 2009 06 09, 15:13)
Wilike, negavau iš tavęs mailo  rolleyes.gif
*

Ir aš ax.gif
mimuliuke

smile.gif ax.gif
dije
QUOTE(kristik @ 2009 06 09, 14:13)
*

QUOTE(Pingvinukas @ 2009 06 09, 14:19)
Ir aš  ax.gif
*

kokio mailo? kas per mailas? kur? kas ? su kuo..oi oi oi ir man smalsu labai lotuliukas.gif

Aplaksčiau šiandien kelias vieteles kur prekiajama grindimis. Radau Parketo namuose gera kaina ir ąžuolo trisluoksnes parketlentes (vienos juostos kas man labai aktualu) ir Merbau. Vilniaus parkete gera kaina uosio norimoms grindims, bet teturi likuti 30 kv m. doh.gif Labai patiko Parketo namai konslutantė- thumbup.gif taip nuoširdžiai viską paaiškino išsakė, sužinojau ir pamačiau kas tas yra natūralaus pluošto linoleumas- tai užteko pamatyti ir suprasti kad jis negražus ir ne man. schmoll.gif rolleyes.gif Labai noriu vaikams dėti kamštinės dangos grindis, jau baigiu SB perkalbėti.

Tiesa, del sienos spalvos plintusų įdėjos- man pvz labai patiko ir gražu thumbup.gif kieno foto čia mačiau- bet nepavyko prastumti šios įdėjos. Motyvas-atsakymas buvo- natūralaus medžio plintusą nudažyti dažais? jokiu būdu schmoll.gif lotuliukas.gif . Ar kas darėt plintusus sienos spalvos- dėjote plintusą kokios kitokios medžiagos ar natūralios medienos ir nudažėte?? rolleyes.gif
kinziulis
sveikos statybininkes,
nu jus ir greitukes, nespeju tikrai su jumis. nuotraukas tik praziuriu, o kai kuriu postu net nedaskaitau, laiko pritrukstu blush2.gif
Aistuzele, smagu del paskolos thumbup.gif mes nusprende is savu kapanotis statybose, tik nezinia kiek uztruks tas. kartais pamislijam gal vertetu paskola kokia pasiimti. man irgi idomi marza kokia buvo ax.gif
Kristik, vis nepagiriu tavo namuko. nu man jisai pats pats. vyrui nusiunciau tavo namuko foto, isimylejom klinkeri wub.gif
Su pamatukais sveikinu mergaites 4u.gif

Na o mano fronte tokie darbai: murijamas antras aukstas. preita savaite sudejo perdanga, ir kylam i virsu. sumurijo abu kaminus. vandeni turejau derinti, bet tas zmogelis atostogu vandentiekyje isejo, tai nusites visa menesi doh.gif Po truputi renku info apie vamzdzius vamzdelius. kosmosas kazi koks net nezinau nuo ko pradeti. santechniku zadejom nesamdyti, dirbtu mano tevukas, ismano jisai tuos darbus. bet vat apie medziagas, o ypac naujesnes nelabai ka.
Wilike, man rodos savo namuciuos grindini dejai. kokios firmos vamzdelius naudojai?
dar galvoju kazi kokius naudoti lauke tiesti, link kanalizacijos. ar yra skirtumas firmose g.gif ko gero yra, nes kainos zenkliai skiriasi...
serzas
QUOTE(kristik @ 2009 06 09, 10:12)
Na, pas mus gruntas molingas... Apie 30-40 cm bus augalinis sluoksnis + kažkiek juodžemio, o rostverkas žemėje bus irgi 30-40 cm, gyliau jau tik poliai.. Tai gal mums nėra tikslo to drenažo daryti g.gif Palei namą planuoju nutiesti lietaus nuvedimo sistemą ir apipilti viską žvyru mastau.gif
*

