langana,2009 06 03, 10:58
labiausiai mane kankina vienintelis klausimas:kodel neapako gydytojo zmona?
Pasitaiko gi atsparių žmonių!
O jei rimčiau, tai sakyčiau, kad ją saugojo
atsakomybės jausmas.
Ar del pasiaukojancios meiles vyrui?
Manau, kad labiau dėl bendražmogiškos meilės, dėl gebėjimo aukotis kitų labui, nei dėl asmeninės gerovės
vos ne kaip Jėzus Kristus .
Ir kaip jums patiko pabaigos frazes ''Nemanau, kad mes apakome, manau mes esame akli, akli, bet regintys, Akli zmones, kurie gali matyti bet nemato'' (271 psl.)? Kaip jas supratote? Ar tiesiog , kad mes akli, nes nematome tikrai svarbiu dalyku? Ir kokie tada tie dalykai?
Čia kažkaip šovė į galvą finalinis epizodas iš Filmo
Zatoiči, kai
aklas varguolis, nugalėjęs vos ne visą armiją, kelyje suklumpa, užkliuvęs už mažo akmenuko, ir sako:
"Jei nežiūri, tai nieko ir nepamatysi."QUOTE
Ka tokio pamate gydytojo zmona (vel griztu prie pirmo klausimo), kad tikslas buvo pasiektas ir likusiems buvo leista vel praregeti?
Ką ji galėjo pamatyti, jei visi kiti akli?

(tiesiog peršasi toks žodžių žaismas...) Tik tai, ji tokia pat "akla" ir piktavalė, kaip ir visi kiti. Iki tol ji rūpinosi keleto žmonių gerove, nekenkdama kitiems akliesiems (neskaitant tų atvejų, kai
aplinkybės privertė žudyti piktavalius), o dabar, šventoje vietoje, ji
apvogė kitus akluosius, kai šventieji uždengtomis akimis negalėjo jos "matyti".
QUOTE(martux @ 2009 06 03, 15:24)
Tai gal vis vis tik svarbus tas momentas bažnyčioje su uždengtomis Šventųjų akimis ?

Ką manote?
Ten (264 psl.) rašoma:
"Kaskart matau vis mažiau ir mažiau, net jei tebeturėsiu regėjimą, tapsiu vis labiau akla, nes nebeturiu nė vieno, kuris matytų mane." Čia galima įsivaizduoti atvirkščią situaciją: vaiduoklis stovi vidury judrios sankryžos, pro jį važiuoja mašinos, eina žmonės, bet niekas jo nemato. Jo nėra!
langana,2009 06 03, 10:58
supykau ant saves, kad nesugebejau sau suformuluoti atsakymu i kilusius klausimus ir knygos tikslo

Aš labai
džiaugiuosi, atradus knygą, kurią, kiek beskaitytum, visada kils klausimų, įkuriuos niekada nebus tiesioginio ir vienareikšmiško atsakymo

. Todėl ir rašau, kad skaitysiu šitą knygą ir ieškosiu atsakymų dar ne kartą.