Drenazas ne nuo pamatu priklauso, o nuo to ant kiek slapias jusu sklypas. drenazo aplink nama reikia ne vient tik tam, kad rusys butu sausas, bet kad ir pamatai nebutu paplauti ir po keliu metu nenusestu koks namo kampas.
Kad nereiktu drenazinio sulinio, kuri kas kazkiek laiko reikia nutraukineti, galima stora drenazo vamzdi ikasti giliai i zeme istrizai, ten subeges vanduo susigeria, bet ne visur galima tai padaryti, kitur kad ir kiek berausi zeme, o sauso sluoksnio nerasi.
drenaziniam vamzdziui ipjovimai reikalingi ne tik vandeniui surinkti, bet ir tam, kad ji isleisti i grunta kur nera vandens pertekliaus, jei naudosit paprastus vamzdzius lietaus vandeniui nuvesti tai jie visa ta vandeni ir nuves i tam tikra talpa (gerai jei yra centralizuota kanalizacija) kuri labai greit prisipildys, o drenaziniai vamzdziai dali vandens atiduos i zeme ir talpa pildysis tik po truputi arba isvis nesipildys
geguzio ziedai
beje api eklinkerį, liepyno g atsidare parduotuvėlė, kaip supratau atsikėlė iš kažkur kitur. plytos kaip tam pradingelyje AIP tik va plytelių nėr tokių kaip mums reikia...
bet kodėl; man atrodo vadinasi ta nauja vietelė klinkeris visiems... o internete visai kitokia inf...
Nanda
QUOTE(annushka @ 2009 06 09, 13:23)
Mergaites, reikia patarimo  4u.gif
Kaip galvojat ar Fauga patikima firma ? Vaziuojam sian pasirasinet sutarti, bet didesne nuolaida ispesem tik su salyga, kad beveik visa suma sumokesim avansu  g.gif  Kaip manot ar nebankrutuos ta firma  doh.gif  ?  rolleyes.gif
*

Aš pasitikėčiau mirksiukas.gif Mes patys kai rinkomės sau, buvo vienas iš geriausių variantų.

QUOTE(kinziulis @ 2009 06 09, 15:30)
mes nusprende is savu kapanotis statybose, tik nezinia kiek uztruks tas. kartais pamislijam gal vertetu paskola kokia pasiimti.
*

Mes irgi iš savų darom jau treti metai... kiti, su mumis pradėję iš paskolų, jau gyvena savo namuose, bet nei karto dar nepasigailėjau, kad ne iš paskolos darom. Jausmas, kad namas banko ne koks... ir ne mums ax.gif
TeQuiLa
registruojuosi rolleyes.gif
aistuzele
QUOTE(Nanda @ 2009 06 09, 18:09)
Aš pasitikėčiau  mirksiukas.gif  Mes patys kai rinkomės sau, buvo vienas iš geriausių variantų.
Mes irgi iš savų darom jau treti metai... kiti, su mumis pradėję iš paskolų, jau gyvena savo namuose, bet nei karto dar nepasigailėjau, kad ne iš paskolos darom. Jausmas, kad namas banko ne koks... ir ne mums  ax.gif
*

ne visi turi atliekamų pinigų namo statybai, tad tenka lįsti į bankus, nieko čia nepadarysi, nes bute gyventi nenoriu, noriu ramybės nuo visų rinktinių kaimynų ir pan. biggrin.gif

Mūsų marža 0,9, dabar marža galima sakyti žymiai didesnė, o mums skaičiavo pagal prieš mėnesį esančią, šiuo atveju pasisekė biggrin.gif
Nanda
QUOTE(aistuzele @ 2009 06 09, 18:56)
tenka lįsti į bankus, nieko čia nepadarysi, nes bute gyventi nenoriu, noriu ramybės nuo visų rinktinių kaimynų ir pan.  biggrin.gif
*

Jei nebūtų galimybės be paskolos statytis, mes irgi imtume ir labai būtų daug laimės, kad ne bute, kad yra savas kiemas, sava privati erdvė drinks_cheers.gif Šitą vertinu labiausiai.
TeQuiLa
ne visi turi atliekamų pinigų namo statybai, tad tenka lįsti į bankus, nieko čia nepadarysi, nes bute gyventi nenoriu, noriu ramybės nuo visų rinktinių kaimynų ir pan.  biggrin.gif

Mūsų marža 0,9, dabar marža galima sakyti žymiai didesnė,  o mums skaičiavo pagal prieš mėnesį esančią, šiuo atveju pasisekė  biggrin.gif
*

marza neitiketina blink.gif
aistuzele
QUOTE(TeQuiLa @ 2009 06 09, 19:06)
marza neitiketina  blink.gif
*

man irgi keista buvo, bet... mes jau seniai šį reikalą su banku seniai derinom, gal žiūrėjo nuo tos datos, pgal kurią viskas prasidėjo, t.y. turto vertinimai ir pan g.gif
Iriska
QUOTE(TeQuiLa @ 2009 06 09, 20:06)
marza neitiketina  blink.gif
*

man irgi uzkliuvo, nes kalbejau su savo vadybininke Nord, tai sake apie 2.5proc. Ir suma pas mus nemaza ir dar didinti norejome g.gif Tai 0.9 pries 2 metus siule g.gif
aistuzele
QUOTE(Iriska @ 2009 06 09, 19:32)
man irgi uzkliuvo, nes kalbejau su savo vadybininke Nord, tai sake apie 2.5proc. Ir suma pas mus nemaza ir dar didinti norejome g.gif  Tai 0.9 pries 2 metus siule g.gif
*

na, bet, tačiau, popieriuose tai užrašyta g.gif kas liečia šiuos dalykus aš esu visiška neišmanėlė, sakau ką matau balto ant juodo. Dabar ramiai nemiegosiu, reiks skambint ryt vadybininkui kas kaip ir kodėl. Gal įtakos turėjo mūsų nuneštų dokumentų laikas, nes mes vienu metu viską pristabdėm g.gif Gal tada žiūri ne į atnaujintą datą, t.y. prieš mėnesį, o dar vėliau g.gif Vienu žodžiu reiks aiškintis, gal ko nedarašė g.gif
wilike
QUOTE(kristik @ 2009 06 09, 15:13)
*

QUOTE(Pingvinukas @ 2009 06 09, 15:19)
Ir aš  ax.gif
*

jau gavot biggrin.gif atsiprasau labai savaitgalis is veziu ismuse lotuliukas.gif

QUOTE(kinziulis @ 2009 06 09, 16:30)
Na o mano fronte  tokie darbai: murijamas antras aukstas. preita savaite sudejo perdanga, ir kylam i virsu. sumurijo abu kaminus. vandeni turejau derinti, bet tas zmogelis atostogu vandentiekyje isejo, tai nusites visa menesi doh.gif Po truputi renku info apie vamzdzius vamzdelius. kosmosas kazi koks net nezinau nuo ko pradeti. santechniku zadejom nesamdyti, dirbtu mano tevukas, ismano jisai tuos darbus. bet vat apie medziagas, o ypac naujesnes nelabai ka.
Wilike, man rodos savo namuciuos grindini dejai. kokios firmos vamzdelius naudojai?
dar galvoju kazi kokius naudoti lauke tiesti, link kanalizacijos. ar yra skirtumas firmose g.gif  ko gero yra, nes kainos zenkliai skiriasi...
*

Nu va judat judat thumbup.gif
Cia butnai riek idet rezultatus nors ir mazus. Tada pagyrimu sulauksi ir nuotaika pakels bigsmile.gif
musu grindiniui sildymui tece
kanalizacijai skirtumas yra tiek firmose, tiek kainoje, tiek kokybeje ax.gif

QUOTE(TeQuiLa @ 2009 06 09, 19:29)
registruojuosi  rolleyes.gif
*

ko cia taip slabnai. raportuok ka veiket, ka nudirbot cool.gif

QUOTE(aistuzele @ 2009 06 09, 19:56)
ne visi turi atliekamų pinigų namo statybai, tad tenka lįsti į bankus, nieko čia nepadarysi, nes bute gyventi nenoriu, noriu ramybės nuo visų rinktinių kaimynų ir pan.  biggrin.gif

Mūsų marža 0,9, dabar marža galima sakyti žymiai didesnė,   o mums skaičiavo pagal prieš mėnesį esančią, šiuo atveju pasisekė  biggrin.gif
*

marza maza, bet tu tada tylek ir dziaukis biggrin.gif

Tai taip su tom paskolom jauciu visi butu labai laimingi jei ju nereiktu, bet nieko nepadarysi. Toks gyvenimas, ne visiems taip iseina.
Papildyta:
QUOTE(dije @ 2009 06 09, 16:14)
kokio mailo? kas per mailas? kur? kas ? su kuo..oi oi oi ir man smalsu labai  lotuliukas.gif

*

Del trinkeliu rolleyes.gif
TeQuiLa
QUOTE(wilike @ 2009 06 09, 19:59)
ko cia taip slabnai. raportuok ka veiket, ka nudirbot  cool.gif
*

slabnai, nes nieko neveikem, nieko nedirbom, galva neisnesa ka daryti su tais pamatais, nes vieni kaina nerealia uzgiedojo, kt. zymiai pigiau pasirase, bet jauciu sh mala...tai turbut spjausim ir patys darysim, nors labai savo jegomis nepasitikim blush2.gif doh.gif tai kol kas stovi viskas verysad.gif
Nanda
Cia butnai riek idet rezultatus nors ir mazus. Tada pagyrimu sulauksi ir nuotaika pakels  bigsmile.gif

musu grindiniui sildymui tece
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Pas mus irgi sitie
kristik

Mūsų marža 0,9, dabar marža galima sakyti žymiai didesnė,  o mums skaičiavo pagal prieš mėnesį esančią, šiuo atveju pasisekė  biggrin.gif
*

blink.gif blink.gif blink.gif Ar tu tikraaaa??? O kiek euriboras?
kristik
Po tokios maržos pamiršau prasinešti savo naujienas biggrin.gif
Šiandien gręžinistas papasakojo apie mūsų vandenuko tyrimus - geležies praktiškai nėra, kalkių taip pat rolleyes.gif Bet yra nitratų ax.gif Pagal higienos normas jų max gali būti 50 (kažkokių vnt), o pas mus 19 ax.gif Gręžinistas klausia, kodėl nesidžiaugiu, sakau jam, kad nitratai labai negražiai skamba doh.gif lotuliukas.gif Tai liepė vadinti azotu ir nesukti galvos lotuliukas.gif Pasak jo kiekis tikrai nedidelis, dėl šventos ramybės galiu pasistatyti filtrą geriamąjam vandeniui, tad prie plautuvės nusimato dar vienas kraniukas smile.gif
Ryt atvažiuoja traktorius lyginti mūsų kalnų - reiks važiuoti žiūrėti, kad namo kampų nenuskintų doh.gif biggrin.gif
aistuzele
QUOTE(kristik @ 2009 06 09, 22:20)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  Ar tu tikraaaa???  O kiek euriboras?
*

tai va, net ėjau pažiūrėt į piniginės skyrelį, kur taip pat padiskutuota apie maržas yra, na ne viena aš tokia, viena moteris taip pat parašė, kad įšoko į paskutinį traukinį, mums taip pat aiškino, kad pataikėm dar prieš "kranelių" užsukimą. Palūk+marža pas mus 4,2
wilike
QUOTE(kristik @ 2009 06 09, 23:46)
Šiandien gręžinistas papasakojo apie mūsų vandenuko tyrimus - geležies praktiškai nėra, kalkių taip pat  rolleyes.gif Bet yra nitratų  ax.gif Pagal higienos normas jų max gali būti 50 (kažkokių vnt), o pas mus 19  ax.gif Gręžinistas klausia, kodėl nesidžiaugiu, sakau jam, kad nitratai labai negražiai skamba  doh.gif  lotuliukas.gif Tai liepė vadinti azotu ir nesukti galvos  lotuliukas.gif Pasak jo kiekis tikrai nedidelis, dėl šventos ramybės galiu pasistatyti filtrą geriamąjam vandeniui, tad prie plautuvės nusimato dar vienas kraniukas  smile.gif
Ryt atvažiuoja traktorius lyginti mūsų kalnų - reiks važiuoti žiūrėti, kad namo kampų nenuskintų  doh.gif  biggrin.gif
*

Pas mus nitratu 2.5, bet vanduo pilnas nuosedu, filtra keiciam vos ne kas savaite doh.gif

Atsistok ant kikevieno kampo vietoj sviesoforo lotuliukas.gif
Pingvinukas
QUOTE(kristik @ 2009 06 09, 23:46)
Ryt atvažiuoja traktorius lyginti mūsų kalnų - reiks važiuoti žiūrėti, kad namo kampų nenuskintų  doh.gif  biggrin.gif
*

Atsakingas darbas rolleyes.gif Lauksime nuotrauku kaip pavyko islyginti 4u.gif

Mb bedirbdamas nutrauke signalizacijos laidus cool.gif Tai vakar buvo meistras atvaziaves pataisyti 4u.gif Ir sake, kad isvaziuoja i uzsieni, nes Lt nebera darbo...

Plyteles atvaziuos klijuoti savaitgali 4u.gif Dar galvos skausmas ar tilps atiduota duso kabina unsure.gif

Ir duru meistras atvaziuos paziureti ismatavimus, kol kas uzsakysime tik i WC blush2.gif

wilike
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 06 10, 08:45)

Mb bedirbdamas nutrauke signalizacijos laidus  cool.gif Tai vakar buvo meistras atvaziaves pataisyti  4u.gif Ir sake, kad isvaziuoja i uzsieni, nes Lt nebera darbo...
Plyteles atvaziuos klijuoti savaitgali  4u.gif Dar galvos skausmas ar tilps atiduota duso kabina  unsure.gif

Ir duru meistras atvaziuos paziureti ismatavimus, kol kas uzsakysime tik i WC  blush2.gif
*

O tu matai kaip g.gif o uzsieni gal geresne situacija?

O tai didele kabina, kad sakai gali netilpti?

Kokias duris imsit? bigsmile.gif
Pingvinukas
Wilike, kokios grazios jusu trinkeles wub.gif thumbup.gif Kaip as ju noriu rolleyes.gif Na gal kitiems metams kaip nors sutaupysime ax.gif
Papildyta:
QUOTE(wilike @ 2009 06 10, 09:01)
*O tu matai kaip  g.gif  o uzsieni gal geresne situacija?

**O tai didele kabina, kad sakai gali netilpti?

***Kokias duris imsit?  bigsmile.gif
*

* Kazi ar geriau... Puskes vyras tris metus Norvegijoje dirbo, o dabar ir ten darbo nebera... Grizo i LT ir sedi be darbo doh.gif
** Jo, didele doh.gif Dviviete ar kokia doh.gif Jei netilps, tai reikes pirkti 4u.gif
*** Dar nezinau kokias, bet pas Ceslova ax.gif As noriu su stiklais, tik bijau, kad sviesis jei ant WC sedesi lotuliukas.gif
kristik
QUOTE(aistuzele @ 2009 06 10, 06:10)
tai va, net ėjau pažiūrėt į piniginės skyrelį, kur taip pat padiskutuota apie maržas yra, na ne viena aš tokia, viena moteris taip pat parašė, kad įšoko į paskutinį traukinį, mums taip pat aiškino, kad pataikėm dar prieš "kranelių" užsukimą. Palūk+marža pas mus 4,2
*

Tai tu gal kažką supainiojai g.gif Euriboras dabar apie 1,6, tai jei 4,2 - 1,6 = 2,6 % g.gif

QUOTE(wilike @ 2009 06 10, 07:16)
Pas mus nitratu 2.5, bet vanduo pilnas nuosedu, filtra keiciam vos ne kas savaite  doh.gif

Atsistok ant kikevieno kampo vietoj sviesoforo  lotuliukas.gif
*

O nuosėdos nuo nitratų? Šiaip pas mus labai skaidrus vanduo ir be nuosėdų, bet gal naudojant ir pas mus jų bus mastau.gif O filtras ten apskaičiuotas 0.5 - 1 m3 vandens per dieną mastau.gif O koks pas jus filtras? Man gręžinistas kalbėjo apie tą, kur kabinasi po plautuvę ir plautuvėje statosi plonytis kranelis (sakė, kad jame reikia užpildą keisti, bet kiek supratau, tai ne tuos "siūlinius" filtrus) g.gif
Pingvinukas
Mes dar nedareme vandens tyrimu... Tai kaip padaromas tas papildomas kranelis vandeniui prie kriaukles? Ar cia jau spec kriaukles reikia??
wilike
QUOTE(kristik @ 2009 06 10, 09:08)

O nuosėdos nuo nitratų? Šiaip pas mus labai skaidrus vanduo ir be nuosėdų, bet gal naudojant ir pas mus jų bus mastau.gif O filtras ten apskaičiuotas 0.5 - 1 m3 vandens per dieną mastau.gif O koks pas jus filtras? Man gręžinistas kalbėjo apie tą, kur kabinasi po plautuvę ir plautuvėje statosi plonytis kranelis (sakė, kad jame reikia užpildą keisti, bet kiek supratau, tai ne tuos "siūlinius" filtrus)  g.gif
*

Nuosedos ne nuo nitratu. Man labiau panasu ten i molio nuosedas g.gif Pas mus paprastas filtras 0.5 mikronu ar kazkaip blush2.gif pas mus sulinys, tai tu jau galingu filtru nedejom. dabar dar va reik nuo tu visu metalu issitirtu unsure.gif
kristik
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 06 10, 08:12)
Mes dar nedareme vandens tyrimu... Tai kaip padaromas tas papildomas kranelis vandeniui prie kriaukles? Ar cia jau spec kriaukles reikia??
*

Niekas neminėjo, kad reikia kitokios plautuvės g.gif Gal padaroma skylė joje arba stalviršyje g.gif
aistuzele
QUOTE(kristik @ 2009 06 10, 08:08)
Tai tu gal kažką supainiojai  g.gif Euriboras dabar apie 1,6, tai jei 4,2 - 1,6 = 2,6 % g.gif
O nuosėdos nuo nitratų? Šiaip pas mus labai skaidrus vanduo ir be nuosėdų, bet gal naudojant ir pas mus jų bus mastau.gif O filtras ten apskaičiuotas 0.5 - 1 m3 vandens per dieną mastau.gif O koks pas jus filtras? Man gręžinistas kalbėjo apie tą, kur kabinasi po plautuvę ir plautuvėje statosi plonytis kranelis (sakė, kad jame reikia užpildą keisti, bet kiek supratau, tai ne tuos "siūlinius" filtrus)  g.gif
*

na ne specialistė esu, sakau ką matau ax.gif na esmė tokia, kad bendras toks skaičiukas gaunasi, mus tas tenkina, o daugiau viską išsiaiškinsiu, nes vis dar galvoju, kad kažkur įvyko klaida g.gif o klaida gali būti būtent toje maržoje, nes visą naktį negalėjau miegoti, ir taip ir taip skaičiavau, kad man kažkas nesigauna doh.gif Gerai, kad dar protingų žmonių aplink yra, kurie iškelia klausimus, tada pradedi ieškoti atsakymų 4u.gif
wilike
Pingviniuk kol me spatys tokiom plyteles issiklosim, jauciu kokie 5 metai praeis lotuliukas.gif Cia kaip batsiuvys be batu cool.gif
dije
Del trinkeliu  rolleyes.gif
*

A, prisiminiau kad rašėt. rolleyes.gif

QUOTE(kristik @ 2009 06 09, 22:46)
Pagal higienos normas jų max gali būti 50 (kažkokių vnt), o pas mus 19  ax.gif Gręžinistas klausia, kodėl nesidžiaugiu, sakau jam, kad nitratai labai negražiai skamba  doh.gif  lotuliukas.gif Tai liepė vadinti azotu ir nesukti galvos  lotuliukas.gif Pasak jo kiekis tikrai nedidelis, dėl šventos ramybės galiu pasistatyti filtrą geriamąjam vandeniui, tad prie plautuvės nusimato dar vienas kraniukas  smile.gif
*

Tai gal čia nėra dar labai tragiškai daug, pas mamą šulinį kai tyrė tai rado 25 tuos vienetus, bet naudojam ir maistui ir buičiai. Tik arbatai virti per filtrą prisiruošia kažkokį kiekį.
Dėl to filtro prie kriauklės- aš irgi mąstau, bet atbaido, kad filtrus reikia dažnai keisti. Gal pirmus metus ir sąžiningai tą darysiu, bet paskui gali nusibosti, o naudoti vandenį perėjusį per nešvarius filtrus man rodos netgi kenksmingiau nei išvis nefiltruotą. g.gif

Lauskim foto, su išlygintais kalneliais ir kloniais. bigsmile.gif
Pingvinukas
QUOTE(kristik @ 2009 06 10, 09:15)
Niekas neminėjo, kad reikia kitokios plautuvės  g.gif Gal padaroma skylė joje arba stalviršyje  g.gif
*

Aisku 4u.gif
QUOTE(wilike @ 2009 06 10, 09:22)
Pingviniuk kol me spatys tokiom plyteles issiklosim, jauciu kokie 5 metai praeis  lotuliukas.gif  Cia kaip batsiuvys be batu  cool.gif
*

Bet tikrai turesite mirksiukas.gif
dije
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 06 10, 08:12)
*

Ne ne, paprastai pragręži skylutę ir istatai kraniuką. Dar reikia kad būtų nors biški vietos apačioj spintelėj pastatyti tam filtrui.
Pingvinukas
QUOTE(dije @ 2009 06 10, 09:25)
Ne ne, paprastai pragręži skylutę ir istatai kraniuką. Dar reikia kad būtų nors biški vietos apačioj spintelėj pastatyti tam filtrui.
*

Vel galvos skausmas... Na bet reikia pirma ta vandeni istirti ax.gif

Nasty Fairy
Ahoy 4u.gif Reistruojuos ir as naujoj temelej 4u.gif

Tik vat pasigirti neturiu kuom verysad.gif Baisiai letai pas mus viskas doh.gif Damurijom beveik iki saramu pirma auksta. Tiksliau dvi vidines sienas reikia po pora eiliu damuryti. O paskiau nezinia kaip... g.gif Irgi apie paskolos padidinima galvojam, bet kai tokia nestabili situacija, tai baisu rizikuoti doh.gif Net nenoru galvoti, kad gali tekti uzkonservuoti viska iki kitu metu blink.gif
aistuzele
QUOTE(tikurila @ 2009 06 10, 08:49)
Ahoy  4u.gif  Reistruojuos ir as naujoj temelej  4u.gif

Tik vat pasigirti neturiu kuom  verysad.gif  Baisiai letai pas mus viskas  doh.gif  Damurijom beveik iki saramu pirma auksta. Tiksliau dvi vidines sienas reikia po pora eiliu damuryti. O paskiau nezinia kaip...  g.gif  Irgi apie paskolos padidinima galvojam, bet kai tokia nestabili situacija, tai baisu rizikuoti  doh.gif Net nenoru galvoti, kad gali tekti uzkonservuoti viska iki kitu metu  blink.gif
*

Linkiu, kad to išvengtumėte 4u.gif
Gorada
QUOTE(tikurila @ 2009 06 10, 10:49)
Ahoy  4u.gif  Reistruojuos ir as naujoj temelej  4u.gif

Tik vat pasigirti neturiu kuom  verysad.gif  Baisiai letai pas mus viskas  doh.gif  Damurijom beveik iki saramu pirma auksta. Tiksliau dvi vidines sienas reikia po pora eiliu damuryti. O paskiau nezinia kaip...  g.gif  Irgi apie paskolos padidinima galvojam, bet kai tokia nestabili situacija, tai baisu rizikuoti  doh.gif Net nenoru galvoti, kad gali tekti uzkonservuoti viska iki kitu metu  blink.gif
*

nu zinai, kai kalba eina kaip jus dviese muryjat nama tai galima gincytis ar letai ar nelabai viskas ten smile.gif
mes tai tokioj šiknoj sedim... liudniausia naujiena tai turbut kad Gorada dar kuri laika netekejusi pabus... zinau kad as cia visai ne i tema, ale blyn taip sirdis plysta... bandau save vis kazkaip linksmint ale nepazyksta smile.gif as siandien i darba net torta atsiveziau! sedziu viena ir lesu ji - ale linksmiau nesidaro kazkaip... gal dar per mazai suvalgiau?
nu cia seip i ta tema : Tikurila, nesijausk vienisa saulele...
geguzio ziedai
QUOTE(Gorada @ 2009 06 10, 10:05)
nu zinai, kai kalba eina kaip jus dviese muryjat nama tai galima gincytis ar letai ar nelabai viskas ten smile.gif
mes tai tokioj šiknoj sedim... liudniausia naujiena tai turbut kad Gorada dar kuri laika netekejusi pabus... zinau kad as cia visai ne i tema, ale blyn taip sirdis plysta... bandau save vis kazkaip linksmint ale nepazyksta smile.gif as siandien i darba net torta atsiveziau! sedziu viena ir lesu ji - ale linksmiau nesidaro kazkaip... gal dar per mazai suvalgiau?
*

blink.gif blink.gif blink.gif kas čia taip... vaje
aistuzele
QUOTE(Gorada @ 2009 06 10, 09:05)
*

o jei, va čia tai nesmagu verysad.gif kalk kokio šampaniuko/kokteiliuko šiandien vakare 4u.gif Mane paskutiniu metu kažkoks tai nerimas kankina, vat toks sau iš niekur ir niekaip negaliu atsikratyti doh.gif Čia aš irgi ne į temą, bet tokie dalykai kažkaip veikia ir pačias statybas biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.